Yota 472 Report post Posted July 5, 2012 Η Γιώτα όντως ξεσκίζεται στα γυμναστήρια. Είναι γεγονός! Αν και θα το έλεγα κομψότερα!! Και τα έχω και τα χρονάκια μου rainman αλλά ο κ. Λάππας θέλει να είναι επιεικής μαζί μου! Βέβαια η βιολογική μου ηλικία είναι πολύ μικρή!! Το επίπεδο ζωής είναι σούπερ και το ηθικόν ακμαιότατο και λίγος πάγος το βράδυ το κάνει ακόμα καλύτερο!! Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
rainman 2 Report post Posted July 5, 2012 Λοιπον..τα πραγματα δεν τα βλεπω αυτη τη στιγμη καλα ουτε αισιοδοξα.Παρακαλω help... Mε εχουν κανει μπαλακι του πινγκ πονγκ απο το Δεκεμβρη ολοι οι γιατροι. Οι μισοι λενε χειρουργησου ..αλλα οχι τωρα γτ τα νοσοκομεια δν δουλευουν. Οι μισοι αλλοι λενε κανε ασκησεις κλπ.Τα χω κανει και παρολο αυτα το ποδι μου ενοχλει.Δεν μπορω αλλο. Ο τελευταιος που με ειδε πριν λιγη ωρα που ηταν και υποψηφιος να με χειρουργησει(καθηγητης πανεπιστημιου)μ λεει,εαν ηταν δικο μου γονατο θα εκανα βαρη,ασκησεις,διατασεις και σε 3-4 μηνες ελα να σε ξαναδω εαν δεν μπορεις αλλο.Εκεινη τη στιγμη ενω ημουν αποφασισμενος να του πω ελα τωρα παμε να με κοψεις,προς στιγμη με εκανε να το σκεφτομαι.Και το χω ακουσει συχνα αυτο(απο Δεκεμβρη)κανε γυμναστικη και ολα καλα.Εμ δν ειναι ομως.. Επισης μου ειπε και αυτος για την τραγικη κατασταση στα νοσοκομεια ,πως φευγει για διακοπες απο βδομαδα κλπ.. Παει να σπασει το μυαλο μου.Δεν ξερω πια τι να κανω.Να παρω τηλ να πιεσω για εγχειρηση στο ιδιωτικο? Να περιμενω αλλους 3 μηνες με αμφιβολο αποτελεσμα? Οποιος μπορει να μου πει εστω 2 κουβεντες με καθαρο μυαλο που αυτη τη στιγμη δν το εχω,ειναι more than welcome. ps:κερασακι στη τουρτα.Ειδε ελαχιστες εκφυλισεις στον εσω μηνισκο--η αρθριτιδα ερχεται μου λεει...Να πεθανω τωρα η να το αφησω για το 2013? :( Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted July 6, 2012 Rainman σου έστειλα PM. Μάλλον το σύμπαν σου λέει να μην πας τώρα για χειρουργείο. Στα σοβαρά, με τη σύγχιση που έχεις είναι αδύνατον να πάρεις τη σωστή απόφαση άμεσα. Επιπλέον, οι συνθήκες που επικρατούν φαίνεται ότι δεν ευνοούν να κάνεις κάτι δραστικό μέσα στο καλοκαίρι. Καταλαβαίνω ότι αισθάνεσαι χάλια γιατί νιώθεις ότι είσαι σε μία μεγάλη εκκρεμότητα, πίστεψέ με όμως υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβούν στον καθένα! Στη ζωή δεν έρχονται όλα όπως τα θέλουμε, ειδικά τη στιγμή που τα θέλουμε και πρέπει να αποδεχόμαστε την κατάσταση όπως είναι όταν βλέπουμε ότι οι επιλογές που έχουμε δεν είναι καλές. Περίμενε λίγο και απόλαυσε αυτά που έχεις σήμερα. Κανε λίγο διακοπές! Τα μπάνια θα σε ωφελήσουν πάρα πολύ, ειδικά με βατραχοπέδιλα! Και κάνε αυτό που σου γράφω στο ΡΜ! Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted September 2, 2012 The ACL Epidemic in Female Skiers Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
