Jump to content
barcode

Φωτιά στην Πάρνηθα...

Recommended Posts

Στην τελική η γενιά του κάθε Δαμιανού έκανε και την επανάστασή της -πραγματική ε- όχι κάτι ψευτομαγκιές καίμε ,ρημάζουμε τα πάντα και μετά αράζουμε στο Κολώνάκι για freddo και ψωνίζουμε παπουτσάκι prada!!!!

Γιάννη έχεις άδικο γιατί αυτά που λέει παραπάνω ο Στέφανος ισχύουν 100%!!!

Ομως θα έπρεπε εφόσον υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ σας να μιλάτε μέσω pm.

Παρακαλώ να δείχνουμε σεβασμό στο forum πόσο μάλλον σήμερα που καταπιάνεται με αυτό το τόσο δυσάρεστο για όλους γεγονός.

.....

Η περιοχη Παλιοχωρι δεν υπαρχει πια,το ιστορικο σαλε ''Κυκλαμινα'' και η Αγια Τριαδα καηκαν ολοσχερως,το ''δασος των γιγαντων'' με τα τεραστια,πανεμορφα και αριθμημενα ελατα ειναι πλεον σταχτη...

Καποιοι πηραξαν την καλυτερη μας φιλη....αυτη με την οποια περπαταγαμε,καναμε snowboard,σκεφτομασταν,διαβαζαμε για την εξεταστικη μας,υποδεχομασταν τις εποχες του χρονου....Οποιος γνωριζει το βουνο και το εχει ζησει μπορει να νιωσει τι σημαινει πονος αυτη τη στιγμη...

Αυτα θα συμβαινουν οσο η πλειοψηφια του ελληνικου πληθυσμου διατηρειται αστοιχειωτη,αμορφωτη και διακατεχεται απο το αισθημα του ''ωχ μωρε,δε βαριεσαι''....

Κατα την επομενη εβδομαδα θα εχουμε παρελασεις ασχετων καραγκιοζηδων στα παραθυρα που θα πετανε το μπαλακι της ευθυνης ο ενας στον αλλον για να κερδισουν ψηφους...το γεγονος θα ξεχαστει συντομα και ισως το Πασοκ ευνοηθει...

Εμενα δε με νοιαζει ουτε ποιος φταιει,ουτε αν αργησε η πυροσβεστικη,ουτε αν ηταν ο ανεμος δυνατος....η Παρνηθα πληγωθηκε ανεπανορθωτα και αυτο δεν αλλαζει...θα με ενδιεφεραι ομως να μαθω ποσο κοστιζει να πανε να γ@@@@ε για να τους πληρωσω τα εξοδα :angry:

Υ/Γ:Η Παρνηθα διαθετει παρα πολλους δασικους δρομους.Μαλιστα υπαρχει δρομος καλης βατοτητας απο την Αγια Τριαδα μεχρι την κορυφη Κεραμιδι ο οποιος ειναι πολυ πλατυς και ''κοιταει'' τη δυτικη πλευρα του βουνου.Θα μπορουσαν να ειχαν δημιουργησει εγκαιρα μια ζωνη εκει και να εχουν περιορισει το δυτικο μετωπο που απειλουσε τον κυριο πυρηνα του βουνου.

Αυτο που τους ενδιεφεραι ομως ηταν να δημιουργησουν αντιπυρικη ζωνη γυρω απο το καζινο και τις βιλλες των Θρακομακεδονων

...

Φίλε John,

Όποιος έχει πάει έστω και λίγο στο βουνό νιώθει τον πόνο και την οργή... :angry::angry::angry:

Η φωτιά ξεκίνησε απο πυλώνα της ΔΕΗ στα Δεβενοχώρια και “καβάλησε” όλο το βουνό με αέρα 2-3 μποφόρ!!!

Αν είχε δηλαδή 8 μποφόρ και είχε γίνει εμπρησμός σε πολλές εστοιές τι θα είχε γίνει??

Το μόνο που μένει είναι αναμνήσεις, φωτογραφίες και ..... το καζίνο...

Νομίζω οτι έφτασε ο κόμπος στο χτένι...

Τι αλλο πρεπει να μας καταστρεψουν για να ενεργοποιηθουμε?

Πρέπει να καεί το σπίτι μας για να αντιδράσουμε???

Για τον μοναδικό μεγάλο πνεύμονα της Αθήνας, τι πρέπει να κάνουμε?

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕ.......

P.S.: Αυτός ο πολύ μεγάλος υπουργός ο Πολύδωρας τι εννοούσε λέγοντας οτι η επιχείρηση ήταν μερικώς επιτυχής και ότι τα δύσκολα πέρασαν???

Επιτυχία είναι οτι σώσατε το καζίνο???...Τα όμορφα πέρασαν ρε γελοίε τα δύσκολα μόλις άρχισαν....

Φωτη, με μια πιο προσεκτικη αναγνωση του post μου παραπανω ,ειναι ολοφανερο , οχι μονο οτι ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ πληρως το μεγεθος της καταστροφης ,αλλα και το οτι ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ οτι ειμαι υποχρεωμενος να ΖΗΣΩ τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ της . Και για αυτο δεν ειμαι υποχρεωμενος ουτε να απολογηθω ,ουτε να το "επιβεβαιωσω" σε κανεναν....

Ειμαι ο τελευταιος ανθρωπος που θα διαλεξει να χρησιμοποιησει "διπλωματικη γλωσσα" ,και "ομορφα λογακια" κατι τετοιες στιγμες.....για τον απλουστατο λογο οτι νιωθω ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ οταν μου ΣΤΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ !!!!!!!. και διατηρω το δικαιωμα μου να το βροντοφωναξω !!!!!

Αυτο δεν εχει ομως τιποτα να κανει με τις ανυποστατες κατηγοριες περι "γενεων" που φταινε η οχι ,η τις κατηγοριες και αντεγκλισεις ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Δεν προσθετουν τιποτα στον "ανθρωπο που θελεις να ξυπνησεις"

Τελος παντων ,σταματαω εδω...........

(προς αποφυγην παρεξηγησεως)

οχι Φωτη ,με τη φραση , "κατηγοριες και αντεγκλισεις ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ" ,δεν αναφερομουν στο ποστ σου....Στον Δαμιανο και τον Γιαννη αναφερομουν... και ΔΕΝ το πηρα προσωπικα........no problem λοιπον !!

και για να ξαναγυρισουμε στο θεμα μας ,συμφωνω με τον Στεφανο.........."το πιο ευκολο ειναι να το ριξουμε στα κομματα στις υπηρεσιες ,στους παλιους ,αλλα ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΑΣ"

Ειμαι ο τελευταιος ανθρωπος που θα διαλεξει να χρησιμοποιησει "διπλωματικη γλωσσα" ,και "ομορφα λογακια" κατι τετοιες στιγμες.....για τον απλουστατο λογο οτι νιωθω ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ οταν μου ΣΤΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ !!!!!!!. και διατηρω το δικαιωμα μου να το βροντοφωναξω !!!!!

Σωτηρη δεν υπαρχει αντιπαραθεση με κανεναν,αλλωστε δεν εχουμε και τιποτα να χωρισουμε.

Απλα,οπως λεει και ο Arma,δε θα συμπεριφερθουμε σα ''yesmen'',με ομορφα περιποιημενα λογακια και politics οταν καποιοι εκλεψαν αυτο που για πολλους ηταν ηρεμια και ισσοροπια.

Περιμενα απο το Δαμιανο και τον χ,y Δαμιανο να προσθεσει κατι ουσιαστικο και οχι να επικεντρωσει το ενδιαφερον του σε μια λεξη που χρησιμοποιησα.

Παραθετω το post απο ενα αλλο Forum που εγραψε καποιος σημερα με το ψευδονυμο ''Γιαννης''

''

Εξω απο τα δοντια

επειδη εγω δεν ανηκω σ αυτους που <τρωνε>ουτε απο την νεα δημοκρατια αλλα ουτε και απο το πασσοκ και το κκε ουτε απο κανεναν αλλο καρεκλοκενταυρο δεν εχω προβλημα να τα πω οπως ειναι τα πραγματα.

1981. η αττικη καιγεται απο ολιγορια του κρατικου μηχανισμου που αφησε μια φωτια σε ενα σκουπιδοτοπο στην περιοχη της ανατολης της νεας μακρης να ανεβει στην πεντελη και παρ οτι υπηρχαν δρομοι κανενας δεν εκανε τιποτα για να την αναχετησει.μονη δικαιολογια τα 7 μποφορ εκεινη την ημερα.

Περασαν 27 χρονια ομως και αλλαξαν 2 παραταξεις εξουσια.

τι αλλαξε?τιποτα.

ειμαστε στο 2007 και ξερω οτι το δασος της παρνηθας ηταν εκει.αντεξε σε πολεμους σε χουντα σε τοσα οχι ομως και στην

φετινη κυβερνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και εξηγω.

15 μαρτιου>ο κυριος ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ εμφανιζεται εν μεσω πλατων χαμογελων πλαι πλαι με τον κυριο ΚΟΗ αρχηγο Π.Σ. και περιτρανα αναγγελει οτι φετος για πρωτη φορα στην ιστορια της χωρας αρχιζει το προγραμμα προστασιας δασων 2007 για την καλοκαιρινη περιοδο.βγηκαν πολλες φωτογραφιες ειπαν και οι 2 πολλα.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΕΛΕΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΜΕ ΠΕΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ΤΡΟΠΟ και πιστεψαμε οτι ναι φετος κανουμε νεα αρχη,αλλα δεν ηταν ετσι ηταν μονο κουφια λογια και προεκλογικες υποσχεσεις.

τον ΜΑΙΟ ανακεινωνεται και επισημα πλεον η εναρξη του σχεδιου μονο που δεν υπηρχε κανενα σχεδιο.

-προσληψεις εγιναν 500 αντι 3000 που ειχαν ζητηθει.αντιθετα 2500 δασοφυλακες!! θα προσληφθουν(θα θα θα)

-ο μονιμος πυροσβεστικος σταθμος στον δρυμο ενω αριθμουσε 17 ανδρες απο φετος περιοριστικε στουσ 7

-στην παρνηθα χτες συμφωνα με το σχεδιο επρεπε να υπαρχουν 3 πυροσβεστικα μεσα στο δασος για περιπολια>δεν υπηρχε κανενα ομως.

-δικαιολογια τους για την τραγικη εικονα σε πυλιο-παρνηθα-αγια και σε τοσα αλλα μεροι ηταν το πληθος των πυρκαγιων.ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ.το 2004 εκδηλωθηκαν διπλασιες πυρκαγιες σε 1 μονο 24ωρο αλλα τοτε υπηρχε συντονισμος τωρα οχι.

ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΝ ΘΙΑΣΟΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΜΕ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑ,ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ??????

-ΧΤΕΣ βραδυ ο αρχηγος των μεταφερομενων εθελοντων(πρωιν στρατιωτικος καταδρομεας) ζητησε αδεια απο τον κυριο ΚΟΗ να επιτεθει στην φωτια την νυχτα την ωρα που μπορουσε μαζι με 90 εμπειρους ακομη αλλα ο κυριος ΚΟΗΣ απαγορευσε σε ολους την εισοδο στο δρυμο την νυχτα.δικαια τον αποκαλεσαι στο σκαι ασχετο,σε ολο το κοσμο ειπε η φωτια δαμαζεται μονο βραδυ στην απνοια,εμας δεν μας αφησαν,αφησαν την φωτια να καινει 18 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΣΕ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΨΕΙ.Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΡΑΧΟΥΝ ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ Ο ΒΥΡΩΝ.

ΟΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ ΑΦΗΣΑΝ 120 ΕΛΑΦΙΑ ΝΑ ΚΑΟΥΝ!!!Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΑΙΖΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΥΓΕ ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ!!(ΘΕΕΕ ΜΟΥ!!!!)ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΑΦΙΑ ΚΑΗΚΑΝ ΟΡΘΙΑ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΧΩΡΕΣΕΙ.

ΑΚΟΜΗ και τα παιδια εδω στο φορουν εβλεπαν απο το πρωι την καταστροφη να ερχεται..οι μονοι που δεν την εβλεπαν και καθυσηχαζαν τα καναλια ηταν οι<ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ>

ΤΟ ΠΡΩΙ KAI αφου η φωτια εκαιγε αργα την νυχτα και λογο της αλλαγης του αερα δεν κινηθηκε βορεια αλλα επεσε παλι στα καμμενα ηρθαν τα καναλια και μαζι 6 αεροπλανα και 2 ελικοπτερα!!!εφυγαν μολις επεσε η φωτια και τα καναλια και τωρα ξαναγυρισαν ποθ φουντωσε ξανα...

-δεν νοικιασαν φετος αεροσκαφοι απο γαλλια και ρωσια για πρωτη φορα και χτεσ ζηταγαν βοηθεια δωρεαν και πηραν λιγη...

-ετρεξαν να σωσουν το προαυλιο του μον παρνες.χτεσ ειχαν μολισ 30 οχηματα και τα 8 ηταν εκει που δεν ειχε προβλημα!!

-σημερα εχει 50 οχηματα για 28 χλμ μετωπο.

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ?ΕΛΛΕΙΠΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ??ΑΝΑΡΧΙΑ??ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.Η wwf σημερα δηλωσε οτι το μικροκλιμα της αττικης αλλαζει δραματικα και ενα απο τα σπανιοτερα στον πλανητη παρακαλω ειδη ελαφιου το κοκκινο ελαφι που αποτελουσε φαινομενο παρατηρησεων για επιστημονες απο ολο το κοσμο αφανιζεται ενω το ελατοδασος δεν θα αναπληρωθει ποτε πια αφανιστηκε μαζι με τα 3/4 ΤΟΥ ΔΡΥΜΟΥ.

σε 48 ωρεσ καηκαν σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΕΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ εγω δε φταιω εσυ δεν φταις ποιος φταιει τελικα που μας τελειωνουν??ευθηνες εχουν ολες οι κυβερνησεις μεγαλυτερες παντα εχουν ομως παντα αυτοι ποθ κυβερνουν τωρα και μας χορτασαν παχια λογια απο το μαρτιο γ αυτο και σ αυτο εδω το σειμιο θα το πωΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΙΝΗ ΜΑΣ''

παιδια ,εχει κανενας σας πιο προσφατη ενημερωση ?????? (ωρα 3.15)

ακουσα οτι η φωτια αναζωπυρωθηκε στις περιοχες Μπαφι ,Φλαμπουρι ,μονη Κλειστων.....

(δεν υπαρχει δυνατοτητα να μαθω απο το γραφειο)

Γιάννη πολύ σημαντικά όσα μας μετέφερες από τον συνενώματό σου από άλλο forum.

Πραγματικά αν όλα αυτά αληθεύουν (εννοώ τα νούμερα) τότε στην Πάρνηθα διαπράχθηκε ένα μεγάλο έγκλημα.

Eίναι σύνηθες φαινόμενο κάθε χρόνο να καίγονται τα δάση μας και εμείς να φωνάζουμε για τις εκάστοτε κυβερνητικές παραλήψεις. Ομως γιατί κάθε 4 χρόνια όλα αυτά τα ξεχνάμε μπροστά στην κάλπη;

Eίμαι σίγουρος οτι και στις επικείμενες εκλογές θα τα ξεχάσουμε και οι περισσότεροι θα τρέχουμε και θα χειροκροτούμε κάτω από τα μπαλκόνια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (μαζί κι εγω).

Τελικά είμαστε περίεργος λαός αλλά και άξιοι της μοίρας μας!!!

καταρχάς, μην ενημερωνεστε απο τα καναλια και τους δημοσιογραφους. κλειστε την τηλεοραση τελειως.

ισως να μην ειναι αληθεια ολα αυτα που λενε.

Στο πηλιο η φωτια ειναι τουλαχιστον 3πλασια απο αυτης της παρνηθας

Να ειναι καλα ο stefoxe 1975 με το λινκ απο το δορυφορο

Οι δημοσιογραφοι σιγουρα δε θα πουν ολα αυτα που θα δουμε εμεις γραμμενα σε σελιδες...

Το indymedia παρεχει μια καλη ενημερωση καθως ειναι πολυσυχναστη σελιδα και γινονται πολλες ανταποκρισεις απο ατομα που ανεβαινουν...

Μονο λυπη και αφανταστη οργη εχω μεσα μου... οπως και ολοι σας

Δεν ειναι σωστο τωρα να εχουμε παραπλευρες απωλειες μαλωνοντας μεταξυ μας

Η φύση λεει: Γινεται μια ΔΡΑΣΗ, αυτη η δραση παντα επιφερει μια ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Καλουμαστε ολοι εμεις για μια ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ μαζικη οσο γινεται. Ο καθενας μονος του ειναι ενα τιποτα, οργανωμενα ειμαστε μια γροθια

Σιγουρα πρεπει να συσπυρωθουμε και με ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ πανω στο βουνο αλλα και μεσα στην πολη να προκαλεσουμε οσο γινεται τα αισθηματα ολων

Η οργη ειναι διαχυτη οχι μονο σε αυτο το φορουμ, αλλα οπου βρισκεται ενας λογικα σκεπτομενος ανθρωπος

Η βια ισως μπορει να μιλησει ακομα καλυτερα απο μια προταση ή απο μια διαμαρτυρια

Ωστοσο, και οι δυο δρομοι μπορουν να ακολουθηθουν...

Πρεπει να κανουμε αυτο που δεν εκαναν αυτοι, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ

Σας παραθέτω κάποια e-mails που έλαβα σήμερα:

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!

135 εκ. ευρω πεσανε απο το 2004 που πηρε η hayatt το 49% απο το δημοσιο.

να το αφησουμε να καει;

-----------------------------------------------------------

Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2004

Στο κενό οι ενστάσεις για το καζίνο Πάρνηθας

Στο αρχείο έθεσε η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή και ειδικότερα η Γενική Διεύθυνση Aνταγωνισμού την καταγγελία του Kαζίνο Λουτρακίου για παραβιάσεις του κοινοτικού δικαίου στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Kαζίνο της Πάρνηθας.

H ενέργεια αυτή της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής έρχεται σε συνέχεια σχετικής απόφασης από τη Γενική Διεύθυνση Eσωτερικής Aγοράς, για άλλη συναφή καταγγελία του Kαζίνο Λουτρακίου. Oι αποφάσεις αυτές δικαιώνουν τη σχετική γνωμοδότηση της Oλομέλειας του Nομικού Συμβουλίου του Kράτους όσο και των 5 αποφάσεων των ελληνικών δικαστηρίων (Συμβουλίου Eπικρατείας και πολιτικών δικαστηρίων), με τις οποίες απορρίφθηκαν ως αβάσιμες όλες οι αιτιάσεις που προέβαλε το Kαζίνο Λουτρακίου.

Σε ανακοίνωσή της, η Hyatt επισημαίνει ότι «πρόκειται για μια ακόμη ήττα του Kαζίνο Λουτρακίου και των συμμάχων του στην αμφισβήτηση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 49% των μετοχών του Kαζίνο Πάρνηθας». Tο Kαζίνο Πάρνηθας έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη φάση ανακαίνισής του, προϋπολογισμού 23 εκατ. ευρώ, και η οποία διήρκεσε 10 μήνες. Tο καζίνο διαθέτει πλέον νέα διακόσμηση και ανανεωμένους χώρους παιχνιδιών, καθώς και νέο καφέ-μπαρ, το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Νέα μονάδα

Tο συγκρότημα της Πάρνηθας, με τη σημερινή του μορφή, θα μείνει μέχρι τα μέσα του 2006, καθώς στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από ένα εντελώς καινούριο συγκρότημα ενσωματωμένο στο φυσικό περιβάλλον της Πάρνηθας. Tο συγκρότημα με νέα ξενοδοχειακή μονάδα θα διαθέτει, επίσης, ένα σύγχρονο spa, ένα νέο καζίνο με 1.500 slot machines και 110 τραπέζια, συνεδριακούς χώρους, καφέ-μπαρ και εστιατόρια. O προϋπολογισμός της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Στα μέσα του 2005, η Hyatt Regency θα έχει ολοκληρώσει την αντικατάσταση του υπάρχοντος συστήματος τελεφερίκ με ένα νέο που θα διαθέτει 20 καμπίνες συνεχούς ροής, χωρητικότητας 25 ατόμων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στην Eυρώπη σε σύστημα τελεφερίκ με κόστος άνω των 12 εκατ. ευρώ.

ΑΠΟ INDYMEDIA

Aνυπολόγιστη, ανεπανόρθωτη, βιβλική καταστροφή στην Πάρνηθα

από αναρχοορειβάτης 9:48πμ, Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

(Τροποποιήθηκε 2:47μμ, Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007)

δεν υπάρχουν λέξεις...

Μόλις κατέβηκα από την Πάρνηθα όπου ανέβηκα τη νύχτα για να βοηθήσω όσο μπορούσα με άλλους εθελοντές στην κατάσβεση. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγραφεί το αποτέλεσμα της φωτιάς που κατέκαψε το βουνό που περπατήσαμε τόσες φορές κι αγαπήσαμε με πάθος. Τη νύχτα, ανεβαίνοντας στα υψηλότερα επίπεδα του βουνού, στην καρδιά του Δρυμού, λαμπύριζαν μές στο σκοτάδι οι πλαγιές κι οι κορφές από απειράριθμες μικρές και μεγάλες εστίες φωτιές. Πάνω από τη χαράδρα του Αγιου Γιώργ στη νοτιοδυτική Πάρνηθα ο άνεμος μετακινούσε ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο. Το ξημέρωμα αποκάλυψε το απέραντο μέγεθος της καταστροφής. Όπου κι αν πήγα όλα ήταν καμένα και κάπνιζαν διάστικτα από μικρές εστίες φωτιάς. Το Μαυροβούνι, το Όρνιο, ο Λαγός, η Αγ. Τριάδα, το Παλιοχώρι, ο Αέρας, η Κυρά, το Πλατύ βουνό, το Αλογο, η Σκιπιζα, το Βιλιάνι που ήταν όλα πυκνά δασωμένα από έλατα και γεμάτα από ζώα, όπως ελάφια, ζαρκάδια, αλεπούδες, τσακάλια, λαγούς, ερπετά και πουλιά έγιναν στάχτη. Το μόνο που αντικρύζεις εκέι πάνω είναι απέραντα δάση από καμένους κορμούς που καπνίζουν αναδύοντας σύννεφα καπνού που σκεπάζουν το λεκανοπέδιο. Στα υπόλοιπα μέρη του Δρυμού δεν πήγα και δεν έχω προσωπική αντίληψη αλλά απ΄όσους ρώτησα άκουσα τα χειρότερα. Όταν ξημέρωσε εμφανίστηκαν τα εναέρια μέσα και κατεβαινοντας προηγουμένως είδα από ψηλά τα ελικόπτερα να κάνουν ρίψεις νερού στη δασωμένη χαράδρα του Αη Γιώργη. Όσο κι αν ακούγεται τρελλό τη νύχτα δόθηκε μάχη με δεκάδες αντλίες για να σωθεί από την φωτιά το Καζίνο και σώθηκε. Είναι να κλαις καθώς ήταν το μόνο που άξιζε να καεί κι είναι το μόνο που σώθηκε ενώ γύρω του απλώνονται θλιβερά εκατομμύρια καμμένα δεντράκια. Για όσους γνώρισαν αυτά τα μέρη η εικόνα αυτού που απέμεινε θα αποτελέσει ένα πραγματικό σοκ. Δεν έμεινε σχεδόν τίποτα παιδιά. Ο Δρυμός δεν υπάρχει πιά. Η Πάρνηθα κάηκε!

Πρόκειται για ένα τεράστιο, με όλη τη σημασία της λέξης, έγκλημα σε βάρος τη φύσης με ανυπολόγιστες συνέπειες πάνω μας και πάνω στα παιδιά μας.

Η περιορισμένη εικόνα που έχω για το πως ξεκίνησε αυτή η φωτιά, τι συνέβη και πως έγιναν όλα αυτά τόσα γρήγορα καταλήγοντας στην απόλυτη σχεδόν καταστροφή δεν μου επιτρέπει τώρα ασφαλή συμπεράσματα κι είμαι πολύ κουρασμένος για κάθομαι να πολυσκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Όμως, αν και δεν ήταν η πρώτη πυρκαγιά που συνέβη στην Πάρνηθα, αν και ήταν αναμενόμενη από χρόνια αφού όλα τα ορεινά δάση τριγύρω έχουν καεί (θυμηθείτε τη μεγάλη πυρκαγιά πριν από χρόνια στη Πεντέλη) δεν θα πρέπει να υπήρχε η παραμικρή προετοιμασία, η απαράιτητη οργάνωση και ο στοιχειώδης συντονισμός να αποφευχθεί το χειρότερο και να σωθεί ότι μπορούσε να σωθεί.

Μιλώντας από προσωπική πείρα όταν επιτέλους βρήκα το βράδυ κάποιο μέσον για να πάω δεν υπήρχε κανένα σημείο συγκέντρωσης, οργάνωσης κι εξοπλισμού των εθελοντών. Οι ηλίθιοι μπάτσοι είχαν στήσει παντού μπλόκα στο Μενίδι και στους Θρακομακεδόνες με διαταγές να μην αφήνουν κανένα να περάσει. Όσοι κατόρθωναν να περάσουν με τα χίλια ζόρια έφταναν στο Τελεφερίκ όπου οι μπάτσοι άσχετοι με το βουνό κι εντελώς ευθυνόφοβοι δεν αφηναν να περάσουν παρά μόνο ένστολους, δηλάδή μπάτσους που κόβαν βόλτες και πυροσβέστες. Εκτός από τους εθελοντές δεν αφηναν να ανεβαίνουν ακόμα και ομάδες του ΕΚΑΒ με είδη πρώτης ανάγκης, οξυγόνα κλπ. ενώ με τα χίλια ζόρια πάλι άφηναν, όταν άφηναν να περάσουν υδροφόρες των διαφόρων δήμων με οδηγούς πολίτες. Λίγο πριν φθάσω εγώ είχε γίνει επεισόδιο ανάμεσα σε εθελοντές που θέλαν να ανέβουν στο βουνό και τους μπάτσους. Γιαυτό είχε σκάσει και κλούβα με ΜΑΤ που εγκαταστάθηκε εκεί για να κρατάει την τάξη. Όσοι εθελοντές ανεβήκαμε το κάναμε κρυφά χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους ο καθένας. Εγώ και ένας φίλος ανεβήκαμε προσπερνώντα ςτους μπάτσους που φύλαγαν το δρόμο αξιοποιώντας τη γνώση μας για τα δρομάκια και τα μονοπάτια στο Μετόχι. Επάνω δε στο βουνό επικρατούσε το πνεύμα της απόλυτης πρωτοβουλίας όπου ο καθένας πήγαινε μέσα στη νύχτα όπου εύρισκε κι έκανε ότι καταλαβαινε. Υπήρχαν αντλίες με κατακόπους πυροσβέστες χωρίς καμιά βοήθεια και υδροφόρες μόνο με τους οδηγούς χωρίς κανένα να πιάσει τις μάνικες και λίγες εκατονταδες μέτρα παρακάτω εθελοντές που έψαχναν νερό, φτιάρια κλπ.

Κάποια στιγμή συναντήσαμε κι ένα τηλεοπτικό συνεργείο σε ένα αγροτικό που πήγαινε για το Μπάφι. Τα υπόλοιπα συνεργεία τα είχαν κρατήσει κάτω. Όταν αρχίσουν τα κοράκια να μεταδίδουν εικόνες για το τι έγινε και τι απέμεινε εκεί πάνω θα πάθετε σοκ. Όσοι τουλάχιστον έχετε ανέβει στην Πάρνηθα θα λυπηθείτε κατάβαθα όπως εγώ και θα εξοργιστείτε πραγματικά.

Έχω και κάτι φωτογραφιες αλλά δεν μπορώ να τις ανεβάσω τώρα. Πάω για ύπνο κι αν μπορέσω θα ξανανέβω. Ακόμα κι ενα δέντρο, ένα θάμνο ή ένα κλαρί να σώσεις από τη φωτιά είναι πολύ σπουδαίο πράγμα. Είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για αυτόν τον ορεινό παράδεισο που μας πρόσφερε τόση ομορφιά, χαρά, περιπέτειες και συγκινήσεις και σε μια νύχτα έγινε κρανίου τόπος.

Κλωτσιές, μπουνιές και φωτιές σε αυτούς που ευθύνονται για την καταστροφή της φύσης.

Κατεβαίνοντας κάτω προηγουμένως είδα ότι επικρατούσε λίγο πολύ η ίδια κατάσταση όπου αντί να συγκεντρώνονται οι εθλοντές οι μπάτσοι εμπόδιζαν όσους

Οργάνωση

από lotv 12:03μμ, Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

50 άνθρωποι να μαζευτούμε και να κάνουμε 5-10 αναδασώσεις το χρόνο μπορούμε να κάνουμε πολύ μεγάλη διαφορά. Χρειάζονται μόνο λίγα λεφτά και πολύ δουλειά! Αν κάποιοι από εσάς ενδιαφέρονται ασ μου στείλουν ένα mail στο jim@verdelis.com ώστε καταρχάς να υπάρχει ένα contact list που να ενημερωνόμαστε. Νομίζω ότι θα υπάρχουν συντονισμένες δράσεις και από ορειβατικούς συλλόγους κλπ που αγαπούσαν αυτό το βουνό και αν συντονιστούμε όλοι μπορούμε να κάνουμε πολλά!

Να ρωτήσω κάτι εγώ...

Προκαλεί σε κανέναν έκπληξη που κάηκε?

Προσωπικά κάθε φορά που πέρναγα από οποιοδήποτε δέντρο Αττικής Βοιωτίας και άλλα μέρη το κοίταγα σαν να είναι η τελευταία φορά που το βλέπω πράσινο.΄Ήταν βέβαιο ότι κάποιος θα το είχε βάλει στο μάτι.

Σε αυτή τη χώρα έχει αποφασιστεί ότι θα τα κάψουμε(νε) όλα. Κατά τύχη, επίτηδες, επείδή δεν υπάρχει μηχανισμός πρόληψης και καταστολής βάλτε όποιον λόγο θέλετε.

Θεωρώ υποκριτικό το να εξοργιζόμαστε όλοι επειδή κάηκε σήμερα. Εδώ και 100 χρόνια το καίμε απλά σήμερα έτυχε να καούν αυτά. Για μένα ήταν θέμα χρόνου.

Στην ίδια κοινωνία που έκπληκτη κοιτάει τις εκπομπές του Ευαγγελάτου, την τραγωδία με τα παιδιά στα Τέμπη, το Σάμινα και όλα αυτά που μας πληγώνουν η υποκρισία είναι η έκπληξη. Από τη στιγμή που δεν ξεσηκωνόμαστε να αλλάξουμε καταστάσεις η έκπληξη και η οργή μας είναι υποκριτικές ειδικά αν γίνονται από τον καναπέ με αναμένη την tv.

Κρίμα αλλά ήταν θέμα χρόνου

Για όποιον δεν έχει πάει και τα μέρη στο Κίσσαβο και στην Αγιά είναι (ήταν) καταπληκτικά

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

...

Η βια ισως μπορει να μιλησει ακομα καλυτερα απο μια προταση ή απο μια διαμαρτυρια

Ωστοσο, και οι δυο δρομοι μπορουν να ακολουθηθουν...

Πρεπει να κανουμε αυτο που δεν εκαναν αυτοι, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ

:angry: μας το αναλύεις λίγο αυτό σε παρακαλώ... (?)

Προκαλεί σε κανέναν έκπληξη που κάηκε?

...

Θεωρώ υποκριτικό το να εξοργιζόμαστε όλοι επειδή κάηκε σήμερα. Εδώ και 100 χρόνια το καίμε απλά σήμερα έτυχε να καούν αυτά. Για μένα ήταν θέμα χρόνου.

Στην ίδια κοινωνία που έκπληκτοι κοιτάει τις εκπομπές του Ευαγγελάτου, την τραγωδία με τα παιδιά στα Τέμπη, το Σάμινα και όλα αυτά που μας πληγώνουν η υποκρισία είναι η έκπληξη. Από τη στιγμή που δεν ξεσηκωνόμαστε να αλλάξουμε καταστάσεις η έκπληξη και η οργή μας είναι υποκριτικές ειδικά αν γίνονται από τον καναπέ με αναμένη την tv.

Κρίμα αλλά ήταν θέμα χρόνου

Δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω κατα λέξη με οσα λες και όπως τα λες.

no friends on a powder day

Αλήθεια ? το INDYMEDIA δίνει τόσο καλές δημοσιογραφικές πληροφορίες ? Θα τους καήκαν φαίνεται οι καλλιέργειες της φούντας στην Πάρνηθα ! :angry:

meleski.gifΌτι δεν μας σκοτώνει… μας κάνει πιο δυνατούς !!!

m9xe5oa0.jpg vs atomicsl9nk1.jpg

Απ'ότι άκουσα κι εγώ η φωτιά ξεκίνησε 2 ημέρες πριν από τα Δερβενοχώρια από πυλώνα της ΔΕΗ! Και μέσα σε 2 ημέρες, ενώ δεν υπήρχαν σοβαρά προβλήματα αέρα, ούτε συνθήκες ακραίου καύσωνα, κανείς δεν την πήρε στα σοβαρά, στην ουσία την άφησαν να προχωρήσει ανεμπόδιστα μέχρι να κάψει την Πάρνηθα. Όταν κατάλαβαν τι γκάφα έκαναν, ήταν πια αργά.... Η ανικανότητα σε υπερθετικό βαθμό!!

Δυστυχώς αυτοί που έπρεπε να φυλάνε την Πάρνηθα δεν την φυλούσαν. Και ακόμα δυστυχέστερα το δάσος αυτό δεν αναπληρώνεται. Χάθηκε. Ακόμα και πλήρης αναδάσωση να γίνει, οι φθορές στο χώμα μέχρι να μεγαλώσουν τα δέντρα θα είναι μεγάλες. Αλλά όσο και αν αυτές περιοριστούν, μετά από 10-20-30 που θα μεγαλώσουν τα δέντρα και (πιθανώς) ξαναγίνει πνεύμονας πρασίνου για την Αθήνα, τι θα γίνει με την πανίδα;

Πάντως μόνο για οικόπεδα δεν έγινε η δουλειά.

Αν και δεν ήθελα να πολιτικοποιήσω το θέμα, άκουσα και τον Πολύδωρα να του φταίει η χλωρίδα της Πάρνιθας! Έλεος! Τουλάχιστον την αφανίσαμε κι ησυχάσαμε!

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Οταν ο Χ και ο Ψ καινε την ελληνικη σημαια γινεται χαμος! Τα κωλοπαιδα την εκαψαν, να τα πιασουν...

Οταν ο υποχθωνιος Κ και ο πανουργος Λ με τις πραξεις τους οχι μονο ωθουν στους εμπρησμους αλλα και αργοτερα βγαζουν νομους και ψαχνουν παραθυρακια ακομα πιο μετα... κανενας δεν λεει: τους κωλοανθρωπους, να τους πιασουν...

Υπαρχουν δυο δρομοι που μπορει καποιος να ακουλουθησει για να διατυπωση μια διαμαρτυρια/γνωμη ωστε τελικα να ακουστει η φωνη του και κατι να αλλαξει.

Κουβεντα, διαλογος ειναι το ενα, βια ειναι το αλλο καποιοι επιλεγουν τη βια επειδη μονο ετσι ακουγονται. καποιοι αλλοι επιλεγουν το διαλογο και αλλες ενεργειες ωστε να προωθησουν την αποψη τους.

Προσωπικη αποψη: μια κατασταση σαν και αυτη, αφου δεν γινεται τιποτα και τοσο καιρο δεν αλλαζει, μονο με βια ή τουλαχιστον η βια ειναι σε θεση να την αλλαξει και να ταρακουνησει τα θεμελια...

Καταστέλουν καθημερινα τη σκεψη μας και της χορηγουν ναρκωτικες ουσιες και απλα εμεις μενουμε ναρκωμενοι...οχι ολοκληρωτικα ομως...

Εστω οτι δεν την εβαλε τη φωτια ανθρωπινος παραγοντας.

Εστω οτι φταιγανε οι υψηλες θερμοκρασιες.

Το θεμα ειναι να χαρακτηριστει με νομο αναδασωτεα η περιοχη και να μην χτιστει ουτε ενα πραγμα εκει πανω... και οχι μονο εκει

Ουτε στο Πηλιο, ουτε στη Μαμουσια(Διακοφτο Αχαιας), ουτε στην Χαλκιδικη που καηκε ΟΛΟ το ενα ποδι, ουτε πουθενα!

Οσο για την κατηγορια του Melo προς το indymedia, μια θα μπορουσε να ειναι η απαντηση μου...μαλλον εισαι περοσσοτερο ναρκωμενος απο ολους εμας λεγοντας κατι τετοιο.

Διαβαζε καθημερινα(εσυ) πραγματα απο εκει μεσα και θα ξεφυγεις λιγο απο τη ναρκωση που σου παρεχουν τα μεγαλα δημοσιογραφικα συγκροτηματα με τα οποια συμφεροντα φερουν...

Και μια απαντηση στον mil.

Η πολιτικη ειναι μεσα στη ζωη μας... συνδεεται με τα παντα... ο καθενας μας ασκει μια πολιτικη... πολιτικη μπορει να χαρακτηριστει το μεγαλωμα των παιδιων, πολιτικη μπορουν να χαρακτηριστουν οι "αγραφοι" κανονες που ισχυουν στα σπιτια μας (πχ μην μπαινεις με τα βρεγμενα παπουτσια στο σπιτι)

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ δεν ειναι μονο αυτη που λενε καθε μερα οι δημοσιογραφοι ουτε ασκειται μονο σε εκεινο το κτηριο που ονομαζεται Βουλη, ουτε την ασκουν μονο οι """πολιτικοι"""

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ειναι: τρόπος χειρισμού ορισμένης υπόθεσης

πολιτικη υπαρχει παντου και σε καθε γωνια της ζωης μας, επομενως και αυτο οπως και τοσα αλλα θεματα περιεχουν πολιτικη.

ενα χιονοδρομικο ασκει μια πολιτικη ειναι πολιτικη για τη διαστρωση μιας πιστας, ειτε τιμολογιακη πολιτικη, μια διευθυνση ασκει πολιτικη, μεθοδους χειρισμου μια καταστασης

αντια να αδιαφορουμε για την πολιτικη και να την αποφευγουμε, θα πρεπει να αγωνιζομαστε για να υπαρχει...

Αλήθεια ? το INDYMEDIA δίνει τόσο καλές δημοσιογραφικές πληροφορίες ? Θα τους καήκαν φαίνεται οι καλλιέργειες της φούντας στην Πάρνηθα !
Νομίζω οτι έχεις δίκιο... τα κανάλια που μέχρι χτες το απόγευμα έλεγαν για φωτιά στα Δερβενοχώρια και που έπρεπε να απειλήθεί το καζίνο για να πουν οτι καίγεται η Πάρνηθα είναι πολύ πιο αξιόπιστα.... :angry:

Το μόνο που μπορούσε να μου φέρει, ήταν δάκρυα οργής στα μάτια, η χτεσινή εικόνα που αντίκρυσα όταν πέρασα από την Αττική Οδό εχτές το απόγευμα ερχόμενη από την Μεσσηνιακή Μάνη που είχα πάει για 2 ημέρες!!!

Αίσχος και ντροπή σε όλους αυτούς που μας διαλύουν, που μας κάνουν να σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά αν πρέπει να φέρουμε παιδιά σε αυτήν τη ζωή!

Η καρδιά μου πονάει, ακόμα και αν δεν ήξερα καλά το βουνό, ακόμα και αν δεν το έχω περπατήσει όπως εσείς, δεν έχω πάει ποτέ κατασκήνωση, δεν έχω δει ποτέ ελάφια και δεν έχω κάνει ποτέ σκι στα μονοπάτια του!

Αισθάνομαι οργισμένη και μόνο οργισμένη. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε έστω και κάτι...

:angry: Ν.

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

Νομίζω οτι έχεις δίκιο... τα κανάλια που μέχρι χτες το απόγευμα έλεγαν για φωτιά στα Δερβενοχώρια και που έπρεπε να απειλήθεί το καζίνο για να πουν οτι καίγεται η Πάρνηθα είναι πολύ πιο αξιόπιστα.... :angry:

Σε αυτό δεν θα διαφωνήσω μαζί σου !

Αλλά δεν πρόκειται να πάρω πότε, ως αξιόπιστη πηγή ένα φόρουμ, πού αν δώσεις 1€ σε όποιον από τους παπάρες γράφουν εκεί μέσα, θα τρέχαν κατευθείαν να βάλουν φωτιά, σε όποιο βουνό γουστάρεις !

και να συμπληρωσω πως αφου ολοι εκει μεσα που γραφουν ειναι παπαρες, ειναι και εδω, αρα εισαι και εσυ (και εγω και ολοι μας) ενας παπαρας οποτε...ελα να ενωσουμε την παπαρια μας φιλε συνπαπάρα!

Προς Barcode : κίτρινη κάρτα.

Moderating Team

Νο comments !

Μάλλον τους κυρίους παραπάνω τους ζάλισε η κάπνα, αλλιώς πως να εξηγήσω αυτά που γράφουν ο ένας για τον άλλο. Αλλά μήπως θα έπρεπε να ενδιαφερθεί και κάποιος μοντερεϊτορ γι όλα αυτά που διαβάζουμε σήμερα μέσα σε αυτό το post;

Πάμε να δούμε τι κάνουμε από δω και πέρα με την Πάρνηθα. Απ' ότι φαίνεται έχουν καεί περί τα 25.000 στρ. του Εθνικού Δρυμού από τα 38.000 συνολικά.

Στην πρώτη σελ. αυτού του post τέθηκε η ιδέα να βοηθήσουμε κι εμείς στην προσπάθεια αναδάσωσης του βουνού. Επειδή λοιπόν δεν μπορούμε να αναλάβουμε μόνοι μας μια τέτοια πρωτοβουλία, μπορούμε όμως να συμμετέχουμε στις προσπάθειες που θα κάνουν το WWF Hellas ή ο ΕΟΣ Αχαρνών. Προτείνω λοιπόν από Δευτέρα το ΔΣ του συλλόγου μας να στείλει επιστολή προς αυτούς τους δύο φορείς ότι σαν σύλλογος είμαστε στη διάθεσή τους σε όποια προσπάθεια αναδάσωσης γίνει. Φαντάζομαι οτι μπορούμε ναμαζέψουμε 50-100 άτομα μέσα από το forum για αυτή την προσπάθεια.

Το έχουν πολιτικοποιήσει πολλοί φίλοι εδώ μέσα το θέμα και δυστυχώς το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι θα χαθεί η ουσία. Θα ήθελα ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ εσείς που πολύ εύκολα καταδικάζεται τον έναν και τον άλλον να βάλετε το χέρι στην καρδιά και να θυμηθείτε αν εσεις/εγω στην μέχρι τώρα ζωή μας ήμασταν εντάξει με το περιβάλλον. Αν εσεις/εγω την ημέρα που θα ανακοινωθεί κάποια πρωτοβουλία αναδάσωσης της Πάρνηθας ή κάπου αλλού (ανάλογα που μένει ο καθένας) θα είσαστε/ειμαι εκεί να βοηθήσουμε, έχοντας βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Όποιος από εσάς/εμένα το κάνει έχει κάθε δικαίωμα να κατηγορεί Θεούς και Διαβόλους. Όποιος εκείνη την στιγμή ΔΕΝ το κάνει.....ας σιωπήσει και ας καθίσει αναπαυτικά, πιο βαθιά στον καναπέ του.

Πάρνηθα, Αγιά, Βουραικέ, Χαλκιδική.......ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

Καληνύχτα σας/μου

ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔOΠΟΥΛΟΣ fire3zc6.jpg

http://www.e-achaia.gr/

Guest Moderating Team

Θα παρακαλέσουμε τα μέλη του forum «barcode» και «John Nikolaou» να προσέχουν περισσότερο το ύφος των μηνυμάτων τους καθώς και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν.

Στη συνέχεια του thread όποιο μήνυμα περιέχει προσωπικές αιχμές θα διαγράφεται.

Πραγματικά λυπάμαι για αυτή τη κατάντια μας & οργίζομαι με όλους αυτούς που τα αφήνουν να συμβαίνουν...

No more comments...

e.//

ps. αν μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε κάπως, ας το κάνουμε...

Καλό είναι να οργιζόμαστε με αυτούς που κάνουν αυτά τα εγκλήματα. Μήν ξεχνάτε οτι στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουμε να κάνουμε με εμπρησμούς. Συνεπώς με υπόκοσμο, με οργανωμένο έγκλημα, το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς. Γι' αυτό κουβέντες περί κομμάτων, κυβερνήσεων, αντιπολίτευσης κλπ. είναι για να περνάμε την ώρα μας.

Όπως διάβασα και πιο πάνω, εμείς είμαστε το κράτος κι εμείς φέρνουμε ευθύνη για ότι συμβαίνει. Μή μας φταίνε μονίμως οι άλλοι. Κάποιος από εμάς θα πάει, κάνοντας το κορόϊδο, στην πολεοδομία να ζητήσει άδεια οικοδομής σε μέρος που δεν δικαιούται, προσκομίζοντας πλαστά έγγραφα, και ζητώντας από τον Χ γνωστό του μία χάρη ή αναμένοντας οτι δεν θα ελέγξει λεπτομερώς τα χαρτιά. Ταυτόχρονα θα βρεί την άκρη να ξεπεράσει το δασαρχείο και να κάνει τη δουλειά του.