TEOXALANDRI 239 Report post Posted February 2, 2009 Ξανά φρεσκαδούρες.... 20 ποντάκια είναι καλά...? Μόνο ο αέρας προσωρινά μας τα χαλάει... ας ελπίσουμε ότι θα κοπάσει... Quote O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted February 2, 2009 ΩΡΑΙΑ ΗΤΑΝ... Να 'σαι καλα Πανο που μου το προτεινες ξανα το πρωι. χαίρομαι !!! 80 Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted February 2, 2009 H T A N Υ Π Ε Ρ Ο Χ Α Θα ακολουθησει φωτορομαντζο Δεν φτανει που κατα τις 12 με παιρνει τηλ ο σωτηρης και ακουω.......εχω σκασει κανω σκι χωρις μπουφαν 80 εχουμε και σενα τωρα alcatraz Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted February 2, 2009 Ένα εκπληκτικό ΠΣΚ στο ΧΚΚ είναι δυστυχώς πλέον παρελθόν. Αναρωτιέμαι αν θα υπάρξουν και αλλά για φέτος… Με μόνη εξαίρεση το Σάββατο όπου λόγο ομίχλης ένιωθες έντονο ίλιγγο σε κάθε κατάβαση. Καλύτερη μέρα η Κυριακή όπου το χιόνι ήταν μακράν στην καλύτερη ποιότητα (μακάρι να ήταν και σε ποσότητα). Όποιοι ισχυρίζονται το αντίθετο αγνοούν πολλά. Συνέβαινε λοιπόν το εξής θαυμάσιο την Κυριακή το μεσημεράκι. Ενώ ο άνεμος έπνεε από το νότια κάλυπτε τα ίχνη από τις προηγούμενες καταβάσεις στο βορινού προσανατολισμού πεδίου της Στύγας 1 με αποτέλεσμα να αναδιαρθρώνει το χιόνι και κάθε φορά να κατεβαίνεις σε ολόφρεσκο καθαρό από ίχνη χιόνι . Καταλαβαίνεται για τι απόλαυση μιλάμε. Συγχαρητήρια στο κέντρο για την καλή προσπάθεια αναφορικά με την λειτουργιά του κέντρου αλλά και σε εσένα ΤΕΟ για την έγκυρη ενημέρωση. Quote www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted February 2, 2009 Ρε παιδιά τι θα γίνει επιτέλους με το ΧΚΚ? Ως πότε θα βάλλετε εναντίον του? Δε βαρεθήκατε. Εντάξει κάποιοι έχετε πρόβλημα με τον Τσεκούρα. Δικαίωμά σας! Αλλά το ΧΚΚ τι σας φταίει? Σαν σύλλογος προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ελληνική χιονοδρομία και ΟΛΑ τα χιονοδρομικά κέντρα Ηρεμήστε κ.Γιαννόπουλε, γιατί δεν είναι όπως τα λέτε...Για να βοηθήσει ο σύλλογος την ελληνική χιονοδρομία πρέπει επιτέλους ο κ.Τσεκούρας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες του, αποφασίζοντας τί χιόνι ρίχνει στον Χελμό. Σοβάδες ή πούδρες ; Ας αφήσει κατά μέρους την ανεύθυνη και λαικίστικη διοικητική πολιτική κι ας πάρει μία απόφαση για να ξέρουμε κι εμείς. Ή συζητάμε σοβαρά ή πλέκουμε... Επιτέλους κ.Τάδε καταλήξτε κάπου. Δεν μπορείτε να παίζετε με τη νοημοσύνη μας...Σοβάδες ή πούδρες ; Αντιληφθείτε επιτέλους οτι το δίλημμα είναι σοβαρό. Quote Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted February 2, 2009 Πολλά ειπώθηκαν και τα περισσότερα είναι ασόβαρα και ειρωνικά και φεύγουν από το θέμα, που είπε ο Nickel και συμφώνησα εγώ. Οι φωτό που παρουσίασε ο TEOXALANDRI και που σχολιάσαμε, δείχνουν καθαρά ότι το χιόνι δεν είναι πούδρα, αλλά crud... Δηλαδή, ναι μεν φρέσκο, αλλά συμπιεσμένο και βαρύ, από αέρα συνήθως η και από σύννεφο με υγρασία που μπορεί να πέρασε μετά. Με βοριά μπορεί να πέσει και χιόνι βαρύ αν έχει ισχυρούς ανέμους, η όπως είπα πριν αν κάτι αλλάξει λίγο μετά την πτώση του (ομίχλη, αέρας κλπ). Αυτό το χιόνι πρέπει να είχε και ο Παρνασσός και τα περισσότερα βουνά αυτές τις μέρες και δεν υπάρχει τίποτα που να βάλλει εναντίον του ΧΚΚ. Πάνω από αυτό το χιόνι έριξε σύμφωνα πάλι με τις φωτό 5 πόντους φρέσκο, που ήταν πούδρα παρόλο το νοτιά. Μετά μπορεί να έριξε και άλλο, αλλά οι αρχικές φωτό σχολιάστηκαν. Με το νοτιά μπορεί να πέσει πούδρα, όπως και έγινε αυτό το Σαββατοκύριακο, σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, και ευχαριστηθήκαμε πούδρες, ο καθένας όπου αγαπάει. Για το ΧΚΚ έχω πει τις απόψεις μου, αλλά έχω κάνει και το καλύτερο μου σκι πριν χρόνια με μισό μέτρο πούδρα... Αν είχε μικρότερες αναμονές και λίγο πιο αξιόπιστη λειτουργία θα το επισκεπτόμουν πολύ συχνά. Άρα δεν έχω τίποτα το εμπαθές με το κέντρο, απλά το κρίνω σύμφωνα με το τι ζητάω εγώ από το σκι μου, για κάποιον άλλον μπορεί να υστερεί ο Παρνασσός και δεν έχω καμία αντίρρηση, καθώς ο καθένας εκφράζει την άποψη του. Άλλα όταν λες σε κάποιον ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και αυτός πέφτει να σε φάει και γίνεται επιθετικός όλο και πιο πολύ και πετάγονται και ένα σωρό άλλοι και λένε ότι θυμούνται, τότε υπάρχει θέμα. Πόσο μάλλον, όταν έχει να κάνει με την ενημέρωση... Επαναλαμβάνω η συζήτηση έγινε για τις συγκεκριμένες φωτό και για τίποτα άλλο. Επειδή έχω μια κάποια εμπειρία με τα χιόνια και κάνω σκι σε όλα τα είδη χιονιού, γι αυτό εκφράζω και άποψη, όποιος δεν τη συμμερίζεται ας μην της δώσει σημασία, αλλά στο forum, θα πρέπει να παρουσιάζονται όλες οι απόψεις. Όπως έκανα παρατήρηση περί ποιότητας χιονιού στον Παρνασσό πριν από δύο εβδομάδες, έτσι κάνω κι εδώ, όταν βλέπω ότι η ενημέρωση δεν είναι ακριβής. Αμάν πια όλο εχθρούς βλέπετε... Τώρα πέστε το μακρύ σας και το κοντό σας όποιος θέλει... Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemos 0 Report post Posted February 2, 2009 Μπορει να μην ξερω τι χιονι ειχε τη κυριακη(ποιος νοιαζεται) αλλα ξερω οτι ηταν μεχρι στιγμης η καλυτερη μερα της σεζον(πηρε τα ηνια απο τη προηγουμενη Πεμπτη στο Παρνασσο). Στα θετικα τα υπεροχα τοπια και τα ελατα μεσα στις πιστες που λειπουν απο τους "απεναντι",η στυγα-η πιο εντυπωσιακη πιστα που εχω κατεβει μεχρι τωρα και η περατζαδα στη "πλατεια" στη βαθεια λακκα στο μαγαζακι του τεο!(λιγο apres δεν εβλαψε ποτε κανεναν!) Στα αρνητικα η αρκετα μεγαλη ουρα στους αναβατηρες ειδικα τις mainstream ωρες 11.30-14.30 γινοτανε χαμος κ στα 2 καρεκλακια(μικρη δυναμικοτητα κεντρου τα σ.κ),το στρωσιμο των πιστων μπορει να βελτιωθει(βλεπε κελλαρια),ο δρομος χκκ-εθνικη(δε μπορει να βελτιωθει),η εθνικη πατρων-κορινθου(σιγα μη βελτιωθει!).αυτα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 2, 2009 στο αρχικό μου μήνυμα έγραψα... xm... μοιαζει με εντελώς βρεγμένο χιονι , προσοχή στα απάτητα παιζει να είναι και εντελώς σοβάς... μπλιαξ...αλλα απο το τίποτα, σουπερ ειναι και αυτό... τουλάχιστον θα τσιμεντοποιηθεί απο το πάτημα στης πίστες. Οι φωτογραφίες αυτό δείχνουν ότι και να νομίζετε... Ο Τεο δεν είχε μιλήσει για πούδρες παρα στο επομενο του μηνυμα. ο καθένας κρίνει οπως θέλει οτι θελει ... εγώ προσπαθώ να καταλαβαίνω την ποιοτητα του χιονιου με αυτο που βλέπω και οχι οταν το πατήσω γιατι μετα κινδυνευεις να βρεθεις στο "Αλοκαΐτικο" ή στο Ιατρικο κέντρο της Λειβαδιάς Βασίλη... Σαφώς και υπήρχε αερας ,εκτός και αν αυτό το έφτιαξε σοβατζής: Στον Παρνασσό αργά το μεσημέρι την Κυριακή που έπιασε αερας ,στις κορυφογραμμές και σε ολα τα εκτεθιμένα στον αέρα κομμάτια, το χιόνι απο βαθυ και μαλακό στουμπωθηκε/έγινε crud μέσα σε 30 λεπτά. και αρκετοί που ανέβηκαν τον Δια εβλεπαν μέσα στο δρομάκι του πιάτου τι ανεμοσουρια είχε μεταφερει απο την μια στιγμη στην αλλη με κινδυνο να εκτροχιαστει απο την ταλαντωση που προξενουσε ο σκιερ που ανεβοκατεβαινε στα ανεμοσουρια. Όταν λες οτι έχει πουδρα τότε πρεπει να βγάλεις φωτό απο πουδρα θοδωρή, το να δειχνεις τετοιο χιονι και να λες οτι εχει ατελειωτη πουδρα αλλου, μην βαζεις φωτογραφιες ρε φιλε αλλιώς πήγαινε με τα σκι σου και βάλε μας μια αναλογη φωτό. Καλαβρυτα σταμάτησα να πηγαίνω τους "τουριστικους" μήνες γιατι δεν παλευω την ουρα στην ηλικια μου... Οταν ερθει η ωρα θα κατηφορίσω εκτος και αν καταφερω να ξεκλεψω καμια καθημερινη αμεσα... υγ. μην κάνετε την τρίχα τριχιά και μην βλέπετε φαντάσματα παντου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted February 2, 2009 Στα αρνητικα η αρκετα μεγαλη ουρα στους αναβατηρες ειδικα τις mainstream ωρες 11.30-14.30 γινοτανε χαμος Όχι και τόσο μεγάλη αναμονή, γύρω στα 15 λεπτά, καλούτσικα για τα δεδομενα στο ΧΚΚ τα ΣΚ. Το μόνο αρνητικό που θέλω να σημειώσω εγώ είναι η αδικαιολόγητη διαμαρτυρία μερικών ανεκδιήγητων ελληναραδων όπου έσκουζαν με τον χειρότερο τρόπο για το αν έπρεπε να έχουν προτεραιότητα στο lift τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες. Αυτά τα παιδιά είναι ουσιαστικά η πρόοδος κύριοι του Συλλόγου της ελληνική χιονοδρομία και θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα παντού και πάντα. Quote www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted February 2, 2009 Αυτά τα παιδιά είναι ουσιαστικά η πρόοδος κύριοι του Συλλόγου της ελληνική χιονοδρομία και θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα παντού και πάντα. ...και θα χαρω να τα δω και τελη Μαρτιου στο βουνο και μεσα Απριλη... για να τους δωσω και παλι προτεραιοτητα Απο την αλλη πραγματικα απορω με την υπομονη πολλων, περιμενοντας στην ουρα της Στυγας εστω και για ενα τεταρτο, οταν στην αγκυρα περιμενες το πολυ 5λεπτο! Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted February 2, 2009 Το μόνο αρνητικό που θέλω να σημειώσω εγώ είναι η αδικαιολόγητη διαμαρτυρία μερικών ανεκδιήγητων ελληναραδων όπου έσκουζαν με τον χειρότερο τρόπο για το αν έπρεπε να έχουν προτεραιότητα στο lift τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες. Αυτά τα παιδιά είναι ουσιαστικά η πρόοδος κύριοι του Συλλόγου της ελληνική χιονοδρομία και θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα παντού και πάντα. Είναι πράγματι στενόχωρο το ότι στη Δάφνη, ο προπονητής του Βόλου έπρεπε να απαιτήσει παρέμβαση υπευθύνου για να μπορέσουν τα παιδιά να προηγηθούν εν μέσω γκρίνιας από τους υπολοίπους. Και αυτό σε μία ημέρα (χθες) κατά την οποία έκανα ακόμη και 20 λεπτά (στη Στύγα), διαγκωνιζόμενος στην ουρά. Κατά τα λοιπά, ένα άνετο Σάββατο (ιδίως στις 09.00), με μόνο πρόβλημα για μένα -που δεν ήξερα το βουνό και τις πίστες- την ομίχλη και μία κουραστική Κυριακή λόγω κόσμου, αλλά με τόσο ωραίο καιρό. Τουλάχιστον, την Κυριακή τα σύννεφα έφευγαν γρήγορα. Περαιτέρω, υποθέτω ότι πολλοί εδώ μέσα μπορούν να αξιολογήσουν τις φωτογραφίες που αναρτά ο ΤΕΟ και τα άλλα παιδιά. Κατά συνέπεια, γιατί να γίνεται όλη αυτή η ιστορία για τα posts του ΤΕΟ; Εκτός και αν παίζονται τέτοια συμφέροντα τα οποία εγώ αγνοώ (π.χ. ο ΤΕΟ μας παραπλανά για να πουλήσει 15 καφέδες παραπάνω ή το XKK έχει ως εγκάθετο στο forum τον ΤΕΟ για να κόψει 15 κάρτες παραπάνω). Μήπως είμαστε λίγο υπερβολικοί; Αγαπητέ ΤΕΟ, η κόρη μου, πάντως, χάρηκε πολύ για τη γνωριμία. Και κάτι που μάλλον δεν αφορά πολλούς. Η παρέα δοκίμασε τρεις εκπαιδευτές για τα παιδιά μέσα στο ΣΚ. Δεν παρακολούθησα τα μαθήματα και δεν είμαι ο ειδήμων για να αξιολογήσω το επίπεδο τεχνικής, μπορώ όμως να πω ότι ενθουσιάστηκα από την επαφή των εκπαιδευτών με παιδιά 6, 7 και 9 ετών (ιδιαίτερα ενθυμούμενος δάσκαλο σε άλλο ΧΚ που προέτρεπε το μαθητή "Σήκω πάνω ρε μ...". Μετά από τρεις ώρες ιδιαίτερο, η μικρή μου κόρη ήταν χαμογελαστή και χαρούμενη. Το μόνο είναι ότι, με τόση αναμονή στα lifts, η μισή και πλέον διάρκεια του μαθήματος πάει χαμένη στην ουρά. Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
snowholic 2,056 Report post Posted February 2, 2009 ...και θα χαρω να τα δω και τελη Μαρτιου στο βουνο και μεσα Απριλη...για να τους δωσω και παλι προτεραιοτητα Απο την αλλη πραγματικα απορω με την υπομονη πολλων, περιμενοντας στην ουρα της Στυγας εστω και για ενα τεταρτο, οταν στην αγκυρα περιμενες το πολυ 5λεπτο! Aβολος αναβατηρας Γιωργο, ειδικα οταν τον χρησιμοποιουν ταυτοχρονα 2 skiers διαφορετικου υψους. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted February 2, 2009 Aβολος αναβατηρας Γιωργο, ειδικα οταν τον χρησιμοποιουνταυτοχρονα 2 skiers διαφορετικου υψους. Λάθος αναβατήρας για λάθος κλίση εδάφους.. Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
bomberman 56 Report post Posted February 2, 2009 (edited) Aβολος αναβατηρας Γιωργο, ειδικα οταν τον χρησιμοποιουνταυτοχρονα 2 skiers διαφορετικου υψους. +1 γιαυτό πάω πάντα μόνος (είμαι 1.92) Φριδακια. Οσο και να ηθελα μεχρι εκει εφτασα. Δεν αντεχα αλλο. Alcatraz, έσπασες κανένα απο τα φριδάκια? Edited February 2, 2009 by bomberman Quote Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted February 2, 2009 Λάθος αναβατήρας ... για λάθος κλίση εδάφους ... χαχαχα !!! όντως λάθος κλίση εδάφους .... έπρεπε, να σχηματιστούν αλλιώς οι πλαγιές, στην ορογενετική πτύχωση του Χελμού πριν 50 εκατομμύρια χρόνια .... θάλεγα, ότι είναι μια χαρά η αγκυρούλα, και την παίρνουνε και ψηλοί και κοντοί μαζί, και χοντροί και αδύνατοι ... ... και να την παίρνετε δυό δυό για να μην καθυστερούμε τζάμπα ....!!! το κόλπο της είναι στην εκκίνηση, να πιάνετε το κοντάρι της ΟΣΟ το δυνατόν πιο ψηλά, για να το οδηγήσετε ανάμεσα σας .... και στην διαδρομή, αν έχετε πρόβλημα ισορροπίας, να κολλάει ο ένας πάνω στον άλλον ... (ώμο με ώμο αν είναι του ίδιου ύψους ...) κι εγώ με 1,90 ύψος ανέβαινα μιά χαρά με τα παιδιά μου όταν ήταν μικρά ... και συνεχίζω μια χαρά (δόξα σοι ο Θεός !!!) να ανεβαίνω με την κόρη μου 1,67 τώρα ...... Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted February 2, 2009 έπρεπε, να σχηματιστούν αλλιώς οι πλαγιές, στην ορογενετική πτύχωση του Χελμού πριν 50 εκατομμύρια χρόνια .... tongue.gif τωρα που το ξαναείδα όντως φαίνεται αστείο! Αλλα φαντάζομαι καταλαβαινεις τι εννοω έτσι? θάλεγα, ότι είναι μια χαρά η αγκυρούλα, και την παίρνουνε και ψηλοί και κοντοί μαζί, και χοντροί και αδύνατοι ...... και να την παίρνετε δυό δυό για να μην καθυστερούμε τζάμπα ....!!! το κόλπο της είναι στην εκκίνηση, να πιάνετε το κοντάρι της ΟΣΟ το δυνατόν πιο ψηλά, για να το οδηγήσετε ανάμεσα σας .... και στην διαδρομή, αν έχετε πρόβλημα ισορροπίας, να κολλάει ο ένας πάνω στον άλλον ... (ώμο με ώμο αν είναι του ίδιου ύψους ...) κι εγώ με 1,90 ύψος ανέβαινα μιά χαρά με τα παιδιά μου όταν ήταν μικρά ... και συνεχίζω μια χαρά (δόξα σοι ο Θεός !!!) να ανεβαίνω με την κόρη μου 1,67 τώρα ...... Δεν θα ήταν όμως πιο απλό και λογικο να είχαν τοποθετήσει έναν άλλου τύπου συρομενο αναβατήρα ωστε να μην χρειαζονται "κόλπα" για να το χρησιμοποιήσεις? Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
bomberman 56 Report post Posted February 2, 2009 (edited) χαχαχα !!!όντως λάθος κλίση εδάφους .... έπρεπε, να σχηματιστούν αλλιώς οι πλαγιές, στην ορογενετική πτύχωση του Χελμού πριν 50 εκατομμύρια χρόνια .... θάλεγα, ότι είναι μια χαρά η αγκυρούλα, και την παίρνουνε και ψηλοί και κοντοί μαζί, και χοντροί και αδύνατοι ... ... και να την παίρνετε δυό δυό για να μην καθυστερούμε τζάμπα ....!!! το κόλπο της είναι στην εκκίνηση, να πιάνετε το κοντάρι της ΟΣΟ το δυνατόν πιο ψηλά, για να το οδηγήσετε ανάμεσα σας .... και στην διαδρομή, αν έχετε πρόβλημα ισορροπίας, να κολλάει ο ένας πάνω στον άλλον ... (ώμο με ώμο αν είναι του ίδιου ύψους ...) κι εγώ με 1,90 ύψος ανέβαινα μιά χαρά με τα παιδιά μου όταν ήταν μικρά ... και συνεχίζω μια χαρά (δόξα σοι ο Θεός !!!) να ανεβαίνω με την κόρη μου 1,67 τώρα ...... δεν ξέρω πάντως εμένα πίάνεται το μισό μου λοκομέρι με το συμπάθειο (δεν έχω παιδάκια για να προπονηθώ!) Edited February 2, 2009 by bomberman Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted February 2, 2009 Πιστεύω ότι αν υπήρχε πιατάκι αντί για άγκυρα, τελικά θα εξυπηρετούσε περισσότερο κόσμο και ταχύτερα καθώς θα έπεφταν λιγότεροι και θα χανόντουσαν πολύ λιγότερες άγκυρες. Τώρα, όπως έχουν τα πράγματα, 1/4 πηγαίνει άδειο ακόμα και σε μέρες με τρελές ουρές. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted February 2, 2009 Δεν θα ήταν όμως πιο απλό και λογικο να είχαν τοποθετήσει έναν άλλου τύπου συρομενο αναβατήρα ωστε να μην χρειαζονται "κόλπα" για να το χρησιμοποιήσεις? όπως; Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted February 2, 2009 όπως; Πιστεύω ότι αν υπήρχε πιατάκι αντί για άγκυρα, τελικά θα εξυπηρετούσε περισσότερο κόσμο και ταχύτερα καθώς θα έπεφταν λιγότεροι και θα χανόντουσαν πολύ λιγότερες άγκυρες. +1 Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted February 2, 2009 Λαθος κανετε και οι δυο... και εγω την φοβομουν αλλα χθες την πηρα δικαβαλο με ενα πιτσιρικα που ηταν δεν ηταν 1.60 . Κανενα προβλημα. Προβλημα εχουμε εμεις που δεν ξερουμε πως να την παρουμε. Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
bomberman 56 Report post Posted February 2, 2009 Λαθος κανετε και οι δυο...και εγω την φοβομουν αλλα χθες την πηρα δικαβαλο με ενα πιτσιρικα που ηταν δεν ηταν 1.60 . Κανενα προβλημα. Προβλημα εχουμε εμεις που δεν ξερουμε πως να την παρουμε. χαρά στο κουράγιο σου, εγώ όταν το κάνω αυτό η πρέπει νάμαι όλη την ώρα σκυφτός, η πρέπει να φύγω από την άγκυρα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted February 2, 2009 Σε αυτο που λές ALCATRAZ δεν έχεις άδικο αλλά: Εγω το θέμα το μετράω αλλιως: Έχουμε εναν τελείως αρχάριο που δεν έχει ξαναπάρει ουτε απλό πιατάκι ούτε την άγκυρα των Καλαβρύτων. Ο αρχαριος στο πιατάκι θα δυσκολευτει τις 5-6 πρώτες φορες που θα το χρησιμποποιήσει και μετά θα είναι οκ. Αυτο (με απόκλιση στον αριθμό των φορών που θα χρειαστει να πέσει για να μαθει) το έχω δει σε όλους τους φίλους-γνωστους που πρωτοάρχισαν να πέρνουν πιατάκι. Μετα δεν ξαναείχαν πρόβλημα.. Στην άγκυρα τώρα, ο ίδιος αρχάριος θα χρειαστει τουλάχιστον τις διπλάσιες φορες για να μαθει να την χρησιμοποιεί σωστα, κάτι που ίσως ποτε δεν πρόκειται όμως να πραγματοποιήσει γιατι πάντα θα εχει δίπλα του εναν αλλο ανθρωπο με διαφορετικο σωματότυπο και διαφορετικη εμπειρια να επηρεάζει τον αρχαριο μας.... Γιατι θα πρέπει να συμβαίνει αυτο? Και ως αποτέλεσμα να δημιουργειται πρόβλημα στην χρήση του αναβατηρα, αλλα και να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών? (που έχουν υπάρξει) Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted February 2, 2009 όπως; το πρόβλημα δεν είναι βέβαια στα λιφτ .... το πρόβλημα είναι στους σκιέρ και στους SBs, Οι οποίοι εννοούν να προσπαθούν να πάρουν ένα λίφτ χωρίς να ξέρουν το πως και κυρίως χωρίς να έχουν δοκιμάσει 2-3 ή και 13 φορές, σε μέρες χωρίς κόσμο ... είναι και αυτό δείγμα της χιονοδρομικής παιδείας .... έτσι λοιπόν βλέπεις πχ τον σκιέρ ή τον SBερά να αποπειράται και 3 και 4 φορές να ανέβει στην άγκυρα ή στο πιάτο της Δάφνης, χωρίς να ξέρει πως αφού ποτέ δεν του έχει δείξει κάποιος, και από πίσω του να περιμένουν μιλιούνια οι δυστυχείς ... γιατί δεν αφιερώνει μια μέρα χωρίς κόσμο, που θάναι μόνος του, ώστε να μάθει το λίφτ; η άγκυρα λοιπόν (Τ-bar κατά τους ξένους), είναι για να την παίρνουνε δυό δυό .... και είναι κατασκευασμένη για τέτοιες κλίσεις !!! ο λόγος, που δεν χρησιμοποιείται πιατάκι σε τέτοιες κλίσεις είναι διότι στο πιατάκι υπάρχει ενεργητική μυική συμμετοχή κατά την ανάβαση *, πράγμα που θα έκανε την ανάβαση ιδιαίτερα κουραστική .... ενώ το T bar την κάνει παιχνίδι .... (έχω κάνει διαδρομή κοντά 3 χιλιομέτρων με άγκυρα (με ενδιάμεσο σταθμό, όπου άφηνες την μία και έπαιρνες καπάκι την άλλη !!!) και όλα ήταν μιά χαρά ... καλύτερο λοιπόν είναι να μάθουμε τα λιφτ, και να δείξουμε και στους φίλους μας το πως, παρά να λέμε αβασάνιστα, λάθος λιφτ κλπ κλπ *: αυτός είναι ο λόγος που τα πιατάκια χρησιμοποιούνται σε ήπιες κλίσεις και για σχετικά μικρές αποστάσεις, ενώ οι άγκυρες χρησιμοποιούνται σε πιο απότομες κλίσεις ή/και για μεγάλες αποστάσεις .... Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted February 2, 2009 Προβλημα εχουμε εμεις που δεν ξερουμε πως να την παρουμε. ....Δεν νομίζω να έχουμε εμείς το πρβλμ αλλά όλοι οι άλλοι που συνεχως ψάχνουν να βρούν οτιδήποτε αρνητικό για το Χκκ...... Δεν λέω ότι δεν έχει τα αρνητικά του (κάθε χκ άλλωστε) αλλά έχει γίνει κουραστικό από κάποια συγκεκριμένα άτομα να θάβουν όλη την ώρα το χκκ. Μια το χιόνι δεν είναι έτσι και είναι αλλιώς......... την άλλη η Στυγα έχει ουρά...... την άλλη η άγκυρα είναι λάθος....... Μήπως έχετε μπερδεψει λιγο τα Καλάβρυτα με τις Αλπείς............ή γουστάρετε να το θάβετε μονίμως.......?! Στο φινάλε μην ξαναπάτε Καλάβρυτα ρε.......να πηγαίνετε στα άλλα που είναι τέλεια χκ με πούδρα χιονι καθημερινά και με τέεεεελειους αναβατήρες....... Ελεος κάθε λίγο κ λιγάκι............! Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites