Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Θα ηθελα και εγω καποιες επιπλεων πληροφοριες αν γνωριζει καποιος που εχει παει.

Εχουμε κανονισει για chamonix στην περιοδο 26/12 με 2/01/2010. Ειμαστε μια παρεα 8 ατομων και εχουμε βρει 2 σαλε.

Το πρωτο ειναι στο κεντρο του chamonix οπου εχει λιγο περπατημα αλλα λογω του αυτοκινητου εχουμε αμμεση προσβαση σε οποιο χιονοδρομικο θελουμε.

Το δευτερο ομως που βρηκαμε ειναι στο Les houches και ειναι ski in ski out "The chalet is located opposite the Maison Neuve chair lift, which is at 1220m at the Premier Etage, meaning that you can be amongst the first people up the mountain when the lifts open in the morning. There are two pistes running by the chalet – an easy blue to one side and the lower reaches of the world famous Verte Kandahar run which is featured in the Mens’ World Cup on the other."

Σιγουρα προτιμω την δευτερη λυση αλλα επειδη δεν ξερω το βουνο μπορει να με διαφωτισει καποιος τι προσβαση θα εχω απο εκει??Το χιονοδρομικο που ειναι το les houches αξιζει για να μεινουμε καποιες μερες ή θα καταληξουμε να κανουμε μια μερα εκει και μετα να αρχισουμε να γυρναμε τα αλλα με αποτελεσμα να κανουμε μεγαλυτερες αποστασεις.

Οποιαδηποτε αποψη δεκτη.

Με εκτιμηση

Βασίλης!!!!

ΑΚΑ as JEEP!!!

Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....

Σιγουρα προτιμω την δευτερη λυση αλλα επειδη δεν ξερω το βουνο μπορει να με διαφωτισει καποιος τι προσβαση θα εχω απο εκει??Το χιονοδρομικο που ειναι το les houches αξιζει για να μεινουμε καποιες μερες ή θα καταληξουμε να κανουμε μια μερα εκει και μετα να αρχισουμε να γυρναμε τα αλλα με αποτελεσμα να κανουμε μεγαλυτερες αποστασεις.

Οποιαδηποτε αποψη δεκτη.

Με εκτιμηση

Βασίλης!!!!

Καλημέρα φίλε.Θα έλεγα οτι είσαι μάλλον τυχερός γιατί μετά από διαπραγματεύσεις το les houches συμπεριλαμβάνεται στο mont blanc unlimited ski pass(εννοείται οτι αυτό θα βγάλεις) για τη σαιζόν 2009-2010.Όταν πήγα εγώ το Φεβρουάριο δεν ήταν μέσα.Άρα δεν σκιάρισα τη συγκεκριμένη περιοχή.Επίσης στο les houches έχεις επιλογή 55χλμ όσον αφορά τις πίστες.Άρα σε μια μέρα καθαρίζεις όλο το τερραίν και μετά τι;Να σημειώσω οτι θα είσαι αναγκασμένος κάθε μέρα να κάνεις 8,5 κμ μέχρι το κέντρο του chamonix και μερικά ακόμα για να φτάσεις στο les grand montets που είναι μακράν η καλύτερη περιοχή για σκι.

Μείνε λοιπόν μέσα στο chamonix και ξόδεψε μία μόνο μέρα για σκι στο les houches.

Έχω πάει 4 φορές στο Chamonix για σκι και δεν έχω πάει ποτέ στο Les Ηouches...

Είναι ένα μικρό κέντρο (σε σύγκριση με τα υπόλοιπα της περιοχής), σχετικά αδιάφορο αν έχεις τόσες άλλες επιλογές και βρίσκεται στην άκρη της κοιλάδας, που το απομακρύνει από τις επιλογές που έχεις στο κέντρο.

Το πλεονέκτημα που έχει είναι ότι σε περίπτωση πολύ "άσχημων" συνθηκών, αέρας και υπερβολική χιονόπτωση, είναι το τελευταίο που κλείνει, γιατί είναι αρκετά προστατευμένο και με δέντρα.

Αν είναι να μείνεις έξω από το κέντρο, η καλύτερη επιλογή είναι προς την άλλη πλευρά της κοιλάδας, ώστε να είσαι κοντά σε Argentiere, και σε Brevent, Flegere.

Θα ηθελα και εγω καποιες επιπλεων πληροφοριες αν γνωριζει καποιος που εχει παει.

Εχουμε κανονισει για chamonix στην περιοδο 26/12 με 2/01/2010. Ειμαστε μια παρεα 8 ατομων και εχουμε βρει 2 σαλε.

Το πρωτο ειναι στο κεντρο του chamonix οπου εχει λιγο περπατημα αλλα λογω του αυτοκινητου εχουμε αμμεση προσβαση σε οποιο χιονοδρομικο θελουμε.

Το δευτερο ομως που βρηκαμε ειναι στο Les houches και ειναι ski in ski out "The chalet is located opposite the Maison Neuve chair lift, which is at 1220m at the Premier Etage, meaning that you can be amongst the first people up the mountain when the lifts open in the morning. There are two pistes running by the chalet – an easy blue to one side and the lower reaches of the world famous Verte Kandahar run which is featured in the Mens’ World Cup on the other."

Οποιαδηποτε αποψη δεκτη.

Με εκτιμηση

Βασίλης!!!!

Εννοείται πως θα μείνεις κέντρο. Το Les Houches το γυρίζεις σε μια μέρα και σου προτείνω να το έχεις καβάντζα για κάποια μέρα που ενδεχομένως να έχει κακοκαιρία. Την περίοδο που πας θα έχει πολύ κόσμο οπότε να έχεις κατα νού οτι πρέπει να είσαι νωρίς στα λίφτ γιατί οι ουρές απο 9 μέχρι 11 είναι δράμα...Ιδίως στο Grand Montets. Σου προτείνω επίσης λίγες μέρες πριν πετάξεις να μπεις στο site της Company du Mont Planc που διαχειρίζεται τα λιφτ και να κλείσεις θέση για το τελεφερικ που σε οδηγεί στην κορυφή του Grand Montets γιατί αλλιώς θα δείς το μισό χιονοδρομικό. Γενικά αν σας αρέσουν τα εκτός πίστας και στο Grand Montets και στο Flegere έχει εκπληκτικές διαδρομές οι οποίες καλό είναι να γίνονται και με έναν οδηγό βουνου, θα τους βρείτε στο κέντρο του chamonix (ESF). Ο λόγος όμως που πολλοί πηγαίνουν στο Chamonix είναι να κατέβουν τη Valle Blanche (Λευκή Κοιλάδα) μια κατάβαση 22 χλμ απο τα 3842μ μέχρι τα 1050μ στο Chamonix μέσα απο 3 παγετώνες. Θεωρείται η μεγαλύτερη εκτός πίστας κατάβαση στην Ευρώπη ανάμεσα σε παγετωνικά πεδία. Διάρκεια διαδρομής περίπου 4 ώρες.... :);):unsure:

Ο λόγος όμως που πολλοί πηγαίνουν στο Chamonix είναι να κατέβουν τη Valle Blanche (Λευκή Κοιλάδα) μια κατάβαση 22 χλμ απο τα 3842μ μέχρι τα 1050μ στο Chamonix μέσα απο 3 παγετώνες. Θεωρείται η μεγαλύτερη εκτός πίστας κατάβαση στην Ευρώπη ανάμεσα σε παγετωνικά πεδία. Διάρκεια διαδρομής περίπου 4 ώρες.... :);):unsure:

Τι δυσκολίας είναι αυτή η... κοιλάδα; Ένας μέτριος χιονοδρόμος που του αρέσει το off-piste μπορεί να την κατέβει;

Make Parnassos Great Again!

Τι δυσκολίας είναι αυτή η... κοιλάδα; Ένας μέτριος χιονοδρόμος που του αρέσει το off-piste μπορεί να την κατέβει;

Χρήστο, απάντηση στο ερώτημά σου δεν έχω, αντιγράφω όμως 2 φράσεις από ένα report για το Chamonix που ίσως σου φανούν χρήσιμες.

1) .... from the Aiguille du Midi the infamous Vallee Blanche is a 22km descent. The run isn't too difficult, but you could probably do with a guide, especially if you want to go down some steeps.....

Άρα (σκέφτομαι) υπάρχουν διάφορες επιλογές.

2) The only disadvantage about the powder in Chamonix is that it's there for a matter of minutes - you'll have to camp out by the lifts in a snowstorm if you want to get some fresh tracks.

Σημείωση: Το 2) ισχύει και σε low season.

Φιλικά

gtsap

PS. Go, go, go for it :)

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Ναι την κατεβαίνεις εσύ Χρήστο, δεν έχεις πρόβλημα...

Έχει 4-5 παραλλαγές η κοιλάδα, που περιλαμβάνουν όλες τις δυσκολίες...Διαλέγεις και παίρνεις...

Η Valle Blanche έχει 4-5 διαφορετικές διαδρομές. Η πιο διαδεδομένη είναι η Classic Vallee Blanche και η πιο δύσκολη η Vallee Blanche Noir (Μαύρη) :);) . Η κλασσική διαδρομή μπορεί να σίγουρα γίνει και απο έναν μέτριο σκιέρ με προϋπόθεση μια καλή φυσική κατάσταση. Η δυσκολία του εγχειρήματος εντοπίζεται στο μεγάλο υψόμετρο, την κούραση που εμφανίζεται πολύ πριν το τέλος, τα crevasse που εμφανίζονται απ΄το πουθενά

(δες 1:02), η κόψη που πρέπει να κατέβεις περπατώντας στην αρχή της διαδρομής
και άλλα πολλά. Με έναν οδηγό βουνού τα πράγματα απλοποιούνται, οι κίνδυνοι όμως ακόμα υπάρχουν.

Γενικά μετά τη διαδρομή αυτή αλλάζεις εντελώς άποψη για το σκι και ξεχνάς τις πίστες. Το τοπίο και η διαδρομή δεν περιγράφονται με λόγια...

Για περισσότερες πληροφορίες και εικόνες:

http://www.chamonet.com/ski-areas/the-valley-blanche.htm

http://pistehors.com/backcountry/wiki/Haut...-Vallee-Blanche

http://www.ifyouski.com/Resorts/Country/Fr...ValleeBlanche1/

Η πιο δύσκολη είναι η

...από τις μεγάλες καταβάσεις (γιατί υπάρχουν ακόμα πιο απότομες αλλά χωρίς συνέχεια), που κόβει όλο το πρώτο ήπιο τμήμα και σε βγάζει ντιρέκτ στον παγετώνα χαμηλά στα 2000μ περίπου...

Απλά φοβερή, με κλίσεις ακόμα και 50+ μοιρών και χασίματα, κρεβάς κλπ κόλπα.

Κάπου σε αυτή τη διαδρομή έπεσε μέσα σε κρεβάς και ο Σπύρος, ένας από την παρέα μου, ευτυχώς χωρίς παρατράγουδα...

πολυ χεσιμο οι τυποι παντως...

μπραβο τους :P

πάντως σε ολα τα video που έχω δει απο αυτή την κατάβαση παρατηρώ πως μαζεύει πολύ κόσμο.. Το plateau μετα την απότομη κατάβαση απο το τερματικό της γόνδολας τουλάχιστον.. Δεν ξέρω αν αρκετοι απο αυτους κατεβαίνουν για βολτα και μετα ξανανεβαινουν! :P

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Η πιο δύσκολη είναι η
...από τις μεγάλες καταβάσεις (γιατί υπάρχουν ακόμα πιο απότομες αλλά χωρίς συνέχεια), που κόβει όλο το πρώτο ήπιο τμήμα και σε βγάζει ντιρέκτ στον παγετώνα χαμηλά στα 2000μ περίπου...

Απλά φοβερή, με κλίσεις ακόμα και 50+ μοιρών και χασίματα, κρεβάς κλπ κόλπα.

Κάπου σε αυτή τη διαδρομή έπεσε μέσα σε κρεβάς και ο Σπύρος, ένας από την παρέα μου, ευτυχώς χωρίς παρατράγουδα...

Πολύ ψαρωτική σε 1-2 σημεία, αλλά θαρρώ όχι ακατόρθωτη ακόμα για σκιερ του επιπέδου μου. Τα τυπάκια στο βίντεο δεν μου φαίνονται και σπουδαίοι χιονοδρόμοι. Κάνω λάθος;

Πολύ ψαρωτική σε 1-2 σημεία, αλλά θαρρώ όχι ακατόρθωτη ακόμα για σκιερ του επιπέδου μου. Τα τυπάκια στο βίντεο δεν μου φαίνονται και σπουδαίοι χιονοδρόμοι. Κάνω λάθος;

Όχι δεν κάνεις λάθος, δεν είναι καλοί σκιέρ, με την τεχνική έννοια του όρου, αλλά έχουν μεγάλη εμπειρία σε απότομα και κίνηση στο βουνό και αυτό παίζει ρόλο.

Θα μπορούσα να σου βρω βίντεο να κατεβαίνουν κάποιοι αέρα, αλλά δεν έχει νόημα να βλέπεις μόνο τους καλούς να κάνουν σκι σε ωραία πούδρα και να το δείχνουν απλό.

Πρέπει να βλέπεις και τα ζόρια, γιατί εσύ έτσι και χειρότερα θα ζοριστείς...

Τα πιο απότομα και στενά μέρη της διαδρομής δεν φαίνονται στο βίντεο...

Το μέρος απλά είναι έρωτας με την πρώτη ματιά και αν σου κάτσει, αιώνια αγάπη μετά...

Έχουμε προλάβει μέχρι τρεις καταβάσεις της κοιλάδας σε μία μέρα και θα μπορούσαμε και τέταρτη, αν δεν χάλαγε ο καιρός...

Έχει όμως περπάτημα, τελεφερίκ,ξανά περπάτημα, κατέβασμα κόψης, σκι, ανηφορική τραβέρσα, πάλι σκι, ανέβασμα σκαλοπατιών, τρένο, περπάτημα ξανά και φτου κι απ' την αρχή...

Για κάποιον που δεν έχει συνηθίσει να κάνει έτσι το σκι του, θα του φανεί ταλαιπωρία, αλλά αξίζει σε κάθε περίπτωση τον κόπο...

Μήπως Λούη ο φίλος ο Σπύρος είναι επιπλοποιός?

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Όχι δεν κάνεις λάθος, δεν είναι καλοί σκιέρ, με την τεχνική έννοια του όρου, αλλά έχουν μεγάλη εμπειρία σε απότομα και κίνηση στο βουνό και αυτό παίζει ρόλο.

Πως βλέπεις την εμπειρία στο συγκεκριμένο κλιπάκι γιατί εγώ τουλάχιστον δεν τους βλέπω πολύ confident. :P

Eιδικά ο τύπος με τα μαύρα δείχνει να ζορίζεται αρκετά.Εκτός αν με ξεγελάει τόσο πολύ το "απότομο" λόγω κάμερας

Μήπως Λούη ο φίλος ο Σπύρος είναι επιπλοποιός?

Μπα με το ξύλο ασχολείται σε πρωτογενή μορφή...Δασολόγος είναι...

Φυσικά και πουδρολόγος, κυματολόγος και πεταλιολόγος... :P 80 :lol: :LOL:

Πρέπει να βλέπεις και τα ζόρια, γιατί εσύ έτσι και χειρότερα θα ζοριστείς...

Τα πιο απότομα και στενά μέρη της διαδρομής δεν φαίνονται στο βίντεο...

Σωστό. Όπως επίσης δεν φαίνονται και οι συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσεις... Μια μέρα ξεκινήσαμε με ήλιο (-26 βέβαια στην κορυφή) και μέχρι να φτάσουμε στο Refuge du Requin στα 2500 έπιασε ομίχλη και αέρας και η θερμοκρασία δεν θυμάμαι που μπορεί να έφτασε. Χώρια που μέχρι να κατεβούμε την κόψη στην κορυφή του Aquile du Midi κάναμε 45 λεπτά γιατί έιχε τόσο αέρα που με τα πέδιλα στην πλάτη δεν βρίσκαμε ισσοροπία...Και ένα ερωτηματολόγιο για το ποιος μπορεί να κατέβει...

http://www.ohm-chamonix.com/fiche.php?id=45&ling=En

Πως βλέπεις την εμπειρία στο συγκεκριμένο κλιπάκι γιατί εγώ τουλάχιστον δεν τους βλέπω πολύ confident. :lol:

Eιδικά ο τύπος με τα μαύρα δείχνει να ζορίζεται αρκετά.Εκτός αν με ξεγελάει τόσο πολύ το "απότομο" λόγω κάμερας

Δεν είναι είπαμε καλοί τεχνικά, αλλά κινούνται αρκετά καλά στο βουνό, χωρίς πτώσεις και αυτό κάτι λέει...

Έχω δει έμπειρους σχετικά σκιέρ, που πηγαίνουν σε όλα τα είδη χιονιού, να "κλειδώνουν" εντελώς σε τέτοια και λίγο πιο εύκολα τερέν και να μην μπορούν να κάνουν ούτε μια στροφή. Να σέρνονται δηλαδή στην κυριολεξία.

Ακόμα και αυτός με το μαύρο που πάει σαν χ€σμ€νος, σε κάποιο σημείο πάει και στρίβει, έστω και δύσκολα, στο πενηντάμοιρο πάνω από τη ριμέ και κάνει και άλμα.

Αυτά δεν μπορούν να τα κάνουν οι περισσότεροι σκιέρ αυτού του επιπέδου στην Ελλάδα, γιατί ακριβώς τους λείπει η εμπειρία του τερέν και της κίνησης γενικά στο βουνό με η χωρίς σκι...

Πρέπει να πας σε εκτεθειμένο πρώτα τερέν, που να μην πρέπει να πέσεις, για να κατανοήσεις τη δυσκολία που υπάρχει πρώτα στο μυαλό και μετά στο σώμα...

Το κατέβασμα της κόψης είναι ανάλογα με τον κόσμο, την ποιότητα του χιονιού και την εμπειρία, από 3-4 λεπτά μέχρι και πάνω από μισή ώρα...

Αν έχει πάγο θέλει και κραμπόν μερικές φορές...

Πρέπει να πας σε εκτεθειμένο πρώτα τερέν, που να μην πρέπει να πέσεις, για να κατανοήσεις τη δυσκολία που υπάρχει πρώτα στο μυαλό και μετά στο σώμα...

Μεγάλη αλήθεια αυτό.

Καταρχήν ευχαριστω ΠΑΡΑ πολυ για τις πολυ χρησιμες πληροφοριες που μου δώσατε!!!!!

Τελικα ακολουθησα τις συμβουλες σας και εκλεισα μεσα στην πολη (απλα το ειχα απωθημενο να μεινω σε ski in ski out μερος).

Οποτε μεχρι να φτασει αυτο το διαστημα εχει ψαξιμο για πληροφοριες και ευρεση καλων διαδρομων και πιστων....

Θα ειναι κανεις αλλος εκεινο το διαστημα προς τα εκει???

ΑΚΑ as JEEP!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....

Εγω αρρωστημενα ΝΑΙ. Το θεμα ειναι οτι απο την παρεα που θα παμε δεν θα μπορουν να ακολουθησουν ολοι οποτε δεν ξερω.

ΑΚΑ as JEEP!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....