zox 746 Report post Posted April 4, 2007 Ψήνεται κανείς για καμιά βόλτα???? Νομίζω ότι τις επόμενες βδομάδες μπορούν να βγουν ωραία γούστα σε αρκετά από τα βουνά μας. Καμιά ιδέα ίσως από τους πιο έμπειρους???? Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted April 4, 2007 nai Στάθη, εκει γυρω θα ειμαι να ταιζω τις φωκιες! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 230 Report post Posted April 4, 2007 Ψήνεται κανείς για καμιά βόλτα????Νομίζω ότι τις επόμενες βδομάδες μπορούν να βγουν ωραία γούστα σε αρκετά από τα βουνά μας. Καμιά ιδέα ίσως από τους πιο έμπειρους???? Εχω ένα φίλο που τρέχει για αναρριχήσεις,πεζοπορίες και όλα τα συναφή.Μ΄έχει στο ψήσιμο και όλο΄ναι λέω και όλο το αναβάλω.Μήπως πρέπει να το δω και γω πιο ζεστά!!! Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted April 4, 2007 Το άλλο σαββατοκύριακο (του Θωμά δηλ.) έχει πανελλήνια συνάντηση ορειβατικού σκι (όχι αγώνες), στην Αστράκα-Γκαμήλα... Μάλλον πρέπει να πάμε, καιρού και χιονιού θέλοντος, γιατί είναι μια γιορτή σε ένα εξαιρετικό μέρος, με δυνατότητες για πολύ καλό σκι... Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted April 4, 2007 Ω ΝΑΙ ΝΑΙ Αν κι ο καιρός ευνοήσει,εγώ καραψήνομαι για την εμπειρία και μόνο. Περισσότερα ΕΔΩ Μέχρι τότε full προπόνηση στις γνωστές μου λάκες Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted April 4, 2007 εαν κανονιστει θα μπορω και εγώ να ερθω με τα ζωακια μου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted April 4, 2007 εαν κανονιστει θα μπορω και εγώ να ερθω με τα ζωακια μου. Αμέ, αλλά χωρίς τις πυτζάμες σου... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted April 4, 2007 Loui επειδη αρχιζω να ψαχνω για εξοπλισμο ορειβατικου σκι, 1)απο οτι εχω προσεξει απο τις φωτο σας οι πιο πολλοι εχετε συνδυασμο, fat πεδιλο για πουδρες με ορειβατικες δεστρες. Τα κλασικα ορειβατικα και λεπτα πεδιλα γιατι δεν τα προτιματε? δεν βοηθανε περισσοτερο στην αναβαση επειδη ειναι ελαφρυτερα? 2)Επισης εχετε μποτες για ορειβατικο σκι? οι οποιες οταν χρειαζεται περπατημα σε εδαφος χωρις χιονι για μεγαλο χρονικο διαστημα πχ Μ.Παπιγκο-καταφθγιο Αστρακας, πως τα πανε? ή φορατε ορειβατικο παπουτσακι και κουβαλατε τις μποτες αλπικου σκι στην πλατη, μεχρι να τσουλησετε? 3)οι μποτες αλπικου σκι στην αναβαση με φωκιες κουραζουν απλα πολυ? ή μηπως δεν μπορουν καν να χρησημοποιηθουν για τετοιο σκοπο? 4)και μια τελευταια ερωτηση, ελπιζω να μην κουρασα-> Αν σου ειναι ευκολο εχεις να προτεινεις καποιο site για αναλογο εξοπλισμο? Μποτες για ορειβατικο σκι Βορεια Ελλαδα που μπορω να βρω και να δοκιμασω? Ευχαριστω προκαταβολικα για οποιον βρει την υπομονη και απαντησει ΥΓ Πιστευω οτι μια απο τις καλυτερες περιοχες για ορειβατικο σκι, ειναι ο ΓΡΑΜΜΟΣ, αν σας ενδειαφερει εχω αρκετες πληροφοριες, και αν προλαβω να "ψωνισω" ακολουθω προς τα εκει-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted April 4, 2007 ΥΓ Πιστευω οτι μια απο τις καλυτερες περιοχες για ορειβατικο σκι, ειναι ο ΓΡΑΜΜΟΣ, αν σας ενδειαφερει εχω αρκετες πληροφοριες, και αν προλαβω να "ψωνισω" ακολουθω προς τα εκει-) Η λέξη "Νάρκες" σου λέει κάτι νέε μου; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted April 4, 2007 Η λέξη "Νάρκες" σου λέει κάτι νέε μου; Φημες Χρηστο δεν υπαρχει κινδυνος, απλα περισυ "τσουγκρησα" με μια αρκουδα, που και αυτη η συναντηση αργοτερα εμαθα οτι δεν ηταν επικινδυνη... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted April 4, 2007 Για εσένα, ή για την αρκούδα; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 230 Report post Posted April 4, 2007 Για εσένα, ή για την αρκούδα; Λάππα,δεν παίζονται οι ατάκες σου!και δεν μπορώ να μη το πω. Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted April 4, 2007 Λάππα,δεν παίζονται οι ατάκες σου!και δεν μπορώ να μη το πω. Εμμμ ένας είναι ο Λάππας... Quote Share this post Link to post Share on other sites
SIRIOS36 410 Report post Posted April 5, 2007 Aπό ότι είδα η ανακοίνωση αναφέρετε μονo σε εγγεγραμμένους σε σωματεία . Ξέρει κανείς κάτι περισσότερο; Quote Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου. Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted April 5, 2007 Ο συνδυασμός fat σκι με ορειβατικές δέστρες είναι ο μικρότερος συμβιβασμός για να κάνεις καταβάσεις αξιώσεων... Οι περισσότεροι στην παρέα μου έχουν και πιο ελαφριά ορειβατικά σκι, για διασχίσεις και γενικά για ευκολία στην ανάβαση, αλλά όταν έρχεται η ώρα της κατάβασης, τα ελαφριά και σχετικά στενά σκι δεν είναι ότι καλύτερο, ειδικά σε δύσκολα χιόνια... Όχι ότι δεν πας, αλλά αν στόχος είναι η απόλαυση της κατάβασης, τότε τα midfat και fat ski είναι πολύ καλύτερα. Οι ορειβατικές μπότες τώρα είναι σε μεγάλες διαδρομές απαραίτητες, καθώς στην Ελλάδα πολλές φορές κάνουμε πολύ περπάτημα και σε πέτρες και γενικά ξηρό έδαφος (χωρίς χιόνι), μέχρι να προσεγγίσουμε το ζητούμενο, δηλαδή το χιόνι... Το μικρότερο βάρος τους, η τρακτερωτή σόλα και η άρθρωση, είναι μεγάλη ευκολία σε σχέση με τις alpine μπότες. Υστερούν βέβαια σε ακαμψία, κυρίως στο πίσω μέρος αλλά και στο πλαϊνό, αλλά μετά από μερικές καταβάσεις τις συνηθίζεις και δεν είναι πρόβλημα για να κάνεις νορμάλ σκι (όχι πολύ μεγάλες ταχύτητες και άλματα). Υπάρχουν πλέον μια νέα γενιά από ορειβατικές με έμφαση στην κατάβαση, που είναι πιο σκληρές και πιο κοντά στις alpine, αλλά και πάλι δεν μπορούν να συγκριθούν με μια καλή μπότα κατάβασης. Τα πάντα είναι λοιπόν θέμα συμβιβασμού στο βουνό, όταν κάνεις ορειβατικό σκι...μην ξεχνάμε ότι για να γίνει η κατάβαση πρέπει πρώτα να γίνει η ανάβαση. Βέβαια, έχω πάει Αστράκα με τις alpine μπότες μου κουβαλώντας και ορειβατικά άρβυλα και στα Βαρδούσια έχω περπατήσει 4 ώρες με τις ίδιες μπότες, αλλά δεν το συμβουλεύω... Το βάρος μαζί με εξοπλισμό ασφαλείας, με πιολέ, κραμπόν και διάφορα άλλα κοντεύει τα 20 κιλά μαζί με μπότες και σκι και η έλλειψη ελαστικής σόλας κάνει τη ζωή δύσκολη και επικίνδυνη πολλές φορές. Ακόμα και όταν έχουμε ορειβατικές μπότες, όταν έχουμε να περπατήσουμε πολλές ώρες σε μονοπάτια και δάση και πέτρες, ένα ζευγάρι ελαφριά παπούτσια στο σακίδιο (αν είναι και αδιάβροχα ακόμα καλύτερα), σώζει τα νύχια μας από την ταλαιπωρία και τα χτυπήματα, κυρίως στον κατήφορο. Οι μπότες κατάβασης και οι φώκιες συνεργάζονται χωρίς πρόβλημα, αλλά και πάλι οι ορειβατικές λόγω άρθρωσης είναι καλύτερες, γιατί επιτρέπουν στο πόδι να έρχεται πίσω (δηλ. να ανοίγει η άρθρωση στον αστράγαλο), προσομοιάζοντας την φυσική κίνηση του ποδιού στο περπάτημα, σε αντίθεση με τις alpine που κρατάνε το πόδι κλειδωμένο στην ίδια θέση. Το ίδιο χαρακτηριστικό είναι που κάνει τις ορειβατικές να υπερτερούν και στο σκαρφάλωμα, με τα σκι στην πλάτη, σε πιο απότομες κλίσεις... Οι ορειβατικές μπότες που θα ήθελα να κατασκευαστούν, θα είχαν την ακαμψία, το προοδευτικό flex και το πολύ καλό fit των alpine, σε συνδυασμό με την τρακτερωτή σόλα και την άρθρωση...το παραπανίσιο βάρος δεν με νοιάζει. Ο εταιρίες δεν συμμερίζονται τα γούστα μου προς το παρόν, αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα αντιληφθούν ότι υπάρχει μια δυναμική προς αυτή τη κατεύθυνση και θα μου φτιάξουν τη μπότα μου... Ο Conrad έχει ποικιλία και σε ορειβατικά σκι και μπότες, καθώς και ο Telemark Pyrenees. Quote Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted April 5, 2007 Οι ορειβατικές μπότες που θα ήθελα να κατασκευαστούν, θα είχαν την ακαμψία, το προοδευτικό flex και το πολύ καλό fit των alpine, σε συνδυασμό με την τρακτερωτή σόλα και την άρθρωση...το παραπανίσιο βάρος δεν με νοιάζει. Ο εταιρίες δεν συμμερίζονται τα γούστα μου προς το παρόν, αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα αντιληφθούν ότι υπάρχει μια δυναμική προς αυτή τη κατεύθυνση και θα μου φτιάξουν τη μπότα μου... ... έχω κάτι Raichle που είναι ακριβώς έτσι .... είναι άκαμπτες, έχουν προοδευτικό flex, έχουν σόλα Vibram, παιρνουν fast crampon και έχουν και άρθρωση η οποία ακινητοποιείται σε 3 προεπιλεγμένες θέσεις ... (ρε μπας και είμαι εξωγήινος ;;; κι έρχομαι απ' το μέλλον ;; :LOL: Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted April 8, 2007 Χρονια πολλα καταρχην, ξεκινησα να ψαχνω για πεδιλακη μετα την διαφωτιστικες απαντησεις του loui, και αυτη την στιγμη κοντευω να χασω την μπαλα! Αυτην την στιγμη εχω τα RΧ8 που για την πιστα αν και αρχιζουν να μου φαινονται καπως μαλακα, με καλυπτουν. Ψαχνω λοιπον για ενα πεδιλο στο οποιο θα βαλω σιγουρα ορειβατικη δεστρα ( σε αυτην ευτυχως κατεληξα, ειναι η fritchi diamir freeride plus), το οποιο το θελω 1) οταν εχει ριξει φρεσκο χιονι να με διευκολυνει να μπορω να βγω εκτος πιστας, οποτε σκεφτομαι να εχει μεση περιπου 78-82εκ, γιατι αν παω για παραπανω φοβαμαι οτι δεν θα μπορω να το κουμανταρω καθολου, 2)να ειναι και σχετικα ελαφρυ ωστε αυτην την εποχη ή και μεσα στον χειμωνα, να μπορω να το "ταξιδεψω" ή και να το κουβαλησω στην πλατη σχετικα ανετα. Ψαχνοντας λοιπον εχω περιπου καταληξει στα Κ2 shuksanMy Webpage, K2 apache Recon My Webpage, movement sparkMy Webpage, Rossignol Bandit Β2 ή Β3, και Atomic Free DReem My Webpage. Θα ηθελα αν καποιος μπορει να με βοηθησει με τις εξης αποριες, 1) Γιατι η Κ2 πλασαρει τον μεν shuksan σαν ορειβατικο, το δε Apache Recon σαν freeride αφου εχουν ακριβως τις ιδιες διαστασεις? Αν εχουν ελαφρως διαφορετικο Βαρος, επηρεαζει αυτο τοσο πολυ την συμπεριφορα του πεδιλου στο χιονι, ειτε πατημενο ειτε πουδρα? Με βαση αυτα που ανεφερα παραπανω πιο απο τα 2 νομιζεται μου τεριαζει περισσοτερο? 2) Rossignol Bandit 2 ή 3, ταιριαζει περισσοτερο για τη χρηση που το θελω(και της δυνατοτητες μου)? 3) Για το συγκεκριμενο πεδιλο της atomic, που οι διαστασεις του, το βαρος του αλλα και η τιμη του μου ερχονται κουτι, ξερει κανεις τιποτα παραπανω? 4) πιο τελικα απο απο τα 6 παραπανω πεδιλα νομιζεται οτι μου κανει, γιατι εγω ζαλιστηκα 5) Ξερετε κανενα site που να εχει Reviews για ολες τισς κατηγοριες των ski, για να μην σας ζαλιζω αλλο? Ευχαριστω οποιον μπει στο κοπο να το διαβασει και ακομη περισσοτερο να μου παντησει κιολας..... ΥΓ Παραλιγο θα το ξεχνουσα, μου συνιστουν κατι τρελα? μηκη. ΠΧ Κ2 Shuksan->1,81m Rossignol Bandit B3->1,84 Ειναι σωστα αυτα τα μηκη?(Ειμαι 1,87μ 82kg) Quote Share this post Link to post Share on other sites
TiLT 0 Report post Posted April 8, 2007 Υπάρχουν πλέον μια νέα γενιά από ορειβατικές με έμφαση στην κατάβαση, που είναι πιο σκληρές και πιο κοντά στις alpine, αλλά και πάλι δεν μπορούν να συγκριθούν με μια καλή μπότα κατάβασηςΑκριβως...την δοκιμασαμε κι αυτη τη γενια και μπορω να πω το εξης: απιστευτα ακαμπτη και σταθερη η Garmont adrenaline. Οσον αφορα στο φλεξ της, η εταιρια εχει βρει τη λυση: δεν λυγιζει η μποτα αλλα η κνημη σας εκανα και μια αναγνωριστικη στον ολυμπο και ειναι μια χαρα απο χιονακι τι λετε για τελευταιο σκ του απριλη; Quote μπορώ και χωρίς ... Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted April 9, 2007 K2 Shuksan = noodle με αλπικά κριτήρια.Εντάξει,ελαφρύ για τη διάσχυση,αλλά στην κατάβαση δεν φτουράει μπρος στα freeride. Από αυτά που ανέφερες εγώ θα πήγαινα κατευθείαν για Β3. Και στα κυβικά σου στο 1.81 ακούγεται μια χαρά. Αν θες κάτι πιο στριφτερό κοίτα και τα Scott (Aztec και ειδικά τα Mission). Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted April 9, 2007 Η λογικη στο εκτος πιστας ειναι να εχεις μακρύ πεδιλο και οταν λεμε μακρυ λεμε μακρυ...τουλαχιστον στο υψος σου. πχ ο Λουης που ειναι 1.70+ εχει σχεδον 1.90 για freeride καταστασεις Για αρχή παρτο και 1.74. Tα Recon ειναι πολυ βαριά ξεχασε τα για ορειβατικα. Ειναι φανταστικο σκι για εκτος πιστας,πουδρες κλπ αλλα lift served or Heli Τα Shuksan τα δοκίμασα στα Ανω Κελλάρια στη κατάβαση μου φάνηκαν παιχνίδια. To υψος τους ηταν 1.67 και ηταν οτι πρεπει για μεσα στο "ρεμα" που κατεβαιναμε στο βιδεακι. Απο οτι ειδα απο το πεδιλακι θα σου ειναι μια χαρα. Τα Β3 ειναι γνωστα φετος δε τα δοκιμασα καθολου αλλα ειναι all time classic. Τα υπολοιπα δε τα εχω δοκιμασει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted April 11, 2007 Γενικά είμαι της άποψης ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και στο ορειβατικό σκι και είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε λίγο πιο φαρδιά σκι από αυτά που περιγράφει ο Γρηγόρης... Το μήκος για κάποιον με κάποια βάση σε τεχνική και με δεδομένο το βάρος και το ύψος του Γρηγόρη, δεν πρέπει να είναι κάτω από 174cm, σε twintip 177cm και γιατί όχι μέχρι και 184, για έμφαση σε κατάβαση χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς ταχύτητας. Σε δύσκολα χιόνια το μήκος και το φάρδος είναι σύμμαχος με κάποιο συμβιβασμό σε βάρος και ευελιξία, που όμως δεν είναι και τόσο μεγάλος συμβιβασμός. Φυσικά πάντα μιλάω με τη ματιά του σκιέρ που αγαπάει την κατάβαση περισσότερο από την ανάβαση και δεν κάνει αγώνες ορειβατικού σκι. Ο καλύτερος μάλλον τίτλος γι αυτό που συνήθως κάνω είναι ο "mountaineering ski", δηλαδή ανεβαίνω μια πλαγιά, ένα λούκι, η ένα βουνό με σκοπό, αν είναι εφικτό, να το κατέβω με τα σκι... Έτσι λοιπόν με αυτά τα κριτήρια δεν προτείνω κανένα σκι από αυτά που διάλεξες Γρηγόρη, αλλά άλλα... αυτό και αυτό και αυτό ακόμα και αυτό, επίσης πολύ καλό είναι και αυτό. Επίσης καλό και ελαφρύ από μια ορειβατική εταιρία είναι αυτό, κοιτά και αυτό, γιατί όχι και αυτό, αυτό, αυτό, Προσπάθησα να σου βρω σκι, που να μπορείς να κάνεις σε όλες τις συνθήκες, ακόμα και σε πίστα, καθώς φαντάζομαι ότι θα είναι και το μοναδικό ορειβατικό σκι, που θα έχεις. Αν κάποιος έχει δυνατότητα και για άλλο ζευγάρι , μπορεί να φτιάξει και ένα καθαρά για πούδρες και μεγάλα βουνά, που θα είναι από 94mm και πάνω στη μέση και ίσως και λίγο μακρύτερο σε μήκος, για τον freerider που όλοι, λίγο η πολύ, κρύβουμε μέσα μας... Quote Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted April 11, 2007 Χρόνια Πολλά. B2 αρχικα για τα πρωτα βηματα ορειβατικου σκι κ αργοτερα βλεπουμε (του Λούη η αναλυση ειναι πληρης) - δουλεψτε τις τεχνικες σας κινησης στο ψηλο βουνο, σκι εκτος πιστας κτλ (αυτο παει για ολους μας [εχω γινει γραφικός να το λεω, σορρυ]) κ μετα κυνηγι εξοπλισμου κ λοιπων παρελκομενων. ..μεχρι τοτε..ετοιμασου Λούη για τουτο, στο πλαισιο της ‘γνωστης’ προετοιμασιας “Marinelli 08”! Πριν 3μερες (Μ.Σαββατο απογευμα κ με καλοσχηματισμενες -για την εποχη- γραμμουλες)..σου θυμιζει κατι ΤΟ συγκροτημα αυτό!; (με μια σκηνουλα στα Μετερίζια, βγαζουμε ισα με 4-5 50μοιρες γραμμες σε ενα ΣΚ) Quiz: θα αγγιξουμε παλι τον Ιούνη φετος’ με σκι στα ποδαρια; Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted April 11, 2007 Από που την τράβηξες Κωστή; Αρκετό χιόνι και βλέπω και το couloir που είχα κάνει πριν από 4 χρόνια, ότι γίνεται... Αυτό το Σαββατοκύριακο θα πάω Αστράκα και το άλλο Βαρδούσια... Όποιος θέλει και μπορεί και έχει και τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορεί να έρθει έστω για την εμπειρία... και κάτι θα βρεθεί να κάνει από σκι... Βασική προϋπόθεση είναι η αυτονομία σε υλικά (χρειάζονται οπωσδήποτε παπούτσια η ορειβατικές μπότες, καλό σακίδιο που να παίρνει και τα σκι, κραμπόν για τα παπούτσια και τις μπότες του σκι ίσως και φυσικά ορειβατικά σκι και φώκιες). Είναι για σχετικά έμπειρους μόνο και έχει και 3 ώρες περπάτημα μπορεί και λίγο με τις φώκιες αν έχει χιόνι μέχρι το καταφύγιο (για την Αστράκα μιλάω). Από εκεί μπορεί ο καθένας να διαλέξει την διαδρομή και την κατάβαση που θα κάνει, που φυσικά απαιτεί και άλλο ανάβαση με τις φώκιες και περπάτημα, (σκαρφάλωμα για τους πιο έμπειρους). Όποιος ενδιαφέρεται, νομίζει ότι θα τα καταφέρει και αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού του, ας με ειδοποιήσει έγκαιρα για να κλείσουμε στο καταφύγιο. Η εκδήλωση με την ομοσπονδία για την ορειβατική συνάντηση με σκι δεν θα γίνει απ' ότι ξέρω μέχρι στιγμής, γι αυτό θα πάμε για την "πάρτη" μας... Η αυτονομία και η ανεξαρτησία είναι βασική προϋπόθεση για τον καθένα, καθώς δεν αναλαμβάνω να ανεβάσω η να κατεβάσω κανέναν. Απλά καλώ όποιον έχει το πάθος και την διάθεση να κάνει ορειβατικό σκι χωρίς γκρίνιες, έτσι για την παρέα και την εμπειρία της διαμονής σε κανονικό βουνό (έστω και σε καταφύγιο)... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted April 11, 2007 Αχχχ!!! Τα καημενα τα νιατα...τι γρηγορα που περνουν.... Ειδα στη Νορβηγια αυτα: Fischer Boundless Crown Τα ζαχαρωσα, τα ζαχαρωσα...αλλα τελικα αποφασσα οτι αν ειμαι σοβαρος για κατι τετοιο (500Ε τα ειχαν...), καλυτερα να αφιερωσω χρονο και προσπαθεια στα αχαμνα ξαδελφακια τους που ηδη εχω, Atomic ARC All Mountain (χωρια που πρεπει να χασω καμμια 30αρια κιλα προσπαθωντας ). Ειναι ομως μουρλια, με μεταλλικες ακμες και fishscale base, ουτε φωκιες ουτε κερια ουτε αλλα εσπεριδοειδη . Ενταξει δεν στριβουν οπως τα ορειβατικα, αλλα στη διαδρομη πετανε (nordic touring-backcountry). Ολοι οι φιλοι μας εκει πανω ειχαν τα πιο αχαμνα (65-55-62 στο περιπου) και εχουν τρελλαθει με το ποσο καλυτερα ειναι απο τα απλα XC με τις πλαστικες ακμες (κατι που ειχα ανακαλυψει προ δεκαετιας με τα Atomic ARC (και εχω να τσουλησω 8 χρονια), τοτε γελαγανε οι Νορβηγοι γιατι ηταν λεει βαρια γυρω στο 1,5-2 κιλα το ζευγαρι ΜΕ τις δεστρες ). Makalu θα μου βρεις καμμια χιονουρα προσιτη (οχι 5 χιλιομετρα ανηφορα για να φτασω... ) να τα βγαλουμε βολτα για να δουμε πως κερωνουμε klister??? Οταν κλεισει το ΧΚΠ βεβαιως... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted April 11, 2007 Απο την αλπικη ραχη της Ομάλιας +1700μ Ελατού/ΑνωΧωρα (απ’τα δυτικα ειναι τραβηγμενη η φωτο). Το κεντρικο συγκροτημα των ψηλων κορφων ειναι καλοστημενο κ το κραταω καβα για αργοτερα — η νοτια κορυφογραμμη όμως δειχνει ακομη καλυτερη με τις δυτικες πτυχες της πανετοιμες..(εκκρεμουνε, δεν τις εχω πλησιασει ποτε χιονισμενες κ τεεελω). pan3.bmp Είναι μακρια για ΣΚ απ’ το μεγαχώρι μας η Γκαμήλοβα Λούη κ την άλλη βδομαδα εχω ταξιδι, σορρυ, το ξανακανουμε μεσα Μάη αν θες. Εχει στα κελαρια 2-3 σημεια για προπονηση Μάκη σε αποσταση 10’ περπατημα απο το 1950. Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites