Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Nickel

χ/κ Καλαβρύτων

Recommended Posts

....Δεν νομίζω να έχουμε εμείς το πρβλμ αλλά όλοι οι άλλοι που συνεχως ψάχνουν να βρούν οτιδήποτε αρνητικό για το Χκκ...... :lol:

Δεν λέω ότι δεν έχει τα αρνητικά του (κάθε χκ άλλωστε) αλλά έχει γίνει κουραστικό από κάποια συγκεκριμένα άτομα να θάβουν όλη την ώρα το χκκ.

Μια το χιόνι δεν είναι έτσι και είναι αλλιώς.........

την άλλη η Στυγα έχει ουρά......

την άλλη η άγκυρα είναι λάθος.......

Μήπως έχετε μπερδεψει λιγο τα Καλάβρυτα με τις Αλπείς............ή γουστάρετε να το θάβετε μονίμως.......?! ;)

Στο φινάλε μην ξαναπάτε Καλάβρυτα ρε.......να πηγαίνετε στα άλλα που είναι τέλεια χκ με πούδρα χιονι καθημερινά και με τέεεεελειους αναβατήρες....... :P:lol:

Ελεος κάθε λίγο κ λιγάκι............! :angry::angry::angry:

over-poulover εμείς προσπαθούμε να δουμε το πρόβλημα της αγκυρας (δεν υπάρχει?) απο καθαρά πρακτικης-τεχνικης σκοπιας. Ούτε μίση βγάζουμε για το ΧΚΚ ούτε κομπλεξ έχουμε ;)

Νομίζω πως το βλέπεις λάθος..:P

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Μηπως και μια μικρη βοηθεια απο τον λιφτιερη θα βοηθουσε? οπως εχω δει επανειλλημενα στο εξωτερικο..

Χθες o lifterman ηταν εκει και βοηθουσε. Και δεν ειναι ο μονος που βοηθα.

Δεν ειναι υποχρεωση του, οσο ασχημα και αν μας ακουγετε,

αφου η κυρια δουλεια του ειναι η σωστη λειτουργια του αναβατηρα

και η έγκαιρη ακινητοποίηση αυτου σε περιπτωση πτωσης.

Το κακο ηταν το τι βρισιδια και μουρμουρες ακουσε απο καποιους

που δεν μπορουσαν να σταθουν ορθιοι ουτε στο ισιωμα...

Αμα κατσετε στη βαση του lift για καμμια ωρα θα δειτε το ποσο *%*#@&%

ειμαστε πολλες φορες και εμεις οι πελατες...

έτσι λοιπόν βλέπεις πχ τον σκιέρ ή τον SBερά να αποπειράται και 3 και 4 φορές να ανέβει στην άγκυρα ή στο πιάτο της Δάφνης, χωρίς να ξέρει πως

αφού ποτέ δεν του έχει δείξει κάποιος, και από πίσω του να περιμένουν μιλιούνια οι δυστυχείς ...

γιατί δεν αφιερώνει μια μέρα χωρίς κόσμο, που θάναι μόνος του, ώστε να μάθει το λίφτ;

το δυσάρεστο δε στην υπόθεση αυτή είναι ότι τα βάζουν όλοι με τον άνθρωπο που είναι στα λιφτ, ζητώντας του να

βοηθάει όσους δεν γνωρίζουν, και επιπλέον εγκαλώντας τον, αν δεν το κάνει (προχθές μάλιστα κάποιος εκτός εαυτού έβριζε χριστοπαναγίες

προς τον λιφτιέρη γιατί δεν βοηθούσε την φίλη του να πάρει το πιάτο της Δάφνης ....)

πρέπει να εννοήσουμε όλοι μας ότι:

- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ στο Job Description Function του λιφτιέρη, η υποχρέωση να βοηθάει τους μη γνωρίζοντες χιονοδρόμους ....

αν το κάνει, το κάνει από την καλή του καρδιά .... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΙΦΤΙΕΡΗΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ....

θερμή παράκληση, να μην μου την πέσετε, όσοι έχετε άλλη άποψη .... αυτή είναι η άποψη μου μετά από πολλά χρόνια χιονοδρομίας ....

- ΠΡΕΠΕΙ να είναι βασικό μάθημα, στην ύλη των εκκολαπτόμενων χιονοδρόμων, το ΤΙ κάνουμε και ΠΩΣ παίρνουμε ένα λιφτ ...

κανένας μας δεν γεννήθηκε ξέροντας ....

απλώς στην δική μας Ελληνική παιδεία, μόλις μάθουμε λίγο να τσουλάμε, θεωρούμε πρέπον και επιτακτικό να πάρουμε, την επόμενη μέρα, την άγκυρα ...

και βέβαια, μας φταίει μετά, κατά σειράν, ο λιφτιέρης, το λιφτ, η κλίση του εδάφους, και η διεύθυνση του χιονοδρομικού ....

το χειρότερο είναι, ότι αυτή την δική μας macho συμπεριφορά, την περνάμε και στις επόμενες γενιές ....

βλέπουμε πχ τα πιτσιρίκια να παραβιάζουν κάθε έννοια σεβασμού στην σειρά του λιφτ ... προσπερνώντας κατά κύματα από δεξιά και αριστερά ...

επικαλούμενα την παραδοσιακή ανοχή που έχουμε απέναντι στα παιδιά .... και κανείς μας δεν τα παρατηρεί ....

έτσι βέβαια, τα παιδιά μας μεγαλώνουν, ακόμη και στο σκι, εθισμένα από πολύ μικρά στο ότι μπορούν να κοροιδέψουν, να προσπεράσουν, να μην σεβαστούν την αναμονή, χωρίς καμμία συνέπεια ....

- τέλος, η δική μου γνώμη (panpanou), είναι ότι το κάθε χιονοδρομικό κέντρο, θα πρέπει να αφαιρεί την κάρτα οποιουδήποτε ανθρώπου

παραφέρεται είτε με τα λόγια (βρίζει, χυδαιολογεί κλπ κλπ), είτε με τις πράξεις (επικίνδυνη χιονοδρομία, βία), μέσα στα όρια ευθύνης του ....

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

Σαν καλός κάφρος που είμαι , δεν βάζω ΚΑΝΕΝΑΝ άγνωστο διπλα μου στην άγκυρα γιατί απειλείται ...ο ζωτικος μου χώρος ! (κάνω πλάκα αλλά και όχι...)

Κάποια φορά θυμάμαι μου ζήτησε ένας , μάλλον με παρακάλεσε, να πάρουμε την άγκυρα μαζί. Εγώ τον έκοψα και δεν πέρασε ένα δευτερόλεπτο για να καταλάβω οτι είναι ατζαμής.(= ταλαιπωρία) Του λέω κοφτά και με ύφος αλλά θέλοντας να τον πικάρω καλή τη θελήσει "ΟΧΙ δεν πέρνω την άγκυρα με άλλον γιατί τρελένομαι" χαχα ! Λοιπον ο τύπος εκνευρίστικε και άρχιζε να φωνάζει στον λιφτιέρι "και τι οργάνωση είναι αυτή , και να του πάρετε την κάρτα , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ " λολ λολ λολ

Βέβαια δεν ισχύει το ίδιο όταν παίζει κάποιο θυληκό που να θέλει βοήθεια ,αλλά αυτά εννοούνται έτσι; Η άγκυρα σε αυτή την περίπτωση είναι μια καλή περίπτωση ...λιφτ... (τεσταρισμένο ) :rolleyes:

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Λαθος κανετε και οι δυο...

και εγω την φοβομουν αλλα χθες την πηρα δικαβαλο με ενα πιτσιρικα

που ηταν δεν ηταν 1.60 :rolleyes: . Κανενα προβλημα.

Προβλημα εχουμε εμεις που δεν ξερουμε πως να την παρουμε.

Συμφωνω με το Γιωργο....

....Προβλημα εχουμε εμεις που δεν ξερουμε πως να την παρουμε.

Ποιά;.....Aααα! την άγκυρα;Ε!δεν είναι και καλύτερη από τον καναπέ του σπιτιού4c837a1.gif

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Παιδια το lift ειναι τελειο, το βαζεις στην πλατη και ανεβαινεις σφαιρα και ξεκουραστα σε 2 λεπτακια πανω, τι λεμε τωρα, εγω δεν φοβαμαι να το παρω και με καποιον που δυσκολευεται και το εχω κανει πολες φορες, λεγοντας του δυο πραγματακια πως να το χρησημοποιει στην επομενη θα το παιρνει μονος του.

wipika οταν εχεις κι'αλλον διπλα σου και αυτος στην πλατη το βαζει; :lol: .

DALTONS POW ROBBERY.....

wipika οταν εχεις κι'αλλον διπλα σου και αυτος στην πλατη το βαζει; :lol: .

Τι θες να σου πω οτι το βαζουν και δυο στον κ...λο :lol::lol:

Επειδή ο panpanou πριν μίλησε για σωστο τρόπο χρήσης της άγκυρας...Wipika το να την βάζεις στην πλάτη και να ανεβαίνεις το θεωρεις σωστό τρόπο?

Τι θες να σου πω οτι το βαζουν και δυο στον κ...λο :lol::)
τουλαχιστον αυτο ειναι το σωστο :D

DALTONS POW ROBBERY.....

το πρόβλημα δεν είναι βέβαια στα λιφτ ....

το πρόβλημα είναι στους σκιέρ και στους SBs, Οι οποίοι εννοούν να προσπαθούν να πάρουν ένα λίφτ χωρίς να ξέρουν το πως

και κυρίως χωρίς να έχουν δοκιμάσει 2-3 ή και 13 φορές, σε μέρες χωρίς κόσμο ...

είναι και αυτό δείγμα της χιονοδρομικής παιδείας ....

έτσι λοιπόν βλέπεις πχ τον σκιέρ ή τον SBερά να αποπειράται και 3 και 4 φορές να ανέβει στην άγκυρα ή στο πιάτο της Δάφνης, χωρίς να ξέρει πως

αφού ποτέ δεν του έχει δείξει κάποιος, και από πίσω του να περιμένουν μιλιούνια οι δυστυχείς ...

γιατί δεν αφιερώνει μια μέρα χωρίς κόσμο, που θάναι μόνος του, ώστε να μάθει το λίφτ;

η άγκυρα λοιπόν (Τ-bar κατά τους ξένους), είναι για να την παίρνουνε δυό δυό .... και είναι κατασκευασμένη για τέτοιες κλίσεις !!!

ο λόγος, που δεν χρησιμοποιείται πιατάκι σε τέτοιες κλίσεις είναι διότι στο πιατάκι υπάρχει ενεργητική μυική συμμετοχή κατά την ανάβαση *,

πράγμα που θα έκανε την ανάβαση ιδιαίτερα κουραστική .... ενώ το T bar την κάνει παιχνίδι ....

(έχω κάνει διαδρομή κοντά 3 χιλιομέτρων με άγκυρα (με ενδιάμεσο σταθμό, όπου άφηνες την μία και έπαιρνες καπάκι την άλλη !!!) και όλα ήταν μιά χαρά ...

καλύτερο λοιπόν είναι να μάθουμε τα λιφτ, και να δείξουμε και στους φίλους μας το πως, παρά να λέμε αβασάνιστα, λάθος λιφτ κλπ κλπ

*: αυτός είναι ο λόγος που τα πιατάκια χρησιμοποιούνται σε ήπιες κλίσεις και για σχετικά μικρές αποστάσεις, ενώ οι άγκυρες χρησιμοποιούνται σε πιο απότομες κλίσεις ή/και για μεγάλες αποστάσεις ....

ε λοιπόν αυτο δεν το ήξερα.

Νόμιζα οτι η μόνη διαφορά ειναι στην μεταφορική ικανότητα.

Thnks Panpanou

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

τουλαχιστον αυτο ειναι το σωστο :lol:

Ειπα πλατη για να μη πω κωλο και με φαω κανενα ban γιατι τα τρωω που και που εγω αυτα... :)

Τελος παντων το lift ειναι μια χαρα και μη ψαχνεστε για καυγα...

Ειπα πλατη για να μη πω κωλο και με φαω κανενα ban γιατι τα τρωω που και που εγω αυτα... :)

Τελος παντων το lift ειναι μια χαρα και μη ψαχνεστε για καυγα...

:lol:

Δύο snb μαζί μπορούν να ανέβουν ?

Ναι μπορουν

ski και snb ? άλλο συνδυασμό έχουμε ?

και σκι με σνοουμπορντ μπορουν

δεν ξερω αν μπορει να τραβηξει η αγκυρα κανενα snowmobile, αλλιως δεν μπορω να σκεφτω αλλο συνδυασμο! :lol:

volkl_2011_unlimited-ac-30.png

Το μόνο αρνητικό που είχε η αγκυρα για τα παιδάκια και καμια κοπελίτσα παλιά ήταν που έπρεπε να την αφήσεις με το που έφτανες στον δρόμο ενώ ήταν "στρεσαρισμένη" και ηθελε μια κάποια δύναμη, αν ήταν και παγωμένη και γλύστραγε ακόμα χειρότερα... κατα τα άλλα αν προσέχεις να μην πατήσεις το σκι/σνδ του γείτονα σου ή να μπερδευτουν τα κλιπς της μποτας (οταν τα εχετε ανοιχτά και ενωνεται μποτες) τότε είναι θέμα συνηθειας να την χρησιμοποιειται ακόμα και με παιδάκια και δεν θα έχετε κανενα πρόβλημα.

αν ηταν πιατο τότε οι ουρες θα ήταν μέχρι την Στύγα.

Βέβαια οι άγκυρες ευθύνονται για πολύ κουφά ατυχήματα... ρωτήστε την Yota στο Καπρουν που "τουμπαρε" ο παππους δίπλα της και της κάρφωσε το σκι του στο στόμα της και τρέχαμε για ράμματα :lol: ή να δείτε snowboarder να ανεβαινει σερνοντας γιατι έπεσε και κραταει η άγκυρα το σανίδι του :)

Βέβαια οι άγκυρες ευθύνονται για πολύ κουφά ατυχήματα... ρωτήστε την Yota στο Καπρουν που "τουμπαρε" ο παππους δίπλα της και της κάρφωσε το σκι του στο στόμα της και τρέχαμε για ράμματα blink.gif ή να δείτε snowboarder να ανεβαινει σερνοντας γιατι έπεσε και κραταει η άγκυρα το σανίδι του tongue.gif

άουτς.. :lol:

Ληστεία με λεία 23.000 ευρώ σημειώθηκε στα Καλάβρυτα, με θύμα τον ιδιοκτήτη της καφετέριας που λειτουργεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

http://www.skifun.gr/forum/index.php/topic...22.html#msg8822

Του κάτω σαλε... την Κυριακη το βραδυ ... Ο ενας παραδοθηκε ηδη... ο άλλος έχει εξαφανιστει... τα λεφτά έχουν βρεθεί... Με bodyguard θα κατεβαίνω από το βουνό...!!!!

Ευτυχώς ο άνθρωπος είναι καλά... Από κει και πέρα...

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif