7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted February 11, 2011 δασκαλε δεν ειναι 5w Ta G8. Δεν τα έχω μετρήσει Πάνο, αλλά στην Καλιθέα μου λέγαν ότι τα δίνουν όλα push-αρισμένα στην λιανική. Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
ckot 0 Report post Posted February 12, 2011 Εχω φάει το ίντερνετ να βρώ τις συχνότητες των χ.κ αλλά δεν τις βρίσκω πουθενά,αμα τις έχει κάποιος θα μπορουσε να μου εστελνε pm? Ευχαριστω. Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted February 26, 2011 Σκεφτομαι να αγοράσω ένα ζεύγος PMR για χρήση στο βουνό ώστε να σας βρίσκω. Έχω τις εξής ερωτήσεις: 1) Να επιλέξω κάτι που λειτουργεί με κοινές μπαταρίες ΑΑ κοινές/επαναφορτιζόμενες ή με δικό του battery pack? Παίζουν λιθίου μπαταρίες? 2) To handsfree βολεύει? Να κοιτάξω να περιλαμβάνεται ή είναι κάτι που αν υποστηρίζεται θα το βρώ και μετά εύκολα (π.χ. universal plug)? 3) Χρειάζεται σώνει και καλά να πάρω κάτι ακριβό? Έχω δεί μέχρι και με 20€ το ζεύγος, τόσο χάλια θα είναι? 4) Θέλει πραγματκά να είναι πλήρως αδιάβροχο για χρήση στο σκί? (υποθέτω ναι ε?) Υπενθυμίζω θέλω κάτι βασικό όχι εξτρημ πράγματα. Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 26, 2011 Σκεφτομαι να αγοράσω ένα ζεύγος PMR για χρήση στο βουνό ώστε να σας βρίσκω.Έχω τις εξής ερωτήσεις: 1) Να επιλέξω κάτι που λειτουργεί με κοινές μπαταρίες ΑΑ κοινές/επαναφορτιζόμενες ή με δικό του battery pack? Παίζουν λιθίου μπαταρίες? Nαι! Οι επαναφορτιζομενες ειναι μια χαρα... εχω και απο τα δυο ενα ζευγαρι... ο φορτιστης για το δικο τους battery back ειναι μουρατος, αλλα δεν ειναι μαντζεβελος... Χωρια που αν τον ξεχασεις σπιτι σε μια εκδρομη... τον ηπιες.. ΑΑΑ βρισκεις παντου... 2) To handsfree βολεύει? Να κοιτάξω να περιλαμβάνεται ή είναι κάτι που αν υποστηρίζεται θα το βρώ και μετά εύκολα (π.χ. universal plug)?Βολευει μεχρι να το βαρεθεις... να ακους μεσα στο κρανος σου ποσες ζαχαρες πινει στο φραπε του ο Μητσος σε οδηγει γρηγορα στην παραφροσυνη!!!... Καλο ειναι να βρεις ενα συστημα να το καρφιτσωνεις στην μπρετελα του σακιδιου 3) Χρειάζεται σώνει και καλά να πάρω κάτι ακριβό? Έχω δεί μέχρι και με 20€ το ζεύγος, τόσο χάλια θα είναι? Δεν χρειαζεται ακριβο, αδιαβροχο (water resistant) χρειαζεται... Τα δικα μου ειναι και τα εχω απο το 2001. Ρωτα το Λαππα, ποσα ακριβα εχει αλλαξει στο μεσοδιαστημα... 4) Θέλει πραγματκά να είναι πλήρως αδιάβροχο για χρήση στο σκί? (υποθέτω ναι ε?) Ε, οχι και να λειτουργει σε 10 μ βαθος νερου... Υπενθυμίζω θέλω κάτι βασικό όχι εξτρημ πράγματα. Για βασικο μιλαμε... εγω εχω κατι Cobra water resistant. Μη ρωτησεις μοντελο, γιατι ειναι απο το 2001 (τα χρησιμοποιω το καλοκαιρι και στο σκαφος... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted April 20, 2011 http://www.midlandradio.eu/midland_g11/pro..._en_213863.aspx Τι έχουμε εδώ; Όμορφο κομματάκι που δεν είχε ξαναπάρει το μάτι μου, και το βρίσκω σε αξιοπρεπή τιμή. Αν μπορεί να "ανέβει" λίγο, τότε βάζει καλή υποψηφιότητα ως το επόμενο pmr μου. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted April 20, 2011 καλορίζικου κυριου Λάππα Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted April 20, 2011 http://www.midlandradio.eu/midland_g11/pro..._en_213863.aspx Τι έχουμε εδώ; Όμορφο κομματάκι που δεν είχε ξαναπάρει το μάτι μου, και το βρίσκω σε αξιοπρεπή τιμή. Αν μπορεί να "ανέβει" λίγο, τότε βάζει καλή υποψηφιότητα ως το επόμενο pmr μου. Δηλαδη;... Πρεπει να στο πουλησουμε πιο ακριβα;... Quote Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted April 21, 2011 Αυτό http://antoniou24.skroutzstore.gr/p.Pompod...ack.117169.html είναι "ανεβασμένο" από μαμά (στα 5 W) και είναι και λίγο φτηνότερο από το Midland και έχει και καλούδια που κανένα ερασιτενχικό ή ημι-επαγγελματικό pmr δεν έχει. Φιλικά gtsap ΥΓ. Ανεβαίνοντας από τα 0.5W προς τα πάνω δημιουργείται συνήθως σοβαρό πρόβλημα με την μπαταρία. Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted April 28, 2011 Για βασικο μιλαμε... εγω εχω κατι Cobra water resistant. Μη ρωτησεις μοντελο, γιατι ειναι απο το 2001 (τα χρησιμοποιω το καλοκαιρι και στο σκαφος... Είδα αυτό και σε σκέφτηκα. Νομίζω τα δικά σου pmr έχουν και σχετικά μικρή κεραία οπότε μπορεί να χωράνε άνετα. Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted April 28, 2011 Δεν σκοπευω να παω για κολυμπι με το PMR καρντια μου... Για μπανιο παιρνω μονο το κινητο...της γυναικας μου... Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted April 29, 2011 Δεν σκοπευω να παω για κολυμπι με το PMR καρντια μου... Για μπανιο παιρνω μονο το κινητο...της γυναικας μου... Eσύ είπες ότι τα PMR τα χρησιμοποιείς και στο σκάφος. Υπέθεσα ότι όλο και κάποια κακοκαιρία πετυχαίνεις. Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted April 29, 2011 Μεχρι τα 7 Μποφορ, δεν μπαινει νερο στο καταστρωμα... Απο τα 7 και πανω, το πληρωμα φοραει harness, οχι pmr... Και δεν παει στο καταστρωμα... παω εγω... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted October 10, 2011 GPS με την φωνή του Jeremy Clarkson: YouTube Video -> Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted October 13, 2011 Λεω φετος να αναβαθμιστω...... λεω για αυτο http://www.midlandradio.eu/midland_g9/product_en_187095.aspx (MIDLAND G9) ......... το βρισκω -85 ευρος Το Τεμαχιο. Εχει καποιος αποψη??? Το εχει? Αλλες προτασεις στην ιδια κατηγορια....... Thanks Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 13, 2011 ...Εχει καποιος αποψη???... Ναι!... Εγω!... Πεταμενα λεφτα! Το εχουμε πει χιλιες φορες... Οταν αγοραζεις 2 PMR για 30-40 €, για να μην πω φτηνοτερα... γιατι να δωσεις καμμια 400αρα για το G9??? Το να το πουσαρεις στα 5W και παρανομο ειναι και αχρηστο στο βουνο. Το οτι ειναι αδιαβροχο... αδιαβροχα ειναι και τα Cobra τα δικα μου απο το 2002 με ενα €60αρι και τα δυο βεβαιως βεβαιως... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted October 13, 2011 Ως πομποδεκτης είναι εξαιρετικός. Τώρα το αν είναι τόσο πιο καλός απο ένα της σειράς... είναι άλλο καπέλο. Σημασία έχει επίσης και η ένταση και ποιότητα του μεγαφωνου του και συνήθως εκει οι διάφορες είναι αρκετά πιο ευδιακριτες. Το Yaesu 246 που κουβαλαω τα τελευταία χρόνια άνετα "έχει" οποιοδήποτε φθηνό PMR. Κοστίζει όμως σχεδόν 4 φορές περισσότερο. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted October 14, 2011 Ναι!... Εγω!... Πεταμενα λεφτα! Το εχουμε πει χιλιες φορες... Οταν αγοραζεις 2 PMR για 30-40 €, για να μην πω φτηνοτερα... γιατι να δωσεις καμμια 400αρα για το G9??? Το να το πουσαρεις στα 5W και παρανομο ειναι και αχρηστο στο βουνο. Το οτι ειναι αδιαβροχο... αδιαβροχα ειναι και τα Cobra τα δικα μου απο το 2002 με ενα €60αρι και τα δυο βεβαιως βεβαιως... Φιλικα ΜακηςΜ Kαι εγω εχω ακριβως τα ιδια με τα δικα σου. Το προβλημα ειναι οτι πριν λιγες ημερες ανακαλυψα οτι το ενα απο τα δυο καταστραφηκε απο διαρροη μπαταριων.. Αρα οι επιλογες ειναι: Ή δινω 60-65 ευρω να παρω αλλο ενα ζευγαρι...ή δινω 80 και αγοραζω το Midland G9.... Eννοειται οτι δεν συζηταμε για πουσαρισμα.......... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 14, 2011 Kαι εγω εχω ακριβως τα ιδια με τα δικα σου. Το προβλημα ειναι οτι πριν λιγες ημερες ανακαλυψα οτι το ενα απο τα δυο καταστραφηκε απο διαρροη μπαταριων.. Αρα οι επιλογες ειναι: Ή δινω 60-65 ευρω να παρω αλλο ενα ζευγαρι...ή δινω και αγοραζω το Midland G9.... Eννοειται οτι δεν συζηταμε για πουσαρισμα.......... Aν ειναι για 80-90 €... περι ορεξεως κολοκυθοπιτα! Ενα Googleαρισμα χτες μου εδειξε ενα Γερμαναρα που ηθελε 399€ και εμεινα καγκελο... Εγω με 2 ζευγαρια ξεκινησα, εχασα το ενα ραδιο και μειναμε 3 ραδια για 3 χρηστες... Τωρα πηγε ο μειραξ πανεπιστημιο και εχουμε 3 (παρανομα στις ΗΠΑ νομιζω, πρεπει να ελεγξω ποιες συχνοτητες ειναι οι ιδιες) για 2 χρηστες. Το Midland καλο φαινεται, αλλα εχει μια κεραια γκουμουτσα... Ισως κατι πιο ματζεβελο... Βεβαια μπορεις να παρεις και ενα ακομη ζευγαρι και να εχεις ενα spare... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ankar 0 Report post Posted October 25, 2011 Εγω σημερα παρηγγειλα αυτο.. http://www.meimaris.com/product.asp?intProdID=2748 απο μειμαρη V/U ειναι πιστευω οτι ειναι καλη η τιμη δεν μου ηρθε ακομα απλως θα χρειαστω βοηθεια για νατο συνχρονισω με τα pmr του συλογου Καπου το ειχε γραψει νομιζω ο κ.λαππας αλλα δεν το βρισκω.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted October 26, 2011 Θα βάλεις σε μνήμη την συχνότητα 446.09375 με CTCSS το 131,8 (8/20). Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted October 26, 2011 Λεω φετος να αναβαθμιστω...... λεω για αυτο http://www.midlandradio.eu/midland_g9/product_en_187095.aspx (MIDLAND G9) ......... το βρισκω -85 ευρος Το Τεμαχιο. Εχει καποιος αποψη??? Το εχει? Αλλες προτασεις στην ιδια κατηγορια....... Thanks Το παρελαβα!!!!! Είναι super!!!! 80 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted October 26, 2011 Καλορίζικο! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
GeorgePS 293 Report post Posted November 21, 2011 καλημερα σας ειμαι καινουργιος εδω τα χριστουγεννα ετοιμαζομαι για μια εξορμηση στη βουλγαρια για σκι (4η φορα) και ειχα δει προπερσυ καποιους ελληναραδες που επικοινωνουσαν μεταξυ τους με walkie talkie και σκευτομουν να επερνα και εγω κατι τετοιο για συνενοηση με την αδελφη μου η με τον πατερα μου πχ... δεν θελω κατι ακριβο...(περιπου μεχρι 30-35 ευρω) εψαξα και στο πλαισιο αλλα ειχε ακριβα (60 ευρω) οποτε δεν εχω Budget για τετοιο ποσο.... εχετε τιποτα στο μυαλο σας...? ευχαριστω Quote ski vs sb? (for now)i will be in BANSKO between 23 & 27th of december, portofolio : https://500px.com/georgeps qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 21, 2011 Σε οποιοδηποτε καταστημα ηλεκτρονικων, Κωτσοβολος, Expert, Mediamarkt θα πρεπει να βρεις με κανα 30αρι το ζευγαρι... Παρεμπιμπτοντως, δεν τα χρησιμοποιουν μονο Ελληναραδες... (δεν ξερω για το Μπανσκο βεβαια... ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
GeorgePS 293 Report post Posted November 21, 2011 Σε οποιοδηποτε καταστημα ηλεκτρονικων, Κωτσοβολος, Expert, Mediamarkt θα πρεπει να βρεις με κανα 30αρι το ζευγαρι... Παρεμπιμπτοντως, δεν τα χρησιμοποιουν μονο Ελληναραδες... (δεν ξερω για το Μπανσκο βεβαια... ) κωτσοβολο δεν εχει.,.οποτε θα πρεπει να κανω ερευνα αγορας ααα ειχα δει ελληνες να το χρησιμοποιουν(εκτος απο δασκαλους) Quote ski vs sb? (for now)i will be in BANSKO between 23 & 27th of december, portofolio : https://500px.com/georgeps qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK Share this post Link to post Share on other sites