Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
apoplanitarxis

Walkie Talkie και GPS

Recommended Posts

Οι ασύρματοι έτσι λειτουργούν, δεν επιτρέπουν την duplex επικοινωνία, να μιλούν και οι δύο μαζί δηλαδή. Περιμένεις να σταματήσει να μιλάει ο πρώτος και μετά μιλάς εσύ. ^_^

Make Parnassos Great Again!

Αυτο το γνωριζω :) Φανταζομαι ομως οτι δεν χρειαζεται καθε φορα να παταω το call (αυτο νομιζω οτι χρειαζεται μονο την πρωτη φορα για τον καλεσω) , αλλα πατοντας το κουμπι που υπαρχει στο πλαϊ και γραφει PTT θα εναλλασονται οι δυο συνομιλητες. Ευχαριστω και παλι για την επικοινωνια.

Το κουμπί call δίνει έναν ήχο κλήσης στον συνομιλητή για να καταλάβει ότι κάποιος καλεί στην συχνότητα.Σπάνια χρησιμοποιείται.Για να μιλήσεις πατάς και κρατάς πατημένο όσο μιλάς, το κουμπί Press To Talk

Υπ όψη αυτό που λέει ο Χρήστος , οτι οι συγκεκριμένοι ασύρματοι δεν είναι pmr.

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

παιδια επειδη τα φραγκα τα εσκασα ;) μηπως εχετε υπ'ποψην καποιο μαγαζι στην Αθηνα ή τελος παντων καπου να τα δειξω για να μου πουν αν τελικα μπορω να τα χρησημοποιησω στην Ελλαδα ή γενικοτερα στην Ευρωπη ? Διαφορετικα θα πρεπει να τα βαλω στο ebay ή στο κ..... μου :(

Γιατί δε ρωτάς στην εξυπηρέτηση πελατών της κατασκευάστριας εταιρείας;

Έχει πάρει κανείς από τους ραδιοερασιτέχνες φίλους μας το Yaesu VX-8R? Έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με τα καινούργια radios της αγοράς, αλλά το πρόβλημα με το Kenwood TH-F7 και την Contour HD με έκανε να ρίξω μια ματιά. Το συγκεκριμένο φαίνεται state of the art αυτή τη στιγμή, αλλά διαβάζω και κάποια επικριτικά reviews, κυρίως με προβλήματα υπερθέρμανσης σε σκληρή χρήση. :rolleyes:

Δεν το θέλω για το σκι, εκεί είμαι υπέρκαλυμμένος με το Yaesu VX-246, αλλά αποκλειστικά για τις πτήσεις.

Προσέξτε μή γλιστρήσετε μόνο παιδιά... γλιστράει κάτω.

Κύριε ΛΑΠΠΑ, άφες αυτόν... έχει το ακαταλόγιστο του ''επισκέπτη''...

Έχει πάρει κανείς από τους ραδιοερασιτέχνες φίλους μας το Yaesu VX-8R? Έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με τα καινούργια radios της αγοράς, αλλά το πρόβλημα με το Kenwood TH-F7 και την Contour HD με έκανε να ρίξω μια ματιά. Το συγκεκριμένο φαίνεται state of the art αυτή τη στιγμή, αλλά διαβάζω και κάποια επικριτικά reviews, κυρίως με προβλήματα υπερθέρμανσης σε σκληρή χρήση. :rolleyes:

Δεν το θέλω για το σκι, εκεί είμαι υπέρκαλυμμένος με το Yaesu VX-246, αλλά αποκλειστικά για τις πτήσεις.

icom για κορυφαια ληψη(αυτο ειναι και το ποιο βασικο) και καλα φιλτρα και μετα οι αλλες εταιρειες

αυτο μπορω να στα αποδειξω και εμπρακτα

Εχω τα PMR COBRA MT 600. 6κμ εμβελεια. θελω να αγορασω αλλο ενα ζευγαρι. Τι προτεινετε? Κυκλοφορει κατι καλο στην αγορα ?

101277.jpg

γνωριζει κανεις κατι για το icom 85?

ψαχνω να βρω κατι αξιοπιστο αλλα οχι πολυ ακριβο για εμενα και μια φιλη μου.......

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Εννοείς τον icom IC-V85;

Είναι ραδιοερασιτεχνικός πομποδέκτης, όχι pmr, και από τους πιο δυνατούς φορητούς στον κόσμο καθώς βγάζει 7W, αντί για τα 5 που έχουν συνήθως. Είναι αρκετά μεγάλος και βαρύς για τα δεδομένα του 2010 και απαιτείται άδεια για την χρήση του.

Για το χιονοδρομικό ίσως να είναι υπερβολή, μπορείς να κάνεις την δουλειά σου και με ένα set pmr.

εχω pmr μικρα αλλα ηθελα κατι καλυτερο γιατι συνηθως ψαχνουμε ο ενας τον αλλο και δε πιανουν μεσα σε πλαγιες.με αυτο το εργαλειο που μου εδειξες(οχι αυτη που το κραταει) θα κανω δουλεια?ειμαι μελος επισης σε ομαδα διασωσης.θα μου ειναι ευκολο να βγαλω αδεια για το icom?

Edited by captainhook3

:lol:

Δεν γνωρίζω τι παίζει με τις αδειοδοτήσεις για διασώστες. Θεωρητικά, η εμβέλεια θα είναι καλύτερη σε σχέση με τα απλά pmr. αλλά στην πράξη μην νομίζεις ότι θα είναι πολύ καλύτερη. Όταν παρεμβάλλονται πλαγιές βουνών ανάμεσα στους 2 πομποδέκτες, τίποτα δεν πρόκειται να σε κρατήσει σε επαφή. Το ίδιο ισχύει και για χρήση μέσα σε πυκνά δομημένες πόλεις.

Όχι. Δουλεύει στις συχνότητες 144-146MHz, ενώ τα pmr δουλεύουν στους 446MHz. Με άλλα λόγια, τα pmr είναι UHF, ενώ αυτό είναι μόνο VHF.

Υπάρχουν πάντως και ραδιοερασιτεχνικοί πομποδέκτες που πιάνουν και UHF (ή μόνο UHF) και μπορείς να μιλήσεις με τα pmr. :lol:

οποτε φευγει το συγκεκριμενο απο την λιστα.μηπως ξερεις κανενα που να λειτουργει και στα UHF Χρηστο?

Αυτός που έχω για το parapente, ο Kenwood TH-F7E, σίγουρα μιλάει με τα pmr, αλλά είναι αλμυρός.

Υπάρχουν πάρα πολλά μοντέλα, απλά πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για ψάξιμο. Ψάχνεις για UHF/VHF (μερικές φορές το γράφουν ως V/U). Υπόψη, ότι σε ένα ραδιοερασιτεχνικό πομποδέκτη θα πρέπει να ασχοληθείς για να μιλάς με τα pmr, γιατί πρέπει να του βάλεις την σωστή συχνότητα και υπότονο (κάτι που στα pmr είναι έτοιμα περασμένα ως κανάλια).

Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα μαγαζιά:

House of radio

Freebytes

Meimaris

Και φυσικά εδώ

Παραθέτω τις συχνότητες και τους υπότονους που θα χρειαστεί να γνωρίζει κάποιος αν θέλει να επικοινωνεί μέσω ραδιοερασιτεχνικού πομποδέκτη με τα pmr:

pmr channels:

1. 446.00625

2. 446.01875

3. 446.03125

4. 446.04375

5. 446.05625

6. 446.06875

7. 446.08125

8. 446.09375

Tone No. CTCSS Tone in Hz (Hertz):

1. 67

2. 71.9

3. 74.4

4. 77

5. 79.7

6. 82.5

7. 85.4

8. 88.5

9. 91.5

10. 94.8

11. 97.4

12. 100

13. 103.5

14. 107.2

15. 110.9

16. 114.8

17. 118.8

18. 123

19. 127.3

20. 131.8

21. 136.5

22. 141.3

23. 146.2

24. 151.4

25. 156.7

26. 162.2

27. 167.9

28. 173.8

29. 179.9

30. 186.2

31. 192.8

32. 203.5

33. 210.7

34. 218.7

35. 225.7

36. 233.6

37. 241.8

38. 250.3

Αν για παράδειγμα κάποιος θέλει να μιλήσει με το 8/20 που χρησιμοποιούμε στο snowclub, θα πρέπει να βάλει στο μηχάνημα του την συχνότητα 446.09375 με υπότονο CTCSS το 131,8.