Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
kostasbmw

ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Recommended Posts

Πιστεύω ότι τόσο σε κράτημα στο χιόνι, όσο και σε δυνατότητα εκκίνησης σε παγωμένη ανηφόρα, τα πανιά αποδίδουν καλύτερα από τα χιονολάστιχα. Για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω όμως + το ότι ενδέχεται να μην τα φοράς την στιγμή που θα συναντήσεις απρόσμενα σημείο με πάγο, είναι προτιμότερα τα ελαστικά με την νιφάδα.

Make Parnassos Great Again!

Mα το λυπάμαι γι'αυτο δεν θέλω να βάλω αλυσίδες....

Οταν εννοω οτι κάνουν την ίδια δουλειά εννοώ ότι από οπου σε ξεκολλάει το ένα το ίδιο κάνει και το άλλο...ενώ η αλυσίδα παει ενα κλικ πανω....

την τσαντα με τις αλυσιδες δεν την βγαζω ποτε απο το αμαξι, ακόμα και το καλοκαίρι

με μελτέμι ειναι πολύτιμες, οσο πιο βαριες τοσο πιο καλα για την ομπρελα :flower:

πάρε πανιά....

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

βαγγο ας αρχισουμε από τά βασικα. Τι αυτοκινητο πήρες και τι διάσταση φοράει?:-):-)

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Nissan Xtrail 225/65/17 Yokohama Geolandar

Ποιος σου ειπε να πουλησεις το θωρηκτο?

Πήρα άλλο θωρηκτό! :evil:

Nissan Xtrail 225/65/17 Yokohama Geolandar

Με τέτοιο προφιλ, δε θα έχεις πρόβλημα με αλύσίδες.

Εκτός αν είναι πολύ μαλακά τα λάστιχα.

Yokohama Geolandar ποιά;

Edited by Pant

Practice makes perfect

Πήρα άλλο θωρηκτό! :evil:

Θα σου προτεινα τις thule ανεπιφυλακτα. ανεβαινω στο βουνο με bmw πισωκινητο και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος 2 χρονια τωρα. Μπαινουν / βγαινουν πανευκολα και δεν χρειαζεται να υπαρχει κατι μονιμο επανω στον τροχο ωστε να κουμπωσουν.

Για την τιμη που λες κανε μια ερευνα online στο idealo.de

Ειναι αρκετα πιο οικονομικες απο αυτα που ζηταν στην Ελλαδα

Ποιες thule λες, Χρήστο;

Λεω για τις K Summit... Φανταστικες απλα λογω πισω κινησης θελει προσοχη το τιμονι

Ναι τις εχω υπόψιν μου αλλά και πάλι δεν έχει κραδασμούς το αυτοκίνητο όπως με τις κοινές αλυσίδες;

Βαγγέλη πόσες φορές την σεζόν θα βάλεις αλυσίδες σε ένα 4κίνητο αυτοκίνητο? Μάλλον καμία..

Δες κόστος ανά χρήση και δες τι σε συμφέρει να αγοράσεις

• Like 3

Ναι τις εχω υπόψιν μου αλλά και πάλι δεν έχει κραδασμούς το αυτοκίνητο όπως με τις κοινές αλυσίδες;

Κανονικοτατα...

Βεβαια εχεις σχετικο ψηλο προφιλ....ξεφουσκωσε και λιγο τα λαστιχα

εγω θα σου προτεινα για του χρονου να βαλεις ολσιζον λαστιχο...3 χρονια τωρα με ναβαρα που ανεβαινουμε στο βουνο δεν ειχαμε ποτε κανενα θεμα και δεν χρειαστηκε ποτε να βαλουμε αλυσιδες...οσο για φετος παρε πανια μη το σκεφτεσαι καν...καλοταξιδο τ εργαλειο φιλε!!!

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Λοιπόν Βαγγέλη καταρχήν καλορίζικο και καλοτάξιδο. Να υποθέσω ότι είναι το τελευταίο μοντέλο. Το προηγούμενο φορούσε 215 / 60/17 και 215 / 65/16. Το καινούργιο φοράει 225/65/17.Αλήθεια είναι η προσθιοκίνητη ή η τετρακίνητη έκδοση?

Λοιπόν ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Αφού όπως είπες του χρόνου θα βάλεις χειμερινά, ότι αντιολισθητικό σύστημα και να φορέσεις φέτος θα πρέπει να το αγοράσεις με σκεπτικό να το κρατήσεις και του χρόνου που με το καλό θα αλλάξεις λάστιχα. Οπότε ως γνωστόν χειμερινά και κουβέρτες δεν πάνε μαζί. Εννοείται ότι θα πάρεις αλυσίδες , και μάλιστα τις πιο φτηνές. Πόσο νομίζεις ότι θα τις φορέσεις άλλωστε. Εγώ με πισωκίνητο BMW και χειμερινά έχω γύρω στα 10 χρόνια να φορέσω αλυσίδες, με το Atos δε, δεν θυμάμαι ούτε τι χρώμα είναι το κουτί τους. Είναι παντελώς λάθος να επενδύσεις σε ένα σύστημα το οποίο ουσιαστικά από του χρόνου θα σου είναι άχρηστο.30, 40 , 50 άντε 60 ευρώ το πολύ και πολλά είναι.

Εάν είχες κανένα περίεργο χαμηλωμένο εργαλείο τότε ναι, να συζητήσουμε για ψιλές αλυσίδες, πανιά, spikes και οποιαδήποτε άλλη παπαριά κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Ως γνωστόν αλυσίδες έχουμε πάντα μαζί μας είτε έχουμε πανιά, είτε φυσικά έχουμε χειμερινά. Οπότε θα αγοράσεις μια και καλή τις αλυσίδες που θα έχεις για back up από του χρόνου. Χειμερινά έτσι και αλλιώς δεν έχεις πολλές επιλογές,σε διστάσεις εννοώ. Καταρχήν τσέκαρε εάν μπορείς να βάλεις 16άρες στο αυτοκίνητο. 16άρες βγαίνουν σίγουρα για το προηγούμενο μοντέλο . Εάν λοιπόν βρείς 16άρες θα παίξεις σε 225/70/16 ή σε 215/75/16 όπου ουσιαστικά είναι το ίδιο βήμα. Τσέκαρε το παρακάτω link που ίσως σε βοηθήσει.: https://tiresize.com/calculator/

Εάν δεν μπαίνουν 16άρες τότε αναγκαστικά θα μείνεις στην ίδια διάσταση . Οπότε βάση των χειμερινών διαστάσεων που θα φοράς του χρόνου θα αποφασίσεις για το ποιες αλυσίδες θα πάρεις φέτος.

Φιλικά

Σπύρος

• Like 2

Αν ηταν να ανεβαίνω μόνο Βασιλίτσα Χρήστο ουτε all season δεν θα έβαζα....έλα Παρνασσό να δεις ωραίο παγοδρόμιο τον δρόμο, που δεν το έχεις δεις ποτέ έτσι Βασίλω....μόνο πάγο ομως χωρίς χιόνι!

Βασίλη dust τι εννοείς;Ότι δεν έχει κραδασμούς ή ότι είναι ευαίσθητο σ'αυτούς;

Μάλλον για πανιά με βλέπω φέτος και του χρόνου χιονολάστιχα....

Αν ηταν να ανεβαίνω μόνο Βασιλίτσα Χρήστο ουτε all season δεν θα έβαζα....έλα Παρνασσό να δεις ωραίο παγοδρόμιο τον δρόμο, που δεν το έχεις δεις ποτέ έτσι Βασίλω....μόνο πάγο ομως χωρίς χιόνι!

Βασίλη dust τι εννοείς;Ότι δεν έχει κραδασμούς ή ότι είναι ευαίσθητο σ'αυτούς;

Μάλλον για πανιά με βλέπω φέτος και του χρόνου χιονολάστιχα....

Βαγγέλη εάν πάρεις πανιά , του χρόνου με τα χειμερινά θα χρειαστείς έτσι κι'αλλιώς αλυσίδες για να σου ομορφαίνουν το πορτ μπαγκάζ. Καλύτερα πάρτες από τώρα. τα πανιά είναι απλά πεταμένα λεφτά από την στιγμή που θα αλλάξεις λάστιχα του χρόνου.

• Like 1

Σπύρο το τετρακίνητο είναι.Έχεις δικιο σε αυτο που λες ότι αν πάρω αλυσίδες είναι επένδυση.

Μάλλον θα μείνω στις ίδιες διαστάσεις που βγάζει και το Nokian wr suv3 που θέλω σε αυτή τη διάσταση.

Εγω βαγγελη πιστευω πως δεν θα εχεις θεμα γενικα.ουτε με αλυσιδες ουτε χωρις.

Αν κρίνω από τα 5 μόλις στενά σημεία επαφής σε κάθε λάστιχο, η αποτελεσματικότητα τους μάλλον περιορίζεται στο να σε ξεκολλήσουν, όχι στο να σου προσφέρουν καλύτερο κράτημα σε δύσκολους χιονισμένους ή παγωμένους δρόμους. Παρόλα αυτά, υποθέτω ότι είναι μια λύση (ανάγκης) για αυτοκίνητα στα οποία υπάρχει υπερβολικά μικρή απόσταση από τον θόλο για να χωρέσουν αλυσίδες και χρειάζεται γρύλος για να βάλεις πανιά.

Α, και πρέπει να βάλεις/βγάλεις... 10 διαφορετικές "δέστρες". :hope:

Make Parnassos Great Again!

Όποιος ταξιδέψει Ιταλία ας τσεκάρει για χειμερινά λάστιχα . Από 15/11/17 έως 15/4/2018 είναι πλέον υποχρεωτικά και στην Ιταλία με έναν μήνα περίοδο χάριτος. Χειμερινά λάστιχα ή αλυσίδες .

Δημήτρη αλυσίδες και στις χρεώνουν. Είμαι Ιταλία από χθες και τις πλήρωσα κανονικά.