Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Evagelos

Ενημέρωση χ/κ Παρνασσού

Recommended Posts

Έτσι για να χαλαρώσουμε λίγο και να δούμε το δυναμικό του βουνού...ένα βίντεο από την Κυριακή που πέρασε...

YouTube Video ->

like like like <_<

αν το δουν στο εξωτερικό αντε να πιστέψουν ότι είναι τραβηγμένο στο δικο μας βουναλακι

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

ε. ασφάλεια στην πίστα

Έχετε αναγνωρίσει την προσπάθεια που γίνεται για το αυτονόητο .

Τον περιορισμό της αυθαιρεσίας και της επικινδυνότητας απο ανεύθυνες συμπεριφορές . (π.χ υποχρεωτικά επι-απο βίβαση SNB σε αναβατήρα με το σανίδι στο πόδι και με δεμένο λουράκι ασφαλείας).

Στόχος η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια του χιονοδρόμου (όχι ανεξέλεγκτα - κατερχόμενα σανίδια στην πίστα).Αλλά απαιτείται και η συμμετοχή του.

[

καλό σας βράδυ

ενημέρωση απο ΧΚΠ

http://www.parnassos-ski.gr/diary/

Καταρχην να δωσω τα συγχαρητηρια μου στην διοικηση του Χ.Κ.Π που χρόνο με τον χρονο το κανει ακομα καλυτερο στο θεμα της οργάνωσης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απλα θα ηθελα να σχολιασω κατι που εφαρμόστηκε απο φετος χωρις να καταλαβω το γιατι.

Πηγα χθες για πρωτη φορα φετος και ενω ημουν με την σανιδα στα ποδια με ενημερωσε ο ανθρωπος στα λιφτ οτι πρεπει οπωσδηποτε να εχω λουρακι μαζι μου και οτι αμα θελω το νοικιαζουν μεσα στο σαλε διαφορετικα δεν μπορω να ανέβω.

Σιγουρα ειμαι υπερ της ασφαλειας αλλα οταν ειμαι ολη μερα με την σανιδα στα ποδια τη περιπτωση υπαρχει να λυθει η σανιδα ?? Αυτο που ειναι σωστο ειναι να μην κουβαλαει κανενας την σανιδα στα χερια οπως γινοταν παλια . Σε τοσα Χ.Κ που εχω γυρισει στην Ελλαδα αλλα και πολυ μεγαλα στο εξωτερικο κανενας δεν μου ειχε πει κατι τετοιο.

Οταν πηγα λοιπον να νοικιασω ενα λουρακι μου ζήτησαν το ποσο των 5 ευρω για την ενοικιαση του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Το θεωρω τραγικα μεγαλο ποσο για κατι που δεν φθειρετε και για την αγορα του ειναι πολυ φθηνοτερο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν θελώ να πω κατι αλλο απλα κατι τετοια μικροπραγματα χαλανε την πραγματικη ομορφη εικονα που δειχνει το Χ.Κ τα τελευταια χρονια.....

ΑΚΑ as JEEP!!!

Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....

Μπραβο πολυ καλο !!! <_<

2cor3ms.jpg

Η ζωή δεν μετριέται με τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε,

αλλά από τις στιγμές που αυτές.... "κόβονται".

Μπράβο Λούη!!!!!!!!!!! ωραία ποιότητα η κάμερα

Σιγά σιγά θα σε πιάσει και μια σκηνοθετική ευαισθησία...τρέμε Σπίλμπεργκ, χαχα

Έτσι για να χαλαρώσουμε λίγο και να δούμε το δυναμικό του βουνού...ένα βίντεο από την Κυριακή που πέρασε...

YouTube Video ->

Καλοοοοοοό

Ρέμινγκ δεν είχαμε ?

Πικ νικ με σπανακόπιτα μαμάς ?

Το επόμενο βιντεάκι να έχει και τέτοια ,να ολοκληρωθεί η εμπειρία ;)

απλά τέλειο...! Μπράβο!

Φοβερό βίντεο! Δεν αφήσατε απάτητο στα λούκια!

Άντε να περάσουν οι κακοκαιρίες μπας και βιώσουμε και εμείς τέτοιες καταστάσεις....

Ένα καταπληκτικό βιντεάκι από μια καταπληκτική ομάδα. ;)

πουδρόγεροι :rolleyes:

Όσοι αποφασίσουν ανέβουν αύριο στο βουνό ας προσέξουν αυτή την ανακοίνωση του ΧΚ....

Βαθμός επικινδυνότητας χιονοστοιβάδων για εκτός πίστας σκί αυξημένος Νο3, 29 Ιανουάριος 2010 5:01:00 μμ

Λόγω των έντονων και ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες (νοτιάδες, αυξημένη υγρασία, μεγάλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας, αυξημένο ύψος βαρύ χιονιού ) έχουν δημιουργηθεί επικίνδυνες συνθήκες για πτώση χιονοστιβάδων.

Μετά από έλεγχο που διενεργήσαμε στα στρώματα χιονιού διαπιστώσαμε ότι αυτός ο κίνδυνος για αύριο Σάββατο 30/01/2010 παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένος με βαθμό επικινδυνότητας 3.

Για τον λόγο αυτό οι εκτός πίστας σκιέρ για αύριο θα πρέπει να προσέξουν τα εξής:

Απαγορεύεται αυστηρά η χιονοδρομία:

1. Σε όλα τα λούκια αριστερά από τον αναβατήρα Ηρακλή προς την περιφερειακή διαδρομή.

2. Στις καμινάδες άνωθεν και πλησίον του συρόμενου αναβατήρα Νο14.

3. Το μεγάλο λούκι όπισθεν του συρόμενου αναβατήρα Οδυσσέα, προς την περιφερειακή διαδρομή.

4. Όλα τα λούκια κάτω από τον συρόμενο αναβατήρα Δία προς την περιφερειακή διαδρομή

Σημαντικό: Ο βαθμός επικινδυνότητας ισχύει για όλα τα βουνά της Ελλάδας και ιδιαίτερα για όλες τις Βορεινές πλαγιές που έχουν φορτωθεί με ασταθή στρώματα χιονιού από τον Νοτιά

Για τον εντοπισμό θυμάτων χιονοστιβάδας χρησιμοποιούμε συσκευές αναζήτησης (ηλεκτρονικούς πομποδέκτες) στα 457KHz.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το σκι εκτός πίστας γίνεται μόνο με δική σας ευθύνη και σε περίπτωση που αγνοείτε τα προειδοποιητικά και απαγορευτικά σήματα, διακινδυνεύετε την ζωή σας και την ζωή των άλλων χιονοδρόμων.

Καλό Ski και Snowboard, αλλά πάντα με ασφάλεια.

από το επίσημο σαιτ του ΧΚΠ

http://www.parnassos-ski.gr/diary/diary_View.asp?id=106

οκ μονο που το ΧΚΠ δε εχει αρμοδιότητα να ρυθμίζει τη κινηση των σκιερ εκτος των ορίων του...νομίζω.

..παντως καλή η ανακοινωση κατα τα άλλα..

Θα παρακαλούσα στο τέρμα του αυγού να τοποθετηθεί το πλαστικό χαλί πιο κοντά- 30εκατοστά- στην πόρτα του αυγού έτσι, ώστε καθώς κατεβαίνει κάποιος να μην κινδυνεύει να γλιστρίσει στο τσιμέντο, αλλά να πατάει στο πλαστικό χαλί.

How you stand is how you ski

Για να ανέβω Φτερόλακα μέσω Αμφίκλειας ποια διαδρομή πρέπει να ακολουθήσω??

Νομίζω πως με τις παρούσες συνθηκες, με τα μπλόκα δεν σε συμφερει να πας απο Αμφίκλεια! :)

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Θα παρακαλούσα στο τέρμα του αυγού να τοποθετηθεί το πλαστικό χαλί πιο κοντά- 30εκατοστά- στην πόρτα του αυγού έτσι, ώστε καθώς κατεβαίνει κάποιος να μην κινδυνεύει να γλιστρίσει στο τσιμέντο, αλλά να πατάει στο πλαστικό χαλί.

Το καλύτερο θα ήταν να μπει μια ράμπα προς την έξοδο για να μην κατεβαίνουμε τα σκαλιά...Την τρίτη παρατήρησα ότι στην είσοδο για την τηλεκαμπίνα στα 1950,τα ξύλινα σκαλοπάτια είναι πολύ ψηλά,τώρα που δεν έχει πολύ χιόνι για να έρθει "πρόσωπο".Για τους σκιερ είναι δύσκολο με τις μπότες να ανέβουν.

Ο Νιφάδας ανέβηκε. Μου είπε ότι έχει απ' όλα όσα δεν ήθελε, άλλά κυρίως ομίχλη. Προς το παρόν, κάνει βόλτες μέσα στο σαλέ. PMR ξέχασε να πάρει, οπότε αν βρει κανέναν Σνοουκλαμπίτη, θα τον βρει επί τόπου! Κανείς άλλος ανέβηκε άραγε;;;

*καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση*

Εμείς ανεβήκαμε στις 8.30 και φύγαμε στις 8.35 ... από το parking δεν έβλεπες το 2ο πυλώνα του αυγού ! Το ίδιο και επάνω ... τώρα πρέπει να έχει βγάλει αέρα !

C!

Εμείς ανεβήκαμε στις 8.30 και φύγαμε στις 8.35 ... από το parking δεν έβλεπες το 2ο πυλώνα του αυγού ! Το ίδιο και επάνω ... τώρα πρέπει να έχει βγάλει αέρα !

C!

ωχ......

πικρα........

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Σοβάς στον οποίο απλά μπορείς να χιονοδρομήσεις εκτός και να κάνεις παρεμφερείς ασχολίες(άλματα με αλεξίπτωτο, επικίνδυνα άλματα χωρίς αλεξίπτωτο, kite) και καρβαριστό φρέσκο χιονάκι εντός είχε το μενού για Παρνασσό(Φτερόλλακα) χτες και σήμερα.

Τα Κελλάρια ήταν ομιχλωδη και ανεμώδη και η Φτερόλλακα ήταν πανέμορφη με διαστήματα ήλιου. Απορώ γιατί δεν έρχεστε στα δέντρα σε ένα πανέμορφο τοπίο στο οποίο λίγο η λιακάδα, λίγο τα χιονοσμένα δέντρα το κάνουν...γ@μ@το. Γνωστές ομάδες πουδροπεδιλάδων, παιδάκια και χαμόγελα συνέθεταν ένα όμορφο σκηνικό του τύπου "10-15 άντε 20 καταβάσεις και δρόμο".

Φυσάει ΝΔ και έχουν ομίχλη τα Κελλάρια. ΦΤΕΡΟΛΑΚΑ POWER.

Καλή σεζόν και στην προσωπική μας πίστα Σπύρο πρέπει να σε γνωρίσει πρώτα.

Απορώ γιατί κάποιος να πάει Κελλάρια και απορώ που το ΧΚΠ δεν έχει 2-3 λιφτ στην υπέροχη περιοχή σκι που διαθέτει προστατευμένη από τον καιρό. Τα μυαλά μας...

Κανένα πρόβλημα με τους αγρότες σε 2 ώρες γυρνάς αρκεί να φύγεις την σωστή ώρα(πριν τις 1 ή μετά τις 10). Άλλες ώρες την πάτησες. Τουρισμός στους υπέροχους Ελληνικούς επαρχιακούς δρόμους λακούβα ολέ. Πάνω από 20 λεπτά παράκαμψη δεν είναι.

Αύριο ο καιρός θα φτιάξει μετά τις 15.00 αλλά θα φυσάει πάρα πολύ πάρτε το μικρό αλεξίπτωτο.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

κελλάρια πολυκοσμία,, μειωμένη λειτουργία αναβατήρων-πιστών , αέρας, το χειρότερο κομμάτι ήταν η πολύ ομίχλη και η αναμονή στους αναβατήρες. είδα και κάποια μπουφαν snowclub πρέπει να πω :rolleyes:

Πολύ ομίχλη, αρκετός κόσμος (δεν γύρισαν όλοι πίσω δυστυχώς) αλλά όλα μου φαίνονταν τέλεια με τα καινούρια πέδιλα!!

Αναμονή για το επόμενο!!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...