Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Κατ' αρχάς συγνώμη που ανοίγω ακόμα ένα νήμα με θέμα τις φωτιές που έχουν κατακάψει την χώρα αυτό το καταραμένο, από ότι αποδείχτηκε, καλοκαίρι, αλλά νιώθω ότι μας απασχόλησαν όσο τίποτα άλλο, ορισμένους από εμάς ίσως να μας επηρέασαν και σε προσωπικό επίπεδο. Δεν σας κρύβω ότι τρέμω καθημερινά για την τύχη του υπέροχου ελατοδάσους της Στενής, που το θεωρώ, χωρίς υπερβολή, μέλος της οικογένειας. Φοβάμαι ακόμα και για την ασφάλεια των δικών μου ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο χωριό και σκέφτομαι σοβαρά να τους φέρω στην Αθήνα, μακριά από τα δέντρα... εκεί φτάσαμε.

Η αρχική μου αντίδραση στις πρώτες μεγάλες φωτιές φέτος ήταν οργή για την κακή ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού, ενός μηχανισμού δοκιμασμένου και επιτυχημένου σε προηγούμενες χρονιές. "Ναι, φταίει η κυβέρνηση" ήταν η σκέψη μου. Σε μια χώρα σαν την δική μας που πλήττεται από σημαντικές πυρκαγιές, θα έπρεπε να έχουν περισσότερη γνώση οι φύλακες, αντί να καταλαμβάνονται εξ' απήνης σαν τις μωρές παρθένες.

Φταίει ο κρατικός μηχανισμός γιατί δεν φρόντισε να ολοκληρώσει το κτηματολόγιο. Φταίει ο κρατικός μηχανισμός γιατί δεν τηρεί ούτε τους νόμους που ο ίδιος θεσπίζει, νομιμοποιώντας αυθαίρετα και δίνοντας ελπίδες σε κάποιους ότι αν κάψουν το δάσος σε κάποια στιγμή θα μπορέσουν να χτίσουν. Φταίει ο κρατικός μηχανισμός γιατί με τις ανακατατάξεις στην Π.Υ. στέρησε από τις δυνάμεις δασοπυρόσβεσης αξιωματικούς με πείρα, θάρρος και οργανωτικές ικανότητες. Φταίει ο κρατικός μηχανισμός γιατί δεν φρόντισε να προσλάβει νωρίς τους εποχικούς και βρεθήκαμε στην πρωτοφανή κατάσταση να έχουμε οχήματα, αλλά όχι προσωπικό να τα στελεχώνει. Φταίει ο κρατικός μηχανισμός γιατί δεν φρόντισε να χρηματοδοτήσει την τοπική αυτοδιοίκηση με κεφάλαια ώστε αυτή να μπορέσει να προβεί σε καθαρισμό των δασών, συντήρηση αντιπυρικών ζωνών και περιπολίες. Φταίει ο κρατικός μηχανισμός γιατί δεν κάνει ασκήσεις εκκένωσης στα χωριά που περιβάλλονται από δάση ώστε οι άνθρωποι να έχουν έστω και μια ιδέα για το πως να συμπεριφερθούν στην κακιά στιγμή. Φταίνε, και το σύνολο των σφαλμάτων τους είχε τραγικές συνέπειες. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικού πλούτου καμένα -μέσα σε αυτά και οι δύο τελευταίοι πνεύμονες του λεκανοπεδίου-, κατεστραμμένα χωριά, δεκάδες απανθρακωμένοι άνθρωποι που προσπαθούσαν να διαφύγουν μέσα στα αυτοκίνητα τους. Ζούμε ένα εφιάλτη ο οποίος δεν έχει τέλος.

Νιώθω όμως ότι θα πρέπει να αναρωτηθούμε τελικά τι ήταν αυτό που έκανε αυτό το συγκεκριμένο καλοκαίρι τόσο φονικό. Ήταν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες με τους ξηρούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες; Σίγουρα ο καιρός έπαιξε τον ρόλο του. Είναι επίσης πεποίθηση μου ότι αν είχαμε μικρότερο ποσοστό καπνιστών στην Ελλάδα, θα είχαμε και λιγότερες πυρκαγιές. Καπνιστές χωρίς μυαλό και συνείδηση που πετούν αναμένα τσιγάρα από το αυτοκίνητο όμως είχαμε πάντα, είναι λίγοι, αλλά αρκετοί για να προκαλέσουν τρομερή καταστροφή. Κάποιες φωτιές πάλι ξεκίνησαν από χωματερές καθώς ακόμα στην χώρα μας δεν έχουμε καταφέρει να συμφωνήσουμε τι θα κάνουμε με τα σκουπίδια μας, πως θα τα ξεφορτωνόμαστε (Ελλάδα και ανακύκλωση είναι ασύμβατοι όροι) και -το κυριότερο- που. Κάποιες άλλες προκλήθηκαν από ηλικιωμένους που προσπαθούσαν να κάψουν χόρτα. Τι να τους κάνεις αυτούς; Να στείλεις φυλακή την <_>

Υπάρχει όμως διάχυτη εντύπωση ότι φέτος είχαμε μια έξαρση των εμπρησμών σε αυτή την προεκλογική περίοδο, όχι για να οικειοποιηθούν κάποιοι την γη, αλλά για να προκαλέσουν την δυσαρέσκεια του κόσμου προς το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία. Ακούστηκε ακόμα ότι άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν μεταφέρει τον ιδιότυπο "πόλεμο" των Εξαρχείων στα δάση. Εύχομαι αυτό να είναι ασύστολο ψέμα και αποκύημα της φαντασίας των φίλια προσκείμενων στην κυβέρνηση που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα -και φέτος έχουν πάρα πολλά να δικαιολογήσουν. Γιατί αν έχει έστω και ψήγματα αλήθειας, τότε δεν έχουμε να κάνουμε με "άμυαλα παιδιά", ή "αγωνιστές, ιδεολόγους, παιδιά που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο" (ανάλογα με την οπτική που το βλέπετε), αλλά με στυγνούς δολοφόνους. Και την φετινή ανείπωτη τραγωδία δεν μπορεί να την δικαιολογήσει καμία απολύτως πολιτική ατζέντα.

Make Parnassos Great Again!

Θα συμφωνησω μαζι σου Χρηστο αλλα αν αναλογιστουμε οτι τα ιδια και χειροτερα εχουμε στην Ν.Ιταλια και Πορτογαλια μηπως πρεπει να μπουμε σε σκεψεις για ενα πιο οργανωμενο "σχεδιο"!!!

ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο...

Χρηστο συμφωνω μαζι σου

+1

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Να λαβουμε υπ οψιν οτι ποτε ξανα δεν υπηρξε τετοια αφυδατωση της χλωριδας.Ποτε ξανα δεν ειχαμε τοσο πολλους καυσωνες με τοση δυναμη και διαρκεια.Αυτο κατεστησε τα δεντρα και τα φυτα σπιρτα ετοιμα να αναψουν.Δυστυχως συνετελεσε και ο ισχυρος ανεμος που δεν αφηνει τα πυροσβεστικα αεροσκαφη να πεταξουν αλλα και εξαπλωνει την φωτια σε μικρο χρονο.

Απλα οποιοι ειχαν την σκεψη να καψουν και να σκοτωσουν,βρηκαν συμπαραστατη τις παρουσες συνθηκες.

Βλεπετε οτι με το που εκανε αρχες Αυγουστου καποιες καταιγιδες στην Β.Ελλαδα,οι φωτιες σχεδον επαψαν καθως δεν εχουμε και ισχυρους ανεμους..

Σε ολα τα Μεσογειακα κρατη που ειναι και πιο προηγμενα απο μας,τετοιου μεγεθους πυρκαγιες με τις παρουσες συνθηκες δεν αντιμετωπιζονται.

Οι ευθυνες ανηκουν φυσικα και στο κρατος για τους λογους που ανεφερε ο Χρηστος.

Πουθενά πιστεύω,σε καμμιά γωνιά της γης,τέτοιες φωτιές δεν αντιμετωπίζονται,όσα μέσα και να διατεθούν.

Αρα σκοπός του κράτους είναι, να σώσει τον κοσμάκη.Πώς όμως;Καθήμενο σταυροπόδι και σκεπτόμενο πώς θα τα αρπάξει την άλλη μέρα,θεσπίζοντας νόμους οικονομικής αφαίμαξης με διάφορα τερτίπια,του Ελληνα πολίτη;Aλλά θα μου πείτε,ό,τι και να λέμε εμείς τωρα,σάμπως θα αλλάξει τίποτα;Ολα θα ξεχαστούν πολύ γρήγορα και θα επανέλθει το κράτος στη <<φυσιολογική του>>αρχική κατάσταση όποιος και αν είναι <<επάνω>>.

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Αυτό το "τις πταίει;" τριβελλίζει το μυαλό μου από τις μεγάλες φωτιές του Ιουλίου.

Εχω την αίσθηση ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα από ό,τι νομίζουμε. Αν και απεχθάνομαι τις θεωρίες συνωμωσίας φέτος πρώτη φορά στη ζωή μου σκέφτηκα ότι ίσως το σχέδιο είναι ευρύτερο. Πρώτη φορά μου πέρασε απο το μυαλό ότι μπορεί ο στόχος να ήταν η Μεσόγειος, η Ευρώπη, ο τουρισμός... Ισως ακούγεται τραβηγμένο, άλλωστε κι εγώ τραβηγμένο θα το θεωρούσα αν μου το έλεγε κάποιος στην αρχή του καλοκαιριού, αλλά φέτος ήταν πολλά τα ευρωπαϊκά κράτη που υπέστησαν ό,τι και η Ελλάδα.

Εν πάσει περιπτώσει είναι δεδομένο ότι η φωτιά αν μπει δε σβήνει και κυρίως αν τη βάλει χέρι εμπρηστικό. Διότι φέτος περισσότερο από ποτέ άλλοτε ακούστηκε ότι οι φωτιές ξεσπούσαν μαζικά και εστίες ξεπηδούσαν ανά 100 μέτρα. Αυτό δε σώνεται όσες αντιπυρικές και να έχεις, όσο και να έχεις καθαρίσει το δάσος.

Και κάτι τελευταίο... σιχαινεστε κι εσείς όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους που κάνουν αντιπολίτευση εν μέσω πυρκαγιών ή μόνο δικό μου σύμπτωμα είναι;

Φιλικά

Ράνια

... Ισως ακούγεται τραβηγμένο, άλλωστε κι εγώ τραβηγμένο θα το θεωρούσα αν μου το έλεγε κάποιος στην αρχή του καλοκαιριού, αλλά φέτος ήταν πολλά τα ευρωπαϊκά κράτη που υπέστησαν ό,τι και η Ελλάδα.

Δεν είναι καθόλου μα καθόλου τραβηγμένο.Είναι το πιό λογικό απ΄όλα τα σενάρια.

Ποιός ή ποιοί,.... θα είχαν συμφέροντα να καεί η Ελλάδα;

Μη μου πείτε τώρα ότι το νιαούρισμα στα κεραμίδια,προέρχεται από το σκύλο που μαθαίνει ξένες γλώσσες;

Είναι ιστορικά διαπιστωμένο , ότι στην Ελλάδα, όταν τα πράγματα πάνε κατα διαόλου δεν φταίμε εμείς, αλλά σκοτεινά κέντρα.

Ποιός μας καίει μπαμπά ρωτάνε τα δίδυμα ? Οι Πασόκοι παιδιά μου, η οι αναρχικοί η οι Τούρκοι ,η οι Εβραίοι η η η.

Εγώ πιστεύω σε πιό ρεαλιστικά σενάρια. Η πρόκειται γιά εξωγήινους η το πιθανότερο μας βασκάνανε οι ξένοι που είμαστε ο εξυπνότερος λαός με την ομορφότερη χώρα.

Α ρε Ελληναράδες, αμπελοφιλοσοφία επί της τέφρας ...

Καταρχάς βρίσκω άστοχη τη γενίκευσή σου Captain Powder αλλά είναι γεγονός ότι μερικές φορές στο γραπτό λόγο δημιουργούνται παρεξηγήσεις εκατέρωθεν. Προσωπικά είμαι η πρώτη που άποδίδει ευθύνες σε όλους μας όταν αυτό στέκει αλλά και στο συγκεκριμένο φόρουμ έχουμε κατ' επανάληψη συμφωνήσει ότι για τα χάλια μας φταίμε εμείς οι ίδιοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ειλικρινά πολύ θα με ενδιέφερε το δικό σου σενάριο Captain Powder. Γιατί από χτες προσπαθώ να βρώ έναν άνθρωπο που θα τον συνέφερε αυτό το ολοκαύτωμα. Αλλά το φτωχό μου μυαλό δεν τα καταφέρνει. Για πες εσύ μήπως με διαφωτίσεις...

Φιλικά

Ράνια

Άσχετα από την κατάσβεση της φωτιάς που σε αυτή τη φάση είναι αδύνατο να τις περιορίσουν το άσχημο είναι ότι ΑΦΗΣΑΝ τον κόσμο να καεί . Όλοι μας έχουμε αποκλειστεί σε μια ωραία μας βόλτα πηγαίνοντας για σκι γιατί δεν μπορούν να αποκλείσουν ένα μόνο δρόμο σε όσους δεν φοράνε αλυσίδες . Τουλάχιστον στην φωτιά του Αιγίου τα ελικόπτερα είχαν έρθει και μάζευαν τον κόσμο και είχαμε μόνο 3 θύματα . Όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι πόσες εντολές χρειάζονται για να πάνε να γλυτώσουν τον κόσμο από τον πιο φρικτό θάνατο ?

Εμεις, εσεις, αυτοι,....οι αυτοι...ολη η Ελλαδα.

Κοιταχτε την τηλεοραση σας...πισω απο τα κεφαλακια που μιλανε για την πυρινη λαιλαπα, την κολαση του Δαντη...Κοιταχτε τον τυπο με τη φανελα και τις σαγιοναρες που παει να σβησει τη φωτια στα ξεροχορτα διπλα στην αυλη του για να μην καει το σπιτι του με ενα κουβα....Κοιταχτε το μπαρμπα που κλαιει το βιος του, τις ελιες του, απο τη φωτια που μεταδιδεται ταχυτατα στα ξεροχορτα γυρω απο τα δεντρα. Κοιταχτε τον κοινοταρχη που ορκιζεται οτι στα πενηντα χρονια της ζωης του το δασος πισω του δεν εχει καει ποτε!!...Κοιταχτε το βυτιο της ΠΥ στο πλαι του δρομου με εναμισυ μετρο αγριοχορτα...ξερα! Ακουστε την κυρα που παιρνει τηλεφωνο το ΑΝΤ1 να ζητησει Canadair. Τι σας ειπε η Πυροσβεστικη κυρια μου; Α, εγω πηρα εσας, δεν πηρα την Πυροσβεστικη.... <_< Δεν ξερω αν την εχει παρει καποιος αλλος...Τα υπολειμματα απο τα γκαζακια τα εχετε δει ολοι σας...Την ανυπαρξια Κτηματολογιου, Δασολογιου, τιτλων στο Υποθηκοφυλακειο την εχω δει εγω οταν πηγα να αγορασω ενα οικοπεδο ΜΕΣΑ στην Τιθορεα και εκανα πισω με χιλια...

Το καλοκαιρι οπως ξερετε ημουν upstate New York. Περασα στολους απο κατι θηριωδη κουρευτικα που ξυριζαν τα χορτα στο πλαι του δρομου σε πλατος 50 μετρων (50 αριστερα 20 ο δρομος 50 το διαζωμα 20 η αλλη κατευθυνση του δρομου, 50 δεξια). Τα κοροιδα τα Αμερικανακια εκαναν πακετο τα αγριοχορτα και τα μετεφεραν με κατι τεραστια τρακτερ-νταλικες. Για σκουπιδια στο δρομο ουτε γι'αστειο...εχουν συνηδειση και 500 πρασινα προστιμο για οσους δεν εχουν...Ο φιλος μου ο Dan που επισκεφθηκα με το εξοχικο του στο δασος (νομιμο μεσα στο δασος που ειναι πολιτειακος δρυμος-Adirondacks State Park) ειχε το χωρο πεντακαθαρο, αλλα αυτος ειναι Αμερικανακι...

Απο μακρυα, στο δρυμο, τα μονα κτηρια που βλεπεις ειναι τα παρατηρητηρια φωτιας, κατι τεραστιοι ξυλινοι πυργοι που υψωνονται πανω απο το δασος και επανδρωνονται με εποχιακους φοιτητες και δασαρχες. Αυτα ειναι λεφτα που τα τρωνε οι εξυπνοι, οπως και στην Ελλαδα, ετσι;

Παλια οταν επιανε φωτια κοντα στο χωριο, χτυπαγανε οι καμπανες, τους μαζευε τους χωριατες ο κοινοταρχης και ο χωροφυλακας, παιρνανε φτιαρυα, αξινες και αλυσοπριονα στα τρακτερια και πηγαιναν να σωσουν το βιος τους και του γειτονα. Βαζανε αλετρια και φτιαχνανε αντιπυρικες και πολεμαγανε σαν αντρες. Τωρα παιρνουνε το ALTER για να ζητησουν Canadair και να κανουν προεκλογικη εκστρατεια για το κομμα της προτιμησης τους. Ακουσατε καμπανες πουθενα; Μονο κραυγες οτι καιγεται η ξυλινη περγκολα/κληματαρια μαζι με την τζαμαρια για το (παρανομο) καθημερινο, επειδη πιασαν φωτια τα σκουπιδια που πεταξε διπλα στο χερσο οικοπεδο του γειτονα. (Ειναι μαγκια να βαλεις το γειτονα να κουβαλησει τα δικα σου σκουπιδια...)

Για ενα εγκλημα χρειαζεται κινητρο, μεθοδος, και οι καταλληλες συνθηκες. Εδω, στην Ευρωπαικη Ελλαδα τα εχουμε ολα.

Καλημερα σας

ΜακηςΜ

Μάκη είναι απόλυτα σωστά όλα αυτά που λες και συμφωνώ σε όλα κατά λεξής, το θέμα είναι ότι ήδη καίγεται όλη η Ελλάδα και σκέφτομαι δεν πρέπει να γίνει κάτι τώρα ? Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν , για πρόληψη από όλους μας ούτε λόγος , αλλά τώρα ΤΙ ?

Από ότι βλέπω και διαβάζω σε blogs και sites με ευχαρίστηση, υπάρχουν Έλληνες οι οποίοι έχουν απαιτήσεις από το κράτος.. Αγαπητοί φίλοι. Όσο και να θέλετε να έχετε τις υπηρεσίες που δικαιούστε αυτό που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια δεν θα μπορεί να το πληρώσει ο Θεός ο ίδιος. Το τίμημα που οφείλουμε όλοι μας στον πλανήτη Γη….δεν πληρώνεται από κανέναν. Μην περιμένετε να σας σώσει ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Γιωργάκης, ούτε η Παπαρήγα, ούτε ο Αλαβάνος….ούτε ο…………Καρατζαφέρης, ούτε ακόμα και ο Πλανητάρχης Μπους. Νομίζεται ότι ζούμε σε χώρα της ΟΝΕ…..(έτσι μας είπαν οι προηγούμενοι) και τώρα είμαστε ακόμα πιο άξια μέλη στην ΟΝΕ…(λένε οι τωρινοί), ελάτε να σας σώσουμε εμείς λένε οι από κει. Είμαστε μια ψωροκώσταινα με όμορφο φουστάνι και τελευταίας μόδας καλοκαιρινό μακιγιάζ. Κάτω από το φόρεμα όμως, βρώμα και δυσωδία σε ένα κορμί που βιάζεται καθημερινά ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Ένα κράτος που δεν μπορεί να εισπράξει φόρους (πέρα από τα γνωστά κοροΐδα τους μισθωτούς) και φυσικά λογω αυτού, ούτε οργάνωση, ούτε εξοπλισμό μπορεί να έχει. Ένα κράτος της ΟΝΕ με πολίτες που κράζουν για την γύμνια του κράτους, όταν οι ίδιοι ΔΕΝ απαιτούν αποδείξεις από γιατρούς, μαγαζιά, όταν αγοράζουν πειρατικά DVD και CD από τον πειρατή της γειτονιάς, όταν ανέχονται τον ιδιοκτήτη αυθαιρέτου στις τάξεις τους, όταν διασκεδάζουν στα παράνομα μπαράκια που ξεφυτρώνουν σε κάθε Ελληνική παραλία της χώρας, όταν ανέχονται τις χιλιάδες παράνομες χωματερές σε όλα τα δάση της Ελλάδας, όταν στην ΠΡΩΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΗ ΚΑΠΕΛΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΜΕΣΩ SMS ΚΑΙ BLOGS ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ 4,500,000, ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΗΓΑΝ ΜΟΝΟ 2 ΜΕ 3 ΧΙΛΙΑΔΕΣ. Αντιδράστε….φωναξτε, απαιτήστε, αλλά,……….πρώτα από όλα κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέπτη και αναρωτηθείτε……ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΣΩΣΤΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ?. Και αν νομίζετε ότι ήσασταν ακέραιοι χαρακτήρες, έχετε κάθε δικαίωμα να κράξετε και να φωνάξετε. Σιχάθηκα τα κοράκια στην τηλεόραση που κράζουν, κράζουν γουρλώνουν τα μάτια από θυμό και αγανάκτηση. Τους σιχαίνομαι. Τιμή στα παλικάρια τους πυροσβέστες που χάθηκαν στον αγώνα και στο καθήκον για ένα ψωρομισθό. Σεβασμός στους νεκρούς συμπατριώτες μας που χάθηκαν και αυτοί. Χρέος μας να αλλάξουμε αυτήν την χώρα και αν θέλετε να το γενικεύσουμε, όλο τον πλανήτη, γιατί δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον κόσμο. Σικελία και Πορτογαλία καταστρέφονται όπως κι εμείς. Δάση που χρειάστηκαν χιλιάδες χρόνια να γίνουν καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας. Περισυλλογή φίλοι μου, περισυλλογή και σκέψη χρειάζεται αυτή την στιγμή που ξαφνικά για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, οι Έλληνες αποκτούν οικολογική συνείδηση. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔOΠΟΥΛΟΣ fire3zc6.jpg

