Jump to content

wraith

Μέλος ΕΣΤΟΥΧ
 • Content Count

  5,797
 • Joined

 • Days Won

  39

 Content Type 

Profiles

Forums

Calendar

Κατηγορίες Περιεχομένων

Νέα

Ανακοινώσεις - Events

Gallery

Everything posted by wraith

 1. Εξαιρετική επιλογή της διοίκησης. Νέα, φρέσκα πρόσωπα με νέες ιδέες και όρεξη για δουλειά και χωρίς καμία σύνδεση με το παρελθόν (αμαρτωλό και μη).
 2. Το βασίζεις κάπου αυτό ή είναι εκτίμησή σου;
 3. Επίσης άκρως ελληνικό και εκπληκτικό είναι ότι οι παραχωρησιούχοι στον δρόμο Αθηνών-Θεσσαλονίκης είναι 3.
 4. Δεν είναι έτσι Μάνο...αν οι τιμές των διοδίων είναι παράλογες θα γεμίζουν οι επαρχιακοί (που πολλοί περνάνε μέσα από χωριά), με ότι σημαίνει αυτό.
 5. Άμα έχει και ομίχλη, βάλε flatline στο Ski Tracks
 6. Χρήστο ήμουν αρκετά σαφής: Βάλε 25 λεπτά πατημένος και με καθαρό δρόμο. 10 λεπτά να παρκάρεις, να ξεφορτώσεις, να αλλάξεις μπότες κτλ. 20 λεπτά να φτάσεις κορυφή Βάκχου. Βάλε και άλλα 5 για τα λοιπά, να η ώρα. Και όλα αυτά με άδειο δρόμο και χωρίς ουρές σε λιφτ και με το να μην χρειαστείς να βγάλεις κάρτα στο ταμείο. Το ότι από την προσμονή ο χρόνος αυτός μας φαίνεται μηδαμινός, δεν αλλάζει τα πραγματικά δεδομένα της απόστασης και της δυνατότητας των λιφτ!
 7. Κοίτα, αν είσαι Αράχωβα μόνιμα όπως λες, οποιαδήποτε πολύποντη κάρτα και να βγάλεις, πλην της 80αρας θα την κάνεις απόσβεση. Στα πρακτικά τώρα, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό και οικονομικά βιώσιμο να πηγαίνεις κάθε μέρα για 1-2 κατεβασιές όπως λες. Σκέψου ότι πρακτικά από την ώρα που θα φύγεις από Αράχωβα μέχρι να κάνεις την πρώτη σου κατεβασιά στην καλύτερη θες 1 ώρα. Βάλε κάτω και τα έξοδα: κάρτ, καύσιμα, νερά, φαγητά κτλ. Καλύτερα να πηγαίνεις πχ 2-3 φορές επιλεγμένες με βάση τον καιρό, την διάθεσή σου, τον κόσμο κτλ, μέσα στην εβδομάδα και να κάθεσαι όλη μέρα.
 8. Εγώ δεν πιστεύω ότι γίνονται αυτά τα πράγματα...
 9. Από Προυσσό η καταγωγή μου. Φέτος όχι...λόγω ανωτέρας βίας! Πέρσυ πήγαμε Άγραφα για 5 μέρες, χώρια από το χωριό. Φανταστικά μέρη!
 10. Καλωσήλθες πατριώτισσα! Από μέσα Καρπενήσι η καταγωγή;
 11. Το να πάχυνες από τότε που το δοκίμασες, δεν σου πέρασε από το μυαλό;
 12. Μην μπερδεύεστε με τις έννοιες...μετά την ADSL που χρησιμοποιεί το γνωστό καλώδιο χαλκού από το τηλεφωνικό κέντρο (όπου έφτανε οπτική ίνα) του ΟΤΕ μέχρι το σπίτι, έχουμε τις εξής τεχνολογίες: VDSL ή Fiber-To-The-Cabinet (FTTC): περνάει οπτική ίνα από το τοπικό κέντρο του ΟΤΕ μέχρι τις νέες καμπίνες που εγκαθιστούν (ΚΑΦΑΟ)...από εκεί ως το σπίτι υπάρχει χαλκός. Να ξέρετε επίσης ότι μέχρι το κυτίο του ΟΤΕ που έχετε σπίτι σας είναι ευθύνη του παρόχου το όποιο πρόβλημα υπάρχει. Η εσωτερική καλωδίωση, δικιά σας. FTTB: οπτική ίνα έως το κτήριο. Είναι περισσότερο επαγγελματική λύση. FTTH: οπτική ίνα μέχρι το σπίτι...όπου με ειδικό μόντεμ όπως λέει και ο jorge_ver έχουμε σύνδεση υψηλής ταχύτητας και ποιότητας. Πέρα από κάποιους τυχερούς στη Νέα Σμύρνη (πιλοτικό πρόγραμμα Forthnet/Nova) και τις όποιες περιοχές καλύπτει η Inalan, όπου και έχουν FTTH, η υπόλοιπη Ελλάδα έχει ως επι το πλείστον ADSL ή VDSL. Στο κομμάτι του VDSL, στις πιο καινούριες καμπίνες που εγκαθιστούν υπάρχει και η δυνατότητα για ταχύτητες 100MBps. Στις πιο παλιές έως 50. Αν οι χρονισμοί που έχετε είναι χαμηλοί, κοιτάξτε πρώτα τις πρίζες σας και τα καλώδια από την πρίζα στο modem. Αν το κτήριο είναι παλιό, είναι πολύ πιθανόν να έχουν φθαρεί τα καλώδια. Αν είναι καινούριο με καλώδια UTP τότε το πρόβλημα μάλλον είναι από το ΚΑΦΑΟ ως το σπίτι και αξίζει να το κυνηγήσετε.
 13. Εγώ να ευχαριστήσω με τη σειρά μου όλους τους συμμετέχοντες για το πολιτισμένο και ουσιαστικό διάλογο που έγινε. Καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ. εύχομαι.
 14. Κοντά στα 20 cm έριξε στον Παρνασσό. Κολώδες αρκέτα
 15. Κοντά στα 20 cm έπεσαν τελικά...αρκετά κολώδες απ' ότι μου είπανε. Στη σελίδα του ΧΚΠ πάντως δίνουν για αύριο ακριβώς τα ίδια λιφτ/πίστες.
 16. Πάνω ρίχνει καλά και χωρίς αέρα! https://www.facebook.com/arahovameteo/videos/1811569845802257/
 17. Daily Ski pass για Σαββατοκύριακα & αργίες https://www.yellowday.gr/eleutheros-xronos/daily-ski-pass-gia-sabbatokuriaka-kai-argies-98bbc994-d147-416b-cd18-76b76551adc3?utm_source=yellowday_newsletter&utm_medium=own-properties&utm_content=body6-1_xionodromiko+velouxi&utm_campaign=ydnewsletter_02012018&utm_term=
 18. Ημερήσιο Ski Pass για το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου για Καθημερινές & Σαββατοκύριακα (από 7€) https://www.regroup.gr/default/388/city/11/deals/5871/xionodromiko-mainalou-hmerhsio/
 19. Μάνο, βιάζεσαι...πάντως πέρσυ και πρόπερσυ ήταν μια χαρά. Λάθη έγιναν και γίνονται και μάλιστα εγκληματικά (πχ εισητήρια φέτος, ημέρα χιονιού πέρσυ, διαχείρηση σχολών). Αλλά από την άλλη αρκετά πράγματα λειτουργούν σωστά και ίσως με πιο σταθερό επίπεδο υπηρεσιών από άλλ Χ.Κ. της Ελλάδας. Θέλω να γίνω επαγγελματίας τουρίστας σκιερ αλλά δεν βρίσκω χορηγούς!
 20. Δεν είμαι επάνω ρε συ! Ότι μαθαίνω από τη γυναίκα μου που είναι δασκάλα! Sent from my LG-H815 using Tapatalk
 21. Φρεσκάρισμα ~3-5 εκατοστά. Πολύ ομίχλη επάνω. Sent from my LG-H815 using Tapatalk
 22. Αύριο και μεθαύριο για Παρνασσό τι να περιμένουμε; Sent from my LG-H815 using Tapatalk
 23. Πάντως σήμερα είχε περισσότερο κόσμο από τις προηγούμενες μέρες. Δεν ξέρω αναλογία επισκεπτών-χιονοδρόμων. Η χαμηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με χθες έσωσε αρκετά το όποιο χιόνι. Sent from my LG-H815 using Tapatalk
×
×
 • Create New...