Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted January 26, 2010 Παρνασσός τώρα: συννεφιά, με διαστήματα ομίχλης. Θεϊκό χιόνι εντός πίστας. Βαρύ εκτός. Περικλής το πρωί= χαλί με τέλειο χιόνι. Ηρακλής κάτω από τις καρέκλες= Χωράφι με ελάχιστες πέτρες και βαρύ χιόνι. Σαχάρα= βαρύ χίονι με πολλές πέτρες. Σαχάρα από Δία= βαριές πέτρες με λίγο χιόνι. Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
geoski 3 Report post Posted January 26, 2010 (edited) Hρακλης 25-1-2010 Edited January 26, 2010 by geoski Η ζωή δεν μετριέται με τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που αυτές.... "κόβονται". Share this post Link to post Share on other sites
snow bow 38 Report post Posted January 26, 2010 Παρνασσός τώρα: συννεφιά, με διαστήματα ομίχλης. Θεϊκό χιόνι εντός πίστας. Βαρύ εκτός. Περικλής το πρωί= χαλί με τέλειο χιόνι. Ηρακλής κάτω από τις καρέκλες= Χωράφι με ελάχιστες πέτρες και βαρύ χιόνι. Σαχάρα= βαρύ χίονι με πολλές πέτρες. Σαχάρα από Δία= βαριές πέτρες με λίγο χιόνι. τα ξεπαρθένεψα ολα και δεν σου αφησα τιποτα... www.alternativeriding.gr POWDER IS BETTER THAN SEX... Share this post Link to post Share on other sites
mikelos 6 Report post Posted January 26, 2010 δεν εχεις χιονολαστιχα;;;; Τα λαστιχα μου ειναι 100% tarmac.Λογω οτι η διασταση ειναι 255 σε φαρδος ειναι πολυ ευκολο να ολισθηση.ΤΗν επομενη φορα θα εχω πανια γιατι η αλυσιδες μου εβγαλαν λιγο την πιστη. Share this post Link to post Share on other sites
mikelos 6 Report post Posted January 26, 2010 Καλημέρα κι απο μένα ,θα ήθελα να προσθέσω κι εγώ οτι οσοι δεν ηταν το Σ/Κ Παρνασσό έχασαν. Ο ΔΙΑΣ μας έβγαζε στα απάτητα λούκια και μας αποζημίωνε και με το παραπάνω.Η ΣΑΧΑΡΑ (αν και υπήρχε στην αρχή της ενα περίεργο φρύδι για να περάσεις πρός την πίστα, παρόλα αυτά έβρισκες πλαίνές διαδρομές απάτητες οπου σε βγάζαν) σου έκαιγε τους τεταρκεφάλους και δεν ήθελες να ξεκολύσεις, όπως και το 5ο λούκι πίσω απ τον ΔΙΑ. Ολα πηγαν μια χαρά εκτός απο την Δευτέρα όπως ανέφερε και ο φίλος Μάκης με τα μικροπροβλήματα που μας έκανε η ΔΕΗ. Παρόλα αυτά θα ήθελα να δώσω ενα μπραβο στον Διευθυντή κο Δρίβα για την απόφαση που πήρε σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας περί SNOWBOARD δηλαδή την υποχρεωτική ασφάλιση με λουράκι για να μπορείς να ανέβεις στον Ηρακλή κυρίως αλλά και στα άλλα LIFTS.(ελπίζω να συνεχιστεί). Επίσης αναφέρθηκε στον κο Κωστα Οικονόμου μια λύση για την τάξη και το νοικοκύρεμα του ΗΡΑΚΛΗ σχετικά με την άναρχη ουρά που παρουσιάζεται και το τσαλαπάτημα που επικρατεί,αλλά και το -περιμένω τον φίλο μου να έρθει μπροστά απο τα SKIDATA του ΗΡΑΚΛΗ. ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΧΙΟΝΙ....... Σε αυτο το θεμα με το λουρι ασφαλειας ειναι πολυ σωστο....... Το δυσκολο στην υποθεση ειναι το ενα κουμπομενο ποδι στην σανιδα(πανω στο λιφτ) με αποτελεσμα ολοι να τρωνε θεαματικες τουμπες στο τελος της διαδρομης. Δεν ξερω γιατι ειμαι καινουργιος στο αθλημα αν γινοταν να ειναι το λουρι δεμενο στον μποτα αλλα να μπορεις να το κρατας στα χερια ωστε να μην σαβουριαζεσαι. Στα καλαβρυτα παντος το κρατας στα χερια. Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted January 26, 2010 Ήμουν επάνω σήμερα και ήταν πολύ ωραία.Το χιόνι εξαιρετικό ιδίως στον Περικλή.Ουρές μηδαμινές.Κατά διαστήματα είχε ομίχλη,αλλά εκεί που δεν αντεχόταν ήταν στο δρόμο από τη διασταύρωση έως το Χ.Κ.Αν δεν είχες αλυσίδες ή χειμερινά δεν ανέβαινες με τίποτα.Ιδίως στη στροφή που είναι ο καταυλισμός των Ειδικών Δυνάμεων,ο δρόμος ήταν σαπούνι.Είχα κάνει το λάθος να βγάλω τις αλυσίδες σε ένα κομμάτι που ήταν στεγνό κι εκεί απορώ κι εγώ πώς έστριψα και δεν έσκασα επάνω στα steyr που ήταν εκεί!!!Μετά έβαλα ξανά αλυσίδες.Στην κατάβαση η ομίχλη ήταν τόσο έντονη που δεν έβλεπες πάνω από 25 μέτρα. Στο χώρο των εκδοτηρίων επιτρέπεται το κάπνισμα;Πιστεύω ότι σε όλους τους κλειστούς χώρους απαγορεύεται.Έκανα παρατήρηση σε έναν που κάπνιζε και με ενοχλούσε καθότι ήταν ακριβώς μπροστά μου,και η απάντησή του ήταν "έχει σταχτοδοχεία,άρα επιτρέπεται".Ωραία λογική δε λέω!!! Photography Share this post Link to post Share on other sites
peterp@n^ 0 Report post Posted January 26, 2010 Δεν ξερω γιατι ειμαι καινουργιος στο αθλημα αν γινοταν να ειναι το λουρι δεμενο στον μποτα αλλα να μπορεις να το κρατας στα χερια ωστε να μην σαβουριαζεσαι. γίνεται να το δέσεις κ στο χέρι.. παντως αυτο να το κρατας στα χέρια είναι επικίνδυνο Share this post Link to post Share on other sites
KSpecial 17 Report post Posted January 26, 2010 Μπράβο στο ΧΚ Παρνασσού για το λουράκι και για τα σανίδια στα πόδια! Πολύ καλά κάνει! Τα σανίδια είναι για τα πόδια και όχι για τα χέρια. Οι αρχάριοι που δε μπορούν να κατέβουν από τα λιφτ με το πόδι στο σνοουμπορντ ας εξασκηθούν σε ένα κατηφορικό κομμάτι πριν πάρουν το λιφτ. Με μια ωρίτσα προπόνηση θα είναι ξεφτέρια... Αλλά είπαμε, στην Ελλάδα τα θέλουμε όλα εύκολα. Τα Καλάβρυτα πολύ κακώς πράττουν που επιτρέπουν σανίδια στα χέρια! Το έχουμε τονίσει επανελειμμένως αυτό. Ελπίζω σύντομα να αλλάξουν και εκεί τακτική και να δώσουν τη δέουσα σημασία στο σοβαρό αυτό θέμα ασφαλείας. Share this post Link to post Share on other sites
Snow King 0 Report post Posted January 26, 2010 (edited) Όλες οι προβλέψεις έλεγαν για ηλιοφάνεια σήμερα αλλά μόνο ηλιοφάνεια δεν ήταν αυτό. Πολλά σύννεφα και ομίχλη στο σύνολο σχεδόν της ημέρας εκτός από κάποια μικρά διαστήματα που καθάριζε λίγο. Αυτή ήταν η μόνη απογοήτευση γιατί...: το χιόνι στις πίστες ήταν πολύ καλό. Επίσης πήρε το μάτι μου Χρήστο Λάππα και MakiM (για τον δεύτερο κρατάω επιφυλάξεις αν ήταν αυτός) Edited January 26, 2010 by Snow King Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted January 26, 2010 Την Κυριακή όλα δούλευαν, παρόλη την αρχαιότητα τους από 8 το πρωί μέχρι 4:30 στη Φτερόλακκα τουλάχιστον...με κάποια προβληματάκια ο Δίας... Το χιόνι πολύ καλό, αλλά η βάση φτωχή ακόμα, με πέτρες από κάτω από την πούδρα, ακόμα και σε σημεία που είχε αρκετό χιόνι, γενικά ήθελε προσοχή. Να επισημάνω ένα θεματάκι με τα εκδοτήρια στην αφετηρία της 7, που αργούν να ανοίξουν και μας καθυστερούν... Ξυπνάμε 4:20 το πρωί και οδηγούμε από Αγρίνιο 2,5-3 ώρες, για να είμαστε πριν το άνοιγμα στη Φτερόλακκα και περιμένουμε να έρθουν οι υπάλληλοι. Πάμε πρώτοι και μας προλαβαίνουν άλλοι που έρχονται μισή ώρα αργότερα...δεν είναι καθόλου σωστό. Στις 8:15 μας λένε να ανέβουμε με το καρεκλάκι και να βγάλουμε κάρτες στο σαλέ. Περπατάμε λοιπόν την ανηφόρα και πάμε στην ουρά, άλλη καθυστέρηση κι εκεί με χρονοβόρα έκδοση καρτών ημέρας, με φωτογραφία, ακόμα κι αν επιστρέψεις την προηγούμενη κάρτα και απαιτούν λοιπόν να στεκόμαστε όλοι στην ουρά, καθώς δεν μας δίνεται η δυνατότητα ένας να βγάλει τις κάρτες όλων. Συνολική καθυστέρηση λοιπόν 45 λεπτά, ενώ είμαστε εκεί πρώτοι απ' όλους. Αυτό με εκνευρίζει και δεν είναι δίκαιο, να σου "τρώει" άλλος πρώτος τη πούδρα, χωρίς να είναι δική μας υπαιτιότητα. Σε 45 λεπτά κάνουμε 3 καταβάσεις άνετα, οι οποίες χάθηκαν και μάλιστα πρωινές με όλη τους την "κρέμα". Θα μου πείτε, είσαι υπερβολικός, αλλά θα απαντήσω γι αυτό κοιμάμαι μόλις 3 ώρες, για να πάω να κάνω το χόμπι μου, χωρίς συμβιβασμούς από την έναρξη μέχρι τη λήξη της ημέρας. Και μάλιστα πηγαίνουμε χρόνια στην 7 γιατί μας αρέσει και η κατάβαση μέχρι κάτω, στο τέλος της ημέρας. Από τη στιγμή που το κέντρο ανοίγει στις 8, θα έπρεπε να ανοίγει παντού αυτή την ώρα, αλλιώς να μας το πει, να πηγαίνουμε στα Κελάρια, η να μην χάνουμε τον ύπνο μας. Η περιφερειακή της Φτερόλακκας από Κελάρια, επαναλαμβάνω, ότι είναι μια πληγή για το βουνό και δεν έχει νόημα η καινούργια χάραξη, καθώς πάλι σπρώχνεις. Ο δρόμος (πίστα), κόβει όλες τις ωραίες καταβάσεις, που κάναμε χρόνια. θα μπορούσε να γίνει μια πίστα μέχρι χαμηλά στο ρέμα σχεδόν και από κει να πιάνει πάλι τον δρόμο, χωρίς να χαλάει και την ομορφιά του βουνού και τις πολύ ωραίες καταβάσεις πούδρας, που όλο και πιο πολλοί εκτιμούν πλέον. Κατά τα άλλα κάναμε πολύ σκι χωρίς καθόλου ουρές, πέρα από μία δεκάλεπτη στον Ηρακλή το μεσημέρι. Η προσπάθεια για καλή λειτουργία, παρά τα προβλήματα εξοπλισμού, είναι πάντα εκεί και οι υπάλληλοι του κέντρου εξυπηρετικοί και φιλικοί. Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted January 26, 2010 Λούη θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις την αγορά πόντων μέσω ιντερνετ (εφόσον έχεις κάρτα), αποφεύγεις όλη την παραπάνω ταλαιπωρία που σωστά όμως την ανέφερες. http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted January 26, 2010 να παρεις τους ποντους και αν δεν ανοιξει ολο το χιονοδρομικο λεμε πχ τι γινεται?? σου μενουν για την επομενη η τους χανεις?? Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted January 26, 2010 σε αυτή την περίπτωση δεν τις ξοδεύεις. Αγοράζεις νέα με την έκπτωση. Ακριβώς αυτό έκανα το Σάββατο. Η χρέωση ήταν 24 ευρώ, οπότε πήρα άλλη κάρτα και κράτησα την από διαδίκτυο ανανεωμένη. Την επομένη είχε πλήρη χρέωση οπότε την χρησιμοποίησα http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted January 26, 2010 τα ξεπαρθένεψα ολα και δεν σου αφησα τιποτα... Αν επαναληφθεί, θα μαστιγωθείς παραδειγματικά. Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted January 26, 2010 Delayed report! Δευτέρα 25.01.2010, Μέχρι τις 11.30 το βράδυ της προηγούμενης δεν ήξερα αν θα ανέβω, μάλλον ήμουν 50-50.. Ευτυχώς το 50-50 έγινε 100-0 αφού με παρέα τον aristot ξεκινησαμε στις 6 απο την Αθήνα, στον αγιο Στεφανο χιόνιζε και το είχε στρώσει, ο καιρός μέχρι την θήβα βαρύς με βροχη, διαστηματα χιονόνερου και κρύο. Κίνηση μηδέν, μπλόκα ναι αγρότες μηδεν. Ο δρόμος μετα το λιβάδι, απο την στροφη δηλαδή και πάνω ειχε χιονι κάτω αλλα όχι σε όλα τα σημεία, υπήρχαν και μεγάλα κομμάτια με στεγνη ασφαλτο τουλάχιστον στο ενα ρεύμα της ανόδου. Κανένα πρόβλημα με τετρακίνηση και A/T λαστιχο! 9 παρά κάτι (νομίζω) φτάσαμε στο κυριολεκτικα άδειο parking των Κελλαριων, ανεβήκαμε δεύτεροι στο βουνό. Παρότι από την Λειβαδια ο καιρός φαίνοταν φορτωμένος με το που αρχίσαμε την ανάβαση προς Αράχωβα εμφανίστηκαν και τα ωραιότατα ανοίγματα με τον ηλιο να αρχίζει να μας ζεσταίνει!! Ειχαμε ενα ολοκληρο βουνό δικό μας και τουλάχιστον μέχρι τις 12 που ηρθε το συννεφο και μας τα χάλασε ξεσαλώσαμε στο σκι!!!! Εντος εξαιρετικης ποιότητας το χιόνι, στο περικλη εύκολα προσγειωνόταν μικρο τσέσνα! Απάτητα καναμε στα δεντρα της 7 αν και εκει το χιόνι ηταν πιο βαρυ, στου πυλωνες του Ηρακλη ηταν πολυ καλύτερο και το χαρηκαμε περισσότερο νομίζω! Καναμε και για βολτα την περιφερειακη από Κελλάρια μιας και ο καιρος ηταν καλος, πολυ σπρωξιμο στην αρχή δυστυχως..αυτο το κομματι δεν το είχα ξανακανει και ούτε πρόκειται! Στα γρήγορα: 9 με 12 εξαιρετικος καιρός απιστευτο σκι!, 12 με 1 ομιχλη, διακοπή ΔΕΗ αραγμα, 1-3 σκι σκι σκι Γενικά super super μερα στο βουνο! Ειδαμε τον Μακη καποια στιγμη στον Ηρακλή, προσπάθησα να προλάβω τον Σωτηρη Γιαννοπουλο αλλά δεν τα κατάφερα..και αλλοι φίλοι εκτος sc στο βουνο γενικα πολυ ωραια παρέα! Το καλύτερο δώρο γενεθλίων που θα μπορούσα να κανω στον εαυτο μου αυτη η σουπερ ΑΝΕΒΑ μερα!!! Κάθε μέρα στο βουνο ειναι σαφώς καλυτερη απο ότι στην πόλη ακομα και αν έχει κακο καιρό! Αυτο αφιερωμένο στον Λάππα: YouTube Video ->Original Video Φιλικα Al_Foutzin "θελω να αγοράσω twin tip πεδιλο!" Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
snowcat 3 Report post Posted January 26, 2010 όντως σούπερ μέρα φένεται όχι μόνο από τον άδειο Περικλή και τον ήλιο που λάμπει, αλλά κι από το excitement της αφήγησης ...vs. το στυλ αφήγησης στυγνού φωτορεπόρτερ Λάππα απορία προς όλους: από πόσα klm/h και πάνω το ΧΚΠ μπαίνει σε αναστολή?? "Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted January 26, 2010 Super το βιντεάκι! Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted January 26, 2010 Super το βιντεάκι! Ρε, σου τρώει το ψωμί ο μικρός Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
eleni 343 Report post Posted January 26, 2010 Όλοι στα χνάρια του Λάππα! αχαχαχα Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted January 26, 2010 Όλγα Γωγώ Γιώργος Χρήστος Άχρηστος Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted January 27, 2010 Αυτο αφιερωμένο στον Λάππα: YouTube Video ->Original Video Φιλικα Al_Foutzin "θελω να αγοράσω twin tip πεδιλο!" Εεεεπππ,το poulain μου....ευγε τεκνο μου,στο ειχα πει εγω πως το μελλον σου ειναι στο γυαλί Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted January 27, 2010 Εεεεπππ,το poulain μου "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
theolas 0 Report post Posted January 27, 2010 Γι αύριο πώς το βλέπετε από καιρό;;;; Για να ακούσω απόψεις των "γκουρού"... Share this post Link to post Share on other sites
Foresterakias 0 Report post Posted January 27, 2010 Θα είναι κανείς το Σάββατο στο ΧΚΠ? αν ναι μπορούμε να κανονίσουμε να βρεθούμε να γνωριστούμε και από κοντά??? Γιώργος Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 27, 2010 Έχω γράψει στο καιρό φίλε theolas Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites