Jump to content
gordonas

Ετήσια Ενοικίαση

Recommended Posts

Καλή σαιζόν σε όλους και υγεία.

Μιας και η κόρη (9) κόλλησε πέρυσι το μικρόβιο στα ηρωικά Καλάβρυτα θέλω να ξεφύγω από την ενοικίαση εξοπλισμού σκι (πέδιλα, μπατόν, μπότες) κάθε φορά που ανεβαίνουμε πάνω. Χάσιμο χρόνου και χρήματος (πιθανόν).

Έχετε να μου προτείνετε κάποιο κατάστημα που να νοικιάζει σε καλές τιμές, ποιοτικό εξοπλισμό σε ετήσια βάση για παιδιά;

Με ενδιαφέρουν μαγαζιά σε Αθήνα και Καλάβρυτα.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Νοικιάζω με την σεζόν τα τελευταία 5 χρόνια για τα παιδιά,είμαι ευχαριστημένος και το βρίσκω πολύ καλή ιδέα.μαγαζι στην Αθήνα ευχαρίστως να προτείνω αλλά επειδή δεν είμαι από τους πιο έμπειρους στο φόρουμ δεν ξέρω αν επιτρέπεται μήπως θεωρηθεί διαφήμιση.

Αν δεν είναι αντίθετο στους κανονισμούς ευχαρίστως να πω

Η τιμή που νοικιάζω είναι 70 ή 90 ευρώ την σεζόν ανάλογα το πέδιλο.(νεότερο ή παλαιότερο)

Edited by ross
  • Like 1

Ευχαριστώ για την διευκρίνιση. Ο φίλος έχει pm

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 2

Ευχαριστώ για την πρόταση, θα το τσεκάρω αύριο κιόλας.

Καλημέρα, είναι εύκολο να μου στείλετε και μένα ένα pm με τα στοιχεία του μαγαζιού;

ευχαριστώ.

Κι εμένα

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Κι εμένα

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Έστειλα pm σε όλους.μονο στον 7ψυχο δεν φεύγει το μήνυμα, αν θέλει κάποιος από όσους έλαβαν ας στείλουν και σε αυτόν

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 1

Μάλλον ήταν γεμάτο το inbox μου,

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Καλησπέρα,

Αναβιώνοντας το τοπικ, είναι εύκολο να έχω κάποια πληροφόρηση για ετήσια ενοικίαση παιδικού εξοπλισμού στα Καλάβρυτα?

Ευχαριστώ.

Δε χρειάζεται να κάνω "διαφήμιση" κάποιου συγκεκριμένου καταστήματος, αλλά νομίζω ότι όλα μπορούν να σου δώσουν.

Ακόμα και deal για αγορά set και αντικατάσταση του κάθε χρόνου με σχετικό αντίτιμο μπορεί να γίνει.

Δε ξέρω αν είστε σε κάποια Ακαδημία -χωλαίνει λίγο αυτό το θέμα στα Καλάβρυτα-, που ίσως να έχουν τέτοια δυνατότητα, ετήσια ενοικίαση.

• Like 2

On 1/19/2022 at 8:07 AM, ALCATRAZ said:

Δε χρειάζεται να κάνω "διαφήμιση" κάποιου συγκεκριμένου καταστήματος, αλλά νομίζω ότι όλα μπορούν να σου δώσουν.

Ακόμα και deal για αγορά set και αντικατάσταση του κάθε χρόνου με σχετικό αντίτιμο μπορεί να γίνει.

Δε ξέρω αν είστε σε κάποια Ακαδημία -χωλαίνει λίγο αυτό το θέμα στα Καλάβρυτα-, που ίσως να έχουν τέτοια δυνατότητα, ετήσια ενοικίαση.

Καλημέρα,

ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Επέλεξα τον δρόμο των ατομικών μαθημάτων σε σχολή για το παιδί, με τα θετικά του και τα αρνητικά του. Υποθέτω το ιδανικό θα ήταν να τον έγραφα στον ΕΟΣ, αλλά για διάφορους λόγους αυτό δεν είναι εφικτό. Ακούγεται καλή η περίπτωση αγοράς set και αντικατάστασης. Ίσως και πιο συμφέρουσας από την ενοικίαση, ανάλογα με το πώς "λειτουργεί" ακριβώς η ετήσια ενοικίαση (δηλαδή αν στα δίνουν και τα έχεις μαζί σου μέχρι την οριστική παράδοσή τους στο τέλος της σαιζόν, σε τι κατάσταση είναι ο εξοπλισμός, και προφανώς το ποσόν)...

Αν δε σε ενδιαφέρει η αγωνιστική εκδοχή - εξέλιξη (Ε.Ο.Σ.) και είναι μικρός ο γιος σου, ψάξε για τους Σκίουρους. Τα μαθήματα σε group μπορεί να μην είναι τόσο αποδοτικά όσο τα ατομικά, αλλά τα παιδιά το διασκεδάζουν περισσότερο.

• Love 1

Αν δε σε ενδιαφέρει η αγωνιστική εκδοχή - εξέλιξη (Ε.Ο.Σ.) και είναι μικρός ο γιος σου, ψάξε για τους Σκίουρους. Τα μαθήματα σε group μπορεί να μην είναι τόσο αποδοτικά όσο τα ατομικά, αλλά τα παιδιά το διασκεδάζουν περισσότερο.
Κατά τη γνώμη μου και την εμπειρία μου τα ομαδικά μαθήματα είναι απείρως αποδοτικότερα.
Σε όλα τα επίπεδα.
Και μάθησης και διασκέδασης.
Τα παιδιά θέλουν παιδιά.

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

• Like 2

43 minutes ago, pka said:

...
Τα παιδιά θέλουν παιδιά.
... 

Συμφωνώ απόλυτα. Είναι αυτό που θέλω να πράξω και για τα παιδιά μου. Ειδικά τώρα που ξεφεύγουμε από το βασικό στάδιο εκμάθησης (η μεγάλη). Απλά, όπως προανέφερα, στα Καλάβρυτα είμαστε λίγο (πολύ...) πίσω (και) σε αυτό το θέμα. 

• Like 1

On 1/20/2022 at 10:41 AM, ALCATRAZ said:

Μετά από 4 ατομικά μαθήματα (7 ώρες) στα πιτσιρίκια, τα έβαλα πλέον από το περασμένο Σάββατο στους Σκίουρους !

Έχω να πω τα καλύτερα! 

Γιώργο ALCA thanks για το tip, δεν τους ήξερα τους Σκίουρους!

Edited by sbird
  • Like 4

c-fit-w-2032-q-auto-eco8A811000001_RUSTLER-9.thumb.png.9255e2d942715bd236de9137259dd7e2.png

You can't buy happiness - but you can buy a lift pass!

26 minutes ago, sbird said:

Μετά από 4 ατομικά μαθήματα (7 ώρες) στα πιτσιρίκια, τα έβαλα πλέον από το περασμένο Σάββατο στους Σκίουρους !

Έχω να πω τα καλύτερα! 

Γιώργο ALCA thanks για το tip, δεν τους ήξερα τους Σκίουρους!

Ελπίζω, σύντομα να καταφέρω και τις δικές μου...

• Like 3
  • Love 1

36 minutes ago, ALCATRAZ said:

Ελπίζω, σύντομα να καταφέρω και τις δικές μου...

Έλα, ψήσε τες να γίνουν και αυτές Σκιουράκια, να πηγαίνουν παρέα με τους δικούς μου να κάνουμε και εμείς κανένα σκι ? χαχαχαχα

• Like 3

c-fit-w-2032-q-auto-eco8A811000001_RUSTLER-9.thumb.png.9255e2d942715bd236de9137259dd7e2.png

You can't buy happiness - but you can buy a lift pass!

Δυστυχώς σε εμάς δεν άφησαν και τις καλύτερες εντυπώσεις. Μου φάνηκαν πολύ ανοργάνωτοι, δεν βοηθούσαν τα παιδιά σε μπριζολάκια κτλ, τα άφηναν πίσω να βγάλουν άκρη μόνα τους ακόμα και στο ανέβασμα και γενικά είδα μία "τσίτα"  του στυλ να μην έχεις χρόνο ούτε για τουαλέτα...

Τελικά αυτό που έχω να προτείνω εγώ σε κάποιον που έχει τη δυνατότητα, είναι κάποιο ταξίδι επι τούτου.. Δηλαδή, εμείς πήγαμε Bansko 5 μέρες με τον δικό μου. Έκανε 4 2ώρα μαθήματα στις 5 μέρες. Παρότι είχε κάνει και στα Καλάβρυτα ένα - υποτίθεται - 4ωρο με Σκίουρους και άλλες 4 ώρες στο RTM, το παιδί δεν είχε "ξεκλειδώσει". Στο Bansko, απ' τη 2η μέρα ξεκλείδωσαν και οι στροφές και όλα (9 χρονών ο δικός μου). Στην επιστροφή μας πλέον, θεωρώ ότι οριακά πλέον κατεβαίνει και κάποιες κόκκινες (κάποιες μπλε στο Bansko, εγώ σε σημεία τους θα τα χαρακτήριζα κόκκινα)...  

Το να έχεις πχ 7 χιλιόμετρα Ski Road και να κάνεις 2ώρο πρώτο μάθημα εκεί, θεωρώ ότι δεν το βρίσκεις πουθενά εδώ. Ο δάσκαλος έχει το χρόνο να δείξει στο παιδί όλα όσα πρέπει για να αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εξοπλισμό του, στα πόδια του και ειδικά - για μεγαλύτερα παιδιά, όπως ο δικός μου - να ξεπεράσει τις αρχικές φοβίες της ταχύτητας (μη ξεχνάμε, όσο μικρότερο το παιδί, τόσο μεγαλύτερη η άγνοια κινδύνου). Το παιδί στο 4ημερο του έγραψε περί τα 70-80 χιλιόμετρα συνολικά, χωρίς πίεση... Αξία ανεκτίμητη που δυστυχώς εδώ δεν τη βρίσκουμε πουθενά θεωρώ. 

Και για να είμαι και on topic, η ετήσια ενοικίαση, έβγαλε στο φουλ τα λεφτά της, και πραγματικά θεωρώ ότι αξίζει όσο τίποτε άλλο για παιδιά...

• Like 3

Όπως πολλά άλλα έτσι και η ομάδα σκι είναι λαχείο.
Να ταιριάξει το παιδί με την ομάδα, να ταιριάξει με το δάσκαλο, να βρει παιδιά που να τα πει φίλους, να είναι ο δάσκαλος υπομονετικός με τα παιδιά, κλπ, κλπ.
Συνήθως όλα πάνε καλά γιατί και τα παιδιά προσαρμοζονται εύκολα και οι δάσκαλοι που γνώρισα έχουν μεγάλη υπομονή με τα παιδιά (σε επίπεδο ζεν τουλάχιστον).
Κι αν όλα πάνε καλά, δεν υπάρχει σύγκριση μιας παιδικής ομάδας με τα ατομικά μαθήματα.
Γιατί εντάξει μπορεί να ξεκλειδώνει ένα παιδί μετά από ένα τετραήμερο μαθημάτων με ένα καλό δάσκαλο.
Και μετά τι;
Την άλλη εβδομάδα τέρμα το σκι μέχρι το επόμενο τετραήμερο του χρόνου;
Ενώ με τις σχολές αρχίζει το σκι τον Δεκεμβρη και μέχρι αρχές Απρίλη όλα έχουν να κάνουν με το σκι. Μπορεί οι ώρες συνολικά να είναι ίδιες. Καμιά σημασία δεν έχει αυτό. Δεν μετράνε οι ώρες, μετράνε οι μήνες.
Και είναι και το άλλο.
Δεν υπάρχει παιδί που να βλέπει τα άλλα παιδάκια να είναι όλα μαζί παρέα και να μη στενοχωριεται μόνο του.
Εγώ τουλάχιστον που η κόρη μου τραβιέται τα τελευταία 9-10 χρόνια με τον ΕΟΣ Αχαρνών ομολογώ ότι θα ήθελα χίλια δυο πράγματα διαφορετικά.
Θα ήθελα να ανεβοκατεβαίνει στη Σαχάρα αντί να ανεβοκατεβαίνει πόρτες (κάτι που εγώ το θεωρώ μιζέρια), θα ήθελα να μην έμπλεκε (αναγκαστικά) με αγώνες που εγώ τους απεχθάνομαι, κλπ κλπ.
Δεν μπορώ όμως να μην αναγνώρισω ότι η μικρή και καλό σκι έμαθε και πέρασε πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια. Περιμένοντας όλη την εβδομάδα, τρεις μήνες το χρονο, ποτέ θα έρθει Σάββατο ή ΣΚ, για να ανέβει Παρνασσό.
Και που θα πάει, ελπίζω ότι θα κανει κάποια στιγμή και λίγο σκι της προκοπής.
Πάνω απ' όλα όμως να περνάει αυτή καλά.

• Like 8

On 3/15/2022 at 6:35 PM, pka said:

Όπως πολλά άλλα έτσι και η ομάδα σκι είναι λαχείο.
Να ταιριάξει το παιδί με την ομάδα, να ταιριάξει με το δάσκαλο, να βρει παιδιά που να τα πει φίλους, να είναι ο δάσκαλος υπομονετικός με τα παιδιά, κλπ, κλπ.
Συνήθως όλα πάνε καλά γιατί και τα παιδιά προσαρμοζονται εύκολα και οι δάσκαλοι που γνώρισα έχουν μεγάλη υπομονή με τα παιδιά (σε επίπεδο ζεν τουλάχιστον).
Κι αν όλα πάνε καλά, δεν υπάρχει σύγκριση μιας παιδικής ομάδας με τα ατομικά μαθήματα.
Γιατί εντάξει μπορεί να ξεκλειδώνει ένα παιδί μετά από ένα τετραήμερο μαθημάτων με ένα καλό δάσκαλο.
Και μετά τι;
Την άλλη εβδομάδα τέρμα το σκι μέχρι το επόμενο τετραήμερο του χρόνου;
Ενώ με τις σχολές αρχίζει το σκι τον Δεκεμβρη και μέχρι αρχές Απρίλη όλα έχουν να κάνουν με το σκι. Μπορεί οι ώρες συνολικά να είναι ίδιες. Καμιά σημασία δεν έχει αυτό. Δεν μετράνε οι ώρες, μετράνε οι μήνες.
Και είναι και το άλλο.
Δεν υπάρχει παιδί που να βλέπει τα άλλα παιδάκια να είναι όλα μαζί παρέα και να μη στενοχωριεται μόνο του.
Εγώ τουλάχιστον που η κόρη μου τραβιέται τα τελευταία 9-10 χρόνια με τον ΕΟΣ Αχαρνών ομολογώ ότι θα ήθελα χίλια δυο πράγματα διαφορετικά.
Θα ήθελα να ανεβοκατεβαίνει στη Σαχάρα αντί να ανεβοκατεβαίνει πόρτες (κάτι που εγώ το θεωρώ μιζέρια), θα ήθελα να μην έμπλεκε (αναγκαστικά) με αγώνες που εγώ τους απεχθάνομαι, κλπ κλπ.
Δεν μπορώ όμως να μην αναγνώρισω ότι η μικρή και καλό σκι έμαθε και πέρασε πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια. Περιμένοντας όλη την εβδομάδα, τρεις μήνες το χρονο, ποτέ θα έρθει Σάββατο ή ΣΚ, για να ανέβει Παρνασσό.
Και που θα πάει, ελπίζω ότι θα κανει κάποια στιγμή και λίγο σκι της προκοπής.
Πάνω απ' όλα όμως να περνάει αυτή καλά.

Στα περισσότερα συμφωνώ κι επαυξάνω. Δυστυχώς όμως η μέχρι στιγμής εμπειρία μου είναι διαφορετική, είτε σε σχολές είτε σε συλλόγους - τουλάχιστον σε ότι έχω δει εγώ προσωπικά πάντα. Πολλές φορές οι σύλλογοι για παράδειγμα, ειδικά στους αρχάριους αρέσκονται στο να κάνουν τα ίδια και τα ίδια για όλη τη σαιζόν. Εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ λάθος αυτό, γιατί προφανώς υπάρχει λόγος επ' αυτού. Τα παιδιά όμως κάποια στιγμή αυτό το σκυλοβαριούνται. Θέλουν κάτι διαφορετικό για να τους ερεθίζει στο να συνεχίζουν στο ίδιο πρόγραμμα κάθε εβδομάδα. Μη ξεχνάμε κάτι. Απαιτούμε από τα παιδιά για 3-4 μήνες, να κάνουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα κάθε σαββατοκύριακο, να αφήνουν το "ελεύθερο" ΣΚ τους και την ευκαιρία να συναντηθούν με τους φίλους τους, να κάτσουν στο σπίτι τους να παίξουν lego ή δε ξέρω κι εγώ τι. Συνυπολογίζοντας ότι οι περισσότεροι δεν θέλουμε το κομμάτι του πρωταθλητισμού, αντιλαμβάνεστε ότι ένα φιξ πρόγραμμα συλλόγου, είναι αρκετά απαιτητικό από αυτή τη σκοπιά, και "απαιτεί" νέα ερεθίσματα.

Πέραν τούτου, έχω δει δασκάλους που στη συμπεριφορά τους είναι πραγματικά ΑΨΟΓΟΙ, ήρεμοι - ζεν όπως προ είπατε - και επίσης έχω δει και δασκάλους συλλόγων, αναίσθητους, προσβλητικούς, αγροίκους. Μία μικρογραφία της κοινωνίας μας δηλαδή. Και προφανώς το ίδιο ισχύει και για τις σχολές. Η διαφορά όμως με μία σχολή ατομικών μαθημάτων, είναι ότι αν δε σου κάνει, πας είτε στην επόμενη, είτε ζητάς να μην ξανακάνεις με τον συγκεκριμένο δάσκαλο. Επίσης μη ξεχνάμε και ότι κάθε περίπτωση παιδιού είναι διαφορετική. Και μιλώντας προσωπικά, λόγω ΔΕΠΥ χρειαζόμαστε δάσκαλο ο οποίος να είναι υπομονετικός, εμψυχωτικός, θέτοντας παράλληλα όρους και κανόνες, χωρίς να προσβάλει το παιδί και χωρίς να ρισκάρει να νιώσει μειονεκτικά έναντι των υπολοίπων. Εμπειρικά μιλώντας, σε τέτοιες περιπτώσεις, η "ομαδικότητα" στο κομμάτι του αθλητισμού που περιέχει και ανταγωνισμό, δεν κάνει πάντα καλό. Παρότι συμφωνώ απόλυτα ότι τα παιδία θέλουν παιδιά, μερικές φορές δεν είναι η λύση... 

Εγώ προσωπικά, μέχρι το κλείσιμο της σαιζόν θα τον συνεχίζω με μαθήματα έστω μία φορά την εβδομάδα - ή όσο πιο συχνά μπορούμε - συν την προπόνηση που θα κάνουμε οι δυο μας μετά το μάθημα. Θέλω να μάθει να σκιάρει σωστά, να μάθει να αγαπάει το βουνό, το χιόνι, τις ομορφιές του χειμώνα, και παράλληλα να σέβεται τους άλλους μέσα απ τους κανόνες της χιονοδρομίας, να σέβεται και να ακούει το σώμα του, τον εξοπλισμό του, και να προκαλεί περεταίρω σιγά σιγά και τον ίδιο του τον εαυτό... Ευτυχώς, τα παιδιά ειδικά, βρίσκουν παρέες ακόμα και σε σύλλογο να μην ανήκουν. Θα πάνε να "σκάψουν" στο χιόνι με το πρώτο παιδάκι που θα βρουν στο δρόμο τους και θα γίνουν "φίλοι", θα δώσουν ραντεβού το επόμενο ΣΚ και ας είναι ο ένας στο Βόλο κι ο άλλος στη Σπάρτη πχ, θα τρέξουν χαρούμενα μετά το τέλος του μαθήματος ή της προπόνησης να βρουν παρέα και να κοινωνικοποιηθούν, θα προσπαθήσουν να ζήσουν τη στιγμή κι ας μην ανήκουν σε μία "ομάδα"... 

*(το ξαναέγραψα μιας και η αρχική απάντηση έγινε την στιγμή που το site βγήκε offline)*

• Like 2

Συμφωνω απολυτα μαζι σου ,ειναι θεματα επαγγελματικης ευσυνειδησιας αλλα και εμπειριας στην λειτουργια μιας σχολης.Στην Θεσσαλονικη οπου ζουμε ειχα βαλει την κορη μου απο το δημοτικο στην Happy Mountain οπου μεχρι και προ κοβιντ που λειτουργουσαν τα χιονοδρομικα ,ανεβαινε ολο τον χειμωνα με την σχολη.Αγοραζαμε 6 συμμετοχες και συμπληρωναμε αλλες 4-5 ακομα και 6 αν τραβουσε ο καιρος.Παντα εβρισκαν να κανουν και κατι διαφορετικο τροπο ,που εμπεριειχε ομως αυτο που επρεπε να μαθουν και να εκπαιδευτουν.Εκανε φιλους και ποτε δεν βαρεθηκε ,εκτος του  οτι ,που ειναι και το ζητουμενο ,εμαθε σωστο σκι με δασκαλους που ολοι ειχαν πιστοποιηση.Φετος δεν μπορεσε να ακολουθησει λογω αυξημενων υποχρεωσεων της 3ης Λυκειου,παρα μονο σαν μεμονομενες συμμετοχες οχι στο μαθημα ,αλλα στο λεωφορειο για το βουνο που υπηρχε αυτη η δυνατοτητα.Ειναι πολυ σημαντικο να μαζευουμε πληροφοριες και να ρωταμε τα παντα για οποια σχολη μας ενδιαφερει και να μην ειναι ο μοναδικος γνωμονας το οικονομικο.

• Like 2

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Τρέλα ή θάρρος....ο μικρός πάντως δεν μασάει.

• Like 3

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg