Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
dimos

Ορειβατικό Ski

Recommended Posts

Γειά σας. Ενδιαφέρομαι εδώ και καιρό να αγοράσω ορειβατικά σκι. Είμαι ήδη εν ενεργεία ορειβάτης, προπονητής σκί καταβάσεων και το μόνο που λείπει απο την ορειβατική μου <<καριέρα>> είναι το ορειβατικό σκί. Ψάχνω εδώ και καιρό και με έχει φάει το ψάξιμο καθώς υπάρχει μεγάλη ποικοιλία, κυρίωσ σε on-line shops στο εξωτερικο. Έχει κανείς κάτι να προτείνει? Προσανατολίζομαι σε εξοπλισμό με επίκεντρο την κατάβαση. Κάτι πουέχω εντοπίσει είναι Σκί: K2 shuksan , Mt.Baker, Δέστρα: Diamir Freeride Plus και Μπότες: Garmont Adrenaline :huh:

Δημο καλώς ήρθες, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω λινκ, λέει λιγα πράγματα αλλα κάτι θα πάρεις. :huh:

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

Από δέστρα πας ντουγρού για την Fritschi diamir freeride

BLD0247.jpg

Δεν σπάει,δεν χαλάει,τα κάνει όλα και συμφέρει :lol:

Επίσης,φέτος βγήκε και η Freeride plus.Ουσιαστικά ίδια κατασκευή,απλά διαθέτει κάτι αλλαγές στις εδράσεις,για καλύτερη και πιο άμεση μεταφορά ενέργειας ...λένε...και έχουν προσθέσει και ένα έλασμα στο πίσω μέρος της γέφυρας,που ....λένε...ότι μετέχει στο rebound του πεδίλου.

BLD0926.jpg

Πάντως για Freride πας αν ειδικά επικεντρώνσεσαι στην αλπική κατάβαση.

Μπότες τώρα.Οι Garmont ακούγονται μια χαρά.Υπάρχουν κι άλλες αξιόλογες μάρκες,όπως οι Scarpa και οι Dynafit,που βγάζουν πλέον και μπότες με καλή επίδοση και στα alpine καθήκοντά τους.Χωρίς να τις έχω δοκιμάσει,ίσως οι Garmont να είναι ένα κλικ πιο υποψιασμένες....Πάντως σου αναφέρω τις Scarpa και τις Dynafit,ώστε να δοκιμάσεις αν μπορείς και μια άλλη μπότα,διότι πάντα καλό είναι να δοκιμάζουμε όσα περισσότερα μοντέλα μπότας γίνεται. :lol:

Πέρα από τις adrenaline,

ADRORG.jpg

που νομίζω λανσαρίστηκαν πέρσι και αποδείχθηκαν εξαιρετικές μπότες,φέτος βγαίνουν και οι Endorphine

ENDSLV_D1.jpg

ως το κορυφαίο μοντέλο της σειράς freeride της Garmont.Σε ένα περιδικό,το SKI νομίζω,τις είχαν παρουσίασει τις Endorphin,τονίζοντας την άψογη πλέον alpine απόδοσή τους.

Μπες εδω και ρίξε μια ματιά.

Όπως και εδώ ή εκεί για να τα δεις μαζεμένα και με τιμές. ;)

Από πέδιλα τώρα....Υπάρχουν ένα σωρό.Αυτό που πρέπει να αποφασίσεις πρώτα από όλα,είναι κατά πόσο θα κάνεις το ορειβατικό για τη διάσχιση ή την τελική κατάβαση.Αν πας για το πρώτο στρέψου σε ένα αμιγώς ελαφρύ ορειβατικό πέδιλο κι ας είναι και κάπως noodle.Αλλά μάλλον πας για τη δεύτερη περίπτωση,οπότε κοίτα ορειβατικά πέδιλα από τα πιο σκληρά,που προσανατολίζονται για alpine χρήση.

Επίσης,εγώ θα σου πρότεινα,εφόσον πάντα εστιάζεις στην κατάβαση και αν επιπλέον σκοπεύεις να τους κάνεις και πιο all-around alpine χρήση,να κοιτάξεις πολύ σοβαρά και κάποια κανονικά alpine freeride μοντέλα,πέρα από την όποια "ορειβατική" σειρά της κάθε εταιρείας.

Ενδεχομένως να είναι κατα τις πιο βαριά σε σχέση με τα καθαρόαιμα ορειβατικά,αν και βγαίνουν και σχετικά αρκετά ελαφριά τέτοια πέδιλα,από την άλλη δεν συγκρίνονται σε απόδοση και αίσθηση στην κατάβαση.Επίσης,κάποια twintips ίσως να σε ενδιαφέρουν από την άποψη ότι είναι και αυτά πέδιλα ελαφριά,που προσανατολίζονται στο απάτητο.Από μάρκες μη σου λέω ...πάρε γραμμή τα sites και στάμπαρε πέδιλα από την freeride κατηγορία...εννοείται όσα διατείθονται flat.

Υπόψην ότι μέχρι 86-87mm στη μέση πας άφοβα,καθότι τα φρένα της δέστρας freeride βγαίνουν σε διάσταση για mid-fat.Αν πας για παραπάνω φάρδος πεδίλου,ίσως να χρειαστείς ειδική παραγγελία για φαρδύτερα φρένα ή να κάτσεις να τα στραβώσεις λίγο,ώστε να χωρέσουν....

Για ότι άλλο θες,εδώ είμαστε....

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις και τις συμβουλές σας. Να είστε καλά κ αλπίζω να μας χιονίσει γρήγορα.. :P

Τις Adrenalin τις έχω και είναι πολύ καλές στην κατάβαση.

Δοκίμασε όσες μπότες βρεις...

Οι δέστρες Fritschi freeride είναι επίσης πολύ καλές και μπορείς να τις εμπιστεύεσαι.

Η plus είναι βελτιωμένη (αν και ψηλότερη από την κανονική),κυρίως σε ένα σημείο που "πάσχει" λίγο η απλή freeride,δεν πατάνε τα ποδαράκια της φτέρνας καλά και στην εναλλαγή από ακμή σε ακμή νοιώθεις φλεξάρισμα(που μεταφράζεται σε μικρή καθυστέρηση απόκρισης),που ναι μεν δεν είναι και τόσο κρίσιμο στα μαλακά χιόνια,στα σκληρά και στις μεγάλες ταχύτητες είναι παρατηρήσιμο(όχι από όλους).

Πιστεύω με το καινούργιο πίσω μέρος θα λυθεί το μικρό αυτό προβληματάκι.

Για σκι ότι σου είπε ο zox... :)

συμφωνω με τα παιδιά και πιστεύω ότι είναι καλύτερο να προτιμήσεις ένα πιο μαλακό freeride αντί καθαρόαιμου ορειβατικού με μια δεστρα diamir.

τα καθαρά ορειβατικά είναι ελαφριά και μαλακά (τουλάχιστο σε movement) και μπορεί αυτό σε δεσμεύσει ενώ τα freeride θα τα έχεις ακόμα και για τη πίστα.

www.LINESKIS.com

Θα ηθελα μια γνώμη απο όσους έχουν εμπειρία απο ορειβατικό σκί.Σήμερα αγόρασα τίς πρώτες μου μπότες Scarpa και δέστρες Fritschi τι μοντέλο ακριβώς δεν θυμάμε τώρα.Τις δέστρες θέλω να τις βάλω στα ROSIGNOLL SCRATCH που έχω.Θα ήθελα την γνώμη σας για αυτά τα σκι αν είναι καλή ιδέα ή να πάω σε κάτι πιο εξιδικευμένο;

9-2-05020.jpg

Να προσθέσω μια ερώτηση στην Ελλάδα πουλάει κανένα κατάστημα ορειβατικές μπότες?

Προς nek70: Καταστήματα με ορειβατικά-αναριχητικά ενδεχομένως να έχουν και τμήμα ορειβατικού σκι.Ένα από τα γνωστά είναι το Pathfinder και σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα.

Προς mainalo: Τα scratch BC δεν έχεις??? Γνωμη μου είναι ,ότι μια χαρά κάνουν για ορειβατικό,εφόσον έχεις σκοπό κυρίως την freeride κατάβαση.Αν όμως προορίζεσαι περισσότερο για διάσχιση,τότε ίσως να ψάξεις σε κάτι πιο εξειδικευμένο ορειβατικό.

p1sst.jpg

zox βασικά τα θέλω για να δοκιμάσω και μετα αν μου αρέσει............ :blink:

nek70 εγω τα δικά μου τα πήρα στο Καρπενήσι στόν Γιώργο τον Κλαουδάτο.

9-2-05020.jpg

Και μια που ξαναπιανόμαστε με το θέμα θα ήθελα την γνώμη σας για τα σκι BC της ATOMIC

PEAK

CLIMBER

LIMIT

καθώς και για την δεστρα MX412

Περιστασιακά μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα τα BANDIT 2001 184 με Fritschi diamir (παλιο μοντελο) ,τα οποια ηταν ιδιαιτέρως απολαυστικά και σταθερά στις περισσότερες συνθήκες .

τα έχει κανείς ; ή έστω τα έχει δοκιμάσει ;

ΦΙΛΙΚΑ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

zox βασικά τα θέλω για να δοκιμάσω και μετα αν μου αρέσει............ :blink:

nek70 εγω τα δικά μου τα πήρα στο Καρπενήσι στόν Γιώργο τον Κλαουδάτο

ΜΑΙΝΑΛΟ

πιστεύω πως αν ο Γ. Κ. σου προτείνει κάποιο πέδιλο πρέπει να τον εμπιστευτείς καθώς έχει μεγάλη εμπειρία στο συγγεκριμενο θέμα του ορειβατικού σκι .

ΦΙΛΙΚΑ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου.

Θα ηθελα μια γνώμη απο όσους έχουν εμπειρία απο ορειβατικό σκί.Σήμερα αγόρασα τίς πρώτες μου μπότες Scarpa και δέστρες Fritschi τι μοντέλο ακριβώς δεν θυμάμε τώρα.Τις δέστρες θέλω να τις βάλω στα ROSIGNOLL SCRATCH που έχω.Θα ήθελα την γνώμη σας για αυτά τα σκι αν είναι καλή ιδέα ή να πάω σε κάτι πιο εξιδικευμένο;
Έχω κι εγώ τα Scratch BC (το προπροηγούμενο μοντέλο το κίτρινο σε 182cm με 88mm μέση),αλλά με alpine race δέστρες.

Πολύ καλό,αρκετά σκληρό με πολύ καλό κράτημα για το φάρδος του και πολύ καλό στην ταχύτητα και στα άλματα(δεν σπάει με τίποτα),αλλά είναι λίγο βαρύ.

Σκέφτομαι να το τρυπήσω και με τις Fritschi μου και ας είναι λίγο βαρύ(πληρώνω το τίμημα τη ανάβασης για την κατάβαση).

Το συγκεκριμένο σκι δεν αρέσει σε πολλούς(μάλλον λόγω σκληρότητας-θέλει ταχύτητα να το εκτιμήσεις),αλλά εμένα μου έκατσε με την πρώτη.

Θα σου έλεγα μη διστάζεις και αργότερα αν θελήσεις τόσο πολύ ένα ελαφρύτερο σκι για ευκολία και μεγάλες διαδρομές, ε το παίρνεις(έχουν βγει ένα σωρό σε ότι φάρδος ζητήσεις).

Για τις μπότες αν σου κάνουν στο πόδι και στο φλέξ δεν έχω να προσθέσω τίποτα.

Αλήθεια ποιές Scarpa πήρες; :blink:

Φώκιες; :P

Καλώς ήρθες στο ορειβατικό σκι... :P

Πήρα τις DENAL 1 XT.Οσο για τα scratch και εγω πιστέυω οτι είναι βαριά σαν σκι όμως στήν κατάβαση στο απάτητο σίγουρα θα είναι απόλαυση :blink:

9-2-05020.jpg

Και μια που ξαναπιανόμαστε με το θέμα θα ήθελα την γνώμη σας για τα σκι BC της ATOMIC

PEAK

CLIMBER

LIMIT

καθώς και για την δεστρα MX412

Περιστασιακά μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα τα BANDIT 2001 184 με Fritschi diamir (παλιο μοντελο) ,τα οποια ηταν ιδιαιτέρως απολαυστικά και σταθερά στις περισσότερες συνθήκες .

τα έχει κανείς ; ή έστω τα έχει δοκιμάσει ;

ΦΙΛΙΚΑ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Τα σκι της Atomic που αναφέρεις είναι προσανατολισμένα στο χαμηλό βάρος και γενικά πολύ στενά για τα γούστα μου,ίσως μόνο το πρώτο να είναι κατάλληλο για all around ski.

Το Limit είναι για αναβάσεις-καταβάσεις τύπου Everest.

Οι δέστρες είναι καινούργιες κάτι μεταξύ Silvretta και Fritschi,φαίνονται ενδιαφέρουσες και ελαφρές και με din μέχρι 12,αλλά θα περιμένω να δοκιμαστούν πρώτα και μετά θα βγάλουμε συμπεράσματα.

Πάντως είναι καλό που μπαίνουν και οι μεγάλοι κατασκευαστές σιγά σιγά στο ορειβατικό σκι.

Ελπίζω να κατασκευαστεί η ορειβατική δέστρα που ονειρεύομαι χρόνια... :blink:

Τα Bandit me 90mm μέση που έχεις είναι ένα πολύ καλό και κλασικό σκι,μου άρεσε όταν το δοκίμασα,σταθερό και πολύ καλό στα βαριά χιόνια(λίγο πιό σκληρό από όσο πρέπει για μαλακές πούδρες),αλλά άριστο στην κρούστα και επαρκέστατο στην πίστα...

Παιδιά απο Κ2 εχετε δεί τιποτε? Τα ορειβατικά μοντέλα φαίνονται πολύ καλά κ κυρίως το Mt.Baker το οποίο είναι το πιο freeride της ορειβατικής σειράς. Επιπλέον κυκλοφορεί σε πολύ καλή τιμή σε σχέση με άλλα στο ιντερνετ. :D

Δυστυχώς στην Ελλάδα τα ορειβατικά της k2 έρχονται κατόπιν παραγγελιάς .το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία , και ο χρόνος παράδοσης από τον εισαγωγέα τέτοια εποχή είναι πάνω από μήνα .

πάντως οι τιμές της Κ2 είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές στην Ελλάδα σε σχέση με τα ευρωπαϊκά .

ενδεικτικά αναφέρω πως το OUTLAW βγαίνει 799 ΛΤ , πολυ καλη τιμη για την κατηγορια του .

Αν χρειαζεσε πληρ στείλε pm .

φιλικα Περικλης

Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου.

Γεια σας κ πάλι. Εχω βρεί τις ορειβατικές Garmont Adrenaline περσινό μοντέλο σε τιμή 299 ευρώ (καλή τιμη!). Αναρωτιέμαι αν κανείσ την έχι δοκιμάσει σε περπάτημα και ανάβαση να μας πεί καμιά γνώμη. Επιπλέον αν στην θεσσαλονίκη υπάρχει μαγαζί με garmont Ορειβατικού σκί μπότες.. :lol:

Γεια σας κ πάλι. Εχω βρεί τις ορειβατικές Garmont Adrenaline περσινό μοντέλο σε τιμή 299 ευρώ (καλή τιμη!). Αναρωτιέμαι αν κανείσ την έχι δοκιμάσει σε περπάτημα και ανάβαση να μας πεί καμιά γνώμη. Επιπλέον αν στην θεσσαλονίκη υπάρχει μαγαζί με garmont Ορειβατικού σκί μπότες.. :lol:

Στην ανάβαση είναι λίγο σκληρές αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα (λύνεις τα πάνω κλιπ).

Γενικά όπου έχει χιόνι είναι καλές, το πρόβλημα ξεκινάει όπου έχει και πέτρες καθώς οι μπότες αυτές είναι προσανατολισμένες στην κατάβαση και δεν έχουν αρκετό λάστιχο στη σόλα, με αποτέλεσμα να έχουν φθορές και να μην έχουν γενικά την απαραίτητη άνεση και το κράτημα του πέλματος, που έχουν άλλες πιο ορειβατικού χαρακτήρα μπότες (Μιλάμε για το περπάτημα).

Πέρυσι τις περπάτησα στη Βελίτσα πάνω από τρεις ώρες, κυρίως κατηφόρα και ακόμα τα νύχια μου δεν έχουν συνέλθει.

Βέβαια καμία μπότα ορειβατικού σκι δεν κάνει για αυτή τη χρήση, ότι κι αν λένε (μόνο στο χιόνι η σε μαλακά εδάφη είναι καλές).

Για πολύ περπάτημα σε ξέχιονα παίρνω μαζί μου και ένα ζευγάρι ελαφρά άρβυλα η ένα ζευγάρι χαμηλά cross terrain η ακόμα και αθλητικά παπούτσια. :D

Για το δεύτερο ερώτημα πάρε τον αντιπρόσωπο(τηλ:2109210906), να σου πει ποιος έχει τις Garmont εκεί. :lol:

Πέρυσι τις περπάτησα στη Βελίτσα πάνω από τρεις ώρες, κυρίως κατηφόρα και ακόμα τα νύχια μου δεν έχουν συνέλθει.

Τι εννοείς ακριβώς χάσανε την ομορφιά τους και το απίθανο "sidecut" τους? Το χρωματάκι τους μήπως? Χρειάστηκες αρκετή δουλειά (πεντικιουρ) για να τα συνεφέρεις? :lol:

Για πολύ περπάτημα σε ξέχιονα παίρνω μαζί μου και ένα ζευγάρι ελαφρά άρβυλα η ένα ζευγάρι χαμηλά cross terrain η ακόμα και αθλητικά παπούτσια. ;)

Αυτό ξανά πες το. Όντως στο τέλος της σεζόν, όταν και θα χρειαστεί να περπατήσεις αρκετά για να κάνεις κατεβασιές εγωισμού*, μια λύση για να μην καταστρέψεις τις μπότες (ακόμα και ορειβατικές) είναι μια λύση τα ορειβατικά μποτάκια (αρκεί βέβαια να σε περιμένει η παρέα να αλλάξεις!!!!!! :unsure: )

* Κατάβαση εγωισμού : Η προσπάθεια ανακάλυψης (κατά πρώτον) και κατάβασης (κατά δεύτερον) μικρών κομματιών με αποθέματα χιονιού (λαϊκώς χιονούρες), για την ικανοποίηση που προσφέρει η διαδικασία, αλλά κυρίως για να γίνεις πιστικός (σε εσένα και στους άλλους), ότι η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα ή κατά περίπτωση ήδη άρχισε!!!! :P

Πάντως πιστεύω οτι στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρησιμοποιήσω τις φώκιες και το περπάτημα θα είναι πειορισμένο και όχι τόσο πολύ στα βράχια. Μιλάω κυρίως για βουνά όπως Κίσσαβος, Όλυμπος, Πιέρια καθώς είμαι κ απο βόρεια Ελλάδα. Στα υπόλοιπα μέρη του εξοπλισμού έχω καταλήξει Σκι: K2 Shuksan Δέστρα: FRitci Diamir Freeride plus. Καλά για κατάβαση και όχι με μεγάλοβάρος. Τι λέτε με τις επιλογές?

Πάντως πιστεύω οτι στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρησιμοποιήσω τις φώκιες και το περπάτημα θα είναι πειορισμένο και όχι τόσο πολύ στα βράχια. Μιλάω κυρίως για βουνά όπως Κίσσαβος, Όλυμπος, Πιέρια καθώς είμαι κ απο βόρεια Ελλάδα. Στα υπόλοιπα μέρη του εξοπλισμού έχω καταλήξει Σκι: K2 Shuksan Δέστρα: FRitci Diamir Freeride plus. Καλά για κατάβαση και όχι με μεγάλοβάρος. Τι λέτε με τις επιλογές?
Μια χαρά είσαι,αν και θα προτιμούσα λίγο πιο φαρδύ σκι... :)

Κερδίζεις βέβαια σε βάρος και σε συνθήκες σκληρού χιονιού.

Τι μήκος τα πήρες; :)

Πρόκειται να τα αγοράσω την προσεχή εβδομάδα.Απο εξωτερικό βέβαια μέσω internet καθώς οι τιμές τους και η ποικιλία τους είναι σαφώς καλύτερες απο εδώ. Σκι 300 Ευρώ, Δέστρες 239 Ευρώ. Για μήκος μου πρότειναν το 181 cm. Εγω ειμαι 190 και 85 κιλά. Επίσης έχω βρεί στον κλαουδάτο τα Bandit B3 περσινό μοντέλο αν δεν κανω λάθος (με ασπρο-κοκκινο χρώμα) πάλι με 300 ευρώ ύψους 178. Μήπως είναι καλή περίπτωση κ αυτά τα σκί? :P

Τα B3 ακούγονται πολύ καλή περίπτωση.Πέρσι νομίζω πρωτολανσαρίστηκαν αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.

Γενικά η σειρά Bandit έχει γίνει το σημείο αναφοράς στα mid-fat πέδιλα.Ίσως να μην είναι τόσο ελαφριά όσο τα Κ2,ωστόσο κάτι μου λέει ότι θα είναι πιο ΠΕΔΙΛΟ κατάβασης από αυτά.

Βλέπω στο site της Rossignol ότι φέτος βγάινει το B3 RESPECT το οποίο προσανατολίζεται για hiking.Ίσως να υπήρχε και πέρσι μια τέτοια έκδοση,που να σε ενδιαφέρει περισσότερο.Αλλά και η κανονική μια χαρά φάινεται.

Επίσης,σίγουρα είναι 1.78? Φέτος τουλάχιστον βγαίνουν σε 1.76 και μετά πάνω σε 1.84,που μάλλον σου κάνει περισσότερο.

Αν σε ενδιαφέρει πρωτίστως η κατάβαση χτύπα τα Β3.Γνώμη μου και μόνο. :P

p1sst.jpg

Σίγουρα ενα ζευγάρι που είχε μείνει ήταν 178 και μετα είχε ένα ψηλότερο δεν θυμάμαι ποιο μεγεθός. Ουσιαστικά ψάχνω κάτι που είναι κ οικονομικό όπωσ το Κ2 και το rossignol που κυμαίνονται στα 300 ευρώ.Δεν είμαστε για μεγάλα έξοδα. Γι' αυτό αναφέρω αυτά. Επίσης το Κ2 στο site που τα είδα μου απάντησαν οτι το Κ2 έχει πολύ καλή συμπεριφορά στην κατάβαση.

Σε 178 πάντως και σύμφωνα με το site από τη σειρά Bandit βγαίνει μόνο το B1,που μάλλον είναι λεπτό για αυτό που θες,αλλά και το βάρος/ύψος σου.

Αυτά τα Κ2 ενδεχομένως να έχουν πολύ καλή συμπεριφορά στην κατάβαση συγκρινόμενα με άλλα ορειβατικά -noodles- πέδιλα,αλλά σε σχέση π.χ με τη freeride σειρά της ίδιας εταιρείας....τι γίνεται??Εμένα το βάρος τους και μόνο,που είναι εξαιρετικά χαμηλό,με προϊδεάζει ότι δεν μπορεί να συγκριθεί σε σταθερότητα και γενικότερη συμπεριφορά στην κατάβαση.

Αν μπορείς ξαναρώτα στον Κλαουδάτο,για τα Bandit (μοντέλο,ύψος)

p1sst.jpg