Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Nickel

χ/κ Καλαβρύτων

Recommended Posts

Και για να επιβεβαιωσω και τον Χρηστο,

θα βαλω και καποιες φωτο που τραβηξα

απο τον αναβατυρα της Στυγας, μια καθημερινη

του Ιανουαριου, που ο αερας ξαφνικα το απογευμα

αλλαξε με κατι σφαλιαρες αλλο πραγμα απο το πουθενα.

Πρωτη φορα ενιωσα ανεβαινωντας στην Στυγα αερα που

να με σπρωχνει απο την πλατη και το καρεκλακι να

σηκωνει σουζες. Και ηταν μπορω να πω απο τις

χειροτερες εμπειριες που εχω απο τον συγκεκριμενο αναβατηρα.

Αφου εφτασεα επανω, εγω και αλλο ενα καρεκλακι ο αναβατηρας

εκλεισε (οχι πως θα τον ξαναεπερνα... με τιποτα)

IMG_4478_low.jpg

IMG_4480_low.jpg

Και για να επιβεβαιωσω και τον Χρηστο,

θα βαλω και καποιες φωτο που τραβηξα

απο τον αναβατυρα της Στυγας, μια καθημερινη

του Ιανουαριου, που ο αερας ξαφνικα το απογευμα

αλλαξε με κατι σφαλιαρες αλλο πραγμα απο το πουθενα.

Πρωτη φορα ενιωσα ανεβαινωντας στην Στυγα αερα που

να με σπρωχνει απο την πλατη και το καρεκλακι να

σηκωνει σουζες. Και ηταν μπορω να πω απο τις

χειροτερες εμπειριες που εχω απο τον συγκεκριμενο αναβατηρα.

Αφου εφτασεα επανω, εγω και αλλο ενα καρεκλακι ο αναβατηρας

εκλεισε (οχι πως θα τον ξαναεπερνα... με τιποτα)

IMG_4478_low.jpg

IMG_4480_low.jpg

Να υποθέσω οτι την ιδια στιγμή οι αγκυρες απο θέτις και δάφνη είχαν αρχίσει το ουράνιο τους ταξίδι σ τις αγκαλίες του τοπικού τυφωνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ. Οποιος εχει φωτογραφία με θετη ή δαφνη σε αναστολή λογω αέρα να την δημοσιευσει.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Πολυ σωστα...

δεν εμεινα εκει μεχρι τις 1 ελπιζοντας να ανοιξει το χιονοδρομικο.

καλος ητανε και ο ερμης.

Για εναν που εχει σκοπο να ξεκινησει απο την Αθηνα να ανεβει στα Καλαβρυτα, δεν ειναι δυνατον να περιμενει να παει 9 το πρωι για να επικοινωνησει με το ΧΚ. γιατι αν ξεκινησεις 9 απο αθηνα,θα φτασεις κατα τις 12-1 καλαβρυτα.

Επισης χθες οταν εφτασα στο χωριο στις 9,05 ειπα να επικοινωνησω να μαθω αν ειναι ανοιχτο το ΧΚ να μην ανεβαινω τσαμπα.... και φυσικα κανεις δεν ηξερε να μου απαντησει. Ειναι σωστο στις 9 το πρωι να μην ξερουν εαν θα ανοιξει το κεντρο ????

Τέλος στο www.snow-forecast.com σήμερα δίνουν περισσοτερα χλμ/ωρα στους ανεμους απο οτι χθες. Πως ειναι δυνατον να ειναι ανοιχτο σημερα το κεντρο ????

Καλα φίλε μου τέτοια ερωτήματα έχεις να κάνεις πολλά και απάντηση δεν πρόκειτε να πάρεις απο πουθενά φυσικά. Οπως επίσης έχεις να κάνεις και αρκετά τσαμπα χιλιομετρα όπως και πολλοί άλλοι.

Καλός όρισες στους παραπονεμένους...........

9-2-05020.jpg

Ειδικά η Θέτις με την γνωστή ευπαθειά της στους θυελώδεις τοπικούς ανέμους που χαρακτιρίζουν τις καθημερινες το ΧΚΚ. Ετσι δεν είναι BOOZER? Εχεις καμμιά φωτογραφία?
Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα στο χιονοδρομικό καθημερινή και δεν γνωρίζω τι γινόταν τις προηγούμενες. Συνεπώς δεν μπορώ να σου απαντήσω για το τι συμβαίνει στο χ/κ τις καθημερινές.

Φωτογραφία δυστυχώς δεν έχω γιατί μετά βίας με το χτυπημένο πλευρό έφτασα σαν τον Κακλαμανάκη στις "Πληροφορίες" την Τρίτη και τα υπόλοιπα για την εξέλιξη τα έμαθα τηλεφωνικά.

Την Τετάρτη η πληροφόρηση που είχα ήταν μόνο τηλεφωνική. :)

Kαι κατι ασχετο αλλα και σχετικο...

αν δεν κανω λαθος οι αναστολες λειτουργειας που δινουν

τα χιονοδρομικα ειναι ανα μια ωρα, σωστα?

Μετα και απο την τριτη αναστολη αν δεν κανω παλι λαθος,

το κεντρο αναστελει τη λειτουργεια του οριστικα για

την συγκεκριμενη ημερα.

Κι εγώ αυτό έμαθα.

Για εναν που εχει σκοπο να ξεκινησει απο την Αθηνα να ανεβει στα Καλαβρυτα, δεν ειναι δυνατον να περιμενει να παει 9 το πρωι για να επικοινωνησει με το ΧΚ. γιατι αν ξεκινησεις 9 απο αθηνα,θα φτασεις κατα τις 12-1 καλαβρυτα.
Πολύ σωστά. Συμφωνώ και θα ήθελα να μην είναι έτσι τα πράγματα. :)

Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά.

Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει.

Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε.

Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία.

Δ.Χ.

Aναστολή λόγω ανέμων σε όλο το χιονοδρομικό; Τοπικοί ήταν οι άνεμοι;

Άνοιξαν… οι ασκοί του Αιόλου !

"...και ο τέταρτος άγγελος σάλπισε και σκοτείνιασε ο ήλιος κατά ένα τρίτο και η σελήνη και τα άστρα και η ημέρα σκοτείνιασε κατά ένα τρίτο και το ίδιο και η νύχτα. "

THE CENTER IS CLOSED , CASE CLOSED , HAVE A NICE DAY !

:)

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Επειδή κάποια ποστ έχουν προς στιγμήν... (15 μέρες) έχουν γίνει αόρατα για να συμμαζευτούν θα το ξαναπώ και σε εσένα... Για να μπορέσει να γίνει ενημέρωση από το τηλέφωνο πολύ νωρίτερα θα πρέπει σχεδόν όλο το προσωπικό να ανέβει στο βουνό πολύ νωρίτερα... Ρώτα λοιπόν αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα γιατί δεν το κάνουν... Και όχι μόνο αυτό... αλλά και γενικά γιατί δεν ξεκολλάνε το μυαλό τους και να δουν τριγύρω τι γίνεται.... μπας και καταλάβουν ποιές είναι οι ανάγκες του ΧΚ... Να σε πληροφορήσω επίσης ότι υπάρχουν εργαζόμενοι επάνω σε πολύ κομβικές θέσεις οι οποίοι δεν έχουν πάρει ούτε μια μέρα ρεπό από την έναρξη της περιόδου... λόγο... έλειψης αντικαταστάτη....

Επισης χθες οταν εφτασα στο χωριο στις 9,05 ειπα να επικοινωνησω να μαθω αν ειναι ανοιχτο το ΧΚ να μην ανεβαινω τσαμπα.... και φυσικα κανεις δεν ηξερε να μου απαντησει. Ειναι σωστο στις 9 το πρωι να μην ξερουν εαν θα ανοιξει το κεντρο ????

Το ΧΚΚ ενημερώνει τι θα είναι ανοιχτό στις 9 το πρωί... Αν υπήρξε κάποια καθυστέρηση θα ήταν της ημέρας... Οπότε θα έλεγα ότι το "φυσικα κανεις δεν ηξερε να μου απαντησει" είναι τουλάχιστον άδικο... Αλλά αφού έκανες την διαδρομή από Αθήνα απ'ότι κατάλαβα μέχρι τα Καλάβρυτα ένα καφέ στο ΧΚ δεν θα τον έπινες...?

Τέλος στο www.snow-forecast.com σήμερα δίνουν περισσοτερα χλμ/ωρα στους ανεμους απο οτι χθες. Πως ειναι δυνατον να ειναι ανοιχτο σημερα το κεντρο ????

Το snow-forecast είναι ένα site που κάνει προβλέψεις για πολλά ΧΚ ανά τον κόσμο... Το ΧΚΚ δεν έχει καμία σύμβαση μαζί του ούτε το snow-forecast είναι το επίσημο προγνωστικό site του ΧΚΚ... Αν αυτό εμπιστευεσαι για να ενημερωθείς για τον καιρό είναι δικό σου θέμα... Εγω προσωπικά το έχω 2η επιλογή και δεν το εμπιστευομαι .... δεν μιλάμε για τις 6ήμερες προβλέψεις που πέφτει συνήθως πολύ έξω.... αλλά και για τις 3ήμερες. Για κάποιους είναι κατά 90% μέσα ... Εγώ προσωπικά και για το ΧΚΚ διαφωνώ.... Μπορεί σε άλλα ΧΚ να πέφτει μέσα... Συνήθως πιάνει την τάση και όχι την πραγματικότητα... Ίσως είναι πιο έγκυρο στους ανέμους όπως είπε και ο φίλος Αlkatraz αλλά και πάλι όχι πάντα. Π.χ. για το ΣΚ 17/18-2 έδινε 40άρια αέρα και 3 πόντους χιόνι.... Και τελικά.... είχε άπνοια... και 1,35 μέτρα χιόνι....!!! Εχω δει πρόβλεψη για τα μέσα Ιανουαρίου φέτος που έδινε στις 14:00 μέγιστη 10 C στη βάση και βροχή ... και το απόγευμα ... το άλλαξε και έδωσε μέγιστη -4 με χιονόπτωση.... Εγω στο ξαναλέω συμβουλευομαι και άλλες προγνώσεις... Δόξα το θεό έχουμε και άλλα site αλλά και πολύ καλούς επιστήμονες στον τομέα αυτό στην Ελλάδα...

Και ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι το SF δεν έχει κάνει λάθος και έχει δώσει τους σωστούς ανέμους... Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία για το αν θα ανοίξει ένας αναβατήρας ή όχι η οποία έχει να κάνει με αρκετούς παράγοντες... Σου παραθέτω μερικούς...

1)Ορατότητα

2)Κατεύθυνση ανέμων

3)Ένταση ανέμων ή τυχόν δυνατές ριπές αυτών

4)Τύπος αναβατήρα

5)Προσανατολισμός αναβατήρα

6)Ταχύτητα αναβατήρα

7)Προσανατολισμός ΧΚ...

και άλλα....

Αν πχ. ένα από αυτά δεν συμφωνεί με τα δεδομένα του καιρού.... το λιφτ δεν ανοίγει... Απλά τα πράγματα... Και επειδή την ευθύνη ενός ατυχήματος στο λιφτ δεν την αναλαμβάνει κανένας από εμάς αλλά κάποιοι άλλοι ας μην είμαστε κατηγορηματικοί και καταδικαστικοί για τις αποφάσεις τους...

Αυτή είναι η αποψη μου...

Φιλικά

Θοδωρής

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

τα φαινομενα στα καλαβρυτα δεν ειναι τοπικα τελειως μην τρελλαθουμε τουλαχιστον εμεις που μενουμε διπλα το ξερουμε

αλλα βρε τεο γιατι να πρεπει ο κοσμος να παει στα καλαβρυτα να μαθει το καιρο και να μην εχει εστω και το 90% της πληροφοριας για το τι θα ειναι ανοιχτο πριν παει ?

τι ειναι καλυτερα να παει καποιος και να ξερει εστω και στο 90% τι θα δουλεψει η να παει στα τυφλα ?

αυτο δεν ειναι αδικο για αυτους που κανουν χιλιομετρα?

ολα στις 9.00 το πρωι λες και σερβιρουν πρωινο στο καραβελ

λες οτι οι υπαλληλοι πρεπει να πανε νωρις για να βγει το πορισμα

να παω εγω τοτε και να κανω τον τελαλη το πρωι με τη τρομπετα στη κορυφη για να ενημερωσω το κοσμο και να λυσουμε αυτο το θεμα

το καλοκαιρι που ερχεται πρεπει να βρουν λυσεις στον τομεα της ενημερωσης αν θελουν φυσικα

Επειδή κάποια ποστ έχουν προς στιγμήν... (15 μέρες) έχουν γίνει αόρατα για να συμμαζευτούν θα το ξαναπώ και σε εσένα... Για να μπορέσει να γίνει ενημέρωση από το τηλέφωνο πολύ νωρίτερα θα πρέπει σχεδόν όλο το προσωπικό να ανέβει στο βουνό πολύ νωρίτερα... Ρώτα λοιπόν αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα γιατί δεν το κάνουν... Και όχι μόνο αυτό... αλλά και γενικά γιατί δεν ξεκολλάνε το μυαλό τους και να δουν τριγύρω τι γίνεται.... μπας και καταλάβουν ποιές είναι οι ανάγκες του ΧΚ... Να σε πληροφορήσω επίσης ότι υπάρχουν εργαζόμενοι επάνω σε πολύ κομβικές θέσεις οι οποίοι δεν έχουν πάρει ούτε μια μέρα ρεπό από την έναρξη της περιόδου... λόγο... έλειψης αντικαταστάτη....

Το ΧΚΚ ενημερώνει τι θα είναι ανοιχτό στις 9 το πρωί... Αν υπήρξε κάποια καθυστέρηση θα ήταν της ημέρας... Οπότε θα έλεγα ότι το "φυσικα κανεις δεν ηξερε να μου απαντησει" είναι τουλάχιστον άδικο... Αλλά αφού έκανες την διαδρομή από Αθήνα απ'ότι κατάλαβα μέχρι τα Καλάβρυτα ένα καφέ στο ΧΚ δεν θα τον έπινες...?

Αυτή είναι η αποψη μου...

Φιλικά

Θοδωρής

Σε παρακαλώ λυπήσου μας μην το κάνουμε μπάχαλο για άλλη μια φορά. Τουλάχιστον φροντίστε οι δικαιολογίες που δίνετε στον κόσμο να έχουν μια βαση και να είναι λογικές.

ΕΛΕΟΣ

9-2-05020.jpg

Στον τομέα της τροποποίησης του ωραρίου του προσωπικού θα έλεγα εγώ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιληφθεί ορισμένα θέματα και να ενσκύψει σε αυτά, με τη βοήθεια της Διοίκησης του χιονοδρομικού ως μέσο πίεσης, αλλά και των πελατών χιονοδρόμων που ζουν αυτή την ανάγκη στο πετσί τους για τους λόγους που αναφέρατε όλοι πιο πάνω.

Αν υπάρχει η δυνατότητα κάποιοι να ξεκινούν 8:00-16:00 και κάποιοι 9:00-17:00, ώστε να υπάρχει αμιγής εξυπηρέτηση τις ώρες που χρειάζεται, να γίνει.

Και δεν θα πληρώνεται κανείς υπερωρία τη μια ώρα, εφόσον ο Δήμος δεν μπορεί να την καλύψει οικονομικά κι από την άλλη αυτή έστω η μια ώρα θα είναι μια αρχή = όφελος για πολλούς από εμάς.

:) για τους κυρίους στο Δήμο:

Ανοιχτά μάτια + διάθεση "εκμετάλλευσης" της παραμικρής δυνατότητας = ευέλικτα μυαλά

Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά.

Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει.

Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε.

Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία.

Δ.Χ.

Προς BOOZERRRRRRRRRRRR και TEOXALANDRI :

Σεβασμός στις μειοψηφίες...οι mainalo, kostasbmw και κάνα δυό άλλοι δεν γουστάρουν καμία ενημέρωση από το χ/κ. Και δεν γουστάρουν και τις φάτσες σας. Ότι και να λέτε δεν τους καλύπτει, έχουν αντίλογο. Μιλήστε για τα άστρα, για τις παπαρούνες, για της γής τον άξονα που γυρίζει και για το μαύρο μου το χάλι. Μή μιλάτε όμως για το χ/κ Καλαβρύτων...μή τζίζζζζζζζζζζζ. Σε λίγο εκτός από τον όρο ''Μακεδονία'' δε θα χρησιμοποιούμε και το ''χ/κ Καλαβρύτων''...

Προς Δήμο Καλαβρύτων :

Συνεχίστε...καλά πάτε. Μήν ακούτε τον άμαχο πληθυσμό. Λέει βλακείες. Προς πείσμα των όσων γράφονται, του χρόνου να το ανοίγετε στις 11:00. Να κοιμόμαστε και λίγο, να στρώνει η επιδερμίδα... Και όχι πολύ προσωπικό, δεν είναι εποχή για σπατάλες και υπερωρίες. Και τους αναβατήρες εκ περιτροπής. Μία ημέρα τον έναν, μία τον άλλον. Όχι όλους μαζί γιατί καίνε ρεύμα...

Προς δ/ντή χ/κ Καλαβρύτων (επίσημα δε θυμάμαι το όνομά του. Ανεπίσημα δεν το αναφέρω μή μού 'ρθει καμιά αδέσποτη...) :

Χαρακίρι σύντροφε...δε σε σώζει τίποτα.

Προς εμένα :

Παλικάρι μου είσαι καλά ; Σου συμβαίνει τίποτα ; Χάλια μου φαίνεσαι...Τους ξέφυγες ή σε αφήσανε ;

Επειδη πλεον εχουμε καταλαβει οτι αυτο

που πραγματικα κρατα "πισω" το χιονοδρομικο ειναι

το Δημοτικο συμβουλειο και οχι η διοικηση,

μηπως θα πρεπει να κανουμε εκει μια εγγραφη διαμαρτυρια?

Μια τετοια αναλογη κινηση ειχε γινει προ 3ετιας

στη Ε.Τ.Α. για αναλογα προβληματα που ειχε το ΧΚΠ.

Πω πω έχει ρέντα το τοπικ σημερα ... :)

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Μπάνσκο ...... αδέλφια ....

Μπάνσκο και Μπόροβετς .......

απάνω τους .........

.... με καρδιά από τόλμη γεμάτη

με ματιά σαν αστράφτει γοργή

το καθήκον ο Έλληνας* πράττει

όπου χρέος εμπρός τον καλεί .....

* Έλληνας = ο έλλην χιονοδρόμος ......

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

Πανο, δεν νομιζω οτι εμεις ειμασται αυτοι

που αποφασιζουμε στο συγγεκριμενο θεμα.

Μην "δηλητηριαζομασται" απο τετοιες παγιδες.

Ο φανατισμος δεν εκανε ΠΟΤΕ σε καποιον καλο,

μαλλον τον εκανε οπλο στα χερια καποιον αλλων.

Και δεν θελω (δεν μπορω αλλωστε..) να σου κανω

καποιο μαθημα, απλα γραφω για να βαλω ΤΕΛΟΣ εδω,

πριν γινουμε μπαχαλο στο φορουμ. Μην ασχοληθουμε

με τον καθε πικραμενο (..εχουμε και στην Ελλαδα μας τετοιους...).

Στην τελικη σκι κανουμε, και αν εκαναν και περισσοτεροι,

οπουδηποτε στο κοσμο, ισως τα πραγματα να ηταν καλυτερα...

ισως..

ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ,

ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΩΦΕΛΕΙ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ) ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΙΜΑΙ

ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΡΩΤΑΕΙ, ΚΥΡΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ !!??? ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΛΕΩ ΕΜΕΙΣ , ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ (ΦΩΤΩ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ POST)

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑ ΕΤΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ

ΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ !!!??? :):):blink:

Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

Η πολιτική του χκ κ είναι να μην ενημερώνει για την κατάσταση του και χκ εάν θα λειτουργήσει για να ανεβαίνει ο κόσμος να πίνει καφέ και να τρώει στις ταβέρνες

Έτσι πιάνουν μόνιμους πελάτες :lol::lol::lol::):):blink:

Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

Για να πούμε του στραβού το δίκιο, πολλές φορές έχει τύχει να πέσει έξω το snow-forecast. Το ότι βάση της πρόβλεψης άλλη μέρα θα έπρεπε να είχε πρόβλημα λόγω ανέμων δεν λέει απολύτως τίποτα. Το βουνό έχει δικό του κλίμα και πολλές φορές διαψεύδει κάθε μοντέλο και μετεωρολόγο.

Εγώ πιστεύω οτι το s-f είναι μάλλον συντηρητικό ώς προς αυτά που δίνει σε ότι αφορά τους ανέμους. Δηλαδή απ'οσο έχω προσέξει, τα 30km/h είναι συνήθως 50-60km/h και τα 40km/h μπορεί να είναι και... 100km/h.

...

Παρόλαυτά μου φαίνεται λίγο υπερβολικό να κλείνει όλο το χιονοδρομικό για αέρα... μήπως προσέχουν για να έχουν(χιόνι), ενόψη τριημέρου? (εικάζω)

χαιρε προεδρε

η μειοψηφια σε χαιρετα

Η πολιτική του χκ κ είναι να μην ενημερώνει για την κατάσταση του και χκ εάν θα λειτουργήσει για να ανεβαίνει ο κόσμος να πίνει καφέ και να τρώει στις ταβέρνες

Έτσι πιάνουν μόνιμους πελάτες :lol::lol::lol::):):blink:

Επισης η πολιτικη του Χ.Κ.Κ ειναι να βλέπει τους χιονοδρομους σαν λεφτα και μονο. Γιατι οταν την Τεταρτη υπήρχε μονο ο Ερμης ανοιχτός, το προσωπικο του χκ αντι να παρουν λιγο χιονι να ριξουν στον αναβατηρα που ειχαν εμφανιστει πετρες για να μην χτυπησεις τα πεδιλα σου, επαιρναν τα snowmobiles και εκαναν βολτες, και τραβουσαν φωτογραφιες για το site του χκ μονο απο ψηλα, για να φαινεται οτι εχει χιονι. Οταν ομως εισαι στα χαμηλα η κατασταση ειναι χαλια. :lol::lol:

IPB Image

Επισης η πολιτικη του Χ.Κ.Κ ειναι να βλέπει τους χιονοδρομους σαν λεφτα και μονο. Γιατι οταν την Τεταρτη υπήρχε μονο ο Ερμης ανοιχτός, το προσωπικο του χκ αντι να παρουν λιγο χιονι να ριξουν στον αναβατηρα που ειχαν εμφανιστει πετρες για να μην χτυπησεις τα πεδιλα σου, επαιρναν τα snowmobiles και εκαναν βολτες, και τραβουσαν φωτογραφιες για το site του χκ μονο απο ψηλα, για να φαινεται οτι εχει χιονι. Οταν ομως εισαι στα χαμηλα η κατασταση ειναι χαλια. :blink::blink:

Ζητω συγνωμη Αριστοτελη για την παρεμβαση, αλλα επειδη εγινε τεραστια συζητηση χθες στη συναντηση, το ποστ σου ηταν λουκουμι (για να μην πω λουκουμας :o;) ).

Κοιτα πως χανεις το δικιο σου...

Εχεις μια παρατηρηση:

'το προσωπικο του ΧΚΚ δεν ερριξε χιονι στον αναβατηρα που ειχαν εμφανιστει πετρες...'

επι πλεον

'η κατασταση στα χαμηλα ηταν χάλια'

Αυτες οι δυο παρατηρησεις, παρ'ολο που ειναι προσωπικες και υποκειμενικες, δεν μπορουν να αμφισβητηθουν σε κανενα καλοπροαιρετο χιονοδρομο απο κανενα καλοπροαιρετο χρηστη του φορουμ. Λιγο πολυ, ολοι ξερουμε οτι αυτες τις μερες, στα χαμηλα, η κατασταση ειναι χαλια σε ολα σχεδον τα ΧΚ της χωρας...

Το κομματι επαιρναν τα snowmobiles και εκαναν βολτες, και τραβουσαν φωτογραφιες για το site του χκ μονο απο ψηλα, ειναι πιο υποκειμενικο και προσδιδει στο κειμενο σου ενα τονο εμπαθειας. Δεν ξερεις αν ο υπαλληλος που τραβουσε φωτογραφιες ειχε στα καθηκοντα του να βαλει χιονι στον αναβατηρα, να δινει ιατρικη περιθαλψη η να πουλαει τυροπιττες που λεει ο λογος...Μεχρι εδω...καλουτσικα :rolleyes:

Το:

'Επισης η πολιτικη του Χ.Κ.Κ ειναι να βλέπει τους χιονοδρομους σαν λεφτα και μονο.'

βγαζει το ολο ποστ οφσαϊτ !!!

α) Επειδη μπαινει στην αρχη και δινει χαρακτηρα εμπαθειας στο ποστ

β) Επειδη ειναι αδυνατο να τεκμηριωθει (αν υπαρχει policy manual στο ΧΚΚ, ειναι αδυνατο να γραφει κατι τετοιο!)

Δηλωνοντας κατι τετοιο κατηγορηματικα...χανεις το δικιο σου!

Ζητω συγνωμη ξανα για την παρεμβαση, ειναι food for thought για ολους μας, Ελπιζω να σκεφτουμε μια δευτερη φορα το τι γραφουμε και ποιας υποδοχης θα τυχει.

Σε διαβεβαιω οτι δεν επελεξα εσενα προσωπικα για να σου τα....'χωσω'. Απλα το ποστ σου ηταν ενα ευκαιρο παραδειγμα σε μια ευκαιρη στιγμη ;)

Φιλικα

ΜακηςΜ

Έτσι πιάνουν μόνιμους πελάτες :o;);):rolleyes::blink::blink:

Με καλυψες σε αυτο που ειπα μετα την δικη σου απαντηση

φιλε Μακη,

δεν εχω καμια εμπαθεια με το χ.κ, ουτε τιποτα αλλο. ισα ισα που στα καλαβρυτα εμαθα σκι και εκει πηγαινω συνεχεια. αλλα οταν παω και τους σκαω τα λεφτα μου, θελω και μια σωστη αντιμετωπιση εκ μερους τους.

IPB Image

μακη

ο αριστοτελης ειπε στον αναβατηρα δεν ειχε χιονι ουτε για ψηλα ουτε χαμηλα ειπε

μιλαμε για το διαδρομο αναμονης και επιβιβασης οπου με μια η δυο φτυαριες χιονι λυνεται το προβλημα

τωρα αν χανει το δικιο του δεν με ενδιαφερει σημασια εχει για το συγκεκριμενο προβλημα τι εκαναν

για τις φωτο ας το αφησουμε γιατι θελει επιστημονκη αναλυση και δεν ειμαι καλος σε αυτη

...

φιλε Μακη,

δεν εχω καμια εμπαθεια με το χ.κ, ουτε τιποτα αλλο. ισα ισα που στα καλαβρυτα εμαθα σκι και εκει πηγαινω συνεχεια. αλλα οταν παω και τους σκαω τα λεφτα μου, θελω και μια σωστη αντιμετωπιση εκ μερους τους.

Η προσδοκια σου ειναι βασιμη και σωστη 'οταν παω και τους σκαω τα λεφτα μου, θελω και μια σωστη αντιμετωπιση εκ μερους τους.'

Ο τονος φυσικα ειναι λιγο ...εντονος, οπως καταλαβαινεις, ...οταν το θετεις ετσι σε μια συζητηση, η απαντηση απο την αλλη πλευρα θα ειναι εξ ισου...μετρημενη. Ετσι το κλιμα και η συζητηση παει περιπατο...

Ξανατονιζω... :rolleyes: οτι πολλες φορες δεν ειναι η ουσια των γραφομενων αυτη που δυναμιτιζει το κλιμα και τη συζητηση, αλλα ο τονος.

Πιστεψε με, ειμαι 54 χρονων, εχω μακροχρονη εμπειρια σε καριερα σε πολυεθνικη εταιρεια, οπου οι τονοι κρατιωτουσαν με τα δοντια χαμηλοι, οχι μονο σε τεχνικες αντιπαραθεσεις, αλλα ακομα και σε πολιτικα παιχνιδια (οπου ο πολιτικος σου θανατος ειναι η ζωη μου). Ο λογος ειναι απλος. Ο πρωτος που εντεινει τους τονους, χανει το δικιο του!

Εδω, δεν εχουμε τιποτα να μοιρασουμε...

Ο σκοπος του Συλλογου ειναι να συνδραμει και να στηριξει τα ΧΚ, ωστε να αναγνωρισουν, να μελετησουν τα προβληματα τους, να βρουν τις λυσεις και τα μεσα που χρειαζονται για την εφαρμογη τους ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ να βελτιωθει η εμπειρια μας σαν χιονοδρομοι/πελατες οταν πηγαινουμε στα ΧΚ.

Δεν ειμαστε αντιπαλοι των ΧΚ. Ειμαστε συμμαχοι. Και δεν το περιοριζω στο ΧΚΚ. Αυτο ισχυει για ολα τα ΧΚ.

Φιλικα

ΜακηςΜ

...Δεν ειμαστε αντιπαλοι των ΧΚ. Ειμαστε συμμαχοι... Αυτο ισχυει για ολα τα ΧΚ.

Σε 2 γραμμές όλη η ουσία.

Και καλό θα ήταν να προσπαθήσουμε να τις εμπεδώσουμε αυτές τις δύο γραμμές. Όλοι μας.

Make Parnassos Great Again!