http://www.e-achaia.gr/

......Α ρε Ελληναράδες, αμπελοφιλοσοφία επί της τέφρας ...

Eγώ φίλε Captain Powder,με την τοποθέτησή μου,αποκλείω κάποια σενάρια.Αρα, με τον τρόπο αυτό καταλήγω σ΄αυτά που απομένουν.Απλά,τη λογική ακολουθώ και δεν νομίζω ότι,η λογική του καθενός, μετράται με το <<καντάρι>>.Αυτό που μπορεί να μετρηθεί με το καντάρι,είναι η γνώση και άν εσύ ξέρεις κάτι πάρα πάνω,πές το,να το μάθουμε και μείς.

Η μέθοδος αυτή λοιπόν της λογικής ,απλή αριθμητική είναι....1+1 κάνουν 2 και όχι αμπελοσοφία.

Επειδή όμως ο γραπτός λόγος,δημιουργεί ενίοτε παρεξηγήσεις,δέχομαι ότι η τοποθέτησή σου, ήταν καλοπροαίρετη και όχι ειρωνική.Κάτι ανάλογο δέξου και σύ για την δική μου.

Μόλις αρχίσουν οι βροχές, αν αρχίσουν, και φύγουν τα μισά βουνά προς την θάλασσα από τις κατολισθήσεις και σταθεροποιηθούν τα χώματα τότε να δείτε πόσες περιουσίες θα αλλάξουν χέρια. Πόσοι κατεστραμμένοι αγρότες και δυσαρεστημένοι κάτοχοι εξοχικών θα τα πουλήσουν σε…” Ενδιαφερόμενους Αγοραστές (Επενδυτες)” που εντελώς τυχαία πέρναγαν από την περιοχή. Και…..ωωω….τι σύμπτωση. Κάηκε η Κορινθία, μετά η Αιγιαλεία και τώρα όοοολη η Δυτική Πελοπόννησος. Καλέ…… δεν είναι σύμπτωση που από αυτά τα μέρη θα περάσει η νέα Εθνική οδός και ο προαστιακός??

Υ.Γ. Σκεφτείτε και κάτι άλλο. Οι μόνες περιοχές που καίγονται είναι η Καλιφόρνια, η Φλόριντα και οι χώρες τις Μεσογείου. Οι καθαρά τουριστικές περιοχές. Εμ …π που θα αγοράσουν ΓΗ για εκμετάλλευση…..στην Γροιλανδία ή στην Αλάσκα

Ρε Φωτη .............Κτηματομεσίτες εινια αυτοι οι Υρρ??? <_<

ΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔOΠΟΥΛΟΣ fire3zc6.jpg

http://www.e-achaia.gr/

Να διευκρινίσω λοιπόν τι εννοώ γιά να μην παρεξηγούμαστε. Είμαι κατά των σεναρίων που αποδίδουν όλα τα δεινά μας σε απροσδιόριστους εχθρούς . Είναι ο ανέξοδος τρόπος να καλύψουμε την γύμνια μας σαν λαός και σαν κράτος. Οταν δε κάποιοι προσπαθούν να επωφεληθούν και πολιτικά γίνομαι έξαλος. Οποτε έχουμε καταστροφές, ξεδιάντροπα, η εκάστοτε αντιπολίτευση κράζει την κυβέρνηση , λες και θα άλλαζε τίποτα αν είχαν τους αντίστροφους ρόλους και φτάσαμε στο πάτο φέτος με ανθρωποειδή τύπου Γιακουμάτου, να υπονοούν δημοσίως (και μετά να κάνουν το κορόιδο) , ότι οι φωτιές μπαίνουν από το ΠΑΣΟΚ. Ενα εθνικός διχασμός μας έλειπε τώρα και μάλιστα γιά να εξυπηρετηθούνν τόσο ταπεινά κίνητρα.

Νομίζω ότι το ποστ του Μakis M τα έχει πεί όλα. Αν θέλουμε να στρέψουμε το δάχτυλο κάπου, ας κοιτάξουμε στο καθρέπτη.

Τώρα συμφωνούμε Captain Powder. Αλήθεια θα ήθελα να ήξερα πόσες χιλιάδες ψήφους πήρε ο Γιακουμάτος και άλλα ανθρωποειδή (κρίμα τα πιθηκάκια που είναι συνήθως πιο ευφυή από πολλούς ανθρώπους) στις τελευταίες εκλογές. Πόσες δεκάδες χιλιάδες ψήφους;

Η αποστομωτική (όπως πάντα) απάντηση του Μάκη τα είπε όλα. Φέτος περνώντας από τα Τέμπη έκανα το μέγα σφάλμα να κατέβω στην Αγ. Παρασκευή. Επαθα κρίση ταυτότητας, πολιτισμικό σοκ ή όπως θέλετε πείτε το: παρακολουθούσα άναυδη τις ορδές των "προσκυνητών", ήμουν μπροστά στο στερεότυπο του Ελληνα, μεσήλικα τουρίστα, που φορτώνει το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητό του με όλη την οικοσκευή για να πάει 5 μέρες διακοπές, αφήνει σωρούς σκουπιδιών από όπου περάσει, ικανοποιείται με καταλύματα χείριστης ποιότητας και στο τέλος γυρίζει σπίτι του ευχαριστημένος και κατά 10 κιλά πιο χοντρός από τις κρεπάλες των διακοπών. Οσο για το υπέροχο ποτάμι και την τοποθεσία, αυτά βρωμούσαν σα δημόσια ουρητήρια και το νεράκι δε φαινόταν κάτω από το στρώμα σκουπιδιών που το σκέπαζε.

Αλλά όπως είπε και ο Μάκης, εμείς μπορούμε ελεύθερα να κατηγορούμε τους Αμερικανούς, να κατασκευάζουμε στερεότυπα για βρωμιάρηδες Γάλλους, gay Αγγλους και ό,τι άλλο μας κατέβει στο μυαλό για να νιώσουμε έστω και λίγο ανώτερα όντα.

Οπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει...

Ράνια

Χρηστο αυτο που φοβοσουν το βλεπω απο το μπαλκονι μου αυτη την στιγμη,βλεπω την Διρφη να εχει παραδοθει στις φλογες,με κατευθυνση προς Ερετρια, οχι προς Στενη αλλα δυστυχως τα παντα καιγονται......ΚΡΙΜΑ

Τώρα μόλις γύρισα στο Ελληνικό φέρνοντας την οικογένεια μου στην ασφάλεια του τσιμέντου...

Ο Όλυμπος, το καταπράσινο βουνό απέναντι από το χωριό μου, αυτό που έβλεπα κάθε πρωί από το χαγιάτι, καίγεται απειλώντας -για την ώρα- τα χωριά Θεολόγος και Μύστρος τα οποία έχουν εκκενωθεί. Οι Βούνοι προς το παρόν δεν κινδυνεύουν, αλλά αρκεί μια ενίσχυση των ανέμων για να αλλάξει και αυτό. Το σημείο από το οποίο ξεκίνησε δεν έχει χωράφια, στάνες, σπίτια, χωματερή, ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να εξηγήσει μια φωτιά.

Οι ντόπιοι παραπονιούνται για αργή ανταπόκριση της Π.Υ. Τα εναέρια μέσα έφτασαν στις 6 με την φωτιά να έχει φουντώσει από τις 3.30. Ίσως αν είχαν έρθει από την αρχή, τα πράγματα να ήταν πολύ διαφορετικά. Ποιος μπορεί να κατηγορήσει την πυροσβεστική όμως; Με τόσες πυρκαγιές σε όλη την χώρα, τα επίγεια, αλλά και τα εναέρια μέσα τρέχουν και δεν φτάνουν. Και όλοι ζητούν βοήθεια για να σώσουν το δικό τους χωριό, το δικό τους δάσος... εφιάλτης...

Λίγο πριν έμαθα ότι είχαμε 4 θύματα, νέοι άνθρωποι που θέλησαν να βοηθήσουν, να σώσουν το βιος τους ίσως, το δάσος με το οποίο μεγάλωσαν και αγάπησαν. Το δάσος που δεν θα ξαναδώ από το χαγιάτι.

Make Parnassos Great Again!

Τρεμω και μονο που το σκεφτομαι στην ιδεα οτι μπορει ανα πασα ωρα και στιγμη να δουμε και την Βορεια Ευβοια να καιγεται. Ειναι τοσο πυκνο το δασος που ο θεος να βαλει το χερι του.

Παιδία, νομίζω ότι δεν είναι ώρα για αμπελοφιλοσοφίες. Καλύτερα να τις αφήσουμε γι΄αργότερα και να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι να βοηθήσουμε κι εμείς.

Προτείνω να ξεκινήσουμε να μαζέψουμε χρήματα και να τα καταθέσουμε στο λογαριασμό που ανακοινώθηκε ή ακόμη καλύτερα, να βοηθήσουμε τυχόν μέλη του συλλόγου που που ήρθαν αντιμέτωποι με τις φωτιές.

Επίσης, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε το ενεδεχόμενο παρόχής εθελοντικής βοήθειας στις πληγήσες περιοχές κατά την "επόμενη ημέρα".

Το Δ.Σ. τι λέι; Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι;

Συμφωνώ κι επαυξάνω!

Θα προτιμούσα να πάρω το αντισκοινάκι μου και να βοηθήσω τους κατοίκους ενός χωριού να καθαρίσουν τα σπίτια τους ή τα λιγοστά σχολεία πριν αυτά ανοίξουν (αν ανοίξουν) ή οτιδήποτε μικρό ή μεγάλο έχει ανάγκη μια περιοχή που κάηκε.

Είναι πολύ καλή ιδέα. Όλοι μαζί μπορούμε...

Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά.

Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει.

Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε.

Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία.

Δ.Χ.

Το Δ.Σ. τι λέι; Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι;
Όσο καίει η φωτιά το Δ.Σ δεν στέλνει κανέναν πουθενά. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει ας το κάνει με δική του ευθύνη.

Στα υπόλοιπα, χρήματα μπορούμε να μαζέψουμε και να στείλουμε.

Για άλλου είδους βοήθεια, όποιοι μπορούν να αφήσουν τα σπίτια τους και τις υποχρεώσεις τους και να τρέξουν ας το δηλώσουν.

εγω δεν συμφωνω στις καταθεσεις σε λογαριασμους για πολλους και διαφορους λογους και κυριως επειδη αργουν να φτασουν εκει που πρεπει .

συμφωνω στο χερι βοηθειας και οπως ειπε η Αννα καλυτερα να παμε να στησουμε ενα αντισκηνο και να βοηθησουμε να καθαρισουν σε καποιο απο τα πληγεντα χωρια ενα δημοτικο σχολειο πχ

καποια χρονια πριν ειχαμε φιλοξενηθει σε δημοτικο σχολειιο στο προαυλιο με σκηνες και ειχαμε δωσει ενα χερι βοηθειας

θελει ομως και καποια προεργασια , επικοινωνια με τον προεδρο καποιου δημ διαμερισματος που εχει παθει ζημιες ,για συννενοηση .