Hellbent 4,779 Report post Posted January 15, 2024 To τι καναμε για να τσουλισουμε στην φτερολακα ....δεν εχουν τον θεο τους ...Ενω μας αφησανε να ανεβουμε με τα σκι την πρωτη φορα εχωντας βγαλει και καρτα, μας απαγορευη να ξανα ανεβουμε με τα πεδιλα , ουτε καν να κανουμε ορειβατικο στην 6 και την 14 γιατι ειχε ratrack που παταγε .Κατεβαινουμε λοιπον στο κατω parking και ανεβαινουμε με το αμαξι στο πανω .Εχωντας απο 2 ζευγαρια σκι ο καθενας κατεβαινουμε μια, αφηνουμε τα σκι κατω περνουμε το λιφτ φοραμε το πρωτο ζευγαρι και βουρ για πουδρες , Ξανα πανω με το λιφτ χωρις τα σκι να παρουμε το δευτερο ξευγαρι και να επαναλαβουμε το σκηνικο. Παμε πανω παλι περνουμε το αμαξι κατεβαινουμε στο κατω parking φορτωνουμε τα σκι και παμε στα κελαρια για την συνεχεια....... χα χα χα οτι νανε . 1 1 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,248 Report post Posted January 15, 2024 Κυπελλούχος Ευλόγηcον Θα έχουν νερά οι πηγές φέτος. 1 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
kosaitis 689 Report post Posted January 15, 2024 On 1/13/2024 at 1:22 PM, Al_Foutzin said: Περιμένουμε φωτό με την ουρά να έχει φτάσει στην αρχή του Αιόλου.. Εγώ θέλω φωτογραφία με ουρά μεχρι το σαλέ. Κοίτα πως κατάντησε το ΧΚΠ Share this post Link to post Share on other sites
kosaitis 689 Report post Posted January 15, 2024 (edited) On 1/14/2024 at 7:51 PM, Χρήστος Λάππας said: Σήμερα περάσαμε καλά μόνο και μόνο γιατί ήμασταν σε ένα βουνό που αγαπάμε, με καλούς φίλους. Φτάσαμε νωρις, από Φτερολακα,. Το χιόνι ήταν κριτσανιστό! Περασαμε Κελάρια για να προλάβουμε τις ουρες και προλάβαμε να κάνουμε δυο Βάκχους πριν πήξει τελείως (τον δεύτερο με 8 λεπτά αναμονή) και ξανά φύγαμε για Φτερολακα. Η 6 χρειάζεται χιόνι γιατί - ειδικά στην γνωστή ράχη- έχει πολύ πέτρα. Στην αρχή ήταν καλή (ελαφρώς παγωμένη το πρωί αλλά με καλό grip), αλλά σύντομα έγινε Βιετνάμ. Πολύς κόσμος να συνωστίζεται στα στενά κομμάτια χαροπαλευοντας. Ο κόκκινος Βάκχος είναι κλειστός γιατί είναι όλο πέτρα. Το λούκι της 6 ούτε καλό ούτε κακό. Θέλει προσοχή. Η Καλλιόπη παραδόξως καλή αν και και αυτή είναι ναρκοπέδιο. Την απόλαυσα ιδιαίτερα όμως γιατί είχα να την κατέβω παρά πολύ καιρό. Ακομα πιο παραδόξως ήταν καλά και τα απάτητα κάτω από τον δρόμο του 7, αλλά θέλουν πολύ προσοχή γιατί οι πέτρες καραδοκούν. Το εισιτήριο των €32 ήταν πραγματικά εξοργιστικό σε σχέση με αυτά που προσέφερε το χιονοδρομικό σήμερα. Οδυσσέας κλειστός. Σαχάρα κλειστή. Δίας κλειστός. 14 με προβλήματα. Ηρακλής κλειστός. Βάκχος με βλάβη. Φυγαμε κατά την 1 και μετά από μακρύ διάλειμμα στο σαλέ της Φτερολακας όπου τα είπαμε με καλούς φίλους και (γνωριστήκαμε με τον PKA) Βάλαμε ελάχιστα χιλιομετρα. Άραγε αξίζει τόσο πρωινό ξύπνημα και τόσα έξοδα για τόσο λίγο σκι στο Παρνασσό; Edited January 15, 2024 by kosaitis 1 Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,398 Report post Posted January 15, 2024 1 hour ago, kosaitis said: Άραγε αξίζει τόσο πρωινό ξύπνημα και τόσα έξοδα για τόσο λίγο σκι στο Παρνασσό; Εξαρτάται. Αν πας μόνο για να κάνεις σκι, δυστυχώς όχι. Δεν αξίζει καθόλου πλέον. Αν πας γιατί μέσω του snowclub γνώρισες ανθρώπους που στην πορεία έγιναν κάποιοι από τους καλύτερους σου φίλους και στο βουνό έχετε την δυνατότητα να βρεθείτε και να μοιραστείτε την αγάπη για την χιονοδρομία, τότε ναι, αξίζει κάθε ταλαιπωρία. Δυστυχώς γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι αν έχει κανείς την δυνατότητα να απολαύσει το σκι με καλούς φίλους στο εξωτερικό, θα περάσει σαφώς καλύτερα και θα ταλαιπωρηθεί πολύ λιγότερο από ότι στην χώρα μας. 2 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 16, 2024 (edited) Εγώ Χρίστο το Φεβρουάριο του 2019 μόνος μου πήγα στο Stubai και πέρασα μια χαρά!Το 2020 και 2021 λόγω Covid δεν πήγα και το 2022-23 λόγω προσωπικών προβλημάτων δεν μπόρεσα να πάω.Θα πάω όμως ξανά σε 1 μήνα και πάλι καλά θα περάσω σίγουρα.Δυστυχώς δε βρήκα διαμονή για περισσότερες ημέρες σε λογική τιμή,ίσως καθυστέρησα να κλείσω διαμονή,αλλά και 4 ημέρες σκι εκεί είναι καλύτερα από εδώ.Και βλακεία έκανα τόσα χρόνια που δεν πήγαινα.5 διανυκτερεύσεις διαμονή με πρωινό 300€ και άλλα 250€ μεταφορικά δεν είναι τρομερό ποσό,τόσα θα χάλαγα αν πηγαινοερχόμουν στον Παρνασσό ή τα Καλάβρυτα,σε έξοδα μετακίνησης.Και όπως ξέρεις καλύτερα εσύ,έξω λόγω των εγκαταστάσεων και των μεγαλύτερων χιονοδρομικών περνάς καλύτερα διότι δεν περιμένεις σε ουρές στους αναβατήρες και δε φοβάσαι μην έρθει κανάς "γρήγορος" και σε πάρει σβάρνα!Επίσης,το σημαντικότερο,έχει χιόνι εν αντιθέσει με την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια! Σίγουρα με παρέα είναι καλύτερα,αλλά αν θέλεις να περάσεις καλά το κάνεις και μόνος σου! Edited January 16, 2024 by Sp 1 Photography Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 16, 2024 Αυτό με τις Άλπεις ισχύει για αυτούς που μπορούν να αντέξουν πάνω από 3-4 μέρες χωρίς σκι. Προσωπικά αν έχει καλό χιόνι είναι τόσο όμορφο το σκι και τόσο όμορφο το βουνό που πρέπει να είμαι εκεί. Αν αντέχετε χωρίς σκι, εγώ δεν αντέχω. Θα πάω Άλπεις αλλά δεν έχω λεφτά (ούτε η δουλειά επιτρέπει) να πάω 8 εκδρομές στις Άλπεις. Δυστυχώς τα παιδιά "πρέπει" να πάνε σχολείο Αθήνα. Και αν έχει καλό σκι πρέπει, είναι ανάγκη, όπωσδήποτε κάθε 3-4 ημέρες να κάνω. Θα πάω 20-30-40 μέρες Καλάβρυτα-Παρνασσό-Μάιναλο διαλεγμένες από τον καιρό μέρες καθημερινές και σκ (και μια εκδρομή Άλπεις)και συνήθως θα γράψω πολύ ποιοτικά χιόνια και καταπληκτικό σκι. Το κόστος είναι ασύγκριτα μικρότερο από κάθε μέρα σκι στις Άλπεις. Βενζίνη 15 - κάρτα 20 - φαί 10 κλπκλπ 50 άντε 70 ευρώ η μέρα. Άλπεις ότι και να λέτε είναι 1000 ευρώ οι 6 (αν βγουν)μέρες σκι Το πρόβλημα είναι ότι όλοι οι συμπολίτες μας, ενώ παίρνουν αδειούλα για να πάνε Άλπεις δεν παίρνουν αδειούλα να πάνε για σκι στα Ελληνικά. Και πολύ καλά κάνουν μιας και ούτε το κράτος βοηθά, ούτε τα παιδιά μπορύν ούτε τα χιονοδρομικά είναι αξιόπιστα. Και προφανώς και εγώ αν η δουλειά μου έπρεπε να κανονίσω τη βδομάδα που θα λείψω δυο μήνες νωρίτερα Άλπεις θα πήγαινα. Οπότε άδεια, υπλειτουργικά (και πανέμορφα) καθημερινές και υπερκορεσμός (και βλαχοκιτσαροτακουνομπαρ) Σαββατοκύριακα είναι το σκι που εμείς οι χιονοδρόμοι και τα χιονοδρομικά έχουμε προκαλέσει στην Ελλάδα. Αν περιμένεις να πηγαίνεις ΜΟΝΟ 3-4 αργίες με λιακάδα Παρνασσό και να θες και να έχεις και φτηνό και ποιοτικό σκι μάλλον εσύ έχεις λάθος προσδοκίες. Το ίδιο θα συμβεί και στις Άλπεις αν πηγαίνουν μόνο Σαββατοκύριακα οι πελάτες. Φυσικά το "χιονοδρομικό" του Παρνασσού και απαξίωσε το δυνμαικό σε μηχανήματα και ανθρώπους και άφησε κλειστούς μόνιμα αλλά και προσωρινά 7-8 αναβατήρες που θα είχαν μετατρέψει την Κυριακή από "δεν ξαναπάω" σε "καλούτσικη ημέρα". Χτες ήταν "σούπερ" θα μπορούσε να ήταν "μαγεία" κλπκλπ Και για μένα το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι τα ΕΤΑΔ γράφουν ψέματα και τους το επιτρέπουμε. Και δεν υπάρχει καμία λογική σε ότι συμβαίνει εκεί πάνω. 2 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 16, 2024 10 minutes ago, ΜΙΚ said: Θα πάω 20-30-40 μέρες Καλάβρυτα-Παρνασσό-Μάιναλο διαλεγμένες από τον καιρό μέρες καθημερινές και σκ (και μια εκδρομή Άλπεις)και συνήθως θα γράψω πολύ ποιοτικά χιόνια και καταπληκτικό σκι. Το κόστος είναι ασύγκριτα μικρότερο από κάθε μέρα σκι στις Άλπεις. Βενζίνη 15 - κάρτα 20 - φαί 10 κλπκλπ 50 άντε 70 ευρώ η μέρα. Άλπεις ότι και να λέτε είναι 1000 ευρώ οι 6 (αν βγουν)μέρες σκι Το πρόβλημα είναι ότι όλοι οι συμπολίτες μας, ενώ παίρνουν αδειούλα για να πάνε Άλπεις δεν παίρνουν αδειούλα να πάνε για σκι στα Ελληνικά. Και πολύ καλά κάνουν μιας και ούτε το κράτος βοηθά, ούτε τα παιδιά μπορύν ούτε τα χιονοδρομικά είναι αξιόπιστα. Και προφανώς και εγώ αν η δουλειά μου έπρεπε να κανονίσω τη βδομάδα που θα λείψω δυο μήνες νωρίτερα Άλπεις θα πήγαινα. Μιχάλη,πώς υπολογίζεις τα 15€ βενζίνη;Εκτός αν εννοείς να πάτε παρέα 5 άτομα με ένα αμάξι.Έτσι ναι βγαίνει σίγουρα.Διότι εγώ θέλω περίπου 40 λίτρα βενζίνη ήτοι 70 + διόδια.Επίσης να υπολογίζεις και την "ταλαιπωρία" να κάνεις συνεχώς 300χλμ προς/από το χιονοδρομικό.Ν΄ανεβαίνεις στον Παρνασσό και να έχουν τη μία αναστολή μετά την άλλη και στο τέλος να γυρίζεις επειδή έκλεισε το χιονοδρομικό...Το έχω ζήσει,όπως σίγουρα το έχεις ζήσει κι εσύ. Να πάω μια εβδομάδα σε Ελληνικό Χ.Κ.Ωραία ιδέα.Όμως μπορεί σε αυτές τις 7 ημέρες να μην κάνω ούτε 1 ημέρα σκι,λόγω καιρού,επίσης όπου και να πας θέλεις αυτοκίνητο μαζί σου.Που σημαίνει έξτρα έξοδα.Θα πάω πάλι στο Stubai (για την επόμενη χρονιά ήδη κοιτάζω Kitzbuhel.Zell Am See) και θα βγαίνω από το ξενοδοχείο,στα 20μ είναι η στάση του ski bus που δωρεάν θα με πάει στον παγετώνα ή στο Schlick 2000.Αναλογικά πιο φθηνά θα μου έρθει.Αν είχα κοντά μου διέλευση ski bus για Παρνασσό,ναι θα μπορούσα να πάω περισσότερες φορές πιο οικονομικά,έστω και όχι άνετα.Αλλά όπως έγραψα και σε άλλο post πρέπει να σηκωθώ πολύ πρωί,να πάρω ταξί να πάω στο Χίλτον να περιμένω το λεωφορείο (είδα ότι έβαζε ο Παρνάς ένα skibus που πέρναγε από την Ομόνοια,φέτος δεν το έχει δρομολογήσει ακόμα,αυτό θα με σύμφαιρε διότι θα πήγαινα με το λεωφορείο/μετρό στην Ομόνοια).Για το δε Χ.Κ.Κ όσες φορές και αν είχα κλείσει παλιά να πάω με το ski bus που περνάει 1200μ από το σπίτι μου,καθημερινές,το ακύρωναν λόγω μη συμμετοχής.Μόνο Βόρεια Ελλάδα ίσως αξίζει με διαμονή στη Θεσσαλονίκη και καθημερινά ski bus για τα Χ.Κ που είναι πολλά. Photography Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 16, 2024 Προφανώς και όπως δουλεύουν τα Ελληνικά χιονοδρομικά δεν θα πάρεις άδεια δυο μήνες πριν να κανονίσεις. Αν σου ζητάνε δυο μήνες πριν να πεις πότε θα λείψεις θα κοιτάξεις να πας Άλπεις, το γράφω. Από την άλλη οι κακές σου εμπειρίες (που είναι παρόμοιες με τις δικές μου) έχουν σαν απάντηση τις 20-30-40 καλές ή υπέροχες ή αξέχαστες ημέρες σκι σε ποιοτικότατα χιόνια που γράφουμε Ελλάδα κάθε χρόνο. Θα μπορούσαν να είναι καλυτερες ? ναι και πρέπει να το ζητάμε. Γενικά καθημερινές για κάθε 10 φορές που θα πάω ζήτημα τη μια να την καταφέρει να την χαλάσει τελείως το χιονοδρομικό με αναστολές κλπ. Τους μάθαμε πια και σε γενικές γραμμές δουλεύουν τα βασικά. 