Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ALCATRAZ

Aς βάλουμε τις μάσκες μας!

Recommended Posts

αυτήν θέλω να μου πεις αν είναι από Αμερική και αν ναι αν είχες τίποτα προβλήματα με τελωνείο

και κάτι άλλο η διαφορά ανάμεσα σε κυλινδρικούς και σφαιρικούς φακούς λέει τίποτα στην πράξη δλδ αξίζει τα παραπάνω λεφτά που δίνεις ;

καποια προταση για καλη μασκα αποκλειστικα για ομιχλη ????

καποια προταση για καλη μασκα αποκλειστικα για ομιχλη ????

Εντάξει δε σάπισε ακόμα το post σου :evil: οπότε να σου απαντήσω: ένας από τους καλύτερους φακούς για low-light conditions και αποκλειστικά για ομίχλη θεωρείται ο HI Yellow της Oakley. Μια μάσκα όμως με αυτό τον φακό μην περιμένεις να σε καλύψει σε καμία άλλη περίπτωση πλην white-out, χιονόπτωσης, άντε και στο τσακίρ κέφι και καμια καλή συννεφιά. Προσωπικά πήρα αυτό τον φακό σαν δεύτερο για τη μάσκα μου φέτος και δεν το μετάνιωσα. Μαζί με μένα δεν το μετάνιωσαν και τα φιλαράκια μου οι snowclubbers στο βουνό που με είχαν κάνει σημαδούρα :thumbup:

Είναι κομματάκι ακριβός βέβαια μιας και παίρνεις κάτι αρκετά εξειδικευμένο αλλά πιστεύω οτι στην απελπισία του whiteout σου δίνει αυτό το κάτι που θες για να μην κλαις τη μέρα σου και την τύχη σου που ανέβηκες στο βουνό. Με υπομονή, πιστεύω θα βρεις κάτι καλό είτε μέσω ebay είτε cyclestore.

Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά εδώ στο site της Oakley και να πας εκεί που λέει Sport Performance > High Intensity Yellow για να δεις τα στοιχεία αυτού του φακού. Εδώ έχει γνώμες και από άλλους χρήστες ... οι απόψεις διίστανται αλλά αν τον έχεις για δεύτερο φακό, είναι εύκολη η επιλογή υπέρ του HI Yellow για τις συνθήκες που τον θέλεις και θα στον πρότεινα ανεπιφύλακτα. (μάσκα ήθελες, φακό σου πρότεινα, αστόχησα;! :on2long: )

• Like 4

Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου,

Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης

Αν και ο powda τα είπε όλα, να προσθέσω σαν αξιόλογη εναλλακτική για συνθήκες έντονης συννεφιάς τον φακό της oakley persimmon ( σε Ο frame σκελετό) και σε πολύ καλή τιμή για Oakley.

Τώρα για ομίχλη στην οποία αισθάνεσαι οτι έχεις απώλεια στήριξης και ισορροπίας (κοινώς δεν βλέπεις τίποτα) καλό είναι να αποφύγεις το σκι.

• Like 2

ANON is the best i thing... και κάποιες spy

vonzipper καλά κομμάτια αλλά λίγο ακριβά

μασκα για νυχτερινο με τι φακο πρεπει να ψαξω? πορτοκαλι ή διαφανες?

Για ομιχλη πρεπει να ειναι πορτοκαλι?

...

μασκα για νυχτερινο με τι φακο πρεπει να ψαξω?

πορτοκαλι ή διαφανες?

...

Θεωρητικά, μια μάσκα με clear φακό θα ήταν το ιδανικότερο για νυχτερινό ski.

Στην αγορά, clear φακούς σε μάσκα θα βρεις κυρίως για MX και όχι σε snow-goggles.

Αλλά για να είμαστε οικονομικά ρεαλιστές, είναι τουλάχιστον σπατάλη να πάρεις

μια τέτοια μάσκα, που ο φακός της θα σου είναι χρήσιμος μόνο για την νύχτα.

Εκτός και αν σκοπεύεις να κάνεις μόνο νυχτερινές χιονοδρομίες.

Με μια καλή μάσκα για ομίχλη κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου και στο νυχτερινό.

Πιο χρήσιμο θα ήταν να ψάξεις έναν καλό φακό κεφαλής, παρά clear φακό.

...

Για ομιχλη πρεπει να ειναι πορτοκαλι?

...

Σε ότι έχει να κάνει με την ομίχλη παίζουν διάφοροι φακοί, σε χρώματα,ποιότητα και τιμές.

Γενικά οι ανοιχτόχρωμοι φακοί (πορτοκαλί, κίτρινο) είναι καταλληλότεροι για αυτές τις συνθήκες.

Αλλά, σε περίπτωση που έχει έστω και λίγο ήλιο και δεν κολυμπάτε μέσα σε σύννεφο

βγάλτε τη μάσκα ομίχλης με την πρώτη ευκαιρία και φορέστε μια μάσκα πιο σκούρα, με επίστρωση,

για να κόβει τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου

που πάνω στο βουνό είναι ακόμα πιο έντονες / επικίνδυνες.

Γράφει παθών, που έχει πάθει "εγκαύματα στα μάτια" και για 2-3 μέρες μετά

παρίστανε τον βρικόλακα, κρυμμένος από κάθε πηγή έντονου φωτός.

Άσχετο, αλλά τώρα που το συζητάμε... θυμάμαι ένα τύπο (τυπάρα και λίγα λέω...) πριν καμιά 10αριά χρόνια

που είχε σκάσει σε 1-2 νυχτερινά (Καλάβρυτο & Πήλειο αν δε μου κάνει πλάκα το αλτσχάιμερ...) με clear μάσκα,

όχι ακριβώς του ski αλλά προστατευτική μάσκα ελεύθερης πτώσης.

Κάπου έχω και τη σχετική φωτό...

Σπύρο τον έλεγαν, και κάθε φορά που έμπαινε σε σουβλατζοταβερνίο

ο μαγαζάτορας έτριβε τα χέρια του.

:thumbup:

Φ.Μ. μη γελάς, γιατί στα πλαίσια των 10 χρόνων του Ε.Σ.ΤΟΥ.Χ.

θα θυμηθώ και το Μεγάλο Μπουφάν

με το συννεφάκι από πάνω... :evil:

Μικαλάκη τον θυμάσαι τον νεαρό?

Σαν μεταλλωρύχος ήταν...

• Like 1

Αλλά, σε περίπτωση που έχει έστω και λίγο ήλιο και δεν κολυμπάτε μέσα σε σύννεφο

βγάλτε τη μάσκα ομίχλης με την πρώτη ευκαιρία και φορέστε μια μάσκα πιο σκούρα, με επίστρωση,

για να κόβει τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου

που πάνω στο βουνό είναι ακόμα πιο έντονες / επικίνδυνες.

Σωστά τα λες Γιώργο.

Θα πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι όλες οι ζελατίνες στις μάσκες όλων των εταιριών (εξαιρουμένων των "μαϊμούδων" φυσικά) προσφέρουν προστασία UVA και UVB ανεξαρτήτως χρώματος.

Το χρώμα σχετίζεται (συνήθως) με το ποσοστό φωτός που επιτρέπει η ζελατίνα να περνάει και να φτάνει στο μάτι.

Φιλικά

7ψυχος

• Like 1

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Εγώ πήρα φέτος αυτήν εδώ και ανυπομονώ πως και πως να τη δοκιμάσω. Το σημαντικό είναι να εφαρμόζει καλά στο πρόσωπό σου και να μπορείς να αλλάζεις το φακό σχετικά εύκολα για να καλύψεις διάφορες καιρικές συνθήκες ;)

Το νέο Hot Spot του χειμώνα.............

www.SnowResorts.gr

Εγώ πήρα φέτος αυτήν εδώ και ανυπομονώ πως και πως να τη δοκιμάσω. Το σημαντικό είναι να εφαρμόζει καλά στο πρόσωπό σου και να μπορείς να αλλάζεις το φακό σχετικά εύκολα για να καλύψεις διάφορες καιρικές συνθήκες ;)

πηρες την el kabong???

ημουν και εγω αναμεσα σε αυτη η την spy platoon αλλα δεν εβρισκα την el kabong να την δοκιμασω και πηρα την spy

το συστημα αλλαγης φακων δεν με νοιαζει γιατι εχω ξεχωριστη μασκα για ομιχλη. οσο ευκολο και να το κανουν δεν θα γινει το ιδιο ευκολο με το να βγαλεις την μια μασκα και να βαλεις την αλλη. ;)

πηρες την el kabong???

ημουν και εγω αναμεσα σε αυτη η την spy platoon αλλα δεν εβρισκα την el kabong να την δοκιμασω και πηρα την spy

το συστημα αλλαγης φακων δεν με νοιαζει γιατι εχω ξεχωριστη μασκα για ομιχλη. οσο ευκολο και να το κανουν δεν θα γινει το ιδιο ευκολο με το να βγαλεις την μια μασκα και να βαλεις την αλλη. ;)

Ναι και περιμένω την ώρα που θα τη φορέσω και επάνω στο βουνό γιατί μέχρι τώρα τη φοράω και κάνω τον καραγκιοζη μέσα στο σπίτι :hope: . Σίγουρα το βγάλε τη μία βάλε την άλλη είναι οτι πιο αποδοτικό μπορείς να βρείς χαχαχαχα. :thumbup: :thumbup:

• Like 1

Το νέο Hot Spot του χειμώνα.............

www.SnowResorts.gr

έχει κάποιος να προτείνει που μπορούμε να βρούμε φακό για μάσκα electric eg1s>>> θέλω ένα δεύτερο για ομίχλη

έχει κάποιος να προτείνει που μπορούμε να βρούμε φακό για μάσκα electric eg1s>>> θέλω ένα δεύτερο για ομίχλη

απο αμερικη ειναι πολυ φτηνοτερα

http://search.eim.ebay.gr/?kw=electric+eg1s+lens&el=3&en=50&elc=-2&ep=1&es=21

καλησπερα σας...

λογω της αγορας κρανους η μασκα που ειχα δεν με βολευει....και πριν αρχισω να περνω τα μαγαζια ενα ενα ειπα να κανω μια σταση εδω

λοιπον ενδιαφερομαι για σκι σε μετριο-καθαρο καιρο (partly cloudy condition) αλλα να μην προεξεχει αρκετα πανω απο τα ματια η τιμη που ενδιαφερομαι ειναι μεχρι 30 ευρω(παραπανω θα πηγαινα για νεα )

περιμενω τα μηνυματα σας

EDIT : ΑΛΛΑΓΗ ΤΙΜΗΣ

Edited by GeorgePS

ski vs sb? (for now)

i will be in BANSKO between 23 & 27th of december,

portofolio : https://500px.com/georgeps

qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK

Καλησπέρα σας και Καλή Χρονιά!

Έχω αγοράσει μια μάσκα της Atomic (ίσως και όχι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει!- 60 ευρώ- υποτίθεται από 140 ) . Παρά ταύτα έχει 4 φακούς. 1 μαύρο- ο αρχικός, 1 σκούρο πράσινο , 1 λαχανί , και ένα ανοιχτό καφέ.

Ποιες είναι οι χρήσεις του κάθε χρώματος και ποια μεριά είναι η εσωτερική ?( στην μια πλευρά κάθε φακού λέει antifog side).

Ευχαριστώ!!

Καλησπερα !! Δοκιμαζοντας μια spy για enduro που ειχα , ειχα θεματα με οπτικο πεδιο και θολωμα . Οποτε ψαχνω για κατι καινουριο . Περιορισμενο budget , κατα προτιμησεις κατω απο 70-80 ευρω αυστηρα θα ελεγα , με καποια εξαιρεση . Στον νου μου εχω τις παρακατω http://www.parnass.gr/maskes/head-stivot-race-apple.html και http://www.snowinn.com/%CF%83%CE%BA%CE%B9/head-horizon-race-white/97759/p

Οτιδηποτε αλλο ειναι ευπροσδεκτο . Θεματα με χρωματα δεν εχω. Θελω κατι καλο με προτιμηση φακο για ηλιο και να μην θολωνει !!!

Aν τις βαλω με σειρα προτιμησεις πρωτες θα εβαζα της 2 head και μετα k2 και μετα το χαος .

Καμια γνωμη παιδια ?? Χρειαζομαι μασκα καλεεεεεεε

Προσθετο και αυτην εδω http://www.oakley-sunglasses.gr/63549/Oakley-A-FRAME-7001-Snow.html

Edited by Tarbh Dearg

ΕΙμαι αποφασισμενος να βρω μασκα και θα τα καταφερω μονος μου !! αφου δεν βοηθατε συμφορουμιτες !!! :P

Κατεληξα στις oakley twisted με fire iridium , oakley a frame με vr 28 και σε 2 ακομα που δεν ξερω αν ειναι γνωστα ... την sprint comics cairn (που θα δω απο κοντα μαλλον τον φακο ) και την head stivot race ....

Οποιος μα οποιος εχει δοκιμασει καποιες απο τις παραπανω να μας/μου πει αν θολωνουν και αν εχουν μεγαλο πεδιο ορατοτητας !!!

Επισης να πω οτι ψαχνω και κρανακι . Κατι οικονομικο βεβαια αλλα για καποιο λογο πρωτα θελω να παρω την μασκα και μετα το κρανος ... Λοξα μαλλον

Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας :P

υγ ειμαι επιμονος το ξερω

Edited by Tarbh Dearg

Αν υπάρχει κάποιος φακός ανοιχτόχρωμος (συνήθως κίτρινος ή πορτοκαλί) είναι κατάλληλος για συνθήκες όπου δεν υπάρχει καλή ορατότητα (ομίχλη, χαμηλή νέφωση). Οι πιο σκούροι φακοί (και οι φακοί καθρέφτης) είναι για ηλιοφάνεια.

Όσον αφορά το μέσα έξω λογικά δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα καθώς οι φακοί κάνουν μια καμπύλη που σου επιτρέπει να τους βάλεις στην μάσκα μόνο από την μία πλευρά.

Αυτά σε γενικές γραμμές.

Snow to the people!

Πρωτα κρανος και μετα μασκα. Κράτα το κρανος μαζι οταν πας να αγορασεις μασκα. Καλο ειναι να δοκιμασεις μασκες να δεις τι καθεται καλυτερα στο προσωπο σου. Καθισμενος μπροστα στον Η/Υ δεν θα καταφερεις τιποτα. H Oakley ειναι μια απο τις εταιρειες κορυφη. Οτι και να παρεις φροντισε να εχεις συνολο 2 φακους. Εναν για ηλιοφανεια (σκουρος ή καθρεπτης) και ενα για περιορισμενη ορατοτητα (Πορτοκαλι ή κιτρινο) Ολοι οι φακοι αναφερουν για τι συνθηκες κανουν......

• Like 1

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Με το οικονομικο που παιζει τωρα θα προτιμησω να παρω εναν all around φακο και μετα να κατσω να παρω και κανεναν ακομα για ιδιαιτερες περιπτωσεις . Για τον καιρο της Ελλαδας ειμαι αναμεσα σε vr28 και fire iridium . Τωρα γενικα για μασκα και φακο ισως παρω πρωτα κρανος και μετα να δω για φακο . Πρωτου κανω αγορα εννοειτε πως δοκιμαζω πανω μου

Όπως είπε και ο kaps, απαραίτητα, πριν αγοράσεις μάσκα να την δοκιμάσεις!

Δεν κάνουν όλες οι μάσκες για όλα τα πρόσωπα.

Όπως δεν κάνουν και όλες οι μάσκες για όλα τα κράνη!

Ότι και αν πάρεις παντως από αυτά που αναφέρεις, καλά είναι.

• Like 1

volkl_2011_unlimited-ac-30.png

το καμος θα γινει το σαββατο , καιρου θελοντος !! μασκα head stivot race σε πρασινο και κρανακι head rebel σε μαυρο ... θα μας φαι η ζεστη αλλα τα οικονομικα μεχρι εκει εφταναν για αρχη ! μεγια μου :) θα υπαρξει review μασκας μετα την πρωτη χρηση .

btw η μασκα στα 89 euro με 2 φακους . ο ενας ειναι καθρεφτης φαση ,χρωμα δεν διακρινω τωρα , 10-35 % για ηλιο και ο δευτερος κιτρινος για 43-80% δηλαδη αρκετο συννεφακι - ομιχλη .

και το site ελεγε οτι ειναι σε "εκπτωση" απο 150 ευρω

(απο site εξωτερικου η τιμη ειναι στα 100 απο 170 )

Edited by Tarbh Dearg

Μεγειές! Μπήκες στο σωστό τον δρόμο!

Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 1

sinox-0.jpeg