Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Al_Foutzin

Τις πταίει

Recommended Posts

1 hour ago, vaggelis said:

Νομίζω πως και ο σύλλογος πρέπει να σας ευχαριστήσει για την συμβολή σας στην επιβίωση του ….☠️

Α να είστε καλά, άλλοι τρώγανε με χρυσά κουτάλια πάντως χάρη στον σύλλογο με ότι συνεπάγεται αυτο…για την επιβίωση του 

φιλακια

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

2 hours ago, Al_Foutzin said:

Α να είστε καλά, άλλοι τρώγανε με χρυσά κουτάλια πάντως χάρη στον σύλλογο με ότι συνεπάγεται αυτο…για την επιβίωση του 

φιλακια

Tι εγινε; 

Μας ελιωσε το χιονι και το ριξαμε στη λασπη;😲

• Like 2
  • Haha 2

Λάσπη;

Τι έγινε έλιωσε το χιόνι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και πάθαμε αμνησία; 

Ένα μέλος του Συλλόγου με ευχαρίστησε ειρωνικά για την "συμβολή μου στην επιβίωση του" (βλέπε διάλυση του), απαντώ αντίστοιχα για τους λόγους που το φόρουμ και ο σύλλογος βάρεσαν διάλυση την τελευταία δεκαετία.

Be my guest and prove me wrong. 

Ά! και τώρα που το θυμήθηκα, ακόμα να δω την σήμανση ότι είμαι μέλος του Συλλόγου (μέχρι τον Μάιο του 2023 αφού πλήρωσα πέρυσι τον Απρίλιο αν δεν κάνω λάθος).

• Haha 1

2 hours ago, Al_Foutzin said:

Ένα μέλος του Συλλόγου με ευχαρίστησε ειρωνικά για την "συμβολή μου στην επιβίωση του"

Λάθος μου και ζητώ συγνώμη εάν πίστεψες   ότι ειρωνεύτηκα  

Edited by vaggelis
  • Like 1

6 hours ago, Al_Foutzin said:

φιλακια

3 hours ago, Al_Foutzin said:

Λάσπη;

Τι έγινε έλιωσε το χιόνι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και πάθαμε αμνησία; 

Ένα μέλος του Συλλόγου με ευχαρίστησε ειρωνικά για την "συμβολή μου στην επιβίωση του" (βλέπε διάλυση του), απαντώ αντίστοιχα για τους λόγους που το φόρουμ και ο σύλλογος βάρεσαν διάλυση την τελευταία δεκαετία.

Be my guest and prove me wrong. 

...

Τα χιονια εδω δεν λιωσανε (εκει που χιονισε δηλαδη...) Aπο αμνησια...., ...για ριξε μια ματια στο ποστ σου που επισημαινω με κοκkινα γραμματα και μετα πετα την μπαλα στην εξεδρα.

Λασπολογεις οταν ριχνεις μια βαρια κατηγορια (άλλοι τρώγανε με χρυσά κουτάλια πάντως χάρη στον σύλλογο με ότι συνεπάγεται αυτο) ανωνυμα. Κλασσικο, 'μερικοι', 'καποιοι', 'οι Αμερικάνοι'. Αν εχεις μια αληθεια να την πεις, πεσ'την.

Μπορει να λειπω 11 χρονια απο την Ελλαδα και να εχω 5 χρονια που εχω αναγκαστει να εγκαταλειψω το σκι, αλλα αυτον τον Συλλογο τον ποναω και δεν μ'αρεσει να ακουω 'καποιοι', 'αλλοι' χωρις ουτε καν μια εμπεριστατωμενη κατηγορια.

Φιλικα

Your guest

Edited by MakisM
  • Like 3
  • Haha 1

Θεωρώ ότι ο γραπτός λόγος αδικεί κάποιους , και επειδή πιστεύω ότι οι προθέσεις όλων έχουν σκοπό το καλό του συλλόγου ας σκεφθούμε όλοι τι μπορούμε σαν άτομα να προσφέρει ο καθένας μας στον σύλλογο και όχι πως θα κάνουμε κριτική σε αυτά που κάνουν οι άλλοι η δεν κάνουν κατά την άποψη μας 

θα ήθελα να πιστεύω ότι η οποιαδήποτε θετική συνεισφορά στον σύλλογο ειναι πολύ καλύτερη από την κριτική όσο σωστή η λάθος ειναι 

• Like 1
  • Thanks 1

4 hours ago, MakisM said:

Τα χιονια εδω δεν λιωσανε (εκει που χιονισε δηλαδη...) Aπο αμνησια...., ...για ριξε μια ματια στο ποστ σου που επισημαινω με κοκkινα γραμματα και μετα πετα την μπαλα στην εξεδρα.

Λασπολογεις οταν ριχνεις μια βαρια κατηγορια (άλλοι τρώγανε με χρυσά κουτάλια πάντως χάρη στον σύλλογο με ότι συνεπάγεται αυτο) ανωνυμα. Κλασσικο, 'μερικοι', 'καποιοι', 'οι Αμερικάνοι'. Αν εχεις μια αληθεια να την πεις, πεσ'την.

Μπορει να λειπω 11 χρονια απο την Ελλαδα και να εχω 5 χρονια που εχω αναγκαστει να εγκαταλειψω το σκι, αλλα αυτον τον Συλλογο τον ποναω και δεν μ'αρεσει να ακουω 'καποιοι', 'αλλοι' χωρις ουτε καν μια εμπεριστατωμενη κατηγορια.

Φιλικα

Your guest

Καμία μπάλα σε καμία εξέδρα. Να ανακαλέσεις ότι λασπολογώ με επόμενο πόστ σου σε παρακαλώ, μιας και βρίσκω την έκφαση αυτή άκρως προσβλητική και ευθεία προσωπική επίθεση.

Ανώνυμα; Αλήθεια  Με απειλείς; Το ονοματεπώνυμο είναι στη διάθεση του συλλόγου όπως και όλων των μελών αυτού αλλά ακόμα να δω την αλλαγή μου σε μέλος όπως πρέπει να γίνει πάντως. Όσο για Αμερικάνους και πράσινα άλογα, please εκτίθεσαι.

3 hours ago, Χρήστος Λάππας said:

Απαντάς με μια βαριά, εντελώς ατεκμηρίωτη κατηγορία (ότι κάποιοι οφελήθηκαν οικονομικά από τον σύλλογο) και απαιτείς από τους άλλους να αποδείξουν ότι δεν είναι αληθινή;

Στα αλήθεια τώρα; 😡

Δεν γράφω ΠΟΥΘΕΝΑ ότι κάποιοι είχαν συγκεκριμένο οικονομικό όφελος από τον Σύλλογο, εσύ το γράφεις, παραποιώντας τον γραπτό μου λόγο και δημιουργώντας εντυπώσεις.

Πάω να πάρω από το μίνι μπαρ ένα ποτό γιατί το κέρασμα στο πάρτυ τελείωσε και μέχρι τότε θα ήθελα να μας δείξετε εδώ στο φόρουμ, τα οικονομικά στοιχεία καθώς και τον αριθμό μελών του ΕΣΤΧ από το 2005  (και ειδικά για το 2011) μέχρι σήμερα για να μπορούμε να δούμε την εξέλιξη τους σαν δεδομένα. 

Γιατί πέρυσι δεν υπήρχαν χρήματα να πληρωθεί καν ο σέρβερ για να υφίσταται το φόρουμ και ένα ενεργό μέλος με μεγάλη προσφορά τα τελευταία χρόνια (χρίζει της εκτίμησης και της στήριξης μου 100% και το δηλώνω δημόσια) τα έβαλε από την τσέπη του (για να έχετε να γράφετε);

Και αυτό λασπολογία; Ε; 

Και για να διευκρινίσω προς όσους πιθανούς, υγιείς αναγνώστες που ακόμα μας διαβάζουν, η συζήτηση παρότι εκτός θέματος (το topic αφορά το ΧΚΠ), έχει να κάνει με απάντηση στο μέλος vaggelis που αναφέρθηκε στο σε τι κατάσταση βρίσκεται ο συλλογος σημερα (αν και εγω το ερμηνευσα ως ειρωνεία προς εμένα, μαλλον λανθασμένα). Σε απάντηση σε αυτόν λοιπόν, αναφέρθηκα στο ότι ο ΕΣΤΧ (και κατά επέκταση το φόρουμ του στην διαδικτυακή σελίδα www.snowclub.gr) σταδιακά έχασε μέλη και ενεργούς χρήστες μιας και απαξιώθηκε λόγω πιθανής κακοδιαχείρισης, δημιουργίας κλειστής "κλίκας μελών" και μη αφομοίωσης νέων, με ενασχόληση κυρίως με εκδρομές εξωτερικού και λόγω της έλευσης νέων τεχνολογιών (Social Media). Τα παραπάνω είναι facts.

-------------------------------------------

Και κάτι προσωπικό:

Το 2005, μπήκα σε αυτό τον σύλλογο, έφηβος ακόμα, έχοντας ένα όνειρο, να συνδεθώ με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδια "περίεργη κάψα" για τον χειμώνα, το χιόνι, τα βουνά, το σκι και τον αθλητισμό, ψάχνοντας για έναν μέρος (διαδικτυακό) να μοιραστώ εμπειρίες, να μάθω για το σκι και το βουνό και να γνωρίσω κόσμο για να κάνω το αγαπημένο μου άθλημα παρέα στα βουνά.

Κάποια από τα παραπάνω έγιναν, τα περισσότερα, αλλά ταυτόχρονα με το πέρασμα των χρόνων είδα και βίωσα μια νοσηρή κατάσταση, οπού, όσοι είχαν λίγο διαφορετική άποψη για θέματα που μας αφορούν όλους (χιονοδρομικά, περιβάλλον κτλ) αντιμετωπίζοταν σαν βδεγλημίες, δεχόντουσαν αντιδραστικές επιθέσεις και τελικά αποκόβονταν από το σύνολο (σύλλογος/φόρουμ).

Το 2013 ή 14 (αν δεν κάνω λάθος ίσως και λίγο νωρίτερα), και για λόγους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς, απομακρύνθηκα και από το σκι και από το φόρουμ.

Μερικά χρόνια μετά επανήλθα με την ίδια κάψα του 2005 και έπεσα πάνω σε έναν τελείως αλλαγμένο (προς το χειρότερο) σύλλογο και φόρουμ. Απογοήτευση. 

I rest my case και so long and thanks for all the fish.

ή και όπως γράφει και ο φιλόσοφος: 

The old world is dying and the new world struggles to be born, now is the time of monsters

ΥΓ: Αυτό μάλλον είναι ένα από τα τελευταία μου πόσο εδώ μέσα.
ΥΓ1: πολλές μύγες που μυγιάζονται βλέπω και ανησυχώ μην έχει σαπίσει τίποτα πάντως.

Edited by Al_Foutzin
  • Like 1

10 hours ago, gatz said:

Θεωρώ ότι ο γραπτός λόγος αδικεί κάποιους , και επειδή πιστεύω ότι οι προθέσεις όλων έχουν σκοπό το καλό του συλλόγου ας σκεφθούμε όλοι τι μπορούμε σαν άτομα να προσφέρει ο καθένας μας στον σύλλογο και όχι πως θα κάνουμε κριτική σε αυτά που κάνουν οι άλλοι η δεν κάνουν κατά την άποψη μας 

θα ήθελα να πιστεύω ότι η οποιαδήποτε θετική συνεισφορά στον σύλλογο ειναι πολύ καλύτερη από την κριτική όσο σωστή η λάθος ειναι 

Mε κάθε καλή διάθεση όσο και να διαφωνούμε. Το γράφεις. Το γράφει πιο πάνω και άλλο μέλος του Προεδρείου. Το γράφει και άλλο μέλος τους Προεδρείο. ΠΡΟΣΦΕΡΤΕ

Έχει γίνει ο Παρνασσός αχταρμάς. Σας έχουμε έτοιμο υλικό πόσο αχταρμάς. Σας καταθέτουμε προτάσεις τι να κάνετε. Kάνετε κάτι μόνοι σας σαν ΔΣ. Προσφερόμαστε να κάνουμε τηλέφωνα και κινήσεις. Αππορίπτεται και μπαίνει στον πάγο το 99% των προτάσεων (κυρίως επειδή δεν έχετε χρόνο να κάνετε ΔΣ)

Αποτέλεσμα: μηδενική ενημέρωση ενός ραντεβού με ΧΚΠ ΕΤΑΔ που για ακόμα μια χρονιά πάει από αναβολή σε αναβολή. Κατά τύχη τα έμαθα επειδή ρώτησα.

Και ρωτάω: Τι βλέπει όποιος μπει στο forum και στο site σήμερα. Μερικούς να διαφωνουν, άλλους να γράφουν κάτι άσχετα, να κανονίζουν εκδρομές, κάποιες ωραίες συζητήσεις για τα χιονοδρομικά. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΕΝΑΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ?

Θέλω να βλέπω δεκάδες post lili,gigi, Al foutzin, λαππα, typedan, vaggeli, twindrop και όλων  περιγραφη μερας σκι, 10 post hellbent τι πούδρες έφαγε,  δεκάδες post με εντοπισμό προβλημάτων. Θέλω να βλέπω και την ενέργεια του Συλλόγου.

ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΗΜΕΡΑ?

Mods, στείλτε τα όλα σε κάνα άλλο thread

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

γιατι εχει απαξιωθει το φορυμ?
το φορυμ συνεχιζει να λειτουργει. Απλα ειναι λιγοτεροι αυτοι που γραφουν / διαβαζουν
Αυτο δεν σημαινει απαξιωση. πολλοι μπορει να εγκατελειψαν το ατηλημα, αλλοι δεν τους παιρνει οικονομικα κλπ

και να προσελκυσεις νεα μελη σε εναν συλλογο χιονοδρομιας, οταν εχουμε απανωτα μουφο-χειμωνες δεν ειναι και το πιο ευκολο

Snow is on my D.N.A.

Ορεστη (Al foutzin) μέλος γίνεσαι από Σεπτεμβρί μέχρι Σεπτεμβρι ανεξάρτητα με το ποτέ πλήρωσες όποτε γι’ αυτό δεν φαίνεσαι μέλος.

Ο σύλλογος έχει ακόμα λεφτά. Έβαλα από την τσέπη μου λόγο γραφειοκρατίας που λόγο Covid δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα νομιμοποιητικά έγραφα. 

Ελπίζω να γνωρίζεις ότι το ΔΣ από τότε που εμπλέκομαι όχι μόνο δεν βγάζει αλλά σε όλες τις δράσεις πάει με δικά του έξοδα. Για παλαιότερες χρονιές ξέρω ότι υπήρχαν ενστάσεις (όχι άδικες) όπως ξέρω και για ετησιεσ κάρτες από Παρνασσό προς μέλη του ΔΣ και άλλους (ναι ακόμα απολογούμαστε για άλλους). Ήταν όμως ο κανόνας ή έγινε και το βγάλαμε στη φορά ώστε να μην ξανά γίνει; 

Αυτό το ΔΣ Αρνήθηκε ακόμα και ημερήσια κάρτα δώρο του ΧΚ τη μέρα τη πίτας. 

• Like 3

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Ορέστη γράφεις αγανακτισμένος αυτό:

Δεν γράφω ΠΟΥΘΕΝΑ ότι κάποιοι είχαν συγκεκριμένο οικονομικό όφελος από τον Σύλλογο, εσύ το γράφεις, παραποιώντας τον γραπτό μου λόγο και δημιουργώντας εντυπώσεις.

ΥΓ1: πολλές μύγες που μυγιάζονται βλέπω και ανησυχώ μην έχει σαπίσει τίποτα πάντως.

Εγώ το έγραψα; Παραποιώντας το γραπτό σου λόγο μάλιστα; Στα αλήθεια; 

Για πες μου, έγραψες ή δεν έγραψες πιο πάνω αυτό:

Φιλακια

Όταν γράφεις ότι "έτρωγαν με χρυσά κουτάλια χάρη στον σύλλογο", τι ακριβώς αφήνεις να εννοηθεί;

Και μετά το παίρνεις πίσω και πουλάς και τρελίτσα ότι δεν έγραψες πουθενά ότι κάποιοι είχαν οικονομικό όφελος;

Επειδή εδώ μέσα δεν έχεις να κάνεις με νήπια, και επειδή έχουμε επενδύσει άπειρες ώρες δουλειάς που δεν μας περισσεύει ακριβώς γιατί αγαπάμε τον ΕΣΤΧ, πρέπει να γίνει σαφές σε όλους τους τόνους ότι το τελευταίο πράγμα που πρόκειται να ανεχτώ είναι οποιονδήποτε να αφήνει υπονοούμενα για οικονομικά συμφέροντα.

----------------------

Αναφορικά με το τι φταίει και η επισκεψιμότητα και η διάδραση με το forum έχει μειωθεί: 

α) Μεσολάβησαν 10+ χρόνια οικονομικής κρίσης. Πολλά από τα αρχικά μέλη δεν είχαν πλέον λεφτά να ασχοληθούν. 

β) Μεγαλώσαμε. Τα αρχικά μέλη έκαναν οικογένειες, παιδιά, έχουν πολύ περισσότερες οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις και πολύ λιγότερο χρόνο. Και εγώ δεν κρύβω ότι με τα βίας έχω χρόνο να μπω μια φορά την ημέρα να διαβάσω το forum και θα χαιρόμουν πολύ αν υπήρχε κάποιος άλλος πρόθυμος να πάρει την θέση μου.

γ) Τα Social Media έγιναν ο default τρόπος επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα. Τους νέους χιονοδρόμους τους βρίσκεις στο TikTok, όχι σε fora πλέον.  

δ) Έχουμε μια χρονιά με ελάχιστο χιόνι. Οι περισσότεροι γνωστοί δεν γνωρίζουν καν ότι μπορείς να κάνεις σκι ακόμα.

• Like 4
  • Thanks 2
  • Haha 1

Make Parnassos Great Again!

Κωνσταντίνε μου σε ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις σχετικά με τα μέλη και τις πληρωμές για το φόρουμ την περίοδο της πανδημίας. 

Να σημειώσω εδώ προς αποφυγή παρεξηγήσεων και εντυπώσεων (που κάποιοι άλλοι παλεύουν να δημιουργήσουν) ότι η αναφορά μου εξαρχής κι σε απάντηση μέλους στο ερώτημα γιατί ο ΕΣΤΧ απαξιώθηκε και μίκρυνε ενώ το άθλημα (ξανά) μεγαλώνει τα τελευταία χρόνια και έχει μεγάλη ανταπόκριση ειδικά στις νεότερες ηλικίες.

Συνεχίζοντας να αναφέρω πως:

Δεν αναφέρθηκα ποτέ και δεν κατηγορώ το παρόν ΔΣ για κακοδιαχείριση των οικονομικών του συλλόγου. 

Αναφέρομαι σε υπαρκτές αναφορές (γραμμένες και εδώ μέσα στο φόρουμ) για κακοδιαχείριση και δημιουργία συνθηκών κλειστής κλίκας, «παρεάκι», αντί ενός εξωστρεφή και ανοιχτού συλλόγου, τα οποία υπήρξαν και τα δυο, αντικειμενικοί παράγοντες που απώθησαν νέα μέλη από το να εμπλακούν και παλιότερα από το να επιστρέψουν πιο ενεργά.

Επειδή λοιπόν με κατηγορείς για συκοφάντη Χρήστο, ελπίζω να γνωρίζεις ότι το ΔΣ από τότε που εμπλέκομαι όχι μόνο δεν βγάζει αλλά σε όλες τις δράσεις πάει με δικά του έξοδα. Για παλαιότερες χρονιές ξέρω ότι υπήρχαν ενστάσεις (όχι άδικες) όπως ξέρω και για ετήσιες κάρτες από Παρνασσό προς μέλη του ΔΣ και άλλους (ναι ακόμα απολογούμαστε για άλλους). Ήταν όμως ο κανόνας ή έγινε και το βγάλαμε στη φορά ώστε να μην ξανά γίνει;

Έχει φύγει κόσμος και έχει ρίξει μαύρη πέτρα στον σύλλογο για αυτόν τον λόγο.

Έκαναν ή δεν έκαναν κάποιοι τσάμπα σκι στον Παρνασσό;  

Χρησιμοποίησαν λεφτά του συλλόγου για ξενοδοχεία ναι ή όχι;

Κέρασαν ποτά σε πάρτι ενόψει εκλογών ναι ή όχι;

Αφού ο Κωνσταντίνος συμφωνεί ότι μέλη του ΔΣ έκαναν τζάμπα σκι δεν πρέπει να δοθούν ονόματα να δούμε ποιοι ήτανε;

Χρήστο γνωρίζεις ή δεν γνωρίζεις ονόματα ή ήσουνα πολύ μικρός και αθώος όταν γινότανε αυτά;

Ένας από τους βασικότερους λόγους απαξίωσης του forum (το οποίο παρτεμπιπτόντως διαβάζει πολύς κόσμος ή τουλάχιστον κόσμος που έχει ρόλο και παρέμβαση στα πράγματα της χιονοδρομίας και σίγουρα του Παρνασσού) είναι η φαγωμάρα γεροντικού τύπου (ασχέτως ηλικίας) που βγαίνει προς τα έξω και δεν είναι καθόλου ελκυστική για τα δεδομένα μιας ασχολίας που από τη φύση της είναι χαρούμενη.

• Like 3
  • Haha 1
  • Love 1

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Ναι και στο Σύνταγμα δεν πρέπει να διαδηλώνει ο κόσμος γιατί τρομάζουν οι τουρίστες και φύγουν.

Δεν είναι όλα πούδρες και χαρά. Καλώς ή κακώς.

• Haha 1

Παιδιά χάνετε το νόημα! Όλοι αγαπάμε το σκι και όλοι θέλουμε παρέα στο βουνό. Και να πάμε και να πιούμε και να μείνουμε και να κάνουμε ανάλυση στο lift! Αυτά μένουν! Θα πρότεινα να γίνει μια ανασύνταξη δυνάμεων από άνοιξη και μετά και να μεγαλώσει η παρέα. Εγώ προσωπικά αισθάνομαι ότι δεν είναι ανοιχτή σε νέους. Άποψη μου μπορεί και λάθος. Καταλαβαίνω ότι στον σύλλογο πολλοί άνθρωποι έχουν δώσει την ψυχή τους.ισωε να πρέπει να βάλουν και νέα παιδιά να έρθουν τα 20 30 και 40 εδώ! Όταν το βουνό έχει 5000 άτομα γεμάτα χαρά δεν μπορεί εδώ να βγαίνει τοξικότητα! 

Παμε ενωμένοι για μια νέα αρχή! 

• Like 2

14 minutes ago, PhaethonF1 said:

Ένας από τους βασικότερους λόγους απαξίωσης του forum (το οποίο παρτεμπιπτόντως διαβάζει πολύς κόσμος ή τουλάχιστον κόσμος που έχει ρόλο και παρέμβαση στα πράγματα της χιονοδρομίας και σίγουρα του Παρνασσού) είναι η φαγωμάρα γεροντικού τύπου (ασχέτως ηλικίας) που βγαίνει προς τα έξω και δεν είναι καθόλου ελκυστική για τα δεδομένα μιας ασχολίας που από τη φύση της είναι χαρούμενη.

Συμφωνώ 100%. Χρειάζεται νεολαία ο σύλλογος και τα social του 

1 minute ago, Iordanis78 said:

Εγώ προσωπικά αισθάνομαι ότι δεν είναι ανοιχτή σε νέους.

Δεν το αισθάνεσαι μόνο, δεν είναι όντως.

Ξέρεις γιατί δεν μπορεί να γίνει ανασύνταξη στην παρούσα φάση; Γιατί όποιος γράφει αντίθετη γνώμη σε ένα φόρουμ ανοιχτό, ή πάει να ασχοληθεί με τα κακώς κείμενα τον περνάνε γενναίες δεκατέσσερις. 

• Like 2

Καλά τα λέτε αλλά ο Σύλλογος ιδρύθηκε για να υπάρχει βήμα ο χιονοδρόμος να μεταφέρει τα προβλήματα και να γίνει ανάλογα παρεμβαση για την βελτίωση της ελληνικης τουριστικής χιονοδρομιας.

Φυσικα και για εκδρομές κλπ κλπ

Το σκι είναι από τη φύση του χαρούμενο και μας έχει προσφέρει από τις πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής μας.

Η Ελληνική Τουριστική Χιονοδρομία είναι από τη φύση της λάθος και μας έχει προσφέρει από τις πιο "Έλα χριστέ και Παναγία επίτηδες μας στερούν σκι" στιγμές της ζωής μας

Όλα τα άλλα είναι παρεργα.  Μόλις θυμηθούμε το σκοπό του Συλλόγου (δικιά μου αποψη) θα εμφανιστούν πολλά πολλά μέλη. 

Κάθε post εκτός θέματος/τσακωμος/ειρωνεία κλπκλπ διώχνει μέλη, Κάθε  post σχετικό με σκι που κάναμε φέρνει μέλη.

Τι κανουν ακόμα όλα αυτά τα post   σε αυτό το thread δεν έχω καταλάβει? Moderators έχουμε?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

5 hours ago, Al_Foutzin said:

Δεν αναφέρθηκα ποτέ και δεν κατηγορώ το παρόν ΔΣ για κακοδιαχείριση των οικονομικών του συλλόγου. 

Ορέστη, ΟΚ αφήνουμε το παρόν Δ.Σ. Πάμε στα προηγούμενα, ιδίως μέχρι το 2011.

Αν έχεις κάποιο στοιχείο για το τομάρι μου, βγάλ' το δημόσια. Μή με λυπηθείς, γιατί εγώ δεν θα δείξω οίκτο σε όποιον αφήνει υπονοούμενα.

• Like 1

Επειδή ακόμα να ανακαλέσουν τα δυο μέλη του συλλόγου (εκ των οποίων το ένα και moderator κατι που προσωπικά θεωρώ πως υπερβαίνει τα ορια από μόνο του), που με αποκάλεσαν λασπολόγο, κάνω quote τι γράφτηκε παραπάνω:

7 hours ago, KonKan said:

Για παλαιότερες χρονιές ξέρω ότι υπήρχαν ενστάσεις (όχι άδικες) όπως ξέρω και για ετησιεσ κάρτες από Παρνασσό προς μέλη του ΔΣ και άλλους (ναι ακόμα απολογούμαστε για άλλους).

Προσωπικά θεωρώ πως τέτοιες συμπεριφορές (και αντίστοιχες) οδήγησαν τον Σύλλογο στο να γίνει παρεάκι και να απομακρυνθεί από τη νεολαία του αθλήματος, που πάντα εκ φύσεως θα αναζητά χώρους να συνυπάρξει και να συνδιαμορφώσει προς όφελος ενός κοινού σκοπού (στη περίπτωση μας την Ελληνική Χιονοδρομία).
Για να κερδίσουμε κάτι (νέα μέλη, νεαρές ηλικίες, αλλαγή πλεύσης του Συλλόγου) πρέπει να είμαστε καθαροί.

Όσοι έκαναν σκι δωρεάν στον Παρνασσό κάνοντας χρήση της θέσης τους στον ΕΣΤΧ έχουν θέση εδώ; Όσοι Όσοι τους κάλυψαν έχουν θέση εδώ; Δεν πρέπει να ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο Σύλλογος ποιοι ήταν (τους γνωρίζει) και να απαλλαγεί από αυτούς και όσους τους στήριξαν; Για να πάμε παρακάτω;

Και μετά μιλάμε για την νεολαία που δεν έρχεται..

Ο Σύλλογος που γνώρισα το 2005 έγινε ή δεν έγινε παρεάκι και κλίκα; Απώθησε ή δεν απώθησε νέα μέλη και παλιότερα που δεν ήταν στην κλίκα; Έχουν αποδοθεί οι ευθύνες ή όχι; 

Είμαι λασπολόγος ακόμα;

Φυσικά και είσαι λασπολόγος. Οποιοσδήποτε γράφει το παρακάτω

άλλοι τρώγανε με χρυσά κουτάλια πάντως χάρη στον σύλλογο με ότι συνεπάγεται αυτο…για την επιβίωση του 

χωρίς να τεκμηριώνει με στοιχεία αυτό που γράφει, δεν είναι τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από συκοφάντης. Ειδικά όταν του επισημαίνεται αυτό που έγραψε και μετά προσπαθεί να βγάλει τρελούς όσους τον διαβάζουν. 

Να ξέρεις πάντως κάτι ως βασική, ως θεμελιώδη αρχή. Αυτός που κάνει την εξωφρενική δήλωση, είναι αυτός που φέρει το βάρος της απόδειξης, όχι το αντίθετο. Το Prove me wrong που ξεστόμισες σε προηγούμενο μήνυμα είναι εντελώς απαράδεκτο. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πρέπει να προσπαθήσει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Είσαι εσύ που με κατηγορείς ότι είμαι.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα τώρα,

Ο σύλλογος δεν ήταν ποτέ μια "κλίκα". Ήταν και είναι άνθρωποι που αγαπούν το σκι και προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο ή/και τον κόπο τους για να πετύχουν κάποια πράγματα.

Δημιουργήθηκαν παρέες στον σύλλογο; Φυσικά. Αλίμονο αν δεν είχε συμβεί αυτό. Μέσα από τον σύλλογο γνώρισα ανθρώπους, συγχρωτίστηκα μαζί τους, περάσαμε μαζί αδιανόητα καλές στιγμές σε απίστευτα μέρη, κάποιους πλέον τους θεωρώ τους καλύτερους μου φίλους. Ο σύλλογος σε μεγάλο βαθμό λειτούργησε σαν το social medium της εποχής που τον δημιουργήσαμε. Και όσο και αν έχει θεσμικό ρόλο, πάντα θα έχει -θα πρέπει να έχει- και το στοιχείο της παρέας. Διαφορετικά έχουμε χάσει όλο το νόημα της χιονοδρομίας.

Υπήρξαν πολλοί γνωστοί και φίλοι (κάποιοι παλιά μέλη του ΔΣ) που στην πορεία αδιαφόρησαν, βαρέθηκαν, κουράστηκαν, ή χαλάστηκαν. Υπήρξαν άνθρωποι που πρόσφεραν για πολλά χρόνια και μετά απλά απομακρύνθηκαν. Υπήρξαν άνθρωποι που συστηματικά προώθησαν όσο μπορούσαν τα θέματα της τουριστικής χιονοδρομίας (κομμάτι της οποίας είναι ΚΑΙ οι εκδρομές) και άλλοι που σιχαινόντουσαν τις συνομιλίες με αρμόδιους και προτιμούσαν να βοηθήσουν από τις πίσω θέσεις, ή έστω και με την απλή συνδρομή τους. 

Και υπήρξαν -και από ότι βλέπω υπάρχουν- άνθρωποι οι οποίοι προσεγγίζουν αυτή την προσπάθεια κακόβουλα.

• Like 1
  • Sad 1

Εντάξει το διαχώρισες το θέμα ενώ αναφέρομαι στον Παρνασσό; Όλα κομπλέ Ε;

Επειδή μάλλον έχεις κοντή μνήμη, να σου θυμίσω ότι έχω υπάρξει και εγώ moderator σε αυτο το φορουμ;

Συνεχίζεις το τροπάριο και με λες και συκοφάντη; Αλήθεια; 

Ως moderator αποκαλείς αλλο χρήστη, παλιο moderator και μελος του συλλόγου ως συκοφάντη;

Θα ανακαλέσεις; 

Να βοηθήσω την αμνησία λοιπόν:

Και φυσικά να απαντηθεί το παρακάτω:

9 hours ago, KonKan said:

Για παλαιότερες χρονιές ξέρω ότι υπήρχαν ενστάσεις (όχι άδικες) όπως ξέρω και για ετησιεσ κάρτες από Παρνασσό προς μέλη του ΔΣ και άλλους (ναι ακόμα απολογούμαστε για άλλους). Ήταν όμως ο κανόνας ή έγινε και το βγάλαμε στη φορά ώστε να μην ξανά γίνει; 

Ποιοι ήταν και ποιοι τους κάλυψαν;

Έπαιξαν τα παραπάνω ρόλο για να απαξιωθεί ο σύλλογος και να γίνει παρεάκι; Ναι ή όχι;

Edited by Al_Foutzin

Γιατί ρωτάς εμένα; Ρώτα τον Κορνήλιο ή τον Κωνσταντίνο που έγραψαν τα μηνύματα. Εγώ δεν ήμουν ποτέ σε ΔΣ και ούτε είχα τρόπο να γνωρίζω τι κάνουν τα μέλη του. Ως παλιός συντονιστής μάλιστα θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι οι συντονιστές δεν έχουν πρόσβαση στις συζητήσεις του ΔΣ.

Αν έχεις στοιχεία ότι "κάποιοι έτρωγαν με χρυσά κουτάλια", αποκάλυψε τα. 

Καταρχάς δεν ρωτάω εσένα, εσύ έχεις πάρει ρόλο αυτόκλητου εκπροσώπου. Εγώ θέτω ερωτήματα για υπαρκτά δεδομένα και κυρίως απαντώ στην ερώτηση για κάποιους από τους λόγους που ο Σύλλογος πήρε την πορεία που πήρε.

Δεν έχεις ή είχες παλιότερα πρόσβαση στις συζητήσεις ως σύμβουλος ΔΣ πέρα από moderator; Κάνω λάθος;

Τι να αποκαλύψω; Τα είχε αποκαλύψει η Ελεγκτική Επιτροπή τότε και τα γνώριζαν τα μέλη του συλλόγου τότε. 

Ξέρεις γιατί έχεις παρασυρθεί και ρίχνεις την μπάλα στην εξέδρα και κανείς προσωπικούς χαρακτηρισμούς που συνεχίζεις να μην ανακαλείς;

Διότι εγώ δεν έγραψα ποτέ, μα ποτέ ότι κάποιος είχε άμεσο οικονομικό όφελος από τον Σύλλογο (δηλαδή με τη λογική/πράξη/μορφή ότι πήρε λεφτά από το ταμείο, που είναι δηλαδή και ο πιο προφανής τρόπος οφέλους). Εσύ συκοφαντικά με κατηγορείς ότι το έγραψα. 

Έγραψα κάτι πολύ συγκεκριμένο (που παλιότερο ΔΣ και μέλη του συλλόγου γνώριζαν), ότι δηλαδή κάποιοι έκαναν νόμιμα μεν έξοδα από τα χρήματα του Συλλόγου και τα οποία δε, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί και δε συνδέονται άμεσα με τους σκοπους του Συλλόγου άρα τον έπληξαν (ερώτημα).

Αυτό εγώ το έγραψα; 

9 hours ago, KonKan said:

Για παλαιότερες χρονιές ξέρω ότι υπήρχαν ενστάσεις (όχι άδικες) όπως ξέρω και για ετησιεσ κάρτες από Παρνασσό προς μέλη του ΔΣ και άλλους (ναι ακόμα απολογούμαστε για άλλους).

Edited by Al_Foutzin