Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Nickel

χ/κ Καλαβρύτων

Recommended Posts

ανθουλα

τι σοι δουλεια ειναι αυτη που καλοπιανεις τους πελατες που σου πληρωνουν το μισθο ?

στη δικια μου τους διωχνουμε για να μη νομισουν οτι μας πληρωνουν το μισθο λολ

Φίλε Al...Foutzin... να διευκρινήσω.... ότι με αυτήν την ποιότητα του χιονιού... με τις κροκάλες... με τα πρώτα περάσματα ειδικά στα απότομα κομμάτια των πιστών γίνεται χωράφι η πίστα πολύ γρήγορα.... κοινώς το πάτημα πάει περίπατο...Αυτό εννοώ... :P

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

Που είσαι metero??

Δεν τους φταίνε μόνο οι χιονοδρόμοι..............................τους φταίει και το χιόνι τώρα, που είναι άσπρο, παγωμένο κ.λ.π. :):(:o:o

Ναι, ναι το χιόνι μόνο εκεί ήτανε έτσι, η υπόλοιπη πίστα ήτανε "χαλί" και μάλλον κάναμε σε διαφορετικά χιονοδρομικά σκι το Σάββατο. :P

Διαβάζεται ολόκληρο το post γιατί δημιουργήτε εντάσεις από το πουθενά και δίνεται την εντύπωση ότι μόνο για αυτό το λόγο είσαστε εδώ μέσα. :o

There is no such thing as too much snow (Doug Coombs)

http://www.pelionski.gr/

αρχισαν τα οργανα να παιζουν και παλι...........

ORDEM E PROGRESSO

τεο

κατα την ταπεινη μου αποψη αν μια πιστα πατιεται καθημερινα δεν μενουν παωμενα κομματια

αν μενει απατητη για 1 η 2 μερες παρατηρουνται αυτα τα φαινομενα

'Ασχετο... Επειδή σκέφτομαι να πάω Καλάβρυτα αύριο (και έχω να πάω εδώ και δυο χρόνια), μπορείτε να μου πείτε αν ο δρόμος που ένωνε το παλιό τέρμα της άγκυρας με τη Στύγα 2 παραμένει όπως ήταν πριν?

Τι αλλο θα διαβασω εδω περα Θεε μου !!!!!!!!!!!!

Αραγε καποιος υπευθυνος απο δω θα κανει κατι???

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Flocon δν εχει αλλαξει τπτ σημαντικο.

Αν και θα σου προτεινα να πας προς τα δεξια

και να δεις διαφορα. Καθημερινη θα πας

οποτε προλαβαινεις ανετα να κανεις ολο το βουνο.

Γιώργο, σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση... Προς τα δεξιά θα πάω εφόσον καταφέρω να πασάρω τη μικρή σ'ένα δάσκαλο :D

ΥΓ Πιστεύω ότι ξέρω από τώρα τις συνθήκες (μάλλον συννεφιά, πάγος το πρωί, σούπα αργότερα, Δάφνη κλειστή, λίγος κόσμος, καλή παρέα, κλπ). Πάω να πάρω καθαρό αέρα και θα περάσω καλά!!!

Θοδωρή δεν θέλω να το παίξω πονηρός αλλά ούτε και θέλω να αντιπαρατεθώ μαζί σου.

Είμαι πάνω στα ρατράκ απο 15 ετών και αυτά που γράφονται εδω κάποιοι που σου λένε κάποια πράγματα μάλλον δεν γνωρίζουν και εκτιθεστε..

θέλω να πιστέυω οτι ολα αυτά δεν στα λένε χειριστές χιονοστρωτήρων ή ο υπέυθυνος διάστρωσης των πιστών του χ.κ γιατί τοτε τότε θέλουν κατεπειγοντος σεμινάρια ,οχι στον χειρισμό χιονοστρωτήρων αλλά επάνω στις ποιοτητες του χιονιου στις θερμοκρασιες και στο ποτε πατάμε και ποτε οχι.........................

Πιο πάνω αναφέρεις οτι έκαναν κάποια περάσματα τα ρατράκ το πρωι. Ε με συγχωρείς φίλε μου αλλά οταν εχεις τέτοιες συνθήκες καλο είναι να τα αφήσεις κλειδωμένα στο γκαράζ. Οι φρέζες δεν μπορουν να σπάσουν τον πάγο και ετσι γίνεται η κροκάλα, αλλά και αν μπορεί να σπάσει η κροκάλα το χιόνι θα γίνει σουπα μέσα στις επόμενες 1-2 ώρες γιατί το χιόνι εχει χάσει τις ιδιοτητές του.

Το έγραψα αυτό σε προηγούμενο ποστ αλλά μάλλον δεν εδωσες βάση, καλύτερα να μην πατηθούν οι πίστες και να μείνουν ως έχουν. Είναι προτειμωτερο να κλείσουν το χ.κ μια ωρα νωρίτερα ωστε να προλάβουν να το πατήσουν ολο μεχρι να πεσει ο ηλιος και να αρχισει η παγοποιηση.

Ηξερα απο την μικρή εμπειρια που εχω οτι προβλημα σε πίστες με μεγάλες κλίσεις εχουμε οταν εχουμε μεγάλες ποσότητες φρέσκου ελαφρού χιονιού το οποίο δεν προλαβαίνει να κολλήσει με το παλαιό υπόστρωμα και οταν περναει το μηχάνημα ξεκολάει το χιονι σαν πλάκα χιονοστιβάδας, αλλά ολα αυτά τα ξεπερνάμε οταν εχουμε μηχανήματα με βίντσι, που το χκ έχει τέτοιο.

Αυτο τώρα με τις συγκεκριμένες ποιότητες χιονιού άπο που βγαίνει εγω προσωπικά πρωτη φορά το ακούω και δεν το εχω συναντήσει πουθενά.

Αν είχε προβλημα το βίντσι το δέχομαι.

Και για να τελειώνουμε το επαναλαμβάνω δεν θέλω να ερθω σε αντιπαράθεση με κανέναν, όμως μετά απο 20 χρόνια επάνω σε χιονοστρωτήρες δεν μπορώ να διαβάζω οτι γίνονται τέτοια πραγματα σε ενα χιονοδρομικό που λειτουργεί εδω και 20 χρόνια.

9-2-05020.jpg

Oι φωτό με τα ρατράκ ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ δεν είναι από την ίδια μέρα ..............ηλίου φαΐνότερον.

Είμασταν όλοι εκεί πριν τις 08:30 και ρατράκ δεν υπήρχε ούτε ΗΛΙΟΣ στην Αρτεμης 3.

... Μπορεί αν θέλει και ο Μητσάρας που έχει έρθει αρκετές φορές στο βουνό φέτος να πει την άποψη του..

O Μitsaras,ένα έχει να πεί.Μην έρχεστε συνέχεια σε προσωπική αντιπαράθεση.Οταν ανεβαίνουμε σ΄ένα βουνό,άλλες φορές θα περάσουμε καλά και άλλες όχι.Τώρα, αν στα Καλ. περάσουμε πιό πολλές άσχημες στιγμές απ΄ότι σε κάποιο άλλο βουνό,αυτό έχει να κάνει με τις δυνατότητές του,με την ατυχία μας τη συγκεκριμένη μέρα και τίποτα παρα πάνω.(Νομίζω)

Γι΄αυτό δώστε τα 4ffbccaf.gif και χαρείτε αυτό το πράμα το άσπρο,....που το έχουμε σήμερα και δεν ξέρουμε αν θα το έχουμε αύριο!

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Μητσάρα μου ... όπως είδες και το Σάββατο δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ μας... απόψεις καταθέτουμε... Εγώ το ΣΚ δεν είπα τίποτα... Τώρα λέω...

Kαλά Χρήστο άστο .... Πρώτα απ'όλα δεν γνωρίζεις την σκίαση του βουνού... και ειδικά της συγκεκριμένης πίστας που στο ξημέρωμα είναι μέσα στον ηλιο ... μετά για ένα διάστημα μένει στη σκιά και μετά ξανά στον ήλιο... και όλα αυτά όχι σε όλο της το μήκος... Ο προσανατολισμός του πεδίου καθώς και η βλάστηση συντελούν σε όλα αυτά... Επίσης να σου πω ότι η φώτο αυτές είναι τραβηγμένες περίπου 07:45 πριν καν το προσωπικό βρεθεί στο καθημερινό του ραντεβού (στα Καλάβρυτα) για να ανέβουν πάνω όπως επίσης θα σου θυμίσω που βρισκόταν το αυτοκινητό μου στο παρκιν.... 5ο αμάξι στο βουνό αν σου λέει κάτι... Όταν ήρθες εσύ το προσωπικό ήταν ήδη στις θέσεις τους... είχαν μοιραστεί τα κλειδιά... και οι πιστερ άνοιγαν πιστες... Μην με ρωτήσετε γιατί έρχονται τόσο αργά πάνω τα έχουμε ξαναπει.... Αν περίμεναν να πατήσουν στις 08:30 που ήρθες εσύ ... κλάφτα Χαράλαμπε...

Γιώργο..(Μαιναλο) εγώ δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν εδω μέσα...

Σου υπενθιμίζω αυτό....

Όλα αυτά αφού δεν σας άρεσε η υπόγραφή ότι "δεν είναι επίσημη ενημέρωση κλπ" τα γράφω ... χωρίς να έχω ούτε μια τηλεφωνική επικοινωνία με κανέναν για εξηγήσεις από το ΧΚΚ... Τα λέω όπως τα βλέπω με τα δικά μου μάτια...

Φιλικά Θοδωρής...

Αυτό ισχύει ακόμα...

Άποψη καταθέτω απλά σε μερικούς δεν αρέσει... Η εμπειρία η δικιά μου δεν μπορεί να συγκριθεί με την δικιά σου σε καμία περίπτωση αλλά κάποια πράγματα ίσως και λάθος έτσι έχουν πέσει στην αντίληψη μου και προσπαθώ να τα επιβεβαιώνω... Εγώ ξέρω ότι το μαχαίρι του ρατρακ κάνει την δουλειά που περιγράφεις σε συνδιασμό με την φρέζα φυσικά... Όσο για τις ποιότητες που αναφέρεις.. ίσως το σύνταξα λάθος... Ιδιότητες εννοώ... Με την εμπειρία που έχεις καθώς και με το γεγονός ότι ζεις εκεί κάτω θα πρέπει σίγουρα να ξέρεις τι... "βλαμμένο" (καλό βλαμμένο) είναι το πεδίο του ΧΚΚ και πως αντιδρά στους Νότιους/Νοτιοδυτικούς ανέμους... Εγω π.χ. δεν γνωρίζω άλλο ΧΚ (αν υπάρχει να μου το πείτε) που τα πιο τρελά πάρτυ χιονιού να τα κανει με Ν/ΝΔ ανέμους... Την προηγούμενη εβδομάδα που είχαμε 3 μέρες τέτοιους ανέμους με υψηλές Τ και κάποια από αυτες τις μέρες δεν πατήθηκε ... αναφέρθηκε εδώ πέρα ... και κατακρίθηκε από πολλούς... που όμως δεν γνωρίζουν ποιες είναι οι ιδανικές συνθήκες για πάτημα.. και πότε δεν πρέπει να πατηθεί το πεδίο... Ακόμα και εσύ είπες για τα πετρέλαια... αλλά δεν ισχύει... Μετα το γύρισε σε Βορειά και του άλλαξε τα φώτα...(του χιονιού)Δεν μπορεί να συνέλθει το χιόνι στο ΧΚΚ με τέτοιες συνθήκες. Βάλε μεσα και την μικρή επισκεψιμότητα τις καθημερινές που δεν βοηθούν σε αυτό... Δεν χρειάζεται να κλείσει το βουνό μια ώρα νωρίτερα... μπορείς να φανταστείς τι θα γινόταν αν το έκεναν αυτό.... :D:lol::lol: Εγώ δεν θέλω...

Όσο για το κόλλημα του χιονιού... στην αρχή του Αχιλλέα/Στυγας 2/Αρτεμις 3 δεν χρειάζεται βιντσι....

Κάτι ακόμα... Μου αρέσει πολύ που απαντάς με αυτό το ύφος και καταλαβαίνω ότι ο σκόπος σου είναι η αναβάθμιση υπηρεσιών καθώς και η εξέλιξη υλικοτεχνικα στο βουνό γενίκότερα. Γνωρίζω επίσης ότι είσαι πολύ συχνός επισκέπτης του ΧΚΚ (αφού δεν δουλέυει και το Μαιναλο) καθώς επίσης ότι γνωρίζεις και πρόσωπα στο ΧΚΚ... Δεν είναι υποτιμητικό για σένα πρώτα να αναφέρεσε σε πρώην/νυν συνάδελφους με αυτόν τον τρόπο την στιγμή που ξέρεις ότι τα διαβάζουν...? Σκέψου το λίγο... Αν γνωρίζεις εσύ γνωρίζουν και αυτοί... Δεν μπορεί να είναι άσχετοι... Ήθελα να έρθω και εγώ το Σάββατο στο... "Mainalomasmpouka place" να τα πούμε από κοντά αλλά περίμενα ένα φίλο από Άθήνα και δεν τα κατάφερα... Θα γίνει πάντως και αυτό κάποια στιγμη... Θέλω να πιστεύω ότι πάρα τις διαφωνίες κατα βάθος θέλουμε και οι 2 το ίδιο πράγμα.... (Την καρέκλα του Τσεκούρα... :P;):o )

Και για να μην σας κουράσω άλλο από αυτή τη σύντομη τοποθέτηση μου θέλω να πω το εξής....:

Που είσαι ρε Μετερο....? Σε ψαχνουν οι της παρακάτω φωτογραφίας μέλη.... να γίνεται πολλοί...

celebes1_jpg.jpg

Κάθε φορά που σας πειράζει κάτι ... κλαψομ....τε και αλλάζετε υπογραφές... Τι να πω... πάει το μπιφτέκι σας....?

Φιλικά

Θοδωρής...

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

ανθουλα

τι σοι δουλεια ειναι αυτη που καλοπιανεις τους πελατες που σου πληρωνουν το μισθο ?

στη δικια μου τους διωχνουμε για να μη νομισουν οτι μας πληρωνουν το μισθο λολ

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

_________

Η υπογραφή του elgreco είναι όλα τα λεφτά ... :D

Ρε τεο μην τρελένεσαι ... :lol: Αφου ουτε καν ανήκεις κάπου , επισημα ή ανεπισημα , μην χαλιέσαι . Εγώ πάντως περνω αυτα που θέλω απο τα ποστς σου. :lol:

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Ολα ειναι θεμα καλης διαθεσης..

Ας προσπαθησουμε να απολαυσουμε αυτο που εχουμε, οπως το εχουμε..

Με γκρινιες, αντιπαραθεσεις, εγωισμους δεν καταφερνουμε τπτ..Την εικονα του συλλογου μας χαλαμε..

Ας παμε στα βουνα μας να χαρουμε αυτο που υπαρχει..

Τις προαλλες συναντησα τον Alcatraz στο χ/κΚ κ περασαμε υπεροχα..Απολαυσαμε το βουνο ετσι οπως ειναι

γιατι ειχαμε παει με καλη διαθεση και κεφι να περασουμε καλα κ οχι να μιζεριασουμε, να γκρινιαξουμε κτλ..

Θα χαρω να συναντησω κ αλλους χιονοτρελαμενους στο χελμο, μιας κ ειμαι κοντα κ ειναι το στεκι μου :D

Φιλικα,

Κωνσταντινος

Θοδωρή όταν το χιόνι εχει παγώσει δεν πα να βάλεις μαχαίρι-φρέζα και οτι άλλο θέλεις πάει το χιόνι το χάλασες, δηλαδή έσπασες τον πάγο, εγινε κροκάλα ή ακόμα και αν γίνει-πατηθεί κανονικά χωρίς κροκάλα το χιόνι εχει μαλακώσει τόσο που με τις υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα θα γίνει σουπα απο πολύ νωρίς.

Πάντος το οτι βγηκαν να πατήσουν πρωι τις πίστες κατα τη γνωμη μου πάντα ηταν μεγα λάθος.

Πάρτυ με τους νοτιοδυτικούς και ακόμα χειρότερα κάνει και το Μαίναλο αλλά τι σημαίνει αυτο;

Τέλος πάντον αυτό έγινε, λάθος ή σωστό αυτό το κρίνουν πολύ καλύτερα απο ολους μας αυτοί που διαχειρίζονται το χ.κ ξερουν καλύτερα απο ολους μας αλλα και το τι προβλήματα εχουν. Πολύ απλά όμως αν εβγαιναν καμιά φορά και εξηγούσαν μάλλον δεν θα γκρίνιαζε κανείς.

Στο θέμα του να κλείσει το βουνό μια ωρα αρχίτερα δεν νομιζω οτι είναι τοσο δύσκολο για τις δύσκολες ημέρες.Μπορουν να το ανοίγουν μια ωρα νωρίτερα στις 8 δηλαδή και ετσι λύνονται πολλά προβλήματα.

Και μια διευκρίνηση , δεν με ενδιαφερει να εργαστώ ξανά σε οποιδήποτε χ.κ πλεον εχω γυρίσει σελίδα :D

ΥΣ Θέλω να μου λύσεις μια απορία, τόσα τεχνικά θέματα απο που τα γνωρίζεις; Θα ήθελα πολύ να μου απαντήσεις σε αυτό και να μου πεις την αληθεια :lol: γιατί απο οσο γνωρίζω κανεις πολύ λιγα χρόνια σκι και δεν εχεις εργαστεί σε χ.κ.

παρε με ενα τηλεφωνο αν θες θα ήθελα πολύ να μιλήσουμε 6979442222

πολυ φιλικά Γιώργος.

9-2-05020.jpg

Ευτυχώς που έχω τόσο καλούς και γνώστες συνφορουμήτες να μου μάθουνε πράγματα που δεν ξέρω...... :P

Το έχω πει και θα το ξαναπώ......................μάλλον σε άλλο βουνό έκανα σκι και έστειλα τον κλώνο μου στο Καλάβρυτο να κάνει μαζί σου και δεν μου τα είπε καλά.

Τεσπα υπάρχουν -ευτυχώς- φωτό και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Την μια οι υπάλληλοι δεν δουλεύουνε πριν τις 08:00 και ξαφνικά δουλέψανε στις 07:45 :D

.................και είστε και περήφανοι για αυτό, που βγήκανε μια τέτοια μέρα υπό τις συνθήκες που αναφέρεις ΕΣΥ (τις ακατάλληλες) να στρώσουνε τις πίστες. Τις στρώσανε και σε 45 λεπτά γιατί όταν ήρθα εγώ δεν υπήρχε κανένα ρατράκ. Που είστε τα άλλα 19 ΧΚ της Ελλάδος? Νέο ρεκόρ από το ΧΚΚ απολύστε τους ρατρακατζίδες σας που πληρώνεται και υπερωρίες :lol:

Μια Επισήμανση ..........................Όχι μόνο το αυτοκίνητό σου ήταν 5ο στη σειρά αλλά ανέβηκες και πρώτος τον Αχιλλέα πριν καν ανοίξει για το κοινό ;) Τα συμπεράσματα των υπολοίπων θα τα ακούσεις μάλλον.

Υ.Γ. @Mods

Θα μεριμνήσετε επιτέλους κατά των προσωπικών επιθέσεων και προσβολών στο συγκεκριμένο Thread? :lol:

Που είσαι ρε Μετερο....? Σε ψαχνουν οι της παρακάτω φωτογραφίας μέλη.... να γίνεται πολλοί...

Ρε μαγκες ΕΛΑΙΟΣ.

Οι περισσοτεροι ειστε - ησασταν μια παρεα

μεχρι πριν λιγο καιρο τουλαχιστον.

Μαλλιοτραβιεστε σε ποσα φορουμ.

Αφου γινετε να γραφετε και χωρις τα προσωπικα σας,

το εχετε αποδειξει. Κρατηστε ενα επιπεδο

και δωστε λιγο τοπο στην τεστοστερονη σας που ξεχιλιζει.

Στην τελικη για μαλλιοτραβηγματα, στα αλλα γνωστα σας

φορουμ. Δεν αξιζει το φορουμ του Σ.ΤΟΥ.Χ τετοια εικονα.

Πρεπει δλδ να εχουμε παντα τους mods πανω απο τα κεφαλια μας???

Εντελως off topic αλλα βαριεμαι πια...

Το ΧΚΚ εχει ΠΟΥΛΗΣΕΙ ολα τα ratrak του εκτοσ απο ενα. Αυτοσ ειναι ο λογοσ που δεν στρωνουν τισ πιστεσ.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Απο οσο είχα δει σε προηγούμενες φωτό της BOOZER το χ.κΚ εχει δυο Τ4 και αλλο ενα Τ4 με βίντσι.

9-2-05020.jpg

Αυτό με το βίντσι πουλήθηκε.

Εδω πίνουμε καφέ αγναντεύοντας τις πίστες με τους φίλους μου

celebes1_jpg.jpgcelebes1_jpg.jpg

DSC02362.JPG

celebes1_jpg.jpgcelebes1_jpg.jpg

Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

Ανέβηκα 27-2. Ειχαν πατήσει μόνο μικρό πιάτο και κέντρική. Αθλος για 1 μόνο ratrak. Σκέψου να πάθει βλ'αβη. Το είχαν στο υπόστεγο και βγήκε στισ 1600 να πατήσει.

Το Μαιναλο δεν εχει χιονι.Ας νοικιάσουν του Μαινάλου...

Ενα PistenBully 240 και ενα Τ4S με βίντσι μια χαρά θα κάνουν τη δουλειά τους.

9-2-05020.jpg

Vro απο που εμαθε κατι τετοιο?

Και αν ξερεις και για ποιον λογο.

Και σε ποιους?

Παντως τελη Ιανουαριου που ημουν πανω για μια βδομαδα

ειχα δει να στρωνουν την Δαφνη με 3 Τ4 και νομιζω

οτι το ενα ηταν με το βιντσι. Εχω φωτο. Θα την ανεβασω

να πουμε αν ηταν ή οχι αυτο με το βιντσι μαζι τους.

Αλλα δεν μπορω αν καταλαβω γιατι να γινει κατι τετοιο

αν οντως ισχυει.

Απο ομιλιες ( προϊον υποκλοπης :D ) μετξυ πιστερ

και φιλων, ελεγαν οτι η χρονια, αναλογα με το ποσο καλη θα ηταν,

θα ηταν και ο λογος για αγορα νεου ρατρακ.

Να και η φωτο απο 24/01/2008 ( πουδρομερα )

IMG_4430.jpg