Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
PanosDrivas

Φωτοενημέρωση από το Χ.Κ. Παρνασσού

Recommended Posts

Πολύ εύστοχη η παρατήρηση σου η οποία δείχνει και αυξημένη ευαισθησία

ΑΛΛΑ

Δεν είναι δυνατόν η εκπλήρωση της υποχρέωσης του ενός αντισυμβαλλόμενου (πελάτης) μέσω της πληρωμής του εισητηρίου να είναι αυτονόητη και υποχρεωτική (ΣΩΣΤΟ)

ενώ

του άλλου να είναι υπό αίρεση (ΛΑΘΟΣ)

(Σε συνθήκες Μονοπωλίου ή Τουρκοκρατίας ίσως είναι αναπόφευκτο)

Αυτό απορρέει από το οξύμωρο να θεωρούμε ότι όταν κάποιος κάνει απλώς την δουλειά του πρέπει να του λέμε και μπράβο. ΟΧΙ .Το να κάνει κανείς την δουλειά του είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του. Μπράβο του αξίζει μόνο όταν πετύχει κάτι παραπάνω και φυσικά σε καμμία περίπτωση όταν κλαψουρίζει γιά το πόσο προσπάθησε. Η προσπάθεια είναι αυτονόητη και δεν αποτελεί ούτε καν νομιμοποίηση του μισθού. Ο μισθός νομιμοποιείται μόνο όταν η προσπάθεια οδηγήσει και σε αποτέλεσμα.

Ξέρω ότι η άποψή μου αυτή συχνά ακούγεται σκληρή και ίσως απάνθρωπη. Είναι πράγματι πολύ άβολη. Θεωρώ όμως ότι η ανοχή που δείχνουμε όλοι μας σε όλους (του εαυτού μας συμπεριλαμβανόμενου) σε λάθη, παραλείψεις, ολιγωρία κλπ είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος που ως χώρα είμαστε ουραγοί σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Ιπποκράτης

Ιπποκράτη,

δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου...

δεν λέω μπράβο γιατί έκαναν απλώς τη δουλειά τους! και όπως λέω και στους καινούργιους στο γραφείο καμιά φορά

κανείς από μας δεν πληρώνεται για να εμφανίζεται απλώς καθημερινά στη δουλειά,

σαφώς και πρέπει να φέρει και αποτέλεσμα!

Έτυχε απλώς να λάβω αυτό το "κερασάκι" εξυπηρέτησης από κάποιους υπαλλήλους,

που όταν λάβει ο πελάτης αισθάνεται ότι τον υπολογίζουν... όχι βέβαια σε σχετικά με τις πίστες.

Τώρα σχετικά με τους φίλους (τον ένα μόνο γνωρίζω προσωπικά)

που αναφέρουν τα απάτητα και τις καθημερινές,

έχω απλά να πω ότι φυσικά και ζούμε όλοι στον μικρόκοσμό μας

αφού δεν μπορούμε όλοι να την κάνουμε κοπάνα τις καθημερινές ή να κάνουμε σκι στα απάτητα...

Φυσικά υπάρχει αδικία σ'αυτή τη ζωή, γνωστόν...

δεν γίνεται να έχουμε όλοι τις ίδιες δυνατότητες!

Άρα, το λογικό ίσως είναι, αυτό που απάντησα στην παρατήρηση συμπαθέστατης κόρης συν-χιονοδρόμου,

όταν στην ουρά είπε: "Μπαμπά έχει πάρα πολύ κόσμο" (πολύ πριν ο κόσμος γίνει πραγματικά ΠΟΛΥΣ !)

"Ε! σε χιονοδρομικό είμαστε, αν θέλαμε να μη δούμε κανέναν άλλο άνθρωπο,

θα μπορούσαμε να πάρουμε τα σκι στην πλάτη και να ανεβούμε μια πλαγιά, για να την κατεβούμε μόνοι μας!

Ή να πάμε απ' την άλλη μεριά στα απάτητα..."

Απλό! αλλά όχι πάντα εφικτό και απ' όλους!

Δεν μου έχει τύχει Κυριακή να μην είναι πολύς ο κόσμος (με πρόβλεψη για καλό καιρό)

και να μην διαμαρτύρονται οι πάντες!

Και τα 30 € δεν είναι λίγα, προσωπικά δεν κάνω άλλα πράγματα για να κάνω σκι.

Τι να γίνει; άλλοι τα χαλάνε στα μπουζούκια... και πολύ περισσότερα! :lol::P

Έτσι που εξελίσσονται τα πράγματα ένα λέω: Να 'χουμε να χαλάμε, και πάλι καλά!

ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ!

Το ΧΚΠ δεν το βλέπω να κάνει επενδύσεις σε πίστες και λιφτ (και μακάρι να βγω λάθος)

Αφού το λένε και οι ίδιοι, απ' τους καφέδες των επισκεπτών βάζουν πιο πολλά!

Ίσως τελικά δώσουν μπόνους στους χιονοδρόμους, για να έχουν κάτι οι επισκέπτες να χαζεύουν! :P

Άλλο ;;;

Καλή σας νύχτα! :lol:

Βιβή

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

Πουθενά σε Γαλλία,Αυστρία, ΗΠΑ δεν μειώνονται οι τιμές ΧΚ όταν λόγω καιρικών συνθηκών κλείνουν ή δεν ανοίγουν αναβατήρες . θεωρούν ότι ο πελάτης του ΧΚ παίρνει αυτό το ρίσκο όταν επιλέγει να εκδώσει εισιτήριο. ΄

Θεωρώ την παραπάνω σύγκριση λίγο άστοχη γιατί στα ΧΚ του εξωτερικού που έχω επισκεφτεί επίσης:

1. ΔΕΝ χρεώνουν τα ΣΚ ή τις περιόδους high season διπλάσια τιμή.

2. Έχουν σε αρκετές περιπτώσεις μεγαλύτερο χιονοδρομικό πεδίο και αριθμό αναβατήρων, οπότε και το κλείσιμο κάποιων δεν επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία, όπως στα Ελληνικά ΧΚ.

Από κει και πέρα πιστεύω ότι το ζητούμενο για το ΧΚΠ πρέπει να είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών του σε σχέση με τις τιμές που χρεώνει. Τα τελευταία χρόνια σίγουρα έχουν γίνει πολλά προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά απομένουν πολλά ακόμα, με πρώτο και κύριο κατά τη γνώμη μου την αντικατάσταση των παλαιών αναβατήρων.

Αν ο Παρνασσός ήταν πραγματικά ένα σύγχρονο ΧΚ, πολύ λιγότερο νομίζω ότι θα μας απασχολούσε αν δώσαμε 30,24,15 € κλπ ανάλογα με το τι και πόση ώρα λειτούργησε.

2. Έχουν σε αρκετές περιπτώσεις μεγαλύτερο χιονοδρομικό πεδίο και αριθμό αναβατήρων, οπότε και το κλείσιμο κάποιων δεν επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία, όπως στα Ελληνικά ΧΚ.

Θυμαμαι στο La Tania που μια μερα ειχε 16 νομιζω λιφτ κλειστα! Αλλα δεν ενοιαζε κανεναν γιατι υπηρχαν αλλα 90 ανοιχτα! :P Αρα η συγκριση με χιονοδρομικα του εξωτερικου ειναι νομιζω άτοπη ως προς αυτο το ζητημα..Αν ειχαμε και αλλα 5-6 λιφτ στις ομορφες λακκες (οπως οι Γαλλοι ειχαν αλλα 90 ανοιχτα, αναλογικα αν με καταλαβαινετε τι εννοω) τοτε ναι να ειχε λογικη το παραπάνω επιχειρημα!

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

1) Ωρες ωρες νιωθω οτι ζω κάτι διαφορετικό στον Παρνασσό ή βρίσκομαι κάπου αλλου δεν μπορει...

....................................

2) Δεν ξέρω για εσάς εγώ ευχομαι να ζήσω και άλλες Κυριακές σαν αυτή...

1) Φυσικά βρίσκεσαι κάπου αλλού!!! Στον κόσμο σου!!! Βασικά ΔΕΝ βρέθηκες και ΔΕΝ πέρασες καλά ΕΝΤΟΣ των πιστών του ΧΚΠ, αλλά ΕΚΤΟΣ !!! Έχω λάθος;;; B)

Το πρόβλημα είναι η σχέση ικανοποίησης / κόστους για τις υπηρεσίες που προσφέρει το ΧΚΠ. Μπράβο σου που περνάς τόσο καλά και το χαιρόμαστε και καμαρώνουμε που είμαστε φίλοι σου ΑΛΛΑ αλλά αυτό ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ στις καλές υπηρεσίες του ΧΚΠ, αλλά στο γεγονός ότι έχεις καταφέρει να είσαι ανεξάρτητος κι αυτόνομος σε μεγάλο βαθμό. Κι αν πάρεις κι ορειβατικά σκι και δέστρες, θα είσαι κι εντελώς ανεξάρτητος. Τί θα πούμε τότε; Μπράβο στο ΧΚΠ που περνάνε τόσο καλά όσοι καταφέρνουν να ΜΗΝ έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του;;;;

2) Επομένως, ας ευχαριστήσουμε το ΧΚΠ που προσφέρει τη δυνατότητα στο 1/500στό των επισκεπτών του να χαίρονται το σκι στο ΕΚΤΟΣ terain του!!! :P:P

Α, βρε Νίκελ, σ΄ευχαριστώ γιατί μάλλον άθελά σου κι εντελώς αυθόρμητα, είσαι ακριβώς η ζωντανή απόδειξη των όσων υποστηρίζω!! :DB)

Βασικά, ούτε βαλτό να σε είχα!!! :P

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Τρίτη 10.03.09

Καιρός Λιακάδα, ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα, "μεγαλωμένη μέρα" , ισχυρός Δ άνεμος , θερμοκρασία γύρω στο 0oC , λειτουργία ομαλή Κελλάρια και Φτερόλακα, πίστες "φουσκωμένες" από το χιόνι, "σιδερωμένες" , παγωμένες το πρωί , μαλακές αργότερα .

Προβλέπονται Τετάρτη βράδυ, Πέμπτη πρωί νέα χιόνια με Δ,ΒΔ άνεμο.

"Φαίνεται" ένα ηλιόλουστο , φρεσκοχιονισμένο επόμενο Σ,Κ (14,15/3/2009)

Το βουνό είναι γεμάτο χιόνι, οι πίστες έχουν πολύ καλή βάση ιδίως στα Κελλάρια και αισιοδοξούμε , εάν δεν έχουμε αφύσικους νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες να χιονοδρούμε ικανοποιητικά έως ΠΑΣΧΑ!

Λειτουργία - Αναβατήρες-Πίστες, καιρού επιτρέποντος.

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας προβλέπεται κανονική λειτουργία ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, αναβατήρων και πιστών δηλ.,

Κελλάρια : Αφροδίτη, Ηρακλής, Περικλής, Ερμής ή Οδυσσέας, Αίολος ή Βάκχος, Φτερόλακα :Δίας, Παν (10) ,Ηνίοχος (6), Ήρα(7) ή Πυθίας (14) .

Δρόμοι

Ολοι οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί και στεγνοί. Οι οδηγοί όμως, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι πάντα με αντιολισθητικές αλυσίδες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΩΡΑΡΙΟ ΧΚΠ

Εναρξη λειτουργίας ΧΚΠ ώρα 08.00 (Σ,Κ, αργίες) (και 08.30 (καθημερινές)),

τελευταία άνοδο χιονοδρόμου 16.00 (Σ,Κ, αργίες) (και 15.30 (καθημερινές)),

τελευταία κάθοδος ΤηλεκαμΠ. Αφροδίτης 17.00(Σ,Κ, αργίες) (και 16.30 (καθημερινές)),

(+0,5 έως 1 ώρα ΠΑΡΑΤΑΣΗ ,καιρού επιτρέποντος ( επιθυμητά είναι θερμοκρασία χαμηλή - βοριαδάκια)

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

ΥΣ.

Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις σας , λυπούμαστε πραγματικά για την μη ικανοποίηση όλων των αιτημάτων σας.

Παρακαλούμε για την κατανόησή σας , αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργούμε το ΧΚΠ ακόμα και χωρίς αυτή , ζώντας την πράξη και όχι την θεωρία του. Το τι εννοούμε πράξη και το τι θεωρία μπορούμε να το αναλύσουμε στην ερχόμενη συνάντηση.

Πρός το παρόν σας ευχόμαστε απο καρδιάς να περνάτε-χιονοδρομείτε καλά ....όσο και όπου μπορείτε.

Τηλ. 22340 22700

Website: http://www.parnassos-ski.gr/

e-mail: pdrivas@etasa.gr

Σχεδόν απίστευτο ότι το κέντρο δουλεύει κανονικά σήμερα παρά την 50άρα που έδινε το snow-forecast. :P

Κρίμα (για εμένα). Έχασα μια πολύ καλή μέρα σκι. :P

Make Parnassos Great Again!

Σχεδόν απίστευτο ότι το κέντρο δουλεύει κανονικά σήμερα παρά την 50άρα που έδινε το snow-forecast. :P

Κρίμα (για εμένα). Έχασα μια πολύ καλή μέρα σκι. :P

Και εγω επίσης Χρήστο.......

Nickelακο ,αν με αυτο σου το ποστ θελησες να ενισχυσεις την επιχειρηματολογια της Γιωτας ,το πετυχες με το παραπανω....

(...και εμεις οι "κοινοι θνητοι" ???)

οσο για τα ποστ της Γιωτας.............. δεν θα μπορουσα να εκφραστω πιο εμπεριστατωμενα

Ας τα βάλουμε σε μια σειρά λοιπόν...

Και ας προσπαθήσουμε μέσα απο το φόρουμ να δούμε κάποια δεδομένα.

Το χιονοδρομικό κένρο Παρνασσού... είναι ένα πρωτόγονο χιονοδρομικό κέντρο (οπως όλα στην Ελλάδα).

Αν φτιαχνόταν τώρα με την "χιονοδρομική" εμπειρία που υπάρχει πλέον θα ήταν ενα εντελώς διαφορετικά στημένο κέντρο που θα χώραγε πολύ περισσότερο κόσμο με πολύ λιγότερα "σίδερα" και θα πρόσφερε πολυ καλύτερη χιονοδρομική εμπειρία.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε ξεριζωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των αναβατήρων και θα είχαν τοποθετηθεί μαζί με καινούρια για να φτιαχτεί ενα πραγματικό/βιώσιμο/ορθολογικό χιονοδρομικό. Δεν θα γίνει στο άμεσο μέλλον ίσως κάποτε να το χαρεί η κόρη μου... αν και αυτό που την "πιέζει" δεν είναι ποτε θα γίνει αλλα αν θα υπάρχουν χιόνια τότε... χμμ

Zουμε λοιπόν με αυτό που έχουμε. 13 λίφτ τα εξής 7 δηλαδή: Ηρακλής-Βακχος-6-Περικλής-Οδυσσέας -7-Διας με τον Δία ,το 7 και τον Οδυσσέα να είναι σε δευτερη μοίρα.

Μεν γιατί ο Δίας δουλευει πιο πολύ για τα εκτος πιστας κομμάτια παρά για την πίστα του, το 7 το ίδιο όταν έχει καλό χιόνι στα δέντρα και περιξ απατητα (καλή διαδρομή είναι και η 7α βέβαια και αξιζει να την κάνετε τωρα που έχει χιονι) και ο Οδυσσέας που γενικά μαζί με τον Δια είναι απο τα πιο προβληματικά συρόμενα και παιρνουν/επαιρναν αρκετά ρεπο.

Να σημειώσω εδώ ότι για χρόνια ο Διας δεν δουλευε καθόλου. Ο Δημήτρης Πάππος τον ξαναξεκινησε οταν ανελαβε υπευθυνος μέχρι που ψόφησε και τον ανέστησε ο ΠΔρίβας οταν ανέλαβε με μεγάλες προσπάθειες. (είναι και σε κακο/εκτεθιμενο σημείο είναι και ψοφίμι, βράστα) Το ίδιο ισχυει και για τον Οδυσσέα που δουλευε ζήτημα 1 μήνα τον χρόνο και 3 μήνες ήταν χαλασμένος/παγωμενος/χωμενος/χωρις χιονι/κλπ μεχρι που ο ΠΔριβας τον κατάφερε κουτσα στραβα να βγάζει την χρονιά εγιναν και καποια χωματουργικα ψηλά και μας δίνει πρόσβαση στην πολύ ωραία πιστα του στα απατητά του, αλλα και διοδο για την Φτερόλακα. συν οτι αποσυμφορίζει και τα αλλα λιφτ.

άρα στα λόγια έχουμε 13 λίφτ αλλά στην ουσία το μεγαλύτερο ποσοστό των χιονοδρόμων βολευεται με 4½.

Σε όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου οι αναβατήρες τους παθαίνουν ζημιές, έχουν προβλήματα απο την τελευταία χιονωση κλπ. Δυστυχώς ο Παρνασσός δεν έχει τόσα λίφτ ώστε να μην σε νοιάζει, αν δεν δουλέψει ένα απο τα επίμαχα λίφτ η χιονοδρομική εμπειρία πάει περίπατο απο τις ουρές που θα βρείς. αν αυτός είναι ο Ηρακλής τότε σε ένα καλό ΣΚ οπως αυτά που διανύουμε απο τα μέσα Φεβρουαριου τότε εξαφανίσου απο τα Κελλάρια.

Πως κινούμαι εγώ λοιπόν... Σε ένα ηλιολουστο ΣΚ χωρίς να υπάρχει καλό χιόνι εκτός πίστας και δουλευουν όλα. (Το Σάββατο θα παρκάρω Κελλάρια,Κυριακή Φτερολακα επι το πλειστον, αν ανεβαινω μετα της 9 τότε θα παω Φτερολακα ετσι και αλλιώς)

8.30 - 10.30 κάνω όσο πιο πολύ μπορώ Ηρακλή, αναλόγως την κίνηση θα μείνω λίγο Περικλή οταν πήξουν και τα 2 τότε πάω για κανα 2-3 βακχο ή/και 2-3 Οδυσσέα ... 12.30-13.30 φεύγω μέσω Οδυσσέα και πάω Σαχάρα καθομαι στην 6 μέχρι περίπου 14.30 και γυρίζω στα χαλαρα Κελλάρια μετά για να κάνω Περικλή- Ηρακλή.

Ενδιάμεσα μπορει να κάνω σπανια και κανενα ξέμπαρκο Τηλέμαχο...

Λογικά έτσι δύσκολα θα βρεις πάνω απο 5 λεπτά ουρά στα πιο επιβαρυμενα λιστ οσο κοσμο και αν εχει...εκτός και αν είναι η κυριακή στο 3ημερο Κ.Δευτερας... ε τότε καλύτερα πιεις πιο πολύ καφέ με θεα τις πιστες της Φτερολακας παρα να κανεις σκι.

Οταν το χιονοδρομικό στα Κελλάρια υπολειτουργεί και αναμενεται σχετικος κόσμος τότε ΠΑΩ ΦΤΕΡΟΛΑΚΚΑ (με το αμάξι μου)... Καλύτερα να κάνετε την 6 την 14 και την 7 ακομα και την Πίστα του Δία παρά να μπλέξετε σε 20λεπτες-30λεπτες ουρές. (καλύτερα να κάθομαι 15 λεπτά πάνω στο καρεκλάκι της 7 παρά 20 λεπτά στην αναμονη του Ηρακλη + την αναβαση) μπορεί η πίστα να είναι μικρότερη αλλα τα νευρα μου είναι πιο ήρεμα και μπορώ να κάνω καλύτερο σκι ακομα και εκει.

Την Κυριακή η 6 ειχε μέγιστη ουρά 1 λεπτό και ήταν η δική μου παρέα και η πίστα της ήταν πραγματικά σε πολύ καλή κατάσταση, οπως και της 14 αλλά και η 7α. Θα σας κάλυπταν πλήρως.

Υπήρχαν άνθρωποι που έκαναν σκι στη Φτερολακα μόνο πίστα και ήταν τρισευτυχισμένοι

Αν σας άρεσε και το εκτός πίστας τότε τα απάτητα πέριξ της 6 με το πανευκολο χιόνι θα σας έκανε να νιώσετε αυτο που ένιωσα και εγώ... Τι ωραία Κυριακή μακάρι να έχουμε και άλλες τέτοιες. Ουτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκα τι γινόταν στα Κελλάρια.

Όσον αφορά την αξία του εισητηρίου, δεν αμφιβάλλει κανεις ότι τα 30€ είναι παράλογα το ξέρουν και οι ίδιοι στην θεωρία. Στην πράξη βέβαια ακόμα και αυτό δεν φτάνει για να καλύψει τον κακό σχεδιασμό και την κακή οργάνωση σε όλα τα δημόσια μαγαζιά και μπαίνουν μέσα με τα τσαρούχια. (προβλημα τους... αλλα που επηρεάζει και εμας δυστυχως)

Σε κανενα χιονοδρομικό δεν υπάρχει τιμή καθημερινής και τιμή ΣΚ, υπάρχουν βέβαια περιοδοι με ακριβοτερα εισητηρια και με φτηνοτερα .

Αλλα σε αυτό φταίει η χιονοδρομική παιδεία των Ελλήνων (και αλλοι παραγοντες) και το χιονοδρομικό με φτηνότερη τιμή προσπαθεί την καθημερινη να προσελκύσει κόσμο να χαρεί καλύτερο και περισσότερο σκι και να μπαίνει και πιο πολύ μέσα :lol:

αν μου ελεγε το XKΠ δίνεις 35€ να το κλείσω όταν μαζεψει 1000 άτομα και να μην αφήσω άλλους θα τα έδινα ασυζητητί...

Στην προκειμένη περίπτωση το skidata έχει περιορισμούς και δεν ειναι τοσο ελαστικο... παλιά έλεγε ο ΠΔ τι δουλευει σημερα... α οκ... 8€ μονο για τους αναβατηρες 7και10 τώρα δυστυχώς η ελάχιστη είναι 15€ ή δεν δουλευει η Φτερολακκα αλλά μονο ολα τα κελλαρια 20€ τώρα θα πει 24€

Ναι γκρινιάζω για τις τιμές σε συγκριση με το χιονοδρομικό προιον του εξωτερικού αλλά αν το δω σαν μεμονωμένο έξοδο ακόμα και το 30αρι για 3 λίφτ φαίνεται πιο λογικό απο τα 7€ για να παιξεις ένα παιχνιδι στο bowling :lol: που τι στο διαολο εξοδα εχουν και κοστίζει τόσο ή να το πιω 2 ποτά σε 1 ώρα σε ένα μπάρ.

Όσον αφορά γιατί δεν μπόρεσε να ανοίξει όλα του τα λίφτ μετα απο 3ημερη κακοκαιρία... λέω ευτυχώς που άνοιξε οπως άνοιξε για εμάς που έχουμε πολύημερες κάρτες... :lol: oι μονοι κερδισμένοι είναι αυτο το target group.

Εγώ το μόνο που εχω να πω ειναι μπράβο στο ΧΚΠ και στο ΧΚΚαλαβρυτων που πλέον δουλευουν μετά απο τέτοιους καιρούς και χαλάλι το εισητηριο τους... Δεν θα ξεχάσω ποτέ μια ηλιολουστη και με απνοια Πεμπτη πριν 5-6 χρονια που έβαλα αλυσίδες απο το Ζεμενό και έλεγα θεέ μου τι πουδρα και τι σουπερ σκι θα κανω... και ο δρόμος απο Λιβάδι προς χιονοδρομικό ήταν κλειστός... και έμεινα με την πίκρα γιατί δεν ασχολιόταν κανείς τοτε.

Αρμα και Υοτα... γνωρίζετε/μαθαινετε την ελληνική χιονοδρομικη πραγματικότητα... Αν δεν έχετε καταλαβει τα όρια και το τι υπηρεσια μπορει να σας προσφερει το κάθε ελληνικό χιονοδρομικό και αν δεν πάρετε τα "μετρα" σας πως θα το χρησιμοποιείται τότε μόνο απο τύχη θα περνάτε καλά.

Με την μικρή διαφορά, οτι bowling μπορώ να παιξω και σπιτι μου με μπουκάλια Heineken, και επίσης ποτά μπορώ να αγοράσω απο το supermarket, ενώ σκι δε μπορώ να κάνω στην αυλή μου.

no friends on a powder day

αγόρασε playstation εχει καλά παιχνίδια...

η μπορείς και έτσι...

...οσο για τα ποστ της Γιωτας.............. δεν θα μπορουσα να εκφραστω πιο εμπεριστατωμενα

συμφωνώ κι επαυξάνω! όλα έχουν να κάνουν με strategic marketing, απλά.

"Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra

Ας τα βάλουμε σε μια σειρά λοιπόν...

Και ας προσπαθήσουμε μέσα απο το φόρουμ να δούμε κάποια δεδομένα.

Το χιονοδρομικό κένρο Παρνασσού... είναι ένα πρωτόγονο χιονοδρομικό κέντρο (οπως όλα στην Ελλάδα).

Αν φτιαχνόταν τώρα με την "χιονοδρομική" εμπειρία που υπάρχει πλέον θα ήταν ενα εντελώς διαφορετικά στημένο κέντρο που θα χώραγε πολύ περισσότερο κόσμο με πολύ λιγότερα "σίδερα" και θα πρόσφερε πολυ καλύτερη χιονοδρομική εμπειρία.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε ξεριζωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των αναβατήρων και θα είχαν τοποθετηθεί μαζί με καινούρια για να φτιαχτεί ενα πραγματικό/βιώσιμο/ορθολογικό χιονοδρομικό. Δεν θα γίνει στο άμεσο μέλλον ίσως κάποτε να το χαρεί η κόρη μου... αν και αυτό που την "πιέζει" δεν είναι ποτε θα γίνει αλλα αν θα υπάρχουν χιόνια τότε... χμμ

Zουμε λοιπόν με αυτό που έχουμε. 13 λίφτ τα εξής 7 δηλαδή: Ηρακλής-Βακχος-6-Περικλής-Οδυσσέας -7-Διας με τον Δία ,το 7 και τον Οδυσσέα να είναι σε δευτερη μοίρα.

Μεν γιατί ο Δίας δουλευει πιο πολύ για τα εκτος πιστας κομμάτια παρά για την πίστα του, το 7 το ίδιο όταν έχει καλό χιόνι στα δέντρα και περιξ απατητα (καλή διαδρομή είναι και η 7α βέβαια και αξιζει να την κάνετε τωρα που έχει χιονι) και ο Οδυσσέας που γενικά μαζί με τον Δια είναι απο τα πιο προβληματικά συρόμενα και παιρνουν/επαιρναν αρκετά ρεπο.

Να σημειώσω εδώ ότι για χρόνια ο Διας δεν δουλευε καθόλου. Ο Δημήτρης Πάππος τον ξαναξεκινησε οταν ανελαβε υπευθυνος μέχρι που ψόφησε και τον ανέστησε ο ΠΔρίβας οταν ανέλαβε με μεγάλες προσπάθειες. (είναι και σε κακο/εκτεθιμενο σημείο είναι και ψοφίμι, βράστα) Το ίδιο ισχυει και για τον Οδυσσέα που δουλευε ζήτημα 1 μήνα τον χρόνο και 3 μήνες ήταν χαλασμένος/παγωμενος/χωμενος/χωρις χιονι/κλπ μεχρι που ο ΠΔριβας τον κατάφερε κουτσα στραβα να βγάζει την χρονιά εγιναν και καποια χωματουργικα ψηλά και μας δίνει πρόσβαση στην πολύ ωραία πιστα του στα απατητά του, αλλα και διοδο για την Φτερόλακα. συν οτι αποσυμφορίζει και τα αλλα λιφτ.

άρα στα λόγια έχουμε 13 λίφτ αλλά στην ουσία το μεγαλύτερο ποσοστό των χιονοδρόμων βολευεται με 4½.

Σε όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου οι αναβατήρες τους παθαίνουν ζημιές, έχουν προβλήματα απο την τελευταία χιονωση κλπ. Δυστυχώς ο Παρνασσός δεν έχει τόσα λίφτ ώστε να μην σε νοιάζει, αν δεν δουλέψει ένα απο τα επίμαχα λίφτ η χιονοδρομική εμπειρία πάει περίπατο απο τις ουρές που θα βρείς. αν αυτός είναι ο Ηρακλής τότε σε ένα καλό ΣΚ οπως αυτά που διανύουμε απο τα μέσα Φεβρουαριου τότε εξαφανίσου απο τα Κελλάρια.

Πως κινούμαι εγώ λοιπόν... Σε ένα ηλιολουστο ΣΚ χωρίς να υπάρχει καλό χιόνι εκτός πίστας και δουλευουν όλα. (Το Σάββατο θα παρκάρω Κελλάρια,Κυριακή Φτερολακα επι το πλειστον, αν ανεβαινω μετα της 9 τότε θα παω Φτερολακα ετσι και αλλιώς)

8.30 - 10.30 κάνω όσο πιο πολύ μπορώ Ηρακλή, αναλόγως την κίνηση θα μείνω λίγο Περικλή οταν πήξουν και τα 2 τότε πάω για κανα 2-3 βακχο ή/και 2-3 Οδυσσέα ... 12.30-13.30 φεύγω μέσω Οδυσσέα και πάω Σαχάρα καθομαι στην 6 μέχρι περίπου 14.30 και γυρίζω στα χαλαρα Κελλάρια μετά για να κάνω Περικλή- Ηρακλή.

Ενδιάμεσα μπορει να κάνω σπανια και κανενα ξέμπαρκο Τηλέμαχο...

Λογικά έτσι δύσκολα θα βρεις πάνω απο 5 λεπτά ουρά στα πιο επιβαρυμενα λιστ οσο κοσμο και αν εχει...εκτός και αν είναι η κυριακή στο 3ημερο Κ.Δευτερας... ε τότε καλύτερα πιεις πιο πολύ καφέ με θεα τις πιστες της Φτερολακας παρα να κανεις σκι.

Οταν το χιονοδρομικό στα Κελλάρια υπολειτουργεί και αναμενεται σχετικος κόσμος τότε ΠΑΩ ΦΤΕΡΟΛΑΚΚΑ (με το αμάξι μου)... Καλύτερα να κάνετε την 6 την 14 και την 7 ακομα και την Πίστα του Δία παρά να μπλέξετε σε 20λεπτες-30λεπτες ουρές. (καλύτερα να κάθομαι 15 λεπτά πάνω στο καρεκλάκι της 7 παρά 20 λεπτά στην αναμονη του Ηρακλη + την αναβαση) μπορεί η πίστα να είναι μικρότερη αλλα τα νευρα μου είναι πιο ήρεμα και μπορώ να κάνω καλύτερο σκι ακομα και εκει.

Την Κυριακή η 6 ειχε μέγιστη ουρά 1 λεπτό και ήταν η δική μου παρέα και η πίστα της ήταν πραγματικά σε πολύ καλή κατάσταση, οπως και της 14 αλλά και η 7α. Θα σας κάλυπταν πλήρως.

Υπήρχαν άνθρωποι που έκαναν σκι στη Φτερολακα μόνο πίστα και ήταν τρισευτυχισμένοι

Αν σας άρεσε και το εκτός πίστας τότε τα απάτητα πέριξ της 6 με το πανευκολο χιόνι θα σας έκανε να νιώσετε αυτο που ένιωσα και εγώ... Τι ωραία Κυριακή μακάρι να έχουμε και άλλες τέτοιες. Ουτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκα τι γινόταν στα Κελλάρια.

Όσον αφορά την αξία του εισητηρίου, δεν αμφιβάλλει κανεις ότι τα 30? είναι παράλογα το ξέρουν και οι ίδιοι στην θεωρία. Στην πράξη βέβαια ακόμα και αυτό δεν φτάνει για να καλύψει τον κακό σχεδιασμό και την κακή οργάνωση σε όλα τα δημόσια μαγαζιά και μπαίνουν μέσα με τα τσαρούχια. (προβλημα τους... αλλα που επηρεάζει και εμας δυστυχως)

Σε κανενα χιονοδρομικό δεν υπάρχει τιμή καθημερινής και τιμή ΣΚ, υπάρχουν βέβαια περιοδοι με ακριβοτερα εισητηρια και με φτηνοτερα .

Αλλα σε αυτό φταίει η χιονοδρομική παιδεία των Ελλήνων (και αλλοι παραγοντες) και το χιονοδρομικό με φτηνότερη τιμή προσπαθεί την καθημερινη να προσελκύσει κόσμο να χαρεί καλύτερο και περισσότερο σκι και να μπαίνει και πιο πολύ μέσα :ph34r:

αν μου ελεγε το XKΠ δίνεις 35? να το κλείσω όταν μαζεψει 1000 άτομα και να μην αφήσω άλλους θα τα έδινα ασυζητητί...

Στην προκειμένη περίπτωση το skidata έχει περιορισμούς και δεν ειναι τοσο ελαστικο... παλιά έλεγε ο ΠΔ τι δουλευει σημερα... α οκ... 8? μονο για τους αναβατηρες 7και10 τώρα δυστυχώς η ελάχιστη είναι 15? ή δεν δουλευει η Φτερολακκα αλλά μονο ολα τα κελλαρια 20? τώρα θα πει 24?

Ναι γκρινιάζω για τις τιμές σε συγκριση με το χιονοδρομικό προιον του εξωτερικού αλλά αν το δω σαν μεμονωμένο έξοδο ακόμα και το 30αρι για 3 λίφτ φαίνεται πιο λογικό απο τα 7? για να παιξεις ένα παιχνιδι στο bowling :P που τι στο διαολο εξοδα εχουν και κοστίζει τόσο ή να το πιω 2 ποτά σε 1 ώρα σε ένα μπάρ.

Όσον αφορά γιατί δεν μπόρεσε να ανοίξει όλα του τα λίφτ μετα απο 3ημερη κακοκαιρία... λέω ευτυχώς που άνοιξε οπως άνοιξε για εμάς που έχουμε πολύημερες κάρτες... :P oι μονοι κερδισμένοι είναι αυτο το target group.

Εγώ το μόνο που εχω να πω ειναι μπράβο στο ΧΚΠ και στο ΧΚΚαλαβρυτων που πλέον δουλευουν μετά απο τέτοιους καιρούς και χαλάλι το εισητηριο τους... Δεν θα ξεχάσω ποτέ μια ηλιολουστη και με απνοια Πεμπτη πριν 5-6 χρονια που έβαλα αλυσίδες απο το Ζεμενό και έλεγα θεέ μου τι πουδρα και τι σουπερ σκι θα κανω... και ο δρόμος απο Λιβάδι προς χιονοδρομικό ήταν κλειστός... και έμεινα με την πίκρα γιατί δεν ασχολιόταν κανείς τοτε.

Αρμα και Υοτα... γνωρίζετε/μαθαινετε την ελληνική χιονοδρομικη πραγματικότητα... Αν δεν έχετε καταλαβει τα όρια και το τι υπηρεσια μπορει να σας προσφερει το κάθε ελληνικό χιονοδρομικό και αν δεν πάρετε τα "μετρα" σας πως θα το χρησιμοποιείται τότε μόνο απο τύχη θα περνάτε καλά.

Νομίζω οτι ο Πάνος έκανε μια πραγματικά εμπεριστατωμένη ανάλυση των πραγμάτων και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του!

Ο χρηστης Vro διαφημισε μια παρανομη ενεργεια στο φορουμ. Το ποστ του διεγραφη.

For Moderating Team

Φιλικα

ΜακηςΜ

.

ασφαλως δεν μιλας εξ ονοματος του μεσου χιονοδρομου ( βασει δυνατοτητων του δηλαδη)

φοβαμαι οτι κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια Πανο

Με την μικρή διαφορά, οτι bowling μπορώ να παιξω και σπιτι μου με μπουκάλια Heineken, και επίσης ποτά μπορώ να αγοράσω απο το supermarket, ενώ σκι δε μπορώ να κάνω στην αυλή μου.

Αγόρασε ορειβατικά σκι φώκιες κράνος πρόμπ φτυάρι και arva και κάνε ορειβατικό σκι όπως θα έπαιζες και bowling στο σπίτι σου ποιος σε εμποδίζει (ή έστω ορειβατικό snowboard μπλιάχ) :D

δεν θα είσαι σπίτι αλλά δεν έχεις ανάγκη το Χιονοδρομικό κέντρο

Αγόρασε ορειβατικά σκι φώκιες κράνος πρόμπ φτυάρι και arva και κάνε ορειβατικό σκι όπως θα έπαιζες και bowling στο σπίτι σου ποιος σε εμποδίζει (ή έστω ορειβατικό snowboard μπλιάχ) :(

δεν θα είσαι σπίτι αλλά δεν έχεις ανάγκη το Χιονοδρομικό κέντρο

Μα πως δε το σκέφτηκα :D

no friends on a powder day

Πάνο, συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις κι έχω κι εγώ επισημάνει αρκετές φορές σε διάφορες ευκαιρίες ότι τα ΧΚς στην Ελλάδα λειτουργούν υπό περιορισμούς που δεν είναι ούτε φθηνό, ούτε απλό να ξεπεραστούν και θα πάρει χρόνια για να αλλάξει σημαντικά θετικά το χιονοδρομικό προϊόν στην Ελλάδα.

Ούτε είμαι ο άνθρωπος που κολάει και μιζεριάζει από τον εκάστοτε περιορισμό. Κι αν το θέλεις, έχω μάθει να λειτουργώ αφαιρετικά σε πολλούς τομείς, μή πώ σε όλους τους τομείς της ζωής γιατί αυτό θεωρώ ότι είναι το κλειδί της ευτυχίας :D

Κι ούτε είπα ότι δεν πέρασα καλά το περασμένο ΣΚ ή όποιο ΣΚ έχω ανέβει σε χιονοδρομικό, γιαυτό κι είναι η πρώτη μου επιλογή απασχόλησης/διασκέδασης σε οποιαδήποτε ευκαιρία, παρόλη την όποια ταλαιπωρία...

Στέκομαι σε 1 βασικά πράγμα που το θεωρώ σημαντικό και γιαυτό έχω φάει κόλλημα:

Ο επαγγελματισμός και ο σεβασμός του επιχειρηματία απέναντι στον πελάτη του!!

Και δεν γενικεύω, ισχυριζόμενη ότι το ΧΚΠ δεν μας σέβεται, κλπ, κλπ...

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ακριβώς επειδή τα δείγματα που έχουμε τα τελευταία χρόνια από το ΧΚΠ είναι θετικά και τα έχουμε χιλιοεπισημάνει και ΜΠΡΑΒΟ τους, στέκομαι σε ένα συγκεκριμένο γεγονός:

Η τιμολόγηση το περασμένο ΣΚ βάσει του επίσημου καταλόγου τους ήταν λάθος & κοροϊδία για τον πελάτη.

Για όλους τους λόγους που έχω εξηγήσει στα παραπάνω αναλυτικότατα ποστ μου!! Δεν κριτικάρω αυτή τη στιγμή τίποτε άλλο, ούτε καν αν τα 30 ευρώ τις αργίες είναι πολλά ή λίγα!!!

ΤΕΛΟΣ!!! Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!!!

Αν δεν έχετε καταλαβει τα όρια και το τι υπηρεσια μπορει να σας προσφερει το κάθε ελληνικό χιονοδρομικό και αν δεν πάρετε τα "μετρα" σας πως θα το χρησιμοποιείται τότε μόνο απο τύχη θα περνάτε καλά.

Πριν 5 χρόνια ήμουν σίγουρος για τα παρακάτω:

- Τέλειο σκι θα κάνω στον Παρνασσό άν έχει να χιονίσει 3-4 μέρες και :

α) Είναι πρωτοχρονιά

β) Έίναι καθημερινή

γ) Είναι εκλογές

δ) Οι ειδήσεις έχουν πει κακό καιρό

ε) Είναι πριν τις 22 Δεκέμβρη και μετά τις 27-30 Μαρτίου ανάλογα πότε πέφτει σκ

στ) Καθαρά Δευτέρα

ζ) Είναι η τυχερή μέρα Σαββατοκύριακου

-Με κλειστά κάποια λιφτ θα κάνω καλό σκι αν :

α) Είναι καθημερινή

β) Χίονισε χτες προχτές

γ) Σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και ανοίξουν τον Ηρακλή καθημερινή

-Σκι καλό αλλά με τρελές ουρες θα κάνω:

α) Σαββατοκύριακα

β) Αργίες

-Θα γυρίσω βρίζοντας σπίτι σίγουρος ότι δε ξαναπατάω Παρνασσό

α) Σαββατοκύριακο που χιόνισε πρόσφατα κλειστό το μισό χκ

β) Σαββατοκύριακο με πρόβλεψη καιρού λιακάδα 1 ώρα ουρά

γ) Καθημερινή που κάτι έγινε και έκλεισε και ο Βάκχος και ξεμείνα με Περικλή όλη μέρα

δ) Πουλάκια χαρούμενα πετάνε στον ακίνητο αέρα, ολόφρεσκο χιόνι, χιονοδρομικό κλειστό

ε,στ,ζ,η,θ, ω) Γενικά μου συνέβαινε πολύ συχνά τι να πρωτογράφω

- Γενικά πρέπει να βρω μια δουλειά που να μου επιτρέπει καθημερινές και να βγω στη σύνταξη σύντομα

Ξέρω ότι οι εκτός snowclub φίλοι μου είναι σχεδόν σίγουροι για τα παραπάνω ακόμα. Οι πιο πολλοί ζήτημα να έχουν ανέβει 7-8 φορές συνολικά τα 5 τελευταία χρόνια. Κι όμως αν τους ρωτήσεις σου λένε ότι κάνουν και τους αρέσει το σκι

Αρχίζω να πιστεύω ότι αν δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους τα μέσα και τα μηχανήματα, όλα τα παραπάνω μπορεί να μην ισχύουν καν. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα Καλάβρυτα (αλλά και για τον ίδιο τον Παρνασσό αν βρεθούν άνθρωποι το ίδιο ικανοί). Να κάνω όσο σκι αντέχει ένας τριαντάρης καπνιστής κάθε σκ....ε 30 καλές μέρες τη σεζόν φτάνει. Πηγαίνω και δυο-τρεις μελετημένες καθημερινές και είμαι ένας ευτυχισμένος πελάτης χιονοδρομικού.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχω πάει μόνο 3-4 καθημερινές στον Παρνασσό γιατί σχεδόν κάθε σκ κάνω σούπερ σκι αν και γενικά μπορώ καθημερινές. Τα Χριστούγεννα κάθομαι δεκαήμερο γενικά αλλά είναι ζέσταμα δε μετράει...

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Γιωτα μου ,με προλαβες.....

βεβαιως και εχεις δικιο Πανο στο οτι πρεπει να προσαρμοζομαστε ,ελισσομαστε και να πραττουμε συμφωνα με τα δεδομενα που εχουμε να αντιμετωπισουμε ,συμφωνα με την πραγματικοτητα

Ως καποιον βαθμο ,και εγω (συμφωνα με τις δυνατοτητες μου) ,αυτο ακριβως προσπαθω να κανω.. (και κανω - δεν ειμαι αιθεροβαμων)

δεν ειναι εκει το θεμα ομως

Το οτι η Ελληνικη χιονοδρομικη πραγματικοτητα ειναι δεδομενη (αυτη που ειναι) , δεν μας εμποδιζει να σχολιαζουμε , να συζηταμε ,να επισημαινουμε ,να επικρινουμε και να ζηταμε/απαιτουμε για κατι καλυτερο που πιστευουμε οτι ειναι εφικτο να γινει

Επισημαναμε κατι που θεωρουμε λαθος. Δεν σημαινει οτι επειδη το 90+% των Ελληνικων επιχειρησεων εχει κοντοφθαλμη πολιτικη ,και συγκεκριμενο τροπο αντιμετωπισης των πελατων τους ,πρεπει να το δεχθουμε ως την πραγματικοτητα που δεν αλλαζει.

Εσυ απλα μας εδειξες ορισμενα εναλλακτικα "μετρα" (οπως αναφερεις) ,για να περναμε καλυτερα με τις υπαρχουσες συνθηκες. Δεν διαφωνησαμε πουθενα ως προς αυτο ,και ευχαριστουμε (αν και ,οπως σου ειπα ,δεν ειναι για τον "μεσων ικανοτητων" χιονοδρομο)

Το 2005 στην Νεα Ζηλάνδια σε χιονοδρομικό με 5 λιφτ (το οποιο βεβαια ήταν πολλαπλάσιο σε χιονοδρομικο πεδίο απο τον Παρνασσό) πλήρωσα πανω απο 40€.

απο τα 5 το 1 που εξυπηρετουσε ενα βουνο οπως τα Καλάβρυτα (ολο απάτητο πουδραριστό) ήταν κλειστό χωρίς να το εχει πει κανεις μέχρι τις 12.00 όσοι κατηφόρησαν προς την αφετηρία του δεν είχαν τρόπο επιστροφής στο υπολοιπο χκ παρα μονο απο την κορυφη και σχηματίστηκε μια ουρά 300 ανθρώπων οι οποιοι γελώντας έπαιζαν χιονοπολεμο με τους χειριστές του λίφτ που απο μλκία τους έμειναν χωρίς πετρέλαιο... μέχρι και εγώ παρασύρθηκα και έπαιζα μαζί τους :rolleyes:

Το σκέφτεστε να είχε γίνει στην Ελλάδα αυτό το πράγμα... θα είχαμε λυντσαρει τους χειριστές και θα δέρναμε όποιον φορούσε στολή του χιονοδρομικού ;) για ενα μήνα.

Λάθος θα ήταν το Σάββατο το χιονοδρομικό να ήταν κλειστό και όχι το εισιτήριό του να είναι 15€ για 2 λίφτ. (που σαφώς μπήκε μέσα με τις 50(?) κάρτες που έκοψε με τις μισές να ειναι πολυημερες)

Λάθος ήταν που την Κυριακή δεν είχε περισσότερα άτομα για να κατάφερνε να ανοίξει τον Δια και τον Οδυσσέα στις 11.00 οπως νόμιζε και όχι τα 30€ (γιατί ειδικά ο Διας που έβλεπα εκτος απο παγοποιηση είχε πρόβλημα και στο συρματοσχοινο αλλά και ηλεκτρολογικό) (ακόμα και αν ηταν ετοιμος ο Οδυσσέας ,λογικά δεν μπορεί να τον δώσει χωρίς να έχεις λιφτ επιστροφής στα Κελλάρια, άρα μάλλον ο Διας καθυστέρησε και τον Οδυσσέα.)

Μέγιστο λάθος είναι ότι το ΧΚΠ με τον προβληματικό εξοπλισμό του μπαίνει μέσα ακόμα και με τα παράλογα για το μέγεθος του 30 ευρώ.

Ακόμα μεγαλύτερο λάθος είναι ο τόπος γέννησής μου :lol: δεν μπορούσε να είχα γεννηθεί Verbierιώτης και να πήγαινα Ελλάδα μόνο για μπάνιο ε?

τεσπά για μένα το ΧΚΠ θέλει συρρίκνωση λειτουργικών εξόδων/οργανωση,εκσυχρονισμό,περισσότερα άτομα,επέκταση και αν βρουν τους κατάλληλους ανθρώπους και τα υλοποιησουν τότε υπάρχει μια ελπίδα να κάνουμε καλύτερο σκι στην Ελλάδα.

υγ. Αρμα όλες οι πίστες του Παρνασσού είναι για μέσους χιονοδρόμους.

Λάθος θα ήταν το Σάββατο το χιονοδρομικό να ήταν κλειστό και όχι το εισιτήριό του να είναι 15€ για 2 λίφτ. (που σαφώς μπήκε μέσα με τις 50(?) κάρτες που έκοψε με τις μισές να ειναι πολυημερες)

Λάθος ήταν που την Κυριακή δεν είχε περισσότερα άτομα για να κατάφερνε να ανοίξει τον Δια και τον Οδυσσέα στις 11.00 οπως νόμιζε και όχι τα 30€ (γιατί ειδικά ο Διας που έβλεπα εκτος απο παγοποιηση είχε πρόβλημα και στο συρματοσχοινο αλλά και ηλεκτρολογικό) (ακόμα και αν ηταν ετοιμος ο Οδυσσέας ,λογικά δεν μπορεί να τον δώσει χωρίς να έχεις λιφτ επιστροφής στα Κελλάρια, άρα μάλλον ο Διας καθυστέρησε και τον Οδυσσέα.)

Μέγιστο λάθος είναι ότι το ΧΚΠ με τον προβληματικό εξοπλισμό του μπαίνει μέσα ακόμα και με τα παράλογα για το μέγεθος του 30 ευρώ.

τεσπά για μένα το ΧΚΠ θέλει συρρίκνωση λειτουργικών εξόδων/οργανωση,εκσυχρονισμό,περισσότερα άτομα,επέκταση και αν βρουν τους κατάλληλους ανθρώπους και τα υλοποιησουν τότε υπάρχει μια ελπίδα να κάνουμε καλύτερο σκι στην Ελλάδα.

Ειδωμένο το θέμα από άλλη οπτική γωνία +1.000!!!!!

Το ζητούμενο είναι, ο καθένας ως πελάτης να εισπράττει ό,τι πληρώνει = ικανοποίηση!!!

Λέμε λοιπόν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πράγματα ξεκινώντας από άλλο δεδομένο...

Αν λοιπόν θεωρήσουμε ως δεδομένη την τιμή των 30 ευρώ, από τη στιγμή που αυτό πληρώσαμε, ναι, ήταν λάθος που την Κυριακή δεν είχε περισσότερα άτομα για να κατάφερνε να ανοίξει τον Δια και τον Οδυσσέα στις 8:30 το πρωϊ (γιατί στις 11.00;;:rolleyes:...

Συμφωνεί λοιπόν το ΧΚΠ με αυτή την προσέγγιση;;; Αν ναι, εμένα με καλύπτει.....Αφού λοιπόν δεν τα κατάφεραν να είναι εντάξει στην υποχρέωσή τους, πώς αποζημιώνουν γιαυτό τον πελάτη τους;;;;;

Ο χρηστης Vro διαφημισε μια παρανομη ενεργεια στο φορουμ. Το ποστ του διεγραφη.

For Moderating Team

Φιλικα

ΜακηςΜ

κατ αναλογία πρέπει να διαγραφεί και το ποστ του ΧΚΠ που εξηγεί γιατι τιμολόγησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ :)

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

μετά την Ζήνα και τον Ηρακλή να μας πάρουν και τον Παρνασσό οι Μαοροί, δεν θα το αντέξω...

Αρε νικελένιε κατι συγκρίσεις που πετάς χωρις οικτο....

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....