bujinkan 2,507 Report post Posted October 30, 2010 Αυτό τώρα είναι επιχείρημα Αχιλλέα για να καταλάβω. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως στο μπαρ ή στο εστιατόριο ο καπνός σας μας ενοχλεί λιγότερο. Ή στα εμπορικά καταστήματα δεν "διασκεδάζουμε" και για αυτό δεν το έχουμε ανάγκη το κάπνισμα. Δες πρωτα σε τι παραθεση απανταω για να καταλαβεις τι εννοω. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted October 30, 2010 μου φαινεται οτι ολοι οι περισσοτεροι μη καπνιστες εδω μεσα ζειτε σε αλλο πλανητη αν πιστευετε ακομα οτι τα μαγαζια ειναι αδεια μονο εξαιτιας της κρισης. σημερα καταστηματαρχης σε ταβερνα στα χανια πηλιου μου ειπε σε ρωτηση αν επιτρεπεται να καπνισω. -εχουμε βρει τον μπελα μου με το καπνισμα,σημερα εχασα 3 παρεες και εχθες 4.του ειπα αρα δεν επιτρεπεται.οκ ευχαριστω μολις φαω θα παω εξω να κανω τσιγαρο.αν και μ εφερε τασσακι και εγω κ η παρεα μου καπνισαμε εξω απο το μαγαζι σε εντιθεση με μια αλλη παρεα που καπνιζε μεσα.δεν με πειραζε καθολου,η φανατιλα με πειραζει σε αυτη την κωλοχωρα.τωρα εχουμε το τσιγαρο,μετα κατι αλλο.η βενζινη που εχει φτασει στα συννεφα δεν σας πειραζει??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted October 30, 2010 Μας πειράζει. Και λοιπόν; Δηλαδή αν δεν φθηνύνει η βενζίνη, και αν δεν διορθώσουμε ΟΛΑ τα άλλα στραβά της Ελλάδας δεν πρέπει να σταματήσουμε τον παραλογισμό του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους; Αν ήταν για κάθε κατάσταση που μας βολεύει να απαιτούμε πρώτα να διορθωθούν όλα τα άλλα, ποτέ δεν θα γινόταν τίποτα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted October 30, 2010 (edited) δεν με πειραζε καθολου,η φανατιλα με πειραζει σε αυτη την κωλοχωρα.τωρα εχουμε το τσιγαρο,μετα κατι αλλο. Φίλοι μου όπως ακριβώς οι καπνιστές βλέπετε φανατίλα εκ μέρους των μη καπνιστών, επιτρέψτε μου ως μη καπνιστής να διαβλέπω την ίδια ακριβώς φανατίλα εκ μέρους των καπνιστών. Οι καπνιστές υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει κανείς να τους απαγορεύσει το δικαίωμά τους να καπνίζουν σε κλειστούς δημόσιους χώρους (ας μην ξεχνάμε ότι γι΄αυτούς γίνεται ο καυγάς). Μπορούν όμως κι οι φίλοι καπνιστές να καταλάβουν ότι κι ο μη καπνιστής (οποιοασδήποτε ηλικίας, πόσο μάλλον τα μικρά παιδιά και οι έχοντες προβλήματα υγείας που βρίσκονται στον ίδιο χώρο) έχει ακριβώς το ίδιο δικαίωμα να βγει με φίλους και οικογένεια να διασκεδάσει, να φάει, να πιει καφέ χωρίς να πρέπει αναγκαστικά να ρουφάει τον καπνό των γύρω του; Ότι έχει δικαίωμα να αναπνέει καθαρό αέρα (ΟΚ όσο καθαρός είναι στις πόλεις, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα), να μην πονούν τα μάτια του και να μη βρωμάει ολόκληρος τσιγαρίλα; Όταν φίλοι καπνιστές απολαμβάνετε το τσιγάρο σας σε τέτοιους χώρους, μπορείτε να καταλάβετε ότι καταπατάτε τα ίδια ακριβώς δικαιώματα των μη καπνιστών, που εσείς οι ίδιοι επικαλείστε για τους εαυτούς σας; Κι επειδή πολλοί φίλοι καπνιστές θα πουν ότι σ' αυτή τη χώρα είναι η πλειοψηφία, οι στατιστικές μάλλον θα τους διαψέυσουν. Μήπως τελικά αποτελούν απλά μια ισχυρή μεν (αφού σίγουρα αποτελούν σεβαστό ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού) αλλά θορυβώδη δε μειοψηφία, που επιβάλει τελικά το δίκιο της όπως αυτή το αντιλαμβάνεται; Τελικά κάποτε σε αυτή τη χώρα πρέπει να ξαναποκτήσουμε την αίσθηση του μετρού, που πρώτοι οι πρόγονοί μας δίδαξαν, αλλά εμείς ως ανάξιοι απόγονοι την έχουμε χάσει και έχουμε ξεπέσει ως κοινωνία. Και να καταλάβουμε ότι σε μια δημοκρατία η ελευθερία του καθενός σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Edited October 30, 2010 by MAC Quote Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted October 30, 2010 ευχαριστω μολις φαω θα παω εξω να κανω τσιγαρο.αν και μ εφερε τασσακι και εγω κ η παρεα μου καπνισαμε εξω απο το μαγαζι σε εντιθεση με μια αλλη παρεα που καπνιζε μεσα.δεν με πειραζε καθολου,η φανατιλα με πειραζει σε αυτη την κωλοχωρα.τωρα εχουμε το τσιγαρο,μετα κατι αλλο.η βενζινη που εχει φτασει στα συννεφα δεν σας πειραζει??? Ζητούμενο είναι η αξιοπρέπεια στον ίδιο μας τον εαυτό και ο σεβασμός του διπλανού μας, σε κάθε εκδήλωση. Είτε στο τσιγάρο, είτε στην ουρά, είτε στην οδήγηση..... Άλλες φορές ο θύτης δεν καταλαβαίνει ότι "θίγει", ή ενοχλεί τον διπλανό του. Κανένας μας δεν είναι αλάνθαστος, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Όμως συνήθως στην Ελλάδα, η νοοτροπία είναι "τον έχω χεσ.... τον διπλανό μου, κάνω ό,τι γουστάρω". Χαρακτηριστικό παράδειγμα (και) σήμερα, παρατήρησα κάτι που με εκνευρίζει ιδιαίτερα, σε πάρκιγκ (σουπερμάρκετ), όλες οι θέσεις των ΑΜΕΑ κατειλημμένες από αυτοκίνητα, που φυσικά δεν είχαν ΑΜΕΑ και δεν προσφερόντουσαν για να μεταφέρουν ΑΜΕΑ φυσικά. Στην Ελλάδα, θεωρούμε τους εαυτούς μας ελεύθερους και δημοκράτες, γιατί γουστάρουμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, χωρίς να γνωρίζουμε ότι στην ελευθερία, ΔΕΝ δικαιούμαστε να κάνουμε ό,τι μας θέλουμε. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted October 30, 2010 ακομα ομως δεν μου εχει απαντησει καποιος,πως τοσα χρονια την παλευαν οι μη καπνιστες?δεν ειμαι αντιθετος με τον νομο,αντιθετως αν καποιος εχει δικαιωμα να πει μην καπνιζεις σε κλειστο χωρο ειναι ενας καπνιστης σαν μενα σε εναν αλλο καπνιστη.ρωτω μονο και μονο για να παρω μια απαντηση.που ησασταν τοσα χρονια πριν τον νομο?δεν βγαινατε σε κλαμπ?δεν βγαινατε για φαγητο?δεν βγαινατε για ποτο?οι φιλοι σας δεν καπνιζαν στο ιδιο τραπεζι?δεν μπορει δλδ να ξυπνησε η επανασταση μεσα σε ενα βραδι? προσοχη,γραφω με μονο σκοπο να κανουμε συλλογικη συζητηση,μην το παρει κανεις με διαφορετικο τροπο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted October 31, 2010 μολις γυρισα απο γαμο με 500 ατομα τα τραπεζια στην αρχη δεν ειχαν τασακια και μου φανηκε περιεργο και κανεις φυσικα δεν καπνιζε οταν σχεδον τελειωσε το σερβιρισμα του φαγητου οι σερβιτοροι γεμισαν τα τραπεζια με τασακια και φυσικα σταματησαν ολοι οι καπνιστες που ηταν πολλοι να βγαινουν εξω και καπνιζαν μεσα στην αιθουσα λογο ομως τελειου συστηματος εξαερισμου η αιθουσα παρεμεινε πεντακαθαρη και ας καπνιζαν 250 ατομα εκει μεσα αν λοιπον οι μαγαζατορες προσεξουν τον εξαερισμο τους τοτε κανεις δεν θα ειναι παραπονεμενος οπως δεν παραπονεθηκα εγω και οσοι δεν καπνιζαν σημερα βεβαιαδεν γινεται να αλλαξουν οι επαγγελματιες τα ελειπη συστηματα εξαερισμου των μαγαζιων τους οποτε ο πολεμος μεταξυ καπνιστων και μη υπαρχει και θα υπαρχει και τελειωμο δεν βλεπω να εχει δεν ξερω μετα τις εκλογες τι θα γινει που και θα εχει κρυωσει ο καιρος και τα προστιμα θα αρχισουν να πεφτουν βροχη 1 Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted October 31, 2010 ακομα ομως δεν μου εχει απαντησει καποιος,πως τοσα χρονια την παλευαν οι μη καπνιστες? Δεν την πάλευαν απλά. Ακόμα και αν προσπαθούσες να βρεις το δίκιο σου, χωρίς την ύπαρξη κάποιας απαγόρευσης, είτε λόγω της μειωμένης αντιληπτικότητας ή της ασυδοσίας ή της αδιαφορίας ή της έλλειψης παιδείας ή της άγνοιας από τους άλλους, έκανες πίσω. Έφευγες ή διασκέδαζες καπνίζοντας και εσύ μαζί τους χωρίς φίλτρο. Είμαι απίστευτα λυπημένος και αηδιασμένος με τον εαυτό μου που δεν καταλάβαινα και εγώ το λάθος μου, όπως και την αδιαφορία για τον διπλανό μου όταν κάπνιζα ή όταν πέταγα το τσιγάρο από το παράθυρο (ωωω Χριστέ μου τι βλάκας που ήμουν). Όσο για το κάπνισμα σε ανοιχτούς χώρους, εφόσον είναι ενοχλητικό για τους άλλους πάλι θα έπρεπε να υποχρεώνεις εσύ τον εαυτό σου (και όχι κάποια σχετική απαγόρευση) να μετακινηθεί. Η δική σου συνήθεια είναι ενοχλητική, όχι ο άλλος που την ανέχεται. Φαντάσου πχ. να πάω σε ένα ανοιχτό γήπεδο (ω τι ειρωνεία) και να καπνίζουν 4 άνθρωποι γύρω μου (καντεμιά)......Ακόμα και επάνω στο καρεκλάκι αν καπνίζεις δεν έχεις τον έλεγχο που πάει ο καπνός σου. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted October 31, 2010 τα τραπεζια στην αρχη δεν ειχαν τασακια και μου φανηκε περιεργο και κανεις φυσικα δεν καπνιζεοταν σχεδον τελειωσε το σερβιρισμα του φαγητου οι σερβιτοροι γεμισαν τα τραπεζια με τασακια και φυσικα σταματησαν ολοι οι καπνιστες που ηταν πολλοι να βγαινουν εξω και καπνιζαν μεσα στην αιθουσα Αυτό καταδεικνύει την κατάντια και την αδιαφορία μας. Αυτό που τόση ώρα το ανέχονταν (βγαίναν έξω να καπνίσουν), με το που τους δώσανε το δικαίωμα (παράνομα) να το κάνουν αδιαφόρησαν. Είναι θέμα αντίληψης ξεκάθαρα. Όσο για τον εξαερισμό μπορεί όντως να βοηθήσει, αλλά δεν είναι λύση (άσε που την κλώτσησαν οι ίδιοι οι μαγαζάτορες και οι ίδιοι οι καπνιστές πέρυσι) Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
The John 12 Report post Posted November 4, 2010 (edited) Γεια σας παιδια και καλη χρονια ( με κακο καιρο φυσικα ) Ηρθα και επεσα πανω στο θεμα δεν το διαβασα ολο ακομα σοορυ απλα εχω να πω οτι Το τσιγαρο σκυλοβρωμαει .- Εγω ημουν υπερ της απαογορευσης στα καταστηματα ακομη και ως καπνιστης φετος τον Αυγουστο <τα πηρα κρανιο > και το εκοψα και τωρα ειμαι ακομη ποιο υπερ Σαν τεως καπνιστης ( πρωτη φορα το γραφω , τι ωραιο που ακουγετε ) καταλαβαινω τους καπνιστες οσο ναναι ... αυτοι δε καταλαβαινουν οτι ειναι αρρωστοι και εξαρτημενοι ισως περρισοτερο απο τους < χασικληδες > και οτι εχω δικαιωμα να μην βρομαω εξ αιτιας τους , απλα επιδη δεν μπορουν να μυριζουν την τσιγαριλα αυτοι Θα σας μιλουσα για το ποσο ποιο ωραια αισθανομαι γενικως μετα το σταματημα του τσιγαρου , αλλα θα γινω κουραστηκος και γραφικος .... απαντωντας στον τιτλοο του θεματος < Τσιγάρο Vs Καθαρός αέρας > ψηφιζω καθαρο αερα Edited November 4, 2010 by The John Quote *********************** * ** I Snow *** *********************** Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 4, 2010 ...Σαν τεως καπνιστης ( πρωτη φορα το γραφω , τι ωραιο που ακουγετε ) ... Λαθος! Θες να εισαι πρωην καπνιστης! Οι τεως (βασιλιαδες, υπουργοι, δημαρχοι...) θελουν να ξαναγινουν νυν! Οι πρωην (συζυγοι...) δεν θελουν με καμμια κυβερνηση... Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted February 10, 2013 (edited) Και του χρονου να ειμαστε καλα. Το μονο που με στενοχωρησε και ισως με εξοργισε ηταν οτι ακομα και μεσα στο σαλε καπνιζαν μετα μανιας ακομα και καποιοι απο ΕΜΑΣ!!!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ καταλαβετε το!!!!!!! Το σαλε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Καφετερια!!!!!!! Αν θελετε να το βλεπετε ετσι ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ολους τους αλλους ( και τα μικρα παιδια!!!!!!!!!!) και ειτε καπνιζετε εξω ή ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΤΕ!!!!!!!!! Edited February 10, 2013 by kaps 9 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted February 10, 2013 (edited) Επιτέλους ανοίξτε τα αυτιά σας και ακούτε τα μεγάφωνα του σαλε.καπνιζετε έξω κ μέσα στο σάλε με σεβασμό στους μη καπνιστές.αυτοι το λενε καθε μιση ωρα.στην τελική ήμασταν στον τελευταίο όροφο κ πιο ψηλά ο καπνός δε μπορούσε να παει.δεν έλεγε πουθενά μην καπνιζετε.αν θέλετε να το βλέπετε έτσι μείνετε έξω να κάνετε σκι κ μην μπαίνετε μέσα ρε kaps.γτ από τα 1000 άτομα κάπνιζαμε οι 900 εχθές.ανοιξε εσύ μια επιχείρηση κ διώξε τους 900 για να κανείς το κομμάτι σου.αυτο το εμάς τι σημαίνει;υπό γράψαμε καμία σύμβαση ότι για να μπούμε στο σύλλογο θα κόψουμε το κάπνισμα;κ του μαγαζάτορα του την δίνει που φέρνουν σάντουιτς από το Σπιτι αλλά κάνει υπομονή.και στην αυστρια πριν δυο χρονια με την εκδρομη καπνιζαμε σε ολα τα σαλεπου πηγαμε.αλλα δεν ειδα κανεναν σας να παει να πει κατι σε κανενα ξενο.περασαμε μια υπεροχή μέρα και ότι και να λες δεν μας την χάλας πάντως.ειδαμε αρκετούς φιλους από παλιά και αυτό μας χαροποιησε.για όλα τα αλλά δεν μας απασχολεί. Edited February 10, 2013 by dust 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΗΛΙΑΣ ΑΔΑΜ 486 Report post Posted February 10, 2013 Επιτέλους ανοίξτε τα αυτιά σας και ακούτε τα μεγάφωνα του σαλε.καπνιζετε έξω κ μέσα στο σάλε με σεβασμό στους μη καπνιστές.αυτοι το λενε καθε μιση ωρα.στην τελική ήμασταν στον τελευταίο όροφο κ πιο ψηλά ο καπνός δε μπορούσε να παει.δεν έλεγε πουθενά μην καπνιζετε.αν θέλετε να το βλέπετε έτσι μείνετε έξω να κάνετε σκι κ μην μπαίνετε μέσα ρε kaps.γτ από τα 1000 άτομα κάπνιζαμε οι 900 εχθές.ανοιξε εσύ μια επιχείρηση κ διώξε τους 900 για να κανείς το κομμάτι σου.αυτο το εμάς τι σημαίνει;υπό γράψαμε καμία σύμβαση ότι για να μπούμε στο σύλλογο θα κόψουμε το κάπνισμα;κ του μαγαζάτορα του την δίνει που φέρνουν σάντουιτς από το Σπιτι αλλά κάνει υπομονή.περασαμε μια υπεροχή μέρα και ότι και να λες δεν μας την χάλας πάντως.ειδαμε αρκετούς φιλους από παλιά και αυτό μας χαροποιησε.για όλα τα αλλά δεν μας απασχολεί. Είσαι 1000% λάθος φίλε μου. Ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος ισχύει απόλυτα σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος απλά κάποιοι κακόβουλοι αποφασίζουν να μην τον εφαρμόσουν, και αυτοί είναι πρώτα απ' όλα η πολιτεία που δεν κάνει τους απαραίτητους ελέγχους, οι επιχειρηματίες που βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες (πχ μείωση της κίνησης λόγω κρίσης) αλλά και όλοι εσείς που δεν σέβεστε τον συνάνθρωπο που κάθετε δίπλα σας έστω και αν αυτός είναι ένα μικρό παιδί. Αλλά και στα νούμερα που ανέφερες πέφτεις έξω. Είναι ζήτημα αν το ποσοστό των καπνιστών ήταν 25-30% (αρκετό για να κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική). Σκέψου ότι αν αποφασίσει να βγάλει έξω ο επιχειρηματίας αυτό το 25% για τον χρόνο που χρειάζεται να κάνεις ένα τσιγάρο (σκάρτα 5 λεπτά δηλαδή) θα υπάρχουν άλλοι τόσοι που θα αποφάσιζαν να κάτσουν λίγη ώρα στο σαλέ επειδή ακριβώς είναι καθαρή η ατμόσφαιρα. Sorry για το off topic αλλά το κακό έχει παραγίνει και δεν μας παίρνει να μείνουμε άλλο αμέτοχοι. Αν θέλουν οι διαχειριστές ας μεταφέρουν αλλού την συγκεκριμένη μου τοποθέτηση. 5 Quote Snow to the people! Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted February 10, 2013 (edited) Επιτέλους ανοίξτε τα αυτιά σας και ακούτε τα μεγάφωνα του σαλε.καπνιζετε έξω κ μέσα στο σάλε με σεβασμό στους μη καπνιστές.αυτοι το λενε καθε μιση ωρα.στην τελική ήμασταν στον τελευταίο όροφο κ πιο ψηλά ο καπνός δε μπορούσε να παει.δεν έλεγε πουθενά μην καπνιζετε.αν θέλετε να το βλέπετε έτσι μείνετε έξω να κάνετε σκι κ μην μπαίνετε μέσα ρε kaps.γτ από τα 1000 άτομα κάπνιζαμε οι 900 εχθές.ανοιξε εσύ μια επιχείρηση κ διώξε τους 900 για να κανείς το κομμάτι σου.αυτο το εμάς τι σημαίνει;υπό γράψαμε καμία σύμβαση ότι για να μπούμε στο σύλλογο θα κόψουμε το κάπνισμα;κ του μαγαζάτορα του την δίνει που φέρνουν σάντουιτς από το Σπιτι αλλά κάνει υπομονή.περασαμε μια υπεροχή μέρα και ότι και να λες δεν μας την χάλας πάντως.ειδαμε αρκετούς φιλους από παλιά και αυτό μας χαροποιησε.για όλα τα αλλά δεν μας απασχολεί. 'Νταξει μπροστα σε τετοια......... επιχειρηματα δεν μπορω να πω τπτ....... κατσε να κανω κ τουμπεκι μηπως φαμε κ ξυλο......... αλλωστε ειμαστε λιγοτεροι........ μονο 100!!!! Φανταζομαι οτι και στο εξωτερικο το ιδιο κανετε οι 900......... αλλα ξεχασα...... εκει δεν σηκωνουν μαγκιες......... σε πετανε εξω πριν καν το καταλαβεις......... Κλασσικη Ελληνικη "Παιδεια"........ Κλασσικος Ελληναρας Παρτακης....... Edited February 10, 2013 by kaps 5 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted February 10, 2013 Δεν σε είδα πουθενά να βγάζεις λόγο στην Αυστρία μέσα στα σάλε Ηλία που κάπνιζαμε όλοι.ελληνες και ξενοι.ουτε τόσα χρόνια πριν,παρά από την μέρα που βγήκε ο νόμος ξεμυτησαν όλοι οι φανατικοί καπνιστές.ο καπνός παει πάνω.κρατα τους δυο ορόφους λοιπόν για τους μη καπνιστες κ ασε τον τελευταίο για τους καπνιστές.κ έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted February 10, 2013 (edited) Στο εξωτερικό κάπνιζαμε σε όλα τα σαλε της Αύστρίας επειδή επιτρεπόταν,όχι επειδή είμαστε Ελληναρες όπως λες.ελληναρες γίνανε όλοι οι μη καπνιστές που μας πρηζετε εδώ κ ένα χρόνο για το που θα καπνιζουμε επειδή βγήκε ο νόμος. Αφού λοιπόν μας το επιτρέπει ο καταστηματάρχης κανε του μυνηση να τελειώνουμε και μην αναλωνομαστε άλλο σε αυτό το θέμα. Edited February 10, 2013 by dust Quote Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted February 10, 2013 Το να θες εγγυημένο καρκίνο για τον εαυτό σου δε με απασχολεί,το να τον επιβάλλεις και στους μη καπνιστές με τέτοιες εγωιστικές δικαιολογίες αποτελει έγκλημα. Τέτοιοι χώροι έχουν προσέλευση οικογενειών,μικρών παιδιών,εγκύων,ατόμων με προβλήματα.Τωρα αν έχουμε το αλλοθι του επιχειρηματία που φυσικά δε θελει να χάσει κόσμο τι να πω.Ο σεβασμός στο διπλανό δεν προέρχεται από την ύπαρξη νομοθεσίας,αλλα από τη δική μας αυτοδιάθεση...ολα τα υπόλοιπα είναι αλλα λόγια ν αγαπιόμαστε... Και στο ον τοπικ,αν και δεν ήμουν έμαθα τα νεα.Ολα πήγαν τέλεια και ευχαριστούμε όλους όσους ήταν παροντες και βοήθησαν με την παρουσία τους σ αυτην την όμορφη στιγμη του συλλόγου.Και του χρόνου!!! 7 Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
Kangchenjunga 185 Report post Posted February 10, 2013 ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ολους τους αλλους ( και τα μικρα παιδια!!!!!!!!!!) οταν μπήκαν τα μικρά παιδια...(απο καποια ομαδα..συλλογο...δεν ξέρω..) μονο αυτοι οι καποιοι απο ΕΜΑΣ τους μίλησαν...σηκώθηκαν..μοιράστηκαν την θέση τους..ενθάρρυναν...και είπαν ένα μπράβο στα παιδια.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΗΛΙΑΣ ΑΔΑΜ 486 Report post Posted February 10, 2013 Στο εξωτερικό κάπνιζαμε σε όλα τα σαλε της Αύστρίας επειδή επιτρεπόταν,όχι επειδή είμαστε Ελληναρες όπως λες.ελληναρες γίνανε όλοι οι μη καπνιστές που μας πρηζετε εδώ κ ένα χρόνο για το που θα καπνιζουμε επειδή βγήκε ο νόμος. Αφού λοιπόν μας το επιτρέπει ο καταστηματάρχης κανε του μυνηση να τελειώνουμε και μην αναλωνομαστε άλλο σε αυτό το θέμα. Είσαι και πάλι πολύ λάθος και όσες φορές και αν το πεις πάλι σωστός δεν θα είσαι. Έχω επισκεφτεί οχτώ αλπικά χιονοδρομικά κέντρα και σε αυτά έχω βρει μόνο ένα σαλέ που επιτρέπονταν το κάπνισμα, δεν λέω εντύπωση (αρνητική) μου έκανε και αποφάσισα όπως μπήκα να κάνω μεταβολή και να βγω. Τώρα αυτά περί καπνίσματος στον τελευταίο όροφο είναι μάλλον αστεία και ούτε εσύ δεν πρέπει να τα πιστεύεις. Αν κάποιος θα έπρεπε να κάνει μήνυση στον επειχειρηματία είναι το ίδιο το χιονοδρομικό. 1 Quote Snow to the people! Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted February 10, 2013 Γκρίνια καμία.ισα ίσα περάσαμε υπέροχα,είδαμε φίλους που είχαμε να δούμε και χρόνια μερικούς.στο θέμα του τσιγάρου τώρα επειδή μια εβδομάδα τώρα ακούω τις ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα,κάνω αναμετάδοση κ οποίος τα έχει ακούσει ας επιβεβαιώσει.οι καπνιστές να σέβονται τους μη καπνιστές είτε μέσα ειτε έξω από το σαλε.ξαναλεω λοιπόν,με μια απλή λύση όλοι είναι ευχαριστημένοι,οι καπνιστες στον εξώστη κ όλο το άλλο σαλε στους μη καπνιστές.τι πιο απλό. Αλλά αυτή η καραμέλα μερικών όλη την ώρα είδα να καπνίζουν από εμάς,κάπνιζαν οι σνοουκλαμπιτες,είδα μέλη να καπνίζουν καταντάει κουραστικό.βαλτε στο καταστατικό την επόμενη φορά να δέχεστε μόνο μη καπνιστές ρε παιδιά να είμαστε όλοι χαρούμενοι.επισης απλό. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted February 10, 2013 (edited) Κιτςμπουιλ,τσε Λαμ σε,μ,μπαντ γκαστειν.κ στα τρία χιονοδρομικά κάπνιζαν όλοι.εκτος κ αν εσύ πηγές σε άλλη εκδρομή κ θυμάμαι λάθος. Edited February 10, 2013 by dust Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΗΛΙΑΣ ΑΔΑΜ 486 Report post Posted February 10, 2013 Το σταματάω κάπου εδώ γιατί δεν θέλω η συζήτηση να συνεχιστεί επί προσωπικού. Ο καθένας ας κριθεί για τα λεγόμενα, τα γραφόμενα και τις πράξεις του. 3 Quote Snow to the people! Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted February 10, 2013 βαλτε στο καταστατικό την επόμενη φορά να δέχεστε μόνο μη καπνιστές ρε παιδιά να είμαστε όλοι χαρούμενοι.επισης απλό. νομίζω άθελά σου υποτιμάς τις αρχές και το σκοπό του ΕΣΤΟΥΧ. Αn κάποιος ψάχνει ένα σύλλογο μη καπνιστών μπορεί να γίνει μέλος στο nosmoke.gr 3 Quote How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted February 10, 2013 (edited) Δεν σε είδα πουθενά να βγάζεις λόγο στην Αυστρία μέσα στα σάλε Ηλία που κάπνιζαμε όλοι.ελληνες και ξενοι.ουτε τόσα χρόνια πριν,παρά από την μέρα που βγήκε ο νόμος ξεμυτησαν όλοι οι φανατικοί καπνιστές.ο καπνός παει πάνω.κρατα τους δυο ορόφους λοιπόν για τους μη καπνιστες κ ασε τον τελευταίο για τους καπνιστές.κ έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι. Ο σεβασμός στον νόμο, είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ. Ο διαπραγματεύσιμος νόμος, είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του Ελληναρίσκου. Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την κατάσταση που ζούμε, που πέραν της οικονομικής κρίσης έχουμε βαθιά πολιτική, κοινωνική και κρίση αξιών και θεσμών, όπου ο καθένας καθορίζει τα όρια του σύμφωνα με το γούστο του και όχι με τα όρια του νόμου, τον οποίο ανοιγοκλείνει ως ακορντεόν. Ο Νόμος (πιο συγκεκριμένα η ηθική υπόσταση του), είναι διαφορετικός όταν παίρνεται σε εποχή δημοκρατίας, λαμβάνοντας και τηρώντας τις αντίστοιχες προβλεπόμενες διαδικασίες και διαφορετικός όταν παίρνεται σε διαφορετικό καθεστός. Στην δημοκρατία αποφασίζουν οι περισσότεροι. Δεν αποφασίζουν ότι όλοι, συμπεριλαμβανομένων των μειοψηφιών, θα κάνουν το κέφι των περισσότερων! Δεν είναι ο εξαναγκασμός της μειοψηφίας στο γούστο της πλειοψηφίας. Πολλοί μπερδεύουν τον βιασμό με την δημοκρατία. Στην δημοκρατία αποφασίζουν οι περισσότεροι, όλοι τηρούν τις αποφάσεις των περισσότερων, σεβόμενοι την μειοψηφία στις βασικές αρχές ευπρέπειας, ηθικής, κλπ, κλπ. Και το τελευταίο είναι αυτό που δεν σέβονται οι Ελληναρίσκοι, που βλέπουν τον εαυτό τους στην εκάστοτε πλειοψηφία, όχι για να δικαιολογηθούν, αλλά για να εξαντλήσουν τα όρια επιβολής του κεφιού τους, κάτι σαν τον λοχία του στρατού που επειδή πήρε το γαλονάκι νομίζει ότι έχει εξουσία επί της υπόστασης των κατωτέρων του. Των κατωτέρων στην ιεραρχία του στρατού και όχι της ζωής και της πραγματικότητας. Το ότι στην Αυστρία δεν υπάρχει ανάλογος νόμος τι σχέση έχει με την μη εφαρμογή αντίστοιχου νόμου στην Ελλάδα; Στην Αυστρία υπάρχουν σε πολλά μέρη που ξέρω χώροι για μη καπνιστές, οι οποίοι είναι αδιαπραγμάτευτα σεβαστοί. Τα παραπάνω είναι θεωρία, τα παρακάτω προχθεσινή εφαρμογή. Το θέμα του καπνίσματος το πρόσεξα και εγώ. Η αλήθεια είναι ότι δεν παρατήρησα κάποια σοβαρή επιβάρυνση της ατμόσφαιρας στο σημείο που βρισκόμουν και για αυτό ίσως το προσπέρασα "πιο εύπεπτα". Ίσως αυτό να μην είναι και πολύ σημαντικό. Δεν ξέρω αν υπήρχε εξαερισμός, αν υπήρχε κάποια πρόβλεψη, αν υπήρχε κάποια σήμασνη που έλεγε από εδώ καπνιστές, από εκεί μη καπνιστές. Δεν είδα, δεν πρόσεξα. Το αν θα έπρεπε να υπάρχει αντίστοιχη προτροπή "εκεί για τους καπνιστές, αλλού για τους μη καπνιστές", δεν είναι παράλογη, ΟΜΩΣ δεν είδα να υπάρχει κάπου. Το αποτέλεσμα όμως είναι "κάνω ό,τι θέλω, όπου θέλω". Και αυτό, σίγουρα δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. Ναι, δεν διαπίστωσα ύπαρξη τεκέ. Όμως ακόμα και αν υπήρχε ταμπέλα από εδώ οι μη καπνιστές, από εδώ οι καπνιστές, πάλι με τα ίδια επιχειρήματα θα καπνίζαμε εκεί που προβλέπεται χώρος για μη καπνιστές. Η νομοθεσία είναι σαφής. Η αξιοπρέπεια του καθενός είναι ξεκάθαρη. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Η ανοχή του καθενός στον άλλον, δεν είναι αναγκαστικά αδυναμία, ούτε και επιβεβλημένη. Ας προσπαθούμε η ύπαρξη μικρότερης ή μεγαλύτερης ανοχής, ούτε να ενοχοποιείται, ούτε να χρησιμοποιείται για όξυνση και πρόκληση εντυπώσεων. Edited February 11, 2013 by mil 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites