MakisM 3,965 Report post Posted March 4, 2008 Βρε συ Boozer! του πηρες το scoop του Θοδωρου! Ωραια βιντεακια, ωραια πιστα η Στυγα 2 (Νεφελη? ) Πολυταλαντος νεος ο Θοδωρ! Σκιερ, οπερατερ, παλευει και το video editing Χαρα σ'αυτην που θα τον παρει!! Θοδωρε, μια συσταση: Styga αντι για Stiga (Αγγλικα Styx οχι Stynx/Stix). Οχι πως το λεει ο Μπαμπινιωτης, αλλα...μου καθεται καλυτερα! Τελος, μια παρατηρηση: Αυτη η πισταρα μαλλον δεν θα ηταν ανοιχτη αν δεν ειχαν γινει τα χωματουργικα, με το λιγο χιονι που επεσε φετος! Απλη παρατηρηση... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
bomberman 56 Report post Posted March 4, 2008 Boozer, αυτό το βίντεο είναι την Τετάρτη, μετά τη μεγάλη κακοκαιρία? Quote Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,242 Report post Posted March 4, 2008 Μετά τον Αρισταρχο συνεχίζουμε ευθεία αντι να στρίψουμε δεξια και πέφτουμε απο πίσω. Προσέχουμε να μην κατέβουμε κατω απο του πουλίου την βρύση.(καταφύγιο) Αναφορά μας ο δρόμος που βγαζει αρίσταρχο. Χιονοστιβάδες αναλογα με το χίονι. Ασχημο σημείο κατω απο τερματικό αγκυρας. γκρεμός λίγο πριν φτάσουμε καταφύγιο. (εκει που ο δρόμος εχει τσιμέντο.) τον παρακαμπτουμε απο πάνω. Μετά το καταφύγιο ακολουθουμε τον δρόμο που κάνει τον γύρο του αυγού. ΜΕ μαλακό χιόνι εχει σπρωξιμο. φτάνουμε κ'ατω πιάτο, 6 χλμ.. Φώκιες δεν είναι απαραίτητες, αν και δίνουν εναν εξτρα αέρα. ΠΙΟΛΕ ΓΙΑ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ στο πρωτο μέρος. Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted March 4, 2008 Vro, η διαδρομη που προτεινεις ειναι ο δρομος που ανεβαζει Αρισταρχο? Την εχω ανεβει αρχες φθινοπωρου, αλλα τωρα με τα χιονια νομιζω οτι σε πολλα σημεια ο δρομος χανεται. Και σε καποια σημεια εχει και κατι γκρεμιλες.... Απο Αυγο εχεις καμμια αλλη διαδρομη? Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 4, 2008 όσοι διαβάζετε καλό είναι να μην επιχειρήσετε μόνοι σας να κάνετε οποιαδήποτε διαδρομή εκτός χιονοδρομικου... Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted March 4, 2008 αν το βουνο δεν το ξερεις χωρις χιονι καλυτερα αστο η μαζι με καποιον που το ξερει Quote Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted March 4, 2008 Δεν διαφωνω καθολου με τους ανωθεν ! Απλα για να ξερουμε που να κοιταμε το καλοκαιρι που (να αργησει ...) ερχεται. Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 4, 2008 το χιονοδρομικό ήταν κλειστό σήμερα? Quote Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post Posted March 4, 2008 Πανο απο οτι φαινεται στο site του ΧΚΚ λειτουργουσε μονο το συρομενο ''Ερμης''.Μαλλον τα υπολοιπα εμειναν κλειστα λογω ισχυρων ανεμων... Quote Share this post Link to post Share on other sites
zeto 2 Report post Posted March 5, 2008 Η διαδρομη που αναφερει ο φιλος μας γινεται με ορειβατικα σκι η με μπολικο περπατημα αν το χιονι δεν ειναι σε αριστη ποιοτητα, επισης εαν το βουνο ειναι αρκετα παγωμενο τα τραβερσαρισματα ειναι επικυνδυνα, εαν εχεις φωτογραφικο υλικο ανεβασε το να παρουμε και μια γευση απο την εμπειρια σου Quote ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ "ΣΤΟΥΧ" Share this post Link to post Share on other sites
