skimad 665 Report post Posted December 11, 2008 αυτα εχω βαλει και γω στο ματι Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted December 11, 2008 βρε dual watch εχουν?? αυτο με ενδιαφέρει! Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
msketos 0 Report post Posted December 11, 2008 Οταν λες "dual watch" αν εννοείς για παρακολούθηση 2 καναλιών η απάντηση είναι ΝΑΙ το υποστηρίζει. Δεν άντεξα και το έψαξα. Τελικά είναι ωραίο (τουλάχιστον στο σπτ ) Ορέστη αν σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο pmr, διάβασε το manual που έχω παραθέσει με link στο προηγούμενο post, θα δείς και όλες τις λειτουργίες που έχει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted December 13, 2008 Οταν λες "dual watch" αν εννοείς για παρακολούθηση 2 καναλιών η απάντηση είναι ΝΑΙ το υποστηρίζει.Δεν άντεξα και το έψαξα. Τελικά είναι ωραίο (τουλάχιστον στο σπτ ) Ορέστη αν σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο pmr, διάβασε το manual που έχω παραθέσει με link στο προηγούμενο post, θα δείς και όλες τις λειτουργίες που έχει. thanks msketos θα το κοιτάξω Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
Aquamarina 0 Report post Posted December 18, 2008 Καλημέρα παίδες! Να κάνω δυο ερωτησούλες, γιατί εγώ από ελληνική αγορά δεν ψωνίζω; Όταν λέμε subchannels εννοούμε αυτό που πολλοί αναφέρουν ως private channel, σωστά; Επίσης, ποια είναι μια μέση εμβέλεια και ποιο το μέσο κόστος ενός pmr; Thanks εκ των προτέρων! Quote Ξέρεις από σκι; Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted December 18, 2008 Δεν υπάρχουν private channels. Υπάρχει όμως η δυνατότητα σε κάθε ένα από τα 8 κανάλια των PMR να χρησιμοποιήσεις έναν από τους διαθέσιμους υπότονους ώστε να μην ακούς τις συνομιλίες όσων εκπέμπουν στο ίδιο κανάλι αλλά όχι στον ίδιο υπότονο. Να έχεις πάντα υπόψη ότι όσοι χρησιμοποιούν το ίδιο κανάλι (π.χ. χωρίς υπότονο, θα σε ακούν, οι συνομιλίες σου ΔΕΝ είναι προστατευμένες από αδιάκριτα αυτιά. Τα PMR συνήθως ξεκινούν από τα €45/ζευγάρι και φτάνουν στα €200 το ένα -αν μιλάμε για πιο heavy duty μηχανήματα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Aquamarina 0 Report post Posted December 18, 2008 Ευχαριστώ Χρήστο! Από εμβέλεια; Τα 5-6 miles είναι καλά; Quote Ξέρεις από σκι; Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted December 18, 2008 Αν υπάρχει χονδρκά line of sight, η εμβέλεια μπορεί να είναι συγκλονιστική. Μιλάμε από Παρνασσό-Καλάβρυτα, περίπου 60 χλμ, για να καταλάβεις. Αν δεν υπάρχει line of sight (Φτερόλακα-Κελάρια, μέσα σε πυκνά δομημένες πόλεις κλπ), η εμβέλεια μπορεί να πέσει αρκετά κάτω από 500 μέτρα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted December 18, 2008 για χιονοδρομικό είναι μια χαρά... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aquamarina 0 Report post Posted December 18, 2008 Thanks guys! Πάω για shopping therapy στο ebay Quote Ξέρεις από σκι; Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted December 18, 2008 Αυτό το κοίταξες? Cobra MT-975-2VP ζεύγος PMR (Walkie Talkie) Περίπου το ίδιο με το πρώτο που ανέφερες αλλά αναφέρει 12km εμβέλεια αντί 5Km που έχει το πρώτο και με βάση φόρτισης που θες. Είναι όμως χωρίς hands free. Εγω προτιμω τα Cobra...Φτηνοτερα και συμεφερουν... Χωρια οτι εχουν και το hands free στο σετ... Το αλλο δεν ειμαι καν σιγουρος αν εχει Vox. Τα περι εμβελειας τα ακουω βερεσε...ολα των 0,5 watt ειναι... Φιλικα ΜακηςΜ Πήρα 2 ζεύγη πριν λίγο καιρό από τον μιμικο (άμεση εξυπηρέτηση και αποστολή) Μια χαρά είναι Δεν έχει hands free Για τα περί εμβέλειας, όπως είμαι ο Μάκης και ο senior Lappas. Με line of sight ίσως... Ισχύς και συχνότητες θέτουν συγκεκριμένους περιορισμούς. Αλλά για ΧΚ είναι μια χαρά. από λειτουργίες πλήρες με dual watch, vox, baby monitor klp. Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
D_Kikeridis 0 Report post Posted January 2, 2009 Υπαρχει καποιος που εχει φακελο με στιγματα των χκ στο Gps του? Ευχαριστω εκ των προτέρων, Δημητρης Quote Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted January 2, 2009 Υπαρχει καποιος που εχει φακελο με στιγματα των χκ στο Gps του? Ευχαριστω εκ των προτέρων, Δημητρης αμα γκουγκλισεις λιγο θα το βρεις Τεσπα επειδη υποσχεθηκα το 2009 να ειμαι πολυ καθικι παρτο να το εχεις http://gpspocketpc.gr/phpbb/viewtopic.php?...bb517ac8525974d Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted January 2, 2009 Εν τω μεταξύ, για κάποιο περίεργο λόγο, στον καινούργιο χάρτη του Destinator, δεν υπάρχουν τα χιονοδρομικά κέντρα. Κάποιο πρόβλημα με τα forlinks φαντάζομαι. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
eolos 50 Report post Posted January 2, 2009 Την πρωτοχρονιά είχα μαζί μου στον Παρνασσό ένα gps logger Η διαδρομή που κατέγραψε είναι αυτή http://www.mountaindynamics.com/en/sdmap.php?tid=1140 και σε μορφη .kmz για το Google Earth http://rapidshare.com/files/179073692/1-1-2009.kmz Σύμφωνα μα τα στοιχεία του gps logger, Τηλεκαμπινα, Ηρακλής και Περικλής κινούνται με ταχύτητα 13-14 χλμ/ωρα ενω ο Bάκχος με την ασύλληπτη ταχύτητα των 6-7 χλμ/ώρα Quote lamiawebcam.gr actionphotos.gr virtual-tours.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted January 2, 2009 Το συνδετικό θέλω να μετρήσουμε. Αλλά δεν ξέρω αν το GPS σου μπορεί να καταγράψει τόσο μεγάλες ταχύτητες. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
eolos 50 Report post Posted January 2, 2009 Μην ανησυχείς. Θα του περάσω ένα special patch, ειδικό για να καταγράφει τόσο μεγάλες ταχύτητες. Quote lamiawebcam.gr actionphotos.gr virtual-tours.gr Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted January 8, 2009 Αγορασα σημερα από το Μedia Markt το brondi FX 400 (twin) -->manual Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 8, 2009 Ωραιο manual! Με γεια! Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted January 8, 2009 Ορεστη αυτα δεν ειχαν hands free ετσι; εγω πηρα τα αλλα τα κιτρινιαρικα που ειχαν και το συστημα μεσα αναφερθηκαν παραπανω εχουν λεει μικροτερη εμβελεια αλλα εγω νομιζω οτι εχουν την ιδια 5 χιλ με 10.σιγα την διαφορα 5 δεντρα να εχεις μπροστα την εχω καλυψει Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted January 14, 2009 Προς seniow Lappas και λοιπούς γνώστες.... Γνώμες για τα παρακάτω pls... Ποιο προτείνετε? Icom IC-E91 Kenwood TH-F7E Yeasu VX-7R Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
Pefto_kai_Matheno 111 Report post Posted January 14, 2009 (edited) για το Kenwood έχουν να λενε οσοι το έχουν..... το κακο ειναι οτι θελουν αδεια.... Edited January 14, 2009 by Pefto_kai_Matheno Quote Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε... Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted January 14, 2009 για το Kenwood έχουν να λενε οσοι το έχουν..... το κακο ειναι οτι θελουν αδεια.... Γνωρίζει κάποιος διαδικασία και κόστος? εγκυκλοπαιδικά ρωτάω Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
eolos 50 Report post Posted January 14, 2009 Και τα 3 θέλουν άδεια Ραδιοερασιτέχνη. Πληροφορίες για την απόκτηση άδειας από την Ένωση των Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών Quote lamiawebcam.gr actionphotos.gr virtual-tours.gr Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted January 15, 2009 thx Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites