fotski 19 Report post Posted March 16, 2009 Επιβεβαίωσε το «πάγωμα» των διοδίων Επιβεβαίωσε χθες ο κ. Σουφλιάς το προσωρινό «πάγωμα» των νέων σταθμών διοδίων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Παραδέχθηκε ότι η σύμβαση για το τμήμα Μεταμόρφωση-Σκάρφεια προβλέπει νέους πλευρικούς σταθμούς διοδίων ώς τον Αύγουστο, αλλά πρόσθεσε ότι συνδέονται με τη βελτίωση του παράπλευρου οδικού δικτύου που δεν έχει γίνει. Υποσχέθηκε ότι, με εξαίρεση το τμήμα της Υλίκης, οι παρεμβάσεις θα είναι έτοιμες ώς το τέλος Αυγούστου, οπότε θα λειτουργήσουν και οι δύο πρώτοι σταθμοί στον Αγιο Στέφανο και τη Βαρυμπόμπη που ήδη κατασκευάζονται. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είπε ότι με τους πλευρικούς σταθμούς αποτρέπεται η κίνηση φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, που σήμερα το προτιμούν για να μην πληρώνουν διόδια. Οι κάτοικοι του Αγίου Στεφάνου που κινούνται προς Αθήνα, όπως είπε, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους παράδρομους για 4-5 χλμ. και στη συνέχεια να μπαίνουν στην εθνική οδό. Ενώ όταν κινούνται προς Λαμία θα πληρώνουν στα πλευρικά διόδια, αλλά φτάνοντας στις Αφίδνες θα χρεώνονται ανάλογα με τα χιλιόμετρα που θα έχουν διανύσει μέσα στον εθνικό δρόμο και επομένως θα πληρώνουν τα μισά σε σχέση με αυτούς που έχουν μπει από τη Μεταμόρφωση. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
roses 0 Report post Posted November 2, 2009 (edited) Με αφορμη την πρόσφατη χιονοπτωση εκανα μια βολτα προς το χιονοδρομικο στα Κελαρια. Οταν χιονιζει ολα ειναι φανταστικά εκει πανω. Ηθελα ομως να επισημανω οτι στα νεα διοδια που εβαλαν στην εξοδο της εθνικης προς Λιβαδειά τα δύο (2) ταμεία ΔΕΝ αρκούν για να εξυπηρετίσουν. Τα διερχόμενα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές. Επίσης δεν ειδα υποδομή για ηλεκτρονικη διέλευση... Αναρωτίεμαι, τι ταλαιπωρία θα υπαρξει οταν θα ανοιξει και το χιονοδρομικό και τα πολλαπλασιαστούν οι διελέυσεις. Τωρα που μειώνονται οι ουρες στα lift αυξανονται στα διόδια.. Edited November 2, 2009 by roses Quote Status : Χειμώνας Share this post Link to post Share on other sites
Γιωργος Πατσιος 1 Report post Posted November 10, 2009 http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&...p;artId=1404526 http://syn-achaias.pblogs.gr/2009/01/404295.html Quote ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙ....ΚΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ......!!! Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted November 10, 2009 ειναι καναδυο χρονια τωρα που στα συγκεκριμενα διοδια δεν πληρωνω στο συγκεκριμενο μερος της ''εθνικης'',ο θεος να την κανει,οδου.την πρωτη φορα μου πηραν τα στοιχεια.την δευτερη το ιδιο,πλεον εχω φτασει σε ενα σημειο που με το που φτανω ανοιγει η μπαρα μονη της και χαιρετιομαστε και με τους αστυνομικους.σε δικη παντως δεν εχω παει ακομα...αλλα και να παω παλι δεν πληρωνω... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted November 10, 2009 Και εμεις τι θα απογίνουμε...Κλέφτες? Quote www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 227 Report post Posted November 10, 2009 Και εμεις τι θα απογίνουμε...Κλέφτες? Γιατί,εσύ τί είσαι;"Διόδιος"; Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted November 19, 2009 Κατάργηση διοδίων μέχρι την ολοκλήρωση των έργων Την κατάργηση των διοδίων στην Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της βελτίωσης του νέου αυτοκινητόδρομου, ζήτησε με έγγραφό του από τον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Αχαΐας. Η Ομοσπονδία ζητά άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, για να συζητηθεί το θέμα. Πηγή: ant1patras(www.zougla.gr) Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
T-DRIVER 27 Report post Posted November 19, 2009 ειναι καναδυο χρονια τωρα που στα συγκεκριμενα διοδια δεν πληρωνω στο συγκεκριμενο μερος της ''εθνικης'',ο θεος να την κανει,οδου.την πρωτη φορα μου πηραν τα στοιχεια.την δευτερη το ιδιο,πλεον εχω φτασει σε ενα σημειο που με το που φτανω ανοιγει η μπαρα μονη της και χαιρετιομαστε και με τους αστυνομικους.σε δικη παντως δεν εχω παει ακομα...αλλα και να παω παλι δεν πληρωνω... Ακριβώς αυτό κάνω και εγώ!!!Μάλιστα μια φορά κάποια υπάλληλος στην οποία αρνήθηκα να δώσω τα στοιχεία μου, γιατί της είπα ότι εφόσον είναι ιδιωτική εταιρεία, και τα έχω ήδη δώσει 2 φορές θα έπρεπε να τα έχουν,κάλεσε περιπολικό προκειμένου να "μεσολαβήσει" για να τα δώσω!!!Τελικά μετά από 5-10 λεπτά ήρθε ένας αστυνομικός -ο οποίος ψιλοβαριόταν κιόλας (μάλλον θα τον έχουν πρήξει!!) - και όσο εγώ του έδινα για άλλη μια φορά τα στοιχεία μου, πέρναγαν "αέρα" αυτοκίνητα και φορτηγά χωρίς να σταματούν και να πληρώνουν!! Να τονίσω ότι στη φόρμα άρνησης/αδυναμίας καταβολής τέλους διοδίου (όπως αναφέρεται) όπου καταγράφονται τα στοιχεία μας, δεν υπάρχει πεδίο το οποίο να αναφέρεται στην συναίνεση ή μή ,για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μας από την Εταιρεία Διαχείρισης, κάτι το οποίο είναι παράνομο. Διαβάστε εδώ ,έχει πολύ ενδιαφέρον!!! Quote ski is talking to god!! Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,506 Report post Posted December 30, 2009 (edited) Edited December 30, 2009 by bujinkan Quote Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted December 31, 2009 Καλο αυτο αλλα οι μπαρες εχουν μπει ξανα στη θεση τους.Επισης τι γινετε αν σου ερθει καμια κληση σπιτι που να σου λεει οτι θα πληρωσεις καποιο ποσο δε ξερω και εγω ποσες φορες μεγαλυτερο απο αυτο που θα εδινες στα διοδια? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,602 Report post Posted December 31, 2009 τι γινετε αν σου ερθει καμια κληση σπιτι που να σου λεει οτι θα πληρωσεις καποιο ποσο δε ξερω και εγω ποσες φορες μεγαλυτερο απο αυτο που θα εδινες στα διοδια? Συνεχίζεις να προσφέυγεις εναντίων της κλήσης και το κυνηγάς μέχρι να δικαιωθείς. Στην περίπτωση των διοδίων έχεις μαζί σου και πολλούς άλλους και πιστεύω τελικά θα δικαιωθούν. Πολύ μπράβο στα παιδιά Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted December 31, 2009 (edited) δεν ερχετε τπτ,το κανω παντα 2 χρονια εκει πριν τα καλαβρυτα Edited December 31, 2009 by blades Quote Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted December 31, 2009 για την αθλια κατασταση του δρομου υπευθυνος ειναι αυτος που πληρωνει Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted December 31, 2009 (edited) τι γινετε αν σου ερθει καμια κληση σπιτι που να σου λεει οτι θα πληρωσεις καποιο ποσο δε ξερω και εγω ποσες φορες μεγαλυτερο απο αυτο που θα εδινες στα διοδια? δεν σου ερχεται καμια κλιση,γτ αν πας στα δικαστηρια θα κερδισεις οτι και να γινει.και επειδη το ξερουν αυτο οι εταιριες δεν κανουν καν θεμα τετοιο. εγω εχω να ρωτησω παλι κατι αλλο ρε παιδια.γτ τοσα χρονια που ηταν δημοσια τα διοδια και δεν ειχαμε δρομους τα πληρωναμε και δεν λεγαμε κουβεντα?τουλαχιστον τωρα βλεπουμε κ μια ασφαλτο καινουρια,και μια γραμμη βαμμενη,να ξερουμε που ειναι η λωριδα μας,εργα να γινονται σε ολο το δικτυο. γτ τωρα μας επιασε αυτο και αποφασισαμε να μην πληρωνουμε?αν ηταν ετσι γτ δεν παιρναμε ολοι μια αποφαση να μην πληρωσουμε ουτε τα σηματα? και απαντω μονος,γτ ξερουμε οτι εκει θα μας ερχοταν στην εφορια μετα και με προστιμο.οποτε τζαμπα μαγκες ειμαστε τελικα ολοι οι ελληναρες.και καλα κανουν κ μας πιανουν τον απαυτο μας τελικα.αυτο εχω καταλαβει τοσα χρονια. το μονο καλο ειναι οτι πλεον ξυπναμε και αντιδρουμε αλλα εχουμε πολλα χρονια ακομα για να γινουμε γαλλια,που οταν λενε τελος σε ολα και απεργια, γινεται γκετο και σβηνει η χωρα απο τον χαρτη. Edited December 31, 2009 by dust Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 31, 2009 ...γτ τωρα μας επιασε αυτο και αποφασισαμε να μην πληρωνουμε?... Η αρχη της διατηρησης του κεκτημενου και η νοοτροπια της αγελης και (απο την αλλη πλευρα...) η νοοτροπια 'ο,τι φαμε, ο,τι κλεψουμε και ο,τι αρπαξουμε...' Οι περιοικοι των εξοδων που χρησιμοποιουσαν τον δρομο τοσα χρονια τζαμπα θεωρουν δικαιωμα τους να εξακολουθησουν να τον χρησιμοποιουν τζαμπα... με σημαιες και με ταμπουρλα.... Οι υπολοιποι γιατι βρηκαμε μια δικαιολογια να γλυτωσουμε το δυοκαικατιευρω και γιατι μας πνιγει το δικιο μας που (εξακολουθουμε) να ειμαστε υπαναπτυκτοι... Οι ΥΠΕΧΩΔΕργολαβοι γιατι με δυο λαδωματα μπορουν να υπογραψουν συμβαση αποικιακου επιπεδου που τους επιτρεπει να χρεωνουν: Για ενα δρομο που ΘΑ φτιαξουν... ...που ΘΑ χρυσοπληρωθουν με ανατιμησεις, μεταβολες, προσθηκες, παραληψεις, αναληψεις... Που στη συμβαση δεν εχουν διοδια αναλογικα με το μηκος που χρησιμοποιεις (οχι διοδια στην εξοδο κατα το λαμπρο κεκτημενο της Αττικης Οδου...). Ο i-Pod να βαλει το χερι του... η μαλλον ο i-Sihtir... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,506 Report post Posted December 31, 2009 Καλο αυτο αλλα οι μπαρες εχουν μπει ξανα στη θεση τους.Επισης τι γινετε αν σου ερθει καμια κληση σπιτι που να σου λεει οτι θα πληρωσεις καποιο ποσο δε ξερω και εγω ποσες φορες μεγαλυτερο απο αυτο που θα εδινες στα διοδια? Προσωπικα περσυ πηγα 5 φορες καλαβρυτα και 1 φορα πατρα,και δεν πληρωσα καμια φορα.. Ακομα δεν εχει ερθει τιποτα,και απο πληροφοριες που εχω δεν προκειται ναρθει... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted January 1, 2010 Αχιλλέα, σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο, εάν οι εταιρείες αποφασίσουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, θα δικαιωθούν. Υπάρχει ένας νόμος για το θέμα των αυτοκινητοδρόμων -τον οποίο επικαλούνται όσοι δεν πληρώνουν- αλλά υπάρχει και μία εξαίρεση στον ίδιο πάντα νόμο που δίνει το δικαίωμα στις εταιρείες να μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Η εξαίρεση έχει να κάνει με την Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, η ύπαρξη της οποίας δίνει την επιλογή/δυνατότητα στον ταξιδιώτη να διέλθει χωρίς να πληρώσει διόδια. Εάν και εφ' όσον χρησιμοποιήσει τη Ν.Ε.Ο. (ο Θεός να την κάνει) οφείλει να πληρώσει. Σημειώσεις : 1. Προφανώς οι εταιρείες δεν θέλουν να το τραβήξουν. 2. Κακώς πληρώνουμε στον συγκεκριμένο δρόμο. Ο κόσμος έχει δίκιο να διαμαρτύρεται. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 1, 2010 Εάν και εφ' όσον χρησιμοποιήσει τη Ν.Ε.Ο. (ο Θεός να την κάνει) οφείλει να πληρώσει. μια και μονο ερωτηση εχω να κανω πανω σε αυτο το θεμα.μπορει καποιος να μας πει τι οριζει ο νομος σχετικα με την Ν.Ε.Ο,δλδ τι πρεπει να εχει ενας δρομος για να μπορει να λεγεται εθνικη οδος.απο οσα εχω ακουσει πρεπει να φερει δυο λωριδες τουλαχιστον ανα κατευθυνση και μια Λ.Ε.Α. και να χωριζεται με το διαχωριστικο στηθαιο.αν υπαρχει πουθενα αυτο στην κορινθου-πατρων να μας ενημερωσουν οι κυριοι κυριοι που εκμεταλευονται το συγκεκριμενο κομματι γτ εγω δεν το εχω δει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,506 Report post Posted January 1, 2010 (edited) Αχιλλέα, σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο, εάν οι εταιρείες αποφασίσουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, θα δικαιωθούν. Υπάρχει ένας νόμος για το θέμα των αυτοκινητοδρόμων -τον οποίο επικαλούνται όσοι δεν πληρώνουν- αλλά υπάρχει και μία εξαίρεση στον ίδιο πάντα νόμο που δίνει το δικαίωμα στις εταιρείες να μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Η εξαίρεση έχει να κάνει με την Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, η ύπαρξη της οποίας δίνει την επιλογή/δυνατότητα στον ταξιδιώτη να διέλθει χωρίς να πληρώσει διόδια. Εάν και εφ' όσον χρησιμοποιήσει τη Ν.Ε.Ο. (ο Θεός να την κάνει) οφείλει να πληρώσει. Σημειώσεις : 1. Προφανώς οι εταιρείες δεν θέλουν να το τραβήξουν. 2. Κακώς πληρώνουμε στον συγκεκριμένο δρόμο. Ο κόσμος έχει δίκιο να διαμαρτύρεται. Αλεξη και εγω για τον συγκεκριμενο αυτοκινητοδρομο (Ν.Ε.Ο(Ο Θεος να τον κανει..) μιλαω. Καθε φορα που παω καλαβρυτα ειμαι με το σταυρο στο στομα μην ερθει απο απεναντι κανας @α@α@ας και με στειλει μια ωρα νωριτερα Απο οτι θυμαμαι καπου διαβασα οτι ολο αυτο το ξεκινησανε καποιο ξενοι τουριστες.Τους τραβηξε το ελληνικο κρατος στα δικαστηρια για μη πληρωμη διοδιων,και δικαιωθηκαν οι ξενοι τελικα. Edited January 1, 2010 by bujinkan Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted January 1, 2010 Καμία Εθνική δεν θα έπρεπε να πληρώνουμε. Ούτε καν την Αττική οδό (προσπαθείστε να κινηθείτε στους παράδρομους -αν υπάρχουν) που θα έπρεπε να είχε ήδη επιστρέψει στα χέρια του Ελληνικού δημοσίου. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,506 Report post Posted January 1, 2010 Καμία Εθνική δεν θα έπρεπε να πληρώνουμε. Ούτε καν την Αττική οδό (προσπαθείστε να κινηθείτε στους παράδρομους -αν υπάρχουν) που θα έπρεπε να είχε ήδη επιστρέψει στα χέρια του Ελληνικού δημοσίου. Σε βρισκω υπερβολικο,μια χαρα ειναι η αττικη οδος,οπως και η Αθηνων-Κορινθου τηρουμενων των αναλογιων Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted January 1, 2010 (edited) όντως μια χαρά δρόμος είναι η Αττική οδός, απλά δεν θα πρέπει να πληρώνουμε, όπως θα έπρεπε να υπήρχε παράδρομος, μήπως (το βασικότερο) θα έπρεπε να είχε παραδοθεί στο Ελληνικό δημόσιο βάση σύμβασης; (και δεν αναφέρομαι με βάση το χρόνο. Απόι γνωστό site : "Η σύμβαση που έχει υπογραφεί για την Αττική Οδό προβλέπει την επιστροφή του Οδικού Άξονα στο ελληνικό Δημόσιο νωρίτερα από τη λήξη της, αν επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι του έργου. Ήδη αποτελεί κοινό μυστικό πως τα έσοδα της Αττικής Οδού είναι πολλαπλάσια αυτών που είχαν αρχικά εκτιμηθεί και ανεξάρτητα από τους όποιους ελέγχους πραγματοποιεί το ελληνικό Δημόσιο, είναι διαπιστωμένο εδώ και χρόνια ότι ο κυκλοφοριακός φόρτος στην Αττική Οδό είναι πολύ μεγαλύτερος αυτού που αρχικά είχε υπολογισθεί. Κατά μέσο όρο, στον αυτοκινητόδρομο εισέρχονται ημερησίως περί τις 300 χιλ. περίπου οχήματα, αριθμός που αποτελεί τον ανώτατο αριθμό αυτοκινήτων που μπορεί να εξυπηρετήσει η Αττική Οδός, τα έσοδα της οποίας πέρυσι προσέγγισαν τα 255 εκατ. ευρώ." Edited January 1, 2010 by fotski Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted January 2, 2010 και αυτο τι σημαινει Φωτη οτι θα σταματησουμε καποια στιγμη να πληρωνουμε διοδια στην αττικη οδο??? δυσκολο το βλεπω....δε γινονται αυτα τα πραγματα απλα θα παιρνει το κρατος τα λεφτα και οχι ο ιδιωτης Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted January 2, 2010 ξαναδιάβασε παραπάνω γιατί μάλλον δεν διαβάζεις Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
Γιωργος Πατσιος 1 Report post Posted March 15, 2010 Σιγά μην έμεναν σταθερές οι τιμές τω διοδίων αφού η αύξηση του ΦΠΑ κατά 2% φέρουν ανατιμήσεις στις τιμές των διοδίων στα περισσότερα διόδια της χώρας. Σε ορισμένους σταθμούς, όπως στην Ελευσίνα, τον Ισθμό, το Ζευγολατιό και το Ρίο οι τιμές για τα Ι.Χ. και τα δίκυκλα παραμένουν όπως έχουν. Επίσης και η τιμή των διοδίων στην Αττική Οδό θα παραμείνει η ίδια. Στις Αφίδνες τα Ι.Χ. θα πληρώνουν 1,90, τα φορτηγά 4. και οι νταλίκες 6.70. Στη Θήβα τα Ι.Χ. 2.30, τα φορτηγά 5. και οι νταλίκες 8.10. Στην Τανάγρα τα Ι.Χ. 2.20, τα φορτηγά 5.60 και οι νταλίκες 7.85. Διόδια καταβάλλονται και στα δύο ρεύματα και της εξόδου και της εισόδου. Όπως ανακοινώθηκε από την Ολυμπία Οδό που κατασκευάζει τον οδικό άξονα της ΒΔ Πελοποννήσου, αυξήσεις θα έχουμε στους τέσσερις προαναφερθέντες σταθμούς για τα φορτηγά πάνω από 2.20 μέτρα ύψος από 7.20 σε 7.30 ευρώ και για τις νταλίκες πάνω από 2.20 μέτρα ύψος από 10.10 σε 10.30 ευρώ. Αναπροσαρμογές ανακοίνωσε και η εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου για τα διόδια Πελασγίας, Μοσχοχωρίου και Λεπτοκαρυάς. Στην Πελασγία, τα Ι.Χ. θα πληρώνουν 2.40, τα φορτηγά 5.90 και οι νταλίκες 8.30. Στο Μοσχοχώρι, τα Ι.Χ. 2.30, τα φορτηγά 5. και οι νταλίκες 8.20. Και στη Λεπτοκαρυά τα Ι.Χ. 2.40, τα φορτηγά 5.90 και οι νταλίκες 8.30. Η κοινοπραξία Μορέας που κατασκευάζει το δρόμο Κόρινθος – Καλαμάτα και Κόρινθος – Σπάρτη ανακοίνωσε ότι θα εισπράττονται διόδια και στους τέσσερις σταθμούς και προς τις δύο κατευθύνσεις και οι τιμές θα είναι οι εξής: στο Σπαθοβούνι και τη Νεστάνη τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1 ευρώ και 0.90 αντίστοιχα, τα οχήματα μέχρι 2.20 ύψος 1.40 και 1.30. Τα οχήματα με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2.20 μ. 3.60 και 3.40 και τα τετραξονικά 5 και 4., αντίστοιχα. Τέλος η κοινοπραξία Νέα Οδός ανακοίνωσε αναπροσαρμογή και για τα διόδια των Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας, Οινοφύτων και Θήβας καθώς και τα διόδια της Τραγάνας. Quote ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙ....ΚΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ......!!! Share this post Link to post Share on other sites