Jump to content
Χρήστος Λάππας

Προβληματα του βουνου απο λαθροβοσκους

Recommended Posts

τα ταιζουν καλα για να εχουν μπολικο φρεσκο γαλατακι τον χειμωνα :lol:;):P

Τώρα καλάλαβα γιατί οι επισκέπτες προτιμούν το ΧΚΚ, όχι για σκι, αλλά για τον καφέ τους με ΓΑΛΑ.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Άρα το ΧΚΚ δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το θέμα. Μπας και είναι δικά του τα γίδια;

ΟΥΔΕΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΟΝ

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

Τα σχόλια σου βέβαια τα έκανες εδώ, (αφού για τα γίδια τι να σχολιάσεις:lol::

"Tελικά... τι ισχύει... ? Έπεσε η πελατεία ...ή 'οχι...? Αποφασίστε τελικά αν με αυτά που κάνουν εκεί... χάνουν ή όχι πελάτες...

Μεταξύ μας υπάρχουν στηχεία... που λένε μόνο την αλήθεια... αλλά μάλλον το κέντρο δεν θέλει να μοιραστεί μαζί μας... Και ένας λόγος κατά την γνώμη μου είναι ότι όταν δημοσιεύτηκαν τα ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΧΕΙΑ ΤΟΥ SITE και πολύ σωστά ο παροχέας έγραφε για ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ που σαφέστατα εννοούσε... ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ/ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ IP κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να ειρωνευτούν ... τους πραγματικούς επισκέπτες (καθώς και την Διοίκηση του Κέντρου) ωσάν πελάτες ενός κατώτερου... νοηματικού ή πνευματικού επιπέδου... και φυσικά... με μαθηματικό ρεαλισμό να βγάλουν και τον ετήσιο τζίρο του ΧΚ ... μεγαλύτερο από όλων των ΧΚ της χώρας... μαζί...!!! Και αυτό από τους ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ SITE...!!! Τέτοια σοβαρότητα αντιμετώπισης στατιστικών... "Οπως στρώσεις... θα κοιμηθείς..." έτσι δεν είναι...?"

Περιμένω ακόμα την χωρητικότητα της Στύγας, από τότε που δήλωνες ότι δεν χρειάζεται νέο λιφτ για να μην γίνεται συνοστισμός στις πίστες. Ως ειδικός ΧΚΚαλαβρυτολόγος, δεν μπορεί θα το ξέρεις.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

1. Off Topik...

2. Το αν έχει κάνει το ΧΚΚ κάτι για την κατάσταση προφανώς δεν το γνωρίζεις... Κάνε την ερευνά σου να δεις αν έχουν πράξει σωστά αφού σε καίει τόσο και μετα κοινοποίησε μας τα αποτελέσματα... Εγώ προσωπικά ξέρω ότι έχει κάνει... χωρίς να εισακούγεται πουθενά... αλλά δεν κινδυνολογώ...

3. Τι δεν σχολίασα για τα γίδια...? Έκανα μια πρόταση προς το ΔΣ και περιμένω απάντηση

4. Τι σε πείραξε στο ποστ/σχόλιο μου...? Την πραγματικότητα καταγράφω και φρεσκάρω μνήμες.

5. Τσιμπάς πολύ εύκολα και μου δίνεις την εντύπωση ότι περιμένεις να δεις πότε θα ποστάρω για να μου επιτεθείς προσωπικά... διότι έτσι εκλαμβάνω και το τελευταίο σου ποστ. Καλαβρυτολόγοι λιφτολόγοι κλπ είναι άλλοι... Εγω δεν είμαι καν Καλαβρυτινός ούτε καν βουνίσιος... Ενας άσχετος Αθηναίος είμαι με καταγωγή από το Αγρίνιο...

6. Γιατί δεν σχολίασες στην αντίστοιχη ενότητα του ΧΚΚ το ποστ μου... και το κάνεις εδώ...?

7. Εξήγησα ότι το ΧΚΚ χρειάζεται επέκταση οπωσδήποτε για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους χιονοδρόμους επισκέπτες του και οτι με ένα αποσυμπλεκόμενο στην Στύγα δεν λύνεται το προβλημα... Ήμουν σαφής ότι με την εγκατάσταση αποσυμπλεκόμενου στην θέση του σημερινού αργού λιφτ θα έχουμε υπεράριθμους χιονοδρόμους σε μια ήδη κορεσμένη (για μένα) πίστα... Ψάχνεις για αριθμούς και χάνεις την ουσία του πράγματος... Μεταξύ μας... με αυτό το ύφος δεν θα σου απαντούσε οποιοσδήποτε ακόμα και για το πιο ασήμαντο θέμα... πόσο μάλλον εγώ που δεν έχω και καμία υποχρέωση...

Φιλικά

Τέο.

ΤΕΟΧΑLAΝDRI θα σε παρακαλούσα να μην γίνει η ανταλλαγη απόψεων/διαφωνιών/ιδεών, ανταλλάγη προσωπικών επιθέσεων/χαρακτηρισμών μεταξύ εσένα και του mil.

Ευχαριστω

For the Moderating Team

Αl_Foutzin

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

Ψάχνεις για αριθμούς και χάνεις την ουσία του πράγματος...

Μιας που κάθεσαι... δε μετράς τα αιγοπρόβατα της φωτογραφίας να βρούμε τη χωρητικότητα των αμνοερηφίων σε ανάλυση 640Χ800; :P

Εκτός από 1-2 ποστ που προσπάθησαν να μας κατατοπίσουν για το θέμα, οι υπόλοιποι κλωθογυρνάμε στα (γ)ίδια και στα (γ)ίδια.

Ακόμα κι αν κάποιος να ήθελε να συμπληρώσει ή να ρωτήσει κάτι σε αυτή την ενότητα πλέον θα το θεωρεί άσκοπο. :P

Αυτός που τα κατάφερε στη ζωή του είναι αυτός που έζησε ωραία, που χάρηκε και αγάπησε δυνατά.

Αυτός που άφησε ένα καλύτερο κόσμο απ’ αυτόν που βρήκε, εκτιμούσε την ομορφιά της γης και κατάφερε να το εκφράσει.

Αυτός που σταθερά έψαχνε ότι καλύτερο στους φίλους του και τους έδινε ότι καλύτερο είχε.

Ποιανού η ζωή ήταν έμπνευση και η μνήμη του ευλογία.

Δ.Χ.

Αυτό που επισημαίνει η BOOZER είναι πολύ σωστό.

Προσπαθήστε να κρατήσετε τα γραφόμενα σας κοντα σε σχέση με το θέμα του τίτλου.

Γενικα τα ποστς γυρω απο τα Καλάβρυτα "ξεφεύγουν" εύκολα..ας κρατήσουμε και κανενα στα όρια του θέματος..

ΤΕΟΧΑLAΝDRI θα σε παρακαλούσα να μην γίνει η ανταλλαγη απόψεων/διαφωνιών/ιδεών, ανταλλάγη προσωπικών επιθέσεων/χαρακτηρισμών μεταξύ εσένα και του mil.

Ευχαριστω

For the Moderating Team

Αl_Foutzin

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

και τι να φανε ρε Χρησταρα τους κορμους; ;) ;)

DALTONS POW ROBBERY.....

Η περιοχή μας είναι γεμάτη χορτολιβαδικές εκτάσεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμολάνε τα κατσίκια στην κορφή του λόγγου μέσα στο δάσος όπου είναι εγγυημένο ότι θα κάνουν ζημιά στα έλατα.

Νίφει!

αφου ειναι λαθροκατσικα στο πυκνο δασος θα τα πανε και οχι στα λιβαδια

DALTONS POW ROBBERY.....

Ο τσοπάνης ήταν 200 μέτρα πιο πέρα και τα χάζευε. Και με τα σκυλιά που ήταν δίπλα του ούτε που τόλμησα φυσικά να πλησιάσω να τον ρωτήσω γιατί τα πάει μέσα στο δάσος! :P

Νίφει!

καλα εκανες γιατι τα τσοπανοσκυλα δεν αστειευονται :D:P :P :D

DALTONS POW ROBBERY.....

Τα τσοπανόσκυλα είναι το λιγότερο που μπορείς να πάθεις. Πολύ από αυτούς είναι και λαθροκυνηγοί. Είναι εύκολο λοιπόν να κουβαλούν μαζί τους τα σύνεργα.

γιατι εμεις δεν θα εχουμε μαζι μας τα συνεργα; :P :P :P :P

DALTONS POW ROBBERY.....

Η βοσκηση εχει περασει στα δικαιωματα των Δημων οι οποιοι μοιραζουν την εκταση του καθενος ηθελε να βοσκησει λαμβανοντας μαλιστα και ενα εφαπαξ μικρο ποσο. Προηγουμενως ομως η αρμοδια τοπικη Δασικη Αρχη εχει οριοθετησει την εκταση προς βοσκη.

Γι αυτο η Δασικη αρχη πιθανον να εχει εκδωσει δασικη απαγορευτικη διαταξη (ΔΑΔ) για περιοχη που ανηκει διοικητικα στο Δημο, στην οποια κρινει οτι πρεπει να απαγορευτει η βοσκηση (λογω προηγουμενης φωτιας ή για οποιους αλλους λογους θεωρει).

Να σημειωθει οτι εκ του νομου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η βοσκηση γιδιων σε ελατα(Δασος) ΠΑΝΤΑ, ενω επιτρεπεται η βοσκηση προβατων στο ελατοδασος πλην του πυρηνα των Εθνικων Δρυμων οπου απαγορευεται κατηγορηματικα. Επισης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η βοσκηση γενικα σε αναδασωτεα εκταση.

Τελος υπαρχουν και καποιες εξαιρεσεις οσον αφορα στη βοσκηση προβατων στα ελατα, οπως σε ακτινα 500μ απο χωρους αναψυχης, αρχαιολογικους χωρους κλπ.

Αυτονοητο οτι απαγορευεται η βοσκηση σε ιδιωτικες εκτασεις( χωραφια,ελιες, αμπελια κλπ) μη ανηκοντες σε δασος, χωρις την εγγραφη συγκαταθεση του ιδιοκτητη.

Οι νομοι που διεπουν τη βοσκηση

1) Ειναι η ΔΑΔ (δασικη απαγορευτικη διαταξη) για καθε περιοχη του εκαστου Δημου αν εκδιδει η αρμοδια Δασικη Αρχη και το αρθρο 276 παρ. 1 του ΝΔ86/1969 σε συνδυασμο με το αρθρο 277 και 278 του ΝΔ 86/1969.

Η τιμωρια σε παραβαση της τοπικης ΔΑΔ ειναι στο αρθρο 268 παρ.2 και 3 του ΝΔ 86/1969 και οι ποινες αναφερονται στα αρθρα 381 και 382 του Ποινικου Κωδικα.

2) Παρανομη βοσκη σε δασικη και αναδασωτεα εκδοση: Aρθρο 70 παρ.1 εδαφιο 4 του Ν.998/79 οπως αντικατασταθηκε με το αρθρο 29 παρ. 1 του Ν 2081/92 και η τιμωρια ειναι φυλακιση ενος ετους και χρηματικο προστιμο εως 3000 ευρω ( στους υποτροπους επιβαλλεται διπλασιο χρηματικο προστιμο χωρις ανασταλτικο χαρακτηρα με δικαιωμα μετατροπης της ποινης.

Σε επομενο μηνυμα μου θα αναφερω χαρακτηριστικα αποσπασματα των οικειων αρθρων των νομων και φυσικα μπορω να σας στειλω οποιονδηποτε νομο θελετε.

http:www.arahova.net

http:www.meteo.gr/stations/arahova

http:www.meteo.gr/stations/parnassos1950

http:www.meteo.gr/stations/parnassos

Χοντρικα δηλαδη, το Δασαρχειο οριοθετει την καθε περιοχη που ανηκει στο Δημο, για βοσκηση, εξαιρουμενου του Δασους , της αναδασωτεας εκτασης καθως και τυχον ΔΑΔ που εκδιδει για οποια αλλη περιοχη θεωρει οτι πρεπει να απαγορευτει η βοσκηση.

Ο καθε Δημος μετα, μοιραζει την εκταση στους ενδιαφερομενους, εισπραττοντας και καποιο ποσο απο τους βοσκους.

http:www.arahova.net

http:www.meteo.gr/stations/arahova

http:www.meteo.gr/stations/parnassos1950

http:www.meteo.gr/stations/parnassos

μα το μέγα πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οτι πάσχουμε απο νόμους, αλλα απο την τήρηση τους...

αυτο ηθελα να πω και γω

και αυτους που βοσκουν λαθραια ποιος τους ελεγχει;

DALTONS POW ROBBERY.....

η μίζα/φακελάκι/λαδωμα είναι ένα σύνθετο φαινόμενο...

επιφανειακά

πχ εγώ συμφωνω κατα ένα μέρος με το φακελάκι/δώρο των γιατρών γιατι τους θεωρώ κακοπληρωμένους σε αντίθεση με τις περισσότερες χωρες τις ευρώπης.

επισης σημαντικό πρόβλημα στο "λαδωμα" δεν ειναι μονο αυτός που τα παίρνει αλλα και αυτός που τα δίνει και γιατί τα δίνει... :wub: Φταίει το σύστημα όταν λαδώνουμε για να καλυφθεί η παρανομία μας? Ή φταίει μόνο αυτός που τα πήρε και το κάλυψε... Φταίει αρκεί να μην ήταν για δική μας δουλίτσα :) γιατί όταν είναι για δική μας δουλειά τότε το καυχιόμαστε στους φίλους μας...

καλά υπάρχουν και εξωφρενικές μίζες που είναι για κρέμασμα μιας και επηρρεάζουν μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού αρνητικά...

αλλά το πρόβλημα είναι βαθιά ριζωμένο στον Ελληνα και μακάρι οι νέοι άνθρωποι να μπορέσουν να κάνουν ένα βήμα εμπρός γι''αυτο...

Ναι, είναι αλήθεια ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας είναι οι πλεόν κακοπληρωμένοι της Δημόσιας Διοίκησης.

Για πες μου Νickel αν συμφωνείς έστω και εν μέρει με το φακελάκι των γιατρών, τότε αυτομάτως αυτοί οι λίγοι που δεν τα παίρνουν τι είναι;

Αυτό κι αν είναι συμβιβασμός με την διαφθορά! Και ναι, κάθε λάδωμα, κάθε ποσό είναι ζημιογόνο για τον κρατικό μηχανισμό και ακόμη περισσότερο για τους λίγους ανθρώπους που προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε τη δουλειά μας ευσυνείδητα χωρίς να μας αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και οι εξωτερικοί σαν να είμαστε ελέφαντες. Γιατί άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας όταν στην συνείδηση του κόσμου είσαι ευθύς εξαρχής.

Δεν θα ήταν προτιμότερο να είμαστε κοινωνικά ενεργοί πολίτες και να ζητούμε να καλοπληρώνονται οι γιατροί μας;

Αυτή η συζήτηση έχει πολύ βαθιές και επικίνδυνες προεκτάσεις και δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε ολοκληρωμένη συζήτηση μέσα από το φόρουμ για ευνόητους λόγους.

Φιλικά,

Ρένα