rainman 2 Report post Posted September 3, 2012 (edited) Γεια και παλι! Την Τριτη που μας περασε εκανα τελικα την 2η αρθροσκοπηση μου σε διαστημα 6 ετων στο ιδιο γονατο. Ο γιατρος πηρε επιγονατιδικο τενοντα λογω καλυτερης προσαρμογης του στα οστικα τουνελ. Το ενδιαφερον ειναι πως στην περιοχη που η μαγνητικη λεει πως ειχα οστεοχονδριτιδα ο γιατρος ειδε καθαρο το χονδρο,μου το χε πει και οταν ειδε την μαγνητικη πως ειναι brute bruishes,ακριβως οπως μου χε πει και ο Νικολαου. Καποιοι γιατροι τελικα ξερουν να διαβαζουν μαγνητικες,παραμενει το γεγονος πως πονουσα ομως... Στο μηνισκο μου κανε ενα μικρο καθαρισμο και αυτο ηταν ολο. Η ακτινογραφια που εβγαλα την επομενη του χειρουργειου ηταν καλη ειπε ο γιατρος. Το θεμα που με απασχολει ειναι αλλο Απο την Τεταρτη το απογευμα κανω πυρετο μεταξυ 37,5 και 38.5. Τα 38αρια σταματησαν στις 12 το βραδυ του Σαββατου.Εκτοτε κανω απο 37 εως 37.9. Ο γιατρος λεει ειναι φυσιολογικο και πως θα ταλαιπωρηθω λιγο αλλα ψιλοανησυχω ,γτ τοσες μερες πυρετος με εχει εξαντλησει.Αστε που παιρνω ανα 6ωρο και ενα ντεπον. Tελικά ο πυρετός έπεσε μετα απο μια βδομαδα περιπου. Εχει κανεις εδω μεσα επιγονατιδικο να πει εμπειριες? Edited September 14, 2012 by rainman Quote Share this post Link to post Share on other sites
quicksilver 0 Report post Posted October 11, 2012 (edited) παιδια καλησπερα...ειχα γραψει και ποιο παλια εδω οταν ειχα ριξη χιαστου στο ΑΡΙΣΤΕΡΟ γονατο και με μυνησκο και καταγμα.τελοςπαντως αυτο τελειωσε και εκανα ενχειρηση μηνισκου και συντηριτικη αποκατασταση μετα απο αθροσκοπηση στο πανεπιστημιακο ιωαννινων.τοτε με ειχε δει ο κλασικος υπευθυνος γιατρος γεωργουλης εκει και ειχε κρινει οτι ημουν οκ. πραγματικα μετα μονο απτην ενχειρηση μηνισκου στο αριστερο γονατο(μου τον εκοψε ομως και δεν μου το συρραψε,μαλακια που το εμαθα αφου ξυπνησα....) εφυγα μια χαρα.απτο νοσοκομειο εκει αυτα το 2010. Σημερα ερχομαι αντιμετωπος με μια ριξη μυνισκου στο ΔΕΞΙ γονατο...και χωρις αθληση,αλλα ζοριστικα σε περπατημα....... στο τελος ετσι που παμε δεν θα περπαταω καν..... Επισυναπτω τα πορισματα της μαγνητικης του δεξιου γονατου...και επειδη παω για δουλεια σε καραβια και ειμαι ορθοστασια 20 ωρες το 24 μερικες φορες; δεν θελω ενχειρηση παλι και για το δεξι μου γονατο(και να νου κοψει παλι τιποτε).το θεμα μου ειναι ποσο σοβαρο ειναι??ακομη δεν εχω παει σε ορθοπεδικο απο δευτερα θα περασω απτο πανεπιστημιακο ιωαννινων να τον βρω απλα με τρωει το ανχος και επειδη με ειχατε στηριξει τον ενα χρονο που μου πηρε να αναρρωσω απτο αριστερο γονατο ειπα πρωτα να μοιραστω μαζι σας και κατοπιν θα περασω και απτο ορθοπεδικο.επισης ενδειξης¨κακωση ευρηματα προσθιος χιαστος¨ακεραιος οπισθιος χιαστος¨ακεραιος Εσω μηνισκος¨εικονα ρηξεως του οπισθιεν κερατος σε εδαφος χρονια βλεννωδους εκφυλισης και σχετικης ελαττωσης του παχους του σωματος του μηνισκου με λυση της συνεχειας της ανω επιφανειας του προς την αθρικη επιφανεια του εσω μηριαιου κονδυλου Εξω μηνισκος :ακεραιος εσω πλαγιος συνδεσμος :ακεραιος εξω πλαγιος συνδεσμος :ακεραιος υπερεπιγονατιδικος θυλακος και μεσορθρια σχισμη:κατα φυσιν επιγονατιδα και καθεκτικοι συνδεσμοι :κατα φυσιν οστικος μυελος¨ελαχιστης εκτασης διαχυτο ανευ σαφων οριων ενδοοστικο οιδημα στην περιοχη του εξω πλατω της κνημης στα πλαισια χρονιας καταπονησης μαλακα μορια :καταφυσην τι εννοει ο ποιητης????μπορω να την σκαπουλαρω απο χειρουργειο???ηδη εχω αλλαξει παντως την ζωη μου ...τελος ποδηλατα,τρεξιμο και τασυναφη για να προστατεψω το αριστερο μου γονατο και ξεκινησα διαιτα ειμαι(86κιλα|) να φτασω στα 76 για να βοηθησω οσο μπορω...το χρονια δεν το καταλαβα...οτι ειχα το απεκτησα στο 2010....εμπειρικα... μηπως να ξεκινησω καμια φυσιοθεραπεια για το υγρο που λεει?? θελω ξεκουραση?μπορω να περπαταω?ελα ντε? γιοτα αποψη? χαιρετισματα απτην ηπειρο δωσε στον κιτσο!!! γιαννενα πλεον μονιμα !!! Edited October 11, 2012 by quicksilver Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted October 12, 2012 Αυτο που εχω να σου πω ειναι κουραγιο και μην απογοητευσαι ουτε να τα βλεπεις ολα μαυρα. Δεν ξερω ποσο σοβαρο ειναι. Μονο ο γιατρος θα σου πει αλλα καλο ειναι να παρεις (ειδικα οταν ο πρωτος σου λεει εγχειρηση) τουλαχιστον 2- γνωμες!!!!! Υπαρχουν γιατροι-εμποροι που για να βγαλουν τη μιζα τους ειτε απο εσενα ειτε απο τις εταιρειες ορθοπαιδικων ειδων προτεινουν εγχειρηση εκει που υπαρχουν (για αρχη τουλαχιστον) και αλλες μεθοδοι αντιμετωπισης..... Ουτε κουτσος εισαι ουτε προκειται να γινεις...... πρωταθλητισμο μπορει να μην κανεις αλλα την χαρα του αθλητισμου με μετρο κ προσοχη δεν νομιζω οτι θα το στερηθεις........ Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
quicksilver 0 Report post Posted October 12, 2012 (edited) ευχαριστω βρε καπσ να σαι παντα καλα....σημερα το αντιμετωπιζω καπως καλυτερα..ανυσηχω βεβαια γιατι θα πρεπει να δουλεψω και θα πρεπει να ειμαι ορθιος πολλες ωρες και ανεβα κατεβα σε δεξαμενες πλοιου και θα το ζορισω πιστευω παλι εκει....θα φυγω δεκεμβρη και προσπαθω να το καθυστερησω μηπως και προλαβω να κανω ενδυναμωση παλι σε κανα φυσιοθεραυπευτηριο μετα αμα το προτεινει και ο γιατρος....γιατι δεν ξερω αν πρεπει ακομη... παντως ενοχληση νιωθω οταν ειναι παγωμενο το γονατο μου και βαζω καμια coynterpain για να ζεσταθει... Edited October 12, 2012 by quicksilver Quote Share this post Link to post Share on other sites
annie 222 Report post Posted October 12, 2012 Φίλε quicksilver, το πόσο σοβαρό είναι θα στο εξηγησεί ο ορθοπεδικός ο οποίος θα δει και την μαγνητική ώστε να δει πόσο μεγάλη είναι η βλάβη του μηνισκου. Δεν μπορεί να σου το πει κάποιος μέσω ίντερνετ. Ο έσω μηνισκος δέχεται πολύ μεγάλες πιέσεις και φορτίσεις γι'αυτό και είναι πιο συχνές οι κακώσεις του. Από τη διάγνωση χωρις να θελω να σε απογοητευσω φαίνεται λογικά ότι πρέπει να χειρουργηθει αν όχι τώρα θα χρειαστεί σίγουρα κάποια στιγμή. Αν δεν χειρουργηθείς θα υπάρξουν κάποιες επιπλοκές όπως πόνος και ευαισθησία, θα έχεις αστάθεια στην άρθρωση του γόνατος, θα μειωθεί η μυϊκή σου δύναμη, και θα υπάρχει επώδυνός περιορισμός της κινητικότητας του γόνατος σου. Βέβαια αν είναι εφικτό είναι 1000 φορές καλύτερο να γίνει αρθροσκοπικη συρραφή των μηνισκων και οχι αφαιρεση γιατί η αφαίρεση έχει επιπλοκές όπως ότι το γόνατο σου γίνεται πιο επιρρεπες σε τραυματισμούς και με την πάροδο του χρόνου είναι σχεδόν σίγουρη η εμφάνιση οστεοαρθριτιδας καθως αυξαμεται η τριβη μεταξυ των αρθρικων επιφανειων. Για φυσικοθεραπεία πάλι πρέπει να πας σε κάποιον ορθοπεδικό ώστε να σου δώσει παραπεμπτικο. Απλώς με ρήξη μηνισκου αν δεν χειρουργηθείς ξεχνάς το σκι και πολλά αλλα πράγματα. Αν πάλι χειρουργηθείς και γίνει συρραφή η αποκατάσταση θα είναι πιο εύκολη απ'ότι από την αφαίρεση εφόσον ακολουθήσεις τις οδηγίες κάποιου φυσικοθεραπευτη. Θα έχεις πόνο για λίγο καιρο, αλλά μετά θα γίνει καλύτερο απ'ότι ήταν πριν. Επίσης μπράβο που μπήκες σε ένα πρόγραμμα ώστε να χάσεις κιλά γιατί ετσι θα επιβαρύνονται λιγότερο τα γόνατα σου όπως επίσης χρειάζεται και ενδυνάμωση του τετρακεφαλου και των οπισθίων μηριαιων ώστε να δυναμώσει το γόνατο σου και να μην δέχεται έντονα φορτία και κατοπονειται η άρθρωση. Λοιπόν, με λίγα λόγια το καλύτερο είναι να πας σύντομα σε 2-3 ορθοπεδικους να συζητήσεις μαζί τους ώστε να σε βοηθήσουν να αποφασίσεις τι θέλεις να κανεις αλλά και να σου εξηγήσουν τι πρέπει να γίνει. Μέχρι τότε από αποφεύγεις τρέξιμο, ποδήλατο, ανεβοκατεβασμα σκαλοπάτιων, μεγάλες ανηφόρες, ανώμαλο δρόμο και κινήσεις που επιβαρύνονται τα γόνατα όπως βαθύ κάθισμα, γονατισμα κλπ. Πάνω απ'όλα μην απελπιζεσαι. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να τελειώσεις με αυτό το θέμα σύντομα. Sent from my Samsung Galaxy SΙΙΙ using Tapatalk 2 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
rainman 2 Report post Posted October 14, 2012 Γεια σας παλι,σορρυ για το πρηξιμο αλλα εαν εχει κανει κανεις αρθροσκοπηση για προσθιο χιαστο με επιγονατιδικο μοσχευμα ας πει κατι εδω σχετικα με την αποθεραπεια του. Εγω ειμαι στην 47 μερα μετεγχειρητικα και η μονη δυσκολια που εχω ειναι ενα τραβηγμα και μια σκληραδα-βαρος κατω απο την επιγονατιδα(εκει που εκφυεται ο επιγονατιδικοσ συνδεσμος)που με εμποδιζει λιγο οταν περπαταω.Το νιωθω να με τραβαει και την εκει περιοχη να ειναι αρκετα σκληρη.Ο γιατρος μου ειπε να κανω διατασεις.Οντως μετα τις διατασεις το νιωθω πιο εαλφρυ εκει το γονατο αλλα κραταει λιγο,μετα σκληραινει και τραβαει παλι κατα τη βαδιση.Ειναι φυσιολογικο αυτο?Ξερει κανεις? Quote Share this post Link to post Share on other sites
annie 222 Report post Posted October 15, 2012 (edited) Μόνο με διατασεις δεν θα γίνει δουλειά. Πάνε σε κάποιον φυσικοθεραπευτη που ασχολείται με αθλητικες κακώσεις για να σου βγάλει ένα πρόγραμμα αποκταστασης-ενδυνάμωσης και να σε παρακολουθησει. Θέλει πρώτα να το δουλέψεις με κάποιες ασκήσεις για να "ζεσταθει", μπορεις να κανεις ισομετρικες τετρακεφαλου κλπ, μετά να κανεις διατασεις (γιατί εφόσον κανεις διατασεις με κρυους μυς μόνο ζημιά θα κανεις), και μετά χρειάζεσαι ασκήσεις κλειστής αλυσίδας (πχ βαθιά καθίσματα κλπ) για να διατηρήσεις το εύρος που κέρδισες με τις διατασεις. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα αν δεν σου δείξει κάποιος τι να κανεις. Όπως είπες και μόνος σου μόνο με τη διάταση δεν παρατηρείς μακροπρόθεσμη διάφορα. Ότι και να ναι παντως έχεις κάνει μια εγχειρήση, πάνε σε κάποιον ειδικο, εφόσον υπάρχουν "επιπλοκές" γιατί και ακόμα και κάποιος από το φόρουμ να έχει κάνει την ιδία επέμβαση δεν είναι απαραίτητο να παρουσιαζει την ιδία κλινική εικόνα. Παίζουν πολλά ρόλο.. Για να σου πω ένα παράδειγμα, ο πατέρας μου έκανε πριν απου 2 χρόνια μηνισκεκτομη, αποκατάσταση προσθιου χιαστου με μοσχευμα μετά από χρόνια χονδροπαθεια, πλήρη ρήξη προσθιου χιαστου και έσω μηνισκου. Τις πρώτες μέρες είχε πόνο και διάφορες άλλες επιπλοκές αλλά τις ασκήσεις που του είχαν δώσει τις έκανε και με το παραπάνω παρόλο που είχε πόνο και συνεχισε να τις κανει συστηματικα. 4-5 μήνες περίπου μετά την εγχειρήση συνέχισε να αθλειται και τώρα δεν μπορείς να καταλάβεις ότι έχει κάνει επέμβαση. Ξέχασα να πω ότι παλιότερα ήταν μαραθωνοδρομος, και είναι 57 χρόνων και ακόμα συνεχίζει συστηματικά τη γυμναστική και τρέχει περίπου 40-50 χλμ την εβδομαδα. Από την άλλη ένας φίλος του γυμναστής που εκάνε επέμβαση μετά από ρήξη προσθιου χιαστου, έχει 3 χρόνια τώρα και ακόμα δεν έχει επανέλθει στα φυσιολογικά του. Κι αυτός γυμνάζοταν, έκανε και πιο "ελαφριά επέμβαση" κλπ αλλά δεν επανήλθε. Αυτό που θέλω να σου δώσω να καταλάβεις είναι να μην ψάχνεις το τι συμπτώματα έχουν ή είχαν οι άλλοι. Γιατί παίζει ρόλο το πως ήταν το πόδι σου πρίν την επέμβαση, η φθορά κλπ που είχε, πόσο γυμνασμένο ήταν, ποιος χειρουργός έκανε την επέμβαση και φυσικά η αποκατάσταση που θα έχει από το πόσο θα ασχοληθείς κι εσύ κλπ. ΜΗΝ το αφήσεις για να μην σε αφήσει κι αυτό. Sent from my Samsung Galaxy SΙΙΙ using Tapatalk 2 Edited October 15, 2012 by annie 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
rainman 2 Report post Posted October 15, 2012 Μα ναι εννοειται πως κανω φυσιοθεραπειες και κανω ολα αυτα που ειπες,ενδυναμωση 4κεφαλου,ημικαθισματα-τα βαθια απαγορευονται ακομα,και στο τελος διατασεις .Γενικα καλα παει το ποδι,απλα ρωτουσα επειδη την προηγουμενη φορα ειχα κανει στο ιδιο ποδι hamstrings και ημουν μια χαρα.Απλα τωρα που χρησιμοποιησα επιγονατιδικο αναρωτιομουν εαν ειναι συνηθες αυτο το σφιξιμο και σκληραδα στην περιοχη της επιγονατιδας(λογω του οτι λειπει κομματι). Αυτα,ευχαριστω για τις απαντησεις 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
annie 222 Report post Posted October 15, 2012 Ok! Περαστικα σου λοιπόν, απο αυτα που λες φαινεται οτι δεν το δουλευεις! Μπράβο και σου εύχομαι γρήγορη επάνοδο! Ειμαι σχςδον σιγουρη πάντως ότι είναι φυσιολογικό να έχει σκληρύνει το σημείο μετά από αυτήν την επέμβαση, (συνέχισε να το δουλεύεις γιατί αν το αφήσεις θα βραχυνθει και αργοτερα θα ειναι πιο δυσκολο να επανελθει). Sent from my Samsung Galaxy SΙΙΙ using Tapatalk 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
quicksilver 0 Report post Posted October 17, 2012 (edited) καλησπερα και παλι ..πηγα σε ορθοπεδικο και η κλινιμη εξεταση δεν συμβαδιζει μετην μαγνητικη.δεν πονουσα εκει που επρεπε να ποναω για μηνυσκο και εκει που ποναω καταληγουν οι τενοντες οπως μου ειπε και μαλλον τενοντιτιδα εχω με σημαδια απο βαρος και απαιτητικης χρησης για το σημειο στο μηνισκο οπου εχει φθαρει... μου δωσε χαπια για τον χοντρο και θα τα παιρνω ανα 3 μηνες σταματαω για ενα μηνα και ξανα 3μηνες συνεχεια...αυτο για ενα χρονο.μου ειπε για οπωσδηποτε ενισχυση τετρακεφαλου και φυσιοθεραπειες για να φυγει το οιδημα που ηταν η αντιδραση του μηνισκου στην βαρια χρηση του ποδιου μου... και εχω κανονισει και δευτερη γνωμη απτο ιατρο που μου ειχε ενχειρησει το αριστερο μου γονατο για μηνισκο... επισης εμαθα οτι η συρραφη ειναι κατι που αποφευγουν οι ορθοπεδικοι χειρουργοι γιατι σε καθε συραφη υπαρχει μεγαλες πιθανοτητες να ποναει μετα ο ασθενης απο τα ραμματα που μενουν μεσα στο μηνισκο και δεν μπορεις ποτε να τα βγαλεις ...για αυτο ολοι προτιμουν αφου εχουν ενα ασθενη με πονο να κανουν αφαιρεση μηνισκου και σε 20 χρονια οστεοαθροιτιδα για τον ασθενη προκειμενου να αποφυγουν ενα ασθενη οπου θα βγει απτο χειρουργειο και θα πονα ξανα απτα ραμματα γιατι αυτο δεν ειναι καλο για τον χειρουργο οπως καταλαβαινετε....συν οτι καποιο κομματι απο ταραμματα οταν τα κοψουν μενει μεσα στο ποδι αυτη η κλωστη και στο τελος ενοχλει και αυτη...αυτα στην ερωτηση μου γιατι οι χειρουργοι ορθοπεδικοι δεν κανουν συρραφη και προτιμουν αφαιρεση κατευθειαν....? Edited October 17, 2012 by quicksilver Quote Share this post Link to post Share on other sites
annie 222 Report post Posted October 17, 2012 Μου κάνει πολυ εντύπωση αυτό που λες για την συρραφή... Γιατί όλα τα βιβλία μου, με κάποιους ορθοπεδικους που έχω μιλήσει αλλά και έρευνες που έχουν δημοσιευτεί (το είχα ψάξει αρκετά, γιατί η πτυχιακή μου ήταν για κακώσεις και ανάλυση κινήσεων και τραυματισμών που συμβαίνουν στο σκι), για τους λόγους που σου ανέφερα στο άλλο ποστ, όλα λένε ότι προτιμούν την συρραφή και όχι την αφαίρεση. Και για τα ράμματα που λες είναι ειδικά που τα "απορροφαει" ο οργανισμός οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να ενοχλούν τον ασθενή... Sent from my Samsung Galaxy SΙΙΙ using Tapatalk 2 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
quicksilver 0 Report post Posted October 18, 2012 κοιτα αυτα μου ειπε ενας ορθοπεδικος χειρουργος που μου ανελυσε το γιατι δεν γινονται πχ στο πανεπιστημιακο στα γιαννενα οι συρραφες,κιολας εμαθα και ποιος απτος 3 που εχει κανει και ειδα οτι στην αρχη την πατησα και πηγα σε λαθος ανθρωπο....γιατρο δηλαδη...εχει φημη για το οτι δεν κανει συρραφες...την γκαντεμια μου μεσα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
annie 222 Report post Posted October 18, 2012 Κοίταξε δικιά σου επιλογή το τι θα κανεις, αλλά από κει και πέρα η αφαίρεση είναι παλιότερη μέθοδος και "ευκολη" λυση οχι για σενα για τον χειρουργο.. Αν δεν το ειχα ψαξει πολυ το θεμα δεν θα επεμενα κιολας. Για το δικο σου καλο επιμενω. Σκέψου οτιδήποτε αφαιρείς από τον οργανισμό υπάρχουν επιπτώσεις. Γι'αυτό και έχουν βγει καινούριες μέθοδοι που "επισκευαζουν" και δεν αφαιρουν. Θα σου πρότεινα να πάρεις κι άλλες γνώμες από άλλους ορθοπεδικους.. Εντελώς φιλικά σου τα λέω απλώς δεν μου πολύ κολλάνε αυτά που σου είπε με τα σημερινά δεδομένα όπως πχ για τα ράμματα κλπ. Sent from my Samsung Galaxy SΙΙΙ using Tapatalk 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
quicksilver 0 Report post Posted October 19, 2012 δευτερη γνωμη σημερα συμφωνει με την πρωτη....τενοντιτιδα και οχι μηνυσκος....ξεκιναω φυσιοθεραπειες δευτερα,χαπια και επιγονατιδιο υποστηριγμα πηρα.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
panosthom 0 Report post Posted October 20, 2012 Απο προσωπική μου εμπειρία εκτός απο αρθροσκοπηση . Ένας φυσιοθεραπευτης μπορει να διαγνώσει αν υπάρχει πρόβλημα με τον μηνυσκο σου . Όσο για τους γιατρούς ...... Τι να πω . Μου γύρισε το γόνατο σε αγώνα μπάσκετ και πρώτη εκτίμηση απο μεγάλος ιατρό στο Κ.Α.Τ ήταν έξω μηνυσκος !! Και μου λέει αφού αφαιρέσουμε τον μηνυσκο θα μαζέψουμε και τον πρόσθιο χιαστο!!!!! Τρομαξα Δεν έκανα τίποτα και έπαιξα μπάσκετ 13 χρόνια ακόμα χωρίς κανένα πρόβλημα!!!,!!!!!! Ψαξτο μην παίρνεις βιαστικές αποφάσεις όλα έχουν γίνει εμπόριο!!!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted October 21, 2012 Απο προσωπική μου εμπειρία εκτός απο αρθροσκοπηση . Ένας φυσιοθεραπευτης μπορει να διαγνώσει αν υπάρχει πρόβλημα με τον μηνυσκο σου . Όσο για τους γιατρούς ...... Τι να πω . Μου γύρισε το γόνατο σε αγώνα μπάσκετ και πρώτη εκτίμηση απο μεγάλος ιατρό στο Κ.Α.Τ ήταν έξω μηνυσκος !! Και μου λέει αφού αφαιρέσουμε τον μηνυσκο θα μαζέψουμε και τον πρόσθιο χιαστο!!!!! Τρομαξα Δεν έκανα τίποτα και έπαιξα μπάσκετ 13 χρόνια ακόμα χωρίς κανένα πρόβλημα!!!,!!!!!! Ψαξτο μην παίρνεις βιαστικές αποφάσεις όλα έχουν γίνει εμπόριο!!!!!!! Ειναι αυτο που εγραψα πιο πανω........ δυστυχως μερικοι......... """"ιατροι"""" λενε για εγχειρηση μονο κ μονο για να οικονομησουν....... ΝΑΙ υπαρχουν και τετοιοι αρα ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Παντα 2-3 γνωμες και ΜΕΤΑ αποφασιζουμε........ Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
quicksilver 0 Report post Posted October 24, 2012 παιιδα ξεκιναω φυσιοθεραπειες σημερα και βλεπουμε γυρισαμε παλι στους παγους....και στα μπουκαλακια στο ψυγειο...εχει κανεις υποψη τιποτα διαφορετικο οσο αφορα τον παγο..δεν εχουν βρει τιποτα που να περιβαλει το γονατο?καλη μου τυχη!!!παντως ναι ειμαι καθετος οτι και ν αγινοταν δεν θα εκανα αφαιρεση παρα μονοσυρραφη.......και ας πηγαινα και στην σεληνη να την κανω...βλαστοκυτταρα πανω στο γονατο δεν παιζει καθολου ακομη?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted October 24, 2012 Με μια γρηγορη αναζητηση στο google βρήκα αυτό(χωρις να θελω να κανω διαφημιση),βάζοντας τις λεξεις "επιθέματα κρυοθεραπείας γονάτου" σίγουρα υπάρχουν και άλλα-μου άρεσε ως εικόνα. Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
quicksilver 0 Report post Posted October 27, 2012 κοιταω ηδη ,ευχαριστω για τις πληροφοριες... Quote Share this post Link to post Share on other sites
vegeta 0 Report post Posted November 17, 2012 χαιρεται καταρχην.μπορει καποιος να μου πει στο περιπου,μετα από πόσες ημερες θα γυρισω στην δουλεια μου οταν με το καλο κανω την εγχειρηση στο γονατο μου?δουλεύω με μηχανακι κ η γιατρος μου ειπε οτι αν δεν κατσω 3 μηνες εκτος δουλειας δεν με αναλαμβανει.της ειπα για κανα μηνα κ ηταν καθετα αρνητικη... Quote Share this post Link to post Share on other sites
sof12 9 Report post Posted November 17, 2012 Καλησπέρα! έχεις συζητήσει με την γιατρό για τι μοσχευμα μιλαμε; τεχνητό ή δικό σου; Έχω κάνει πρόσθιο χιαστό στον Νικολάου με δικό μου μόσχευμα.Προσωπική μου εμπειρία απο χιαστούς λεει πως στον ένα μήνα θα είσαι ακόμη με τον νάρθηκα άρα και μεγάλη αστάθεια ακόμα...Όπως επίσης το εύρος θα πρέπει να είναι σχεδόν πλήρες...Με μηχανάκι δουλειά μου φαίνεται επικίνδυνο στον ένα μήνα!!! Άν ήταν γραφείου θα σου έλεγα 20 μέρες. Έχω αν θέλεις ενα πρόγραμμα αποκατάστασης απο το ιατρικό κέντρο αν θέλεις να δείς τα στάδια.Προσωπική μου άποψη minimum 2,5μηνο! Quote Share this post Link to post Share on other sites