Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
vaggelis

Με Δάσκαλο, Ή Χωρίς;

Recommended Posts

Ας προχωρήσουμε την συζήτηση και να δούμε στην ποιότητα των δασκάλων εδώ στην Ελλάδα , είναι κομματάκι δύσκολο να αποκαλέσεις τους περισσότερους ( παιδιά ) δασκάλους

Είναι αλήθεια ότι ακούω παράπονα από εφήβους που δικαιολογουν την άρνηση να πάρουν δάσκαλο και να θυσιάσουν το χατζιλίκι τους , (τέλος τέλος σπάνια δίνουμε και εμείς τα χρήματα μας σε επαγγελματία γυμναστή ...... χτυπιόμαστε μόνοι στα γυμναστήρια πιστεύοντας ότι όλα τα ξέρουμε ) αλλά και οι μεγαλύτεροι χιονοδρόμοι ,που όλα τα γνωρίζουν ,όταν αποφασίζουν να βολτάρουν σε βουνά εξω από τα όρια του χιονοδρομικού αναρωτιέμαι εάν έχουν πάρει η ζητήσει επαγγελματία οδηγώ βουνού (δάσκαλο)

Και τέλος ο σύλλογος όταν οργανώνει εξορμήσεις ποτέ δεν έχει υπεύθυνο οδηγό βουνού (παρεπιπτόντως , ο νομικός σύμβουλος ας ελέγξει εάν ο σύλλογος και το ΔΣ φέρει ευθύνη σαν διοργανωτής )

• Like 1

Στα γυμναστήρια στη συνδρομή περιλαμβάνεται η καθοδήγηση από έναν γυμναστή και η δημιουργία προγράμματος.Κάποιος θα σου δειξει την άσκηση.Τώρα αν ξέρει ή δεν ξέρει είναι άλλο θέμα.Όταν γράφτηκα πρώτη φορά στο γυμναστήριο το 1991 ο υπεύθυνος που εργαζόταν εκεί ήταν body builder με συμμετοχές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.Ήξερε το αντικείμενο,είχα και τον ξάδερφο μου επίσης συμμετέχοντα σε αγώνες body building.Στο χιονοδρομικό πρέπει να πληρώσεις δάσκαλο.Ο φίλος όσο καλό σκι και αν κάνει (ποιος το κρίνει άλλο θέμα) μπορεί να μην έχει την ικανότητα να μεταδώσει τη γνώση του.Και η κοπέλα που έκανα μάθημα στην Αυστρία την πρώτη ημέρα 24 ετών είναι αλλά με συμμετοχές σε αγώνες και προφανώς θα έχει τελειώσει κάποια σχολή.Την επόμενη ημέρα έκανα μάθημα με έναν 40 ετών,ο οποίος κάνει τη δουλειά του δασκάλου 18 χρόνια.Έχει εμπειρία στη διδασκαλία.Βασικά πήγαινα να βρω την ίδια δασκάλα με την πρώτη ημέρα αλλά ήταν κλεισμένη για μάθημα σε γκρουπ.Πάντως και αυτός ήταν ιδιαίτερα μεταδοτικός.

Εννοείς αν φέρει ευθύνη το ΔΣ ή ο σύλλογος αν πάθει κάποιο μέλος μας ατύχημα εκτός πίστας σε μια οργανωμένη εξόρμηση;

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Εννοείς αν φέρει ευθύνη το ΔΣ ή ο σύλλογος αν πάθει κάποιο μέλος μας ατύχημα εκτός πίστας σε μια οργανωμένη εξόρμηση;

Ευθυνη από λάθη και παραλείψεις κατά την διάρκεια μιας οργανωμένης εξόρμησης

Κατ᾽αρχάς καλωσόρισες.

Βάσει των όσων έχεις παραθέσει μέχρι στιγμής, μου θυμίζεις σε μεγάλο βαθμό την υπερβολική αυτοπεποίθηση και φουλ γνώση που νομίζαμε οτι είχαμε όλοι στην παρέα πριν από 33 σχεδόν χρόνια.

Και δε μιλώ μόνο για σκί, ε;

Ειπώθηκε σε προηγούμενα σχόλια, λες να υπάρχει κάνα συμφέρον ή χούι ή εμμονή ή οτι άλλο από μεσήλικες πια ανθρώπους, όταν παροτρύνουν νέους χιονοδρόμους να ψάξουν καλό δάσκαλο και να αφιερώσουν όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο στο βουνό μαζί του;

Edited by Krits
  • Like 2

Ο bodybuilder ..... ας μη διαφωνήσουμε εδώ .

Στο βουνο στην Αυστρία ο δάσκαλος η οδηγος σίγουρα είναι αδειοδοτημένος.

Ο φίλος δεν σε μαθαίνει , επίδειξη σου κανει

Θεωρω οτι η ηλικια παιζει πολυ σημαντικο ρολο γενικοτερα στην ζωη.Δηλαδη θελετε να μου πειτε οτι μπορει να σκασω την ομορφη 40ρα μου και ο δασκαλος να βγει και σκαρτος;Και πως θα ξερω εγω αν ο δασκαλος ειναι καλος ή κακος;Οπως και να εχει τα 40 ειναι κοροϊδια.Τοσος κοσμος κανει ενα σκι της προκοπης.Ολοι τους με δασκαλο μαθανε;Πιστευω οτι το σκι ειναι κατι που μαθαινεται και μονο του και ειναι κυριως θεμα εξασκησης.Θα κανω αλεξιπτωτο πλαγιας αυτες τις μερες και αν μου αρεσει θα συνεχισω.Αν συνεχισω αναγκαστηκα θα τα σκασω.Ο λογος;ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.Θα με σωσει ο δασκαλος στην στραβη;Οχι βεβαια.Απλα με τον δασκαλο μειωνω τις πιθανοτητες να γινει η στραβη.Αλλοι μαθανε μονοι τους.Στο σκι αν γινει κατι πας στην ακρη/εισαι στο εδαφος.Οσον αφορα την τεχνικη και την προσβαση στις πιστες την πρωτη μου φορα ειδα μια παρεα(φοιτητες,ανεβηκαμε με το ιδιο λεωφορειο) που εκανε με δασκαλο και με εμφανως κακη τεχνικη(δεν χρειαζοταν να ξερεις σκι για να το καταλαβεις) παρολα αυτα αρκετα πιο προχωρημενοι απο εμενα(κανανε σχεδον παραλληλα).Εκεινη την ημερα αυτοι εκαναν ασκησεις σχεδον ολη μερα(τους εβλεπα αραια και που) και ολη την ωρα ηταν στην μπλε.Εγω εκεινη την μερα ξεκινησα με πιτσες,κατεβηκα(3μπλε,3κοκκινες),εκανα pre-paraller(και drills) και καποιες φορες παραλληλα(οταν εβγαιναν) στις μπλε.Την προτελευταια φορα ετυχε να δω τον εναν απο αυτους.Εκανε μονος του με δασκαλο.Πιασαμε την κουβεντα στα καρεκλακια,θυμοταν που με εβλεπε στην πρασινη(1η φορα) και με ρωτησε ποσες φορες εχω κανει.Του ειπα η 3η.Αυτος ειχε κανει προφανως περισσοτερες(7-8 φορες αν θυμαμαι καλα που συζηταγαμε και το παινευοταν οτι εξελισσοταν γρηγορα και οτι συντομα θα κατεβει την Ειρηνη και την Αντιγονη).Συνεχισε αυτος με τον δασκαλο στις μπλε,στην κατω κοκκινη(Καλαβρυτα)και στην Ηλεκτρα .Εγω εκεινη την φορα κατεβηκα ολες τις διαθεσιμες πιστες στα Καλαβρυτα(στυγα και φοιβη λογω χιονοστιβαδας ηταν εκτος, φοιβη δεν ειχα σκοπο να παω ουτως η αλλως :P ).Με ειδε καθως πηγαινα για την Αντιγονη(μαυρη,αν και με την Ειρηνη-κοκκινη-ειναι σχεδον τα ιδια πιστευω και την ειχα κατεβει καμποσες φορες εκεινη την μερα) και μου λεει καλες τουμπες(ειρωνικα).Να μην τα πολυλογω οταν με ειδε να κατεβαινω την Αντιγονη ελεγχομενα και χωρις αισθητη δυσκολια απο κατω του κοπηκε η ειρωνια(παρολο που εχανα την ισορροπια καπου καπου γιατι ηταν σαν οργωμενο χωραφι σε καποια σημεια ενω σε καποια αλλα παγος) .Ημουν εγω η ταλενταρα;Οχι φυσικα.Απλα εγω ειχα διαβασει 5 πραγματα για το τι εχω στα ποδια μου,ειχα δει ποσα βιντεο,γνωριζα τα ορια των δυνατοτητων μου και με γνωμονα τον ελεγχο πορευτηκα οπως πορευτηκα.Ημουν τεχνικα αλανθαστος;Οχι.Ηταν μηπως αυτος;Τα ιδια με μενα και χειροτερα.Ειναι στον ανθρωπο,στην εξασκηση,στην συχνοτητα,στην γνωση,στην ηλικια κλπ.Αν εκανα με δασκαλο ισως να τα εκανα πιο νωρις.Αν δεν ντρεπομουν οτι θα πεσω και θα γελανε ολοι ισως να τα ειχα κανει και μονος μου πιο γρηγορα.Οπως και να εχει ειμαι ικανοποιημενος απολυτα απο τον εαυτο μου(εκανα και λιγο πουδριτσα που το ειχα αχτι).Παντα μια συμβουλη απο εναν πιο εμπειρο-καλυτερο ειναι ιδανικη αλλα οχι αναγκαια.Σε καποιον θα παρει 1 σε καποιον 3 σε καποιον 7 φορες.Ολοι θα μαθουν.Δεν θεωρω οτι καποιος θα παραμεινει σε χαμηλο επιπεδο οπως και να εχει.Κατανοω την εξειδικευμενη αντιμετωπιση ενος δασκαλου και την φυσικη του παρουσια αλλα στην τελικη,τι περισσοτερο μπορει να σου πει απο εναν φιλο που ξερει για παραδειγμα;Ειναι καλυτερος απο αυτον εδω ας πουμε;https://www.youtube.com/watch?v=aCdrHV8Ok_s Το μονο λαθος ηταν που εστιασα στο να κατεβω πιστες και οχι στην τεχνικη.Απο την αλλη σεζον θα κοιταξω μονο την τεχνικη.

Ορειβατικο σκι ειναι ονειρο(απιστευτη δραστηριοτητα).Αν ποτε μαθω τοσο καλα θα κανω 100%.Εκει φυσικα και θα τα σκασω για ενα σεμιναριο ας πουμε.Εκει ναι οτι αξιζουν τα λεφτα.Οχι τα 40 που δεν δικαιολογουνται με τιποτα.Οπως και να εχει θα κανω ενα μαθημα καποια στιγμη απο καθαρη περιεργεια και μονο.

Βάλε κάτω τα μηνιαία έξοδα ενός δασκάλου, το κόστος αγοράς μιας κάρτας του σκι που να απευθύνεται σε δασκάλους, τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν για να είναι ανοιχτό το χιονοδρομικό και τέλος αν θα κάνει μάθημα σε όλες τις ώρες τις ημέρας. Τέλος από Απρίλιο Μάιο να ψάχνει αλλού για δουλειά... μήπως τελικά τα 40 είναι οριακά;

• Like 2

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Κατ᾽αρχάς καλωσόρισες.

Βάσει των όσων έχεις παραθέσει μέχρι στιγμής, μου θυμίζεις σε μεγάλο βαθμό την υπερβολική αυτοπεποίθηση και φουλ γνώση που νομίζαμε οτι είχαμε όλοι στην παρέα πριν από 33 σχεδόν χρόνια.

Ειπώθηκε σε προηγούμενα σχόλια, λες να υπάρχει κάνα συμφέρον ή χούι ή εμμονή ή οτι άλλο από μεσήλικες πια ανθρώπους, όταν παροτρύνουν νέους χιονοδρόμους να ψάξουν καλό δάσκαλο και να αφιερώσουν όσο το δυνατό χρόνο στο βουνό μαζί του;

μας ρωτησε, του απαντησαμε και μετα λεει οτι θελει να ακουσει και αλλα επιχειρηματα.Σε καποιον φιλο μας θα το συνεχιζαμε, σε εναν αγνωστο,οσο σκληρο και να φανει, σκασιλα μας να προσπαθησουμε να του αλλαξουμε μυαλα.απο την στιγμη που δεν θελει

Edited by amiklon
  • Like 3

Θεωρω οτι η ηλικια παιζει πολυ σημαντικο ρολο γενικοτερα στην ζωη.Δηλαδη θελετε να μου πειτε οτι μπορει να σκασω την ομορφη 40ρα μου και ο δασκαλος να βγει και σκαρτος;Και πως θα ξερω εγω αν ο δασκαλος ειναι καλος ή κακος;Οπως και να εχει τα 40 ειναι κοροϊδια.Τοσος κοσμος κανει ενα σκι της προκοπης.Ολοι τους με δασκαλο μαθανε;Πιστευω οτι το σκι ειναι κατι που μαθαινεται και μονο του και ειναι κυριως θεμα εξασκησης.Θα κανω αλεξιπτωτο πλαγιας αυτες τις μερες και αν μου αρεσει θα συνεχισω.Αν συνεχισω αναγκαστηκα θα τα σκασω.Ο λογος;ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.Θα με σωσει ο δασκαλος στην στραβη;Οχι βεβαια.Απλα με τον δασκαλο μειωνω τις πιθανοτητες να γινει η στραβη.Αλλοι μαθανε μονοι τους.Στο σκι αν γινει κατι πας στην ακρη/εισαι στο εδαφος.Οσον αφορα την τεχνικη και την προσβαση στις πιστες την πρωτη μου φορα ειδα μια παρεα(φοιτητες,ανεβηκαμε με το ιδιο λεωφορειο) που εκανε με δασκαλο και με εμφανως κακη τεχνικη(δεν χρειαζοταν να ξερεις σκι για να το καταλαβεις) παρολα αυτα αρκετα πιο προχωρημενοι απο εμενα(κανανε σχεδον παραλληλα).Εκεινη την ημερα αυτοι εκαναν ασκησεις σχεδον ολη μερα(τους εβλεπα αραια και που) και ολη την ωρα ηταν στην μπλε.Εγω εκεινη την μερα ξεκινησα με πιτσες,κατεβηκα(3μπλε,3κοκκινες),εκανα pre-paraller(και drills) και καποιες φορες παραλληλα(οταν εβγαιναν) στις μπλε.Την προτελευταια φορα ετυχε να δω τον εναν απο αυτους.Εκανε μονος του με δασκαλο.Πιασαμε την κουβεντα στα καρεκλακια,θυμοταν που με εβλεπε στην πρασινη(1η φορα) και με ρωτησε ποσες φορες εχω κανει.Του ειπα η 3η.Αυτος ειχε κανει προφανως περισσοτερες(7-8 φορες αν θυμαμαι καλα που συζηταγαμε και το παινευοταν οτι εξελισσοταν γρηγορα και οτι συντομα θα κατεβει την Ειρηνη και την Αντιγονη).Συνεχισε αυτος με τον δασκαλο στις μπλε,στην κατω κοκκινη(Καλαβρυτα)και στην Ηλεκτρα .Εγω εκεινη την φορα κατεβηκα ολες τις διαθεσιμες πιστες στα Καλαβρυτα(στυγα και φοιβη λογω χιονοστιβαδας ηταν εκτος, φοιβη δεν ειχα σκοπο να παω ουτως η αλλως :P ).Με ειδε καθως πηγαινα για την Αντιγονη(μαυρη,αν και με την Ειρηνη-κοκκινη-ειναι σχεδον τα ιδια πιστευω και την ειχα κατεβει καμποσες φορες εκεινη την μερα) και μου λεει καλες τουμπες(ειρωνικα).Να μην τα πολυλογω οταν με ειδε να κατεβαινω την Αντιγονη ελεγχομενα και χωρις αισθητη δυσκολια απο κατω του κοπηκε η ειρωνια(παρολο που εχανα την ισορροπια καπου καπου γιατι ηταν σαν οργωμενο χωραφι σε καποια σημεια ενω σε καποια αλλα παγος) .Ημουν εγω η ταλενταρα;Οχι φυσικα.Απλα εγω ειχα διαβασει 5 πραγματα για το τι εχω στα ποδια μου,ειχα δει ποσα βιντεο,γνωριζα τα ορια των δυνατοτητων μου και με γνωμονα τον ελεγχο πορευτηκα οπως πορευτηκα.Ημουν τεχνικα αλανθαστος;Οχι.Ηταν μηπως αυτος;Τα ιδια με μενα και χειροτερα.Ειναι στον ανθρωπο,στην εξασκηση,στην συχνοτητα,στην γνωση,στην ηλικια κλπ.Αν εκανα με δασκαλο ισως να τα εκανα πιο νωρις.Αν δεν ντρεπομουν οτι θα πεσω και θα γελανε ολοι ισως να τα ειχα κανει και μονος μου πιο γρηγορα.Οπως και να εχει ειμαι ικανοποιημενος απολυτα απο τον εαυτο μου(εκανα και λιγο πουδριτσα που το ειχα αχτι).Παντα μια συμβουλη απο εναν πιο εμπειρο-καλυτερο ειναι ιδανικη αλλα οχι αναγκαια.Σε καποιον θα παρει 1 σε καποιον 3 σε καποιον 7 φορες.Ολοι θα μαθουν.Δεν θεωρω οτι καποιος θα παραμεινει σε χαμηλο επιπεδο οπως και να εχει.Κατανοω την εξειδικευμενη αντιμετωπιση ενος δασκαλου και την φυσικη του παρουσια αλλα στην τελικη,τι περισσοτερο μπορει να σου πει απο εναν φιλο που ξερει για παραδειγμα;Ειναι καλυτερος απο αυτον εδω ας πουμε;

Το μονο λαθος ηταν που εστιασα στο να κατεβω πιστες και οχι στην τεχνικη.Απο την αλλη σεζον θα κοιταξω μονο την τεχνικη.

Ορειβατικο σκι ειναι ονειρο(απιστευτη δραστηριοτητα).Αν ποτε μαθω τοσο καλα θα κανω 100%.Εκει φυσικα και θα τα σκασω για ενα σεμιναριο ας πουμε.Εκει ναι οτι αξιζουν τα λεφτα.Οχι τα 40 που δεν δικαιολογουνται με τιποτα.Οπως και να εχει θα κανω ενα μαθημα καποια στιγμη απο καθαρη περιεργεια και μονο.

Έτσι όπως τα λες "δεν ψάχνεσαι" για να συμμετάσχεις στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα της FIS;Έχεις εγγενές ταλέντο.Και απορώ γιατί άνοιξες το θέμα δηλαδή...

(πόσα θα μου πάρεις για να με μάθεις να κατεβαίνω κόκκινη;Δεν έχω κατέβει ποτέ και ντρέπομαι...)

• Like 1

μας ρωτησε, του απαντησαμε και μετα λεει οτι θελει να ακουσει και αλλα επιχειρηματα.Σε καποιον φιλο μας θα το συνεχιζαμε, σε εναν αγνωστο,οσο σκληρο και να φανει, σκασιλα μας να προσπαθησουμε να του αλλαξουμε μυαλα.απο την στιγμη που δεν θελει

Δικιο έχεις αλλά:

Γράφει κάποια πράγματα που εάν τα διαβάσει κάποιος άλλος που ξεκινάει τώρα με το άθλημα και ταυτιστεί με αυτά θα έχουμε 2 επικίνδυνους στα βουνά μας πλέον και πάει λέγοντας..

• Like 2

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Δικιο έχεις αλλά:

Γράφει κάποια πράγματα που εάν τα διαβάσει κάποιος άλλος που ξεκινάει τώρα με το άθλημα και ταυτιστεί με αυτά θα έχουμε 2 επικίνδυνους στα βουνά μας πλέον και πάει λέγοντας..

Αφου ειναι ταλεντο.!!!!.Την τριτη φορα που ανεβηκε στο βουνο ,δοκιμασε και το carving. χα χα χα.

• Like 2

Κώστα,

κανείς δε σε ᾽᾽μαλώνει᾽᾽, ούτε και φυσικά το παίζουμε φωτεινοι παντογνώστες.

Θα σου πω κάτι χιλιοειπωμένο.... εκεί που είσαι ήμουνα, εδώ που είμαι θα´ρθεις

Πρόταση, έλα σε μία από τις επόμενες συναντήσεις-εξόδους του συλλόγου, να γνωρίσεις πολύ κόσμο και θα έχεις την ευκαιρία όχι μόνο να συζητήσεις από κοντά το θέμα που σε απασχολεί αλλά και πολλά άλλα του βουνού.

Edited by Krits
  • Like 2

1)Διαφωνώ. :innocent:

2)Υπερβολες.Εγω να δεις πως τρομαζω οταν δασκαλοι και προσωπικο χιονοδρομικου παει με χιλια διπλα μου(σε μπλε) που υποτιθεται οτι πρεπει να δειχνουν και το καλο παραδειγμα.Οταν επεσε πανω μου ενας απο τους πρασινους δασκαλους του Χελμου με snowboard(απο πισω που ουτε καταλαβα απο που μου ηρθε) και για λιγο θα με εκανε αλοιφή(μωλωπας και συγγνωμη,λες και αν μου εσπαγε εμενα τιποτα θα λυνοταν με την συγγνωμη).Εχασε τον ελεγχο γιατι ερχοταν απο την κατω κοκκινη με χιλια προφανως και μπηκε στην καταληξη της μπλε οπου και ημουν(κεντρο,ουτε καν αριστερη ακρη) και ΜΠΑΜ.Οταν η αλλη δασκαλα πηγαινε οπισθεν και κολλήσαμε πλατη με πλατη(ισως να ηταν αφορμη και για πεσιμο B),τι οχι; :ermm: ) στην ακρη της πιστας.Οταν η υπευθυνη των λιφτ(μια μαυριδερη) με εσπρωχνε απο τον πισινο(κυριολεκτικα) να μπω με μια κοπελα που δεν μπορουσε να σταθει(και οταν σταματησαν τα λιφτ πεταξε αναποδες πιτσες και παρολιγον να γινει το σπαγγατο του αιωνα) στην Αγκυρα(Καλαβρυτα) και που της ειχα τονισει οτι ειμαι αρχαριος και θελω να παω μονος μου(οπως πολλοι αλλοι) γιατι με δυσκολευει λιγο το duo.Οταν μαθητευομενοι σκιαρουν χωρις να κοιτανε δεξια αριστερα ακολουθοντας τους δασκαλους τους που αν δεν τους προσεχα θα καναμε τσουλιθρα στις μπλε..Δεν με στεναχωρεις καθολου ισα ισα.Το ποιος ειναι επικινδυνος δεν ξερω.Η μαλλον ξερω.Αυτος με την υπερβολικη αυτοπεποιθηση.Ο δεινος.

3)Εγω προσωπικα τον ελεγχο τον εχω ως προτεραιοτητα.Αν δω οτι παω να τον χασω θα σταματησω,στην χειροτερη θα πεσω επιτηδες.Και δεν πεφτω σχεδον ποτε(ισως να ειναι και κακο γιατι δεν πειραματειζομαι αρκετα).Ο τελευταιος που θα φοβοσουν θα ημουν εγω.Παντα κοιταω να πειραματιστω οταν ειναι αδειες οι πιστες.Περιμενω να φυγει ο κοσμος η τον προσπερναω γρηγορα(που τελικα ειναι χειροτερος απο μενα και λιγοτερο ελεγχο εχει).Αλλωστε για ποιο λογο να βαλω εγω ο ιδιος τον εαυτο μου σε κινδυνο;Ισα ισα θα ελεγα ειμαι και υπερ-προβλεψιμος.

4,5)Τα βουνα της Ελλαδιτσας, να ναι καλα ειναι ηρεμα.Ο κινδυνος εγκειται στο κεφαλι του καθενως και δεν νομιζω να διαφωνουμε.Στο εξωτερικο οι χιονοστιβαδες ειναι πραγματικοτητα.Στην Ελλαδα ειναι εξαιρεση.Για την Βασιλιτσα δεν ξερω.Για το κανονι στα Καλαβρυτα πραγματικα κατορθωμα που εγινε σε τετοιο σημειο χιονοστιβαδα. Ευτυχως που πηραν, νωριτερα, την επιχορηγηση και δεν τους επεσε βαρυς ο πονος ;) .(http://driveandtravel.gr/19-ekat-evro-gia-tin-anavathmisi-tou-chionodromikou-kentrou-kalavryton/ )

6)Εχω κανει οπως σου ειπα αρκετα αθληματα.Καποια απαιτουσαν καλο χαρτζιλικι στον δασκαλο.Καποια αλλα οχι.Πχ Ιππασια(την οποια σταματησα στα 12 γιατι εκλεισε και ο ιππικος γιατι τα 20 ηταν πολλα για τους συμπολιτες μας ).Ενα σπορ που εχει να κανει με εναν ζωντανο οργανισμο που ανα πασα ωρα και στιγμη μπορει να του τη δωσει/φοβηθει ακομη και την σκια του(πραγματικοτητα) και να μην τον ελεγχει ουτε ο καλυτερος ιππεας/αμαζονα του κοσμου.Ενα αθλημα που η πτωση κοστιζει,ιδιως στα εμποδια.Ενα αθλημα που ο δασκαλος παιρνει πολλες ευθυνες.Και τελικως,ενα αθλημα που φευγουν χιλιαδες ευρω το μηνα το λιγοτερο.Μην μπω στην διαδικασια να αποδειξω οτι η Ιππασια ειναι ακριβοτερο σπορ.Πχ2 Ιστιοπλοια.Μια φορα εβαλα ροτα για Παλιοβουνα,ειχε αερα,γουσταρα.Εκει που την ειχα δει Σεβαχ Θαλασσινος(ξεχασμενος) αντι για ΤΑΚ ΚΑΝΩ ΠΟΤΖΑ.Ματσα στην κεφαλη η οποια ζαλισμενη ηπιε τον μισο Πατραικο.Ευτυχως δεν το ειδε ο δασκαλος γιατι μονο με κιαλια θα τους εβλεπα.Αν εκεινη την μερα την εκανα για τον αλλον κοσμο καταλαβαινεις τι ευθυνη ειχε ο κυρ.Θοδωρος.Ημουν και μικροτερος απο το οριο ηλικιας(οπτιμιστ).Εδινα 40 το ΜΗΝΑ.Μπορει να μην ειχε τα εξοδα του αλογου.Αλλα ειχε ευθυνη. Το σκι ειναι αρεκτα πιο ελεγχομενο σπορ για εναν δασκαλο(εμπειρο κιολας).Το κοστος του εχει να κανει καθαρα με τα μεταφορικα και τα αναλωσιμα.Εξοπλισμο τον αγοραζεις μια φορα και μετα τον ανανεωνεις.Τα ξερεις αλλωστε τι να σου πω εγω.

Δεν ειμαι ηλιθιος.Αντιλαμβανομαι οτι καποια στιγμη θα χρειαστω βοηθεια.Αλλα αυτη η στιγμη σιγουρα δεν ηταν η πιτσα που πολλοι ελεγαν.100%!Πηγα να κανω καρβινκ.Ενιωσα λιγο τα edges,δεν τα εμπιστευτηκα,τρομαξα και μαζευτηκα στα αβγα μου.Δασκαλος θα μου τα πει αυτα 99%.Γιατι καταλαβαινω οτι μπορει να σπασω να το γυρισω σε ενοργανη σε δευτερολεπτα.Αλλα οχι να λεμε και οτι τα 40 ειναι και καλα.Το ειπα σε εναν φιλο μου που τα χει χοντρα(χοντρα ομως,οχι αστεια) και γελαγε.Ασχετα που αυτος τα σκαει αλλου.Το θεμα δεν ειναι τα 100.Ειναι τα 1000.Λεφτα που μπορουν να πανε για ενα αλλο σπορ/αγορα εξοπλισμου.Ισως επειδη για να γινουν δασκαλοι τα σκανε σε ξενες χωρες που τα στανταρ ειναι διαφορετικα και θελουν να τα κανουν αποσβεση.Οπως και να εχει ειναι για περιορισμενο κοινο ή γιαυτους που αγαπουν το σπορ.Οχι για τον κοινο πολιτη ας πουμε.Τουλαχιστον για την Δυτικη Ελλαδα.Και το ΧΚΚαλαβρυτων ειναι πανακριβο.Εβλεπα Παρνασσο που ειναι το τοπ θεωρητικα και ειναι πιο φθηνο.

7)Δεν μιλησα ποτε για αγωνιστικο.Παντα για ερασιτεχνικο μιλαμε.

8 ) Εχω κανει πολλες.Οχι τοσες πολλες.Αρκετες.Και οντως καιρο με τον καιρο,ολο και καινουρια πραγματα βιωνουμε. :thumbup:

Εν τάχει:

2,3) Εχεις κάνει ΜΟΝΟ 4 φορές, έκτος και αν είσαι όντως η ελπίδα της ελληνικής χιονοδρομίας κάτι δεν στέκει! Θα το καταλάβεις (εάν το καταλάβεις) αργότερα.

4,5) Υπάρχουν εδώ μέσα τουλάχιστον 5 άνθρωποι που μπορούν να σου εξηγήσουν και να σου δείξουν εμπεριστατωμένα, ΠΟΣΟ ΜΑ ΠΟΣΟ λάθος έχεις. Δεν έχεις ιδέα!

6) Οι δάσκαλοι που αναφέρεις και κάθε λογής επαγγελματίες δεν παίρνουν "χαρτζιλίκι" όπως γράφεις τόσο απαξιωτικά (στα όρια της προσβολής) αλλά αμείβονται για την παροχή υπηρεσιών και την εξειδίκευση τους.

Κλείνοντα, είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι γουστάρεις και αγαπάς αλλά please μην υποτιμάς το βουνό και προσπάθησε να είσαι λίγο πιο ανοιχτός στο τι σου λένε άνθρωποι με μεγαλύτερη εμπειρία από εσένα, όχι μόνο στα αθλήματα, γενικότερα!

Αυτά από μένα!

• Like 2

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Αφου ειναι ταλεντο.!!!!.Την τριτη φορα που ανεβηκε στο βουνο ,δοκιμασε και το carving. χα χα χα.

προφανως εννοει ο φιλος να πηγαινει μετα πεδιλα παραλληλα...οχι carving

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

Γυναικα ενος φιλου μου ,ειχε κανει 3 φορες μαθηματα και την επομενη χρονια πηγαμε Borovets,Της εδειξα να ξαναθυμηθει το τι ειχε μαθει και της ειπα κανε λιγακι μονη σου αυτα που εμαθες ή αν θελεις παρε εναν δασκαλο να σε ακολουθει,για να νιωθεις σιγουρια,μην μαθαινεις κατι αλλο ακομη.Αυτη πηρε δασκαλο και εκανε 4 ωρες μαθημα (παρα τις αντιρρησεις μου, δεν με ακουγε,4 ωρες θα τα παιξεις) Ηθελει να ανεβει επιπεδο, τοσο συντομα και να αρχισει το parallel (ειχε λυσσαξει με το parallel, για να μας φτασει σε επιπεδο, τοσο γρηγορα,παρολο που της λεγαμε, οτι θελει να περασει καποιο διαστημα απο την μια τεχνικη στην αλλη, θα φας τα μουτρα σου,τιποτε αυτη)Αποτελεσμα επεσε κανοντας ο θεος να το φυλαει το Parallel της, εσπασε λιγακι τον καρπο της και τελειωσε το σκι για αυτην, μιας και μετα τα παρατησε..Δεν θελει ταχυτητα για να σπασεις κατι..θελει τροπο.

Αυτοι παντως μαθανε μονοι τους

,
. Ισα ισα που αυτο ειπα.Οτι δεν παιζω με τον αερα και ειδικα με το παρα5 που δεν ειναι και το πιο ασφαλες πτητικο μεσο.Και σιγα που θα παρω 3+χιλ. εξοπλισμο για να τον διαλυσω αν δεν διαλυσω εμενα τον ιδιο πρωτα για να μαθω μονος.Αν μου αρεσει θα τα σκασω κανονικοτατα,μαχομενος παντα B) .Αλλο που κι αυτος ζηταει 600 οταν προ κρισης ηταν 450.Και δεν παιρνει το ιδιο για ολους μεχρι να μαθουν(ισως να ειναι και η επιβλεψη μετα δεν ξερω).Ξερω 1-2 πραγματα απο μετεωρολογια,εκανα ιστιοπλοια μικρος(εχω μια χ αντιληψη του ανεμου κλπ).Χωρις να θελω να το παιξω οτι ξερω, αλιμονο,νομιζω η αναλογια σας 10χρονια-6μηνες ειναι λιγο υπερβολικη.Οσο να ναι πετας.Και να μην θες αποκτας εμπειρια.Ασχετα το ποσο πολυ θελει να το τραβηξει καποιος(acro κλπ).Και ξανα λεω δεν θελω να το παιξω σε καμια περιπτωση οτι ξερω,γιατι προφανως δεν ξερω πολλα.Εγω απλα ενθουσιαζομαι στην ιδεα οτι με ενα σακο στην πλατη πας σε ενα υψωμα και με την ενεργεια του αερα πετας μπορει και για ωρες.+Οτι μαθαινεις να χειριζεσαι πανι,το γυρνας σε παραμοτερ και οτι αλλο εχει σχεση.Για το σκι τωρα δεν με ενδιαφερει να μαθω σωστο.Να τσουλαω σαν τους υπολοιπους με ενδιαφερει και να ακολουθω μια παρεα.Αυτο.Ορειβατικο ειναι ψηλα τα καπελα.Ας μαθω να τσουλαω και βλεπουμε.Εν τελει και γω θα χαρω να τα πουμε αν βρω ποτε το τηλ και κανονισουμε πτηση με αυτον που ειναι να πεταξω...(Να σας ρωτησω και κατι ακυρο.Εχω αρκετη μυωπια 3,5 και 4,5 και το λειζερ αργει.Με φακους βλεπω φυσικα.Θα αντιμετωπισω προβλημα; )

1.Τι αγωνιστικη;Σε καμια περιπτωση δεν εχω τετοιες βλεψεις.Αλλωστε μεταξυ μας,στην Ελλαδα δεν υφισταται αγωνιστικη σε αθληματα που θα επρεπε,οχι στο σκι που μπορει και να μην χιονισει...Απλα τα πιτσιρικια μαθαινουν ενα πολυ καλο σκι για τα δεδομενα της χωρας και μπορουν απο μικρα να οργωνουν τα ΧΚ.Ασε που τα ευχαριστιεται το ματι μου που ακολουθουν σαν τις παπιες :thumbup: .

2,3. Δεν με νοιαζει η λεπτομερεια.Ειλικρινα.Και αν ειναι να ανεβω στο βουνο 5 αντι για 10 φορες επειδη θα κανω μαθημα πχ. Προτιμω να ανεβω μονο και μονο για την θεα.Τα 40 ειναι αδικαιολογητα για υπηρεσιες που θα επρεπε να προσφερονται με μαξιμουμ 20.Εχω κανει πολλα αθληματα.Καποια πιο ακριβα καποια πολυ πιο ακριβα και καποια σημαντικα φθηνοτερα.Τετοιο αντι-value for money λιγες φορες εχω ξαναδει.Γιαυτο οι περισσοτεροι περιμενουν σαν τα κερακια της αναστασης στα κιοσκια.Ισως κανω ομαδικα αν βρω καποιον στα ιδια κυβικα με εμενα.

4.Και αν ο φιλος εχει μαθει απο δασκαλο και υποτιθεται κανει με σωστη τεχνικη;

Καλέ μου φίλε θερμή παράκληση άκου μια συμβουλή από έναν άνθρωπο που και speedfying έκανε μόνος/πρώτος στην Ελλάδα και επέζησε και παραπέντε κάνει και έχει δει πολλούς να κάνουν και να χτυπούν αλλά και να επιζούν και να μαθαίνουν και να μην μαθαίνουν αλλά και σκι κάνω και έχω δει τα πάντα.

Ξέχνα όλα όσα πιστεύεις και όλα όσα θεωρείς για κάποια σπορ που δεν τα "κατέχεις". Δεν ξέρεις τίποτα. Μαθαίνεις. Άκου και δέξου συμβουλές.

Όσον αφορά το παραπέντε σε ικετεύω πήγαινε σε μια σχολή με το μυαλό σου άδειο. Μην έχεις άποψη για τίποτα, οι άνθρωποι εκεί έμαθαν μέσα από 10.000 ατυχήματα πως να μην έχεις ατύχημα και πως να μάθεις σωστά. Δεν είμαι καθόλου υπερβολικός πετάνε φίλοι μου 10 χρόνια και απολαμβάνουν λιγότερο και πετάνε χειρότερα από παιδιά που κάνουν μαθήματα 6 μήνες.

Μην βλέπεις βιντεάκια στο youtube σε ικετεύω. Και μην κάνεις τίποτα από όσα δείχνουν τα βιντεάκια.

Και στο σκι το ίδιο είναι. Θες να κάνεις και τα 10.000 στοιχεία τεχνικής λάθος? Κάντα. Θες να τα διορθώνεις ένα ένα με μάθημα και σε 20 φορές με μάθημα να πει ο δάσκαλός σου "ναι είσαι έτοιμος για ορειβατικό? Κάντο.

Προσωπικά όσα έχω δει τόσα χρόνια στα βουνά οι φίλοι μου που έμαθαν με μάθημα σαν μέσο όρο τρίτη μέρα έκαναν όλες τις μπλε χωρίς να πέφτουν και 10η μέρα ήταν έτοιμοι να γυρίσουμε τον Παρνασσό σε εύκολα εκτός πίστας και απότομες. Αυτοί που δεν κάνουν μάθημα είναι 10η μέρα μπλε χωρίς να πέφτουν και 50η μέρα έτοιμοι να γυρίσουμε τον Παρνασσό.

Όσοι έχουν κάνει 50 φορές με κάθε 5 φορές πχ μάθημα έχουν άνετα επίπεδο 7. Όσοι έχουν κάνει 50 φορές χωρίς κανένα μάθημα έχουν επίπεδο 3 άντε 4. Μπορεί να πάνε γρήγορα αλλά σκι δεν ξέρουν. Όσοι κάνουν συχνά μάθημα ξέρουν σκι.

Το οικονομικό το σέβομαι και το ακούω αλλά καλύτερα να ανέβεις 10 αντί για 12 φορές σε μια σεζόν και να βάλεις μάθημα κάθε 5 μέρες σκι.

Για το παραπέντε θα δεις γιατί αξίζουν τα 650 ευρώ μόλις τα δώσεις. Και θα δεις αυτούς που δεν κάνουν μαθήματα συχνά να απογειώνονται σαν χάροι και να πετάνε σαν χάροι χωρίς να έχουν ιδέα που πάνε (συνήθως σφαίρα για προσγείωση) ενώ δίπλα τους ένας μαθητής μου με 30 πτήσεις ξεκινάει για την πρώτη του βόλτα σύννεφο σύννεφο με εμένα να τον συμβουλεύω και να του εξηγώ τι κάνει ο αόρατος αέρας. Αν έχεις την ιδιότητα να βλέπεις τον αέρα χωρίς να έχεις πετάξει ποτέ πάσο μην κάνεις μαθήματα. Πίστεψέ με μόλις πετάξεις θα καταλάβεις ότι δεν την έχεις. Ωραίος ο αέρας της θάλασσας να τον ξέρεις αλλά μόλις σε πιάσει ένα ανοδικό που ανεβαίνει με 40χλμ ταχύτητα θα καταλάβεις ότι δεν ήξερες τίποτα. Εκτός αν έχεις πετάξει με ιστιιοπλοικό.

• Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Το σκι δεν τελειώνει ποτέ. Και στο στάδιο του αρχάριου και του μεσαίου και του προχωρημένου, η συμβολή καλού δασκάλου είναι σημαντική. Αυτά που μου έμαθαν οι δικοί μου δάσκαλοι (στο πλαίσιο της δικής μου εκπαίδευσης για να είμαι εκπαιδευτής), με κάνουν να χαίρομαι ολόκληρο το βουνό σε πολλές διαφορετικές συνθήκες.

• Like 4

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Αφότου έχουν "μιλήσει" κάποιοι πολύ ειδικότεροι από εμένα, θα περιοριστώ μόνο στη δική μου μαρτυρία ότι -χάρη σε λίγες ώρες μάθημα κατά καιρούς- διόρθωσα λάθη στην τεχνική και στο χιονοδρομικό μου στυλ (sic). Με απλά λόγια, πάντα είναι απαραίτητος ο δάσκαλος, σε όποιο επίπεδο κι αν φτάνει ο χιονοδρόμος, με στόχο τη βελτίωση. Γι' αυτό έχω κλείσει ήδη μαθήματα για του χρόνου με τον Φαέθωνα!

• Like 4

Petros Tsantilas

A ski won't change your life...

unless you ride it

αυτος θα σου μαθει snowboard

Κι ο ΚονΚαν Windsurf...!!

Είμαι φιλομαθής χαχαχα

Petros Tsantilas

A ski won't change your life...

unless you ride it

Οι ειρωνίες που κολλάνε; Ήρθε ένας νέος ορεξατος για το σκι και πολλοί έχετε γράψει απαράδεκτα πράγματα. Οι συντονιστές τις ειρωνείες δεν μπορούν να τις σβήσουν ; Ντροπή

ΥΓ μάθηματα και εγώ αλλά και πολλοί άλλοι εδώ μέσα ,δεν κάναμε ή κάναμε ελάχιστα.δεν στο συνιστώ, αλλά σίγουρα θα μάθεις και μόνος.... ορειβατικό σκι μπορείς να ξεκινήσεις όταν κατεβαίνεις κόκκινες, άνετα και με αυτοπεποίθηση. Σε αυτό μια σχολή επιβάλεται, όχι τόσο για το σκι ,όσο για να μάθεις νανκινησαι με ασφάλεια στο χιονισμένο Πεδίο.

