Jump to content
Maro

Heliski σε Ελληνικά βουνά...

Recommended Posts

Ότι αναγράφεται εκεί Πάνο, περιλαμβάνεται στην προκεχωρημένη εκπαίδευση που περνούν όλοι οι χειριστές στο Στρατό.

Υπάρχουν και ειδικά αντικείμενα για πτήσεις σε χιονοσκεπείς περιοχές.(Μόλις χιόνιζε τα σηκώναμε και πετούσαμε ορεινή Κορινθία όταν ήμουν στα Μέγαρα). Τα υψόμετρα και οι συνθήκες δεν είναι ακραία στην χώρα μας. Αυτό που θέλει προσοχή, είναι καλός ελεγχος του καιρού και καλό είναι να προηγείται αναγνώριση των πεδίων απογείωσης και προσγείωσης και της γύρω περιοχής για εντοπισμό σημείων αναγκαστικής προσγείωσης.

Το σχέδιο πτήσης είναι τυποποιημένο έντυπο που συμπληρώνεται από τον κυβερνήτη.Δεν έχει διαφορά αν αποπροσγειώνεσαι από αεροδρόμιο ή άλλο πεδίο εκτός από κάποια επεξήγηση για τον προσδιορισμό του πεδίου.(Μπορεί να κατατεθεί και τηλεφωνικά)

Ο σχεδιασμός της αποστολής περιλαμβάνει καθορισμό σκελών -χρόνων-πορειών πτήσης, σταθμών -συχνοτήτων επαφής, εναλλακτικών δρομολογίων, μελέτη καιρού, ενημέρωση χαρτών, έλεγχο σωστικών μέσων, ενημέρωση επιβατών,υπολογισμό καυσίμου-ανεφοδιασμό και επίλυση των προβλημάτων βάρους -ζυγοστάθμισης και ορίων- επιδόσεων του Ε/Π.Αυτό γίνεται κάθε φορά κι ας έχεις κάνει την ίδια αποστολή 10 φορές.

Πάντως το ότι το Ε/Π ήταν μόνο υπό τον έλεγχο του ραντάρ της ΠΑ(μόνο αυτό το πιάνει εκεί πέρα έτσι κι αλλιώς) λέει πολλά.

Που να δεις να πετάς στο Αιγαίο από τις 02:00 μέχρι τις 04:30 με διόπτρες στα 100 πόδια με 25 κόμβους άνεμο και κάποια στιγμή να αντιλαμβάνεσαι ότι είσαι το μόνο μέσο σε πτήση στο πέλαγος και για μισή ώρα να μην έχεις επαφή με το ραντάρ!

Μάκη υπογράψατε καμιά υπεύθυνη δήλωση πριν την πτήση??

όχι Χρήστο, δεν υπογράψαμε Υ/Δ.

Επίσης, δεν δέχονται να βάζουν 5 επιβάτες (ή 4 αν είναι γεμάτο καύσιμα) καθώς και εξοπλισμό (σκι, σανίδια).

Αιτία το βάρος που ανέφερες και κανόνες ασφάλειας. :angry:

''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif

Αν υπογράψετε τότε να ανησυχείτε :angry: :angry:

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

εγω προσωπικα βγαζω το καπελο τους πιλοτους ελικοπτερων

και κυριως μετα το loop που εκανε ο αλλος με ενα απατσι πριν μερικα χρονια

Πάντως όσο καλά εκπαιδευμένος και να είναι κάποιος πιλότος και ότι σχέδιο πτήσης και να υπάρχει, στις κορυφές των βουνών και στα διάσελα ο καιρός και οι συνθήκες μεταβάλλονται συνεχώς...

Επομένως ο πιλότος πρέπει πολλές φορές να πάρει αποφάσεις της στιγμής που είναι εκτός σχεδίου.

Το ντύσιμο με πουκαμισάκι δεν με χαλαρώνει σε καμία περίπτωση.

Στη περιοχή της Monterosa πριν από χρόνια, εξαιτίας του αέρα που προέκυψε, ο πιλότος άλλαξε το δρομολόγιο της πτήσης και πέρναγε ξυστά από τις κόψεις και τους αυχένες των βουνών, με φοβερές ριπές ανέμου...Η προσγείωση ήταν αδύνατη και αναγκαστήκαμε να πηδήξουμε από το ελικόπτερο σε κόλαση αέρα και ψύχους...

Όχι , δεν τον ξέρω. Πρέπει να είναι ''παλιοσειρά'' :) (Δεν ξέρω κι αν προέρχεται από την Αεροπορία Στρατού)

αν και καθυστερημένα Χρήστο, ο πιλότος του 2ου βίντεο είναι ο Παναγιώτης Σπανός , αρχικυβερνήτης της Interjet , χειρiστής της Αεροπορίας Στρατού από το 1972 με πάρα πολλές χιλιάδες ώρες πτήσεις, πρόεδρος του συνδέσμου απόστρατων αξιωματικών χειριστών της Αεροπορίας στρατού (όπως μου μετέφερε κάποιος με pm στο youtube).

armada_alpha1.jpg

6179.gif

χειρiστής της Αεροπορίας Στρατού από το 1972 με πάρα πολλές χιλιάδες ώρες πτήσεις, πρόεδρος του συνδέσμου απόστρατων αξιωματικών χειριστών της Αεροπορίας στρατού (όπως μου μετέφερε κάποιος με pm στο youtube).

Ναι Μάκη, να σαι καλά για την ενημέρωση.

χειρiστής της Αεροπορίας Στρατού από το 1972

Κάτι τέτοια σε βοηθούν να αισθάνεσαι πολύ νέος <_< <_<

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Ναι Μάκη, να σαι καλά για την ενημέρωση.

χειρiστής της Αεροπορίας Στρατού από το 1972

Κάτι τέτοια σε βοηθούν να αισθάνεσαι πολύ νέος :P:P

Εμενα να δεις!!! <_<:)B)Ρε αυτος ειναι πιο μεγαλος κι απο μενα!! <_<

Τι να σας πω...δεν ξέρω πως είναι αυτό το συναίσθημα.

Εγώ τότε, αγέννητος ήμουν ακόμη ;) ;) ;):):P;)

armada_alpha1.jpg

6179.gif

αλήθεια φέτος πέταξε κανείς ή έχει εγκαταλειφθεί το σχέδιο?

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Μου δημιουργήθηκε μεγάλη εντύπωση και μάλιστα αρνητική ότι υπάρχει heliski στον Ολυμπο είναι κάτι που δεν το γνώριζα , είχα την εντοπίσει ότι δεν το επιτρέπαμε στο δρυμό του Ολυμπου ...https://www.luex.com/heliski-greece.html. http://www.heliskiadventures.com/heliski-greece/

Υ Γ Το μεταφερω εδώ από το θέμα #Σιβηρια και όχι μόνο #μετά από παρατήρηση συντονιστή

Απαγορεύεται λόγω συγκεκριμένης πρόβλεψης νομοθεσίας?

:shuriken:

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Απο οτι ξερω Υπηρχε για μια σαιζον στο παρελθον..... δεν νομιζω να υπαρχει πλεον.........

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Δεν θα έκανα ανάρτηση εάν δεν έβλεπα τα side.

έχουμε 2 εταιρίες που το προωθούν με συγκεκριμένο κόστος ... η μια από ότι κατάλαβα , η luxe , έχει μόνο Ολυμπο ενός η HHSG Heiski Creece δίνει και για Πίνδο έχουν ανάρτηση και videoclip , είναι αρκετά ακριβό σε συγκριση με άλλες περιοχές

Edited by vaggelis

το 2009 ειχε στο πισοδερι μόνιμο ελικοπτερο για 70 μερες για το αυτο θεμα :thumbup:

τους αφησαμε πισω σχεδόν 10 χρονια :yes

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

το 2009 ειχε στο πισοδερι μόνιμο ελικοπτερο για 70 μερες για το αυτο θεμα :thumbup:

τους αφησαμε πισω σχεδόν 10 χρονια :yes

υπάρχει και σήμερα, εάν υπάρχει γιατί δεν το προωθούν ;

Το να αναπτυχθεί και στην χώρα μας το heliski είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει την υποστήριξη , ακριβό για τα ελληνικά δεδομένα . Η αντίρρηση μου είναι για τον Ολυμπο , έχω υπόψη μου για την απαγόρευση και μου κάνει εντύπωση το ότι κάποιες εταιρίες έχουν άδεια εκτός και αν είναι κοροϊδία που δεν το πιστεύω ......... οποίος βρεθεί στο συνέδριο ας θέση ένα ερώτημα

Edited by vaggelis