Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
batucada

τσιγάρο

Recommended Posts

Ξεκίνησα το κάπνισμα στο γυμνάσιο στα 14 και απο τότε και για 18 χρόνια κάπνιζα. Στα τελευταία 6-7 χρόνια κάπνιζα απο 2 εως 3 πακέτα τη μέρα ενώ έλεγα οτι κάπνιζα το ανώτερο 1,5 πακέτο. Κοροιδευα τον εαυτό μου δηλαδή. Ειχα σιχαθεί αυτη τη συνήθεια αλλά δεν είχα σκεφτεί να το κόψω, παρότι είχα συμπτώματα στην αναπνοή μου, ξυπνουσα τα βράδια ιδρωμένος γιατί δεν μπορουσα να ανασάνω, δεν μπορουσα να ανέβω τα σκαλοπάτια του σπιτιού μου, δυσκολευόμουν να κάνω μια κατάβαση στο σκι χωρίς να διακοψω καμια δεκαριά φορές. Δεν μπορουσα να ξεχωρίσω γεύσεις, ειχα πονοκεφάλους 2 με 3 φορές κάθε βδομάδα. Βεβαίως όλα αυτά και άλλα πολλά δεν τα είχα καταλάβει τότε, αλλά τωρα 4 και πλεον χρόνια απεξαρτημένος απο αυτή τη βρωμερή συνηθεία. Και σίγουρα οι κοντινοί μου είναι ολοι χαρουμενοι που δεν τους βρωμίζω με αυτο το πράγμα και δεν τους αναγκάζω να το αναπνέουν.

Αυτο που με χαροποιεί ακόμη είναι ότι όταν μαζευόμαστε τα μέλη στις συναντήσεις στο φλόκα τα τασάκια είναι καθαρά και δεν καπνιζει κανένας, ισως ένας νομίζω B) αλλά θα το κόψει κι αυτός.

Για όσους αλλάζει κάτι στη ζωή τους ειναι ευκαιρία να το συνδεσουν με το κοψιμο του τσιγάρου. Εάν ερωτευτήκατε, εάν αποκτησατε παιδί, εάν αποφασίσατε να ασχοληθήτε με ένα συναρπαστικό άθλημα που λέγετε σκι ή σνουμπορντ είναι ευκαιρία να αλλάξετε τη ζωή σας και μαζί μ' αυτη να απεξαρτηθήτε απο το τσιγάρο. Αυτες οι αλλαγές βοηθάνε να ξεχάσετε το τσιγάρο. Κοψτε το και μην το ξαναβάλετε στο στόμα σας ποτέ.

Διαβάστε και μερικά ενδιαφέροντα σε αυτό το λινκ

δυσκολο εγχειρημα αλλα το εχω στο πενταετες προγραμμα για κοψιμο

βασικα εχω ειδη αρχισει να το βαριεμαι δεν ξερω ακομα

DALTONS POW ROBBERY.....

Και μπορειτε φυσικα να επισκεπτειτε τα ιατρεια διακοπης καπνισματος που λειτουργουν στα δημοσια νοσοκομεια.

Προσωπικα, γνωριζω πως βοηθουν πολυ, καθως η μητερα μου ειναι πνευμονολογος στο νοσοκομειο "Σωτηρια" και συμμετεχει στην ιατρικη ομαδα για τη διακοπη του καπνισματος.

Χορηγουν επιπλεον ειδικα φαρμακα που αρχικα υποακαθιστουν το τσιγαρο και τελικα ο χρηστης με την καλη του θεληση μπορει να απεξαρτηθει.

Κακα τα ψεματα, ειναι και αυτο μια εξαρτηση και ολες οι εξαρτησεις στη ζωη ειναι κακο...(πχ εξαρτηση απο γυναικα B)...)

Εγω ως απεξαρτηση μπορω να θεωρησω για τον εαυτο μου, τοτε που σταματησα να πινω εντελώς coca cola και πριν λιγο καιρο μολις πηγα να πιω για το στομαχι μου, ανακατευτηκα ακομα χειροτερα απο τη γευση της. Και αλλη μια, οταν σταματησα να τρωω τα νυχια μου!

Και ποσα παιδια στην ηλικια μου καπνιζουν σα φουγαρα...και σε ποσα σχολεια επιτρεπεται το καπνισμα ελευθερα στους χωρους της αυλης (πχ στο σχολειο μου) και ποσα αλλα ακομα...

και ποσα μετρα που θα επρεπε να ληφθουν και φυσικα δεν εχουν ληφθει...και ποση παιδεια μας λειπει... ολα καταληγουν σε ενα ονομα... ελλαδα

Το "έκοψα*" πριν περίπου 2 μήνες. Το συνδύασα με εκδρομή και ημερήσια back country ποδηλασία (κανα 5ωρο πρέπει να το κάναμε..) στα Ζαγοροχώρια. Μετά από 1 εβδομάδα τα πρώτα αποτελέσματα ήταν εμφανή τα οποία τροφοδοτούσαν την επιμονή μου να το κόψω. Δυσκολία μόνο τις πρώτες 3-5 ημέρες και αυτό αργά το βράδυ. Όλα αυτά περί καφέ το πρωί, νεύρα, παχαίνεις κλπ δεν μου είπαν τίποτα... Ίσα-ίσα σηκώνομαι το πρωί από το κρεβάτι πιό εύκολα και με περισσότερη ενέργεια. Ξαναβρήκα εν μέρη την όσφρησή μου και γεύση.

*Τώρα μπορώ να πω οτι έχω κάνει δυστυχώς μια μικρή στροφή πάλι (όχι μαχαίρι όπως πριν). Ίσως α) επειδή ο ενθουσιασμός είναι μικρότερος αλλά άνετα δεν κάνω τσιγάρο (ούτε το σκέφτομαι) αν δεν β) είμαι σε μέρος όπου καπνίζει η παρέα μου συνέχεια (και έχω γίνει και ενοχλητικός που τους τη λέω συνέχεια B) )...

Θα επιμείνω πάντως γιατί βαρέθηκα να λαχανιάζω για ψήλου πήδημα... Αγόρασα και ένα mountain bike (όχι τίποτα τρομερό) και την έχω δει εξερευνητής σε άλση και νταμάρια :blink: , βοηθάει να αθλήσαι εντατικά όταν το κόβεις...

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το κόψει κάποιος είναι...να μήν το ξεκινήσει ποτέ...

Δεν μπορώ να κρίνω, διότι ακόμη δεν το έχω δοκιμάσει. Βέβαια με το που θα ενηλικιωθώ δεν ξέρω αν θα γλιτώσω...

Ποτέ δεν είχα την περιέργεια να δοκιμάσω. Και όταν κάποιος με ρωτάει ''πώς έτσι'' η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω είναι οτι μάλλον το σιχάθηκα, από μικρός (πολύ μικρός) όταν άκουγα τον πατέρα μου να ξυπνάει κάθε βράδυ είτε στις 02:00 είτε στις 03:00 για να καπνίσει αφού υπέφερε χωρίς αυτό. Κάπνιζε περίπου 6 πακέτα το 24ωρο. Το έκοψε στα καλά καθούμενα χωρίς προετοιμασία χωρίς υποκατάστατα χωρίς τίποτα. Έσβησε ένα και τέλος. Έτσι του την κάρφωσε...

Κι ένα ερώτημα για να δώ εάν αξίζει το τσιγάρο : Τί θα μου προσφέρει ?

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το κόψει κάποιος είναι...να μήν το ξεκινήσει ποτέ...

χωρίς να το εχω ακουμπίσει ξερω οτι πολυ απλα τα μειον ειναι το μοναδικο που εχει ενα τσιγαρο, αν υπαρχει καποιο συν να μας το αναφερει καποιος καπνιστης.Πιστευω οτι ο καθενας εχει την δυναμη να το κοψει και να κανει καλο στον εαυτο του.

Το τσιγάρο δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό και δεν έχει τίποτα θετικό.

Θα μου πείτε γιατί καπνίζεις; και όχι τίποτα άλλο, αλλά το άρχισα και σχετικά μεγάλη στα 23-24 μόνο και μόνο γιατί μου άρεσε η όλη διαδικασία και η κίνηση και από την κίνηση είμαι "εξαρτημένη" περισσότερο και όχι από τον καπνό.

όσοι δεν το έχουν δοκιμάσει και καλά κάνουν, απλά δεν μπορούν να καταλάβουν αυτούς που καπνίζουν, είναι μία παρέα όσο κουλό και αν ακούγεται αυτό, βέβαια όταν το κόψεις βλέπεις ότι αυτή η παρέα δεν σου είναι αναγκαία, όσο όμως είσαι καπνιστής τη ζητάς και την απολαμβάνεις καλώς ή κακώς.

Ήμουν φανατική αντικαπνίστρια πριν ξεκινήσω το κάπνισμα, μέχρι σήμερα όμως κάνω περίπου μισό πακέτο την ημέρα και μόνο όταν βγαίνω καπνίζω ένα πακέτο. Πιστεύω ότι δεν καπνίζω υπερβολικά και όπως κάθε καπνιστής που σέβεται τον εαυτό του θα πω το κλασικό "είναι μέσα στα άμεσα σχεδιά μου να το κόψω".

αυτό που δεν μου αρέσει όμως είναι να αντιμετωπίζουν τους καπνιστές σαν να έχουν λέπρα, αυτό με εκνευρίζει. Άνθρωποι είναι όπως όλοι, εάν μερικοί γίνονται ενοχλητικοί και δεν εννοούν να καταλάβουν δεν φταίει ότι είναι καπνιστές αλλά ότι από τη φύση τους είναι γαϊδούρια.

Je veux devenir calife a la place du calife

εγω εχω να καπνισω απο τα 24 ηλικια που αρχισε η βουλι να καπνιζει λολ ητοι κομμενο 25

το τσςιγαρο δεν θελει φαρμακα για να κοπει γιατι ειναι καθαρα ασθενεια εγκεφαλικη

αποφαση χρειαζετε οπως και ο τζει οπως και αρκετοι αλλοι

και μονο που αχρηστευει τις περισσοτερες γευσεις αξιζει να το κοψετε

και μετα τα υπολοιπα(τσεπη υγεια)

Αγαπητοί φίλοι,

δεν θέλω να πω αν το κάπνισμα είναι καλό ή όχι. Η απάντηση είναι αυτονόητη, το κάπνισμα σκοτώνει.

Απλά θέλω να αναφερθώ σε ένα πολύ μεγάλο θέμα που υπάρχει μόνο στην χώρα μας. Να βάλω μία ακόμη διάσταση σε αυτό το θέμα.

Ο αυτονόητος σεβασμός που πρέπει να υπάρχει από τους καπνιστές προς τους μη καπνιστές. Αυτός ο σεβασμος μάλλον έχει αντιστραφεί στην χώρα μας.

Γιατί πρέπει σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο να επιβαρύνω την υγεία μου αφού σχεδόν όλοι γύρω μας καπνίζουν δείχνοντας επιδεικτική αδιαφορία στον συνάνθρωπό τους που έχει επιλέξει να μην καπνίζει.

Γιατί μετά από κάθε βραδυνή έξοδο να μυρίζουν τα ρούχα μου καπνό;

Με ποιο δικαίωμα οι περισσότεροι γονείς καπνίζουν μπροστά στα παιδιά τους;

Με ποιο δικαίωμα οι περισσότεροι δρόμοι και δημόσιοι χώροι έχουν καταντήσει τεράστια τασάκια;

Με ποιο δικαίωμα ανάβει ο κάθε ένας τσιγάρο πάνω στο βουνό; Το 99% θα πετάξει την γόπα κάτω.

Κατά την γνώμη μου το κάπνισμα θα έπρεπε να είναι αδίκημα με πολύ υψηλά πρόστιμα. Το κάπνισμα θα έπρεπε να επιτρέπεται μόνο σε ιδιωτικούς χώρους.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο όλους εσάς τους καπνιστές;

Έτσι και συμβεί η "στραβή", με ποιο δικαίωμα θα σας στερηθούνε όλοι οι άνθρωποι που σας αγαπάνε; Γιατί θα στερήσετε τον εαυτό σας από το σύντροφό σας από τα παιδιά σας από τους γονείς σας από τους φίλους σας.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ;

Φιλικά πάντα

Χρίστος

...

Αγαπητοί φίλοι,

δεν θέλω να πω αν το κάπνισμα είναι καλό ή όχι. Η απάντηση είναι αυτονόητη, το κάπνισμα σκοτώνει.

Απλά θέλω να αναφερθώ σε ένα πολύ μεγάλο θέμα που υπάρχει μόνο στην χώρα μας. Να βάλω μία ακόμη διάσταση σε αυτό το θέμα.

Ο αυτονόητος σεβασμός που πρέπει να υπάρχει από τους καπνιστές προς τους μη καπνιστές. Αυτός ο σεβασμος μάλλον έχει αντιστραφεί στην χώρα μας.

Γιατί πρέπει σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο να επιβαρύνω την υγεία μου αφού σχεδόν όλοι γύρω μας καπνίζουν δείχνοντας επιδεικτική αδιαφορία στον συνάνθρωπό τους που έχει επιλέξει να μην καπνίζει.

Γιατί μετά από κάθε βραδυνή έξοδο να μυρίζουν τα ρούχα μου καπνό;

Με ποιο δικαίωμα οι περισσότεροι γονείς καπνίζουν μπροστά στα παιδιά τους;

Με ποιο δικαίωμα οι περισσότεροι δρόμοι και δημόσιοι χώροι έχουν καταντήσει τεράστια τασάκια;

Με ποιο δικαίωμα ανάβει ο κάθε ένας τσιγάρο πάνω στο βουνό; Το 99% θα πετάξει την γόπα κάτω.

Κατά την γνώμη μου το κάπνισμα θα έπρεπε να είναι αδίκημα με πολύ υψηλά πρόστιμα. Το κάπνισμα θα έπρεπε να επιτρέπεται μόνο σε ιδιωτικούς χώρους.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο όλους εσάς τους καπνιστές;

Έτσι και συμβεί η "στραβή", με ποιο δικαίωμα θα σας στερηθούνε όλοι οι άνθρωποι που σας αγαπάνε; Γιατί θα στερήσετε τον εαυτό σας από το σύντροφό σας από τα παιδιά σας από τους γονείς σας από τους φίλους σας.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ;

Φιλικά πάντα

Χρίστος

Στην Ιρλανδία που ήμουν την προηγούμενη εβδομάδα το έχουν απαγορεύσει από τις 1/4/2005!!! σε όλους τους κλειστούς χώρους!!!

Ακόμα και στα μπαρ όπου οι Ιρλανδοί καταναλώνουν ατελείωτες ποσότητες μπύρας όλοι σέβονται το μέτρο και καπνίζουν εκτός του καταστήματος.

Καλά δε το συζητάω σε δημόσια κτίρια εκεί υπάρχει και πρόστιμο 3000ευρώ!!!

Η ξεναγός μας έλεγε πως το βράδυ της 30 Μαρτίου 2005 23:59 κάπνιζαν στο μπαρ και 00:00 ΟΛΟΙ βγήκαν έξω και συνέχισαν το τσιγάρο τους. Τώρα τι θα γινόταν στην Ελλάδα δε το συζητάω.

Ξέρετε τι ωραία είναι να μπαίνεις στα μπαρ και στα κλαμπ και να μην μυρίζεις τίποτε άλλο εκτός από αλκοόλ :blink: ?

Τεσπα είμαστε λίγα (100) χρόνια πίσω που θα πάει?

Και το ωραίο που μου το είπαν οι φίλοι καπνιστές συνταξιδιώτες ήταν πως το απόλαυσαν το συγκεκριμένο μέτρο!

Στην Ιταλία ισχύει οτι υπάρχει πρόστιμο για αυτους που καπνιζουν σε χώρο που απαγορευεται???

Μου έχουν πει οτι σα γενικη πρακτική, άν κάποιος καπνίσει πχ σε ένα εστιατόριο, δεν του κανουν παρατήρηση, αλλα τηλεφωνουν κατευθειαν στην αστυνομια. Οι αστυνομικοι έρχονται πολυ γρηγορα και το πρόστιμο είναι :lol: ευρω. Αν μεσα στο μαγαζί υπάρχει έγγυος (και τη δουν οι αστυνομικοι) το προστιμο παει στα 200 ευρω.

Και τι δεν θα έδινα να δω κατι τετοιο στην ελλάδα...!!!

Ασχετο

Προχτες γυριζα απο ένα νησί και καθόμουν στο κατάστρωμα για λίγο. Παρατηρούσα οτι ενώ υπήρχαν τασάκια στα τραπέζια, όποιος τελείωνε το τσιγάρο, το εκσφενδόνιζε στη θαλασσα.

Εντυπωσιάστηκα αρνητικά όταν ειδα ένα ζευγάρι Αγγλων που ηταν διπλα μου να κάνουν το ίδιο, και να το εκτοξευουν και αυτοι στο νερό, ενώ το τασάκι ηταν ΠΑΝΩ στο τραπέζι που καθονταν.

Μάλλον είχαν κάτσει πολύ καιρο Ελλάδα. :blink:

no friends on a powder day

Θα συμφωνήσω σε όλα, αλλά γιατί αναφερόμαστε με τέτοια λόγια και οργή για το τσιγάρο και όχι για όλα τα υπόλοιπα που μας σκοτώνουν καθημερινά και δυστυχώς δεν τα επιλέγουμε; τουλάχιστον το τσιγάρο είναι επιλογή κάποιων.

τα συντηριτικά, το νέφος (πάρτε και κανένα λεωφορείο), τα χημικά και τόσα άλλα πράγματα που υπάρχουν σε καθημερινά αντικείμενα και προϊόντα που καταναλώνουμε γιατί δεν αρχίζουμε να φωνάζουμε λίγο και για αυτά. Τα κινητά και όλη αυτή ραδιενέργεια και οι εκπομπές ρίπων δεν μας σκοτώνουν; ας μην τα βάζουμε τόσο με τους καπνιστές (δεν υπερασπίζομαι κάτι), ας αφήσουμε για λίγο το προφανές στην άκρη και ας ασχοληθούμε με αυτά που είναι λιγοτερο εμφανή αλλά κάνουν εξίσου άσχημη ζημιά.

Πιστεύετε ότι εάν δεν κάπνιζε κανείς στον κόσμο δεν θα είχαμε καρκίνο; ή θα είμασταν όλοι υγιείς; κάτι μου λέει πως όχι, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κυνηγάμε και την τύχη μας καπνίζοντας.

Je veux devenir calife a la place du calife

Εγώ ξεκίνησα να καπνίζω πριν από 4 χρόνια, ίσως με τον πιο βλακώδη τρόπο! Χωρίς να το αντιληφθώ καν! (έτσι κάνω και τα μεγαλύτερα λάθη μου κατά παράδοση... :lol:, ερήμην λογικής!)

Ποτέ δεν ξεπέρασα το μισό πακέτο ημερησίως και δεν μου άρεσε ανέκαθεν βέβαια να καπνίσω στο χώρο που κοιμάμαι ή να σκυλοβρωμάει το σπίτι μου ή το γραφείο. Εννοείται ότι ποτέ δεν έχω καπνίσει με την τσίμπλα στο μάτι, πριν κλείσω τα ματάκια μου το βράδυ, ή στο δρόμο, στα μαγαζιά κλπ!

Θεωρώ εγκληματικό δε, το να με κοιτάει κανένα πιτσιρίκι και να κρατάω τσιγάρο, όταν μπορώ να το αποφύγω...

Δεν ήθελα να το κόψω ποτέ πραγματικά και το έβλεπα ως χαζο-απόλαυση, μέχρι που κατάλαβα τα χάλια μου!

Σε μια πρόσφατη πεζοπορεία τα πρώτα 20 λεπτά είδα τους υπόλοιπους να ξεμακραίνουν κι εμένα να αναπνέω βλακωδώς... Η συνέχεια της εκδρομής ήταν σαφώς καλύτερη καθώς δεν ένιωσα την ανάγκη να καπνίσω σχεδόν καθόλου, με τόση μαγεία και πλούσιο θρεπτικότατο οξυγόνο γύρω μου...

Μια επαναληπτική γεύση σιχαμάρας πήρα και στις ολιγοήμερες διακοπές στη Χαλκιδική! Περπάτημα, θαλάσσιο σκι, κανό και kneeboard με έβγαλαν off :blink: , για να μην αναφέρω τα μακροβούτια που έγιναν κοντοβούτια!!! :P

Πλησιάζει η ώρα που θα ζητήσω βοήθεια για να το κόψω και θέλω να γίνει όταν νιώσω έτοιμη ώστε να μην επαναληφθεί και να μην είναι μέρος της ζωής μου πια... :lol:

Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά.

Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει.

Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε.

Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία.

Δ.Χ.

......δυσκολο εγχειρημα αλλα το εχω στο πενταετες προγραμμα για κοψιμο

Και στο τέλος της πενταετίας,θα το κατατάξεις στο 15αετές;

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

.....ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ = ΝΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ.........

.....

....ότι θυμάμαι χαίρομαι.........

...great things are done when men and mountains meet....

vouli αναφερόμαστε στο τσιγάρο γιατί αυτό είναι το θέμα που έχει ανοίξει. "Τσιγάρο" λέγεται!

Προσωπικά δε με απασχολεί αν οποιοσδήποτε θέλει να αυτοκτονήσει ούτε και ο τρόπος με τον οποίο θα επιλέξει να το κάνει.

Με ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ σε καταστροφικό βαθμό, ωστόσο, αν η δική του επιλογή για αυτοκτονία καταλήγει σε αναγκαστική ομαδική αυτοκτονία. Με ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ αν αυτός ο κάποιος προσπαθεί να με... αυτοκτονήσει. Ας κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι στο σπίτι του, στο αυτοκίνητό του κτλ., αρκεί να σέβεται τους υπόλοιπους συνανθρώπους του όταν συνυπάρχει μαζί τους.

Ισως να μιλάω λίγο έντονα αλλά δυστυχώς η πλειονότητα των καπνιστών (γιατί αυτό είναι το θέμα μας επαναλαμβάνω) στην Ελλάδα είναι αγενείς (για να μην πω τίποτα χειρότερο). Εχω γνωρίσει πραγματικά ελάχιστους καπνιστές που με σέβονται. Ελπίζω να γνωρίσω κι άλλους και εσείς που γράφετε εδώ να είστε μερικοί από αυτούς.

Εν πάσει περιπτώσει συμφωνώ απολύτως με τη vouli όσον αφορά στο ότι το τσιγάρο δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που συνδέεται με τη γαϊδουριά. Γενικότερα είμαστε επιεικώς αγενής λαός, αλλά όταν πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου (όπως και στην οδήγηση και σε πολλά άλλα) θα μου επιτρέψετε αγαπητοί μου συνάνθρωποι να θυμώνω ε;

Θα μου επιτρέψετε αγαπητοί καπνιστές τουλάχιστον να θυμώνω όταν με ενοχλείτε; Μήπως μπορείτε τουλάχιστο να μην εκπλήσσεστε όταν δηλώνω ότι ενοχλούμαι από τον καπνό; Εσείς αν σας πλάκωνε κάποιος στο ξύλο λόγου χάρη θα ενοχλούσαστε άραγε;

Φιλικά

Ράνια

Εχω γνωρίσει πραγματικά ελάχιστους καπνιστές που με σέβονται. Ελπίζω να γνωρίσω κι άλλους
Πάνω σ' αυτό να προσθέσω κάτι που διαπιστώνω σε προσωπικό επίπεδο. Με το πέρασμα του χρόνου, όλο και περισσότεροι είναι οι καπνιστές που με ρωτούν εάν καπνίζω. Όταν απαντώ όχι είτε δεν το ανάβουν καν, είτε το σβήνουν αμέσως, χωρίς ποτέ να το ζητάω. Συνεπώς υπάρχει αλλαγή στην αντιμετώπιση από την πλευρά τους.

Από την άλλη όμως οφείλω κι εγώ να σέβομαι το πάθος τους για κάπνισμα, οπότε δεν ''τραβάω'' τα άκρα. Εάν ενοχλούμαι κάπου...χαιρετάω...

Μία καλή λύση για να το κόψει κάποιος ή για να μην το αρχίσει κάν είναι να ασχοληθεί με κάποιο άθλημα.....

Ως γνωστόν τσιγάρο και αθλητισμός δεν κολλάνε σαν έννοιες. Ποτέ δεν το άρχισα και σίγουρα δεν πρόκειται να το αρχίσω τώρα στα 31 μου.....Απο μικρός μου είχε κολλήσει η ιδέα ότι εάν άρχιζα το τσιγάρο θα μειωνόντουσαν οι επιδόσεις στον αθλητισμό ( στην κολύμβηση συγκεκριμμένα) και δεν ήθελα να δώ το χρονόμετρο να εκτοξεύεται στα ύψη.....Αυτό συμβαίνει ουσιαστικά και τώρα, που κολυμπάω πλέον για την πάρτη μου και εάν και δεν με ενδιαφέρει πλέον τι χρόνους θα γράψω, υπάρχει πάντα αυτή η σκέψη....

Τώρα ίσως κάνω κανά 2 το μήνα και εάν, και αυτά εάν βρεθώ κάπου με καλή παρέα και πάνω στο τσακίρ κέφι....

Τώρα στο θέμα του καπνίσματος η Ελλάδα είναι πολλά χρόνια πίσω...θυμάμαι ότι ήδη το 1990 που ζούσα στο Παρίσι η πρώτη ερώτηση που σου έκαναν στα εστιατόρια ήταν " καπνίζοντες η μή καπνίζοντες παρακαλώ"....

Στην Ελλάδα το 2007 σε πολύ λίγα μέρη γίνεται αυτό.....Ο Ελληνας έχει παθολογική αρρώστια με το τσιγάρο και εντελώς λάνθασμένη νοοτροπία που θα πάρει πολλά χρόνια να αλλάξει.....

Τώρα το τί φταίει είναι ένα άααααααααααααααααααααααααλλλλλλλλλλοοοοοοο θέμα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση......

Εύχομαι εάν αξιωθώ και κάνω κάποτε κανά κουτσούβελο να μην το βάλει και αυτό ποτέ στο στόμα του.....

Φιλικά

Σπύρος :(

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

O Hans Kammerlander όταν βαριέται στα base camps κάνει κανα τσιγάρο που και που :( :( :D:blink:;):)

http://www.k2news.com/hansint.htm

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Εγώ έχω περίπου 10 χρόνια που έχω κόψει αυτή τη βρωμερή συνήθεια και τώρα πια το απαιχθάνομαι. Βέβαια τώρα πια δεν είναι όπως πριν το ξεκινήσω, μπορώ οποιαδήποτε στιγμή να καπνίσω χωρίς να πνιγώ στο βήχα, το θέμα είναι όμως δεν θέλω να καπνίσω, γιατί το δοκίμασα μια φορά και το έσβησα κατευθείαν επειδή αηδίασα από τη βρώμα ... μπλιαχχχ!

Θυμάμαι όταν είχα αποφασίσει να το κόψω (δεν είχα πει το κόβω μαχαίρι γιατί δεν ήθελα να αγχωθώ από την αρχή - αλλά ήμουν πολύ αποφασισμένη - έκανα κανένα που και που) αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν η διαφορά που είχα δει στο οργανισμό μου από την πρώτη βδομάδα, και το γεγονός ότι ενώ είχα βγάλει σχετικά άνετα τους τρεις πρώτους μήνες, τη στέρηση του καπνού την ένιωσα μετά τους τρεις πρώτους μήνες και εκεί ήθελε τη μεγαλύτερη θέληση να μην το ξεκινήσεις ξανά! (μου το είχαν πει και άλλοι και αρχικά δεν το είχα πιστέψει)

Θυμάμαι και τη στιγμή μάλιστα που πήρα αυτή την απόφαση, είχα φτάσει στο σημείο να έχω ξεπεράσει το ένα πακέτο την ημέρα και ξυπνώντας ένα πρωί - ασυναίσθητα - άναψα τσιγάρο, αηδίασα με τον εαυτό μου όταν κατάλαβα τι έιχα κάνει, το έσβησα αμέσως και πήρα την απόφαση να το κόψω.

Συμφωνώ με τα περί απόλαυσης καφέ και ότι παίρνεις κιλά είναι ένας μύθος - έχεις πια όσφρηση και γεύση και μπορείς να πάρεις μια βαθιά ανάσα χωρίς να βήχεις - αυτό δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Ούτε που το σκέφτομαι τώρα πια - σχεδόν έχω ξεχάσει ότι κάποτε κάπνιζα! :)

ο νικελ τωρα θα τον φαει το μπαλκονι λολ

Έκλεισα έντεκα χρόνια χωρίς να βάλω ούτε ένα στο στόμα μου...

Κάπνιζα φανατικά 2 πακέτα Prince και το έκοψα μπαμ και κάτω.

Δεν μπορούσα να το περιορίσω και να κάνω που και που κανένα, δεν ήμουνα από τους τυχερούς που καπνίζουν ένα το μήνα χωρίς να το ζητάνε και έτσι έπρεπε να το κόψω απότομα.

Το να το κόψεις είναι καθαρά εγκεφαλικό και προετοίμαζα κρυφά τον εαυτό μου θυμάμαι πάνω από 1 μήνα.

Είχε αρχίσει και μου έκανε χρόνια βρογχίτιδα και αισθανόμουν χάλια, με φυσική κατάσταση χαμηλότατη.

Δεν μπορούσα να κάνω σκι όπως ήθελα, γιατί κουραζόμουν εύκολα.

Είχα πάρει και το ποδήλατο μου πριν 7 μήνες και αισθανόμουν πολύ μ@λ@κ@ς που σταματούσα και αντί να χαρώ τα τοπία και τον καθαρό αέρα κάπνιζα...

Τη μέρα που το έκοψα το είχα προγραμματίσει και πήρα το τελευταίο μου πακέτο και όταν ήρθε η ώρα για το τελευταίο τσιγάρο το ρούφηξα με μανία για να κρατήσω τη στερνή φορά για πάντα μέσα μου, σε σημείο που με ζάλισε, αλλά το είχα αποφασίσει προ πολλού και το ήξερα ότι το διαζύγιο ήταν οριστικό...

Τα πλεονεκτήματα του να μην καπνίζεις τα είπαν πολλοί αλλά εγώ θα μετατρέψω και το οικονομικό όφελος σε σκι.

Δύο πακέτα την ημέρα είναι 6€ περίπου δηλαδή 2190€ το χρόνο, που μας κάνουν 2 ταξίδια της μιας εβδομάδας στις Άλπεις η τρία με οικονομικά πακέτα...

Σε τρία χρόνια έχεις καλύψει μια εβδομάδα heliski στην Αλάσκα μαζί με τα έξοδα ταξιδιού! :unsure:

Για να μην αναφέρω κάθε πότε ανανεώνω τον εξοπλισμό μου. ;)

Τώρα όποιος θέλει μπορεί να καπνίζει τα λεφτά του...εγώ λέω να κάνω σκι... ;):D

Αυτό που με ενοχλεί στην Ελλάδα δεν είναι ότι κάποιοι (πάρα πολλοί) καπνίζουν, είναι δικαίωμα τους άλλωστε να κάνουν ζημιά στην υγεία και την τσέπη τους, αλλά το ότι με υποχρεώνουν να μοιράζομαι την βλαβερή και ενοχλητική συνήθεια τους οπουδήποτε πηγαίνω. :unsure:

Make Parnassos Great Again!

Ενα πακέτο την ημέρα κοστίζει περίπου 1100Ε ετησίως

Επενδύοντας 1100Ε καθε χρονο ο Νικελ σένα μέσης απόδοσης επενδυτικό κεφάλαιο με 7% ετήσιο επιτόκιο, θα προσφέρει στην κόρη του έπειτα από 32 χρόνια το ποσό των 130.000Ε περίπου.

Αν κάποιος που καπνίζει 2 πακέτα την ημέρα, θέλει να τα ανταλλαξει με ένα χρηματικό κεφάλαιο ανάγκης που θα το προσφέρει στα παιδιά του έπειτα απο 32 χρόνια, τότε μιλάμε για το ποσό των 260.000Ε περίπου.

Υ.Γ. Κι όπως λέει και ο Αινσταιν , "ο έξυπνος λύνει προβλήματα, αλλά ο μεγαλοφυής τα προλαμβάνει".

How you stand is how you ski

Ενα πακέτο την ημέρα κοστίζει περίπου 1100Ε ετησίως

Επενδύοντας 1100Ε καθε χρονο ο Νικελ σένα μέσης απόδοσης επενδυτικό κεφάλαιο με 7% ετήσιο επιτόκιο, θα προσφέρει στην κόρη του έπειτα από 32 χρόνια το ποσό των 130.000Ε περίπου.

Αν κάποιος που καπνίζει 2 πακέτα την ημέρα, θέλει να τα ανταλλαξει με ένα χρηματικό κεφάλαιο ανάγκης που θα το προσφέρει στα παιδιά του έπειτα απο 32 χρόνια, τότε μιλάμε για το ποσό των 260.000Ε περίπου.

Υ.Γ. Κι όπως λέει και ο Αινσταιν , "ο έξυπνος λύνει προβλήματα, αλλά ο μεγαλοφυής τα προλαμβάνει"

Καλά όλα τα άλλα αλλά δεν μας λες ποιος σου δίνει εγγυημένα 7 % ?

Καλύτερα να πάω από τσιγάρο παιδιά παρά από Τράπεζα .