• Like 4

Οι ειρωνίες που κολλάνε; Ήρθε ένας νέος ορεξατος για το σκι και πολλοί έχετε γράψει απαράδεκτα πράγματα. Οι συντονιστές τις ειρωνείες δεν μπορούν να τις σβήσουν ; Ντροπή

ΥΓ μάθηματα και εγώ αλλά και πολλοί άλλοι εδώ μέσα ,δεν κάναμε ή κάναμε ελάχιστα.δεν στο συνιστώ, αλλά σίγουρα θα μάθεις και μόνος.... ορειβατικό σκι μπορείς να ξεκινήσεις όταν κατεβαίνεις κόκκινες, άνετα και με αυτοπεποίθηση. Σε αυτό μια σχολή επιβάλεται, όχι τόσο για το σκι ,όσο για να μάθεις νανκινησαι με ασφάλεια στο χιονισμένο Πεδίο.

φοβαμαι ( και ας μην ληφθει σαν ειρωνεια) οτι ηρθε ενας ορεξατος για κουβεντα και για να μας πεισει ποσο καλος σκιερ ειναι απο τις πρωτες μερες, χωρις να χρειαζεται δασκαλο.

Δεν ειναι τοσο τραγικο να ξενικησεις λιγο χωρις δασκαλο ,να κανεις λιγο V ,αλλα οταν ποσταρεις πινακα με τις επιδοσεις σου και τρεχεις με ως και 39 Km την ωρα, και δεν παιρνεις απο λογια, πιθανον αυτο που λαμβανεις σαν "ειρωνεια¨" να ειναι ο μονος τροπος,ωστε να τους δωσεις να καταλαβει οτι εχει (χωρις να το καλαταλαβει) μπει στο λουκι του τα καταφερνω και μονος μου, που αυτο το λουκι μπορει να του στοιχησει μια μεγαλη σωματικη βλαβη (και σε αυτον και στους υπολοιπους που θα εχευν την ατυχια να κανουν κοντα του σκι)....οταν μαλιστα διαβαζω οτι σε δυσκολες στιγμες αποφασιζει να πεσει απο μονος του, τοτε ειναι σιγουρο οτι θα υπαρξουν μεγαλα προβληματα στο μελλον (και οχι κακης τεχνικης προβληματα.αλλα σωματικης ακεραιοτητας)

Edited by amiklon
  • Like 2

Φαντάζομαι ότι την χρησιμότητα του δασκάλου δεν την αμφισβητείς και υποθετικά σε απεριόριστο μπάτζετ θα έκανες και μάθημα .

Άρα το ερώτημα είναι στο μπάτζετ 500 ευρώ (υπόθεση εργασίας) αν θα γίνουν 10 μέρες βουνό χωρίς δάσκαλο η 5 με δάσκαλο.

Το κόστος των μαθημάτων είναι απλά προσφορά και ζήτηση όπως και όλα τα πράγματα στην ζωή.

Σιγουρα δεν αμφισβητω οτι ενας σωστος δακσαλος ειναι καλος.Οταν εχεις το μονοπωλιο ειναι διαφορετικα τα πραγματα :).Και μην μου πεις οτι ειμαι ο μονος εχει παραπονεθει..Αν ειχα απεριοριστο μπατζετ δεν νομιζω να με ενδιεφερε το σκι.Μαλλον για ελικοπτερο θα το το πηγαινα :P .

Έμαθα σκι στα 2 αγόρια μόνος. Μου πηρε μια σεζόν το καθένα στην οποία δεν χάρηκα καθόλου σκι.

Ξέρουν άθλιο τεχνικά σκι αλλά πάνε παντού και άμα λάχει αρπάζουν και κάνα κατσαβίδι να κάνουν καμμία ρύθμιση.

Η μικρή έκανε 3 δίωρα και ήδη κατεβαίνει (με στυλ) παράλληλο. Όμως φοβάται ακόμα και την σκιά της και πρέπει να της κουμπο

νω τις μπότες....

Διαλέχτε.

Ο δάσκαλος είναι καλός μέχρι το παράλληλο. Μετά θέλει μέτρο. Και κατάλληλες συνθήκες. Προτιμάτε καθημερινές για μαθήματα.

Τα ειπατε ΟΛΑ.Ειναι θεμα attitude.Εγω μοιαζω στα αγορια. :)

Στις Άλπεις το ευχαριστήθηκα και ας "ελάφρωσα" κατά 110€!!!Το Φεβρουάριο που θα πάω ξανά στις Άλπεις θα φροντίσω να κανω 4-5 μαθήματα

Στις Αλπεις.Οχι στο Ελλαντα.

Κατ᾽αρχάς καλωσόρισες.

Ειπώθηκε σε προηγούμενα σχόλια, λες να υπάρχει κάνα συμφέρον ή χούι ή εμμονή ή οτι άλλο από μεσήλικες πια ανθρώπους, όταν παροτρύνουν νέους χιονοδρόμους να ψάξουν καλό δάσκαλο και να αφιερώσουν όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο στο βουνό μαζί του;

Καλως σας βρηκα.Συμφερον υπαρχει μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας.Και σεβαστη η αποψη σας αλιμονο.

Βάλε κάτω τα μηνιαία έξοδα ενός δασκάλου, το κόστος αγοράς μιας κάρτας του σκι που να απευθύνεται σε δασκάλους, τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν για να είναι ανοιχτό το χιονοδρομικό και τέλος αν θα κάνει μάθημα σε όλες τις ώρες τις ημέρας. Τέλος από Απρίλιο Μάιο να ψάχνει αλλού για δουλειά... μήπως τελικά τα 40 είναι οριακά;

Υπαρχει λυση.Δεν κανεις αυτην την δουλεια.Πολλοι κανουν πολλα σε αυτη την χωρα για πολυ λιγοτερα.Κανεις(οχι εσεις προσωπικα) κατι αλλο.Και δεν απαιτησα να ριξεις τις τιμες ουτε και μπορω να το κανω.Ολες οι δουλιες εχουν υπερ και κατα.

Έτσι όπως τα λες "δεν ψάχνεσαι" για να συμμετάσχεις στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα της FIS;Έχεις εγγενές ταλέντο.Και απορώ γιατί άνοιξες το θέμα δηλαδή...

(πόσα θα μου πάρεις για να με μάθεις να κατεβαίνω κόκκινη;Δεν έχω κατέβει ποτέ και ντρέπομαι...)

Χαιρομαι που το λετε.Το θεμα που ανοιξα ηταν αλλο και δυστυχως μετα τον διαχωρισμο φαινεται λες και ψωνιζομαι.Δειτε(http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=21084)και μονος σας.Δειτε παρακατω.*

Εν τάχει:

2,3) Εχεις κάνει ΜΟΝΟ 4 φορές, έκτος και αν είσαι όντως η ελπίδα της ελληνικής χιονοδρομίας κάτι δεν στέκει! Θα το καταλάβεις (εάν το καταλάβεις) αργότερα.

4,5) Υπάρχουν εδώ μέσα τουλάχιστον 5 άνθρωποι που μπορούν να σου εξηγήσουν και να σου δείξουν εμπεριστατωμένα, ΠΟΣΟ ΜΑ ΠΟΣΟ λάθος έχεις. Δεν έχεις ιδέα!

6) Οι δάσκαλοι που αναφέρεις και κάθε λογής επαγγελματίες δεν παίρνουν "χαρτζιλίκι" όπως γράφεις τόσο απαξιωτικά (στα όρια της προσβολής) αλλά αμείβονται για την παροχή υπηρεσιών και την εξειδίκευση τους.

Κλείνοντα, είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι γουστάρεις και αγαπάς αλλά please μην υποτιμάς το βουνό και προσπάθησε να είσαι λίγο πιο ανοιχτός στο τι σου λένε άνθρωποι με μεγαλύτερη εμπειρία από εσένα, όχι μόνο στα αθλήματα, γενικότερα!

Αυτά από μένα!

*2.3)τι εννοεις οτι δεν εχω κανει τοσες;Τοσες εχω κανει.Αν εχω κανει αυτα που ειπα;Ναι τα εκανα.Δεν ξερω τι μπορω να κανω και αν τελικα με ενδιαφερει να πιστεις.Εχω καποιες φωτο πανω στην Αντιγονη(στην ακρη της πιστας πηγα ο επικινδυνος.επρεπε να κατσω στην μεση :) )Αλλωστε στο τρακερ μπορεις να δεις οτι κατεβαινω την Ειρηνη που ειναι το ιδιο ουσιαστικα με την Αντιγονη.Τωρα αν θες του χρονου την 1-2 φορα που θα παω,παμε στην Αντιγονη(κατσε απο πανω αν με φοβασαι τοσο) και θα καταλαβεις αν εχω κανει πανω απο 4 ή οχι.Δεν πρεπει να εισαι και γνωστης για να δεις οτι ειμαι ακομα ατσουμπαλος.Τωρα αποδειξη ουσιαστικα δεν υπαρχει αλλα δεν με ενδιαφερει να σου αποδειξω και τιποτα.Εγω να κανω σκι και ας ειμαι ο μεγαλυτερος ψευτης...

4,5)Αν θελουν ας μου πουν.Εμενα μονο τις εμπειριες τους μου εχουν πει,που τις πιστευω.Ασχετα αν ευκολα καποιος μπορει να τις αμφισβητησει(οπως εκανες εσυ πανω για μενα :) ).

6) Οποιος εχει την μυγα μυγιαζεται.

7)Ανοιχτος στην λογικη.Κλειστος στην τσεπη.Ετσι πανε αυτα :D .

Φαινεται οτι ειρωνια ειναι γενικο χαρακτηριστικο των σκιερ.

Πηγα στην μπλε και εβαλα λιγο παραπανω τα εξωτερικα edges στο χιονι.Στην ευθεια ουσιαστικα.Πηγα να ακολουθησω αλλα τρομαξα και το αφησα.Αυτο.+Επεσα.Ισως να πηγαινα και πολυ αργα.Δεν ξερω...

Γενικα ο λογος που ηρθα ηταν αρχικα για το αν πρεπει να μεινω στα σκι ή οχι.Ο δευτερος αν πρεπει να αγορασω μποτες ή οχι.Και ο τριτος αν πρεπει να κανω μαθημα με δασκαλο ή οχι.Και πότε.Οτι ειπα για φορες,περιστατικα,κλπ ειναι στα πλαισια απαντησεων.Οχι για επιδειξη.Αλλωστε υπαρχουν ατομα που εχουν καταφερει οτι καταφερα εγω σε 4 μερες σε 1 με η χωρις δασκαλο.Σιγουρα.

Edited by Kosko

1.εισαι πολυ προκατηλειμενος απεναντι σε καποια πραγματα...βασικα πιστευω οτι οτι και να σου πει καποιος εδω μεσα μαθημα δεν θα κανεις...ειτε επειδη το θεωρεις ακριβα ειτε επειδη δεν χρειαζεσαι (ισως να εχεις δικιο δεν ξερω)

2.επισης οπως σου ειπα ξανα μην υποτιμας τα βουνα της ελλαδας...το βουνο ειναι βουνο....ειτε ελλαδα ειτε Αλπεις....(ενταξει δεν μιλαμε για Ιμαλαια)

3. το ασχημο ειναι για μενα οτι θεωρεις οτι ολοι οσοι απαντανε εδω μεσα εχουν καποιο προσωπικο συμφερον να πας να κανεις μαθημα....πιστευεις δηλαδη οτι ολοι ειναι δασκαλοι σε αυτο το φορουμ?

Γενικα ο λογος που ηρθα ηταν αρχικα για το αν πρεπει να μεινω στα σκι η οχι. -- αυτο μονο εσυ μπορεις να το ξερεις...

Ο δευτερος αν πρεπει να αγορασω μποτες η οχι. --- αν θες να ασχοληθεις ΝΑΙ...και σκι

Και ο τριτος αν πρεπει να κανω μαθημα με δασκαλο η οχι.Και ποτε.-- αν πας με αρνητικη νοοτροπια δεν ξερω...κατα την αποψη μου ΝΑΙ...το ποτε...ισως οταν μαθεις καλα να κανεις V τοτε να κανεις μαθημα να πας ενα κλικ παραπανω

δεν κανω σκι και δεν ξερω...αλλοι ισως ξερουν καλυτερα

Οτι ειπα για φορες,περιστατικα,κλπ ειναι στα πλαισια απαντησεων.Οχι για επιδειξη.Αλλωστε υπαρχουν ατομα που εχουν καταφερει οτι καταφερα εγω σε 4 μερες σε 1 με η χωρις δασκαλο.Σιγουρα. --- ισως...δεν το ξερουμε

Edited by Turms
  • Like 1

Snow is on my D.N.A.

Στις Αλπεις.Οχι στο Ελλαντα.

Δοκίμασες στην Ελλάδα και δε σου άρεσε το μάθημα;Το μόνο αρνητικό είναι ότι αν πας Σ/Κ λόγω του κόσμου θα χάνεις χρόνο στην ουρά των αναβατήρων.Κι εγώ εδώ ξεκίνησα,στις Άλπεις πήγα φέτος πρώτη φορά.Έχεις λάθος αντίληψη γενικά για το μάθημα.Ότι θα είναι Έλληνας ο δάσκαλος δε σημαίνει ότι θα είναι κακός.Ούτε επειδή ο δάσκαλος είναι Αυστριακός περιμένεις να είναι άριστος.Ρισκάρεις.Εδώ είχα κάνει 5-6 φορές μάθημα και ένας βγήκε βλάκας.Οι άλλοι μια χαρά ήταν.

• Like 1