JohNi 21 Report post Posted February 26, 2008 αλλα ειναι μ.......ια να περιμενεις στην σειρα 20-30 λεπτα για να κατεβεις σε 3 λεπτα Το ξερω Korn,καθως και εγω τσαντιζομαι/βαριεμαι να περιμενω καθε φορα 15 λεπτα να ανεβω τη Στυγα...αλλα δυστυχως αυτη ειναι η ελληνικη χιονοδρομικη πραγματικοτητα . Σχετικα με τις διαφορες φωτογραφιες,αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι οι πιστες πατηθηκαν,αλλα σε καποια σημεια η δουλεια δεν ηταν αρκετα ικανοποιητικη. Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted February 26, 2008 Μεσημεριανή εκπομπή κατάντησε το εν λόγω thread. Όταν μπαίνουμε με διάθεση να τα "χώσουμε" δεν βγαίνει άκρη ποτέ. Και γω δεν πήγαινα (πλέον και να θέλω δεν μπορώ ) στα Πηγάδια λόγω στρωσίματος αλλά δεν θα κάτσω να σκοτωθώ με τον άλλο που πάει ούτε θα κάτσω να τον πείσω ή να με πείσει για το αντίθετο. Όποιος θέλει πάει όποιος θέλει όχι. Σε βάθος χρόνου άλλωστε τα στραβά αν υπάρχουν βγαίνουν. Τώρα για ποιό λόγο ρε παιδιά θέλετε να χαλάτε τη ζαχαρένια σας και να αρπάζεστε ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Quote Share this post Link to post Share on other sites
arma 9 Report post Posted February 26, 2008 Όποιος/όποιοι μπορούν να αποδείξουν ότι οι πίστες που εικονίζονται άνωθεν δε διαστρώθηκαν το Σάββατο 23 Φλεβάρη, κερδίζει/κερδίζουν ισόβιο δωρεάν pass στο χιονοδρομικό Καλαβρύτων. καλα τωρα μην λες οτι θελεις αν τις εβλεπες θα το καταλαβαινες και η ιδια αλλα εκατσες κατω δεν ανεβηκες ουτε για καφε γιατι ομως ετσι;ο τεο ηρθε και τρεις βολτες παρεα μας εσυ ουτε μια; Διαφορετικά[/b] είναι το λιγότερο προσβλητικό προς την νοημοσύνη μας να γράφεται κάτι τέτοιο όταν μερικά ποστ πιο πάνω έχουν δημοσιευτει φωτογραφίες σαν και αυτή.. Απόλυτως Φιλικα και δίχως καμία πρόθεση να επιτεθώ σε κάποιον Ορέστης Al_Foutzin [/size][/size] . Αν εσύ μπορείς να αποδείξεις ότι τις στρώσανε, κάντο. Αν όμως όντως τις στρώσανε και ήταν έτσι, μάλλον κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλεία του. Βιάζεστε να κρίνετε... Την Παρασκευή και τα δικά μου μάτια διάβασαν την ακόλουθη ανακοίνωση. (Ναι Al Foutzin κι εγώ θα προτιμούσα να μην ξαναγράψω, αλλά οι άνθρωποι ευτυχώς αλλάζουν απόψεις. ) Το βράδυ λοιπόν, στις 21:20 δυο φορείς που πολύς κόσμος εμπιστεύεται ανακοινώνουν ο μεν ότι ενημερώθηκε από τον άλλο (έγκυρα κι επίσημα) κι ο δεύτερος φορέας ισχυρίζεται ότι οι πίστες διαστρώθηκαν. Εμφανίζονται λοιπόν αμέσως μετά, γνωστοί μας χιονοδρόμοι (πολλοί στον αριθμό) δημοσιεύοντας φωτογραφίες με σχόλια, που όπως ισχυρίζονται, δείχνουν το αντίθετο. Τελικά τι συμβαίνει; Πατήθηκαν; ή Δεν πατήθηκαν; (καμιά μαργαρίτα κανείς;) ("τσιμπατε με κουλουρι" ,μου φαινεται.... κατ'αρχην αν το εξελαβα λαθος (συχνο φαινομενο στο νετ) , ζητω εκ των προτερων - ταπεινα - συγνωμη αλλα ΕΔΩ μου "κανει" σαν κτυπημα κατω απο την μεση....... και μαλιστα στον συλλογο και οχι πια σε προσωπικο επιπεδο (σε καποια μελη) ,οπως μεχρι τωρα.... πεστε μου οτι δεν εχουν ετσι τα πραγματα............. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted February 26, 2008 Ρε παιδιά, μην το παραζορίζετε! το θέμα είναι εξαιρετικά απλό :όποιος γουστάρει πάει για σκι σ τον παρνασσό, όποιος γουστάρει πάει ΧΚΚ.Εληξε το θέμα. Ομως : το να αμφισβητείτε η νοημοσύνη μας ενω οι φωτογραφίες δ είχνουν το αντίθετο, είναι κατακριτέο. Το να λέμε οτι δεν υπάρχουν φρικαλέες ουρές ΄, ε νω όλοι τις έχουμε ζήσει, είναι πάλι κατακριτέο. Το να μην πατιέται η Θέτις 2 και ο Αχιλλέας, οι οποίες απευθύνονται σ ε χιονοδρόμους μη έμπειρους είναι εγκληματικό (κατ'εμέ). Απο εκεί και πέρα ο καθένας δίνει δείγματα γραφής και ο πελάτης αποφασίζει.Βέβαια, τ ο να ισχυριστεί κάποιος οτι και απέναντι τα πράγματα είναι ρ όδινα, δ εν ισχύει.Τουλάχιστον όμως οι απέναντι ακούνε, διαβάζουν και βελτιώνονται.Και ε πίσης ενημερώνουν σωστά.Μακάρι να το έιχαμε πιο κοντά το ΧΚΠ. Και θα έλεγα και το εξής σε όσους βγαίνουν και λένε διάφορα :καλό ε ίναι πριν κρίνουν να φροντίσουν να αποκτήσουν μια εμπειρία τόσο σ ε χ/κ της Ελλάδας όσο και σε χ/κ του εξωτερικού.Να δουν πως λειτουργούν και άλλοι και όχι ε πειδή τους αρέσει ενα και μόνο ένα βουνό (δεν ξερω για ποιούς λόγους) να ισχυρίζονται οτι όλα λειτουργούν τ έλεια εκεί.Εγω προσπαθώ κάθε χρόνο να γυρίσω όσο περισσότερα χ/κ μπορώ τόσο εδώ όσο και έξω.Βλέποντας λοιπόν κατα την διάρκεια των ε τών πως λειτουργούν όλοι , φροντίζω και κάνω τ ην κριτική μου με τ ην ελπίδα κάποτε να βελτιωθούν τ α πράγματα. Και επίσης απευθύνω παρακληση σε όλους το θέμα να τελειώσει εδώ.Εχουμε κατα καιρούς κάνει τ ις κριτικές μας και τ ις επισημάνσεις μας.Αλλες σωστές, άλλες όχι.Αλλά θέλω να πιστεύω όλοι με την καλή διάθεση να βελτιωθεί η ελληνική χιονοδρομία.Το να μπαίνουμε συνέχεια σε μια σ τείρα αντιπαράθεση , δ εν οδηγεί πουθενά.Αλλωστε αυτός που δεν θα βελτιωθεί, σ ε βάθος χρόνου θα χάσει είναι βέβαιο. Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted February 26, 2008 Παιδιά, χάνετε την μπάλα. Το θέμα δεν είναι αν οι πίστες στρώθηκαν, ή όχι. Το θέμα είναι το αποτέλεσμα που φτάνει στον χιονοδρόμο. Εγώ ως σκιερ για να περάσω καλά θέλω μερικά απλά πράγματα, όχι απαραίτητα όλα μαζί. 1) Πούδρες. 2) Καλοστρωμένες πίστες (δεν με ενδιαφέρει αν έχει περάσει μηχάνημα, ή όχι, κρίνω από το αποτέλεσμα και όταν βλέπω τις φωτογραφίες που ανέβηκαν δεν μπορώ να θεωρήσω ότι έχει γίνει -σωστή- δουλειά) 3) Μικρές αναμονές. Ίσως να έχουμε καλομάθει, αλλά αναμονές πάνω από τέταρτο μου χαλάνε την μέρα. 4) Καλή παρέα. 5) Την αίσθηση ότι αν κάνω μια καλοπροαίρετη επισήμανση στο προσωπικό θα ληφθεί υπόψη. Το ερώτημα λοιπόν είναι, πόσα από αυτά θα είχα απολαύσει αν είχα επισκεφτεί το Χ.Κ.Κ. το Σάββατο; Από εκεί και πέρα, και για να μην εκφυλίζεται για πολλοστή φορά το thread, παρακαλώ όταν επισκέπτεστε το κέντρο γράψτε τις εμπειρίες σας, πότε ανεβήκατε για σκι/snowboard και ποιες πλαγιές κατεβήκατε (από το σαλέ, ή πίσω από ένα υπολογιστή δεν είναι εύκολο να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα), ανεβάστε τις φωτογραφίες σας και επικεντρωθείτε στο πως περάσατε εσείς, όχι σε κριτική αυτών που έγραψαν άλλοι. Αν εσείς περάσατε πολύ διαφορετικά από αυτά που διαβάζετε εδώ, γράψτε την δική σας εμπειρία, μην ξεκινάτε αντιπαράθεση πάνω σε προηγούμενα μηνύματα. Αφήστε τους αναγνώστες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
flocon 675 Report post Posted February 26, 2008 Εγώ για να περάσω καλά θέλω ένα λιφτ να με ανεβάσει ψηλότερα από το σημείο όπου έχω παρκάρει το αυτοκίνητό μου. 'Ολα τα άλλα με κάνουν απλώς να περάσω ακόμα καλύτερα. Λυπάμαι αν η λογική μου δεν συμβάλλει στη βελτίωση των ελληνικών ΧΚ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 26, 2008 Ωραία η φωτογραφία απο τον Αχιλλέα. Να βάλω ένα ερώτημα για να συζητήσουμε... Θέλει το χκΚ να είναι ο Αχιλλέας σε αυτην την κατάσταση? Μπορείτε να φανταστείτε λόγους γιατί η πίστα δεν ήταν στρωμένη σωστά? Εγώ φαντάζομαι ότι έχει περάσει χιονοστρωτήρας αλλά πέρασε λάθος ΩΡΑ! Απο τις ελάχιστες γνώσεις που έχω πιστεύω ότι εαν πατήσεις Σάββατο πρωί(δεν ξέρω πότε πάτησε το χκΚ τις πίστες του) με τις θερμοκρασίες που επικρατουσαν κατέστρεψες την πίστα την "εσπασες" ενω είχε σφίξει το βράδυ συν οτι σου σούπιασε σε χρόνο dt μετά. Η λάθος ώρα μπορεί να ήταν κάποια άλλη φορά και όχι απαραίτητα το πρωινό του σαββάτου. άλλο ένα πράγμα που φαντάζομαι είναι ότι με τη ποσοτητα χιονιου που έριξε και τις θερμοκρασιες που ανέβασε δυστυχως το πάτημα έπρεπε να είναι συνεχές όλη την εβδομάδα και σε συγκεκριμένες ώρες για να γίνει νταμάρι και να κρατηθεί όπως έκαναν στον Παρνασσό. Αυτό προυποθέτει να έχεις επαρκές χιόνι παντού και να μην ρισκάρεις να βγάλεις το χώμα στην επιφάνεια όπως επίσης να εχεις την οικονομική δυνατότητα ή την εργασιακή ρύθμιση να δουλέψει το προσωπικό σου μετά τις 17.00 Το στρώσιμο των πιστών δεν είναι απλό θέμα και θέλει ιδιαιτερες γνώσεις που επι το πλείστον εδω μέσα δεν υπάρχουν. Σε συζητηση με τον ΠΔριβα του χκΠαρνασσού το Σάββατο το βράδυ μετά το νυχτερινό (11.30μμ) σκεφτόταν εαν έπρεπε να πατήσει, εγώ με την ελάχιστη εμπειρική γνωση μου είπα ναι αν και το χιόνι δεν είχε τόσο καταπονηθεί θα ηταν το πρωι αεροδρόμια εντελώς εκείνος φοβήθηκε ότι με τις θερμοκρασίες που είχε δεν θα έσφιγγε πάλι και θα του σούπιαζε πολύ νωρίς και δεν πάτησαν... Τελικά αποδείχθηκε ολόσωστος το πρωι της Κυριακής στις 9 οι πίστες ήταν μεν σφιχτές αλλα όχι πάγος και κατάφεραν και διατηρηθηκαν σε καλη κατασταση μέχρι το μεσημέρι. εαν είχαν πατηθει οπως σκεφτομουν στις 10.30 το πολυ θα είχαν γίνει νερό... Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted February 26, 2008 Μια παρατήρηση σε αυτά που λέει ο Πάνος παραπάνω και χωρίς κανένα ίχνος κριτικής γιατί δεν ετυχε να βρεθώ σε κανένα χ.κ το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Με βάση τις θερμοκρασίες που είχαμε το σκ (αρκετά υψηλές την ημέρα και παγοποίηση το βράδυ) αν πατιόνταν οι πίστες στις 11:30 το βράδυ επειδή εκείνη την ώρα το χιόνι θα ήταν σε κατάσταση παγοποίησης οι πίστες θα ήταν γεμάτες κροκάλα και πολυ καλά έκαναν και δεν τις πείραξαν. Κάτω απο αυτές τις συνθήκες ξεκινάς το πάτημα των πιστών μέχρι να αρχίσει να παγώνει το χιόνι, διαφορετικά καλυτερα να μείνει η πίστα απάτητη γιατί δεν μπορεί να την κατέβει κανείς μετά Quote Share this post Link to post Share on other sites
gordonas 139 Report post Posted February 26, 2008 Παίδες είναι απόλυτα κατανοητό να λέτε όποια παράπονα έχετε για το κάθε ΧΚ και συγκεκριμένα για το ΧΚ Καλαβρύτων. Αυτή ήταν η γνώμη σας και καλά κάνατε και την είπατε...ΟΜΩΣ... Όταν βάζετε και στην κουβέντα το ΧΚ Παρνασσού και προτείνετε έμμεσα ή άμεσα στους αναγνώστες του φόρουμ να το προτιμήσουν έχετε 1000% ΛΑΘΟΣ και καλά κάνουν και σας την λένε... Μεγάλα παιδιά είμαστε ξέρουμε να διαβάζουμε μπορούμε χωρίς υποδείξεις να διαλέξουμε το ΧΚ που θα κάνουμε τις βόλτες μας. Άλλος γουστάρει Παρνασσό, άλλος Βασιλίτσα, άλλος Πήλιο και άλλοι τα Καλάβρυτα. Έχω εμπειρία από το ΧΚ Καλαβρύτων και ξέρω τα προβλήματά του αλλά δεν κάθομαι να γράψω μην πηγαίνετε στα Καλάβρυτα αλλά στο Πήλιο. Αυτό είναι UNFAIR... Να πω και κάτι άλλο?...Έτσι όπως βλέπω τα post σας είναι σαν να πήγατε λίιιιγο προκατειλημμένοι στο ΧΚΚ. Σαν να μαζέψω εγώ μια παρεούλα αύριο και να πούμε πάμε Παρνασσό που δεν γουστάρουμε να κάνουμε την πλάκα μας και να ρίξουμε και το θάψιμο μας μετά. Γιατί είμαι σίγουρος ότι και στον Παρνασσό άμα πάει κάποιος με "καλή" διάθεση θα βρει ΠΟΛΛΑ πράγματα για να ρίξει θάψιμο... Υ.Σ. Έχω μια μικρή εμπειρία από Αυστρία και μπορώ να ρίξω αρκετό θάψιμο για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ελληνικό χιονοδρομικό. Εύκολο είναι... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted February 26, 2008 gordonas επειδη μαλλον αναφερεσαι σε μενα αν οχι σου ζηταω προκαταβολικα Συγνωμη Αναφερθηκα για τον Παρνασσο σε 2 ατομα και οχι σε ολο το φορουμ μετα απο κουβεντα που ειχαμε εκεινη την ημερα αν και αυτο ειναι εγκλημα τι να πω πια ξαναδιαβασε αν θες το ποστ μου και θα καταλαβεις Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
gordonas 139 Report post Posted February 26, 2008 gordonas επειδη μαλλον αναφερεσαι σε μενα αν οχι σου ζηταω προκαταβολικα Συγνωμη Αναφερθηκα για τον Παρνασσο σε 2 ατομα και οχι σε ολο το φορουμ μετα απο κουβεντα που ειχαμε εκεινη την ημερα αν και αυτο ειναι εγκλημα τι να πω πια ξαναδιαβασε αν θες το ποστ μου και θα καταλαβεις Δεν αναφέρομαι σε κανέναν συγκεκριμένα. Είναι πολλά ποστ πάντως που κάνουν σύγκριση, άμεσα ή έμμεσα, μεταξύ ΧΚΚ και ΧΚΠ. Συνήθως αυτό συμβαίνει σε θέματα που αφορούν το ΧΚΚ. Είναι τα μόνα ΧΚ που έρχονται σε αντιπαράθεση οι χρήστες τους... Το ίδιο συμβαίνει και στο snowreport. Αν και δεν με βολεύει θα ήθελα μια φορά να ανέβω Παρνασσό να δω αυτή την διαφορά που υπάρχει με τα άλλα ΧΚ. Στην Ελλάδα έχω γνώμη βασικά για ΧΚΚ και ΧΚ Πηλίου και λίγο ΧΚ Βασιλίτσας. Έχω πάει Αυστρία και έχω μέτρο σύγκρισης. Στην Αυστρία ανέβαινα με την γόνδολα και έκανα μια ώρα να κατέβω κάτω. Στην Ελλάδα κάνεις από 15 έως 45 λεπτά να ανέβεις και κατεβαίνεις σε 5. Είναι τραγικές οι διαφορές αλλά και τι άλλο να κάνεις... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikos 0 Report post Posted February 26, 2008 Δεν αναφέρομαι σε κανέναν συγκεκριμένα. Είναι πολλά ποστ πάντως που κάνουν σύγκριση, άμεσα ή έμμεσα, μεταξύ ΧΚΚ και ΧΚΠ. Συνήθως αυτό συμβαίνει σε θέματα που αφορούν το ΧΚΚ. Είναι τα μόνα ΧΚ που έρχονται σε αντιπαράθεση οι χρήστες τους... Το ίδιο συμβαίνει και στο snowreport. Αν και δεν με βολεύει θα ήθελα μια φορά να ανέβω Παρνασσό να δω αυτή την διαφορά που υπάρχει με τα άλλα ΧΚ. Στην Ελλάδα έχω γνώμη βασικά για ΧΚΚ και ΧΚ Πηλίου και λίγο ΧΚ Βασιλίτσας. Έχω πάει Αυστρία και έχω μέτρο σύγκρισης. Στην Αυστρία ανέβαινα με την γόνδολα και έκανα μια ώρα να κατέβω κάτω. Στην Ελλάδα κάνεις από 15 έως 45 λεπτά να ανέβεις και κατεβαίνεις σε 5. Είναι τραγικές οι διαφορές αλλά και τι άλλο να κάνεις... Η σύγκριση γίνεται νομίζω στη βάση πως είναι δυο χιονοδρομικά παραπλήσιας δυναμικότητας και ίδιας απόστασης απο την Αθήνα όπου (δυστυχώς) έχουν συγκεντρωθεί τα 4/10 των κατοίκων της χώρας. Δεν νομίζω πως κανείς έχει εμπάθεια με το ΧΚΚ, ίσα ίσα, όλους μας θα μας συνέφερε να δούλευαν και τα δύο χιονοδρομικά καλύτερα. Απλά όταν έχεις τις εξής δύο επιλογές (ΧΚΚ και ΧΚΠ) και τις δοκιμάζεις το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα με παραπλήσιες συνθήκες καιρού και χιονιού, είναι αναπόφευκτο να γίνουν συγκρίσεις σχετικά με τη λειτουργία τους. Και όταν τα τελευταία 2 χρόνια βλέπουμε σημαντική βελτίωση στις υπηρεσίες αλλά και την αντιμετώπιση που έχουμε σαν πελάτες απο το ΧΚΠ, είναι λογικό να τονίζονται ακόμη περισσότερο οι αδυναμίες του ΧΚΚ. Απο εκεί και πέρα, κάνεις δεν είπε πως μπορεί το ΧΚΠ να συγκριθεί με οποιοδήποτε κέντρο του εξωτερικού (καλά, ο υπουργός Τουρισμού εξαιρείται ). Απλά ανεβαίνοντας εκεί νιώθεις ότι όλοι προσπαθούν για το καλύτερο. Και όταν αυτό δεν γίνεται και διατυπώνονται παράπονα ξέρεις ότι κάποιος υπεύθυνος θα τα διαβάσει και θα τα λάβει υπ'οψιν του. Αυτό είναι το πνεύμα των δικών μου τουλάχιστον Posts. Quote Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς Nea Kifisia Weather Station Locus-delicti.com Blog Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted February 26, 2008 Και όταν τα τελευταία 2 χρόνια βλέπουμε σημαντική βελτίωση στις υπηρεσίες αλλά και την αντιμετώπιση που έχουμε σαν πελάτες απο το ΧΚΠ, είναι λογικό να τονίζονται ακόμη περισσότερο οι αδυναμίες του ΧΚΚ. Απλά ανεβαίνοντας εκεί νιώθεις ότι όλοι προσπαθούν για το καλύτερο. Και όταν αυτό δεν γίνεται και διατυπώνονται παράπονα ξέρεις ότι κάποιος υπεύθυνος θα τα διαβάσει και θα τα λάβει υπ'οψιν του. Αυτό είναι το πνεύμα των δικών μου τουλάχιστον Posts Kαι για εμένα ισχύει το ίδιο. Την Παρασκευή είδαμε οτι το χκΚ ξεκίνησε μια προσπάθεια ενημέρωσης τουλάχιστον. Μένω σε αυτό και ελπίζω να συνεχιστεί η ενημέρωση αυτή. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted February 27, 2008 1. Ένα πιατάκι μπορεί να μείνει "ορφανό" κατά την διαδρομή του, είτε επειδή έπεσε ο αναβάτης, είτε γιατί το άφησε εσκεμμένα. Στην 2η περίπτωση, σίγουρα το πιατάκι αφήνεται "ασφαλέστερα για την λειτουργία του λιφτ" και πιο ομαλά. 2. Είναι αδυνατόν να μην έχει προβλεφθεί ένα τέτοιο περιστατικό στον σχεδιασμό του λιφτ, έτσι ώστε να μένει ανεπηρέαστη η ομαλή λειτουργία του, πλην σπανίων εξαιρέσεων-συμπτώσεων. 3. Η δημιουργία συχνών αναλόγων προβλημάτων στο λιφτ (ΑΝ αυτά συμβαίνουν τόσο τακτικά όσο αναφέρθηκε), δείχνει πρωτίστως την κακή και προβληματική λειτουργία του λιφτ, την οποία οι αρμόδιοι οφείλουν να ξέρουν μετά από τόσα χρόνια. Αν ισχύει το καλώς ή κακώς αυτούς τους αναβατήρες έχει το ΧΚ, τότε η απάντηση και εγώ δεν ξαναπατάω και ας το θεωρούν κάποιοι ως κακόπιστη κριτική. 4. Επίσης η έλλειψη ενός λιφτ παράλληλου με την Δάφνη στο ομαλό τμήμα της προοριζόμενο για τους αρχάριους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε κάποια εύκολη πίστα, είναι ορατή. Η κατασκευή ενός τέτοιου λιφτ είναι φτηνή και σίγουρα θα βοηθούσε την λειτουργία και του ΧΚ και του πελατολογίου του. Το έλλειμα αυτό, θα μπορούσε σίγουρα να αντιμετωπιστεί έστω και προσωρινά, αν σε προκαθορισμένο σημείο επιτρεπόταν η "πρόωρη" αποβίβαση από την Δάφνη σε όποιον το επιθυμεί (πχ σε σημείο αμέσως μετά από πυλώνα όπου το σκοινί μαζεύεται εγκαίρως πριν το πιατάκι πλησιάσει τον επόμενο πυλώνα). Καμία όμως τέτοια προσπάθεια δεν έγινε κατά τα 20 περίπου χρόνια λειτουργίας. Ναι μεν λοιπόν οι χιονοδρόμοι πρέπει να σέβονται τους κανόνες του χιονοδρομικού, όμως δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι το χιονοδρομικό δεν σέβεται επί σειρά ετών την ομάδα πελατών που θα ήθελε να είχε πρόσβαση σε μία τέτοια πίστα και δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ανάλογη πίστα στο ΧΚΚ Φιλε Μil1. Το πιατακι της δαφνης (οπως και τα αλλα 2 συρομενα του χιονοδρομικου) δεν εχουν σταθερο μηκος σχοινιου με το συρματοσχοινο, αλλα ειναι με μηχανισμο που τυλιγει το σχοινι με το σημειο που εδρευει στο συρματοσχοινο. Οταν καποιος παραταει το πιατακι στη μεση της διαδρομης, το σχοινι ειναι εντελως ξετυλιγμενο. Ο μηχανισμος προσπαθει να μαζεψει και παλι το σχοινι. Επειδη αυτο γινεται και με καποια ταχυτητα, το πιατακι παιζει και δεξια - αριστερα. Δυστηχως, πολλοι κρινουν οτι δεν τρεχει τιποτα να το παρατανε, και ας ειναι και λιγα μετρα απο τον επωμενο πυλωνα. Πολλες φορες λοιπον το πιατακι μπερδευετε στον πυλωνα και... ουπςςςςς ΣΠΑΕΙ!!! Εαν δεν το εχετε δει μπροστα σας Ο.Κ. Αλλα σιγουρα θα εχετε δει πιατακια που λειπουν. Και αν λειπουν, 99% ειναι επειδη κατι τετοιο εγινε κατα την διαρκεια της ημερας. 2. Και ομως ειναι δυνατον. Τι θα πρεπει να γινοταν? Δλδ που θα μπουν οι πυλωνες? Γι΄αυτο και φωναζω για τα πιατακια. Δυστηχως οι περισσοτεροι δεν ξερουν και δεν οφειλουν στην τελικη να ξερουν ποσο κακο προκαλουν στον αναβατηρα. Αλλα συμφωνα με τους κανονες του χιονοδρομικου (οπως και ολων των χιονοδρομικων) για ασφαλη χρηση των αναβατηρων κατι τετοιο απαγορευεται. Τουλαχιστον οταν γινεται κατι τετοιο ας γινεται μακρια απο τον επομενο πυλωνα ή αφου περασουμε εναν. 3. Για μενα αν θα επρεπε να γινει κατι για αυτη την περιπτωση, θα ηταν να παρουν τις καρτες. Θα ειχε σιγουρα λιγοτερα προβληματα ο αναβατηρας. Και πρωτοι και καλυτεροι οι δασκαλοι. Τωρα σχετικα με το "καλος κακος" το εγραψα για να γινει συζητηση πανω στις υπαρχουσες συνθηκες και οχι για να κατσουμε καινα αναλυσουμε που πρεπει να μπει και οχι ο καθε αναβατηρας. Τωρα ο καθενας κρινει και επιλογες εχει. 4. Η προταση σου για ασφαλες σημειο εγκαταληψης στο συρομενο της δαφνης ειναι καλη. Αλλα απο την στιγμη που υπαρχει και αλλη πιστα πρασινη αποκλειστικα γαι αρχαριους γιατι να γινει κατι τετοιο. Για αυτους που ειναι λιγο παραπανω, πιστευω οτι η Δαφνη η μπλε πρεπει να ειναι το επομενο βημα. Αμα παρεις λιγο τον αερα, θα σου ερθει πιο καλα ο αχιλλεας με το δυσκολο πρωτο του κομματι που ολοι σοριαζονται (οπως και εγω) φοβουμενοι ο ενας τον αλλον και χωρις τελικα να καταφερνουν τιποτα. Μονο κακο κανουν στην διαθεση τους. Δεν θελω να μπω σε συζητηση για νεους αναβατηρες (το θεμα ποναει σε αλλο σημειο πολυ περισσοτερο). Εδω ξανακολαγε το "καλος κακος" που ειχα γραψει. Αλλα να βλεπω λιφτ το ενα παραλληλα στο αλλο θελω να ειναι το τελευταιο πραγμα που να συναντησω και στον Χελμο. Κατα τα αλλα ανεβηκα Τριτη στο βουνο. Οι συνθηκες αναμενομενες γαι την θερμοκρασια. Πρωι σκληρο - παγωμενο χιονι, εντος και εκτος. Ξεκινησαμε το σκι μετα τις 10,30 και μεχρι τις 12 εντος τις πιστας ηταν μια χαρα. Μετα τις 12,00 υπηρχαν κομματια για εκτος πιστας που το χιονι ηταν καλο για τα μετρα μου, και μετα τις 2,00 το χιονι εγινε πολυ μαλακο εντος. Το οτι δεν ειχε πολυ κοσμο βοηθησε να μην γινουν οι πιστες χωραφια. Τελευταια κατεβασια απο Στυγα 1, για να παρω κουραγιο για την υπολοιπη εβδομαδα. Και οσοι πιστοι του off piste το νου μας γιατι μπορει το χιονι να ειναι μπολικο αλλα ειναι και μαλακο. 2 φορες πηγα να χαρακωσω τα καινουργεια πεδιλακια μου. Οσοι ανεβειτε στα χιονοδρομικα μας αυτες τις κακες μερες με ηλιο που καιει, αντηλιακο οπωσδηποτε και σκουρα μασκα ή γυαλια. Χαρηκα που γνωρισα και απο κοντα τον "Νυχτεριδα" με τα στραβαδια του. Περασαμε πολυ καλα. Next time Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted February 27, 2008 πρεπει να βρουν λυση γιατι δεν εχουν αλλο τροπο να βγουν οι αρχαριοι το βαβυ δεν βοηθα ξεχασε το ειναι μονο για 2 η 3 φορες μετα ο αρχαριος θελει λιγο χωρο γιατι εκει που ειναι το βαβυ γινεται πολεμος αν οι αρχαριοι δεν ανεβαιναν τον αχιλλεα δεν θα ειχε μαλλον τοσο συνωστισμο στο 3θεσιο οποτε για να αποσυμφορηθει το 3θεσιο ειναι μονοδρομος βαβυ η ταινιοδρομος η συρομενο διπλα στης δαφνης οπως ειπε και ο μιλ. αντε να δουμε αν θα μειωθουν ποτε τα πτωματα του αχιλλεα Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted February 27, 2008 Φιλε Μil ....... Διαφωνώ 100% (όχι με το φίλε) Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted February 27, 2008 Πάρα πολλοί αρχάριοι αφήνουν το πιατάκι στη μέση της Δάφνης και μέχρι ενός σημείου τους δικαιολογώ για αυτό. Αν πάρουν τον Αχιλλέα πρέπει υποχρεοτικά να κατέβουν απο το βιετνάμ. Αν πάνε μέχρι το τέρμα της Δάφνης έχουν δυο επιλογές: η μία είναι να πάνε αριστερά και να πέσουν πάλι στο βιετνάμ αφου φυσικά πρέπει να κατέβουν και το πολύ δύσκολο κομμάτι για αυτούς απο τον τερματισμό της Δάφνης. Η δέυτερη επιλογή τους είναι να κάνουν δεξια και να βγούν στήν Αρτεμις 3 αλλά το δύσκολο είναι να φτάσουν εως εκεί γιατί εχει πολύ σπρώξιμο. Αρα το χιονοδρομικό κάτι θα πρέπει να κάνει για αυτό το οποίο σημαίνει ή κατάλληλα χωματουργικά στο βιετνάμ (αν γίνονται αυτά) ώστε να ομαλοποιηθεί η πίστα ή να μπεί κάπου ενας νεος αναβατήρας ώστε να βοηθά τους αρχαριους. Το να λέμε να παρθούν κάρτες είναι πολύ τραβηγμένο νομίζω γιατί ας έρθουμε και εμείς στη θέση των αρχαρίων, αλήθεια απο που θα κατεβούμε; Σκεφτήτε το λίγο γιατί και ολοι εμείς κάποτε περάσαμε και απο αυτό το επίπεδο.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted February 27, 2008 Γιωργο (Mainalo) τα εχω σκεφτει και τα εχω περασει. Στα Καλαβρυτα εμαθα και εφαγα τις τουμπες μου, οπως και η παρεα μου, οπως και η κοπελα μου. Ναι ειναι ζορι, αλλα δεν ειναι ακατορθωτο για κανεναν. Τωρα σχετικα για το σπροξιμο δεν πιστευω οτι ειναι και τοσο κακο. Στην τελικη αξιζει ολη την προσπαθεια μιας και η πιστα ειναι σαφως καλυτερη. Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted February 27, 2008 Γιώργο συνονόματε εχεις δίκιο σε αυτό που λες ,όμως οι αρχάριοι και οι δασκάλοι μάλλον το βλέπουν απο την δική τους πλευρά. Εγω θα προτιμούσα να έμπαινε ενα παράλληλο συρόμενο απο αριστερά της Δάφνης και να τερματίζει εκεί που ξεκινάει η μεγάλη κλιση.(βέβαια όπου απαιτούντε χρήματα τότε ξεκινάνε τα προβλήματα για ολα μας τα χιονοδρομικά) Είμαι σίγουρος οτι με αυτό τον τρόπο θα εκανε δυο καλά, ενα οτι δεν είχαν πρόβλημα οι αρχάριοι και δευτερον θα αποσυμφοριζόταν η Δάφνη και θα πάθαινε και πολύ λιγότερες βλάβες-διακοπές. Το βιετνάμ, ολο το έχει κατέβει η γυναίκα μου με το κεφάλι το Μάρτιο του 1997 και μάλιστα τότε ήταν και 3 μηνών έγκυος. Περιττό να σας πω οτι παραλίγο να με χωρίσει και εκανε να κάνει σκι δυο χρόνια μετά . Για τους αρχάριους που φευγουν απο τα baby τους ερχεται κάπως βαριά αυτή η πίστα στα πρώτα τους βήματα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted February 27, 2008 Aν και τα προηγούμενα δεν μπορώ να πω ότι τα ξεπέρασα και η απάντηση του ΣΤΟΥΧ σε αυτό που είχα θέσει επί τάπητος (φορουμ) δεν λύθηκε αλλά μάλλον πέρασε απαρατήρητη... αποφάσισα να απαντήσω στον Elgreco και στον Korn που ήταν πάνω το ΣΚ που μας πέρασε... Πρωί πρωί στο βουνό (ξημέρωμα...) πριν ακόμα και το προσωπικό του ΧΚ .. (όχι όλο... οι "ρατρακάδες" ήταν ήδη εκεί..) Το βουνό στην διαδρομή αυτό το ΣΚ... ...και την προηγούμενη εβδομάδα.... καταραμένε Νοτια.... μας έφαγες το χιόνι... Πλησιάζω στο βουναλάκι.... ξαστεριά... στο βάθος η ράχη... η γνωστή... Αδειο... πάρκιν... ευτυχία.... το πεδίο ακομα στην σκια... Ο νέος έρωτας πολλών σκιερ και σνουμπόρντερ... Αρτεμις 3/Ειρήνη... Τα τελειώματα της.... Και μερικές για γλύκα... Από τον Αχιλλέα... πρώτη ανάβαση για ζέσταμα... Γνωστό απάτητο .. κομμάτι τραβερσάροντας από Στυγα ή ακόμα και από τον Αχιλλέα... Οσον αφορά τις παρατηρήσεις... του Ελγκρέκο... Κάποια πράγματα δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται... Θα συμφωνήσω με τον κόσμο... Πράγματι έτσι φέτος... έχω δει το βουνό μόνο άλλες 2 φορές συν την ημέρα της έναρξης... Πραγματικά είχε πάρα πολύ κόσμο... σε βαθμό απελπισίας ειδικά την Κυριακή... Τι να κάνουμε... υπάρχουν και αυτές οι μέρες στο βουνό... Είχε μείνει και ο κόσμος 2 ΣΚ στο σπίτι λόγο κακοκαιρίας και ήρθαν όλοι μαζί... Όπως βλέπετε ο κόσμος έρχεται στο ΧΚΚ και χωρίς ο κ. Τσεκούρας να καλοπιάνει τους πελάτες του με ενημερώσεις από το internet... Σκέψου να έκανε ότι κάνει το ΧΚΠ... τι θα γινόταν εκεί πάνω.... Όσον αφορά την ποιότητα του χιονιού... επίσης θα συμφωνήσω... Την προηγούμενη εβδομάδα... 2-3 μέρες Νοτιάς... με υψηλές θερμοκρασίες... από νωρίς σούπιασμα... του χιονιού... ΣΚ το γύρισε σε βορειά με μεγάλες διακυμάνσεις στην θερμοκρασία... δλδ πολύ αρνητικές το βράδυ έως και +6,+7 το πρωι στη βάση με ξαστεριά και το χιόνι δεν μπορεί να συνέλθει με τίποτα... Όσο και να πατάνε τα ρατρακ... οι κροκάλες δεν μπορούν να εξαφανιστούν... Πραγματικά το χειρότερο ΣΚ από άψοψη ποιότητας χιονιού και μαλλον θα πρέπει να αρχίσουμε σιγά σιγά να συνηθίζουμε την ποιότητα αυτή... είναι χαρακτηριστικό της εποχής... Εκτός αν ο καιρός... μας επιφυλάσει και άλλες εκπλήξεις... Θα δούμε... Για το πάτημα είμαι κάθετα αντίθετος.... Το βουνό είχε πατηθεί από την προηγούμενη μέρα... και κάποια κομμάτια που προφανώς δεν έγιναν... πατήθηκαν το πρωι.... Είναι εμφανές σε πολλά σημεία τα περάσματα των ρατράκ... αλλά οι κροκάλες δεν σπάνε... τόσο ευκολα... και με τα πρώτα περάσματα των σκιερ/σνοουμπόρντερ βγαίνουν πάνω...Παραθέτω .... όπου κύκλος.... ρατρακ... Στυγα... μεσημέρι.... βλέπεις πουθενά χωράφι....? Είναι μεσημεράκι... και όποιος ξέρει το καταλαβαίνει από την φορά των σκιών... Ξαναλέω είναι μεσημέρι με πολύ κόσμο στο κέντρο... το χιόνι αρχίζει να κολάει σχετικά και οι κροκάλες... δεν σπάνε... Σε αυτήν που ποστάρεις... τραβηγμένη έτσι ώστε να μεγενθύνει το πρόβλημα που όντως υπάρχει βλέπουμε το πρώτο κομμάτι (απότομο) να έχει κροκάλες... αλλά την υπόλοιπη πίστα στρωμένη...?!!! Τι κάναν δλδ οι ρατρακάδες... βαριόντουσταν να ανέβουν το δύσκολο κομμάτι και να το πατήσουν...? Λες να είναι τόσο βλαμμένοι...? Και βάλτε μέσα ότι ο Διευθυντής.. επιθεώρησε το πάτημα όλου του κέντρου μόνος του με snowmobile το πρωί... Και αυτός τόσο άσχετος που δεν βλέπει...? Επίσης τα ίδια... εγώ την βλέπω πατημένη... και ξεχωρίζει το πάτημα... Κάνω λάθος...? Τέλος Στύγας... και αυτή απάτητη...? Τι διάολο... γκαβούλιακας είμαι τελείως...? Το βουνό στις μεγάλες του κλίσεις δεν μπορεί να συγκρατήσει το πάτημα... ΤΕΛΟΣ.... Το πρωί το χιόνι είναι παγωμένο...!!! Για να μην νομίζει κανείς ότι κατευθύνομαι... από την διευθυνση... πήγα και τόσο πρωι μόνος μου για να δω τι γίνεται... χωρίς να το ξέρει κανένας.... Χρ. και Κορν. ξέρετε πολύ καλά ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και σας εκτιμώ αλλά αυτό που κάνετε δεν έχει καμία λογική. Το ελάτε Παρνασσό ... για μένα χτυπάει πιο πολύ να το ξεκαθαρίσουμε και σε όλους εδω αλλά ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του... Το να εμφανίζονται καποιοι μια φορά στο βουνό... μόνο και μόνο για να "έχουν να πουν" δεν έχει λογική και με βρίσκει ... κάθετα ενάντιο... Στην φώτο με τους σανιδάδες καθισμένους... θα σου πω ότι εκεί που κάτσαμε εμείς και βγάζαμε φώτο ήταν η έξοδος του λιφτ και όχι εκεί που κάθοντουσταν αυτοί... Την έξοδο δεν την ενοχλούσαν αυτοί... αλλά εμείς... Θεωρητικά πάντα διότι η εξοδος της Στύγας είναι από τις πιο έυκολες που έχω δει στην ζωή... μου... Όσο για τις ουρες θες να μου πεις ότι στο ΧΚΠ είναι ... μικρότερες...ελεγχόμενες και δεν δημιουργούνται έκτροπα και τσακωμοί...? Δεν πατιούνται εκεί τα πέδιλα...? Μην τρελαθώ τώρα.... Τα έχω ζήσει και τα ζήτε και εσείς ακόμα... Όσον αφορά τα λιφτ..... για σκέψου λίγο καλύτερα και σύμφωνα με τον κόσμο αλλά και την παλαιότητα/χρηση του λιφτ γιατί αφαιρέθηκαν οι άγκυρες... Το πάνω μπριζολάκι... έχει βγει εκτός για τους εξης λόγους κατά την γνώμη μου... Το σκι αρχαρίων-baby-lift στο ΧΚΚ είναι δωρεάν.... Αν ζητήθουν χρήματα ... δωρεαν σκι αρχαρίων bye-bye...!!!Τι θα πρέπει να πληρώσει κάποιος αρχάριος για να πάει εκεί να κάνει σκι από την στιγμή που θα χρησιμοποιήσει το Αχιλλεα...? Και αν πληρώσει λιγότερο... ή καθόλου... ποιός θα πληρώσει 3 υπαλλήλους για τσεκάρουν κάρτες στα 3 λιφτ της Βαθιάς Λάκκας...? Δεν είναι πεταμένα λεφτά...? Αφού έχεις ελεγχθεί στα κάτω λιφτ... Είναι θέμα στο ΧΚΚ αφού δεν υπάρχει ski-data.... Οπότε μοιραία μένει εκτός... (Υποθέσεις δικές μου κάνω πάντα) Η Δάφνη δεν είναι δυνατόν να μην σταματάει κάθε λίγο ειδικά με τόσο κόσμο... Είναι το επόμενο βήμα των αρχαρίων και πέφτουν στην προσπάθεια τους να το πάρουν ... Τι να κάνουμε... να τους πλακώσουμε στις μπουνιές... Όλα αυτά αφού δεν σας άρεσε η υπόγραφή ότι "δεν είναι επίσημη ενημέρωση κλπ" τα γράφω ... χωρίς να έχω ούτε μια τηλεφωνική επικοινωνία με κανέναν για εξηγήσεις από το ΧΚΚ... Τα λέω όπως τα βλέπω με τα δικά μου μάτια... Μπορεί αν θέλει και ο Μητσάρας που έχει έρθει αρκετές φορές στο βουνό φέτος να πει την άποψη του... Δεν σχολίασα τίποτα στο βουνό... και ο λόγος δεν ήταν άλλος από αυτόν τις καλής διάθεσης στην παρέα... Δεν υπήρχε λόγος να ανάψουν τίποτα αίματα και να χαλάσουμε τις καρδιές μας.... Φιλικά Θοδωρής... Υ.Γ. Η παρέα ήταν όντως πολύ καλή.... Ξανα Υ.Γ. Δεν μου έφερες το μωρό μου.. πάνω... και στεναχωρήθηκα... Quote O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted February 27, 2008 ευτυχως που δεν καλοπιανει τους πελατες λολ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted February 27, 2008 Είμαι από τους εκείνους που ξεκίνησαν την χιονοδρομική περίοδο φέτος από τα Καλάβρυτα,είμαι από εκείνους που πραγματικά αγαπάνε το συγκεκριμένο βουνο επειδή προσφέρει όμορφες συγκινήσεις αφού θεωρώ πως το χιονοδρομικό πεδίο του απο πλευράς κλήσεων και πλαγιων είναι εξαιρετικο (βλ Στυγα,Αρτεμη,απάτητα αυγου κτλ ) Στο βουνο αυτό έχω κανει από τις ωραιότερες καταβάσεις εντός και ειδικά εκτός πιστας (ξαναβλ Στυγα κτλ ).. Αλλά ορισμένα πράγματα μου φαίνονται παράλογα.. Το βουνό στις μεγάλες του κλίσεις δεν μπορεί να συγκρατήσει το πάτημα. Θα αστιεύεσαι μάλλον??? Πρώτη φορά ακούω ότι λόγω της μεγάλης κλίσης δεν μπορεί να συγκρατηθει το πάτημα... Δηλαδη όταν πατάνε την Στυγα 1 (όσες φορές την έχουν πατήσει-υπάρχουν φωτο σε αυτό το φορουμ) πως συγρατείται??? Οταν πατάνε την 6 στον Παρνασσό πως συγκρατείται??? Την κόκκινη του Ηρακλη?? την Αρτεμη 1 και 3??? Τον Βάκχο?? Αν κάνω λάθος να γράψει κάποιος ποιο ειδικός και να με διορφθώσει, αλλά σαν απλώς χιονοδρόμος μου φαίνεται παράλογο αυτό που γράφεις Αλλά συμφωνω μαζί σου ότι έχει γίνει προσπάθεια να πατηθει το βουνο (η φωτο είναι αδιάπσευτος μάρτυς) αυτό όμως δεν δικαιολογεί σε καμια περίπτωση την φωτό του elgreco και τις περιγραφές του για την κατάσταση των πιστών. Διότι και στον Παρνασσό το ίδιο σ/κ είχε τρελό κόσμο αλλά εγω που ήμουν πάνω δεν είδα πουθενά αυτό το πράγμα με τις κροκάλες.. Επίσης συμφωνω μαζί σου για την ζημια που κάνουν οι υψηλές Τ και οι συνεχόμενη ηλιοφάνεια.. Αλήθεια οι "του καιρου" τι βλέπουν για το Μάρτιο?? Νομίζω πως έχει δίκιο ο Nickel σε αυτό που γράφει για την χρονική στιγμη του πατήματος των πιστών (σε ποια στιγμη της ημέρας δηλαδή πατήθηκαν) Εγώ φαντάζομαι ότι έχει περάσει χιονοστρωτήρας αλλά πέρασε λάθος ΩΡΑ!Απο τις ελάχιστες γνώσεις που έχω πιστεύω ότι εαν πατήσεις Σάββατο πρωί(δεν ξέρω πότε πάτησε το χκΚ τις πίστες του) με τις θερμοκρασίες που επικρατουσαν κατέστρεψες την πίστα την "εσπασες" ενω είχε σφίξει το βράδυ συν οτι σου σούπιασε σε χρόνο dt μετά. Η λάθος ώρα μπορεί να ήταν κάποια άλλη φορά και όχι απαραίτητα το πρωινό του σαββάτου. άλλο ένα πράγμα που φαντάζομαι είναι ότι με τη ποσοτητα χιονιου που έριξε και τις θερμοκρασιες που ανέβασε δυστυχως το πάτημα έπρεπε να είναι συνεχές όλη την εβδομάδα και σε συγκεκριμένες ώρες για να γίνει νταμάρι και να κρατηθεί όπως έκαναν στον Παρνασσό. Αυτό προυποθέτει να έχεις επαρκές χιόνι παντού και να μην ρισκάρεις να βγάλεις το χώμα στην επιφάνεια όπως επίσης να εχεις την οικονομική δυνατότητα ή την εργασιακή ρύθμιση να δουλέψει το προσωπικό σου μετά τις 17.00 Το στρώσιμο των πιστών δεν είναι απλό θέμα και θέλει ιδιαιτερες γνώσεις που επι το πλείστον εδω μέσα δεν υπάρχουν. Σε συζητηση με τον ΠΔριβα του χκΠαρνασσού το Σάββατο το βράδυ μετά το νυχτερινό (11.30μμ) σκεφτόταν εαν έπρεπε να πατήσει, εγώ με την ελάχιστη εμπειρική γνωση μου είπα ναι αν και το χιόνι δεν είχε τόσο καταπονηθεί θα ηταν το πρωι αεροδρόμια εντελώς εκείνος φοβήθηκε ότι με τις θερμοκρασίες που είχε δεν θα έσφιγγε πάλι και θα του σούπιαζε πολύ νωρίς και δεν πάτησαν... Τελικά αποδείχθηκε ολόσωστος το πρωι της Κυριακής στις 9 οι πίστες ήταν μεν σφιχτές αλλα όχι πάγος και κατάφεραν και διατηρηθηκαν σε καλη κατασταση μέχρι το μεσημέρι. εαν είχαν πατηθει οπως σκεφτομουν στις 10.30 το πολυ θα είχαν γίνει νερό... Φιλικά Ορεστης Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
Anthoula 0 Report post Posted February 27, 2008 Συγνωμη αλλα και στην δουλεια μου(οπως φανταζομαι και στην δικη σας) οι πελατες πληρωνουν τον μισθο μου.. οποτε ναι τους καλοπιανω Quote Άλλοι Peftoun Άλλοι Mathainoun Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted February 27, 2008 φυσικά και στις μεγάλες κλίσεις υπάρχει πρόβλημα με το πάτημα μιας πίστας. Γι αυτό και χρησιμοποιούνται πχ. ρατρακ με βίντσι. Πολλές φορές μάλιστα το ρατρακ κινήται με τον εργάτη, ακριβώς για να μην παρασύρει το χιόνι χαμηλά. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted February 27, 2008 φυσικά και στις μεγάλες κλίσεις υπάρχει πρόβλημα με το πάτημα μιας πίστας. Γι αυτό και χρησιμοποιούνται πχ. ρατρακ με βίντσι. Πολλές φορές μάλιστα το ρατρακ κινήται με τον εργάτη, ακριβώς για να μην παρασύρει το χιόνι χαμηλά. Σύμφωνοι σε αυτό. Αλλά αλλο αυτό και αλλο ότι λόγω τις κλήσης στο ΧΚΚ δεν μπορει να συγκρατηθει το πάτημα..Διοτι ακριβως για να συγκρατηθει το πάτημα χρησιμοποιείται το βίντσι και ο εργάτης.. Το ΧΚΚ έχει ρατρακ με βίντσι έτσι? Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites