Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Nickel

χ/κ Καλαβρύτων

Recommended Posts

Kαι για να ξαναπω και εγω τη γνωμη μου για την τεταρτη που ημουνα επανω

Ολα ηταν τελεια,για εμενα προσωπικα ισως η καλυτερη μερα στα καλαβρυτα.

Καποιος ανεφερε (νικος νομιζω) οτι οι πιστες ηταν μεν στρωμενες αλλα ειχαν και αρκετες ανωμαλιες(βουναλακια ειπες)

Συμφωνω μεν αλλα απο την αλλη(παντα προσωπικα μιλαω) για σκι παω οποτε ολα μεσα ειναι.Δεν καθομαι να κοιταω μια πιστα εαν εχει 1-2-3-13 σημεια με βουναλακι αλλα κανω το σκι μου που με ξεκουραζει και με φτιαχνει αφανταστα

Στην τελευταια καταβαση δε,αν και λιωμα πλεον εκανα και 5 πορτες :lol:

Τελοσπαντων ο καθενας εχει αλλη εικονα το πως θελει ενα χιονοδρομικο η πως πρεπει να ειναι οι πιστες κλπ κλπ

Για μενα το ξαναλεω ηταν η ποιο φανταστικη μερα

Μονο παρατραγουδο που καποια στιγμη κλεισανε τον τριθεσιο χωρις να βγαλουνε μια ανακοινωση ωστε να μην κατεβαινουμε μεχρι κατω και μετα περπατα στο συρομενο δεξια.

elan primetime 33.jpg

Συνεχάω.....

Ο Νικος είπε ότι χτες οι πίστες ήταν άστρωτες... Οι πίστες σε ένα κέντρο διαστρώνονται μόνο όταν η επιφάνεια έχει αλλοιωθεί από καιρικές συνθηκες/φαινόμενα είτε από τους χιονοδρόμους και πάντα φυσικά σε σχέση την ποιότητα του χιονιού και τις καιρικές συνθηκες που επικρατουν (θερμοκρασία.. σούπιασμα κλπ) Και φυσικά όταν τα ρατρακ βρίσκονται εκτός πίστας... μαχαίρια και φρέζες... πάνω... Αν λοιπόν βρήκες άστρωτες τις πίστες εχτές... ήταν τόσο χάλια ... ώστε να μην μπορείς να τσουλίσεις ή π.χ. να κινδυνευεις άμεσα να τραυματιστείς...? Δεν ξέρω γι'αυτό και σε ρωτάω πραγματικά.. Γιατί αν όντως δεν στρώθηκαν και ήταν χωράφια.... τοτε ναι υπάρχει πρόβλημα... Αν και δεν νομιζω ότι έγινε χαμός από κόσμο την Τρίτη για να είναι ...χτες ... χάλια..

Όσο για την "αστυνομια"... του ΧΚ... αν και στα περισσοτερα με κάλυψε ο Zox με ένα από τα..."λατρεμένα του ποστ" :lol: θα σας πω ένα περιστατικό που μου έτυχε μια μέρα πρόσφατα.... Είμαι έτοιμος να πάρω το λιφτ Άρτεμις ... και έχω μπροστά μου... 2-3 άτομα... Ενας σανιδάς λοιπόν δυσκολευεται να πάρει την άγκυρα... Και μέχρι να προλάβει να πάει ο υπέυθυνος του λιφτ εκεί να τον βοηθήσει είχε ήδη προλάβει "γκομενίτσα" τύπου ΒΠ.... να του πει...

-Γιατί δεν τον βοηθάς...(πρώτο δείγμα αγένειας....ενικός)Γι'αυτό δεν πληρώνουμε 24€ Τα σχόλια δίκα σας... Εγώ δεν είπα τίποτα... γιατί μπορεί να χτύπαγα ένα εγκεφαλικό... άνετα...

Αυτό το τελευταίο σε σχέση με τα προηγούμενα... μου κάνει.... άτοπο...

Όλα τα σοβαρά χιονοδρομικά του κόσμου, ανεξάρτητα από τις συνθήκες πατάνε τις πίστες τους (αν έχουν πίστες) κάθε μέρα, εκτός αν έχει συνεχόμενη κακοκαιρία...

Το να προσπαθούμε να μετουσιώσουμε τα ελαττώματα ενός κέντρου σε προτερήματα και να του δικαιολογούμε τα πάντα είναι αστείο τουλάχιστο και σε μένα ενοχλητικό και νομίζω εντελώς αντίθετο από την έννοια του ΣΤΟΥΧ και του φόρουμ αυτού, που σκοπό έχει να προωθήσει την ερασιτεχνική χιονοδρομία και να καταδείξει τα κακώς κείμενα αυτής.

Για το δεύτερο θέμα ναι μεν μπορεί η κοπέλα να φάνηκε αγενής, αλλά η ουσία είναι ότι ο υπάλληλος δεν έκανε για ακόμα μια φορά σωστά τη δουλειά του, δηλαδή να βρίσκεται στη θέση του δίπλα στον κόσμο και να βοηθάει συνεχώς με τις άγκυρες.

Όποιος έχει πάει σε κέντρα του εξωτερικού ξέρει πως δουλεύουν οι λιφτιέρηδες...

Η ενημέρωση έχει πολλές όψεις και κοίτα λίγο πως ενημερώνει ο zox στον Παρνασσό κάνοντας σκι παντού και κρίνοντας συνέχεια την λειτουργία του κέντρου και όχι ευλογώντας τα γένια των διοικούντων...

Επειδή πολλοί έχουν κρίση και ιδία άποψη, οι υπερβολές και η επαναλαμβανόμενη υπερπροστασία ενός κέντρου δείχνει τουλάχιστον φαιδρή...

Κάντε περισσότερο σκι και θα κατανοήσετε τα προβλήματα καλύτερα... :P

Και για να κλείσω αυτήν την παράγραφο... επειδη δεν έλαβα απάντηση για την πρόταση που έκανα στο ΔΣ για επίσκεψη του ΣΤΟΥΧ στους διοικούντες του ΧΚ μήπως να το βάλω στην ενότητα με τα θέματα της Τακτικής...? (edit: Συνέλευσης...)

Aπάντηση...? θα πάρω ?... Έστω ότι το συζητάτε...? :lol:

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

Θεόδωρε το Δ.Σ του συλλόγου δεν έχει να απαντήσει κάτι. Ο σύλλογος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το χ/κ Καλαβρύτων (όπως και με τα υπόλοιπα χ/κ) για όλα τα σοβαρά χιονοδρομικά θέματα. Εάν το χ/κ Καλαβρύτων θέλει συνάντηση μπορεί να τη ζητήσει.

Εάν όμως εννοείς συνάντηση των υπευθύνων του forum με το χ/κ Καλαβρύτων στείλε pm στον λογαριασμό ''Nickel'', ο οποίος είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για την ηλεκτρονική επικοινωνία και διαχείριση της ιστοσελίδας.

μαθηματικα μου θυμιζεται

με την εις ΑΤΟΠΟΝ απαγωγην

bujinkan

μαλλον δεν ειναι ολοι στο ιδιο επιπεδο σκι με σενα η απλα οταν δεν εχεις και που αλλου να πας κανεις με οτι βρεις

αυτο κανω και γω αλλα το φανταστικα σημαινει οτι ολα ησαν τελεια αλλα καποια στιγμη ειδες το παρατραγουδο μη λειτουργιας του 3θεσιου χωρις ανακοινωση

εγω που δεν μπορω να παρω το πιατακι αν κατεβαινα κατω πως θα ανεβαινα με το σανιδι ? με τα ποδια ?

κατα τα αλλα εκτος απο 2 η 3 πραγματα φανταστικα

ο νικος ειπε 2 πραγματα

αν ελεγε φανταστικα εκτος απο αυτο και το αλλο θα του λεγατε τα ιδια ?

Παιδιά, να λύσουμε μια παρεξήγηση. Το πέρασα φανταστικά δεν σημαίνει ότι όλα ήταν αγγελικά πλασμένα σε ένα χιονοδρομικό.

Τα μηνύματα του Νίκου και του Αχιλλέα (bujinkan) δεν είναι απαραιτήτως αντιφατικά.

Make Parnassos Great Again!

Τώρα ολοκλήρωσα το πιο πάνω ποστ...

Από λάθος είχα στείλει μόνο το ένθετο κείμενο....

Απλά εγώ σαν πελάτης, αφενός οφείλω να το σχολιάσω ώστε να ενημερωθούν τα μέλη του forum για τις συνθήκες που συνάντησα χτές και αφετέρου να συγκρίνω το ΧΚΚ με το ΧΚΠ που αποδεδειγμένα στρώνει τις πίστες καθημερινά
Νίκο καλά έκανες το ίδιο πράγμα έκαναν και ο Νυχτερίδος και ο Βujinkan το ίδιο πράγμα κάνω και εγώ... Απόψεις καταθέτουμε... :lol:

Φίλε Fidelio ολοκλήρωσε αν θέλεις την σκέψη σου... να καταλάβουμε... Πολύ αινιγματικό αυτό που λες...

Συμφωνώ ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το ΧΚΠ με το ΧΚΚ σε πολλά...

Με δύο λόγια, δεν χρειάζεται να συμφωνούμε στις εντυπώσεις μας από τα χιονοδρομικά, ούτε η διαφορά απόψεων σημαίνει απαραιτήτως ότι ένας έχει δίκιο και ο άλλος άδικο. Κάθε γνώμη επισκέπτη που ακούγεται είναι προς όφελος όλων μας
Aμ δεν το βλέπουν όλοι έτσι... Εκεί είναι το θέμα μας... και γι'αυτό το θέμα του ΧΚΚ παρεκτρέπεται πολλές φορές....

Καλησπέρα παιδιά,

όπως ίσως βλέπετε είμαι νέος και δεν ξέρω πολλά πολλά.

απο τα λιγα που είδα κατάλαβα οτι παίζουν κάποια θεματάκια σχετικά με το χκΚ.

Ωστόσο, μήπως θα ήταν χρήσιμο να υπάρχουν κάπου ξεκάθαρες πληροφορίες σύντομες και βασικές για την κατάσταση στο χιονοδρομικό, για ψιλο-άσχετους σαν εμένα?

οι συζητήσεις και οι αντιπαραθέσεις είναι (δυνάμει) χρήσιμες, αλλά ίσως αυτό ν α μην γίνεται εις βάρος της "ευχρηστίας".

λοιπόν πόσο χιόνι έχει το καλαβρύτων??

Το ΧΚΚ έβαλε επίσημα 1.35 cm χιονιού στην τελευταία χιονόπτωση η οποία ήταν μέχρι την Κυριακή το πρωι

Το χιόνι στα μεγάλα ύψη του χιονοδρομικού έχει "ξυριστεί" από τον αέρα αλλα δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Φιλικά

Θοδωρής....

Υ.Γ. Θα απαντήσω σε όλους....

1956280u02tpdods5.gif

louis

μου αρεσε το τελευταιο και ειναι και το ζουμι της υποθεσης

(Κάντε περισσότερο σκι και θα κατανοήσετε τα προβλήματα καλύτερα... )

Άσχετος.... αστείο... προσωποποίηση συζήτησης... μετουσίωση ελλατωμάτων... πλάκακια με το ΧΚΚ... εκτείθομαι... κατευθύνομαι... γκρινιάζω.... παραπληροφορώ... υπερασπίζομαι... γελάνε μαζί μου... δεν ενδιαφέρει κανένα... βιογραφικά... παραποίηση δεδομένων...

Έχω ακούσει και άλλα....πολλά... αλλά....

Θεόδωρε το Δ.Σ του συλλόγου δεν έχει να απαντήσει κάτι. Ο σύλλογος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το χ/κ Καλαβρύτων (όπως και με τα υπόλοιπα χ/κ) για όλα τα σοβαρά χιονοδρομικά θέματα. Εάν το χ/κ Καλαβρύτων θέλει συνάντηση μπορεί να τη ζητήσει.

Εάν όμως εννοείς συνάντηση των υπευθύνων του forum με το χ/κ Καλαβρύτων στείλε pm στον λογαριασμό ''Nickel'', ο οποίος είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για την ηλεκτρονική επικοινωνία και διαχείριση της ιστοσελίδας

Το ότι στην πρόταση μου το ΔΣ δεν έχει να μου απαντήσει τίποτα.... δεν το περίμενα...

Εγώ το "μύνημα" που πήρα από τα Καλάβρυτα ήταν αυτό... και πίστευα ότι ο σύλλογος... προασπίζετε τα δικαιώματα των ερασιτεχνών χιονοδρόμων... παίρνει τις πρωτοβουλίες παρακινούμενος από τα μέλη και τις επιθυμίες τους... και δυναμικά εισχωρεί στα προβλήματα της Τουριστικής Χιονοδρομίας... προσπαθόντας όσο μπορεί από την θέση του να εκφράσει τα προβλήματα στους αρμόδιους πιέζοντας να βρεθούν λύσεις...

Το να παίζουμε την κολοκυθιά όμως με το ΧΚΚ ένα χιονοδρομικό με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα από τα μέλη με πολλά χρόνια προβλήματα το θεωρώ... κοροϊδία.... προς εμένα που κάνω αυτή την προσπάθεια να φέρω προς τα έξω και προς τον Σύλλογο τα προβλήματα του ΧΚΚ. Όπότε πλέον δεν υπάρχει λόγος να μπαίνω στον κόπο να μοιράζομαι μαζί σας ότι πληροφορίες καταφέρνω να αποσπάσω από το κέντρο για να μην έχετε και σεις σκοτούρες στο φόρουμ.

Φιλικά

Ντάφλος Θόδωρος

1956280u02tpdods5.gif

τεο

το καλοκαιρι θα εχουμε περισσοτερα να πουμε

τωρα δεν προλαβαινουμε

να ακουσουμε και τα χιονοδρομικα τι εχουν σκοπο να κανουν τη νεα σαιζον για βελτιωση των παροχων προς τους χιονοδρομους

εμεις δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα πραγματα εκτος απο επισημανσεις η παρατηρησεις

Θεόδωρε, η τελευταία φορά που μίλησα με τον δ/ντή του χ/κ Καλαβρύτων ήταν πριν από πολύ καιρό...την Τετάρτη (πριν δύο ημέρες δηλαδή), όπου και κανονίσαμε να συναντηθούμε, ίσως και αύριο. Κι εδώ πρέπει να γίνει κατανοητό οτι εμείς που διοικούμε τον σύλλογο έχουμε κι άλλες προτεραιότητες στην καθημερινότητά μας και όχι μόνο τα θέματα των χ/κ.

Εσύ μιλάς σε προσωπικό επίπεδο, εγώ σε θεσμικό (όσο είμαι στο Δ.Σ). Μιλάω δε με τους δ/ντές των χ/κ πολύ πριν μου το υποδείξει οποιοσδήποτε. Σήμερα, για παράδειγμα, με αυτόν του χ/κ Πηλίου.

Στο θέμα ''κολοκυθιά'' τώρα, δεν έχω καταλάβει ποιος την...έπαιξε και με ποιόν. Εάν ο σύλλογος σου ανέθεσε κάτι και φάνηκε ασυνεπής, να το συζητήσουμε. Εάν σου ανέθεσε κάποια αποστολή το χ/κ Καλαβρύτων, δεν το γνωρίζω, αλλά σύμφωνα με τα γραφόμενά σου ενεργείς αυτόνομα.

E μάλλον κοροιδευόμαστε τώρα.

Μάλλον θα πρέπει να κλείσει ο σύλλογος ραντεβού με τον πρόεδρο της δημοκρατίας τον προθυπουργό κτλ για να κάνει ενα χ.κ το αυτονόητο, δηλαδή να ενημερώνει σωστά.

Σε ολα τα χιονοδρομικά του κόσμου γράφουν πόσο χιόνι εχει σε εκατοστά στην βάση και στην κορυφή του.Εδω μας φτάνει μόνο το επαρκές είτε έχει 10 εκατοστά είτε 3 μέτρα. Και καλά δεν χρειάζεται να πούμε για τα πιο προχωρημένα δηλαδή ενημέρωση για πατημένες πίστες και ανοικτούς αναβατήρες.

Οσο για τα υπόλοιπα ερωτήματα που έχουν τεθεί στου κουφού την πόρτα..........................

Πάρτε ενα παραδειγματάκι για να μαθαίνουμε τι εστί ενημέρωση.Αλλά τι γράφω τώρα εδώ ολα τα άλλα χ.κ ενημερώνουν για το χιόνι στο snowreport

παραδειγμα

9-2-05020.jpg

Όπότε πλέον δεν υπάρχει λόγος να μπαίνω στον κόπο να μοιράζομαι μαζί σας ότι πληροφορίες καταφέρνω να αποσπάσω από το κέντρο για να μην έχετε και σεις σκοτούρες στο φόρουμ.

Φιλικά

Ντάφλος Θόδωρος

KAI ΠΟΛΥ ΑΝΤΕΞΕΣ ΦΙΛΕ.

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.

(αναφερομαι και στις δυο "πλευρες" ΙΣΟΠΟΣΑ)

καλα ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΤΕ ΑΚΟΜΑ απο αυτην την στειρα αντιπαραθεση ???

(και προς το ΔΣ ,κλπ)

ΕΣΕΙΣ ?????

εγω - ΟΜΟΛΟΓΩ - ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ............

και φοβαμαι οτι ΔΕΝ ειμαι ο μονος ( ηλιου φαεινωτερον ,και ας ΜΗΝ το γραφουν - οτιδηποτε)

υ.γ. δεν συμμετεχω ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ

(αναφερομαι και στις δυο "πλευρες" ΙΣΟΠΟΣΑ)

καλα ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΤΕ ΑΚΟΜΑ απο αυτην την στειρα αντιπαραθεση ???

(και προς το ΔΣ ,κλπ)

ΕΣΕΙΣ ?????

εγω - ΟΜΟΛΟΓΩ - ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ............

και φοβαμαι οτι ΔΕΝ ειμαι ο μονος ( ηλιου φαεινωτερον ,και ας ΜΗΝ το γραφουν - οτιδηποτε)

υ.γ. δεν συμμετεχω ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ

Άρη έχεις απόλυτο δίκιο..

ειμαι και γω μέσα σε αυτούς που έχουν κουραστει και βαρεθει να παρακολουθουν αυτό τον δήθεν πόλεμο του ποιος έχει δικιο και ποιος άδικο..

Κανείς δεν έχει δίκιο ή άδικο και ταυτόχρονα ολοι έχετε! Με άλλα λόγια νομίζω πως αυτή η αντιπαράθεση δεν καταλήγει πουθενα και το μόνο που κάνει είναι να γεμίζει σελίδες τον server!

Μια λύση υπάρχει!

ΑΝΤΕ ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΓΙΑ ΣΚΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΟ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ!

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ!

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Φίλε Fidelio ολοκλήρωσε αν θέλεις την σκέψη σου... να καταλάβουμε... Πολύ αινιγματικό αυτό που λες...

Συμφωνώ ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το ΧΚΠ με το ΧΚΚ σε πολλά...

Teo , πολύ προσπάθησαν και εσύ μαζί να φέρουν το επιχείρημα της μη σύγκρισης στην βάση της δυνατότητας σε πεδία ή του πλαισίου διοικησης , επενδυτών κτλ. Το κέντρο του παρνασσού , είναι πλέον πρότυπο πιστεύω και αυτο το υποστηρίζω με πλήρη συναίσθηση του τι λέω, κάνοντας σκι εδώ και 20 χρόνια. Εμένα αυτο με ενδιαφέρει για το χελμό - να γυρήσω να πω το ίδιο και να το πιστεύω- και όχι οι συγκινησιακού τύπου παραθέσεις, "κάνουν οτι καλύτερο μπορούν" , "δεν υπάρχουν επενδυτές", "είναι η ΕΤΑ". Για μένα είναι περισσότερο θέμα επικοινωνιακό των μελών του φορουμ , δε με ενδιαφέρει κάτι άλλο προς το παρών αφου το χκΚ δεν εκπροσοπείτε ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ! Μεταξύ μας μιλάμε στην ουσία , ας βγει κάποιος απο το κέντρο και ας μου πει ΣΚΑΣΕ , έχουμε αυτα και αυτά τα προβλήματα ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ! Και εγώ σου λέω , πουντος;

Λοιπον , καλό θα ήταν να παραδειγματιστούν απο το "καθεστώς" του παρνασσού και να πράξουν ανάλογα. Πιο πάνω είπε ο louis πολύ λακωνικά "κάντε περισσότερο σκι για να καταλάβετε τα πραγματικά προβλήματα". ΕΜΠΕΔΩΣΤΕΤΟ γιατι μου φαίνεται οτι όλοι εσεις που με περρίσια έπαρση συναισθηματικής φύσεως τα λετε όλα αυτά, ξεχνάτε τις πραγματικές αναγκες των χιονοδρόμων ( αναρωτιέμαι πρέπει να εξηγησουμε τι σημαίνει χιονοδρόμος; ) Εγώ βλέπω μια συζήτηση για τις τουαλέτες, για τις ουρες , για τον καφέ , για μια σωρία αιτημάτων σχεδόν ανούσιων, μέχρι και για το χαρτί της τουαλέτας ειπωθηκαν κάποια πράγματα ...

Τεο, σε οτι αφορά το ατομό μου καθώς εκπροσοπώ μια μεγάλη μερίδα ομοιδών μου , που ουτε τους ενδιαφέρει οτι υπάρχει το snowclub. Λοιπον : Εγώ θέλω να κάνω σκι στον χελμό , και να κατεβαίνω όλη μέρα απο την νεραιδοράχη , όλη μέρα . Μπορεί κάποιος επίσημα να μου πει αυριο τι θα δουλέψει; και να μου το πει μέχρι το απογευμα παρακάλω;

Για τον Παρνασσό ήδη έχω την ενημέρωση που χρειάζομαι και είναι και επίσημη, και έχω και φωτογραφικό υλικό και δεν θα ξενερώσω απο εκπλήξεις, γιατί θα το βρώ ΕΤΟΙΜΟ !Πήγα και το είδα , όπως είπα το κέντρο αυτό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΔΟΥΛΕΨΕΙ ΕΤΣΙ και οποιος κάνει σκι ανεβαίνοντας στο βουνό ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ. Ειδικά η φτερόλακα είναι το κάτι άλλο, και προπάντων είναι έτοιμη.

Καλό ΣΚ να έχεις.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

+100!!!!!!

Νομίζω οτι δεν χρειάζεται περισσότερος σχολιασμός σε αυτά που αναφέρει ο Χρήστος γιατί εγω πλεον εχω καταντησει πολύ γραφηκός.

Αρη και Al_Foutzin ξέρω οτι σας εχω κουράσει πολύ με ολα αυτά, όμως ελλείψει χιονιού στο Μαίναλο σκέφτομε να ερθω για σκι στο Χελμό αύριο. Ξέρουμε τι είναι πατημενο και τι θα λειτουργεί;

9-2-05020.jpg

(και προς το ΔΣ ,κλπ)

ΕΣΕΙΣ ?????

Αριστοτέλη, το Δ.Σ (και ο σύλλογος δηλαδή) συνεργάζονται μια χαρά με το χ/κ Καλαβρύτων. Έχουμε πάρει τις εξηγήσεις μας στα ουσιαστικά ερωτήματα που έχουμε θέσει (σε άλλα συμφωνούμε σε άλλα όχι), τα μέλη του συλλόγου έχουν ενημερωθεί δια ζώσης από τον Οκτώβριο του 2006 και συνεχίζουμε τη συνεργασία.

Σε ότι έχει να κάνει με το forum, το Δ.Σ έχει διαχωρίσει (όσο είναι δυνατό) τη θέση του όχι μόνο από το ανοικτό forum, αλλά και από την ''ατμόσφαιρα'' που επικρατεί πλέον στα topics που αφορούν το χ/κ Καλαβρύτων.

Σε προσωπικό επίπεδο...

Όντως κι εγώ κουράστηκα, δεν συμμετέχω (κατ' επιλογήν, όπως κι εσύ και πολλοί άλλοι) και δεν προτίθεμαι να παρακολουθήσω τις γραφικότητες (τουλάχιστον στο ύφος) μιας μικρής μειοψηφίας. Σήμερα δέχθηκα παράπονα από μέλη του συλλόγου (που δεν συμμετέχουν στο forum) για την εικόνα αυτή. Οι φίλοι που αντιπαρατίθενται με όποιον γράφει κάτι καλό για το χ/κ Καλαβρύτων καλό είναι να προβληματιστούν λίγο, διότι και δίκιο να έχουν πλέον το χάνουν με το ύφος τους. Εάν ο TEOXALANDRI ή η Boozer έχουν σχέση με το χ/κ Καλαβρύτων, είναι δικό τους θέμα, δε με αφορά. Έχω κρίση και κρίνω. Εάν γράφουν κουταμάρες δεν τους παρακολουθώ, εάν όχι τότε ενημερώνομαι από αυτούς. Εάν ο mainaloς ή ο meteros τραβάνε ζόρι (για δικούς τους λόγους) και θέλουν συνεχώς να προκαλούν ενώ οι ίδιοι προκαλούνται από τα μηνύματα της άλλης πλευράς τί να πώ κι εγώ τί να πεις κι εσύ...

Από την άλλη πλευρά το χ/κ Καλαβρύτων έχει δύο επιλογές :

εάν παίρνει το forum στα σοβαρά, να απαντάει στα ερωτήματα,

εάν όχι, ας μήν ασχολείται καθόλου κι ας γράφει ο καθένας τις απόψεις του.

Καλησπέρα σε όλους!

Μόλις επέστρεψα από Καλάβρυτα όπου πέρασα τις τελευταίες 5 μέρες της ζωής μου :unsure:

Εφτασα Δευτέρα πρωί και έμεινα μέχρι σήμερα το μεσημέρι αξιοποιώντας την εκπληκτική προσφορά πολυτελών ξενοδοχείων των Καλαβρύτων (επειδή είναι κρίμα να μην ενημερωνόμαστε για τέτοιες προσφορές εάν επιτρέπεται μπορώ να παραθέσω πληροφορίες εδώ αλλιώς όποιος ενδιαφέρεται ας στείλει pm).

Ηταν η πρώτη μου επίσκεψη στο ΧΚΚ και έχω να αναφέρω τα εξής:

Καταρχάς η εικόνα του βουνού τη Δευτέρα το πρωί ήταν απλώς ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ και φυσικά σπάνια: με πάνω από ένα μέτρο αβίαστης πούδρας έμοιαζε με μια τεράστια τούρτα. Οι συνθήκες για σκι εντός πίστας ήταν πολύ καλές δευτέρα και τρίτη. Ηλιοφάνεια Δευτέρα Τρίτη και Τετάρτη και συννεφιά με ενίοτε ενοχλητική ομίχλη Πέμπτη και Παρασκευή. Από την Τρίτη το μεσημέρι κιόλας οι πίστες είχαν αρχίσει να οργώνονται άγρια. Για μένα που είμαι μια αρχάρια προς μέτρια σκιέρ το σκι αποτέλεσε δυστυχώς ταλαιπωρία ουκ ολίγες φορές τις τελευταίες τρεις μέρες. Ειδικά χθες και σήμερα στο σκι εντός πίστας ήταν περίπου όπως το εκτός!

Επίσης, ακόμα και τη Δευτέρα και Τρίτη που είχαν πατηθεί οι πίστες στις ενώσεις από τις γραμμές των ρατράκ οι σανιδάδες κάνανε αλματάκια.

Επιπλέον: δεν κατάλαβα το λόγο για τον οποίο η Δάφνη έμεινε κλειστή χθες και σήμερα. Γιατί πρέπει να παίρνω τον ψυχοβγάλτη το τριθέσιο για να ανέβω πάνω και να κάνω 10 δευτερόλεπτα μετά για να κατέβω?? ΟΕΟ?

Γιατί επέτρεπαν σε άπειρα πιτσιρίκια (τουλάχιστο 7 πούλμαν μαθητικά μέτρησα) να ανεβαίνουν με τα έλκηθρα στο τριθέσιο και να συνοστίζονται στη Δάφνη δημιουργώντας ανεπίτρεπτη συμφόρηση για τους χιονοδρόμους; Αφού το έλκηθρο απαγορεύεται εντός πίστας... Σήμερα περίπου στις 13.30 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΘΕΣΙΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΣΑΛΕ! Βαρούσα τα μπατόν μεταξύ τους για να ανοίξει διάδρομος!

Εν πάσει περιπτώση, αν συνεχίσουν με την ίδια νοοτροπία οι ... απέναντι θα τους φάνε λάχανο!

Αντιλαμβάνομαι απολύτως ότι το πρόβλημα που είχα να κάνω σκι οφείλεται κυρίως στο επίπεδό μου. Ωστόσο, θεωρώ ότι κάθε χιονοδρομικό πρέπει να σέβεται τους πελάτες όλων των επιπέδων. Τουλάχιστο κάποιες από τις πίστες που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι αρχάριοι πιστεύω ότι πρέπει να πατιώνται καθημερινά. (καλύτερα να μη θυμηθώ το στρώσιμο του Μπάνσκο...)

Φιλικά

Ράνια

ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟ

Σήμερα Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου ήταν μία πολύ ωραία μέρα στο ΧΚ Καλαβρύτων. Δεν είχε πολύ κόσμο στις 9:00 ήταν μόνο 3 αυτοκίνητα πελατών το ταμείο άνοιξε 09:05...

Δεν είχε αέρα και τα σύννεφα μείωναν την ορατότητα μετά τις 11:30, οι αναβατήρες ήταν σχεδόν όλοι ανοικτοί, εκτός της Δάφνης, το χιόνι ήταν βαρύ και μετά τις 11:30 σε ορισμένα σημεία κόλλαγες (εκτός πίστας) οι πίστες δεν ήταν πατημένες σχεδόν καθόλου και λέω σχεδόν, γιατί είχαν πατήσει μία λωρίδα σε ορισμένες πίστες, π.χ οι πίστες της Άρτεμης δεξιά και αριστερά δεν είχαν πατηθεί, είχε ρίξει μία πουδρίτσα ώμος 2-3 εκατοστά (δεν φαινόταν καλά τη ήταν κριμένο από κάτω και ήθελε προσοχή), όσο περνούσε η μέρα η θερμοκρασία ανέβαινε και το χιόνι σούπιασε τόσο που τσούλαγες με δυσκολία στις πίστες, στρωμένες και μη.

Μετά τις 12:00 είδα στο sale μπροστά όπως κατέβαινα να πάω στον Αχιλλέα πολύ κόσμο, είχαν καταλάβει όλη τη περιοχή μπροστά και σε πλάτος και σε μήκος μέχρι το εκκλησάκι και ήταν επικίνδυνο να περάσεις, ήταν σχολεία (τουλάχιστον 100 άτομα στο συγκεκριμένο σημείο- αν τα μέτρησα καλά και όχι όπως ο mainalos τις πίστες ) τα οποία παίζανε χιονοπόλεμο και τσουλάγανε με έλκηθρα

Καλό θα ήταν για θέμα ασφάλειας το χιονοδρομικό κέντρο όταν έχει τέτοιου είδους επισκέψεις τουλάχιστον να φτιάχνει ένα διάδρομο με δίχτυα ώστε να μπορεί να περνάει με ασφάλεια κάποιος με ski ή snowboard

Προς TEOXALANDRI επειδή φαίνεται ότι έχεις κάποια επαφή με την διεύθυνση του ΧΚ (ή αν το διαβάζει κάποιος υπεύθυνος του ΧΚ), ή καλύτερα προς τον πρόεδρο του SnowClub, αύριο Σάββατο από τι έμαθα θα ανεβούν σχολεία στο ΧΚΚ, δεδομένου ότι όλα τα προγνωστικά για τον καιρό δείχνουν ότι θα είναι καλός πιστεύω θα ανέβει πολύς κόσμος, καλό θα ήταν να φροντίσετε να μην χρειάζεται να περνάει κάποιος με ski και snowboard μπροστά από το σαλέ ανάμεσα από πεζούς και παιδιά που κάνουν έλκηθρα, επίσης βάλτε ένα δείχτη και μπροστά από τις ξαπλώστρες στο κάτω sale γιατί τα έλκηθρα και οι χιονοδρόμοι πέφτουν επάνω στους καθήμενους.

ΥΓ. εάν αύριο έχει πολύ κόσμο και ο αναβατήρας της Στύγας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο μεγάλο φορτίο (2 άτομα σε κάθε καρεκλάκι )και πρέπει να λειτουργεί σε ποιο αργή ταχύτητα, καλό θα ήταν ο υπεύθυνος να αφήνει ανά ένα καρεκλάκι να κάθονται δύο άτομα, καλύτερα λίγο μεγαλύτερη ουρά παρά 40 λεπτά καθήμενος στο καρεκλάκι για να ανέβεις στην κορφή (άμα ανέβεις δεν μπορείς να κατέβεις, ενώ άμα ξέρεις ότι θα περιμένεις μισή ώρα για να κάτσεις στο καρεκλάκι μπορείς να αλλάξεις γνώμη και να φύγεις).

Επίσης εφόσον το ΧΚΚ δεν προτίθεται να πατάει κάθε μέρα τις πίστες καλό θα ήταν να υπάρχει ένα πρόγραμμα στο site του ΧΚΚ ώστε να ξέρουμε πότε είναι ιδανικά για εντός πίστας σκι

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Μερικές φωτογραφίες από το προσωπικό μου album :unsure::lol:

P2220392_resize.JPG

P2220396_resize.JPG

P2220401_resize.JPG

P2220403_resize.JPG

P2220430_resize.JPG

Βάθος η πανέμορφη Ζύρια 80 :)

P2220408_resize.JPG

Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

Οντως , το θέμα έχει καταντήσει κουραστικο!

ομως όλα αυτά που αναφέρουμε είναι προβλήματα που έχουν τεθεί και σ το παρελθόν.Και τίθενται σ ε όλα τα χιονοδρομικά φόρα.Η διόίκηση του ΧΚΚ έχει αποφασίσει να κωφεύει και να μην ασχολείται όμως.Δικαίωμα της.Δικαίωμα μας όμως και εμάς να κρίνουμε.και να κρίνουμε με βάση αντικειμένικά σ τοιχεία.

Θεωρώ επίσης οτι οι χιονοδρόμοι στην πλειοψηφία τους (οι πραγματικοί χιονοδρόμοι και όχι αυτοί του ε νος σ/κ το χρόνο ή αυτοί που πάνε για βόλτα στο βουνό) έχουν καταλάβει οτι οι απέναντι λειτουργούν πολύ καλύτερα και αυτό φ αντάζομαι οτι είναι εύκολο να αποδειχθεί απο τον α ριθμό τ ων ε ισητηρίων.τονίζω οτι παρά το γεγον΄ςο οτι ο χελμός εφέτος έχει μαζέψει το περισσότερο χιόνι, έχει μικρό αριθμό επισκεπτών.Ούτε αυτό είναι τυχαίο.

Απο ε κεί και πέρα, ε ίναι δικαίωμα του καθενός να πηγαίνει όπου θέλει, να κάνει σκι όπως θέλει και να κρίνει οτι θέλει α ρκεί αυτό να γίνεται τεκμηριωμένα.Και σ ε αυτό τ ο σημείο είναι η μεγάλη μου δ ιαφωνία με τον ΤΕΟ που σε κάθε ευκαιρία που γράφει καποιος κάτι για τα καλάβρυτα , του ''μπάινει'' και νομίζω οτι είναι η α φορμή που κατέληξε έτσι α υτό το thread.Και νομίζω φίλε ΤΕΟ, οτι ΄ το γεγονός οτι σχεδόν όλος ο κόσμος εκφράζει παράπονα εναντίον ενος χ/κ, θα έπρεπε να σ ε βάλει σ ε σκέψεις.Δηλαδή, ΟΛΟΙ έχουν άδικο;ΟΛΟΙ δεν ξέρουν τ ι λένε;

Θα διαφωνήσω επίσης με τους φίλους που λένε οτι η αντιπαράθεση α υτή δεν οδηγεί πουθενά.Εγω δ εν σας κρύβω οτι ίσως εκεί ε πάνω στο Χελμό μπορεί κάποια στιγμή κάποιο αυτάκι να ιδρώσει και να αποφασίσει να ανοίξει εναν ουσιαστικό δίαυλο επικοινωνίας με τους χιονοδρόμους όπως αυτοί του ΧΚΠ.Γιατί α ς μην κρυβόμαστε, αυτή η συμπεριφορά είναι που τους έχει πειράξει τ ους περισσότερους.Εγω , αν είχα ενα καταστημα, τους πελάτες που μου α φήνουν πολλά λεφτά κάθε χ ρόνο (εγω έχω α φήσει μέχρι σ τιγμής 300 ευρώ) και θα τους ενημέρωνα, και θα φρόντιζα να έχω και καλές σχέσεις μαζί τ ους και θα έκανα και οτι μπορώ για να τους ευχαριστήσω.Και πίστεψε με, αν είχαν διφορετική συμπεριφορά και περισσότερες κάρτες θα κόβανε και ο κόσμος δεν θα παραπονιόταν.

Ενα θέμα που δ εν σ τάθηκα (αν και το ήθελα) είναι και αυτή η περίφημη συνέντευξη με τον γάλλο.Κατα την ταπεινή μου γνώμη , δεν προσέφερε και τίποτα σπουδαίο.Δηλαδή οτι τα καλάβρυτα είναι όπως το Val d'Isere πριν 40 χρόνια, είναι κανένα νέο;δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην το ξέρει.Αλλωστε μιλάμε για ενα απο τ α 5 leading resorts στον κόσμο (μαζί με Arlberg, Trois Vallees κλπ).Το γεγονός οτι ο ίδιος ασχολείται με το off -piste επίσης με αφήνει παγερά αδιάφορο.Αυτό έλειπε να μην ασχολείται, που είναι όλη την ημέρα ΄στο βουνό (οπως και η πλειοψηφία των γάλλων).Επίσης οτι τα διαστρωτικά του ΧΚΚ είναι παλιά, και αυτό ε ίναι γνωστό τοις πάσι (δεν ανακάλυψε και τ ην α μερική).Θα μπορούσε όμως να δώσει μια γνώμη ή να προσφέρει τεχνογνωσία ή δ εν ξέρω εγω τ ι άλλο σχετικά με τις παγοποιήσεις των αναβατήρων, την ενδεχόμενη δ ιάνοιξη νέων πιστών.θα μπορούσαν επίσης να προσφέρουν κανεναν αναβατήρα απο α υτούς που ξηλώνουν σε τιμή ε υκαιρίας (να πω τ ην αλήθεια δεν ξέρω πως ακριβώς θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτό, αλλά γίνεται).Θα μπορούσε (φαντάζομαι) να δώσει γνώμη για τα θέματα ασφαλείας που έχουν θέσει όλοι οι προλαλήσαντες.Θα μπορούσε να πει οτι είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ αυτό που γίνεται με τα έλκηθρα κλπ.Εν ολίγοις να έπαιρνε θέση σε ΟΥΣΙΩΔΗ θέματα που έχουν τ εθεί σ ε αυτό τ ο thread.Και επίσης (αφού ε ίναι σύμβουλος του ΧΚΚ) να τους έλεγε πως πρέπει να γίνεται η ενημέρωση των πελατών-χιονοδρόμων πέραν τ ης αντιμετωπίσεως των χιονοστιβάδων.Βέβαια και αυτό είναι σπουδαίο και είναι πολύ θετική η κίνηση τ ου ΧΚΚ σε αυτή τ ην κατεύθυνση αλλά θεωρώ οτι είναι κάτι που όλα τα χ/κ φροντίζουν και δεν τ ο διατυμπανίζουν κιόλας.Επίσης είχα τονίσει σ ε παλιότερο ποστ, οτι για την εκπαίδευση του προσωπικού στηην εναέρια διάσωση, έφεραν εναν απο τ ους καλύτερους στον χώρο αυτό και το χαιρέτισα ως θετικό.

Αυτά τα ολίγα(ε, τι μόνο ο ZOX θα γράφει πολλά) και ας ππαμε να χαρούμε το σκι για όσο καιρό μας απομένει.

ΥΓ 1) εσύ μαίναλε πολλά ζητάς.Δηλαδή πότε σ ε ενημερώσανε για το τι είναι πατημένο και τι θα λειτουργεί, για να το κάνουν τώρα;

ΥΓ 2) Εγω θα έλεγα, σ ε όσους έχουν αμφιβολίες για αυτά που γράφονται εδώ, να μην πηγαίνουν για συνεντεύξεις σε γάλλους, αλλά σε α΄νώνυμους χιονοδρόμους και να τους ρωτάνε τη γνώμη τους και τα παράπονα τους.Η ακόμα καλύτερα, ας έβγαζε ενα κυτίο παραπόνων το ΧΚΚ μέσω της ιστοσελίδας του ή να το μοιράζει με το εισητήριο.Νομίζω οτι θα μιλάγαμε επι διαφορετικής βάσεως.

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Ενημέρωση από το χ/κ Καλαβρύτων :

Όλοι οι αναβατήρες σε λειτουργία αύριο Σάββατο και την Κυριακή στο χ/κ Καλαβρύτων.

Οι πίστες, που λόγω της ποιότητας του χιονιού δεν πατήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τους χιονοστρωτήρες, σήμερα στρώθηκαν.

Η δ/νση και το προσωπικό του χ/κ Καλαβρύτων ενημερώνεται για τα παράπονα των μελών του forum και κάνει ότι μπορεί για να ικανοποιεί τους επισκέπτες του κέντρου. Επίσης διαβεβαιώνει πως κάποια πράγματα είναι υπεράνω των δυνατοτήτων των ανθρώπων που λειτουργούν το κέντρο.

Μπράβο πολύ καλη αρχή εκ μέρους του χ.κ αλλά και του συλλόγου.Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια:unsure:

9-2-05020.jpg