Jump to content
ALCATRAZ

Χ.K. Καλαβρύτων 2021-22

Recommended Posts

Άντε καλή σεζόν από αύριο με άγκυρα ανοιχτή!

image.png.e4ffd695d57aed8fbf3c828bc50205ea.png

• Like 5

c-fit-w-2032-q-auto-eco8A811000001_RUSTLER-9.thumb.png.9255e2d942715bd236de9137259dd7e2.png

You can't buy happiness - but you can buy a lift pass!

Πολύ καλή η πρωτοβουλία του ΧΚΚ για απλή και κατανοητή ενημέρωση για τα λιφτ της επόμενης μέρας. Γενικά το έχουν ξεκινήσει πολύ καλά σε πολλά επίπεδα.

(Εμείς από την πλευρά μας ας είμαστε βέβαια λογικοί απέναντι σε τυχόν διαφοροποιήσεις λόγω εκτάκτων συμβάντων.)

• Like 4

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Οι τελευταιες πληροφοριες ειναι οτι το λογισμικο εκδοσης εισιτηριων εχει προβλημα και ψαχνουν την εταιρεια να δουν τι θα γινει..........

• Confused 2
  • Sad 1

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Έφτασε εχτές!!!!20211217_152328.thumb.jpg.fd67042752eeec37735bfbbd14de4e3a.jpg

Για .....να κάνουμε χρήση.........Ραντεβού από  Δεύτερα επάνω!!!!!

??????

• Like 4
  • Love 3

On 12/13/2021 at 4:06 PM, ALCATRAZ said:

Ανεβάζω και το φετινό τιμοκατάλογο, ως φωτογραφία.

Ελπίζουμε να μας χρειαστεί...

XKK_Pricelist_2021-22.jpg

Εμμμ.... διόρθωση!

Άλλαξε ο τιμοκατάλογος, προς το ακριβότερο ?.

Σ/Κ 28€. Αργίες 18€.

Δείτε το νέο τιμοκατάλογο στο site.

4 hours ago, ALCATRAZ said:

Εμμμ.... διόρθωση!

Άλλαξε ο τιμοκατάλογος, προς το ακριβότερο ?.

Σ/Κ 28€. Αργίες 18€.

Δείτε το νέο τιμοκατάλογο στο site.

Πήραν θάρρος από τους απέναντι 35 ευρώ με 4 λιφτ

• Like 1
  • Sad 2

9 hours ago, kosaitis said:

Πήραν θάρρος από τους απέναντι 35 ευρώ με 4 λιφτ

Ναι.... τουλάχιστον όμως εδώ είναι απλώς μια αύξηση, ενώ απέναντι πρόκειται για την απόλυτη ξεφτίλα και κουτοπονηρια..

Καλή σεζόν να έχουμε όπως και να χει !

• Like 3

c-fit-w-2032-q-auto-eco8A811000001_RUSTLER-9.thumb.png.9255e2d942715bd236de9137259dd7e2.png

You can't buy happiness - but you can buy a lift pass!

Καλημέρα,

καλή σεζόν σε όλους μας, με ασφάλεια, και ας τηρούμε τουλάχιστον εμείς όσο και όπου μπορούμε περισσότερο, τα μέτρα που δεν επέβαλε το κράτος... 

Επειδή σήμερα ούτε μπορούσα, αλλά δε βλέπω να ανοίγει Ειρήνη κτλ με τον αέρα που προβλέπεται (μακάρι βέβαια να πέσω έξω γιατί με κάθε αέρα, κάτι μας αδειάζει κι απ το βουνό), αύριο προβλέπω τον απόλυτο χαμό από κόσμο για καφέ αλλά και χιονοδρομία, μήπως Δευτέρα θα είναι η απόλυτη μέρα έναρξης για εμάς ? Από καιρό βλέπω ιδανικές συνθήκες. Έχει κανείς καμία πρόβλεψη για το αν θα μας δώσουν το βουνό κανονικά (δεν με απασχολεί η Στύγα) ? 

Καλή συνέχεια...

• Like 2

On 12/17/2021 at 11:22 AM, typeDan said:

Οσον αφορα το τελευταιο, οταν το 19 ρωτησα τον τοτε διευθυντη του ΧΚΚ για το θεμα της επεκτασης μου εξηγησε οτι δεν εχουν τη δυνατοτητα ουτε να πατησουν με ρατρακ εκτος του οριοθετημενου οικοπεδου του ΧΚ. Αυτο που κοιταγαν (τοτε) ηταν πως θα εκμεταλευτουν τον δρομο που περναει πισω απο το καταφυγιο που απ’οτι καταλαβα θα ειχαν τη δυνατοτητα.

Για την αναβαθμιση, ειπαμε πως ουτε φετος το καλοκαιρι μπαινουν μπουλντοζες..
Για το τι θα αλλαχτει, κ γω εχω μεινει με την εντυπωση πως Αχιλλεας κ Στυγα αλλαζονται (δεν γνωριζω με τι ακριβως) και πως Δαφνη, Αρτεμις κ Θετις μενουν ως εχουν. Καλο θα ηταν να απαντησει καποιος που ξερει καλυτερα αν και πολυ φοβαμαι με την προσφυγη της ντοπελ δεν ξερουμε τι θα γινει στο τελος, αν δηλαδη θα ακολουθηθει το αρχικο πλανο.

Συμφωνα με το σχεδιασμο αντικατασταση του Αχιλλεα με γονδολα .Εξαθεσια καρεκλα απεσυμπλεκομενη η Στυγα και τετραθεσια καρεκλα αριστερα απο την αγκυρα η οποια θα τερματιζει πιο πανω και αριστερα για να πεφτουμε στο καταφυγιο.Η αγκυρα μενει για να χρησιμοποιειται απο αθλητες ωστε να μην εμπλεκονται με τους υπολοιπους.Δαφνη Θετις ως εχει.Αυγο ουτε συζητηση το ξεχναμε.Προσπαθειες να πατιεται ο δρομος πισω απο το καταφυγιο και την αγκυρα ωστε να κατεβαινουμε ολο το βουνο μεχρι παρκιν.Στο σχεδιο υπαρχει επισης μια πιστα ακριβως διπλα απο την στυγα αριστερα οπως ξεκιναμε την καταβαση μας δηλαδη μεχρι το καταφυγιο...τωρα πως θα γινει εκει που εχει βραχια κ κλιση δεν ξερω.Επισης μελετανε ενα λιφτακι οικονομικο συρομενο σε αυτην την ευθεια δηλαδη καταφυγιο μεχρι κορυφη δεξια Αρισταρχου.Ειδωμεν..

• Like 4

On 12/18/2021 at 4:55 PM, Hellbent said:

Kανεις αυριο επανω ??

Έλα ρε πες μας. Έχω προετοιμάσει τον τοίχο να βαρέσει το κεφάλι μου

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Όμορφη μέρα, καλός καιρός, καλό στρώσιμο γενικά, καλό χιόνι... Και λίγα ήταν τα 15ε. Βέβαια ίσως φταίει και η σχεδόν 2ετης απραγία.

Πρώτη μου μέρα, κάηκαν τετρακέφαλοι. Όπως συνήθως για Καλάβρυτα, το στρώσιμο πιστεύω ήταν σωστό. Δεν ξέρω αν ήταν που ξεκίνησα στις 10, αλλά Ειρήνη και Αντιγόνη, είτε τις είχαν πατήσει λίγο, είτε πρόλαβαν άλλοι και τις χάρηκαν πατημένες. Όπως και να χει, μέχρι και τις 2 που έφυγα, η ποιότητα του χιονιού άψογη ακόμα κι έπειτα απο τόσες ώρες, ακόμη κι έπειτα από τοσα περάσματα. Στύγα δεν έδωσαν μέχρι τότε (χλωμό να έδωσαν μετά επομένως). Καθόλου δε με πείραξε βέβαια... Η ποσότητα του χιονιού δε ξέρω πάντως κατά πόσο είναι αρκετή. Αν παραμείνουν χαμηλές οι θερμοκρασίες είμαστε μια χαρά. Αν όχι, θέλει φρεσκαρισμα...

Κόσμος αρκετός για  καθημερινή (βοηθάνε και οι μέρες προφανώς). Μέτρα? Ανέκδοτο. Ούτε κατα διάνοια. Δεν είδα ούτε έναν λιφτιερη να φοράει μάσκα, όσο για τον κόσμο? Ζήτημα να είδα 3-4. Αντιλαμβάνομαι το ποσό δύσκολο είναι αυτό που ζητάνε, και γι αυτό προφανώς δε το ακολουθεί κάνεις. Πόσο μάλλον στα μικρά μας χιονοδρομικά που με το που ξεκινάς να κατέβεις τη πίστα, έχεις ηδη φτάσει κάτω. Πόσες φορές να κάνεις τη κίνηση βάλε/βγάλε μάσκα. Γι'αυτό και είναι απαράδεκτο σαν μέτρο. Γι'αυτό και κανείς δε θα το εφαρμόσει. Το λιγότερο όμως που περίμενα, είναι το κέντρο να εφαρμόζει τους κανόνες. Και απ ότι είδα, ακόμα και όσοι παλιότερα φόραγαν full face, μάλλον πλέον δε φοράνε από αντίδραση (πώς εξηγείται να μη βλέπεις σχεδόν κανέναν πλέον? Έφυγε η μόδα?).

Όπως και να χει, μία καλή μέρα, μία καλή αρχή...

• Like 2

On 12/19/2021 at 10:58 AM, snowfire said:

Προσπαθειες να πατιεται ο δρομος πισω απο το καταφυγιο και την αγκυρα ωστε να κατεβαινουμε ολο το βουνο μεχρι παρκιν.

Αυτός ο δρόμος έχει μήκος σχεδόν 6 χλμ από το καταφύγιο...ποιος θα τον πατάει; Γενικά εκείνη η πλευρά είναι ασφαλής;

Έμαθε κάνεις τον λόγο που δεν άνοιξε η Στυγα σήμερα και μάλιστα από την αρχή, μιας και χτες την αποπαγοποίησαν (με τα χίλια ζορια) και την έδωσαν από τις 3 και μετά;

Ελα ρε Γιωργο δεν βρεθηκαμε πανω τελικα .. πραγματικα τι εγινε με την στυγα  δεν ημουνα πανω  την δευτερα και δεν ξερω

Πληροφορηθηκα οτι δεν δοθηκε λογο αερα , ενω στην κορυφη της αγκυρας ειχε απνοια Μαλλον καποιος αλλος λογος υπηρχε  ,ελπιζω να μην τσιγουνευτικαν το ρευμα  και να ηταν αλλου το προβλημα

Edited by Hellbent
  • Confused 1

2 hours ago, Hellbent said:

Πληροφορηθηκα οτι δεν δοθηκε λογο αερα , ενω στην κορυφη της αγκυρας ειχε απνοια Μαλλον καποιος αλλος λογος υπηρχε  ,ελπιζω να μην τσιγουνευτικαν το ρευμα  και να ηταν αλλου το προβλημα

Εγώ μια δυο φορές που κοίταξα πάνω πάντως, αέρα είχε μπόλικο... Τα ρατρακ επίσης ανέβηκαν τουλάχιστον 2 φορές επάνω μέσα στη μέρα... Λογικά λόγω αέρα δεν δόθηκε, αλλωστε και η πρόγνωση ψηλά έδινε αέρα σήμερα.

15 hours ago, majunior said:

Αυτός ο δρόμος έχει μήκος σχεδόν 6 χλμ από το καταφύγιο...ποιος θα τον πατάει; Γενικά εκείνη η πλευρά είναι ασφαλής;

Μια ρατρακια περασμα ειναι..εξαλλου μιλαμε για εκσυχρονισμο κ αναβαθμιση.Δρομος ειναι που με το πατημα γινεται πιστα-δρομος μην φανταστεις κλιση για κατεβασμα με τις παντες απλα θα ειναι μια ωραια χαλαρη περιφερειακη καταβαση βλεπε πχ Bansko που φθανει ως το χωριο η musala στο borovets  που ειναι 10km.Οι πολυ παλιοι εχουν προλαβει πατημα ,καλο θα ηταν να γινει με καποια επεμβασεις για προσοχη σε καποια σημεια

• Like 3

On 12/20/2021 at 5:09 PM, majunior said:

Όσο ασφαλείς είναι και άλλα εκτεθειμένα σημεία του χιονοδρομικού. Υπάρχουν τρόποι να γίνουν και ασφαλέστερα. Διάθεση υπάρχει; 

Αυτή η ανασφάλεια κρατάει τα χιονοδρομικά μας πίσω, ιδιαίτερα των Καλαβρύτων, λόγω και του ιστορικού με τον συγχωρεμένο τον Ίκαρο. Το ποιος θα πατάει, ποιος θα τους μαζεύει κ.λπ. έχω βαρεθεί να τα ακούω. 

Μιλάμε για μια υπέροχη περιφερειακή διαδρομή, που θα απασχολούσε αρκετά λεπτά τους χιονοδρόμους που την ακολουθούσαν, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση πιστών & αναβατήρων.

Edited by ALCATRAZ
  • Like 8

Εαν αντιμετωπιστεί σοβαρά ο πίσω δρόμος που κυκλώνει το αυγό και ενώνεται με την "Αρμονία", θα συγκεντρωθεί πολύ μεγάλο χιονοδρομικό ενδιαφέρον. Θα μιλάμε για μια υπέροχη διαδρομή (όπως και η Αρμονία άλλωστε - εγώ προσωπικά την τιμώ 1-2 φορές και αρκετές με μαθητές μου) που μπορεί σε "αρρωστάκια" με την τεχνική ή τις extreme καταστάσεις να είναι μια απλή βόλτα, όμως θα συγκεντρώνει ένα μεγάλο ποσοστό χιονοδρόμων που αρέσκονται στην περιήγηση, τις οικογενειακές διαδρομές και τη φυσιολατρεία, λειτουργώντας ΚΑΙ αποσυμφορητικά για το υπόλοιπο χιονοδρομικό. Πάντοτε βέβαια με την προϋπόθεση των προδιαγραφών ασφλαείας που ενδείκνυνται σε τέτοιες περιπτώσεις (σήμανση, δίχτυα, περιπολίες πιστέρ κλπ).

Εύχομαι ολόψυχα να το δούμε σύντομα.

• Like 10
  • Love 2

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Ωραία τα προαναφερθέντα αλλα ακόμα ποιο ωραία η πρώτη μέρα  στον χελμό για εφέτος. 

Ελάχιστος κόσμος,καλός καιρός (ειχε ενα αεράκι που ξύριζε),ανοιχτές όλες οι πίστες και αναβατήρες!!!!!

Τι άλλο θέλουμε???

Ξεκούραση τώρα γιατί αύριο....έπεται συνέχεια!!!!?????

• Like 6

Θα ήθελα εδώ να καταθέσω τα συγχαρητήριά μου στους ανθρώπους του ΧΚΚ για το σημερινό -διαπλανητικού επιπέδου- στρώσιμο πιστών. Και στο ΧΚΚ συνολικά για την προσεγμένη λειτουργία γενικότερα. Καλή σεζόν.

• Like 7
  • Love 1

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

9 minutes ago, Hellbent said:

Χαλασε η Στυγγα ?

Ε, μα τη ματιάσατε τη Στύγα (κι όχι Στύγγα).

Edited by panchristo

Θα ήθελα εδώ να καταθέσω τα συγχαρητήριά μου στους ανθρώπους του ΧΚΚ για το σημερινό -διαπλανητικού επιπέδου- στρώσιμο πιστών. Και στο ΧΚΚ συνολικά για την προσεγμένη λειτουργία γενικότερα. Καλή σεζόν.

Δια του λόγου το αληθές / ακριβές:

aa613a035511a767225b401c7241dedd.jpg

• Like 4
  • Love 2

Guest
This topic is now closed to further replies.

• advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • Μερικές φορές πρεπει να τολμάμε αλλαγές στα συνηθισμένα για να έχουμε επιτυχίες  Πριν πολλά χρόνια όταν ήμουν υπεύθυνος στις εκδρομές καθιέρωσα τα δύο οικονομικά διαφορετικά  ξενοδοχεία και πλέον είναι καθεστώς  πριν χρόνια πάλι καθιέρωσα ή αναζητηση και το κλείσιμο της εκδρομής να  γίνεται  πριν τις εκλογές  με αποτέλεσμα να εισπράττει ο σύλλογος δύο συνδρομές μια για να μπορείς να δηλώσεις και μία για την χρονι που γίνεται η εκδρομη ( τότε με κατηγόρησαν ότι δεσμεύω το επόμενο ΔΣ) και αυτό όμως έγινε καθεστώς .  Και τώρα πρέπει να τολμήσουμε κάποιες αλλαγές  Να διοργανώσουμε εκδρομή για τα μέλη του Snowclub Που θέλουν να πάνε για σκι με όλη του την οικογένεια αυτό αναγκαστικά Σημαίνει να ζητήσουμε από το πρακτορείο να μας βρει πανσιόν με τετράκλινα δωμάτια η family room σε λογικές τιμές πιθανόν με κουζίνα μέσα ώστε να μπορεί να βγει μια εκδρομή αρκετά οικονομική για μία οικογένεια
    • Έχουμε χρόνο για το νέο ΔΣ από ότι έχω καταλάβει είμαστε στην 1 επαναληπτική… αλλά χωρίς να θέλω να γίνομαι ενοχλητικός, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κάποια πράγματα απευθύνονται στα μέλη του συλλόγου και μόνο σε αυτά και δεν είναι δύσκολο για κανένα μας να είναι μέλος του συλλόγου, αυτά ! 
    • Πολύπλοκο για τον σύλλογο νομίζω….,σε αυτές τις περιπτώσεις ένα καλό πρακτορείο ταξιδιών είναι που θα πρέπει να συστήνουμε τους φίλους μας 
    • Η παρατήρηση μου είχε να κάνει με το τι (πρέπει να) κάνει ο ΕΣΤΟΥΧ όχι με το τι κάνει το ΧΚΠ. Ο ΕΣΤΟΥΧ είναι σύλλογος (συλλογικός φορέας) και προσπαθεί να βρει τι εκπροσωπεί, το πως θα ξοδέψω το χρόνο μου είναι αυστηρά ατομική απόφαση.
    • Το νέο ΔΣ θα ενημερώσει εγκαίρως, μην ανυσηχείτε
  • Upcoming Events

No upcoming events found
  • Today's Birthdays

1. dmar
      dmar
      (118 years old)
    2. Kostas T
      Kostas T
      (40 years old)
    3. nikos1914
      nikos1914