Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Nickel

χ/κ Καλαβρύτων

Recommended Posts

o δρόμος απο Ζαρούχλα (ακράτα) θα τελειωσει φέτος και αναμένεται να τραβήξει πολύ κόσμο απο το χωριό των Καλαβρυτων μιας και η διαδρομή "συντομευει" αρκετά.

thnx για τις φωτο Τεο.

o δρόμος απο Ζαρούχλα (ακράτα) θα τελειωσει φέτος και αναμένεται να τραβήξει πολύ κόσμο απο το χωριό των Καλαβρυτων μιας και η διαδρομή "συντομευει" αρκετά.

Πάνο ξέρεις μήπως από που θα πρέπει να στρίβουμε στην εθνικη Πατρών για μπαίνουμε σε αυτό το δρόμο??

Ευχαριστούμε για τις φωτο TEO :) Φαίνεται για άλλη μια φορά αυτο που λέμε εδώ και καιρό..δηλαδή το πόσο όμορφο βουνο είναι ο Χελμός και πόσο κρίμα που κάποιοι αφήνουν το χ/κ στη μοίρα του.. :lol: :LOL:

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Τα Καλάβρυτα... είχαν πάρα πολύ κόσμο... Εντάξει δεν ήταν και σαν Κυριακή του Φλεβάρη αλλά είχαν πολλούς επισκέπτες ... και γενικώς υπήρχε αρκετή κίνηση στο χωριό... πράγμα που με εξέπληξε ευχάριστα μπορώ να πω... Αυτό θα μπορούσε να εκληυθεί μόνο ως θετικό και είναι μήνυμα προς όλους τους εμπλεκομένους του ΧΚ για καλοκαιρινές δραστηριότητες στο κέντρο... Δεν νομίζω ότι θέλει περισσότερη ανάλυση διότι... ακόμα δεν έχουν καταλάβει την σημασία του χιονοδρομικού για την περιοχή (νομίζω) ... αλλά θα σας αφήσω να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα...
αυτη ειναι η μια οψη του νομισματος. Η αλλη (δυστυχως) λεει οτι ακριβως επειδη οι ντοπιοι βλεπουν ολο το χρονο το χωριο γεματο δεν τραβανε ζορι για το χιονοδρομικο, αφου σου λεει ετσι κι αλλιως 3 μηνες το χρονο δουλευει, τους αλλους 9 δουλευουμε χωρις αυτο.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής που μάλιστα ... η σχέση τους με τον τόπο είναι καθαρά επαγγελματική (όχι η καταγωγή τους) συνεχίζουν να επενδύουν τα χρήματα τους σε υπηρεσίες που ... χρειάζονται επειγόντως στο χωριό ... όπως Ξενοδοχεία/δωμάτια, Bars, καταστήματα ειδών σκι, αλλά και ταβέρνες/φαγάδικά. Είναι πολύ θετικό ότι η ανάπτυξη στα Καλάβρυτα έχει γοργούς ρυθμούς... εν αντιθέσει με το χιονοδρομικό
τα ιδια ισχυουν με τα παραπανω. Ταβερνες, ξενοδοχεια και καφε εχουν ουσια. Σιγα μην προβληματιστει κανενας για να δουλευει το χιονοδρομικο καλοκαιρι. υπαρχει λογος ?

Κέρκυρα, Κέρκυρα με το ποντικονήσι...

Με πρόλαβες, Νινα. Φοβάμαι ότι, όπως και κάποιοι άλλοι πάνω απ' το αυλάκι, οι φίλοι μας στα Καλάβρυτα νιώθουν ότι δεν χρειάζονται το χιονοδρομικό για να εξασφαλίσουν την ανάπτυξη του τόπου τους και των επιχειρήσεων τους. Και αυτό αντανακλάται και στις αποφάσεις των τοπικών αρχόντων.

Make Parnassos Great Again!

Τεο ωραιες φωτο

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Τεο ωραιες φωτο

Πολυλογά μου εσύ...!!! :D

Η είσοδος(έξοδος εθνικής...) για το νέο δρόμο είναι στο ύψος της Ακράτας ... έχει και πινακίδα που γράφει προς Καλάβρυτα...(μια παλία μπλέ) αλλά καλό θα ήταν να κρατάμε μικρό καλάθι... Όταν πρωτοξεκίνησε η χάραξη του δρόμου μιλάγαμε για Ακράτα-ΧΚΚ σε 40 λεπτά... χρόνος σαφώς πολύ μικρότερος από τον σημερινό... Πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί το έργο να τον "περπατήσουμε" χρονομετρώντας και να δούμε... Το μεγάλο στοίχημα (πρόβλημα για κάποιους άλλους) θα είναι ο απαχιονισμός του δρόμου... Δλδ σαφώς η διαδρομή θα είναι πιο σύντομη από την υπάρχουσα αλλά σε περίπτωση χιονόπτωσης ή ακόμα και στο πάγωμα του δρόμου αρμόδιος για τον καθαρισμό του δρόμου είναι ο Δήμος Καλαβρύτων... μιας και ο μόνος δρόμος (ασφαλτοστρωμένος) που οδηγεί στο ΧΚΚ ανήκει εξ'ολοκλήρου στο Δήμο Καλαβρύτων. Ο νέος δρόμος είναι μοιρασμένος και στην κοινότητα Περιστέρας/Δήμος Ακράτας... και δεν γνωρίζω με τι ακριβώς γνόμωνα έγινε ο δρόμος και τι συμφωνία (ε...?) υπάρχει για τον καθαρισμό του δρόμου... Φοβάμαι ότι θα προκύψει και άλλο μέτωπο ... παραπόνων... με την λογική ότι ο Δήμος Καλαβρύτων σε περίπτωση χιονόπτωσης θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στα Καλάβρυτα και στα γύρω υπαγόμενα σε αυτόν χωριά (Λουσοι Κλειτορία κλπ) και ο δρόμος από Περιστέρα θα περνάει σε 2η μοίρα... Κοινώς όσοι τρέξουν για πούδρες μετά από χιονόπτωση... μάλλον θα πρέπει να επιλέγουν την κλασσική διαδρομή μέσω Καλαβρύτων... Δεν γνωρίζω κάτι ... μία άποψη καταθέτω αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν θα πέσω έξω αν κρίνω από την λογική λειτουργίας των Δήμων γενικά... Εκτός αν ο Δήμος Ακράτας έχει κανα μηχάνημα... στα παρασκήνια... ;)

Χρήστο και Νίνα δεν θα διαφωνίσω με τα γραφόμενα σας ειδικά με τους "καταυλακιώτες" που τους ζω και πιο κοντά... αλλά δεν νομίζω ότι η τσέπες των επιχειρηματιών γεμίζει το καλοκαίρι... Την γερή μπάζα την κάνουν τον χειμώνα... χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τους χάλαγε να γεμίζει και το καλοκαίρι... Bussines is bussines όποια εποχή και να είναι... Προσωπικά από όσους ξέρω όλοι θα ήθελαν το κάτι καλύτερο για το κέντρο και φυσικά για τις τσέπες τους αλλά ο τρόπος που το επιδιώκουν (ή καλύτερα δεν επιδιώκουν) δεν με βρίσκει σύμφωνο... Αν ανοίξουμε κουβέντα θα πάει μακριά η βαλίτσα και δεν είναι επί του παρόντος... Όπως έχω ξαναγράψει το μόνο φως στον ορίζοντα...(σχετικά κοντινό) είναι η αλλαγή του υπάρχον διοκτησιακού καθεστώτος σε Α.Ε.... Από κει και πέρα βλέπουμε... Απλά... θέλει σίγουρα μεγάλη υπομονή... Που είσαι ρε Βγενό ... εκτός από τον Βάζελο... δεν έρχεσαι και από Καλάβρυτα μεριά... μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα... :):P:o

Φιλικά

Τεό...

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

Με πρόλαβες, Νινα. Φοβάμαι ότι, όπως και κάποιοι άλλοι πάνω απ' το αυλάκι, οι φίλοι μας στα Καλάβρυτα νιώθουν ότι δεν χρειάζονται το χιονοδρομικό για να εξασφαλίσουν την ανάπτυξη του τόπου τους και των επιχειρήσεων τους. Και αυτό αντανακλάται και στις αποφάσεις των τοπικών αρχόντων.

καλα ας κανει ενα χειμωνα σαν τον προπερσυνο παλι και θα δουμε τι εχει να γινει

φτου φτου φτου μακρια :rolleyes::)

DALTONS POW ROBBERY.....

φτου φτου φτου μακρια tongue.gif tongue.gif

ΦΤΟΥ κακο! ΦΤΟΥ κακο! :rolleyes:

τι λές βρε skimad και είμαστε σε κρίσιμη περίοδο.. (όχι ηλικία..εκεί είναι άλλοι που ποστάρουν βουτιές από ψηλα..:))

Τεο από απορία μπορείς να μου διευκρινίσεις δυο πράγματα

1. Οι επαγγελματίες τα Καλάβρυτα έχουν κόσμο τις καθημερινές? Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι το 50% των ξενοδοχείων κλείνει καθημερινές του χειμώνα και το υπόλοιπο 50% που μένει ανοιχτό έχει ένα δυο δωμάτια το πολύ κλεισμένα.

2. Οι επαγγελματίες στα Καλάβρυτα μπορούν να φανταστούν ότι οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους στην Ευρώπη δουλέουν όλη τη βδομάδα?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

(όχι ηλικία..εκεί είναι άλλοι που ποστάρουν βουτιές από ψηλα.. :) )

Αυτό το Topic δε με αφορά και δεν εμφανίζεται καθόλου σε κανένα pc μου!!! :rolleyes:

There is no such thing as too much snow (Doug Coombs)

http://www.pelionski.gr/

καλα ας κανει ενα χειμωνα σαν τον προπερσυνο παλι και θα δουμε τι εχει να γινει

φτου φτου φτου μακρια :blink::huh:

Ότι έγινε και με πρόπερσι.... Δλδ τίποτα απολύτως...!!! Να μην σου πω ότι θα μειωθούν και οι επενδύσεις και τα ανοίγματα... Και επιχειρηματικά και στο κέντρο.... Μόνο κακό μπορεί αν κάνει ένας τέτοιος χειμώνας... (φτου κακά... μακριά από μας...) και σίγουρα δεν πρόκειτε να αλλάξει την νοοτροπία ορισμένων εκεί πάνω... :huh:

1. Οι επαγγελματίες τα Καλάβρυτα έχουν κόσμο τις καθημερινές? Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι το 50% των ξενοδοχείων κλείνει καθημερινές του χειμώνα και το υπόλοιπο 50% που μένει ανοιχτό έχει ένα δυο δωμάτια το πολύ κλεισμένα.

Κάπως έτσι είναι όχι όμως απόλυτα... Σίγουρα μεσοβδόμαδα είναι πεσμένη η δουλειά αλλά εξαρτάται από την περίοδο. Απ'ότι έχω καταλάβει εγώ, δεν τους ενδιαφέρει... Οι περισσότεροι ντόπιοι που ασχολούνται με τουριστικές υπηρεσίες το κάνουν ως συμπλήρωμα στο εισόδημα τους ... κοινώς δεν είναι η κύρια ασχολία τους τα ξενοδοχειακά... Όσους ξέρω εγώ που κάνουν προσφορές (4-5 άτομα) για μεσοβδόμαδα ... με πολύ φθηνή διαμονή τετραήμερη κάρτα για το ΧΚ καθώς και μεταφορά με skibus δεν κατάγονται από εκεί έχουν ως κύρια ασχολία τα ξενοδοχειακά κάνουν σκι και φυσικά έχουν πάει στο εξωτερικό και έχουν δει κάποια πράγματα... Απλά και βασικά... Και τα εφαρμόζουν εδώ... και μάλιστα... "χαλάνε την αγορά". Για τους υπόλοιπους το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετές κλίνες για να καλυφθεί η ζήτηση την high season και τα ΣΚ τους είναι αρκετό ώστε να τινάζουν τις τιμές σε εξωφρενικά νούμερα (σε σχέση πάντα με την ποιότητα υπηρεσιών) και να αρκούνται να δουλεύουν με επισκέπτες στο χωριό και όχι τόσο με χιονοδρόμους... Αυτή είναι μια γενική άποψη... του τι περίπου επικρατεί εκεί... Γι'αυτό και η προκοπή στο ΧΚ ... έρχεται με ρυθμούς... χελώνας... διότι πολύ απλά... δεν τους κόφτει... ;)

2. Οι επαγγελματίες στα Καλάβρυτα μπορούν να φανταστούν ότι οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους στην Ευρώπη δουλέουν όλη τη βδομάδα?

Κάποιοι το ξέρουν (όπως προείπα) και δουλεύουν προς τα εκεί με μόνο τους σύμμαχο ... την τύχη τους... δυστυχώς... Για τους άλλους μάλλον "είναι στραβός ο γυαλός... και δεν αρμενίζουν στραβά..." κατά την γνώμη τους....

Πάντως αυτό το φαινόμενο δεν είναι Καλαβρυτινό προνόμιο έτσι...? Για να λέμε τα πράγματα με τ'όνομα τους... :lol:

1956280u02tpdods5.gif

αφου ειναι ετσι λοιπον δεν προκειται να δουνε ασπρη μερα ουτε αυτοι ουτε εμεις

DALTONS POW ROBBERY.....

Οταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό ... πάει το βουνό στο Μωάμεθ...

Στην παρούσα δεν ισχύει... αλλά αν το δούμε λίγο πιο ανοιχτόμυαλα... μπορεί και να ισχύει...

Το ΧΚΚ με μεγάλη δόση αυτοσαρκασμου... (τουλάχιστον εμένα αυτό μου βγάζει) μας δίνει μια ιδέα πως δουλευουν το καλοκαίρι κάποιοι άλλοι... στο εξωτερικό... Οι αποδέκτες... πολλοί και διαφοροι...

Όποιος περιμένει μήνυμα... νομίζω ότι το πήρε... Αν και νομίζω ότι όλοι μας... το πήραμε...

Μπορεί να φαντάζουν off-topik αλλά αφού αυτές οι φωτό αναρτήθηκαν (μαζί με πολλές άλλες) στο επίσημο site του κέντρου... ως μέτρο σύγκρισης... σας παραθέτω μερικές...

Όταν οι εικόνα του ΧΚΚ ήταν κάπως έτσι...

DSC02557_1.jpg

DSC02553.jpg

... αντίστοιχα κυρίως στο Val d'Isere (αδερφό ΧΚ) στο Zermatt, Courchevel, Tignes, κλπ... ήταν κάπως έτσι....

Απλά μετρήστε δραστηριότητες.... (για να μην πούμε για τα έργα υποδομής...)

DSC07849.jpg

DSC07851.jpg

DSC07857.jpg

DSC07860.jpg

DSC07861.jpg

DSC07867.jpg

DSC07869.jpg

DSC07870.jpg

DSC07874.jpg

DSC07877.jpg

DSC07885.jpg

DSC07891.jpg

DSC07902-1.jpg

DSC07905-1.jpg

DSC02682.jpg

DSC02712.jpg

DSC02848_1.jpg

DSC02948.jpg

DSC03021.jpg

DSC03035.jpg

DSC03839_1.jpg

DSC03927.jpg

DSC04041.jpg

ThumbGenerate-3.jpg

Αυτό είναι χτύπημα κάτω από την ζώνη... για να μην πω ... κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων...!!!

Στο επίσημο site υπάρχουν επίσης πολύ ωραίες φωτό από τα μέρη που επισκέφθηκε η διεύθυνση του κεντρου... το καλοκαίρι... μπορείτε να ρίξετε μια ματιά... αν και η απογοήτυση είνια μεγάλη... για το επιπεδό μας ... πάντα...

Τι να πω... απλά.... που πα ρε Παπαδόπουλεεεεεε.... (θέλουμε και αποσυμπλεκόμενο....)

Φιλικά

Τέο...

1956280u02tpdods5.gif

με το χιονοδρομικό προιον που υπάρχει στην Ελλάδα παλευουν χωρίς μέλλον, δεν ειναι τόσο απλά τα πράγματα ειδικά με την οικονομία να μην μπορεί να βρεί

ισορροπία...

Πισινες, ιδιωτικα αεροπλανα, γηπεδα τεννις αποτελουν τεκμηρια πολυτελους διαβιωσης και κρινονται ανθελληνικα ;) . Μελεταται η εφαρμογη τεκμηριου στα ΜΤΒ και στις συνδεσεις Ιντερνετ ανω των 56 kb/s... :unsure:

Γιδια εχουμε και στα Καλαβρυτα, οπως εχει αναπτυχθει σε αλλο thread...

Τι προβλημα εχεις με το επιπεδο σας... :P

Φιλικα

ΜακηςΜ

Έχεις δίκιο Μάκη... Αυτοί οι αχρείοι... μέχρι και τα γίδια έχουν κάνει τουριστική atraction ... ενώ εμείς ... τα καημένα τα ζωντανά... τα έχουμε ελεύθερα... να βόσκουν όπου θέλουν... ακόμα και μέσα σε δρυμούς... ;)

Δεν έχω πρόβλημα με το επίπεδό μας... αλλά ... με το υψίπεδό τους... μου πέφτει κάπως ... ψηλά.... :unsure:

(Κάπου πρέπει να έχω χωμένο και ένα 33αρι US robotics ... λες να το βγάλω έξω...? :P )

1956280u02tpdods5.gif

Σε 35αρι Smith & Wesson εχεις τιποτα; :unsure: Τα Colt 44 ακουσα οτι θα εχουν τεκμηριο... ;)

Φιλικα

ΜακηςΜ

Μελεταται η εφαρμογη τεκμηριου στα ΜΤΒ και στις συνδεσεις Ιντερνετ ανω των 56 kb/s... dry.gif

:unsure: μεχρι πόσα "κυβικα" mtb θα έχει τεκμήριο?..να ξέρω δλδ να αρχίσω δίαιτα.. ;)

Τς τς τς...Καημένοι κουτόφραγκοι, τι κάνουν επειδή δεν έχουν θάλασσα.

Είναι να τους λυπάσαι :angry:

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Για αυτό και αρκετοί στρέφονται σε άλλες επιχειρήσεις, άσχετες με τη δραστηριότητα στα χιόνια.

Οπως AYTH :lol:

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

αυτη ειναι η μια οψη του νομισματος. Η αλλη (δυστυχως) λεει οτι ακριβως επειδη οι ντοπιοι βλεπουν ολο το χρονο το χωριο γεματο δεν τραβανε ζορι για το χιονοδρομικο, αφου σου λεει ετσι κι αλλιως 3 μηνες το χρονο δουλευει, τους αλλους 9 δουλευουμε χωρις αυτο.

τα ιδια ισχυουν με τα παραπανω. Ταβερνες, ξενοδοχεια και καφε εχουν ουσια. Σιγα μην προβληματιστει κανενας για να δουλευει το χιονοδρομικο καλοκαιρι. υπαρχει λογος ?

Αυτά γίνονται γιατί οι ντόπιοι ξεχνάνε γρήγορα .Ας θυμηθούν λοιπόν πρίν το 1987-1988 τι ήταν τα Καλάβρυτα.Ούτε κατσικοχώρι δεν ήταν.Που πηγαίναμε εκεί και δεν υπηρχε ουτε καφενείο για να πιείς καφέ.

9-2-05020.jpg

Υπάρχει μια νοοτροπία βάση της οποίας αν μια περιοχή καθιερωθεί ως χειμερινός προορισμός με τον Α, ή Β τρόπο, μετά μπορεί να διατηρήσει, ή και να αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης της ακόμα και αν το εφαλτήριο αυτής της ανάπτυξης έχει αφεθεί στην τύχη του και φθίνει. Μόνο ο χρόνος σε ένα λογικό βάθος θα μας δείξει αν αυτή η νοοτροπία είναι όντως λάθος, ή αν οι ντόπιοι αφουγκράζονται καλύτερα από εμάς τον σφυγμό της αγοράς τους και βλέπουν ότι δεν χρειάζονται πια να επενδύουν στο χιονοδρομικό.

Η αρχή της ανάπτυξης για τα Καλάβρυτα ήταν το χιονοδρομικό και μόνο το χιονοδρομικό.Οσοι θυμούνται τα Καλάβρυτα πρίν το 1988 καταλαβαίνουν τι εννοώ.Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνούν οι ντόπιοι και για αυτό θα πρέπει να προσέχουν το χιονοδρομικό σαν τα μάτια τους.

Αν κλείσει το χιονοδρομικό για τον α ή τον β λόγο τότε να είστε σίγουροι οτι πάρα πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν.

Τα περισσότερα σπίτια που εχουν φτιαχτεί αλλά και τα ξενοδοχεία καλύπτουν περισσότερο τούς χιονοδρόμους.

9-2-05020.jpg

Μα εδώ είναι η πλάκα. Δεν χρειάζεται να κλείσει το χιονοδρομικό, μπορούν κάλλιστα να το δουλεύουν έτσι για τα επόμενα 20 χρόνια με απαρχαιωμένο εξοπλισμό, κορεσμένες πίστες, κακή πρόσβαση κλπ. Ο κόσμος θα εξακολουθήσει να έρχεται (γιατί, αντίθετα από την βόρεια Ελλάδα, δεν έχει που αλλού να πάει) και η ζωή συνεχίζεται.