BOOZER 0 Report post Posted March 5, 2008 Δυστυχώς για μας που επιλέξαμε να περάσουμε το τριήμερο της άδειάς μας στο Χελμό, ο καιρός μας χάρησε επισκεψιμότητα στις πίστες μόνο τη Δευτέρα. Χθες και σήμερα είχαμε αναστολή λειτουργίας λόγω ανέμων. Έτσι τα υπέροχα χαλιά που διαστρώθηκαν, μάλλον θα είναι παρακαταθήκη για το φρέσκο που όλοι οι αδειούχοι περιμένουμε. Ευτυχώς που οι τούμπες είχαν αίσιο τέλος και δεν επεκτάθηκαν σε σπάσιμο... Ευτυχώς που είμαι τυχερή κι έκανα σανίδι τουλάχιστον τη Δευτέρα... Αφενός δοξάζω την τύχη μου... την καλή... κι αφετέρου τις ομορφιές της περιοχής! Μια γεύση ομίχλης από τη χθεσινή άνοδο στο χ/κ. Για να δούμε αύριο... Quote Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά. Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει. Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε. Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία. Δ.Χ. Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 5, 2008 ouch φαίνεται λες και είναι διαμορφωμένο "νερό" αναθεμα τις θερμοκρασίες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 227 Report post Posted March 5, 2008 Δυστυχώς για μας που επιλέξαμε να περάσουμε το τριήμερο της άδειάς μας στο Χελμό, ο καιρός μας χάρησε επισκεψιμότητα στις πίστες μόνο τη Δευτέρα. Χθες και σήμερα είχαμε αναστολή λειτουργίας λόγω ανέμων. Για να δούμε αύριο... Καλά,εσείς δουλειές δεν έχετε; Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,242 Report post Posted March 5, 2008 Απο καταφύγιο και κάτω η διαδρομή ειναι ο δρόμος. Αν περνούσε και το ratrak ποτε -πότε θα γινόταν πολύ ανετα. Από αρίσταρχο ως καταφύγιο καλό να προσπαθούμε να είμαστε πανω από τον δρόμο. Με ανοιξιάτικο γίνεται και με απλές δέστρες. Αν εχει πάγο η πιο μεγάλη τσουλήθρα είναι απο το υψομετρικό της Νεραιδοραχης και ευθεια κατω με καταληξη την πίστα. ΑΝ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΠΕΘΑΝΕΣ. Να σταματήσουμε και τα απάτητα της Στυγας? Απλά πρέπει να κάνουμε εκτίμηση του ρίσκου αλλίως καθόμαστε στα όρια του χιονοδρομικού. Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted March 5, 2008 δηλαδη αμα ηταν ετσι οι πιστες το προηγουμενο σαββατο θα φωναζαμε για το στρωσιμο; αυτο ειναι στρωμενη πιστα και οχι οι κροκαλες του περασμενου σαββατου λεμε τα καλα αλλα να παραδεχομαστε και τα στραβα Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
aristotelis_maz 0 Report post Posted March 5, 2008 Χθες και σήμερα είχαμε αναστολή λειτουργίας λόγω ανέμων. Σημερα ημουν και εγω στο ΧΚΚ. Οταν ρωτησα στα εκδοτηρια εισητηριων για ποιον λογο ειναι κλειστες οι πιστες και αναβατηρες μου ανεφεραν οτι ειναι κλειστες λογω διακοπης ρευματος. πως ειναι ομως δυνατον να εχουν διακοπη ρευματος και να λειτουργει κανονικα ο ΕΡΜΗΣ, καποια φωτα στην αποθηκη των μηχανηματων και στο καταστημα ενοικιασεων εξοπλισμου ???? Μπορει καποιος πιο εμπειρος να μου εξηγησει γιατι μου φαινεται λιγο κουλο ???? Επίσης καποια στιγμη ακουστηκε οτι θα λειτουργησουν οι αναβατηρες με γενητριες του ΧΚΚ. Μεχρι τις 1 το μεσημερι που ημουν εκει δεν ειδα να λειτουργει τπτ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted March 5, 2008 welcome to the kalavryta zone Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
BOOZER 0 Report post Posted March 5, 2008 Σημερα ημουν και εγω στο ΧΚΚ. Οταν ρωτησα στα εκδοτηρια εισητηριων για ποιον λογο ειναι κλειστες οι πιστες και αναβατηρες μου ανεφεραν οτι ειναι κλειστες λογω διακοπης ρευματος. Επίσης καποια στιγμη ακουστηκε οτι θα λειτουργησουν οι αναβατηρες με γενητριες του ΧΚΚ. Μεχρι τις 1 το μεσημερι που ημουν εκει δεν ειδα να λειτουργει τπτ... Εγώ ήμουν πάνω χθες, αλλά σήμερα προτίμησα να τηλεφωνήσω πριν ανέβω. Και τις δυο φορές που επικοινώνησα η πληροφόρηση που έλαβα αφορούσε σε αναστολή λόγω ανέμων. Η διακοπή ρεύματος στα Καλάβρυτα (όχι στο χ/κ) έγινε περί τις 8:30 με 11:00. Η αναστολή προϋποθέτει μετάθεση ενημέρωσης ανά ώρα. Συνεπώς στις 12:00 δώθηκε η οριστική απάντηση. Τα "ακούστηκε" και "μάθαμε" όταν είσαι ήδη στο χ/κ με το γκισέ "Πληροφορίες" στα πόδια σου, δεν το χρειάζεσαι. Γνώμη μου. Έπειτα, ποιος ο λόγος να περιμένεις ως τη 13:00 για κάτι που διέρρευσε όταν στις 12:00 ανακοινώθηκε ότι το κέντρο δεν θα λειτουργήσει σήμερα... Quote Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά. Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει. Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε. Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία. Δ.Χ. Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted March 5, 2008 Aναστολή λόγω ανέμων σε όλο το χιονοδρομικό; Τοπικοί ήταν οι άνεμοι; Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted March 5, 2008 για ποιες μερες μιλαμε η boozer ειπε Δυστυχώς για μας που επιλέξαμε να περάσουμε το τριήμερο της άδειάς μας στο Χελμό, ο καιρός μας χάρησε επισκεψιμότητα στις πίστες μόνο τη Δευτέρα. Χθες και σήμερα είχαμε αναστολή λειτουργίας λόγω ανέμων για τριτη τεταρτη υποθετω μιλαει ο αριστοτελης ανεφερε οτι ειχε διακοπη ρευματος σημερα τεταρτη τελικα τι ειχε διακοπη ρευματος η περιοχη η ανεμους ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
aristotelis_maz 0 Report post Posted March 6, 2008 Η αναστολή προϋποθέτει μετάθεση ενημέρωσης ανά ώρα. Συνεπώς στις 12:00 δώθηκε η οριστική απάντηση. Τα "ακούστηκε" και "μάθαμε" όταν είσαι ήδη στο χ/κ με το γκισέ "Πληροφορίες" στα πόδια σου, δεν το χρειάζεσαι. Γνώμη μου. Πολυ σωστα... Έπειτα, ποιος ο λόγος να περιμένεις ως τη 13:00 για κάτι που διέρρευσε όταν στις 12:00 ανακοινώθηκε ότι το κέντρο δεν θα λειτουργήσει σήμερα... δεν εμεινα εκει μεχρι τις 1 ελπιζοντας να ανοιξει το χιονοδρομικο. καλος ητανε και ο ερμης. Εγώ ήμουν πάνω χθες, αλλά σήμερα προτίμησα να τηλεφωνήσω πριν ανέβω. Και τις δυο φορές που επικοινώνησα η πληροφόρηση που έλαβα αφορούσε σε αναστολή λόγω ανέμων. Η διακοπή ρεύματος στα Καλάβρυτα (όχι στο χ/κ) έγινε περί τις 8:30 με 11:00 Για εναν που εχει σκοπο να ξεκινησει απο την Αθηνα να ανεβει στα Καλαβρυτα, δεν ειναι δυνατον να περιμενει να παει 9 το πρωι για να επικοινωνησει με το ΧΚ. γιατι αν ξεκινησεις 9 απο αθηνα,θα φτασεις κατα τις 12-1 καλαβρυτα. Επισης χθες οταν εφτασα στο χωριο στις 9,05 ειπα να επικοινωνησω να μαθω αν ειναι ανοιχτο το ΧΚ να μην ανεβαινω τσαμπα.... και φυσικα κανεις δεν ηξερε να μου απαντησει. Ειναι σωστο στις 9 το πρωι να μην ξερουν εαν θα ανοιξει το κεντρο ???? Τέλος στο www.snow-forecast.com σήμερα δίνουν περισσοτερα χλμ/ωρα στους ανεμους απο οτι χθες. Πως ειναι δυνατον να ειναι ανοιχτο σημερα το κεντρο ???? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted March 6, 2008 welcome to the kalavryta zone Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted March 6, 2008 Τέλος στο www.snow-forecast.com σήμερα δίνουν περισσοτερα χλμ/ωρα στους ανεμους απο οτι χθες. Πως ειναι δυνατον να ειναι ανοιχτο σημερα το κεντρο ???? Για να πούμε του στραβού το δίκιο, πολλές φορές έχει τύχει να πέσει έξω το snow-forecast. Το ότι βάση της πρόβλεψης άλλη μέρα θα έπρεπε να είχε πρόβλημα λόγω ανέμων δεν λέει απολύτως τίποτα. Το βουνό έχει δικό του κλίμα και πολλές φορές διαψεύδει κάθε μοντέλο και μετεωρολόγο. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,242 Report post Posted March 6, 2008 Για να πούμε του στραβού το δίκιο, πολλές φορές έχει τύχει να πέσει έξω το snow-forecast. Το ότι βάση της πρόβλεψης άλλη μέρα θα έπρεπε να είχε πρόβλημα λόγω ανέμων δεν λέει απολύτως τίποτα. Το βουνό έχει δικό του κλίμα και πολλές φορές διαψεύδει κάθε μοντέλο και μετεωρολόγο. Ειδικά η Θέτις με την γνωστή ευπαθειά της στους θυελώδεις τοπικούς ανέμους που χαρακτιρίζουν τις καθημερινες το ΧΚΚ. Ετσι δεν είναι BOOZER? Εχεις καμμιά φωτογραφία? Μηπως ηταν καταιγίδα ηλεκτρικής μορφης σε συνδιασμό με το χαμηλό βαρομετρικό της απεργίας των δημοτικών υπαλληλων. Τ'ωρα τα καλυψαμε όλα αλλά σοφοί δεν γίναμε...... Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted March 6, 2008 Kαι κατι ασχετο αλλα και σχετικο... αν δεν κανω λαθος οι αναστολες λειτουργειας που δινουν τα χιονοδρομικα ειναι ανα μια ωρα, σωστα? Μετα και απο την τριτη αναστολη αν δεν κανω παλι λαθος, το κεντρο αναστελει τη λειτουργεια του οριστικα για την συγκεκριμενη ημερα. Στο κυριως θεμα, συνηθιζω να εμπιστευομαι το snowforecast, ειδικα για τους ανεμους που θα πνεουν τη επομενη ημερα. Οταν βλεπω οτι εχει πανω απο 25αρια ξερω οτι δυσκολα θα κανω σκι πανω απο την Βαθεια Λακκα. Αερας που να κρατα κλειστω το χιονοδρομικο ολο εχω συναντησει μια φορα (σκαστος απο δουλεια καθημερινη) και ειχε και λιακαδα με φρεσκο χιονι. Αλλα οντως ο αερας σε σηκωνε. Απο την αλλη πιστευω οτι το συρομενο της Δαφνης δεν πρεπει να αντιμετωπιζει και τοσο σοβαρο προβλημα, οπως οι υπολοιποι αναβατηρες, απο τον αερα. Παντως αυτο που πραγματικα φοβαμαι για το ΣΚ ειναι οι διακοπες της ΔΕΗ, μιας και νομιζω οτι οι γεννητριες δεν σηκωνουν ολους τους αναβατηρες Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites