Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
vro

Χ.Κ. Καλαβρύτων 2022-25

Recommended Posts

Προς επίρρωση για την συμπεριφορά μέσα στην πίστα: 3 10χρονα χτες έμοιαζαν να κάνουν κόντρες, τους μίλησα αυστηρά. Το ΧΚΚ οφείλει να έχει πιστέρ που να ελέγχουν και να παίρνουν κάρτες, αν χρειαστεί. Όσον αφορά το χιονοδρομικό, προσωπικά είμαι ικανοποιημένος φέτος, αν αναλογιστούμε σε ποια χώρα λειτουργεί. Τι βλέπετε, θα είναι sciable μέχρι τέλος Μαρτίου;

...το επίπεδο τεχνικής καλλιεργείται μέσα από συλλόγους ΕΟΣ , και όχι από σχολές. Οι σχολές εξυπηρετούν για ευκαιριακές ανάγκες - το κόστος για να καλλιεργηθούν μαζικά οι χιονοδρομοι μόνο από σχολές είναι τεράστιο. Στους δε ΕΟΣ καλλιεργείται γενικότερα ο αλπινισμός και προσφέρονται κι άλλες διέξοδοι βουνού.

...η νοοτροπία να ακολουθούμε κανόνες είναι πρόβλημα στην Ελλάδα μεγάλο και είναι αρκετός κόσμος που  "υποφέρει" καθημερινά από τις συμβάσεις στην δουλειά του , στον δρόμο ,..., στα χιονοδρομικά, οι περισσότεροι όχι μόνο είναι στον κόσμο τους αλλά πιστεύουν οτι ξέρουν τα πάντα και ότι έχουν σε όλα δίκιο.  Τούτο καλλιεργείται στα σχολεία - οικογένεια. 

Το γεγονός προφανώς που στα Ελληνικά βουνά έχουμε πολλούς χάρους χιονοδρόμους οφείλεται στην κρίση της χιονοδρομίας γενικότερα. Μέρος το προβλήματος είναι και ο καιροσκοπικός προσανατολισμός των χιονοδρομικών. 

Χρυσή τομή και Μέτρον Άριστον. 

Να χαμογελάμε δεν λέω, ...αλλά όλο πλαστικά είναι τα ρημάδια .... 

• Like 1
  • Haha 1

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Το γεγονός ότι η πίστα που εξυπηρετεί το λιφτ της Στύγας έχει τέσσερεις κάθετες διασταυρώσεις από την κορφή μέχρι την βάση του λιφτ δεν φαίνεται να απασχόλησε κανεναν από τους μελετητές . 

Όταν βάζεις 1200 άτομα την ώρα να κάνουν την συγκεκριμένη πίστα συν τα άτομα που έρχονται από Άρτεμη καλό είναι να βάζεις και όριο ταχύτητας και τότε βέβαια δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνεις για σκι . Περπάτημα κάνεις και εκτός χιονοδρομικού. 

Τα χιονοδρομικά μας είναι μικρά ( και στις πίστες ) και τις αργίες ο φόρτος τους είναι μη διαχειρισιμος .

Το μέγεθος των Καλαβρύτων είναι ένα μικρό τοπικό χιονοδρομικό στις Άλπεις . Όχι να εξυπηρετεί ακόμα και Αθηναίους . 

Κατά τον ίδιο τρόπο που η γούβα στα κελάρια είναι επικίνδυνη στις αργίες . Η αριθμητική είναι μια σκύλα . 

• Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Για να μην κράζω τους άλλους μόνο. Και η δική μου κόρη, επειδή φέτος έκανε από την αρχή της χρονιάς με παράλληλο (και πέρυσι αλλά τι να προλάβει στην περυσινή σαιζόν), είχε πέσει με τα μούτρα στην ταχύτητα (όχι σαν τους χάρους που είδα, αλλά πάνω από τις δυνατότητες της), προφανώς και καλά να μου δείξει ότι πάει πιο γρήγορα από εμένα. Της το εξήγησα ότι δεν έχει νόημα να πηγαίνουμε γρήγορα κουτρουβαλώντας, ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνη, ότι χρειάζεται να έχει ρυθμό, να ελέγχει την πορεία της, τις στροφές της, ότι έχει πολύ μεγαλύτερη αξία να βελτιώσει την τεχνική της, κτλ. Ακούει και θα συμμορφωθεί. Αν δω ότι δεν συμμορφώνεται απλά δεν θα ξαναδεί χιονοδρομικό.

Άλλη απίστευτή ιστορία, με τα μικρά που κλέβουν στην σειρά (στα πιατάκια προφανώς). Στο πιατάκι στην Θέτις που κάναμε 2-3 φορές για ζέσταμα στην αρχή, ήταν 3-4 με κάτι φανελάκια με νούμερα (κάποιο αγώνα θα είχαν, νομίζω με sb), που έκλεβαν απροκάλυπτα. Μπροστά στα μούτρα σου. Άσε που κατέβαιναν την Άλκηστη με τα 1.000 για να πάνε στο snowpark απέναντι. Οι διασταυρώσεις που λέει ο Vro. Ειδικά η συγκεκριμένη είναι κίνδυνος-θάνατος.

Για τους ΕΟΣ δεν ξέρω. Νομίζω ότι ασχολούνται μόνο με αθλητική χιονοδρομία και δεν το θέλω, ούτε τα κορίτσια το θέλουν. Είναι σε μια ηλικία που ευχαριστιόμαστε να κάνουμε σκι όλοι μαζί παρέα, μοναδικές στιγμές. Όταν μεγαλώσουν θα πηγαίνουν μόνα τους. Αν μου κάποιος για την παρέα με τα άλλα παιδιά, ποια παρέα; Στο λεωφορείο μπρος και πίσω; Να ευχαριστιούνται μαθαίνοντας να κάνουν πόρτες, ξέροντας τις δικές μου δεν παίζει. Δεν θέλω να τα ξεφορτωθώ σε κάποιον σύλλογο, μου αρέσει να πηγαίνουμε μαζί, περνάμε φανταστικά. Συμπεριφορά θα μάθουν από εμένα, συμφωνώ ότι έχει τεράστια σημασία ο δάσκαλος αλλά έχουν και οι γονείς.  

• Like 2

13 hours ago, Δημητρης Αργος said:

Προς επίρρωση για την συμπεριφορά μέσα στην πίστα: 3 10χρονα χτες έμοιαζαν να κάνουν κόντρες, τους μίλησα αυστηρά. Το ΧΚΚ οφείλει να έχει πιστέρ που να ελέγχουν και να παίρνουν κάρτες, αν χρειαστεί. Όσον αφορά το χιονοδρομικό, προσωπικά είμαι ικανοποιημένος φέτος, αν αναλογιστούμε σε ποια χώρα λειτουργεί. Τι βλέπετε, θα είναι sciable μέχρι τέλος Μαρτίου;

Δύσκολα θα μείνει κάτι μετά την πολύ μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες 8 ημέρες. Μετά τις 18 δεν φαίνεται κάποια ψυχρή εισβολή σε τέτοια επίπεδα που να δώσει αρκετό χιόνι και θερμοκρασίες για το τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου. Προσωπικά ξεκίνησα αποθήκευση εξοπλισμού και ρουχισμού. Καλά να είμαστε, τον Δεκέμβριο πάλι.

Edited by gordonas

Να είχαμε να λέγαμε , να σας πω και εγώ μέσα από την κουβέντα. Σχετικά με το βουνό πρωτίστως είμαι χιονοδρόμος καταβάσεων, με πάρα πολλά χιλιόμετρα  και για  πολλά χρόνια από πιτσιρικάς , από ΕΟΣ μέχρι σπουδές σχετικές και επαγγελματική εμπειρία σε ιδιωτικές σχολές. Δεν τα λέω για την ψωνίζω. Τα λέω γιατί έχω απωθημένα τα οποία τα τοκίζω λόγω μπανανίας 😛 ( ας είχα τότε το μυαλό να είχα φύγει ) 

Οπότε , ..μερικά σχόλια σχετικά με τα παραπάνω. 

Η χιονοδρομία είναι ένα παιχνίδι δοκιμής των ορίων , και το πεδίο , οι πίστες , δεν είναι ένα σύστημα αστικής  κυκλοφορίας όπου οι κανόνες λειτουργούν όπως ένας ΚΟΚ. 

Επομένως ένα παιδάκι που δοκιμάζει τα όριά του είναι και το ζητούμενο. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε τα όρια αυτά ενεργοποιούν και ένα σχετικό ρίσκο. Το θέμα είναι η διαχείριση του ρίσκου λοιπόν ,πότε και πως. 

Σκόρπιες σκέψεις. 

Οι ΕΟΣ που ανέφερα σχετίζονται περισσότερο με την καλλιέργεια στον αλπινισμό   σε  βάθος χρόνου κυρίως από την παιδική , εφηβική ηλικία. Μην νομίζετε δηλαδή πως πρώτος στόχος είναι να βγαίνουν πρωταθλητές ή αθλητές. Ενα περιβάλλον υπό την εποπτεία των ορειβατικών συλλόγων  λειτουργεί όπως ένας προπονητικός χώρος  αθλοπαιδιών , στα εθνικά στάδια , στον στίβο , σε μια αίθουσα ενόργανης κ.ο.κ. Στην εποχή την δική μου , στο Μαίναλο , ο ΕΟΣ μας ανεβαζε στο βουνό κάθε Δευτέρα και Τετάρτη μεσημέρι εκτός από ΣΚ , μετά το σχολείο , όπως θα πηγαίναμε πχ σήμερα στο τοπικούς συλλόγους για τέννις ,μπάσκετ , ποδόσφαιρο  κτλ , είχανε για δύο περιόδους ξένους προπονητές.

Για τα Καλάβρυτα τώρα , στα οποία έχω κάνει πάρα πολύ σκι και αφουγκράζομαι αμέσως τις όποιες αλλαγές πεδίου συμβαίνουν , όπως πχ φέτος με την λειτουργία της Στύγας. 

Σχετικά λοιπόν με τα παραπάνω περί τεχνικής κατάρτισης  του μέσου χιονοδρόμους και εικόνας , η Νεφέλη δεν αποτελεί πρόβλημα ως προς τον παράγοντα συνωστισμός , αλλά  έχει πρόβλημα ως προς το Γενικό δείκτη , ας το ονομάσουμε , γνωσιακής εμπειρίας. Ο κόσμος αυτός ΔΕΝ ξέρει σκι , δηλαδή , δεν ελέγχει την κίνησή του , τον χώρο που κινείται και δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που παράγει.  Δεν είναι δηλαδή πρόβλημα ....χωροταξικο  και δεν λύνεται το πρόβλημα αυτό με μέτρα ρύθμισης ροών. 

Βεβαίως έχουν επισημανθεί στο παρόν φόρουμ αρκετές λεπτομέρειες ως προς το τελευταίο από πιο τεχνοκράτες , μηχανολόγους , ίσως τοπογράφους και συναφών επιστημών όπως υποψιάζομαι ότι είναι , και έχουν δίκιο σε πολλά , κυρίως το πρόβλημα εντοπίζεται στην βαθειά λάκκα όπου εκεί οι ροές συμπυκνώνονται και αν μη τι άλλο κόβουν το βουνό στα δύο χωρίς λόγο. 

Αυτό δεν ξέρω αν λύνεται γιατί το βουνό χρειάζεται incomes , δηλαδή αναψυκτήρια , σαλέ , happenings, κτλ κτλ 

Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε δεν αντέχει την μεγάλη προσέλευση τα ΣΚ και τις αργίες.  

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

7 hours ago, gordonas said:

ΓΆλλη απίστευτή ιστορία, με τα μικρά που κλέβουν στην σειρά (στα πιατάκια προφανώς). Στο πιατάκι στην Θέτις που κάναμε 2-3 φορές για ζέσταμα στην αρχή, ήταν 3-4 με κάτι φανελάκια με νούμερα (κάποιο αγώνα θα είχαν, νομίζω με sb), που έκλεβαν απροκάλυπτα. Μπροστά στα μούτρα σου. Άσε που κατέβαιναν την Άλκηστη με τα 1.000 για να πάνε στο snowpark απέναντι. Οι διασταυρώσεις που λέει ο Vro. Ειδικά η συγκεκριμένη είναι κίνδυνος-θάνατος.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

9 hours ago, Χρήστος Μ. said:

..η νοοτροπία να ακολουθούμε κανόνες είναι πρόβλημα στην Ελλάδα μεγάλο και είναι αρκετός κόσμος που  "υποφέρει" καθημερινά από τις συμβάσεις στην δουλειά του , στον δρόμο ,..., στα χιονοδρομικά, οι περισσότεροι όχι μόνο είναι στον κόσμο τους αλλά πιστεύουν οτι ξέρουν τα πάντα και ότι έχουν σε όλα δίκιο.  Τούτο καλλιεργείται στα σχολεία - οικογένεια. 

Το γεγονός προφανώς που στα Ελληνικά βουνά έχουμε πολλούς χάρους χιονοδρόμους οφείλεται στην κρίση της χιονοδρομίας γενικότερα. Μέρος το προβλήματος είναι και ο καιροσκοπικός προσανατολισμός των χιονοδρομικών. 

Και πως θα φτιάξουμε νοοτροπία και χιονοδρόμους και όχι "instagrammers, selfie, μπάφος πάρτυ"?

15 hours ago, Δημητρης Αργος said:

10 χρονα???? Mόνα τους? Αν δεν κάνω λάθος απαγορεύεται δια ροπάλου

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

8 hours ago, ΜΙΚ said:

Και πως θα φτιάξουμε νοοτροπία και χιονοδρόμους και όχι "instagrammers, selfie, μπάφος πάρτυ"?

Legalize it 😛

Η επαναστατικότητα  στους νέους είναι   αντίρροπη δύναμη. Η κοινωνία μας είναι προβληματική λόγω των ενηλίκων. Πολιτικών , θρησκόληπτων, μαφιόζων "επιχειρηματιών ", εμπλεκομένων , συντηρητικών κτλ 

Με ό,τι εκφράζεται κανείς  , το insta, οι selfie , οι καταχρήσεις ....ισορροπία είναι το ζητούμενο. 

Ο μπάφος δεν πρέπει να πίνει τον άνθρωπο. 

Να μάθουμε τον άνθρωπο να ισορροπεί στην ζωή του,έτσι θα βελτιωθεί η νοοτροπία παντού... 

Edited by Χρήστος Μ.

Αυτό το teaser με έριξε ....

Αλλά θα ήθελα να το παρακολουθήσω από ψηλά κάπου και σε απόσταση 😛 

Επιμένω βέβαια πως η όχληση για τα ζώα δεν μου αρέσει , λόγω των ενισχυτών. Εννοείται ότι δεν πρέπει να μείνει ούτε ένα χαρτάκι χάμου ....κατά τ'αλλα. Οκ , ....humans 

Δεν με απασχολεί τι κάνει ο καθένας αλλά καλό είναι να τηρούνται οι νόμοι του κράτους. Τουλάχιστον από σεβασμό στην κοινωνία άμα κάνεις κάτι παράνομο μην το κάνεις να σε βλέπουν και να σε μυρίζουν όλοι, ακόμα και μικρά παιδιά.

Με απασχολεί όμως η επήρεια του αλκοόλ, των ναρκωτικών, της κούρασης, των φαρμάκων, της τσαντίλας και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να επηρεάσει τον καθένα στον τρόπο που χιονοδρομεί εκεί που χιονοδρομούν τα παιδιά μου. Αν υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι το αλκοόλ και τα ναρκωτικά δεν επηρεάζουν προς το χειρότερο το πως χιονοδρομεί κάποιος να τα επιτρέψουμε.

Καταπληκτικό βίντεο. Άντε να πληρώσει κάνας χορηγός να δούμε και κάνα βίντεο με σκι από τα Καλάβρυτα γιατί νομίζουμε ότι μόνο πάρτυ είναι το χιονοδρομικό.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Το πώς χιονοδρομει ο καθένας φαίνεται στο έμπειρο μάτι , οι συστάσεις , παρατηρήσεις ή και οι πιο αυστηρές ενέργειες ( αφαίρεση κάρτας ) είναι μια υπεύθυνη και δύσκολη δουλειά που καλείται να κάνει το ski patrol.  Δεν απασχολεί τι πίνει ο καθένας αλλά πως κάνει σκι. Να μην παράγει κίνδυνο. 

Για την κοινή θέα τώρα αλλά και την νομιμότητα σε δημόσιους χώρους όπως ένα χιονοδρομικό ευθύνη φέρουν οι αρχές , η αστυνομία , άρα στα χιονοδρομικά θα πρέπει να υπάρχουν χιονοδρόμοι - αστυνομικοί με διακριτικά σε υπηρεσία.  

Το κύτταρο/α της κοινωνίας είναι η οικογένεια , τα υπόλοιπα είναι εξωτερικές επιρροές. Αυτό σημαίνει πολύ δουλειά με το παιδί/α από τους γονείς ....

Έχω δουλέψει με πολλές οικογένειες και τα παιδιά τους  από όλη την Ευρώπη. Δεν θέλετε να σας αναλύσω τι εστί  ελληνική οικογένεια .....  

Edited by Χρήστος Μ.

2 hours ago, ΜΙΚ said:

Καταπληκτικό βίντεο. Άντε να πληρώσει κάνας χορηγός να δούμε και κάνα βίντεο με σκι από τα Καλάβρυτα γιατί νομίζουμε ότι μόνο πάρτυ είναι το χιονοδρομικό.

Χωρίς αυτόν τον κόσμο ξεχνάμε  βιωσιμότητα , ή την πιθανότητα αυτής. Τα πάρτυ, οι συναυλίες , οι dj κτλ 

Αυτό που βλέπουμε στο βίντεο λέγεται ζύμωση , αρκετοί από αυτούς θα ασχοληθούν πιο στενά στο μέλλον με το βουνό, ενώ χιλιάδες είναι αυτοί που ήδη ασχολούνται, δείτε εξοπλισμό που φέρουν , στο βίντεο. 

Το φεστιβάλ θα πρέπει να απλώσει και σε άλλες δράσεις σε ετήσια περίοδο , είναι κάλεσμα και το μάρκετινγκ είναι με περιεχόμενο . 

Άποψη μου , υπάρχει χώρος για mtb και για downhill και ηλεκτροκίνητα για touring.

Η τεχνολογία ηλεκτρικών ,mtb έχει ξεφύγει, δεν ξέρω αν έχετε δοκιμάσει ποτέ ....άλλος κόσμος ..... ( προσοχή , μην νομίζετε ότι είναι κάτι σαν το enduro , δεν έχει σχέση ...) 

Οκ , κάτι άλλο που τώρα σκέφτηκα ...

Κοιτάζω στα γρήγορα γεωγραφικό χάρτη , βλέπω ένα τρίγωνο δράσεων που ορίζεται από Χελμό Κυλλήνη Φενεό. 

Εκεί μέσα παίζει φύση απίστευτη , και για πεζοπορία και για ορειβασία και αναρρίχηση και για τουρ με ebikes, ..πολυήμερα !!  Αιωροπτερισμός !!!! Με αντίστοιχους σταθμούς τις γωνίες  του εν λόγω τριγώνου ....

Την ίδια στιγμή , ΠΟΥ , αμέσως βρίσκεσαι με τρανσφερ  στις επικείμενες παράκτιες περιοχές ...στην....θάλασσα ....

Σας λέω ....διαθέτουμε ακατέργαστο διαμάντι ...διαμάντια .... ....

Αν κάτσει και τα βάλει κάτω ένας επαγγελματίας μαρκετιερ που είναι και αλπινιστής , έχει δημιουργήσει προϊόν με τοπικά χαρακτηριστικά και ταυτότητα. Που δεν υπάρχει δηλαδή αλλού στην Ευρώπη ....

Edited by Χρήστος Μ.

Επική μέρα.Ισως η καλύτερη  από τις 10 που έχω ανέβει Διαστημικό σκι 9-12.

• Like 1

5 hours ago, Χρήστος Μ. said:

Οκ , κάτι άλλο που τώρα σκέφτηκα ...

Κοιτάζω στα γρήγορα γεωγραφικό χάρτη , βλέπω ένα τρίγωνο δράσεων που ορίζεται από Χελμό Κυλλήνη Φενεό. 

Εκεί μέσα παίζει φύση απίστευτη , και για πεζοπορία και για ορειβασία και αναρρίχηση και για τουρ με ebikes, ..πολυήμερα !!  Αιωροπτερισμός !!!! Με αντίστοιχους σταθμούς τις γωνίες  του εν λόγω τριγώνου ....

Την ίδια στιγμή , ΠΟΥ , αμέσως βρίσκεσαι με τρανσφερ  στις επικείμενες παράκτιες περιοχές ...στην....θάλασσα ....

Σας λέω ....διαθέτουμε ακατέργαστο διαμάντι ...διαμάντια .... ....

Αν κάτσει και τα βάλει κάτω ένας επαγγελματίας μαρκετιερ που είναι και αλπινιστής , έχει δημιουργήσει προϊόν με τοπικά χαρακτηριστικά και ταυτότητα. Που δεν υπάρχει δηλαδή αλλού στην Ευρώπη ....

Κάποτε ανέβηκα πρωινή πεζοπορία στη Μεγάλη Ζήρεια με ομίχλη και ελαφρά χιονόπτωση 10-20 cm και όταν επέστρεψα σπίτι στις 15:00, πήγα για μπάνιο στη θάλασσα με "λαδια" και φοβερό χειμωνιάτικο Ήλιο!!Είχα ακριβώς την ίδια σκέψη περί αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος με την καλή έννοια πάντα και με ήπιους τρόπους και σεβασμό στο περιβάλλον. Απλά όταν το ζεις σε ταράζει αλλά δεν αφαιρείται η αίσθηση του εφικτού, ότι δηλαδή το κάνα και μπορώ και πάλι με τις κατάλληλες συνθήκες.

• Love 1

7 hours ago, Χρήστος Μ. said:

...

Aν κάτσει και τα βάλει κάτω ένας επαγγελματίας μαρκετιερ που είναι και αλπινιστής , έχει δημιουργήσει προϊόν με τοπικά χαρακτηριστικά και ταυτότητα.

...

Στο Χελμό συμβαίνει αυτό, τα τελευταία 4+ χρόνια.

Βέβαια, δε φτάνει μόνο αυτός -και η ομάδα του από πίσω-, αλλά και το ότι οι ιδέες του υιοθετήθηκαν & εμπλουτίστηκαν από τη Διοίκηση του Χ.Κ., και τελικώς εγκρίθηκαν από τον Δήμαρχο.

Με λίγα λόγια, άνθρώποι με θέληση & γνώση υπάρχουν (και υπήρχαν) σε πολλούς ορεινούς τόπους. Πολιτικούς (και το ανάλογο κονδύλι) δεν έχουμε, που να πιστεύουν σε κάτι τέτοιο...

Edited by ALCATRAZ
  • Love 1

Πέστε τα ρε παιδιά, όχι τίποτε άλλο ,αλλά καμιά φορά σε αυτή την χώρα φτάνουμε να αμφιβάλλουμε για τον ίδιο μας τον εαυτό .....

14 hours ago, ALCATRAZ said:

Στο Χελμό συμβαίνει αυτό, τα τελευταία 4+ χρόνια.

Βέβαια, δε φτάνει μόνο αυτός -και η ομάδα του από πίσω-, αλλά και το ότι οι ιδέες του υιοθετήθηκαν & εμπλουτίστηκαν από τη Διοίκηση του Χ.Κ., και τελικώς εγκρίθηκαν από τον Δήμαρχο.

Με λίγα λόγια, άνθρώποι με θέληση & γνώση υπάρχουν (και υπήρχαν) σε πολλούς ορεινούς τόπους. Πολιτικούς (και το ανάλογο κονδύλι) δεν έχουμε, που να πιστεύουν σε κάτι τέτοιο...

Μιλάς για το μη χιονοδρομικό κομμάτι. Για το χιονοδρομικό κομμάτι αυτά που βλέπω να έχουν εγκριθεί από τον Δήμαρχο είναι εκτός χιονοδρομικής λογικής.

Μακάρι να γίνονται όλες οι δράσεις και όλα τα marketing. Με το σκι θα ασχοληθεί κανείς?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Το σκι " τρέχει " από μόνο του , αυτό που χρειάζεται είναι να προστεθεί κάτι παραπάνω σε αυτό, αλλιώς τέλος , όλα θα μείνουν ίδια. 

Για το ότι θα μπορούσε να γίνει καλύτερη διαχείριση του πακέτου αυτό δεν το αρνείται κανείς , και τα επιχειρήματα σου είναι σωστά! 

Τώρα έγινε , παρακάτω ειναι το θέμα , ωστόσο η Στύγα δουλεύει ρολοι !!!! Χωρίς προβλήματα !!!

6 minutes ago, Χρήστος Μ. said:

Τώρα έγινε , παρακάτω ειναι το θέμα , ωστόσο η Στύγα δουλεύει ρολοι !!!! Χωρίς προβλήματα !!!

Aχαχαχαχαχαχαχαχα. Καλό το αστείο. Ο Δήμαρχος, η Περιφέρεια και ο Οφυπεκά που την σχεδίασαν έτσι λένε?

Πες μας και ότι και ο Αχιλλέας δουλεύει ρολόι χωρίς προβλήματα.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Στην Ελλάδα η μόνη αρχή που ισχύει , μεγάλη και τρανή είναι το :

"ΠΑΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑ"

Όταν περάσει η μόδα με τα "φεστιβάλ" και τα μπιτσόμπαρα θα κοιτάμε τα νταμάρια της δωδεκάμηνης λειτουργίας και θα ξανά ...κλαίμε . 

Ήμουνα νιος και γέρασα να τα ακούω αυτά . 

Γεμάτα χιονοδρομικά σκουπίδια τα βουνά μας . Από δήμαρχο σε δήμαρχο , από περιφερειάρχη σε περιφερειάρχη , από κλακαδώρους σε κλακαδώρους . 

Ποσα χρόνια τώρα ακούω ότι θα κόψω χιαστό στην σούπα του Μάρτη ; Έτσι μου έρχεται να πάρω νυστέρι και να τον κόψω μοναχός μου μπας και σταματήσουν να γράφουν βλακείες. 

Αμ η άλλη που έγραψε ότι τον Μάρτη βγαίνουν πέτρες....ενώ τον Δεκέμβρη που τρέχουν να ανοίξουν, είναι ακόμα σε θερινή νάρκη θαμμένες ( ναι για το Πισοδέρι λέω ) 

Κάτι σαν μην οδηγάς θα τρακάρεις.....

Δεν ασχολούμαι πια , σαν ναυαγός σε έναν ωκεανό βλακείας και κατανάλωσης δημόσιας πίστωσης. 

Όλοι μαζί τα φάγαμε, για αυτό οποίος προλάβει να πάρει τα λεφτά, ας το βάλει στα πόδια . 

Είπαμε χωρίς δημόσιο χιονοδρομία δεν υπάρχει στην Ελλάδα , 

Γιατί λοιπόν όσα συμβαίνουν στην χιονοδρομία να διαφέρουν ριζικά από όσα άλλα συμβαίνουν στην ταλαίπωρη αυτή χώρα; 

• Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Συζητάς για προβλήματα  +1 ζουμ in  Δεν θα διαφωνήσω.

Το φόκους το δικό μου είναι +1 ζουμ out. 

Αυτές τις φωτογραφίες δείτε λίγο

IMG_20250312_114236.thumb.jpg.86e947881a748c2462eb7f33fb975364.jpg

IMG_20250312_114212.thumb.jpg.592c06443082b2a9136822221f090132.jpg

Ερώτημα που θέτω , μπορούμε να έχουμε αυτόν τον κόσμο άνοιξη - φθινόπωρο επάνω ; Να ασχολείται με ανάλογες δραστηριότητες ;  Εκτός από  Δεκεμβρίο - Μάρτιο. 

Πως μπορεί να γίνει αυτό ; 

Το χιονοδρομικό είναι ΕΝΑΣ οργανισμός για ΟΛΕΣ τις εποχές. 

Βεβαίως σε +1 ζουμ in , τα προβλήματα πρέπει να συζητηθούν , όπως επίσης και το μάρκετινγκ για τις καθημερινές της χειμερινής περιόδου. 

Zoom out - Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος , αλλιώς η ευκαιρία αυτή που δόθηκε στα Καλάβρυτα ΤΕΛΟΣ , και υποψιάζομαι ότι είναι και η τελευταία.

Μπορούν τα Καλάβρυτα να γίνουν case study για την ανάπτυξη ορεινού τουρισμού ; Άποψη μου με εμπειρία στον τουρισμό από το 1996  , Sani resort &  TUI ( για τους μυημένους ) , είναι ΝΑΙ , ΜΠΟΡΟΥΝ !!!!  Δεν ξέρω ποιος είναι από πίσω στο μάρκετινγκ  , αλλά κανει πολύ ωραία προσπάθεια , πολύ καλή ! 

Μην υποτιμάτε το μάρκετινγκ ....χρειάζονται χορηγίες εκεί και φυσικά παράλληλα με το μάνατζμεντ ( εγκαταστάσεις , οργανόγραμμα , κτλ ) 

Edited by Χρήστος Μ.

2 hours ago, ΜΙΚ said:

Aχαχαχαχαχαχαχαχα. Καλό το αστείο. Ο Δήμαρχος, η Περιφέρεια και ο Οφυπεκά που την σχεδίασαν έτσι λένε?

Πες μας και ότι και ο Αχιλλέας δουλεύει ρολόι χωρίς προβλήματα.

Πάμε λίγο στην Στύγα. 

Δεν ξέρω τι λένε Δήμος και οι ..Ουύφοπεκα, για τους δεύτερους είπες την άλλη φορά σχετικά με τις χιονοστιβάδες , δεν θέλω να ξέρω περισσότερα , τζάμπα η ενέργεια ...είναι στον κόσμο τους ....είναι "πάμε κι όπου βγει ". 

Η Στύγα από άποψη δυναμικότητας υπό το πρίσμα ενός μηχανολόγου ήταν , με βάση τις αναφορές σου , άστοχη. Συν βεβαίως όλο το προτεινόμενο πλάνο εκμετάλλευση πεδίου,  διαμοιρασμός κόστους , για περισσότερους αναβατήρες κτλ 

Δεν έχω άποψη τεχνική σε αυτό , μόνο να συγκρίνω μπορώ το φορτίο στην μονάδα του χρόνου. 

Όταν λέω ότι δουλεύει ρολόι , αναφέρομαι στην δυναμικότητα του αναβατήρα καθεαυτή , όχι ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή , πχ για το μοτέρ. ( Αυτά τα λάθη ίσως κοστίσουν στο μέλλον ....άρα επιβάλεται απόσβεση παγίων , δηλαδή επιχειρηματικό πλάνο ) 

Η Στύγα τώρα ανεβάζει τον χιονοδρόμο επάνω σε 7 λεπτά και είναι ανοιχτή τακτικά και αμετάκλητα αν δεν παίζουν ακραίες συνθήκες , ριπές ανέμων κτλ Όχι όπως πριν, ...παλιά , που ανεβαίναμε επάνω και τρώγαμε παγωτό στην άπνοια και την ξηρασία .....και τραβαγαμε τα μαλλιά  μας. Είκοσι χρόνια....για αυτό εξαφανίστηκαν οι χιονοδρόμοι ....και βλέπετε σήμερα Χάρους ! 

Αυτό φέτος άλλαξε !  Υπάρχει αναβατήρας που σε ανεβάζει σε 7 λεπτά. ....

Edited by Χρήστος Μ.