dust 4,051 Report post Posted October 22, 2010 στα διοδια που συνηθιζω να μην πληρωνω ειναι στην κορινθου πατρων και στα τεμπη.και αυτο γτ οι συγκεκριμενοι δρομοι δεν τους λες ουτε επαρχιακους.εθνικη οδος θεωρειται ο δρομος με δυο τουλαχιστον λωριδες ανακατευθυνση και μια Λ.Ε.Α. με διαχωριστικο στην μεση.σε αυτες τις δυο λοιπον δεν υπαρχει.τωρα για την θεσσαλονικη που δειχνετε στα περισσοτερα βιντεο ο δρομος ειναι αρκετα καλος και δεν με πειραζει να πληρωνω διοδια.το μονο που με προβλημαριζει ειναι οτι στα πρωτα 120 πρωτα χιλιομετρα απο την αθηνα αλλα και απο την θεσσαλονικη εχει 4 σταθμους και σε ολο το υπολοιπο μονο δυο.δλδ παλι οι αθηναιοι κ οι θεσσαλονικοις πληρωνουν το τιμημα?απο λαμια για βολο ας πουμε εχει μονο ενα σε μια αποσταση 100 περιπου χιλιομετρων. και κατι τελευταιο για τον φιλο τον κωτσο,κατσε να αρχισουν παλι σε λιγο καιρο οι αγροτες τα μπλοκα και μετα σκεψου κ εσυ κ εγω αν θα πληρωσουμε διοδια... Quote Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted October 22, 2010 (edited) στα διοδια που συνηθιζω να μην πληρωνω ειναι στην κορινθου πατρων και στα τεμπη.και αυτο γτ οι συγκεκριμενοι δρομοι δεν τους λες ουτε επαρχιακους.εθνικη οδος θεωρειται ο δρομος με δυο τουλαχιστον λωριδες ανακατευθυνση και μια Λ.Ε.Α. με διαχωριστικο στην μεση.σε αυτες τις δυο λοιπον δεν υπαρχει.τωρα για την θεσσαλονικη που δειχνετε στα περισσοτερα βιντεο ο δρομος ειναι αρκετα καλος και δεν με πειραζει να πληρωνω διοδια.το μονο που με προβλημαριζει ειναι οτι στα πρωτα 120 πρωτα χιλιομετρα απο την αθηνα αλλα και απο την θεσσαλονικη εχει 4 σταθμους και σε ολο το υπολοιπο μονο δυο.δλδ παλι οι αθηναιοι κ οι θεσσαλονικοις πληρωνουν το τιμημα?απο λαμια για βολο ας πουμε εχει μονο ενα σε μια αποσταση 100 περιπου χιλιομετρων.και κατι τελευταιο για τον φιλο τον κωτσο,κατσε να αρχισουν παλι σε λιγο καιρο οι αγροτες τα μπλοκα και μετα σκεψου κ εσυ κ εγω αν θα πληρωσουμε διοδια... Σιγουρα πηγαινε σε μενα αυτο ?Εγω δεν πληρωνω ηδη διοδια και δεν θα πληρωνω ουτε στα μπλοκα .Περυσι (για να επαναφερω το κεντρικο θεμα του φορουμ) ανεβαινοντας ναουσα για σκι στα 3-5 εκανα 9 ωρες απο αθηνα.Σε καθε σταθμο διοδιων ευγενεστατα εξηγουσα την κατασταση και δεν θελανε καν να ακουσουν οτι δεν θα πληρωσω.Ηταν η πρωτη μερα εκκινησης των μπλοκων των αγροτων.Πριν τα τεμπη διοδια.Μετα τα γκρεμισμενα τεμπη διοδια.Ε οχι Edited October 22, 2010 by kotsos007 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted October 22, 2010 Άσχετο με το εάν συμφωνώ με τα γραφόμενα του kotsou, ξεκίνησε με μία άποψη/θέση. Η συνέχεια, όμως, της συζήτησης είναι στενόχωρη και εξελίσσεται σε διαγωνισμό προσβολών (mods?). Απαντήσεις, δε, δίνονται μόνον στον panpanou, ακριβώς επειδή τα γραφόμενά του ήταν αιχμηρά (πάντως και εσύ αγαπητέ panpanou υπερέβεις το μέτρο). Φθάσαμε, μάλιστα, να γράφεται κάποιος στο site μόνον και μόνον για να προσβάλει τον panpanou. Αγαπητέ antonis, ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί ανθρώπους που αγαπούν το χιόνι και το σκι (όσο και αν παγώνει τα μυαλά μας, αμάν!). Εσύ, πώς και πέρασες από εδώ; Τέλος, πάντων, σε όλα τα fora, πριν γράψει κάποιος συνηθίζεται να παρουσιάζει τον εαυτό του, να εξηγεί γιατί ήρθε στο forum, τι αγαπάει κλπ. Ένα μέτριο τακτ επιβάλλει, μάλιστα, να είναι κανείς λίγο μαζεμένος στην αρχή (όχι πως επιβάλλεται στους παλαιούς να το παρακάνουν...). Εσύ ξεκίνησες λίγο άτσαλα... Τέλος, καθόσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, σταματάω να γράφω γιατί έχουμε αναλωθεί σε γηπεδικές κραυγές. Πάω να ζεστάνω το μυαλό μου. Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted October 22, 2010 Το μήνυμα του antonis1212 διαγράφηκε από τους moderators κατόπιν συγκατάθεσής του και τον ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση. Παραλούμε όλους να εκθέτουν τις απόψεις τους ελεύθερα χωρίς όμως να απευθύνονται υβριστικά σε άλλα μέλη του φόρουμ. Μπορείτε να χαρακτηρίσετε ως αβάσιμη, λανθασμένη ή ο,τιδήποτε την άποψη κάποιου, ΟΧΙ όμως να αποδίδετε χαρακτηρισμούς στο άτομο λόγω των απόψεών του! Παρακαλούμε να συνεχίσετε σε φιλικό τόνο και με επιχειρήματα να προβάλετε τις απόψεις σας. Φιλικά εκ του moderating team Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted October 24, 2010 Σιγουρα πηγαινε σε μενα αυτο ? μονο αυτη η προταση πηγαινε σε σενα.το υπολοιπο ηταν απλα η προσωπικη μου αποψη στο θεμα που εχεις ανοιξει. και κατι τελευταιο για τον φιλο τον κωτσο,κατσε να αρχισουν παλι σε λιγο καιρο οι αγροτες τα μπλοκα και μετα σκεψου κ εσυ κ εγω αν θα πληρωσουμε διοδια... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted October 24, 2010 στα διοδια που συνηθιζω να μην πληρωνω ειναι στην κορινθου πατρων και στα τεμπη.και αυτο γτ οι συγκεκριμενοι δρομοι δεν τους λες ουτε επαρχιακους.εθνικη οδος θεωρειται ο δρομος με δυο τουλαχιστον λωριδες ανακατευθυνση και μια Λ.Ε.Α. με διαχωριστικο στην μεση.σε αυτες τις δυο λοιπον δεν υπαρχει. Αυτό που περιγράφεις στη διεθνή βιβλιογραφία λέγεται αυτοκινητόδρομος και μπορεί οι 2 κατεύθύνσεις να βρίσκονται και σε ανεξάρτητους κλάδους. Εθνική Οδός είναι όποια είναι χαρακτηρισμένη ως τέτοια δια Προεδρικού Διατάγματος, ανεξάρτητα από τα γεωμετρικά της χαρακτηριστικά. Η κατάταξη μιας οδού ως Εθνική, Επαρχιακή, Διαδημοτική ή ότι άλλο έχει κι άλλες επιπτώσεις που αφορούν τις χρήσεις γης, δόμηση κ.ά. Quote Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted October 24, 2010 (edited) και κατι τελευταιο για τον φιλο τον κωτσο,κατσε να αρχισουν παλι σε λιγο καιρο οι αγροτες τα μπλοκα και μετα σκεψου κ εσυ κ εγω αν θα πληρωσουμε διοδια... Σε αυτή την περίπτωση πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να πληρώσω για μια υπηρεσία που η εταιρεία τη δεδομένη στιγμή δεν μου παρέχει, όπως έχει υποχρέωση, αφού ο δρόμος ΔΕΝ βρίσκεται σε λειτουργική κατάσταση. Το ίδιο βεβαίως κατά τη γνώμη μου συμβαίνει κι όταν εκτελούνται έργα και όλοι υφίστανται τη γνωστή ταλαιπωρία. Στην περίπτωση αυτή το έργο θεωρείται ημιτελές (ακόμα κι αν πρόκειται για εργασίες συντήρησης), η παρεχόμενη ασφάλεια είναι χαμηλότερου επιπέδου, άρα και πάλι δεν απολαμβάνω τις υπηρεσίες για τις οποίες μου ζητείται αντίτιμο. Αυτή ήταν και μια περίπτωση που αρνήθηκα να πληρώσω και η υπάλληλος μου άνοιξε να φύγω, αφού απλά σημείωσε τον αριθμό κυκλοφορίας μου. Edited October 24, 2010 by MAC Quote Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted October 24, 2010 Ελπίζω η αδιαφορία του κόσμου για τα κακώς και όχι μόνο κείμενο της χώρας να πάψει να υπάρχει. Αν αυτό εκδηλώνεται έστω και με μεθόδους όπως η μη καταβολή διοδίων (που φανερά είναι πέραν του δεόντος πολλά και με εξωφρενικές χρεώσεις) είναι μια αρχή. Ακόμα και αν το κράτος υπέγραψε αστείες συμβάσεις προς όφελος λίγων, οι ίδιες οι εταιρείες το γνωρίζουν και έχουν βάλει και αυτές το χεράκι τους, άρα να είναι έτοιμες να υποστούν και οι ίδιες τις συνέπειες. Ας αλλάξουν τακτική πριν το κύμα (καμία σχέση με την ομώνυμη ταινία) τις συμπαρασύρει και αυτές. Έχω πληρώσει διόδια στην νέα Εθνική Οδό (που ακόμα κατασκευάζεται!!!!!!!) Αθηνών Λαμίας στο 90χλμ και στο 110 με βγάλανε εκτός λόγω δυστυχήματος και με ξαναβάλανε στο 180!!!!!! το δυστύχημα είχε τελεστεί 6 ώρες από την δική μου διέλευση και οι αλήτες συνέχιζαν να εισπράττουν. ΥΓ Το δημόσιο εισπράττει ποσοστό από όλα τα διόδια. Ακόμα και από αυτά που εκμεταλλεύονται ιδιώτες. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted October 25, 2010 Αυτό που περιγράφεις στη διεθνή βιβλιογραφία λέγεται αυτοκινητόδρομος και μπορεί οι 2 κατεύθύνσεις να βρίσκονται και σε ανεξάρτητους κλάδους.Εθνική Οδός είναι όποια είναι χαρακτηρισμένη ως τέτοια δια Προεδρικού Διατάγματος, ανεξάρτητα από τα γεωμετρικά της χαρακτηριστικά. Η κατάταξη μιας οδού ως Εθνική, Επαρχιακή, Διαδημοτική ή ότι άλλο έχει κι άλλες επιπτώσεις που αφορούν τις χρήσεις γης, δόμηση κ.ά. θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου,στην ελλαδα διοδια κατα κορων μπαινουν στους αυτοκινητοδρομους η διαφορετικα κατα τον λαο στις εθνικες οδους.αν τωρα υπαρχει εστω και ενας στον πλανητη γη που πιστευει οτι ο κορινθου πατρων ειναι εστω και σε ζωγραφια του λεοναρτο εθνικη οδος,τι να πω??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted October 25, 2010 (edited) again.δορυφορικο ιντερνετ σ λεει μετα Edited October 25, 2010 by dust Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted October 25, 2010 Εθνική οδός είναι. Αυτοκινητόδρομος δεν είναι (στο μεγαλύτερο μέρος της). Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted October 25, 2010 Εθνική οδός είναι. Αυτοκινητόδρομος δεν είναι (στο μεγαλύτερο μέρος της). Ακριβως.Ο χαρακτηρισμος αυτοκινητοδρομος διεπεται απο τις παραπανω αρχες/χαρακτηριστικα που αναφερθηκαν,που προβλεπονται απο την Ευρωπαικη νομοθεσια.Επισης ο ορος Εθνικη Οδος εχει αρχισει να αποφευγεται.Αντι αυτου κυριαρχουν τα Νεα,Ολυμπια,Ιονια,Εγνατια Οδος.Ιδιωτικοποιηση των παντων Quote Share this post Link to post Share on other sites
pka 1,173 Report post Posted October 25, 2010 Εγώ δεν είμαι δικηγόρος ούτε ξέρω λεπτομέρειες για τις συμβάσεις που έχει κάνει το δημόσιο με ιδιώτες. Άκουσα όμως ότι η ετήσια συντήρηση της Εγνατίας ξεπερνά τα 60.000.000 Ευρώ και αν δεν κάνω λάθος δεν τα έχω πληρωμένα αυτά τα λεφτά. Από την άλλη μπορεί να κάνω και λάθος, οπότε θα ήθελα να μου τα γυρίσουν πίσω μιας και δεν χρησιμοποιώ αυτό το δρόμο. Εγώ βλέπετε δεν μένω στα Γιάννενα ή τη Θεσσαλονίκη αλλά στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στο απομονωμένο συγκοινωνιακά Φάληρο. Για να βγω από την Αθήνα προς Νότο χρειάζομαι 30΄-60΄ και προς Βορρά 45΄-90΄. Σε μεγάλο βαθμό αυτό γίνεται γιατί οι πάντες χρησιμοποιούν ένα υπεραστικό δρόμο (ΠΑΘΕ) για τις αστικές τους μετακινήσεις. Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε ένα κίνημα κατά των διοδίων με πρωταγωνιστές τους κατοίκους των Κιούρκων, του Καπανδριτίου και του Άγιου Στέφανου. Αυτών δηλαδή που κατοικούν στις περιοχές που όταν μεγάλωνα, ήταν εκτεταμένα δάση που τα χαιρόμασταν όλοι. Τώρα πια οι περιοχές αυτές έχουν μετατραπεί με παράνομες ή ημινόμιμες μεθόδους σε εκτεταμένα κακόγουστα προάστια, που τα χαίρονται μόνο τα παιδιά των πλούσιων που αγόρασαν τις εκτάσεις αυτές από τους καταπατητές που τις κατείχαν και τις κατέκαψαν. Θυμάμαι όταν αρκετά χρόνια πριν ο συνεταιρισμός των γιατρών καταλάμβανε το υπέροχο Μπελέτσι στη Πάρνηθα με τη μοναδική ορεινή λίμνη στην Αττική και χρησιμοποιούσε κάθε είδους πολιτικό μέσο για να το μετατρέψει σε …Ιπποκράτειο Πολιτεία. Είχα πει τότε ότι όποτε χιόνιζε θα ξεσήκωναν τον κόσμο για να τους ανοίγουν το δρόμο να πηγαίνουν στο ιατρείο. Με κόστος του δημοσίου φυσικά. Δεν έπεσα και πολύ έξω. Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι που στέρησαν από το παιδί μου το Μπελέτσι, ζητάνε να χρησιμοποιούν τζάμπα κάτι που φτιάχτηκε για ολόκληρη τη κοινωνία και με λεφτά όλων μας. Την Εθνική οδό. Λέει ο Κώτσος ότι δεν είναι αριστεροί στο … «κίνημα». Εγώ λοιπόν δηλώνω αριστερός και δεν ξέρω τι γίνεται στη Πάτρα τη Λάρισα ή τη Θεσσαλονίκη, αλλά μπορώ να πω με σιγουριά ότι στην Αττική το θέμα των διοδίων είναι ξεκάθαρα ταξικό. Οι πλούσιοι κάτοικοι των προαστίων, μαθημένοι χρόνια να δουλεύουν άλλοι γι’ αυτούς και να πληρώνουν άλλοι γι’ αυτούς, τώρα ζητάνε να τους φτιάξουμε εμείς ένα δρόμο το οποίο θα χρησιμοποιούν τζάμπα για να πηγαίνουν στη δουλειά τους και στα ψώνια τους. Αδιαφορώντας φυσικά για το κόστος και την επιβάρυνση που επιβάλλουν στους κατοίκους της πόλης. Και μιας και το σύνθημα «δε πληρώνω-δε πληρώνω» χαϊδεύει γλυκά όλων μας τα αυτιά, γίνανε και … «κίνημα». Με την ευχή μου και στις εκλογές. Η άποψη αυτή για το θέμα των διοδίων σίγουρα ακούγεται αιρετική. Αλλά ξέρετε τώρα. Όποτε βγαίνω στη Εθνική προς τα πάνω και σέρνομαι 1,5 ώρα μες το καυσαέριο, μου περνάνε από το μυαλό κάθε είδους αιρετικές ιδέες. Και μετά, άντε να βρω κόμμα να ψηφίσω. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted October 25, 2010 Εγώ δεν είμαι δικηγόρος ούτε ξέρω λεπτομέρειες για τις συμβάσεις που έχει κάνει το δημόσιο με ιδιώτες. Άκουσα όμως ότι η ετήσια συντήρηση της Εγνατίας ξεπερνά τα 60.000.000 Ευρώ και αν δεν κάνω λάθος δεν τα έχω πληρωμένα αυτά τα λεφτά. Από την άλλη μπορεί να κάνω και λάθος, οπότε θα ήθελα να μου τα γυρίσουν πίσω μιας και δεν χρησιμοποιώ αυτό το δρόμο. Εγώ βλέπετε δεν μένω στα Γιάννενα ή τη Θεσσαλονίκη αλλά στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στο απομονωμένο συγκοινωνιακά Φάληρο. Για να βγω από την Αθήνα προς Νότο χρειάζομαι 30΄-60΄ και προς Βορρά 45΄-90΄. Σε μεγάλο βαθμό αυτό γίνεται γιατί οι πάντες χρησιμοποιούν ένα υπεραστικό δρόμο (ΠΑΘΕ) για τις αστικές τους μετακινήσεις. Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε ένα κίνημα κατά των διοδίων με πρωταγωνιστές τους κατοίκους των Κιούρκων, του Καπανδριτίου και του Άγιου Στέφανου. Αυτών δηλαδή που κατοικούν στις περιοχές που όταν μεγάλωνα, ήταν εκτεταμένα δάση που τα χαιρόμασταν όλοι. Τώρα πια οι περιοχές αυτές έχουν μετατραπεί με παράνομες ή ημινόμιμες μεθόδους σε εκτεταμένα κακόγουστα προάστια, που τα χαίρονται μόνο τα παιδιά των πλούσιων που αγόρασαν τις εκτάσεις αυτές από τους καταπατητές που τις κατείχαν και τις κατέκαψαν. Θυμάμαι όταν αρκετά χρόνια πριν ο συνεταιρισμός των γιατρών καταλάμβανε το υπέροχο Μπελέτσι στη Πάρνηθα με τη μοναδική ορεινή λίμνη στην Αττική και χρησιμοποιούσε κάθε είδους πολιτικό μέσο για να το μετατρέψει σε …Ιπποκράτειο Πολιτεία. Είχα πει τότε ότι όποτε χιόνιζε θα ξεσήκωναν τον κόσμο για να τους ανοίγουν το δρόμο να πηγαίνουν στο ιατρείο. Με κόστος του δημοσίου φυσικά. Δεν έπεσα και πολύ έξω. Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι που στέρησαν από το παιδί μου το Μπελέτσι, ζητάνε να χρησιμοποιούν τζάμπα κάτι που φτιάχτηκε για ολόκληρη τη κοινωνία και με λεφτά όλων μας. Την Εθνική οδό. Λέει ο Κώτσος ότι δεν είναι αριστεροί στο … «κίνημα». Εγώ λοιπόν δηλώνω αριστερός και δεν ξέρω τι γίνεται στη Πάτρα τη Λάρισα ή τη Θεσσαλονίκη, αλλά μπορώ να πω με σιγουριά ότι στην Αττική το θέμα των διοδίων είναι ξεκάθαρα ταξικό. Οι πλούσιοι κάτοικοι των προαστίων, μαθημένοι χρόνια να δουλεύουν άλλοι γι’ αυτούς και να πληρώνουν άλλοι γι’ αυτούς, τώρα ζητάνε να τους φτιάξουμε εμείς ένα δρόμο το οποίο θα χρησιμοποιούν τζάμπα για να πηγαίνουν στη δουλειά τους και στα ψώνια τους. Αδιαφορώντας φυσικά για το κόστος και την επιβάρυνση που επιβάλλουν στους κατοίκους της πόλης. Και μιας και το σύνθημα «δε πληρώνω-δε πληρώνω» χαϊδεύει γλυκά όλων μας τα αυτιά, γίνανε και … «κίνημα». Με την ευχή μου και στις εκλογές. Η άποψη αυτή για το θέμα των διοδίων σίγουρα ακούγεται αιρετική. Αλλά ξέρετε τώρα. Όποτε βγαίνω στη Εθνική προς τα πάνω και σέρνομαι 1,5 ώρα μες το καυσαέριο, μου περνάνε από το μυαλό κάθε είδους αιρετικές ιδέες. Και μετά, άντε να βρω κόμμα να ψηφίσω. Καλησπερα φιλε μου. Το κινημα των διοδιων δεν ξεκινησε απο Αφιδναι (τον τοπο εργασιας μου) αλλα απο Πατρα εδω και 3-4 χρονια.Οι αφιδνες και το καπανδριτι κανανε το κινημα γνωστο καθοτι τα διοδια της περιοχης ειναι τα πιο κερδοφορα λογω διελευσης κοσμου μαζι με της Ελευσινας. Οι πολιτες που τασονται κατα των διοδιων και ειναι συνειδητοποιημενοι,δεν ζητανε να φυγουνε οι μπαρες απο τη γειτονια μας και να πανε παραπερα.Ζητανε την καταργηση των διοδιων πανελλαδικα απο τις εθνικες μας οδους.Δεν θελουμε να μεταφερουμε το προβλημα στο γειτονα.Γιαυτο υπαρχουν σε καθε νομο επιτροπες κατα των διοδιων που συνενοουνται μεσα απο πανελλαδικα συντονιστικα-συνελευσεις και συντονιζουν δρασεις και αποψεις. Εχεις απολυτο δικιο σε κατι ομως.Στις περιοχες που προανεφερες ενοψει Καλλικρατη φυσικα,εχουν αρχισει και εμφανιζονται τοπικοι ηρωες που "αγωνιζονται" εναντια στα διοδια με χρονοδιαγραμματα αναλογα των ημερομηνιων εκλογων και αλλων αντιστοιχου ενδιαφεροντος δρωμενων,ταζοντας στους ψηφοφορους οτι τα διοδια των αφιδνων θα φυγουν και θα πανε αλλου.Και δυστυχως ο κοσμος(οπως καλη ωρα εσυ) συγχεει τις τοπικιστικες αυτες αποψεις με τα αιτηματα των αγωνιστων εναντια στα διοδια που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι ενα καλυτερο και αξιοπρεπεστερο αυριο χωρις βλεψεις για "καρεκλες" και "προνομια".Οι επιτροπες κατα των διοδιων ειναι Α-χρωματιστες και Α-κομματιστες.Αριστεροι δεξιοι βαζελοι και γαυροι που σε χιλια θεματα μπορει να διαφωνουνε αλλα στο θεμα της ασφαλους και ελευθερης μετακινησης εχουν ενωσει δυναμεις και φωνες παραμεριζοντας ατομικα και κομματικα συμφεροντα. Φοβαμαι οτι αρχιζω και γινομαι γραφικος οποτε σταματαω ;) :LOL: ΥΓ.Τα 40 εκατομμυρια της Εγνατιας ειναι για συντηρηση.100.000.000 για λειτουργικα εξοδα(μισθοι υπαλληλων,γενικα εξοδα κλπ) Παραθετω ενα αποσπασμα του Προέδρου της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Τάσου Μουρατίδη προς το XanthiPress.gr , που κοινοποιείται στο γραφείο του Υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη το οποιο αναφέρει: Ως προς το κόστος «λειτουργίας και συντήρησης» υπάρχει μια εμφανής παρανόηση. Το κόστος λειτουργίας της Εγνατίας Οδού, δηλαδή του αυτοκινητοδρόμου και μόνον, είναι της τάξης των 40 εκατ. €, ποσό που αυξάνει με την πάροδο του χρόνου λόγω αύξησης των αναγκών συντήρησης. Ωστόσο το συνολικό κόστος της «Εγνατίας Οδού», δηλαδή της εταίριας, είναι της τάξης των 100 εκατ. €. Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνονται και αμοιβές προσωπικού, γενικά έξοδα κλπ. Πρόκειται συνεπώς για δύο διαφορετικά πράγματα. Τα συμπερασματα δικα σας. Φιλικα Κων/νος Quote Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted October 31, 2010 Με μεγαλη επιτυχια σημερα εκατονταδες πολιτες ανοιξαν τα διοδια Αφιδνων!Απο τις 6 μεχρι τις 8 το απογευμα διαδηλωσαν ειρηνικα,σηκωνοντας τις μπαρες για να περασουν δωρεαν οι εκδρομεις που επεστρεφαν απο το τριημερο και μοιραζοντας ενημερωτικα φυλλαδια.Περιπου 20,000 αυτοκινητα περασαν χωρις να πληρωσουν επευφημωντας και κορναροντας,καλωντας μας "να ειμαστε καθε μερα εκει". Ο αγωνας συνεχιζεται! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Γιωργος Πατσιος 1 Report post Posted November 2, 2010 Quote ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙ....ΚΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ......!!! Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted November 10, 2010 ! Μια πολυ ενδιαφερουσα συζητηση-συνεντευξη του Μικη Θεοδωρακη,μαζι με μελη του κινηματος εναντια στα διοδια Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikolinos_ 0 Report post Posted November 13, 2010 Με μεγαλη επιτυχια σημερα εκατονταδες πολιτες ανοιξαν τα διοδια Αφιδνων!Απο τις 6 μεχρι τις 8 το απογευμα διαδηλωσαν ειρηνικα,σηκωνοντας τις μπαρες για να περασουν δωρεαν οι εκδρομεις που επεστρεφαν απο το τριημερο και μοιραζοντας ενημερωτικα φυλλαδια.Περιπου 20,000 αυτοκινητα περασαν χωρις να πληρωσουν επευφημωντας και κορναροντας,καλωντας μας "να ειμαστε καθε μερα εκει". Ο αγωνας συνεχιζεται! 20.000 x 2,8 € ? πρέπει να τους πόνεσε! Quote Second is the first looser ; ) 1) You are on the internet 2) You are visiting Snowclub.gr forums 3) You are reading my signature 5) You didn't noticed that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted November 13, 2010 20.000 x 2,8 € ? πρέπει να τους πόνεσε! 1.90 ειναι για ΙΧ αλλα περασαν παρα πολλα φορτηγα νταλικες κτλ οποτε περιπου τοσο οσο υπολογισες ναι Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted November 13, 2010 Το ερώτημα είναι πως να πονέσουμε αυτούς που ανέλαβαν να φτιάξουν/βελτιώσουν/συντηρήσουν τον δρόμο, ή πως να έχουμε καλούς και ασφαλείς δρόμους στην χώρα; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted November 13, 2010 Το ερώτημα είναι πως να πονέσουμε αυτούς που ανέλαβαν να φτιάξουν/βελτιώσουν/συντηρήσουν τον δρόμο, ή πως να έχουμε καλούς και ασφαλείς δρόμους στην χώρα; Δεν υπάρχει ερώτημα. Θέλουμε καλούς και ασφαλείς δρόμους, τους έχουμε ήδη πληρώσεις πολλές φορές. οι χρεώσεις ακόμα και μετά από αυτό είναι υπέρογκες. Οι πρώτοι (αυτοί που ανέλαβαν) δεν είναι πιόνια, είναι παίκτες. Έχουν παίξει και αυτοί. Μπορούν απλά να χάσουν και αυτοί. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted November 13, 2010 Φώτη, αν σταματήσουν να τον συντηρούν γιατί δεν τον πληρώνουμε, πάλι εμείς θα χάσουμε, όπως χάναμε τόοοοοοοοσα χρόνια. Ίσως να μην το καταλαβαίνεις γιατί δεν σου συμβαίνει σε κάθε ταξίδι, αλλά ρώτα και εμένα που στο προηγούμενο αμάξι μου είχα αλλάξει 3 ψαλίδια (€328 έκαστο) και 2 ζάντες (δεν θυμάμαι κόστος ακριβώς, αλλά αρκετά €€) μέσα σε 6 χρόνια. Και να μην μιλήσω για όλους αυτούς που χάνονται και σακατεύονται στους δρόμους που το Ελληνικό κράτος δεν κατάφερε να φτιάξει τόσες δεκαετίες. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted November 14, 2010 Φώτη, αν σταματήσουν να τον συντηρούν γιατί δεν τον πληρώνουμε, πάλι εμείς θα χάσουμε, όπως χάναμε τόοοοοοοοσα χρόνια. Ίσως να μην το καταλαβαίνεις γιατί δεν σου συμβαίνει σε κάθε ταξίδι, αλλά ρώτα και εμένα που στο προηγούμενο αμάξι μου είχα αλλάξει 3 ψαλίδια (€328 έκαστο) και 2 ζάντες (δεν θυμάμαι κόστος ακριβώς, αλλά αρκετά €€) μέσα σε 6 χρόνια. Και να μην μιλήσω για όλους αυτούς που χάνονται και σακατεύονται στους δρόμους που το Ελληνικό κράτος δεν κατάφερε να φτιάξει τόσες δεκαετίες. Με το ιδιο ακριβως σκεπτικο και η υγεια πρεπει να ιδιωτικοποιηθει.Γιατροι σε δημοσια νοσοκομεια με φακελακια,απεργιες και γενικοτερη ανευθυνοτητα?Καλυτερα να γινουν ολοι ιδιωτικοι και αν δεν εχεις να πληρωσεις πεθανες.Δεν νομιζω. Η λυση ειναι μια και λεγεται εξυγιανση του συστηματος.Μπορει το ελληνικο κρατος να ανταπεξελθει στις αναγκες συντηρησης ενος τετοιου δρομου.Δεν μιλαμε για δρομους τυπου Γερμανιας κτλ.Το κρατος εισπραττει ακομα εσοδα απο τα τελη κυκλοφοριας για να συντηρει τους δρομους.Που πανε αυτα τα εσοδα? Αν ολα αρχιζουν να δουλευουν σωστα χωρις μιζες με σωστη διαχειριση των εσοδων,χωρις αναθεσεις κατω απο το τραπεζι σε 2-3 συγκεκριμενους μεγαλοεργολαβους τοτε θα μπουν και χρηματα στο ελειμματικο ταμειο του κρατους.Σκεφτειτε να ηταν τα διοδια(με τη σημερινη μορφη εστω) δημοσια.Ποσα εκατομμυρια ευρω εσοδα?Για την ωρα ειναι δικοπο μαχαιρι:Και αφαιμαξη του ελληνα πολιτη και συσωρευση εσοδων σε μορφη κερδων απο ιδιωτες.Το κρατος,εμεις,Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ βγαινει ζημιωμενη για να πλουτιζουν οι Ισπανοι ιδιοκτητες των εταιρειων που εχουν αναλαβει τους δρομους μας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted November 15, 2010 Φώτη, αν σταματήσουν να τον συντηρούν γιατί δεν τον πληρώνουμε, πάλι εμείς θα χάσουμε, όπως χάναμε τόοοοοοοοσα χρόνια. Ίσως να μην το καταλαβαίνεις γιατί δεν σου συμβαίνει σε κάθε ταξίδι, αλλά ρώτα και εμένα που στο προηγούμενο αμάξι μου είχα αλλάξει 3 ψαλίδια (€328 έκαστο) και 2 ζάντες (δεν θυμάμαι κόστος ακριβώς, αλλά αρκετά €€) μέσα σε 6 χρόνια. Και να μην μιλήσω για όλους αυτούς που χάνονται και σακατεύονται στους δρόμους που το Ελληνικό κράτος δεν κατάφερε να φτιάξει τόσες δεκαετίες. Αν σταματήσουμε να πληρώνουμε θα καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορούν πλέον να μας κοροϊδεύουν ή να μας κλέβουν. Το επιχείρημα που θέτεις είναι ακριβώς αυτό που χρησιμοποιούν οι ίδιοι (κράτος και εταιρείες) για να συνεχίσουν να λειτουργούν σε βάρος μας. Είναι δεδομένο ότι επιχειρηματολογείς αρχικά για το ατομικό σου όφελος (ψαλίδια, καταστροφές αυτοκινήτου κλπ) και δευτερευόντως για το συνολικό (ασφάλεια, θάνατοι κλπ), κάτι που είναι τραγικό. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted November 15, 2010 Την ιστορία του Δικαιόπολι δεν την έγραψε τυχαία ο Αριστοφάνης... και με το Χρήστο συμφωνώ και με τον Κωνσταντίνο, έχουμε συνηθίσει να πληρώνουμε κερατιάτικα για τόοοοσα πολλά χρόνια άσχετο αλλά σχετικό: θα θελα να ξερα αν τελικά θα πληρώσουν οι Αιγινήτες τη ΔΕΗ τον μήνα -μες το φουλ της τουριστικής περιόδου- που κοβόταν το ρεύμα... ακούστηκε πως οργανώνονται να μην πληρώσουν... θα δείξει... Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites