timer 103 Report post Posted February 3, 2023 (edited) Εν αναμονή των καινούργιων χιονοπτώσεων ποστάρω μερικές φωτογραφίες από σήμερα. Βελούχι Τζουμέρκα - Λάκμος Μιτσικέλι Τύμφη Σμόλικας και από πίσω Γράμμος Λάκμος και στο βάθος Όλυμπος Τύμφη και από πίσω Σμόλικας Edited February 7, 2023 by timer 14 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lalakis81 94 Report post Posted February 8, 2023 Περιμένουμε την πρόβλεψη για Παρασκευή Παρνασσό ή Καλάβρυτα ; Quote Share this post Link to post Share on other sites
sbird 1,307 Report post Posted February 8, 2023 (edited) Γέροντα για πες θα βλέπουμε Παρασκευή Καλάβρυτα?? Θα μας πάρει ο αέρας? Δε βγάζω άκρη Edited February 8, 2023 by sbird 2 Quote You can't buy happiness - but you can buy a lift pass! Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted February 9, 2023 Μυρίζει κοπάνα η Παρασκευούλα... 5 Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
sbird 1,307 Report post Posted February 9, 2023 41 minutes ago, ALCATRAZ said: Μυρίζει κοπάνα η Παρασκευούλα... Σσσσσστ μαρτυριάρη 1 Quote You can't buy happiness - but you can buy a lift pass! Share this post Link to post Share on other sites
typeDan 776 Report post Posted February 10, 2023 Μπουχος και κλειστα ΧΚ..Παρνασσος ειπε θα ανοιξει καποια λιγα λιφτς στις 10.Ορειβατικο ΜΟΝΟ το ΣΚ!Danger danger mayday mayday avoid crowds and dangerous so called ski resorts 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
sbird 1,307 Report post Posted February 10, 2023 (edited) Ολοκληρωτική αποτυχία του snow-forecast (και όχι μόνο) για σήμερα για Καλάβρυτα.. Σε αναστολή όλα πλην Δάφνης-baby και μπουχός. Ευτυχώς δε τσίμπησα να φάω το χωνί. Μου μύριζε η φόλα από χθες με τον καιρό εδώ.. Και το Μαίναλο που σκέφτηκα μία από τα ίδια με μπουχό. Edited February 10, 2023 by sbird 4 Quote You can't buy happiness - but you can buy a lift pass! Share this post Link to post Share on other sites
akatelka 195 Report post Posted February 10, 2023 4 hours ago, sbird said: Ολοκληρωτική αποτυχία του snow-forecast (και όχι μόνο) για σήμερα για Καλάβρυτα.. Σε αναστολή όλα πλην Δάφνης-baby και μπουχός. Ευτυχώς δε τσίμπησα να φάω το χωνί. Μου μύριζε η φόλα από χθες με τον καιρό εδώ.. Και το Μαίναλο που σκέφτηκα μία από τα ίδια με μπουχό. Την έφαγα εγώ τη φόλα, και μάλιστα με το παιδί μαζί... Δυστυχώς εμπιστεύτηκα την πρόγνωση του ΧΚΚ για τον καιρό "του" αντί για τη δική μου που έβλεπα παραπάνω από 40χλμ στους χάρτες... Όταν άνοιξε έστω το πιατάκι ήταν πια αργά, αλλά και πάλι, συνδιασμός τέτοιου αέρα με τέτοιες θερμοκρασίες, λάθος μεγάλο με παιδί... "Πληρώσαμε" και μάθαμε... Κάτι πρέπει να κάνουν με τα μοντέλα τους. Όπως εγώ το χα δει (που δεν είμαι σχετικός, απλά λόγω windsurf ψάχνομαι περισσότερο), έτσι μπορούν να ψαχτούν κι αυτοί λίγο παραπάνω... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
sbird 1,307 Report post Posted February 10, 2023 (edited) 21 minutes ago, akatelka said: Την έφαγα εγώ τη φόλα, και μάλιστα με το παιδί μαζί... Δυστυχώς εμπιστεύτηκα την πρόγνωση του ΧΚΚ για τον καιρό "του" αντί για τη δική μου που έβλεπα παραπάνω από 40χλμ στους χάρτες... Όταν άνοιξε έστω το πιατάκι ήταν πια αργά, αλλά και πάλι, συνδιασμός τέτοιου αέρα με τέτοιες θερμοκρασίες, λάθος μεγάλο με παιδί... "Πληρώσαμε" και μάθαμε... Κάτι πρέπει να κάνουν με τα μοντέλα τους. Όπως εγώ το χα δει (που δεν είμαι σχετικός, απλά λόγω windsurf ψάχνομαι περισσότερο), έτσι μπορούν να ψαχτούν κι αυτοί λίγο παραπάνω... Δε έβγαινε εύκολα άκρη για χθες. Επειδή είχα σημαδέψει τη Παρασκευή, το παρακολουθούσα μέρες. Το GFS έδινε ηλιοφάνεια 15-20 km αέρα, το ECM κλειστό καιρό με 40+ km αέρα. Βλέποντας ότι και για τη Πέμπτη το gfs έδινε τα αντίθετα από ότι έγιναν και παρατηρώντας κάποια σημάδια του καιρού εδώ χθες, μου μύρισε η φόλα. Την έχω πατήσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Εύχομαι το παιδί να μην απογοητεύτηκε, κατά τα άλλα πήρε μία εμπειρία Edited February 10, 2023 by sbird 1 1 Quote You can't buy happiness - but you can buy a lift pass! Share this post Link to post Share on other sites
akatelka 195 Report post Posted February 10, 2023 17 minutes ago, sbird said: Δε έβγαινε εύκολα άκρη για χθες. Επειδή είχα σημαδέψει τη Παρασκευή, το παρακολουθούσα μέρες. Το GFS έδινε ηλιοφάνεια 15-20 km αέρα, το ECM κλειστό καιρό με 40+ km αέρα. Βλέποντας ότι και για τη Πέμπτη το gfs έδινε τα αντίθετα από ότι έγιναν και παρατηρώντας κάποια σημάδια του καιρού εδώ χθες, μου μύρισε η φόλα. Την έχω πατήσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Εύχομαι το παιδί να μην απογοητεύτηκε, κατά τα άλλα πήρε μία εμπειρία Gfs για αέρα μη κοιτάς Ελλάδα ποτέ... Μόνο κατά τύχη να πέσει μέσα, βέβαια εξαρτώνται και τα ύψη... @ΜΙΚ επιβεβαιώνεις? Το παιδί η αλήθεια είναι μόλις τα δε έτσι τα πράγματα δεν ήθελε να βγει... λογικό... Αλλά οκ, με συζήτηση μετά κατάλαβε και προσβλέπουμε στο επόμενο. Αντίθετα τη Κυριακή που πάλι είχε αέρα μπόλικο, επειδή δεν ήταν χαμηλές ιδιαίτερα οι θερμοκρασίες, μια χαρά έκανε και το μάθημα του και τη βόλτα του ... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,586 Report post Posted February 11, 2023 (edited) On 2/9/2023 at 8:14 AM, ALCATRAZ said: Μυρίζει κοπάνα η Παρασκευούλα... Φιλαράκι πρέπει να πας σε έναν ΩΡΛ. Μόνο Μαίναλο μύριζε. ΠαρνασσόΚαλάβρυτα αποφάσισαν οι διοικήσεις τους να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο χωρίς λόγο. 14 hours ago, akatelka said: Gfs για αέρα μη κοιτάς Ελλάδα ποτέ... Μόνο κατά τύχη να πέσει μέσα, βέβαια εξαρτώνται και τα ύψη... @ΜΙΚ επιβεβαιώνεις? Το παιδί η αλήθεια είναι μόλις τα δε έτσι τα πράγματα δεν ήθελε να βγει... λογικό... Αλλά οκ, με συζήτηση μετά κατάλαβε και προσβλέπουμε στο επόμενο. Αντίθετα τη Κυριακή που πάλι είχε αέρα μπόλικο, επειδή δεν ήταν χαμηλές ιδιαίτερα οι θερμοκρασίες, μια χαρά έκανε και το μάθημα του και τη βόλτα του ... Nα θέσω μια αντιστοιχία που ίσως γίνει κατανοητή σε γονείς. Η κόρη μου επέλεξε να λιώσει στο σκι με πολύ αέρα, κρύο, συννεφιά wind chill -12. Το ίδιο παιδί επέλεξε να κάνει σκι 10 λεπτά και να αράξει με λιακάδα. https://www.windguru.cz/5315 Πας στο gfs και κάνεις κλικ στο 2d. Σου βγαίνει αυτή η εικόνα. Διαλέγεις το υψόμετρο πχ βλέπουμε τυφώνα το πρωί που κόβει άμεσα. Γνωρίζεις ποια διεύθυνση αέρα βγαίνει ισχυρός και ποια διεύθυνση λιγότερος σε κάθε λιφτ. Τηλεφωνείς στον διευθυντή του χιονοδρομικού και ρωτάς πόσο όρεξη έχουν να ανοίξουν. Με την παρακάτω εικόνα αν είναι Σάββατο το πολύ καμιά αναστολή το πρωί και μετά όλο ανοιχτό. Αν είναι Δευτέρα μόνο τα κάτω θα δουλεύουν. Γενικά πάντως βουνά είναι δεν θα μας ρωτήσουν. Επίσης αν έχουν διαφορές τα μοντέλα σημαίνει ότι ο καιρός είναι απρόβλεπτος, ειδικά στις αλλαγές από ένα χαμηλό στο άλλο. Edited February 11, 2023 by ΜΙΚ 2 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
akatelka 195 Report post Posted February 11, 2023 3 hours ago, ΜΙΚ said: Nα θέσω μια αντιστοιχία που ίσως γίνει κατανοητή σε γονείς. Η κόρη μου επέλεξε να λιώσει στο σκι με πολύ αέρα, κρύο, συννεφιά wind chill -12. Το ίδιο παιδί επέλεξε να κάνει σκι 10 λεπτά και να αράξει με λιακάδα. χαχαχα, αντιλαμβάνομαι πλήρως τι θες να πεις... 3 hours ago, ΜΙΚ said: https://www.windguru.cz/5315 Πας στο gfs και κάνεις κλικ στο 2d. Σου βγαίνει αυτή η εικόνα. Διαλέγεις το υψόμετρο πχ βλέπουμε τυφώνα το πρωί που κόβει άμεσα. Γνωρίζεις ποια διεύθυνση αέρα βγαίνει ισχυρός και ποια διεύθυνση λιγότερος σε κάθε λιφτ. Τηλεφωνείς στον διευθυντή του χιονοδρομικού και ρωτάς πόσο όρεξη έχουν να ανοίξουν. Με την παρακάτω εικόνα αν είναι Σάββατο το πολύ καμιά αναστολή το πρωί και μετά όλο ανοιχτό. Αν είναι Δευτέρα μόνο τα κάτω θα δουλεύουν. Γενικά πάντως βουνά είναι δεν θα μας ρωτήσουν. Επίσης αν έχουν διαφορές τα μοντέλα σημαίνει ότι ο καιρός είναι απρόβλεπτος, ειδικά στις αλλαγές από ένα χαμηλό στο άλλο. χμ, με προβληματίζεις. γενικά από guru νομίζω το πιο έμπιστο είναι WRF 9km (το 3αρι που πρόσθεσαν εδώ και κανα-δυο χρόνια δεν το έχω πολυδοκιμάσει να είμαι ειλικρινής). gfs πάντως στη θάλασσα εγώ το βρίσκω εντελώς άκυρο, πάνω από 9 στις 10 φορές. Quote Share this post Link to post Share on other sites
typeDan 776 Report post Posted February 11, 2023 Κιθαιρωνα αγαπη μου! Ξυπνημα 5.30 επιστροφη στο σπιτι 2 για μεσημεριανο!Πολυ πολυ χιονι (αν και λιγο λιγοτερο απο περισυ), λιγοι επισκεπτες στη βαση να φτιαχνουν χιονανθρωπο, καθολου ουρες! 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted February 12, 2023 Guys, παίζει να ρίξει τίποτα Δευτέρα ΧΚΠ ? Ψ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,420 Report post Posted February 12, 2023 Παίζει να ρίξει λίγο χιόνι τις επόμενες 15 μέρες; Γιατί πολύ πέτρα έχει! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,586 Report post Posted February 12, 2023 Nαι βρε παίζει. Ανέβα για σκι σφαίρα τώρα που γυρίζει και βλέπουμε. Έχουν ταση για κακοκαιρίες οι διατάξεις ως έχουν. 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Lalakis81 94 Report post Posted February 13, 2023 Αύριο για Παρνασσο Γέροντα ; Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,586 Report post Posted February 13, 2023 Φυσικά τέκνον Επαναλαμβάνω: Ανεβείτε για σκι τώρα που γυρίζει. Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν καλύτερες συνθήκες στο εγγυς μέλλον 1 1 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
itiotis 779 Report post Posted February 13, 2023 Ευχαριστούμε Γέροντα για το άμεσο της απάντησης Quote Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις... Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα... Share this post Link to post Share on other sites
typeDan 776 Report post Posted February 20, 2023 Δυστυχως επτωχευσαμεν 2023 editionΕλπιζομεν εις τον γδαρτην {Μαρτς} 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,586 Report post Posted February 21, 2023 Υπάρχει ελπίδα αδέρφια. Πεθαίνει τελευταία. Είναι στην εντατική σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση. Τα μοντέλα δείχνουν ότι υπάρχουν και βάσιμες πιθανότητες να επιζήσει με μόνιμες βλάβες αλλά να μπορεί να λειτουργήσει. Να αναστήσει την σεζόν και να την κάνει καλή ΔΕΝ θα γίνει αλλά Παρνασσός στα Κελλάρια με λίγη τύχη ΔΕΝ θα κλείσει οριστικά τη Δευτέρα. Για τα άλλα δεν παίρνω όρκο, μπορεί και Δευτέρα να ραδικίζουν. Ανεβείτε τώρα που γυρίζει λέμεεεεε Γενικά το χιόνι που πέφτει τον Μάρτιο το εξαυλώνει πολύ γρήγορα ο ήλιος. 1η Μαρτίου αν βάλει μισό μέτρο και μετά έχει 5 βαθμούς θα κρατήσει πέντε μέρες, 30 Μαρτίου σε μια μέρα θα έχει εξαφανιστεί. Δυστυχώς πάνω στα χιόνια του Γενάρη Φλεβάρη κάνουμε σκι. Όσο μεγαλώνει η μέρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,361 Report post Posted February 21, 2023 Καλύτερα να μη μιλήσω για αυτή τη χρόνια γιατί θα πρέπει να μπανάρω τον εαυτό μου… 1 1 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,712 Report post Posted February 22, 2023 14 hours ago, Χρήστος Λάππας said: Καλύτερα να μη μιλήσω για αυτή τη χρόνια γιατί θα πρέπει να μπανάρω τον εαυτό μου… Τι έχει η χρόνια ;;;; Μπάνια και τον Ιανουάριο ακόμα !!!!! Έλα βουλιαγμένη για θαλάσσιο σκι !!!!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
typeDan 776 Report post Posted February 22, 2023 Υπάρχει ελπίδα αδέρφια. Πεθαίνει τελευταία. Είναι στην εντατική σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση. Τα μοντέλα δείχνουν ότι υπάρχουν και βάσιμες πιθανότητες να επιζήσει με μόνιμες βλάβες αλλά να μπορεί να λειτουργήσει. Να αναστήσει την σεζόν και να την κάνει καλή ΔΕΝ θα γίνει αλλά Παρνασσός στα Κελλάρια με λίγη τύχη ΔΕΝ θα κλείσει οριστικά τη Δευτέρα. Για τα άλλα δεν παίρνω όρκο, μπορεί και Δευτέρα να ραδικίζουν. Ανεβείτε τώρα που γυρίζει λέμεεεεε Γενικά το χιόνι που πέφτει τον Μάρτιο το εξαυλώνει πολύ γρήγορα ο ήλιος. 1η Μαρτίου αν βάλει μισό μέτρο και μετά έχει 5 βαθμούς θα κρατήσει πέντε μέρες, 30 Μαρτίου σε μια μέρα θα έχει εξαφανιστεί. Δυστυχώς πάνω στα χιόνια του Γενάρη Φλεβάρη κάνουμε σκι. Όσο μεγαλώνει η μέρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.ΜΙΚ εχω την εντυπωση οτι θα πεθανει η ελπιδα, δε θα τη βγαλει.. Ορισμενα χκ θα κανουν την κηδεια την ερχομενη εβδομαδα. Εκει που θα την κλαιμε θα ερθει ο Μαρτης με νεκρανασταση, αλλα ο,τι κλεινει δεν ανοιγει για μια δυο μερες.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted February 22, 2023 Μια λέξη: Φ Ω Κ Ι Ε Σ 1 Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites