Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted April 23, 2007 Μπράβο παιδιά, πραγματικά ζηλεύω, (ή μάλλον με αυτές τις κλίσεις δεν ξέρω αν ζηλεύω, αλλά...) σίγουρα θα ήθελα να μπορώ να έρθω μαζί. Πάντα τέτοια, είστε πραγματική διαφήμιση για την χιονοδρομία τη χώρας μας. Mr. Zox, υποκλίνομαι! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted April 23, 2007 H ΚΑΤΑΒΑΣΗ Οι βορινές πλαγιές του Καλόγερου απλώνονται μπροστά μου μέχρι τη δολίνη στο Σέσι γύρω στα 2.000μ...it's party time!!!! Το χιόνι αν και περασμένη η ώρα και δεδομένης της εποχής ήταν ικανοποιητικότατο ανοιξιάτικο... Φτάνοντας στο Σέσι το παιχνίδι συνεχίστηκε με λίγο τραβερσάρημα και τσούλιμα στις εναπομείναντες χιονούρες...πίσω μου άφησα τον Καλόγερο... και απέναντί μου αντίκρυζα τα λούκια πίσω από τον Ηρακλή,μέρος της Περιφερειακής-Αρνόβρυσης... Η ώρα περασμένη και έψαχνα τη διαδρομή του γυρισμού...τη συντομότερη αν ήταν δυνατόν. Σχεδόν ενστικτωδώς έπεσα πάνω στην μοναχική χιονούρα-ασανσέρ-εξπρές (που λέγαμε πριν...) , Αυτή θα με κατέβαζε μέχρι το Αλοκαίτικο ρέμα στο τσακ μπαμ... από το καλό στο καλύτερο δηλαδή... Να,λοιπόν,η είσοδος στη χιονούρα-ασανσέρ...μια χαρά φαίνεται και το χιόνι -αν και σε χαμηλό σχετικά υψόμετρο- σούπερ ανοιξιάτικο.... μέσα στη χιονούρα το πλατύτερο σημείο ίσα με δύο ρατρακιές,το στενότερο κανα 2μέτρο και η κλίση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα,ειδικά στα χαμηλά της... ...οι στροφές που βγήκαν δεν είχαν προηγούμενο σε αίσθηση,καθότι το όλο σκηνικό ήταν ότι πιο fun και συγχρόνως εντελώς απόκοσμο, τριγύρω κοτρόνια και μια λωρίδα απολαυστικού χιονιού,για πέρασμα,σαν χείμαρος χιονιού.... Τ Ε Λ Ε Ι Α !!!! Yeah baby...till the bottom!!!!.Όταν λέω θα κάνω σκι μέχρι την τελευταία χιονούρα,κυριολεκτώ Τελικά η χιονούρα-ασανσέρ με "ξέρασε" στο Αλοκαίτικο ρέμα,όπου κατοικοεδρεύει το παγωμένο ποτάμι... Από δω,από κει σκιάρισα έστω και με μικρές διακοπές ένα vertical 2327 -> 1900.Καθόλου άσχημα για τέλη Απρίλη,μια τέτοιας σεζόν Το άλλο Σ/Κ στην Τουμποράχη έχει πάρτυ...για να μην πω και για Βελίτσα μεριά ή και ακόμα πιο πέρα Stay cool!!!! Υ.Γ: Μπάρμπα Nickel δώσ' μου κι άλλο χώρο για φωτογραφίες,διότι το έχω τερματισει Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted April 23, 2007 haha ανοιξε καινουριο θεμα... Βαλτα με τιτλους ανα χιονοδρομικο πεδιο Quote Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted April 24, 2007 Ανοιξιάτικο βουνό . Μία όψη που ο μέσος χιονοδρόμος δεν γνωρίζει. Μπράβο παιδιά που ανοίγετε τα μάτια του κόσμου. Ελπίζω ότι μέσω αυτών των φωτό και των ποστ θα παρακινηθούν αρκετοι να γνωρίσουν το βουνό από κοντά, όπως πραγματικά είναι και όχι σαν παιδική χαρά χιονοδρομικού κέντρου. Υπάρχει ζωή και μετά το κλείσιμο των χιονοδρομικών. Y.Γ. Πριν αρκετά, πάνω από δέκα , χρόνια είχα κατέβει την τελευταία μέρα λειτουργίας του Παρνασσού, που ήταν στα μέσα Μαίου , με τα σκί σχεδόν μέχρι το 1750 ,μέσα από το ρεματάκι. Σκεφτήτε πόσο χιόνι θα είχε τότε στις βορινές πλαγιές. Δυστυχώς τότε δεν πηγαίναμε γιά ορειβατικό Quote Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted April 24, 2007 ... οι σύντροφοι makalu και louis οι οποίοι ανδραγάθησαν στο μέτωπο των λουκιών Βαρδουσίων θα αποκαλούνται τιμητικά εφεξής: makaluki και louislouki στον σύντροφο zox απονέμεται ο τίτλος του alone και εφεξής θα προσφωνείται: alonezox για τους συντρόφους Ανδρέα και Tilt το Επαναστατικό Συμβούλιο Ανεξαρτησίας εκ των Χιονοδρομικών συνεδριάζει ακόμη και δέχεται προτάσεις .............. ωραία !!! πολύ ωραία !!! Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted April 24, 2007 Makalu εεε Makalu....ο zox σου πήρε τη "δουλειά" ρεεεε... Κοίτα το θρασίμι που γλυκάθηκε και τα πήρε όλα σβάρνα. Μπράβο ρε Στάθη, αισθάνομαι περήφανος που το ένστικτό μου για σένα βγαίνει σωστό. Ακολουθήστε τον κι άλλοι, να γεμίσουν τα βουνά μας από κόσμο δραστήριο... Την Κυριακή κάτι θα κάνουμε... Quote Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted April 24, 2007 ..παει τον χασαμε τον Στάθη. Παντα φαινόταν λεβεντια - λιγα λογια (προφορικα..διοτι γραπτα το παει το γράμμα ) κ περισσότερες -ορθες- πραξεις. Τετοιους φιλους θελουν τα βουνα, οχι θεωρητικα ανθυποτυρογαλα που προκαλουν μπελαδες με την αφελεια τους! luisluki ..ή Lou(K)is 15/05/03 το ρεκόρ του ΧΚΠ! η τελευταια μερα που μαλλον αναφερεσαι Αποστόλη το λουκι κατω απο το νταμάρι του Αυγού. ο κατω δρομος που ηταν χιονισμενος (!!!!) ακομα μεχρι τα μεσα Μάη το 1950 με τα Ανω Κελάρια κατασπρα! (αυτα ειναι τα ανω κελαρια κατα τους τσοπανακους του Παρνασσου) ..κ φυσικα η ομορφια της ανοιξης που ερχοταν ολοταχως! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted April 24, 2007 Κωστή θυμάσαι καμμιά χρονιά, κάπου στο 97 που έκλεισε πάλι αργά. Δεν θυμάμαι να ήταν τόσο πρόσφατα αυτό που περιγράφω. Στις 15/5 ήμουν εκεί . Το προγούμενο βράδυ κοιμήθηκα με το παράθυρο ανοιχτό, γιά να έχω μιά αίσθηση χειμώνα. Το ταξίδι, πήγαινε έλα έγινε φυσικά με σορτσάκι -σανδάλι-κοντομάνικο Quote Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted April 24, 2007 Δε θυμαμαι για να ειμαι ειλικρινης το 97’..παντως την προηγουμενη του κλεισιματος του ΧΚΠ το 2003 ημουν με σορτς κ σάνδαλο στο ΧΚΠηλιου για περπατημα με 1-2 μετρα χιονι!!! Απιστευτες ποσοτητες για Πηλιο τετοια εποχη, που συνηθως ειναι μονο γκαζον! Χιονια σε ολους τους χιονοδιαδρομους του κεντρου Ακομα φτυαριζανε στα Χάνια απο τις στέγες κ τις βεραντες! ..κι ολα αυτα 14/05!!!! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted April 24, 2007 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted April 24, 2007 Εγω για το 97 δεν ξερω γιατι δεν ημουν Ελλαδα αλλα πρεπει να ηταν καλη χρονια -> http://www3.cybex.gr/snowreport/archive/1997/01-05-97.htm ( απο 1/5/97). Παντως το 96 που το θυμαμαι σαν σημερα γιατι ηταν η πρωτη χρονια που εκανα σκι( μετα ξανα το 2000), ειχα κανει στο Καιμακ πτωτομαγια!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
cadm8 1 Report post Posted April 24, 2007 Πήλιο με πράσινα δέντρα και χιόνι Η φωτΟγρφΙα Quote Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted April 24, 2007 Un πηλί vable Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted April 24, 2007 δάκρυα κυλούν από τα μάτια μου....... Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted April 24, 2007 Από το ορειβατικό στην Αστράκα... Νομίζαμε ότι είμαστε ασφαλείς περνώντας με τα σκι 10-15μ μακριά από την άκρη του βουνού.... Μάλλον κάναμε λάθος... Κοιτάξτε αυτές τις τεράστιες κορνίζες στην άκρη της ορθοπλαγιάς... Και όλα αυτά μια κακή σε χιόνια χρονιά...φανταστείτε τι γίνεται όταν έχει πολλά χιόνια... Quote Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted April 24, 2007 Κρεμαμενες κορνιζες δεκαδων τονων μεσα απριλη μιας σκαρτης χρονιας! καταπληκτικη φωτογραφια Λούη! Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted April 24, 2007 Αυτός που έβγαζε την φωτογραφία ούρλιαζε ή περίμενε?............. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted April 24, 2007 Φωτογραφία να σου κόβεται η ανάσα Quote Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted April 24, 2007 ... να και ένα χειμωνιάτικο doubling της διαδρομής και των λουκιών που κάνανε τα παιδιά.... ίδια πορεία, ίδια λούκια ... Πάντα τέτοια !!! Κοιτωντας προς τις «Πορτες» κ το νοτιο τους συγκροτημα (στα κοκκινα η διαδρομη "μας") Ανεβαινοντας με Σουφλες, Πυραμιδα, Γιδοβουνι πισω μας.. Στάθης (ΖΟΧ), Ανδρεας η πορεία των makalu, louis,Tilt, Zox και Ανδρέα φωτογραφημένη από πιο δεξιά Ερχεται κι ο Λούης. Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted April 24, 2007 ώπα ρε.... τι έγινε εδώ? Εδώ που είσαι ήμουν, εδώ που είμαι θα έρθεις. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted April 24, 2007 ... και η συνέχεια ..... Αρχιζουν τα τεχνικα μεικτά (βραχου-χιονιου) περασματα..20-30 μετρα κατω από την κορφη. εδώ makalu μου δεν είχε.... μεικτά ... ήταν γνήσια παγωμένα !!! ...... Λουνα-παρκ γραμμων Φυσικό plateau στα 2400μ (Μέγας Κάμπος) 10μετρη καταρριχηση εκτεθειμενου περασματος. .... άντε νάμαστε όλοι καλά ... Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted April 24, 2007 Από το ορειβατικό στην Αστράκα... Νομίζαμε ότι είμαστε ασφαλείς περνώντας με τα σκι 10-15μ μακριά από την άκρη του βουνού.... Μάλλον κάναμε λάθος... Κοιτάξτε αυτές τις τεράστιες κορνίζες στην άκρη της ορθοπλαγιάς... Και όλα αυτά μια κακή σε χιόνια χρονιά...φανταστείτε τι γίνεται όταν έχει πολλά χιόνια... Απίστευτες φωτογραφίες! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted April 24, 2007 Καλά πλέον το thread έχει ξεφύγει....απίθανες φωτογραφίες πέφτουν βροχή!!!! Panpanou έδωσες ρέστα...βασικά μένω άναυδος . Βέβαια αναγκαστικά πρέπει να κατέχεις γνώσεις χειμερινού βουνού για να "ξεκλειδώσεις" τα μυστικά του βουνού το χειμώνα,αλλά οι καταβάσεις που βγαίνουν θα είναι πυραυλοκίνητες!!!! Για τις κορνίζες της Γκαμήλας τι να πω, απλά έχω συγκλονιστεί.... ,ειδικά αν σκεφτείς ότι ήταν μέρα ασύστολων χιονοστοιβάδων στην Αστράκα. Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted April 25, 2007 Τις φωτογραφίες με τις κορνίζες τις τράβηξε ο Σπύρος με βιντεοκάμερα... Αντί να μας φωνάξει να φύγουμε μακριά, έβγαζε φωτογραφίες ο άτιμος... panpanou, πολύ ωραίες οι φωτό σου... Ποιό είναι το λούκι που κατεβαίνετε δεμένοι; Στα Αετολοντάρια δεν είναι; Μήπως έχεις καμία με το νότιο συγκρότημα τραβηγμένη κατάφατσα, για να διαλέγουμε γραμμές τώρα που έρχεται σιγά σιγά το καλοκαίρι; Να και 2 φωτό από άλλη κατάβαση, στο Κλασικό couloir της Αστράκας, του αδερφού μου του Γιώργου, που έγινε πριν από 2 εβδομάδες από τότε που πήγαμε όλοι μαζί... Quote Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted April 25, 2007 Ομορφες φωτογραφιες Πάνο---σωστες χειμωνιατικες! Αρχηγόπουλo Μακαρι να ειχαμε σκληρα, εστω κ παγωμενα χιονια..Δυστυχως την Κυριακη ηταν knee-deep slush , που στο μεν ανεβασμα κόβονταν βηματα/σκαλοπατια με 3x προσπαθεια (κ φυσικα ουτε λογο για κραμπόν!) κ στο κατεβασμα υπερπροσπαθειες για το rebound απo στροφη σε στροφη (μεχρι κ τα φαρδια πουδροπιατάκια απο τα μπαστουνια εμπαιναν βαθια στη γρανιτα με ελαχιστη δυναμη! ) Νομιζω αυτη η φωτο ειναι απο κεντρικη Σούφλα - πολυ ατμοσφαιρικη με τον Μόρνο κ ΧελμοΖήρεια στο βαθος! ..κ αυτη απο Μετεριζια Σκαναρισμενη φωτο απ’την πρωτη μου καταβαση με σκι στα Βαρδουσια (μισες Πόρτες, οσο ειχα φτασει με τις φωκιες) το 96’ Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites