kostasbmw 989 Report post Posted February 21, 2008 εγω οταν παω βλεπω 2,5 πιστες μονο και τιποτα αλλο τα χιλιομετρα ας τα αφησουμε Quote Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted February 21, 2008 Μετερό... το... καλό υφος που είχες προστιγμήν... έφυγε και ξαναγύρισε η ειρωνία... Τεσπα... Ερ: Αν γυρνούσαμε πίσω το χρόνο, στην πρώτη σας επίσκεψη στα Καλάβρυτα, τι είναι αυτό που σας έκανε χαρακτηριστική εντύπωση στη λειτουργία του κέντρου τότε; Απ: Θυμάμαι πως τα Καλάβρυτα το 1999 ήταν όπως το Val d’Isere 40 έτη πριν. Χρειάστηκαν πολλή δουλειά για να φτάσουν στο σημείο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή κι έχουμε μέλλον ακόμα σε πολλά θέματα. Το καλό είναι ότι αξιοποιούν κάθε πληροφορία που τους παρέχουμε και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία για να παρακολουθούμε αμφότεροι τις εξελίξεις και στα δυο χιονοδρομικά. Ερ: Ασχολείστε με θέματα ασφάλειας στο Val d’Isere, είστε αναμφίβολα από τους εμπειρότερους ανθρώπους στον τομέα αυτό. Πείτε μας πως θα χαρακτηρίζατε σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων στον τομέα της παρεχόμενης ασφάλειας προς τους επισκέπτες του, χιονοδρόμους και μη. Απ: Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι ισότιμο με το Val d’Isere στον τομέα της ασφάλειας των πιστών, αν αυτό με ρωτάτε. Οι διαρκείς μας επισκέψεις εδώ αλλά και οι ανταλλαγές εργαζομένων στη διάρκεια των ετών αυτών, έδωσαν τη δυνατότητα βελτίωσης και στις δυο πλευρές. Ξέρετε το όφελος δεν είναι μόνο δικό τους, όσο παράξενο κι αν σας ακούγεται. Εγώ πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι νόημα βγάζεις από αυτό... Ο άνθρωπος είπε ξεκάθαρα ότι το ΧΚ είναι ισάξιο σε ασφάλεια με το Val d'Isere .... Τι διαβάζεις δλδ... Φυσικά είναι πιο μικρό ΧΚ άλλά έχει γίνει αλματώδης πορεία σε θέματα ασφαλείας.... Κοινώς μέσα σε 9 χρόνια κέρδισε ... τα 40 που ήταν πίσω... Ο αναβατήρας Στύγα... δώθηκε στο κοινό το 1996... Και κάτι που έχω αμελήσει να πω..(είναι τόσα πολλα...) είναι ότι η τοποθέτηση των πυλώνων έγινε με αναβατήρα μεταφοράς που έστησε εδω ένας Αυστριακός μηχανικός και το βουνο δεν σκάφτηκε ή γενικώς δεν ζημιώθηκε οικολογικά... από την κατασκευή... την ύπαρξη δλδ του εργοταξίου... Σε άλλα ΧΚ για την τοποθέτηση κάποιου λιφτ... πέφτει το σκάψιμο της αρκούδας... για να προσεγγίσουν τα φορτηγά μεταφοράς τα κατάλληλα σημεία...Οταν λοιπόν ο Γάλλος ήρθε εδώ... η Στυγα υπήρχε... Δεν είπε πουθενα ότι είναι συγχρονο ΧΚ... Φυσικά και χρειάζονται έργα... και αναβάθμιση... και φυσικά βοηθάει και αυτός με προτάσεις και την εμπειρία που διαθέτει... Αν εσείς φωνάζεται 10 χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα ... δεν φταίω εγώ... Τι μου τα λες... Φοβάσε μην γίνει κάτι τώρα και σου πάρω τη δόξα...? ή φοβάσε ότι μπορεί να κοκορεύομαι ότι εγω μεσολάβησα..ή πίεσα και έγιναν... Μην τρελαθώ... Δεν δικαιολογό τίποτα... Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις τι ξέρω ΕΓΩ... έχει καλώς... Αν θες να συζητήσουμε κάτι ... σοβαρά... πάλι κανένα πρόβλημα... Αν θες μόνο να χλευάζεις... δεν θα συμμετέχω .. να ξέρεις... Κώστα ό διευθυντής του ΧΚ και ο κάθε διευθυντής.... κάπου δίνει λόγο... και από κάπου πέρνει ένα μπάτζετ... να το διαχειρηστεί και να δουλέψει το κέντρο.. Ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να πιεστούν δεν είναι επί της παρούσης... αλλά αν θέλετε την άποψη μου είναι η μόνη λύση.... Και φυσικά ξεκινώντας από την λύση του ιδιοκτησιακού... του πεδίου... όσον αφορά τα σανίδια και τους εξοπλισμούς στο χέρι ... και εμένα με ενοχλεί πραγματικά... θα το θέσω... προσωπικά... και επιφυλάσομαι να απαντήσω... Για τις πίστες και το πάτημα... σε λίγο... Οσον αφόρα το ποτε λειτούργησαν επειδη κάπου ειπώθηκε ότι δώθηκαν σε λειτουργία μετά από 3 μέρες ... να διωρθώσω ότι ... Κυριακή το κέντρο κλειστό.... Δευτέρα... Στυγα Αρτεμις κλειστές... και την Τρίτη δούλεψε και η Άρτεμις ... αλλά και η Στυγα ... από το πρωί έως τις 12:30 που έκλεισε από αέρα... Άρα 2 μέρες... μετά από την κακοκαιρία... Το πεδίο του ΧΚ Καλαβρύτων δεν μπορεί αν συγκριθεί σε έκταση αλλά ποικιλία (ευκολες-δύσκολες πίστες) με το ΧΚ Καρπενησίου ούτε για αστείο... Είναι τραγικό να το συγκρίνεις .... και σε μήκος πιστών.. και σε όλα... Είναι επίσης γνωστό ότι το ΧΚ Καρπενησίου έχει πρόβλημα στο πάτημα των πιστών... γενικά... Τα ρατρακ του ΧΚ Καλαβρύτων είναι πάρα πολύ ταλαιπωρημένα από την χρήση... Και γιατί... Σας φέρνω ένα παράδειγμα... Πιο κοστίζει πιο πολύ να αγοράσεις μεταχειρισμένο... ? 1) ΒMW 320i του 1995 με 20.000 χλμ ή 2) ΒMW 320i του 1995 με 150.000 χλμ ... Μάλλον το 1 έτσι...?Διότι αν κοστίζουν το ίδιο σημαίνει ότι είναι στην ίδια κατάσταση ... μηχανικά ... και όχι μόνο... Τα ρατράκ λοιπόν του ΧΚΚαλ. έχουν πολύ πιο πολλά χιλ. απ'ότι του ΧΚΚαρπ.Αρα το ΧΚΚ δεν είναι 2,5 πίστες .... αλλά ένα χιονοδρομικό με μήκος πιστών πολύ μεγαλύτερο από αυτό του ΧΚ Καρπενησίου... και φυσικά πιο δύσκολο πάτημα λόγο κλίσεων. Φιλικά Θοδωρής... Οι ενημέρωσεις και οι εκιμήσεις αυτές γίνονται με πρωτοβουλία του συντάκτη και δεν αποτελούν επίσημη ενημέρωση του ΧΚΚ. Quote O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted February 21, 2008 ...αλλα θα αναφερω και κατι αλλο: σε αλλες εκδρομες ειχαμε να γραφουμε οτι σε επισημη εκδρομη του συλλογου να αποφευγουμε ραντεβου σε αλλα μερη. Καποιοι οχι δεν το τηρησαν, αλλα το εκαναν και προκλητικα. Ουτε μια παρατηρηση. Κριμα. Οσο δικιο και αν ειχαν, παλιοτερες εποχες θα ειχαν αντιμετωπιστει διαφορετικα. Ο Γιώργος έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό που γράφει. Παρόλα αυτά, επειδή η εκδρομή έγινε σε Σαββατοκύριακο με ιδιαίτερα δυσμενείς προγνώσεις, ειδικά για την νότια χώρα, και επειδή λόγω των τριβών στο forum για το Χ.Κ.Κ. το αντίστοιχο νήμα είχε ατονήσει, φαντάζομαι ότι πολλοί φίλοι θεώρησαν ότι είχε ακυρωθεί. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted February 21, 2008 υπαρχει κανενας ισολογισμος να δουμε ? πως λογοδοτει ? ειναι ανεξαρτητη επιχειρηση απο το δημο ? ειναι δημοτικη επιχειρηση ? τα πεπραγμενα φαινονται στον ισολογισμο του δημου καλαβρυτων ? η σε δικο του ξεχωριστα ? για πες μας βρε τεο απο περιεργεια περισσοτερο γιατι καπου πρεπει να λογοδοτουν ετσι δεν ειναι ? να παρουμε και μεις μια ιδεα απο τα εσοδα εξοδα του κεντρου (δεν ξερω αν ειναι δημοσιευσημα βεβαια ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
metero 730 Report post Posted February 21, 2008 Μία ερώτηση Ακούστηκε και συζητιέται γενικός ότι το ζήτησε ο ΕΟΤ το ΧΚ για να το (φτιάξει) υπάρχει κάποια πληροφορία (έγκυρη) !??? πολλά λέγονται και προφανώς παίζονται πολλά συμφέροντα Quote Don t SKI in GreeceΟ κομπλεξικός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted February 21, 2008 TEO χαίρομαι ειλικρινά που εγινες και εσυ ενας λιφτολόγος και ειδικός στίς τοποθετήσεις αυτών σαν και εμένα ., Αλήθεια βιογραφικό στούς αναβατήρες έχεις; Εμένα μου το ζητάνε συνέχεια στο διατάυτα τώρα το 95% των εναέριων αναβατήρων που έχουν δύσκολο πεδίο τοποθέτησης κατά αυτό τον τρόπο τοποθετούνται, ε αν ανακαλύψατε τώρα εσείς την Αμερική αυτό είναι άλλο θέμα. Για τα περί πιστών Καρπενησίου ναι έχεις δίκιο, μάλλον το Καρπενήσι είναι μικρότερο και απο το Μαίναλο Ναι ΤΕΟ φίλε μου το χ.κ Καρπενησίου έχει μόνο ενα Τ4. Να καταλάβω και να παραδεχθώ οτι για το πάτημα όλων των πιστών χρειάζονται πάνω απο 600 ευρώ σε πετρέλαια για τα Καλάβρυτα αλλά τουλάχιστον αφήστε τις δικαιολογίες για τα περί παλαιών αναβατήρων και χιονοστρωτήρων.Ολα τα ελληνικά χιονοδρομικά το ίδιο πρόβλημα έχουν. Αλλού αν είχαν τέτοια Τ4 και βίντσι θα έκαναν πάσχα και ενα κουίζ τώρα : το χ.κ Παρνασσού μέχρι με τουλάχιστον τριπλάσιο (δεν θέλω να πω παραπάνω γιατί θα μας το βγάλετε και μικρότερο χκ απο τα καλάβρυτα) πεδιο πιστών μέχρι πρίν δυο χρόνια πόσους χιονοστρωτήρες είχε και τι μέσο ορο ηλικίας είχαν; Πάντος οφείλω να παραδεχθώ οτι μαθαίνεις πολύ γρήγορα απο δρόμους-χιονοστρωτήρες-αναβατήρες.Αν συνεχίσεις έτσι αν θέλεις απο του χρόνου μπορώ να σε προτείνω για διευθυντή σε κάποιο χ.κ της αρεσκειάς σου ΥΣ χαίρομαι και εγω που έχουμε αρχίσει να συζητάμε σε λογικά πλαίσια και χωρίς γκρίνια Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted February 21, 2008 Ο άνθρωπος είπε ξεκάθαρα ότι το ΧΚ είναι ισάξιο σε ασφάλεια με το Val d'Isere .... Τι διαβάζεις δλδ... Φυσικά είναι πιο μικρό ΧΚ άλλά έχει γίνει αλματώδης πορεία σε θέματα ασφαλείας.... Κοινώς μέσα σε 9 χρόνια κέρδισε ... τα 40 που ήταν πίσω... ΕΛΕΟΣ Μετά από κάτι τέτοια να βάζουμε και καμία διαφήμηση για το που θα ανακτήσουμε τα χαμένα μας μαλιά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jokey 126 Report post Posted February 21, 2008 Αυτό που έχω να πω εγώ είναι πως το ύφος μερικών έχει αρχίσει να με κουράζει πάρα πολύ ( μην βιαστείτε πολύ να βγάλετε συμπεράσματα για το ποιος μπορεί να είναι ) Εγώ στη συνέντευξη που πήρες Θοδωρή το μόνο που θα ήθελα πραγματικά να μάθω και δεν ρώτησες είναι σε πιο βαθμό επικινδυνότητας για πρόκληση χιονοστιβάδας βρίσκετε ο Χελμός μετά τις πρόσφατες χιονοπτώσεις Για μια ακόμα φορά συγχαρητήρια για την κουβέντα σου που την μοιράστηκες μαζί μας . Quote Share this post Link to post Share on other sites
metero 730 Report post Posted February 21, 2008 Αυτό που έχω να πω εγώ είναι πως το ύφος μερικών έχει αρχίσει να με κουράζει πάρα πολύ ................... Πήγαινε φάε κάνα λουκουμά να ξεκουραστείς Quote Don t SKI in GreeceΟ κομπλεξικός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted February 21, 2008 Kώστα το ΧΚΚ είναι Δημοτική επιχείρηση οπότε νομίζω ότι ο ισολογισμός του Δήμου περιλαμβάνει και τα του ΧΚ... Δεν γνωρίζω αν έαν δημοσιεύει χωριστά κάποιον άλλον... Δεν ιδιαίτερη σημασία... θα έλεγα κάποτε αλλά κάποια δεδομένα έχουν αλλάξει... Τι εννοώ... Το ΧΚΚ είναι απ'ότι ξέρω το μόνο χιονοδρομικό (δεν γνωρίζω αν υπάρχουν άλλα ) που δεν δείχνει ... ζημια... (με εξαίρεση πέρυσι φυσικά) ή αν δεν δείχνει ζημια... έχει πολύ μικρές απώλειες... Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το πετύχεις όταν χρηματοδοτήσε μόνο από τον Δήμο... και φυσικά από καλόπιστους χορηγούς... Νομίζω ότι τα άλλα 2 κοντινά ΧΚ (ΧΚΠ ΧΚΜ) δεν το καταφέρνουν... (Το ΧΚΜ το έχει ξεχάσει ο θεός τελικά..?) Όταν μπορείς λοιπόν και δεν έχεις χασούρα ... τότε μπορείς... να κάνεις... και ένα ουσιαστικό βήμα μπροστά... κάτι που προσπαθούν εκεί πάνω ... πολύ καιρό τώρα..(χρόνια)!!! Την προσέλκυση κάποιου μεγάλου ιδιώτη επενδυτή που θα αλλάξει το ΧΚ και θα το πάει μπροστά... Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται... πρώτα να γίνουν άλλα... και να πιεστούν διάφοροι... Και σε αυτό ο ΣΤΟΥΧ πρέπει να πάρει θέση δίπλα στην διευθυνση και να βοηθήσει... Πρώτα απ'όλα το ιδιοκτησιακό του πεδίου...Και να γνωρίζουν μερικοί ότι αν κάποια στιγμή γίνει αυτό το πράγμα...(το οποίο δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα ) όλοι οι εργαζόμενοι ... από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο... θα κριθούν... και αν δεν είναι ικανοί... θα πάνε σπίτι τους.... Να δούμε πόσα απίδια έβαζε και ο σάκος του ΑΚΤΩΡ το καλοκαίρι.... που έκανε πρόταση στον διευθυντή του ΧΚ ... και πόσα οι επικριτές του. Και για να κλείσω αυτήν την παράγραφο... επειδη δεν έλαβα απάντηση για την πρόταση που έκανα στο ΔΣ για επίσκεψη του ΣΤΟΥΧ στους διοικούντες του ΧΚ μήπως να το βάλω στην ενότητα με τα θέματα της Τακτικής...? (edit: Συνέλευσης...) Συνεχάω..... Ο Νικος είπε ότι χτες οι πίστες ήταν άστρωτες... Οι πίστες σε ένα κέντρο διαστρώνονται μόνο όταν η επιφάνεια έχει αλλοιωθεί από καιρικές συνθηκες/φαινόμενα είτε από τους χιονοδρόμους και πάντα φυσικά σε σχέση την ποιότητα του χιονιού και τις καιρικές συνθηκες που επικρατουν (θερμοκρασία.. σούπιασμα κλπ) Και φυσικά όταν τα ρατρακ βρίσκονται εκτός πίστας... μαχαίρια και φρέζες... πάνω... Αν λοιπόν βρήκες άστρωτες τις πίστες εχτές... ήταν τόσο χάλια ... ώστε να μην μπορείς να τσουλίσεις ή π.χ. να κινδυνευεις άμεσα να τραυματιστείς...? Δεν ξέρω γι'αυτό και σε ρωτάω πραγματικά.. Γιατί αν όντως δεν στρώθηκαν και ήταν χωράφια.... τοτε ναι υπάρχει πρόβλημα... Αν και δεν νομιζω ότι έγινε χαμός από κόσμο την Τρίτη για να είναι ...χτες ... χάλια.. Όσο για την "αστυνομια"... του ΧΚ... αν και στα περισσοτερα με κάλυψε ο Zox με ένα από τα..."λατρεμένα του ποστ" θα σας πω ένα περιστατικό που μου έτυχε μια μέρα πρόσφατα.... Είμαι έτοιμος να πάρω το λιφτ Άρτεμις ... και έχω μπροστά μου... 2-3 άτομα... Ενας σανιδάς λοιπόν δυσκολευεται να πάρει την άγκυρα... Και μέχρι να προλάβει να πάει ο υπέυθυνος του λιφτ εκεί να τον βοηθήσει είχε ήδη προλάβει "γκομενίτσα" τύπου ΒΠ.... να του πει... -Γιατί δεν τον βοηθάς...(πρώτο δείγμα αγένειας....ενικός)Γι'αυτό δεν πληρώνουμε 24€ Τα σχόλια δίκα σας... Εγώ δεν είπα τίποτα... γιατί μπορεί να χτύπαγα ένα εγκεφαλικό... άνετα... TEO χαίρομαι ειλικρινά που εγινες και εσυ ενας λιφτολόγος και ειδικός στίς τοποθετήσεις αυτών σαν και εμένα ., Αλήθεια βιογραφικό στούς αναβατήρες έχεις; Εμένα μου το ζητάνε συνέχεια στο διατάυτα τώρα το 95% των εναέριων αναβατήρων που έχουν δύσκολο πεδίο τοποθέτησης κατά αυτό τον τρόπο τοποθετούνται, ε αν ανακαλύψατε τώρα εσείς την Αμερική αυτό είναι άλλο θέμα. Για τα περί πιστών Καρπενησίου ναι έχεις δίκιο, μάλλον το Καρπενήσι είναι μικρότερο και απο το Μαίναλο Ναι ΤΕΟ φίλε μου το χ.κ Καρπενησίου έχει μόνο ενα Τ4. Να καταλάβω και να παραδεχθώ οτι για το πάτημα όλων των πιστών χρειάζονται πάνω απο 600 ευρώ σε πετρέλαια για τα Καλάβρυτα αλλά τουλάχιστον αφήστε τις δικαιολογίες για τα περί παλαιών αναβατήρων και χιονοστρωτήρων.Ολα τα ελληνικά χιονοδρομικά το ίδιο πρόβλημα έχουν. Αλλού αν είχαν τέτοια Τ4 και βίντσι θα έκαναν πάσχα και ενα κουίζ τώρα : το χ.κ Παρνασσού μέχρι με τουλάχιστον τριπλάσιο (δεν θέλω να πω παραπάνω γιατί θα μας το βγάλετε και μικρότερο χκ απο τα καλάβρυτα) πεδιο πιστών μέχρι πρίν δυο χρόνια πόσους χιονοστρωτήρες είχε και τι μέσο ορο ηλικίας είχαν; Πάντος οφείλω να παραδεχθώ οτι μαθαίνεις πολύ γρήγορα απο δρόμους-χιονοστρωτήρες-αναβατήρες.Αν συνεχίσεις έτσι αν θέλεις απο του χρόνου μπορώ να σε προτείνω για διευθυντή σε κάποιο χ.κ της αρεσκειάς σου ΥΣ χαίρομαι και εγω που έχουμε αρχίσει να συζητάμε σε λογικά πλαίσια και χωρίς γκρίνια Αυτό το τελευταίο σε σχέση με τα προηγούμενα... μου κάνει.... άτοπο... Ποιοί είμαστε... οι "εμείς"...? Στο συγκεκριμένο φόρουμ είμαι μόνος μου εγώ... και ΟΛΟΙ εσείς.... Προσπάθησε έστω να δεχθεις ότι αυτό που κάνω είναι δική μου πρωτοβουλία... και θυσιάζω πολύ χρόνο και κόπο από την προσωπική μου ζωή... Επειδή τώρα ανακάλυψα την Αμερική λέω να το μοιραστώ με κάποιους που θέλουν... Ποιόν κοροιδευω...? Και ποιανού τα μαλιά πέφτουν...? Εντάξει να μην πιστευετε εμένα... ή το ΧΚΚ ... αλλά το να ακυρώνεται τα λεγόμενα αυτουνου του ανθρώπου... Τι να πω...Όποιος ενδιαφέρεται να ρωτήσει τον κ.Bernard Pascal-Mousselard για το επίπεδο ασφαλείας του ΧΚΚ μπορεί να μου στείλει π.μ. να του στείλω το e-mail του να ρωτήσει ο ίδιος.... Αλλά μετά να μας πει και την απάντηση... να την δούμε όλοι.... Και για να κλείσω... εδώ ασχολούμαστε με το ΧΚ Καλαβρύτων και όχι με τα ΧΚ της Ελλάδας... Το αν τα άλλα ΧΚ έχουν προβλήματα είναι γνωστό... Αν λοιπόν το Καρπενήσι έχει 1 Τ4 ... θέλεις να μου πεις ότι κάνουν καταπληκτική δουλειά και το ΧΚ είναι πάντα αεροδρόμιο... Γιατί εγώ άλλα ακούω... Αν θέλεις μπορείς να πεις αυτά που ξέρεις να τα συζητήσουμε... Συμφωνώ και εγώ ότι τα χρήματα για πετρελαια είναι πολλά.. αν βάλεις τα περάσματα που κάνουν... π.χ. Στυγα 2 14x2300=32 χιλ ή Άρτεμις 3 10x1500=15 χιλ... Φιλικά Θοδωρής... Οι ενημέρωσεις και οι εκιμήσεις αυτές γίνονται με πρωτοβουλία του συντάκτη και δεν αποτελούν επίσημη ενημέρωση του ΧΚΚ Quote O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
snowholic 2,056 Report post Posted February 21, 2008 Σκέφτομαι θα γράψω και άλλα ΩΧ!!!...ΣΥΜΦΟΡΑ ΜΑΣ!!!... Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowholic 2,056 Report post Posted February 21, 2008 Στο συγκεκριμένο φόρουμ είμαι μόνος μου εγώ... και ΟΛΟΙ εσείς....Θοδωρη δεν εισαι μονος.Απλα οι πιο πολλοι κουραστηκαμε με το υφος και τις ειρωνιες ορισμενων Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikos 0 Report post Posted February 21, 2008 Συνεχάω..... Ο Νικος είπε ότι χτες οι πίστες ήταν άστρωτες... Οι πίστες σε ένα κέντρο διαστρώνονται μόνο όταν η επιφάνεια έχει αλλοιωθεί από καιρικές συνθηκες/φαινόμενα είτε από τους χιονοδρόμους και πάντα φυσικά σε σχέση την ποιότητα του χιονιού και τις καιρικές συνθηκες που επικρατουν (θερμοκρασία.. σούπιασμα κλπ) Και φυσικά όταν τα ρατρακ βρίσκονται εκτός πίστας... μαχαίρια και φρέζες... πάνω... Αν λοιπόν βρήκες άστρωτες τις πίστες εχτές... ήταν τόσο χάλια ... ώστε να μην μπορείς να τσουλίσεις ή π.χ. να κινδυνευεις άμεσα να τραυματιστείς...? Δεν ξέρω γι'αυτό και σε ρωτάω πραγματικά.. Γιατί αν όντως δεν στρώθηκαν και ήταν χωράφια.... τοτε ναι υπάρχει πρόβλημα... Αν και δεν νομιζω ότι έγινε χαμός από κόσμο την Τρίτη για να είναι ...χτες ... χάλια.. Αυτό που εγώ γνωρίζω σαν χομπύστας-χιονοδρόμος είναι πως οι πίστες διαστρώνονται σε καθημερινή βάση είτε πολύ νωρίς το πρωί είτε το προηγούμενο απόγευμα-βράδυ. Αυτό γίνεται σε ΟΛΑ τα χιονοδρομικά κέντρα του εξωτερικού (και έχω πάει σε αρκετά) και στο ΧΚΠ που επίσης επισκέπτομαι συχνά. Οι πίστες χτές δεν ήταν χωράφια, όμως δεν ήταν και στρωμένες. Υπήρχαν πολλά σημεία με ανωμαλίες και βουναλάκια. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω καλύτερα μέσω του πληκτρολογίου, η διαφορά πάντως σε σχέση με τις πίστες του Παρνασσού ήταν χαωτική. Και ναι, εγώ, ένας μέτριος snowboarder ένιωσα πως υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού. Και σου ξαναλέω. Αν το ΧΚΚ κρίνει πως δεν είναι απαραίτητο να στρώνει κάθε μερα τις πίστες καλά κάνει. Κατανοώ ότι μπορεί να κοστίζει υπερβολικά και να αποφάσισαν να ρίξουν το βάρος στα σαββατοκύριακα που μαζεύεται ο πολύς ο κόσμος. Ούτε έχω γνώσει των οικονομικών δεδομένων, ούτε θα είμαι εγώ υπεύθυνος όταν στο τέλος της χρονιάς θα γίνει "ταμείο". Απλά εγώ σαν πελάτης, αφενός οφείλω να το σχολιάσω ώστε να ενημερωθούν τα μέλη του forum για τις συνθήκες που συνάντησα χτές και αφετέρου να συγκρίνω το ΧΚΚ με το ΧΚΠ που αποδεδειγμένα στρώνει τις πίστες καθημερινά. Quote Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς Nea Kifisia Weather Station Locus-delicti.com Blog Share this post Link to post Share on other sites
Nyxteridos 6 Report post Posted February 21, 2008 Χτες ημουν πανω απο νωρις.. Οι πιστες ηταν μια χαρα παιδια.. Ημουν με την παρεα μου, συναντησαμε κ αλλους και απολαυσαμε μια καταπληκτικη μερα... Θεωδορη αν ανεβω το Σαββατο θα τα πουμε..αν κ αποφευγω τα σ/κ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 21, 2008 Λοπον ...ωραίο αυτο , πολύ ωραίο που γίνεται συζήτηση πολύ ωραιο ...ίσως εγώ να έχω το πρόβλημα όμως που αυτος ο θεατρικός ειρμός και η βαρβατιά για την μεγάλη προσπάθεια , μου δημιουργεί ενα αρνητισμό (οχι για τον τεο φυσικά που εντάξει φιλτράρω τα ποστ και καταλαβαίνω το μεράκι του ενώ ενημερώνομαι κατα καποιο τρόπο -και σε ευχαριστώ για αυτο) , όμως το βρίσκω αν μην τι άλλο υπερβολικό. Δεν θα πω πολλά , απλώς να επαναφέρω ή να συμβάλω στην κουβέντα στην βάση της σύγκρησης με το χκπ και όχι απο άποψη πεδίων ,αλλά λειτουργικότητας , την εξυπηρέτηση ρε σεις και την δουλειά που κάνουν εκεί , είναι τόσο απλό... Για λόγους που δεν έχουν και πολύ σημασία , σήμερα κατάφερα να παω παρνασσο για φέτος. Συμπέρασμα: ΧΑ, ας γελάσω ...ρε σεις το χιονοδρομικό του παρνασσού δεν το έχουμε δει ΠΟΤΕ να λειτουργεί έτσι σε ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ! (η δική μου βεβαια ιστορία είναι μικρή απο το 1985). Είναι αρκούντως γελοίο να συγκρίνουμε τα χιονοδρομικά ναι , συμφωνώ , αλλά όχι για τον λόγο που φαντάζεστε, όοοχι. ....χαχαχαχα -δεν το χωράει ο νόυς μου. Δεν παίζει , απλά δεν παίζει .... Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
BOOZER 0 Report post Posted February 21, 2008 Αυτό που εγώ γνωρίζω σαν χομπύστας-χιονοδρόμος είναι πως οι πίστες διαστρώνονται σε καθημερινή βάση είτε πολύ νωρίς το πρωί είτε το προηγούμενο απόγευμα-βράδυ. Νίκο, δεν θα προσπαθήσω να αντιταχθώ σε αυτό που αναφέρεις, όμως ζώντας πολλά διαδοχικά σ/κ αλλά και εβδομάδες μέσα στο χιονοδρομικό του Σελίου (όχι σε ξενοδοχείο ή άλλο κατάλυμμα στο χωριό), έχω να σου πω ότι υπάρχουν πολλές φορές ειδικά τις καθημερινές (που η κινητικότητα στις πίστες είναι χαμηλή, ή δεν υπάρχουν καιρικά φαινόμενα) που τα χιονοδιαστρωτικά μηχανήματα δεν περνούν από όλα τα σημεία κατά βούληση. Όπου δηλαδή αξιολογείται ότι η ποιότητα είναι καλή ως έχει, δεν πατιέται. Εννοώ ότι δεν είναι ιδιομορφία ενός χ/κ αυτό. Οι πίστες χτές δεν ήταν χωράφια, όμως δεν ήταν και στρωμένες. Υπήρχαν πολλά σημεία με ανωμαλίες και βουναλάκια. Και ναι, εγώ, ένας μέτριος snowboarder ένιωσα πως υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού. Απλά εγώ σαν πελάτης, αφενός οφείλω να το σχολιάσω ώστε να ενημερωθούν τα μέλη του forum για τις συνθήκες που συνάντησα χτές. Εδώ υπάρχει κάτι άλλο. Την ίδια μέρα επισκέφθηκες εσύ το συγκεκριμένο χ/κ και ο bujinkan. Εσύ επισήμανες τα παραπάνω και το άλλο μέλος ότι ήταν "ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ " όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Εμείς οι 100 δεν ανεβήκαμε τη μέρα που πήγατε εσείς. Έχουμε καλή προαίρεση να πιστέψουμε και τους δυο. Αν ακούγαμε μόνο τον έναν θα πιστεύαμε ότι ήταν πολύ μέτρια έως και ψιλοεπικίνδυνα σε σημεία και αν ακούγαμε μόνο τον άλλο θα μισούσαμε τη στιγμή που δεν ανεβήκαμε... Εικάζω ότι βρισκόσαστε στις ίδιες πίστες την ίδια χρονική περίοδο της ημέρας... Την παρούσα παράγραφο την πρόσθεσα γιατί θέλω να παρακαλέσω, όλους τους κυρίους/κυρίες χιονοδρόμους, εφόσον έχουν την καλή διάθεση να μας μεταφέρουν την εμπειρία τους, να το κάνουν και τους ευχαριστούμε εκ των προτέρων, αλλά με μέτρο και προσοχή στις εκφράσεις τους. Χρησιμοποίησα εσένα Νίκο και τον bujinkan (δεν σας γνωρίζω και τους δυο), γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που μου έρχεται στο μυαλό η παροιμία: "από όσα ακούς μην πιστεύεις τίποτα κι από όσα βλέπεις να πιστεύεις τα μισά". Nyxteridos: CU on Saturday επιτέλους! snowholicanonymous: +1 Quote Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά. Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει. Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε. Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία. Δ.Χ. Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted February 21, 2008 εγω δεν λεω τιποτα απ'ολα αυτα θα εχω ανοιχτο το συστημα στο 820 ριχτε ενα skimad και απο καπου θα εμφανιστω ναι ναι ναι snowclub ακουει; μιτσαρας ακουει; Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted February 21, 2008 ...Απλά εγώ σαν πελάτης, αφενός οφείλω να το σχολιάσω ώστε να ενημερωθούν τα μέλη του forum για τις συνθήκες που συνάντησα χτές και αφετέρου να συγκρίνω το ΧΚΚ με το ΧΚΠ που αποδεδειγμένα στρώνει τις πίστες καθημερινά. Και σε ευχαριστούμε πάρα πολύ. Αυτό που κάνεις είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε από τους φίλους χιονοδρόμους εδώ μέσα. Να μας ενημερώνουν για τις συνθήκες που αντιμετώπισαν όταν επισκέφτηκαν το χιονοδρομικό. Να σημειώσω επίσης ότι πολλές φορές οι εκτιμήσεις διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μου έχει τύχει για παράδειγμα να είμαι σε powder day στο Χ.Κ.Π., να περνάω κάποιες από τις πιο συγκλονιστικές χιονοδρομικές στιγμές της ζωής μου και να ακούω δίπλα μου χιονοδρόμο να παραπονιέται επειδή οι πίστες δεν ήταν διαστρωμένες. Προφανώς αν γράφαμε και οι δύο στο forum, οι εντυπώσεις μας θα ήταν εντελώς διαφορετικές. Πιστεύω όμως ότι η τελική ενημέρωση για τους αναγνώστες του forum θα ήταν πιο σφαιρική. Με δύο λόγια, δεν χρειάζεται να συμφωνούμε στις εντυπώσεις μας από τα χιονοδρομικά, ούτε η διαφορά απόψεων σημαίνει απαραιτήτως ότι ένας έχει δίκιο και ο άλλος άδικο. Κάθε γνώμη επισκέπτη που ακούγεται είναι προς όφελος όλων μας. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Nikos 0 Report post Posted February 21, 2008 Χρησιμοποίησα εσένα Νίκο και τον bujinkan (δεν σας γνωρίζω και τους δυο), γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που μου έρχεται στο μυαλό η παροιμία: "από όσα ακούς μην πιστεύεις τίποτα κι από όσα βλέπεις να πιστεύεις τα μισά". Nyxteridos: CU on Saturday επιτέλους! snowholicanonymous: +1 Λογικό είναι να διατυπώνονται διαφορετικές απόψεις, άλλες οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του καθένα που ανεβαίνει μια δεδομένη ημέρα στο χιονοδρομικό. Δεν συμφωνώ πάντως με την παροιμία σου, αν ίσχυε αυτό θα έπρεπε να κλείναμε τα θέματα ενημέρωσης και φωτο-ρεπορτάζ απο τα χιονοδρομικά. Ο καθένας έχει αφήσει το "δείγμα γραφής" του στο forum και τα γραφόμενα του κρίνονται ανάλογα. Προσωπικά προσπάθησα να δώσω μια αναλυτική περιγραφή της κατάστασης που βίωσα στο βουνό με τα θετικά (αποχιονισμός δρόμου, χιόνι) αλλά και τα αρνητικά (snowboard στα χέρια, στρώσιμο, ποσότητα χιονιού σε σχέση με τις ανακοινώσεις του site, στρώσιμο παρακαμπτήριας διαδρομής του Αχιλλέα, άνοιγμα ταμείων κτλ). Σε κάποια αναμένω απαντήσεις με αγωνία. Καλά να περάσετε όσοι τυχεροί ανεβείτε το Σ/Κ στα βουνά. Quote Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς Nea Kifisia Weather Station Locus-delicti.com Blog Share this post Link to post Share on other sites
super weird 0 Report post Posted February 21, 2008 Καλησπέρα παιδιά, όπως ίσως βλέπετε είμαι νέος και δεν ξέρω πολλά πολλά. απο τα λιγα που είδα κατάλαβα οτι παίζουν κάποια θεματάκια σχετικά με το χκΚ. Ωστόσο, μήπως θα ήταν χρήσιμο να υπάρχουν κάπου ξεκάθαρες πληροφορίες σύντομες και βασικές για την κατάσταση στο χιονοδρομικό, για ψιλο-άσχετους σαν εμένα? οι συζητήσεις και οι αντιπαραθέσεις είναι (δυνάμει) χρήσιμες, αλλά ίσως αυτό ν α μην γίνεται εις βάρος της "ευχρηστίας". λοιπόν πόσο χιόνι έχει το καλαβρύτων?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted February 21, 2008 Νομίζω οτι παντελώς άτοπο να συγκρίνουμε σε επίπεδο ασφάλειας-τεχνολογίας-προσωπικού αλλά και σε οτιδήποτε άλλο το val d isere με τα Καλάβρυτα αλλά και οποιοδήποτε αλλο χ.κ της Ελλάδας. Νομίζω οτι οσοι το κάνουμε αυτό εκτειθόμαστε ανεπανόρθωτα και όσοι μας διαβάζουν θα γελάνε μαζί μας. Οσοι έχουν πάει σε μεγάλα χ.κ του εξωτερικού καταλαβαίνουν τι εννοώ, τέλος. Μήπως ξέρεις να μου πείς πόσα χλμ πίστες έχει το Καρπενήσι γιατί εγώ δεν εχω πάει ποτέ; Λοιπόν για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα....... ΤΕΟ δεν εχω τίποτα μαζί σου, δεν σε γνωρίζω δεν με γνωρίζεις παρά μόνο απο εδω αρα λοιπόν δεν νομίζω οτι έχουμε να χωρίσουμε και τίποτα χωράφια. Δεν μου αρέσει καθόλου όμως ο τρόπος που γράφεις και που μας μεταφέρεις κάποια πράγματα σχετικά με το χ.κ. Δεν γίνεται να μου βάζεις στην υπογραφή σου ''Οι ενημέρωσεις και οι εκιμήσεις αυτές γίνονται με πρωτοβουλία του συντάκτη και δεν αποτελούν επίσημη ενημέρωση του ΧΚΚ'' και να μου αραδιάζεις ενα σορό τεχνικές λεπτομέριες τι στιγμή που δεν είσαι σχετικός ούτε με το αντικείμενο της λειτουργίας του χ.κ αλλά και απο οτι εχω καταλάβει μόνο φέτος το έχεις τιμήσει δεόντος. Ολα αυτά κάποιοι στα λένε απο οτι καταλαβαίνω οι οποίοι εργάζονται στο χ.κ. Θα προτιμούσα κατα πολύ απο το να βάζεις φωτό απο την τοποθέτηση της Στύγας και να εξηγείς και τεχνικές λεπτομέριες της τοποθετησής της να ρώταγες κάποια πράγματάκια περισσότερης ουσίας και να μας απαντούσαν μέσο εσένα αφού δεν θέλουν αυτοί να το κάνουν στα φόρουμ αλλά και στην ιστοσελίδα του χ.κ. Θα θέσω καποια ερωτήματα λοιπόν που τα έχουν θέσει και άλλοι εδω μέσα και ακόμα δεν μας έχεις απαντήσει και πραγματικά θα χαρώ παρα πολύ να μας δοθούν καποιες εξηγήσεις. 1) ποιά είναι η δυσκολία ώστε τα εκδοτήρια των εισιτηρίων να ανοίγουν μισή ώρα νωρίτερα απο την έναρξη λειτουργίας του χ.κ; 2) ποιά είναι η δυσκολία ώστε κάποιος να ενημερώνει το σαιτ του χ.κ για αρχή απο το προηγούμενο βράδυ ποιές πίστες έχουν πατηθεί και ποιοί αναβατήρες πιθανόν θα είναι ανοιχτοί; Σε αυτό θα ήθελα να σημειώσω οτι δεν πρόκειτε να τους πάρουμε τα κεφάλια αν θα βγάλει 10 μποφόρ αέρα την επόμενη 3) ποιά είναι η δυσκολία ώστε να υπάρχει ενας άνθρωπος ή ενας αυτόματος τηλεφωνητής απο τις 7:00-7:30 το πρωί ώστε να ενημερώνει τι θα λειτουργεί και τι καιρό έχει; Εχω και πολλά άλλα να σού-σας θέσω αλλά θα ήθελα πολύ να κάνουμε την αρχή απο αυτά γιατί το 90% όσων γκρινιάζουν είτε στα φόρουμ είτε εξω απο αυτά είναι για αυτό τον λόγο. Θα περιμένω την απαντησή σου σε αυτά Ολα αυτά τα γράφω πολύ φιλικά και πιστέυω οτι δεν παρεξηγήτε κάποιος μαζί μου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted February 21, 2008 Καλησπέρα παιδιά, όπως ίσως βλέπετε είμαι νέος και δεν ξέρω πολλά πολλά. απο τα λιγα που είδα κατάλαβα οτι παίζουν κάποια θεματάκια σχετικά με το χκΚ. Ωστόσο, μήπως θα ήταν χρήσιμο να υπάρχουν κάπου ξεκάθαρες πληροφορίες σύντομες και βασικές για την κατάσταση στο χιονοδρομικό, για ψιλο-άσχετους σαν εμένα? οι συζητήσεις και οι αντιπαραθέσεις είναι (δυνάμει) χρήσιμες, αλλά ίσως αυτό ν α μην γίνεται εις βάρος της "ευχρηστίας". λοιπόν πόσο χιόνι έχει το καλαβρύτων?? ΕΠΑΡΚΕΣ Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Nikos 0 Report post Posted February 21, 2008 ΕΠΑΡΚΕΣ Να 'σαι καλά ρε zox, γέλασα πολύ! Πάντως το χιονοδρομικό έχει αρκετό χιονάκι, στις πίστες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στα εκτός έχει επίσης πολύ χιόνι εκτός απο πολύ λίγα σημεία που λόγω αέρα υπάρχουν πετρούλες. Quote Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς Nea Kifisia Weather Station Locus-delicti.com Blog Share this post Link to post Share on other sites
BOOZER 0 Report post Posted February 22, 2008 Καλησπέρα παιδιά, όπως ίσως βλέπετε είμαι νέος και δεν ξέρω πολλά πολλά. Καλώς μας ήρθες. λοιπόν πόσο χιόνι έχει το καλαβρύτων?? Χμ... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ!!! Νίκο η παροιμία είναι του λαού μας, δεν είναι δική μου. Θέλησα απλά και χωρίς προεκτάσεις αφενός να σε ευχαριστήσω για την περιγραφή σου, από την άλλη όμως αναρωτήθηκα ανοιχτά και χωρίς να το κρύψω, πόσο αυτό μπορεί να διχάσει καμία φορά. Ναι, το "ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ" του bujinkan μπορεί να εμπεριέχει πολλά θέματα, όμως αν αγνοήσεις ότι επισκέφθηκες το χ/κ εκείνη την ημέρα και διαβάσεις τα ποστ σας, δεν θα δεις μια απλή διαφορά απόψεων, αλλά την ημέρα με τη νύχτα. Και φυσικά δεν σου ζητάει κανείς εξηγήσεις, συζήτηση κάνουμε. Επίσης κάτι ακόμα: Είναι αρκούντως υποτιμητικό προς ερωτηματολόγιο που έχει συσταθεί, να επαναλαμβάνουμε τις ίδιες ερωτήσεις- απορίες πριν αυτές φτάσουν στα χέρια των υπευθύνων του χ/κ από τα αρμόδια πρόσωπα αυτής της κοινότητας. Πριν λοιπόν βιαστεί ο καθένας να απαντήσει, ας αντιληφθούμε πόσο απαξιοτικό θα ήταν για τον καθένα μας, αφενός να εξαπολύουμε ύβρεις με το γάντι προς τον Τeo και τον κάθε Teo, αλλά αφετέρου να τον χρησιμοποιούμε ως "Δούρειο Ίππο" για να συλλέγουμε τις πληροφορίες που επιλεκτικά επιθυμούμε. Εν ολίγοις, "σε κατηγορώ που ψιλιάζομαι (στην λαϊκήν) ότι τα έχεις κάνει ... Φίλκεραμ-Johnson με τη διοίκηση του χ/κ... αλλά μιας που είναι έτσι... ρώτα και πες μου μερικά πράγματα." Ας δείξουμε την απαιτούμενη υπομονή εωσότου λάβουμε όλοι μας απαντήσεις δια στόματος αρμοδίων. Quote Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά. Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει. Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε. Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία. Δ.Χ. Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted February 22, 2008 Με συγχωρείτε αλλά έχω μία πολύ σημαντική παρέμβαση... ...philkeram-johnsonΤο σωστό είναι ''Φίλκεραμ-Johnson''... Quote Share this post Link to post Share on other sites