9 στις 10 θα φύγουμε με χαμόγελο και παρέα και και και Να το αφήσουμε 20 ευρώ βενζίνη, 23 κάρτα και 12 φαί. 55 ευρώ μέρα σκι? Όλες λιακάδα, όλες ποιοτικό χιόνι. Άλπεις κάτω από 150 η μέρα σκι δεν βγαίνει και μακάρι να σου κάτσουν όλες οι μέρες. Το Αθήνα Παρνασσός και το Αθήνα Καλάβρυτα δεν είναι ταλαιπωρία. Με καλή παρέα (και καλό αμάξι) είναι ένα πολύ ωραίο απολαυστικό χόμπι σε μαγική πανέμορφη διαδρομή. Αν μου πεις 27 Μαίου και 10 Οκτωβρίου να πάμε βόλτα φύγαμε. Το ζήτημα είναι απλό: αντέχεις χωρίς σκι κάθε 3-4 ημέρες? Εγώ όχι. Είναι δυνατών να χαρούμε όλοι οι Έλληνες σκι ΜΟΝΟ τα Σαββατοκύριακα με λιακάδα?. Εγώ δεν αντέχω χωρίς σκι. Είναι δεδομένο ότι ΔΕΝ μπορούμε ΟΛΟΙ να χαρούμε αν ανεβαίνουμε ΜΟΝΟ Σαββατοκύριακα με λιακάδα. Προφανώς άλλαξα δουλειά και καριέρα για να μπορώ. Και επαναλαμβάνω το πρόβλημα είναι του κράτους που εργαζόμενοι και παιδιά έχουν 2 (δύο) ημέρες αργια από Χριστούγεννα μέχρι Πάσχα (Καθαρά Δευτέρα-25η) , ενώ πολλοί είναι σχεδόν αδύνατο να πάρουν άδεια και τα παιδιά να λείψουν από σχολεία. Εάν είμασταν κανονική χώρα θα μπορούσαν να πάνε 5-10 καθημερινές για σκι οι χιονοδρόμοι στην Ελλάδα. Γράφουν 0,001. Σκεφτείτε τα οικονομικά και την "κανονικότητα" των χιονοδρομικών. 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,248 Report post Posted January 16, 2024 Έτσι όπως πάμε σε λίγο στα ελληνικά χιονοδρομικά θα ανεβαίνουν μόνο όσοι πάνε για πάρτυ, όσοι πάνε για βόλτα , οι αθλητές και τα φυτώρια και κάποιοι ημιτρελοι, σαν και του λόγου μου, που θα μαλώνουν για να κατέβουν στην βλαχόλακα από το συνδετικό, επειδή θα ειναι κλειστή η πίστα της 6, για να πάνε με φώκιες σαχαρα. Όποιος μονογονεας ανεβάσει σ/κ το παιδί του θα με βρει μάρτυρα για αφαίρεση επιμέλειας . Για ενηλίκους έχω να πω ότι περί ορεξεως κολοκυθόπιτα . Προσωπικά δεν μου αρέσει να με χτυπάνε και να με βρίζουν στο σεξ. 2 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 16, 2024 από όσο γνωρίζω σε καμια χωρα δεν γίνεται τα παιδιά να λείψουν από το σχολειό βεβαια κάποιες χώρες έχουν μια δυο βδομάδες διακοπές φλεβάρη με αρχές μάρτη Αλλα πίστεψε με, k στο λέω εκ πείρας : δεν θα ήθελες με τίποτα να πας σε κάποιο XK στις ’λπεις για ski αυτές τις μέρες εκτος αν έχει κάποιος ΠΟΛΛ’ λεφτά (αλλα μιλάμε για πολλά) k πάει κάνα Στ. Moritz που είναι σχετικά πιο χαλαρά Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 16, 2024 20 minutes ago, Turms said: Αλλα πίστεψε με, k στο λέω εκ πείρας : δεν θα ήθελες με τίποτα να πας σε κάποιο XK στις ’λπεις για ski αυτές τις μέρες Αν στον Παρνασσό σκ με λιακάδα οι πιθανότητες για φόλα είναι Χ, τις εβδομάδες αυτές στις Άλπεις είναι Χ/5. Έχω πάει πίστεψέ με. Είναι σχεδιασμένα τα χκ ακριβώς να αντέξουν αυτόν τον πολύ κόσμο. Η σεζόν τους είναι 40 μέρες με πολύ κόσμο και 50 με αρκετό κόσμο. Στην Ελλάδα η σεζόν μας είναι 14 ημέρες με πολύ κόσμο και 76 με ελάχιστο. Αυτό ακριβώς είναι η πηγή του προβλήματος. Οι τιμές για διαμονή είναι ακριβές από Χ είναι 1,4Χ το πολύ. Λιγότερο από τον Παρνασσό που ΣΚ η διαμονή κοστίζει διπλάσια από καθημερινές. Ότι πει ο vro είναι χιονοδρομικός νόμος: Δεν είναι ασφαλή τα παιδιά μας για σκι σκ στην Ελλάδα Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 16, 2024 55 minutes ago, Turms said: από όσο γνωρίζω σε καμια χωρα δεν γίνεται τα παιδιά να λείψουν από το σχολειό βεβαια κάποιες χώρες έχουν μια δυο βδομάδες διακοπές φλεβάρη με αρχές μάρτη Αλλα πίστεψε με, k στο λέω εκ πείρας : δεν θα ήθελες με τίποτα να πας σε κάποιο XK στις ’λπεις για ski αυτές τις μέρες εκτος αν έχει κάποιος ΠΟΛΛ’ λεφτά (αλλα μιλάμε για πολλά) k πάει κάνα Στ. Moritz που είναι σχετικά πιο χαλαρά Το 2019 είχα πάει στο Stubai μέσα Φεβρουαρίου.Ελάχιστος κόσμος για το μέγεθος του χιονοδρομικού.Φέτος έχω κλείσει την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου.Ελπίζω να είναι όπως το 2019,αλλά και πάλι αν τότε περίμενα στον αναβατήρα 3 λεπτά,τώρα να περιμένω 10.Ξεκουράζεσαι κιόλας! Photography Share this post Link to post Share on other sites
Pant 2,493 Report post Posted January 16, 2024 Τελικά για να μειώσεις τις πιθανότητες να μπλέξεις-μαλώσεις-πας νοσοκομείο/νεκροτομείο, ΧΚΠ μόνο καθημερινές, Φτερόλακκα και τα υπόλοιπα θέμα τύχης; Practice makes perfect Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,430 Report post Posted January 16, 2024 2 hours ago, ΜΙΚ said: Αν στον Παρνασσό σκ με λιακάδα οι πιθανότητες για φόλα είναι Χ, τις εβδομάδες αυτές στις Άλπεις είναι Χ/5. Έχω πάει πίστεψέ με. Είναι σχεδιασμένα τα χκ ακριβώς να αντέξουν αυτόν τον πολύ κόσμο. Είσαι σίγουρος ότι έχει πάει σε γαλλικό ή ιταλικό (τονίζω) χιονοδρομικό τις εβδομάδες των σχολικών εκδρομών; Γιατί και τρελό κόσμο έχει, και το επίπεδο σκι είναι ΠΟΛΥ χειρότερο. Το τελευταίο είναι φυσικό, γιατί είναι η περίοδος που πολλά παιδιά ταυτόχρονα θέλουν να μάθουν σκι. Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,430 Report post Posted January 16, 2024 2 hours ago, ΜΙΚ said: Δεν είναι ασφαλή τα παιδιά μας για σκι σκ στην Ελλάδα Καταλαβαίνω ότι εδώ υπάρχει ένα θέμα που χρήσει βοήθειας από ειδικό (και δεν το εννοώ σε προσωπική βάση αλλά σε επίπεδο συλλόγου). Ο γιός μου ήταν για χρόνια σε ΕΟΣ. Και σκι εκανε, και πρωταθλητισμό (κάποια χρόνια) και πολλά χρήσιμα διδάγματα για τη ζωή του απεκόμισε. Ποτέ δεν ένοιωσα ότι δεν ήταν ασφαλής στην πίστα ή όπου αλλού πήγαινε. Ποτέ! ΥΓ Τα μεσημέρια που γυρνούσε από το σχολείο εγώ ξέρω πως μετρούσα τον χρόνο. Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,248 Report post Posted January 16, 2024 (edited) Δηλαδή Κυριακή 12 η ώρα στο κεντρικό χωνί στα κελάρια νιώθεις ασφαλής; Οκ extreme sport. Για τις διακοπές του Φλεβάρη το καταλαβαίνω όταν βλέπω το Γαλλικό να κάνει σκι στα κελάρια . Αλλά έχω κόλπο , που όμως μια φορά κόντεψε να ..... Ξέρω μια καθηγήτρια μαθηματικών στο γαλλικό που είναι τρόμος και φόβος και όποτε λέω το όνομα της, λακάνε. Μια φορά ένα κόντεψε να πηδήξει από το καρεκλάκι του Ηρακλή ( θεός χωρέστον , τον Ηρακλή . ..) Edited January 16, 2024 by vro 2 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 16, 2024 1 hour ago, aab said: Είσαι σίγουρος ότι έχει πάει σε γαλλικό ή ιταλικό (τονίζω) χιονοδρομικό τις εβδομάδες των σχολικών εκδρομών; Γιατί και τρελό κόσμο έχει, και το επίπεδο σκι είναι ΠΟΛΥ χειρότερο. Το τελευταίο είναι φυσικό, γιατί είναι η περίοδος που πολλά παιδιά ταυτόχρονα θέλουν να μάθουν σκι. Σε Γαλλικό έχω περάσει "εκπαιδεύση" στο πως να αντιμετωπίζεις σωστά τον μέγιστο ή πιο επικίνδυνο όγκο πελατών σου. Αρχικά έχεις υποδομή και χώρο να τον δεχτείς. ΟΡΙΟ ΚΑΡΤΩΝ ή απλά δεν χωράνε τα ξενοδοχεία και τα πάρκινγκ άλλους. Βγάζει ουρά το τάδε λιφτ? Βάζω λιφτ. Γεράκια πιστέρ από μακρυά απλά κοιτάν. Βγάζουν μάτι οι επικίνδυνοι. Σύσταση - σύσταση-αποβολή. Έχω βρεθεί σε μέγιστους πανικο full hause σε Γαλλικό, Γερμανικό, Αυστριακό, Γερμανικό και στις διακοπές των Άγγλων και των Γάλλων και με χιλιάδες μικρά Γερμανάκια. Αν δεν κάνω λάθος τις έχουν σπαστές. Ιταλια δε θυμάμαι να έχω πέσει σε πανικό αλλά έχουμε κάνει Χριστούγεννα με τον Σύλλογο. Το επίπεδο μπορεί να είναι χειρότερο, το χάος και οι ουρές αμφιβάλλω αν φτάνουν τα δικά μας. Και μην ξεχνάς. Για κάθε έναν που πάει για σκι σκ Παρνασσό, υπάρχουν 10 που θα ήθελαν αλλά επειδή θα είναι χάος και ουρές δεν πάνε. Αποκλείεται στην Ιταλία να μην πάνε 9 στους 10 επειδή φοβούνται τέτοιο χάος. 57 minutes ago, aab said: Ποτέ δεν ένοιωσα ότι δεν ήταν ασφαλής στην πίστα ή όπου αλλού πήγαινε. Ποτέ! Νομίζω τα τελευταία χρόνια έχουν αγριέψει τα πράγματα και έχει γίνει πιο χαοτικός ο Παρνασσός. Τα ματάκια μου, οι πιστέρ, οι εργαζόμενοι, οι ανεγκέφαλοι συμπολίτες και τα λιφτ μου λένε ότι θα μπορούσε να γίνει πολύ πολύ ασφαλέστερος. Τη μέρα του συνωστισμού στο 1750, στην μεγάλη τραμπάλα του Ηρακλή, στην κορή της 10 που δάσκαλοι έπιαναν τα παιδιά στον αέρα, στις μπουνιές στις ουρές, σε έναν που έπεσε από πίσω πάνω μου και σε έναν μεθυσμένο/μαστουρομένο/γκαζιάρη που σταματάει τελευταίο δευτερόλεπτο (οι οποίοι συνεχίζουν αιώνια μια και κανένας δεν τους κάνει σοβαρή σύσταση) μπορεί να έλλειπες. Εύχομαι από την καρδιά μου να έχεις απόλυτο δίκιο και να είμαστε απλά υπερβολικοί. Η αλήθεια είναι ότι σε γκρουπάκι του ΕΟΣ προφανώς νιώθω πολύ ασφαλέστερα. 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,248 Report post Posted January 16, 2024 Κάποτε να γίνει και μια συζήτηση πόσα παιδάκια έχει το γκρουπακι ανάλογα με το επίπεδο . Κάτι σαλίγκαροι το Σάββατο ήτανε μακριναρια και τους έκοβα δύο φορές στον Περικλή . Οικονομία και στους δασκάλους . Αλλά δεν έχω παράπονο , λείπανε οι πόρτες και έλεγα ωσαννά εν τοις υψίστοις . <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,398 Report post Posted January 16, 2024 8 hours ago, ΜΙΚ said: Και για μένα το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι τα ΕΤΑΔ γράφουν ψέματα και τους το επιτρέπουμε. Και δεν υπάρχει καμία λογική σε ότι συμβαίνει εκεί πάνω. Αυτό έγινε απολύτως σαφές από την πρώτη στιγμή, όταν έβγαλαν την ανακοίνωση για την αστεία μείωση τιμής και την πλήρη λειτουργία όλων των υπολοίπων αναβατήρων κάθε μέρα. Ας δούμε λοιπόν τι σημαίνει πλήρης λειτουργία. Την Κυριακή δούλευε ο Δίας; Δούλευε η Σαχάρα; Δούλευε ο Οδυσσέας; Δούλευε το πάνω baby; Και, οκ, πες «πάει στην οργή, ο Οδυσσέας όντως δεν έχει χιόνι για την πίστα του. Η Σαχάρα; Ο Δίας; Μιλάμε για λιφτ που θα μπορούσαν να δώσουν ανάσες στο σύστημα. Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι αυτή που περιέγραψε ο Μιχάλης. Μας λένε ψέμματα μέσα στα μούτρα μας. Γιατί ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν έχουν την δυνατότητα (ειτε λόγω έλλειψης χιονιού, είτε λόγω έλλειψης προσωπικού) να πραγματοποιήσουν αυτά που αναγκάστηκαν να υποσχεθούν για να χρυσώσουν το χάπι της έλλειψης του Ηρακλή. Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού δεν είναι Verbier να έχει 100 λιφτ από τα οποίο να λειτουργούν τα 80 και να μην τρέχει τίποτα. Όταν σε μια μέρα σαν την Κυριακή που μας πέρασε ξέρουν ότι ακόμα και πλήρη λειτουργία να είχαν πάλι δεν επαρκούσαν οι υποδομές, και ξέρουν ότι φέτος δεν θα λειτουργήσει καθόλου ένας από τους πιο νευραλγικούς αναβατήρες τους, τότε ειτε θα έπρεπε να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να δουλέψουν τα υπόλοιπα (μάλλον αδύνατο), ή να είναι ειλικρινεις με τους χιονοδρομους και να βγάλουν ανακοίνωση συην οποία θα λένε την αλήθεια: «Δυστυχώς φέτος και ένας θεός ξέρει για πόσα χρόνια) δεν θα έχουμε τον Ηρακλή. Τα υπόλοιπα θα (υπο)λειτουργούν όπως τόσα χρόνια ειτε γιατί είναι παλιά, ειτε γιατί είναι τοποθετημένα σε σημεία που δεν πιάνει χιόνι, είτε γιατί δεν έχουμε κόσμο να τα δουλεψει. Θα σας κάνουμε και μια μικρή μείωση για να έχουμε να λέμε, αλλά από εκεί και πέρα να έχετε υπόψη ότι σε κάθε περίπτωση θα ταλαιπωρηθειτε.” Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,385 Report post Posted January 16, 2024 Με την αφαίρεση του Ηρακλή από το παιχνίδι έχουμε τα εξής αντικρουόμενα αποτελέσματα ως προς την ασφάλεια μεταξύ άλλων: - Μειώνεται ο συνωστισμός στο κεντρικό μπώλ των Κελαριών και κυρίως στη ράχη του Περικλή. - Αυξάνεται η "μετανάστευση" προς Φτερόλακκα εντελώς ακατάλληλων χιονοδρόμων για την πίστα Νο6. Το δεύτερο είναι εξαιρετικά κρίσιμο από άποψη ασφαλείας και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάποιο τρόπο άμεσα. Δεν θυμάμαι να έχει ακουστεί πιο πολύ το ερώτημα "αυτή η πίστα είναι εύκολη"? από ανθρώπους που έχουν φτάσει ήδη στην κορυφή της 6 μέσω συνδετικού... 2 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,248 Report post Posted January 16, 2024 (edited) 2 hours ago, Χρήστος Λάππας said: Αυτό έγινε απολύτως σαφές από την πρώτη στιγμή, όταν έβγαλαν την ανακοίνωση για την αστεία μείωση τιμής και την πλήρη λειτουργία όλων των υπολοίπων αναβατήρων κάθε μέρα. Ας δούμε λοιπόν τι σημαίνει πλήρης λειτουργία. Την Κυριακή δούλευε ο Δίας; Δούλευε η Σαχάρα; Δούλευε ο Οδυσσέας; Δούλευε το πάνω baby; Και, οκ, πες «πάει στην οργή, ο Οδυσσέας όντως δεν έχει χιόνι για την πίστα του. Η Σαχάρα; Ο Δίας; Μιλάμε για λιφτ που θα μπορούσαν να δώσουν ανάσες στο σύστημα. Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι αυτή που περιέγραψε ο Μιχάλης. Μας λένε ψέμματα μέσα στα μούτρα μας. Γιατί ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν έχουν την δυνατότητα (ειτε λόγω έλλειψης χιονιού, είτε λόγω έλλειψης προσωπικού) να πραγματοποιήσουν αυτά που αναγκάστηκαν να υποσχεθούν για να χρυσώσουν το χάπι της έλλειψης του Ηρακλή. Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού δεν είναι Verbier να έχει 100 λιφτ από τα οποίο να λειτουργούν τα 80 και να μην τρέχει τίποτα. Όταν σε μια μέρα σαν την Κυριακή που μας πέρασε ξέρουν ότι ακόμα και πλήρη λειτουργία να είχαν πάλι δεν επαρκούσαν οι υποδομές, και ξέρουν ότι φέτος δεν θα λειτουργήσει καθόλου ένας από τους πιο νευραλγικούς αναβατήρες τους, τότε ειτε θα έπρεπε να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να δουλέψουν τα υπόλοιπα (μάλλον αδύνατο), ή να είναι ειλικρινεις με τους χιονοδρομους και να βγάλουν ανακοίνωση συην οποία θα λένε την αλήθεια: «Δυστυχώς φέτος και ένας θεός ξέρει για πόσα χρόνια) δεν θα έχουμε τον Ηρακλή. Τα υπόλοιπα θα (υπο)λειτουργούν όπως τόσα χρόνια ειτε γιατί είναι παλιά, ειτε γιατί είναι τοποθετημένα σε σημεία που δεν πιάνει χιόνι, είτε γιατί δεν έχουμε κόσμο να τα δουλεψει. Θα σας κάνουμε και μια μικρή μείωση για να έχουμε να λέμε, αλλά από εκεί και πέρα να έχετε υπόψη ότι σε κάθε περίπτωση θα ταλαιπωρηθειτε.” Ο Οδυσσέας είχε χιόνι για να δουλέψει η γραμμή του . Δεν είχε χιόνι στην κόκκινη του αλλά είχε χιόνι στην μπλε του . Ναι, η παλιά πίστα του Ερμή . Οι φωτογραφίες που ανέβασε ο ΜΙΚ που είναι από το Σάββατο στις 4 το απόγευμα που ο χελμπεντ πάει απο κορφή Οδυσσέα Σαχάρα δείχνουν καθαρά ότι έχει περάσει ρατρακ . Edited January 16, 2024 by vro <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted January 16, 2024 Τρίτη και ώρα 11 το πρωί , αργούτσικα προσγειώθηκα στην φτερολακα ….! Παρκάρω στο κάτω Πάρκιν και με πλησιάζει ένας από τους εργαζόμενους , ευγενέστατος ομολογούμενος , και με πληροφορεί ότι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται το Πάρκιν , και υπάρχουν μόνο 7 θέσεις για vip με κόστος €40 , ειλικρινά δεν ήξερα πως να αντιδράσω δεδομένου ότι ήμουν ο μοναδικός τους πελάτης δεν κυκλοφορούσε ψύχει ……τα Πάρκιν είχε κάποια αυτοκίνητα , της υπηρεσίας όπως μου εξήγησαν , δεν τους πλήρωσα φυσικά τα €40. Η πρόθεση μου ήταν να κάνω ορειβατικό , από την 7 έφτασα 14 και προχώρησα προς την Σαχάρα .. χιόνι μπετόν κατάφερα μια κατεβασιά στην 14 , ( ο διάδρομος οργωμένος) η 6 δεν την λειτουργούσα (αν και δούλευαν τα μηχανήματα ίσος για οικονομία )και τελείωσα με την 7 , κατάλαβα ότι ποτέ δεν θα απαλλαγούμε από τον κακό μας εαυτό , εάν έχουμε την παραμικρή έστω δικαιολογία να μην δουλέψουμε για να ευχαριστήσουμε τον πελάτη θα την αράξουμε και η καραμέλα στο στόμα εγώ είμαι υπάλληλος ότι μου πουν κάνω , εντολές ακολουθώ . Ελπίζω ότι ο θεός δεν θα μας ξεχάσει ! Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα θα χιονίσει θα δούμε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,248 Report post Posted January 16, 2024 Είναι απίστευτοι . Είμαι σίγουρος ότι αν πλήρωνες το ημερήσιο σήμερα δεν θα σε άφηναν να κατέβεις βλαχόλακα να πας με φώκιες σαχαρα επειδή η 6 ήτανε κλειστή . Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε αύξηση του παραλογισμού και μείωση της εξυπηρέτησης . Στην ουσία δεν μας θέλουν , δεν θέλουν ούτε τα χρήματα μας. 1 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,430 Report post Posted January 16, 2024 7 hours ago, vro said: Κάποτε να γίνει και μια συζήτηση πόσα παιδάκια έχει το γκρουπακι ανάλογα με το επίπεδο . Κάτι σαλίγκαροι το Σάββατο ήτανε μακριναρια και τους έκοβα δύο φορές στον Περικλή . Οικονομία και στους δασκάλους . Αλλά δεν έχω παράπονο , λείπανε οι πόρτες και έλεγα ωσαννά εν τοις υψίστοις . Συμφωνώ μαζί σου. Υπάρχουν κανονισμοί, κάποιοι τους τηρούν ενώ άλλοι όχι. Σε καμία περίπτωση, άνω των 12. Το γιατί δεν τηρούνται οι κανονισμοί είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Γενικά, υπάρχει μια έκπτωση της λειτουργίας των ΕΟΣ που κάνει παράλληλη κατάβαση με τη γενικότερη εκπαιδευτική διαδικασία στην Ελλάδα. 1 Share this post Link to post Share on other sites