Jump to content
barcode

Φωτιά στην Πάρνηθα...

Recommended Posts

...και της πλήρους κατάργησης κάθε μηχανοκίνητου σκάφους (αναψυχής) στη θάλασσα. Μολύνουν και κάνουν φασαρία!

Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Είναι σαν να λες να καταργηθούν τελείως τα αμάξια εκτός από τα λεωφορεία και τα μεταφορικά. Άτοπος λοιπόν ο συσχτισμός σου.

Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Είναι σαν να λες να καταργηθούν τελείως τα αμάξια εκτός από τα λεωφορεία και τα μεταφορικά. Άτοπος λοιπόν ο συσχτισμός σου.

Γιατι μηπως χρησιμοποιεί κανείς το φουσκώτο η το cruiser για να πάει καθημερινά στη δουλειά του? Ειναι καθαρα για αναψυχή. Μηπως χρησιμοποιούν κάποιον προκαθορισμένο δρόμο/ροτα πως το λένε, για να πάνε απο το 1 μερος στο άλλο, υποχρεωμένοι να μή περνούν απο πουθενά αλλού? Δε το νομίζω.

Ισως δεν είναι το ακριβώς ανάλογο του εντουρο/4x4 αλλά έχει μεγάλες ομοιότητες, και κυρίως στο mindset. Αυτό δηλαδή οχι της μεταφοράς, αλλα της εξερεύνησης, της αποδρασης κτλ κτ.

Μπορεί να μετρηθεί η ζημιά που κάνει 1 μηχανή όταν περνά απο 1 πατημένο (το τονίζω ήδη πατημένο) ορεινό μονοπάτι?

Μπορεί να μετρηθεί η αναστάτωση της πανίδας του βουνου απο το θόρυβο?

Μπορεί να μετρηθεί η ζημια που προκαλει ενα φουσκωτο όταν φτάνει σε μια παραλια ερημική ?

Μπορεί να μετρηθεί η αναστάτωση των ψαριών?

Ποιά είναι μεγαλύτερη?

Ποιό οικοσύστημα αξίζει να ανέχεται περισσότερα? Τα βουνά είναι άδεια απο άλλα μεταφορικά μεσα εκτος απο εντουρο ενίοτε (σπανια πιστευω). Οι θάλασσες υποφέρουν τα πλοια της γραμμής, τα εμπορικά, τα φορτηγά και τα υπόλοιπα χιλιάδες βενζινο/πετρελαιο-σκαφάκια αναψυχής.

Για μένα δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου, μπορεί να κάνω και λάθος. Για την ιστορία, ουτε εντούρο κάνω (δεν οδηγώ μηχανή καν) ουτε εκτος δρομου παω, αλλα ούτε σκάφος χρησιμοποιώ.

Φωτιές update: η φωτιά στη μάνη μαίνεται ακόμα, έχει ανέβει ψηλά στο βουνό πάνω απο τον Α.Νίκωνα με κατευθυνση προς το Οίτυλο. Είναι σε δυσβατο σημείο που δεν πλησιάζει με τιποτα πυροσβεστικό όχημα. Ολη η δουλειά γίνεται με αεροσκάφη μονο. Καίει απο την Τετάρτη και ίσως έχει κάψει περισσότερα στρέμματα απο αυτή στην Πάρνηθα... Φυσικά οι αναφορές σε αυτή τη φωτιά ειναι φευγαλέες γιατι δεν φαίνεται απο το παράθυρο κανενος καναλιού και γιατι το θέμα με τις φωτιές έφυγε απο την επικαιρότητα. Ελπίζω να γίνει καμια συναυλία...

Καλές διακοπές! :P

no friends on a powder day

Μπορεί να μετρηθεί η ζημια που προκαλει ενα φουσκωτο όταν φτάνει σε μια παραλια ερημική ?

Μπορεί να μετρηθεί η αναστάτωση των ψαριών?

Μήπως χάνουμε λίγο το νόημα? Μήπως τελικά να αυτοκτονήσουμε όλοι για να μην ενοχλούνται τα ψάρια και τα πουλιά? Ούτε φουσκωτό έχω, ούτε κάνα φοβερό jeeping κάνω αλλά θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος τι ζημιά κάνει στο περιβάλλον μια παρέα με ένα φουσκωτό που πάει σε μια ερημική παραλία, κάνουν 1-2 ώρες μπάνιο και φεύγουν χωρίς να έχουν πετάξει σκουπίδια σε παραλία και θάλασσα.

Μην τα δαιμονοποιούμε όλα, με λίγη προσοχή μπορουν να συνδυαστούν πολλές ανθρώπινες δραστηριότητες τη φύση χωρίς αυτή να διαταρέσεται. Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν μηχανισμοί προσαρμογής στις νέες συνθήκες.

Σχετικά με τις φωτιές, τα τάνκερ και τα λοιπά μαζί σας είμαι για να μην παρεξηγούμαι.

papadakn-portes2_3.jpg

Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς

Nea Kifisia Weather Station

Locus-delicti.com Blog

Μμμμ...η ομαδικη αυτοκτονια θα ηταν για ορισμενους μια αποτελεσματικη λυση, αν δεν ηταν για τα εκατομμυρια κουφαρια που θα σαπιζαν και θα προκαλουσαν τεραστιους περιβαλλοντολογικους ρυπους B):o .

Κατι αλλο; :P Λιγο...πιο οικολογικα αποδεκτο; ;)

Τουλαχιστον το δικο μου το καϊκι παει με 6 κομβους με το ζορι, μεχρι και οι μαριδες μας προσπερνανε ;) , οποτε δεν γενναται λογος για ζημια στην πανιδα :P αρα παω να κοιμηθω ησυχος :P

Φιλικα

ΜακηςΜ

Όχι πως έχω καμιά ένσταση,

αλλα επειδή απ΄οτι έχω καταλάβει είμαι ο μόνος που ασχολούμαι το σπορ (αν και ΜΧer) νομίζω ότι οφείλω να φωνάξω τον αντίλογο :)

και για να μην παρεξηγηθώ με τους εντουράδες, μαζί σας είμαι, έχω κι εγώ εντούρο, αλλά όχι στα μονοπάτια συνάδελφοι
Μπορείς να μου πεις πως δημιουργούνται τα μονοπάτια?

προσωπικά αν και μηχανόβιος είμαι υπέρ της πλήρους κατάργησης του off road, είτε μηχανής είτε αυτοκινήτου
Με αυτή την λογική ας καταργήσουμε και την off-road πεζοπορία.

Μπορεί να μετρηθεί η ζημιά που κάνει 1 μηχανή όταν περνά απο 1 πατημένο (το τονίζω ήδη πατημένο) ορεινό μονοπάτι?

Μπορεί να μετρηθεί η αναστάτωση της πανίδας του βουνου απο το θόρυβο?

Πληροφοριακά, για τα δύο παραπάνω έχει γίνει έρευνα σε ΗΠΑ και Ιταλία και έχω διαβάσει αποσπάσματα πριν απο 10 χρόνια.

Δυστηχώς όμως δεν την έχω να σας την παρουσιάσω. Θα προσπαθήσω όμως να ψάξω στο ινετ μπας και βρώ τίποτα.

Πάντως, μετά απο αυτή την έρευνα και στις δύο χώρες οριοθετίθηκαν καποιες περιοχές ως απαγορευμένες για εντούρο, έγιναν υποχρεωτικά τα οικολογικά λάστιχα στις off-road μηχανές και ειδικά στις ΗΠΑ εγιναν υποχρεωτικόι oi σιγαστήρες ειδικών προδιαγραφών (πολύ αυστηρές).

Αυτό μάλιστα ανάγκασε της Ιαπωνέζικες εταιρείες να σχεδιάζουν ελαφρώς τροποποιημένα μοντέλα για την συγκεκριμένη αγορά.

Peace!

Ο άνθρωπος είναι μέρος της φύσης, όπως και κάθε άλλη μορφή πανίδας.

Ο άνθρωπος μετακινείται με τα πόδια του, απόλυτα φυσιολογική ενέργεια.

Όταν ο άνθρωπος μετακινείται στη φύση με αυτοκινούμενα θορυβώδη, καυσαεριογόνα και ρυπογόνα μέσα, δεν είναι καθόλου φυσιολογική ενέργεια.

Μέσα στις πόλεις με την πανίδα (και την χλωρίδα) από μικρή έως ανύπαρκτη, η μετακίνηση με αυτοκινούμενα μέσα είναι μια αναπόφευκτη (πλέον) καταστροφή στο ήδη κατεστραμμένο περιβάλλον (από την δόμηση κ.α.).

Το ίδιο συμβαίνει και με τις παράκτιες περιοχές και κυρίως κοντά στα παραθεριστικά θέρετρα, που μπορούν να θεωρηθούν ως κυκλοφοριακά κέντρα πόλεων.

Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνομαι το πόσο μας πονάει ότι αγαπάμε και το χάνουμε, αδιαφορώντας για οτιδήποτε. Μην μου χαλάσουνε το χόμπι και ας χαθεί όλος ο κόσμος.

Το πεζοπορικό μονοπάτι, με το μονοπάτι-δρόμος που ανοίγεται για εντουρο και 4Χ4 ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΊΝΕΤΑΙ.

Η απαγόρευση της off road μηχανοκίνητης αυτοκίνησης συγκρίνεται με το περιορισμό της πλεύσης με μηχανοκίνητα σκάφη στα ανοιχτά, όχι με της πλήρους απαγόρευσης όλων.

Ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας και εμένα μου άρεσε να μπαίνω με την μηχανή μου μέσα στο δάσος και να κάνω τρελίτσες. Όσο περισσότερο έρχομαι σε επαφή με την φύση όμως, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνομαι την ζημιά. Δεν χρειάζομαι έρευνες για να το διαπιστώσω, το βλέπω, το ακούω, το αισθάνομαι, για να μην μπούμε καν στην διαδικασία συζήτησης περί χρηματοδοτήσεων ερευνών κλπ κλπ κλπ

Α ρε Φώτη,

Μάλλον δεν κατάλαβες ότι δεν διαφωνώ κι οτι απλά έτσι το έγραψα για κουβέντα ;)

Αν και το "Ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας " αν απευθύνεται μόνο στο συγκεκριμένο θέμα μου ακούγεται κάπως .

Όλοι μας δεν αγαπάμε τα ΧΚ και τα επισκευτόμαστε συνέχεια? Αυτά τι είναι φυσικά?

Πάντως έτσι για να το πάμε πιο πέρα εχω δύο ερωτήσεις.

1. Το ποδήλατο είναι αποδεκτό ?

2. Στην Πάρνηθα είχες προλάβει να δεις τι ζημιά είχαν κάνει οι εντουράδες ?

off road μηχανοκίνητης αυτοκίνησης

Στο παραπάνω είμαι αντίθετος.

Φυσικά και το ποδήλατο είναι ένα μέσο που ενοχλεί ελάχιστα και προσωπικά το αποδέχομαι και το επικροτώ.

Την πρώτη φορά που συνάντησα μηχανές στην Πάρνηθα μου έφυγε το χαμόγελο αμέσως. Δεν αναφέρομαι βέβαια σε μηχανές που ανέβηκαν πχ στο Μπάφι για καφέ ή για το ξεκίνημα ενός περιπάτου. Μηχανές και επιβάτες που ήταν λασπωμένοι από επάνω ως κάτω και βγαίνανε μέσα από τον Δριμό.

Από εκείνη την ημέρα συνάντησα 2-3 γνωστούς μου που λατρεύουνε το 4χ4 στις λάσπες των διαφόρων δασών (και πολύ συχνά ακόμα και δριμών) και τους παρακίνησα να αφήσουν μια ημέρα τα τζιπ στην αρχή του δρόμου και να συνεχίσουν με τα πόδια........"Σώπα μωρέ μαλ....., είσαι τρελός?".....................θα συνεχίσω να προσπαθώ.

Φώτης

ΥΓ. Αν φάνηκε ότι ήμουν επιθετικός έστω και λίγο (κάτι που με χαρακτηρίζει γαμώτο....) ζητώ συγγνώμη, θα είμαι πιο προσεκτικός.....

ΥΓ. Αν φάνηκε ότι ήμουν επιθετικός έστω και λίγο (κάτι που με χαρακτηρίζει γαμώτο....) ζητώ συγγνώμη, θα είμαι πιο προσεκτικός.....

εγω μαζι σου

Στο παραπάνω είμαι αντίθετος.

Φυσικά και το ποδήλατο είναι ένα μέσο που ενοχλεί ελάχιστα και προσωπικά το αποδέχομαι και το επικροτώ

Πάντως και το ποδήλατο "ανοίγει" μονοπάτια και λούκια αντίστοιχα με αυτά των μηχανών.

Γενικά, επειδή έχω γυρίσει όλη την πάρνηθα άπειρες φορές και με τα δύο οχήματα σε πληροφορώ ότι η ζημιά (δεν αναφέρομαι στο θόρυβο) δεν είναι μεγάλη (ειδικά αν σκεφτείς οτο κάθε ΣΚ υπάρχουν δεκάδες και βάλε εντρουράδες στο βουνό) και σιγουρα δεν είναι οριστική. Ξέρω πολλά παλιά μονοπάτια που σήμερα ή καλυτερα μέχρι πριν απο λίγες ημέρες ήταν καταπράσινα χωρίς να ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο τοπίο.

Μου έχει τύχει πολλές φορές να ψάχνω μονοπάτι μετά από ένα μήνα!

Όσο για τον θόρυβο, είναι σίγουρο ότι είναι ενοχλητικός.

Αν ακούσεις όμως μηχανή με εξάτμιση ειδικών προδιαγραφών (στην Ελλάδα χλωμό) για δάσος ίσως να μην σε χαλάει τόσο.

Να ξέρεις επίσης ότι τα βουνά γύρω από την Αθήνα φυλλάσονται και πολλές περιοχές με ζώα και πουλιά που ενοχλούνται από τον θόρυβο είναι απαγορευμένες. Έχω συναντήσει αρκετές φορές φύλακες που μου έχουν ζητήσει να μην προχωρήσω σε συγκεκριμένες περιοχές . Άυτές είναι γνωστές στους εντουράδες και οι "σωστοί" δεν τις πλησιάζουν

ΥΓ. Αν φάνηκε ότι ήμουν επιθετικός έστω και λίγο (κάτι που με χαρακτηρίζει γαμώτο....) ζητώ συγγνώμη, θα είμαι πιο προσεκτικός
Χαλάρωσε.

Αν ήσουν επιθετικός τώρα θα πονούσες, όποτε και θα το έίχες καταλάβει ;)

και για να εχουμε κατι να συζητάμε...διαβασα σε άρθρο του ριζοσπάστη πως 62,5 στρέμματα απο την καμενη εκταση του δασους(της Παρνηθας) αποδιδονται ουσιαστικα στο καζινο...

οποιος θελει το αρθρο ας μου πει

σχόλιό μου: τα ΜΜΕ γιατι σιωπουν? και ενα αλλο: καζινο παρε να εχεις!

Athens Voice

Σοβαρό κίνδυνο διέτρεξε το καζίνο της Πάρνηθας από τη μεγάλη φωτιά που

> ξέσπασε και η οποία μετά από έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής

> περιορίστηκε στον Eθνικό Δρυμό, όπου καίει ακόμα. Aπό τις φλόγες της

> πύρινης λαίλαπας κινδύνευσε το μοναδικού φυσικού κάλλους πάρκινγκ και

> μία καντίνα με λουκάνικα, ενώ από τις αναθυμιάσεις ζαλίστηκε ένα

> μηχάνημα τύπου κουλοχέρης, που νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ σε

> μηχανουργείο στο Mενίδι.

Συγχαρητήρια προς όλους τους εμπλεκόμενους

> έστειλε ο υπουργός Δημοσίας Tάξεως κ. Bύρων Πολύδωρας, την ώρα που ο

> πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι όλες οι καμένες εκτάσεις θα κηρυχθούν με

> προεδρικό διάταγμα ανακαζινωτέες. Tο μέγεθος της καταστροφής εξετάζουν

> επιτόπου ειδικά συνεργεία καταπατητών, που άρχισαν ήδη να ρίχνουν τα

> πρώτα μπετά για την αποκατάσταση του φυσικού τοπίου. H προστασία της

> Πάρνηθας θα εξασφαλισθεί στο μέλλον με τη δημιουργία του αντιπυρικού

> αυτοκινητοδρόμου 16 λωρίδων κυκλοφορίας, ο οποίος θα τέμνει τον εθνικό

> δρυμό και θα συγχρηματοδοτηθεί από το ελληνικό δημόσιο και το Tαμείο

> Eνοχής, ενώ η κατασκευάστρια κοινοπραξία (Eλληνική Kακοτεχνική -

AXOPTAΞ - NEPΩN KATAΠATHTIKH) θα αναλάβει το δύσκολο έργο της είσπραξης των

διοδίων.

> Στην τεράστια επιχείρηση κατάσβεσης χρησιμοποιήθηκαν μία μάνικα, δύο

> κουβαδάκια παραλίας από το Τζάμπο, μεγάλος αριθμός χριστοπαναγιών και

> τέσσερις πυροσβεστικοί χαρταετοί, που έριχναν ποσότητες νερού από

> αέρος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έλλειψη εναερίων μέσων που

> παρατηρήθηκε οφείλεται στο γεγονός ότι τα πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν

> πετούν όταν έχει πολλή ζέστη και δυνατό αέρα, ενώ η επαφή τους με το

> θαλασσινό νερό καταστρέφει το όμορφο κίτρινο χρώμα τους και

> αποφεύγεται όσο είναι δυνατόν. Στελέχη του κυβερνητικού μηχανισμού

> βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στα πύρινα μέτωπα, εξοπλισμένα με γυαλιά

> ηλίου, κασκέτα του μπέιζμπολ και φραπέδες σε πλαστικά ποτηράκια,

> τραβώντας φωτογραφίες με τα κινητά τους.

...

Καμιά φορά με τον αυτοσαρκασμό γίνεται η σκληρότερη κριτική και μάλιστα με το χαμόγελο.

Πολύ με στεναχωρεί ότι γέλασα με τα παραπάνω αντί να κλαίω.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Και τα λογια περιττα ειναι αυτη τη στιγμη, σημερα που 100 "αστυνομικοι" φυλαγαν το καζινο ενω σε εστιες φωτιας στελνονταν με το ζορι 50 πυροσβεστες...ειναι σωστη αυτη η διαπιστωση!

Μια ομαδα νεαρων, σημερα, επιτεθηκε στο καζινο πετωντας μπογιες, φυσικα αμεσως επενεβησαν οι υπερασπιστες του νομου με ελικοπτερα κλπ οργανα οπως: υπαλληλους του καζινου, και εναν εκει δημαρχο μιας απο τις περιοχες που συνορευουν με το "δασος". Μπραβο στο δημαρχο που υπερσπιζεται το καζινο!! Πως υπαρασπιστηκε τα καμενα?

Περιττο ειναι επισης και το γεγονος οτι ξυλοκοπηθηκαν αγρια απο τους "αστυνομικους", οι οποιοι τους συνελαβαν και τους πηγαν στη γαδα καταπατωντας φυσικα νομους και συνταγμα(ΧΑΧΑ, τα οποια υπερασπιζονται)

Ξερουμε που ζουμε, ποιοι βαζουν τις φωτιες και ποιοι καλυπτουν τις "παγαποντιές"

ευλόγησον...

Μια ομαδα νεαρων, σημερα, επιτεθηκε στο καζινο πετωντας μπογιες, φυσικα αμεσως επενεβησαν οι υπερασπιστες του νομου με ελικοπτερα κλπ οργανα οπως: υπαλληλους του καζινου

Λάμπρο, έχεις δίκιο. Άλλη φορά οι εργαζόμενοι να μήν υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εταιρείας που εργάζονται. Εντάξει μωρέ...κι άμα κλείσει δεν τρέχει τίποτα...

Περιττο ειναι επισης και το γεγονος οτι ξυλοκοπηθηκαν αγρια απο τους "αστυνομικους", οι οποιοι τους συνελαβαν και τους πηγαν στη γαδα καταπατωντας φυσικα νομους και συνταγμα(ΧΑΧΑ, τα οποια υπερασπιζονται)

Οι αστυνομικοί καταπάτησαν τους νόμους ? Και για να ξέρω...αν κάποιος κάνει ζημιά στο σπίτι σου θα του πείς ευχαριστώ ξαναπέρνα την 1η του μηνός ?

Ξερουμε ποιοι βαζουν τις φωτιες και ποιοι καλυπτουν τις "παγαποντιές"

Στείλε μου ένα pm με ονόματα να τα πάω εγώ στον εισαγγελέα, αφού εσύ τα ξέρεις και δεν κάνεις κάτι.

σε λιγα χρονια θα μπορω να κανω κατι...ακομα δεν ειμαι "πολιτης" αυτου του εδαφικου κομματιου.

ελπιζω ομως να βρω και μια παρεα γιατι μοναχος...δεν κανεις τιποτα

ομαδα πεταξε τις μπογιες, ομαδα πηγε για αλληλεγυη στα δικαστηρια, ομαδα ειναι ο συλλογος τουριστικης χιονοδρομιας, μονος δεν κανεις τιποτα, εισαι ενα μηδενικο μεσα σε εναν αλγοριθμο

προς το παρον ας κανω αυτο που μου λενε οι πρσβυτεροι του περιβαλλοντος μου: "διαβασε για τις πανελληνιες, περνα εκει που θες και μετα...διαβασε και τα πολιτικα σου βιβλια, βρες και τις παρεες που θες, και κανε ο,τι θες"

Δεν πιστευω να μην συμφωνει καποιος...

Βεβαια, ας ξεκαθαρισουμε πως ειμαστε ο,τι επιλεγουμε να ειμαστε.

Ζουμε σε πολη γιατι το επιλεξαμε.

Καταπινουμε ο,τι (και αν) καταπινουμε, επειδη το επιλεξαμε.

Ζουμε οπως ζουμε, γιατι απλα το επιλεξαμε.

Κανουμε σκι επειδη το επιλεξαμε(βεβαια, αυτο δεν ειναι αρνητικο)

Τί να πω?Μαλλον κεφια θα ειχα, πολλες ιδεες και ηταν παραγωγικο αποψε το πληκτρολογιο. Ελπιζω να μαθω κατι και απο αλλες αποψεις "πρεσβυτερων".

προς το παρον ας κανω αυτο που μου λενε οι πρσβυτεροι του περιβαλλοντος μου: "διαβασε για τις πανελληνιες, περνα εκει που θες και μετα...διαβασε και τα πολιτικα σου βιβλια, βρες και τις παρεες που θες, και κανε ο,τι θες"

Και μετα και μετα και μετα θα εχεις φτασει 40 και δεν θα το εχεις καταλαβει.

Μην πιστευεις αυτο που λενε ''διαβασε τωρα για να διασκεδασεις μετα'' και ''η ζωη ειναι ολη μπροστα σου για να κανεις οτι θες''...Αν προσεξεις απο μικρο παιδι αυτο σου λενε,αλλα συνεχεια ερχεται μια νεα παραταση και ενα νεο ''μετα''.

Οτι χανεις τωρα το εχασες.Τις ομορφες στιγμες που θυσιαζεις για το διαβασμα δεν προκειται να τις ξαναπαρεις πισω.

Οταν περασεις σε καποια σχολη θα συνειδητοποιησεις πως το σχολειο ηταν απλα μια μικρη και ευκολη αρχη.

Οταν περασεις σε καποια σχολη θα συνειδητοποιησεις πως το σχολειο ηταν απλα μια μικρη και ευκολη αρχη.

Το όταν είναι "χρονικό"; Γιατί το μέλλον μπορεί να είναι μακριά.

Μπορεί η "σχολή" να μην είναι αποκατάσταση, μπορεί και να είναι, ανάλογα με το πως θα την "χρησιμοποιήσει" αυτός που θα πετύχει.

Άρα ας θέσει τους στόχους του ο καθ'ένας. Αν όντως θέλει να περάσει θα πρέπει να εστιάσει στον στόχο του με τον αποφασιστικότερο τρόπο. Αλλιώς είναι ούτως ή άλλως χάσιμο χρόνου.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Λάμπρο, έχει δίκιο ο Γιάννης... Ξέχνα τα βιβλία και πήγαινε για μπάνιο.

Μακράν η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις..!

Και πού 'σαι, αν πας για μπάνιο όλα αυτά τα "μετά" εξαφανίζονται και όλως ξάφνου κάνεις ό,τι σου καπνίσει όποτε σου καπνίσει, όχι σαν τα άλλα τα κορόιδα που δουλεύουν...

(άσε που οι πρεσβύτεροι όταν σε συμβουλεύουν το κάνουν από άχτι γιατί τους το έκαναν και σ' αυτούς όταν ήταν μικρότεροι. Κάτι σαν τα καψόνια στο στρατό ένα πράγμα...)

Παρόλα αυτά έχε υπόψη σου οτι οταν μεγαλώσεις, θα αντιληφθείς οτι καθε ωρα διαβασματος ήταν πολύτιμη και θα δείς οτι θα έχεις την αναδρομική απαίτηση απο τον εαυτό σου, να τα είχες κάνει όλα τέλεια τοτε (δηλαδή τώρα)! (σε καταμπέρδεψα?)

Αυτό απλά προσθέτει στο παραπάνω πόστ του Ιάσωνα που βεβαια είναι απόλυτα σωστό και με βρίσκει σύμφωνο. Προσπάθησε για ισορροπία.

:P

edit: Hugely offtopic. Sorry, το θέμα είναι Φωτιά στην Πάρνηθα

no friends on a powder day

Γιατί χωρίς σχόλια παρακαλώ ?

Το ''ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ'' γράφεται με Ε ? Με ΑΙ γράφετε το πρώτο...άντε μπράβο.

Tetza απο που ειναι η φωτογραφια?Μετοχι Παρνηθας?

Tetza απο που ειναι η φωτογραφια?Μετοχι Παρνηθας?

Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις :lol: