Nikolinos_ 0 Report post Posted November 15, 2010 αυτό το κράτος από το κακό στο χειρότερο πάει : ) Quote Second is the first looser ; ) 1) You are on the internet 2) You are visiting Snowclub.gr forums 3) You are reading my signature 5) You didn't noticed that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 15, 2010 Είναι δεδομένο ότι επιχειρηματολογείς αρχικά για το ατομικό σου όφελος (ψαλίδια, καταστροφές αυτοκινήτου κλπ) και δευτερευόντως για το συνολικό (ασφάλεια, θάνατοι κλπ), κάτι που είναι τραγικό. Η σειρά δεν έχει σχέση με την βαρύτητα των περιπτώσεων, Φώτη. Αν είχαμε αφήσει κάποια χρόνια πριν τις ουτοπικές (για τα οικονομικά και την δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία της χώρας μας) θεωρίες περί σωστών δρόμων από το δημόσιο και είχαμε κάνει πράξη αυτό που γίνεται τώρα, θα είχαμε χιλιάδες συμπολίτες μας ακόμα ζωντανούς και αρτιμελείς. Καλές και άγιες οι θεωρίες ξέρεις, αλλά όταν έρχονται αντιμέτωπες με την σκληρή πραγματικότητα και αποδεικνύεται σε βάθος δεκαετιών ότι δεν δουλεύουν, ίσως θα έπρεπε να είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Οι εταιρίες δεν λειτουργούν σε βάρος μας, αν είναι κάποιος που τόσα χρόνια λειτουργούσε σε βάρος μας είναι το ίδιο το Ελληνικό δημόσιο που και τα χρήματα μας έπαιρνε και έργο δεν παρουσίαζε. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted November 15, 2010 Αν είχαμε αφήσει κάποια χρόνια πριν τις ουτοπικές (για τα οικονομικά και την δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία της χώρας μας) θεωρίες περί σωστών δρόμων από το δημόσιο και είχαμε κάνει πράξη αυτό που γίνεται τώρα, θα είχαμε χιλιάδες συμπολίτες μας ακόμα ζωντανούς και αρτιμελείς. Καλές και άγιες οι θεωρίες ξέρεις, αλλά όταν έρχονται αντιμέτωπες με την σκληρή πραγματικότητα και αποδεικνύεται σε βάθος δεκαετιών ότι δεν δουλεύουν, ίσως θα έπρεπε να είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Οι εταιρίες δεν λειτουργούν σε βάρος μας, αν είναι κάποιος που τόσα χρόνια λειτουργούσε σε βάρος μας είναι το ίδιο το Ελληνικό δημόσιο που και τα χρήματα μας έπαιρνε και έργο δεν παρουσίαζε. σωστό !!! αυτό ακριβώς νομίζω κι εγώ .... Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted November 15, 2010 Η σειρά δεν έχει σχέση με την βαρύτητα των περιπτώσεων, Φώτη. Αν είχαμε αφήσει κάποια χρόνια πριν τις ουτοπικές (για τα οικονομικά και την δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία της χώρας μας) θεωρίες περί σωστών δρόμων από το δημόσιο και είχαμε κάνει πράξη αυτό που γίνεται τώρα, θα είχαμε χιλιάδες συμπολίτες μας ακόμα ζωντανούς και αρτιμελείς. Καλές και άγιες οι θεωρίες ξέρεις, αλλά όταν έρχονται αντιμέτωπες με την σκληρή πραγματικότητα και αποδεικνύεται σε βάθος δεκαετιών ότι δεν δουλεύουν, ίσως θα έπρεπε να είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Οι εταιρίες δεν λειτουργούν σε βάρος μας, αν είναι κάποιος που τόσα χρόνια λειτουργούσε σε βάρος μας είναι το ίδιο το Ελληνικό δημόσιο που και τα χρήματα μας έπαιρνε και έργο δεν παρουσίαζε. Τα κομμάτια των δρόμων που έχουν ήδη φτιαχτεί είναι από καλά έως πολύ καλά και δεν είναι αυτό το πρόβλημα μας.... Το πρόβλημα λοιπόν είναι στον τρόπο χρέωσης..... Κανένας δεν είπε ότι η Αττική Οδος είναι κακός δρόμος, αλλά είναι τραγική μ@λ@κί@ το κόστος Ελευσίνα-Μαρκόπουλο να είναι το ίδιο με 2 γειτονικές εισόδους-εξόδους...... Και το έχω ξαναγράψει........ΦΤΙΑΞΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΔΡΟΜΟΥΣ και μετά κάνε μία σωστή χρέωση αναλογη με τα χλμ που διανύει ο κάθε οδηγός, και όχι ανάλογα με τις κ@υ...ς τις κάθε εταιρείας..... Τώρα λένε ότι θα βάλουν και διόδια στον Μπράλο, στην είσοδο για την ΕΟ.....Φυσικά βαλανε και Θερμοπύλες..... Ρε ουστ λαμόγια..... Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted November 15, 2010 Οι θεωρίες είναι όντως καλές όταν γίνονται πράξεις. Αλλά το να βρίσκονται 1.000.000 άνεργοι στο δρόμο επειδή οι λωποδύτες των κυβερνήσεων και των πολυεθνικών ή των κατασκευαστικών έκλεψαν εσένα και εμένα και να αιτιολογούνται με βάση το θάνατο ή την μη αρτιμέλεια ζωντανών είναι τραγικό. Και τα δύο είναι το ίδιο σοβαρά. Θέλω δρόμους σωστούς, θέλω δημόσιο κοινωνικό κράτος που να μην με κλέβει, θέλω ανθρώπους ενεργητικούς και ομαδικούς. Το Ελληνικό δημόσιο λειτουργούσε εις βάρος σου, αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι συνεχίζει να λειτουργεί εις βάρος σου μεταφέροντας την εικόνα του δημοσίου πίσω από την καλή εικόνα μιας πολυεθνικής ή μεγαλοκατασκευαστικής ή ότι άλλο. Τρίβουν τα χέρια τους από χαρά. Το κακό δημόσιο κάνει ξεπούλημα και όλα είναι μια χαρά. Με τις υγείες μας. Σε λίγο αυτοί οι καλοί δρόμοι δεν θα είναι προσπελάσιμοι λόγω έλλειψης χρημάτων. Μετά θα ξεπουλήσουν και την Παραλιακή και την Συγγρού και το Ελληνικό, τον Παρνασσό, Την Γκαμήλα, τον Ερύμανθο, την Χαλκιδική, την Μάνη, το Πήλιο, αρκεί να μπορούμε να επιβιώσουμε. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 230 Report post Posted November 15, 2010 ....Το κρατος εισπραττει ακομα εσοδα απο τα τελη κυκλοφοριας για να συντηρει τους δρομους.Που πανε αυτα τα εσοδα? Σ΄ένα βαρέλι δίχως πάτο! 80 Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted November 15, 2010 Οι θεωρίες είναι όντως καλές όταν γίνονται πράξεις. Αλλά το να βρίσκονται 1.000.000 άνεργοι στο δρόμο επειδή οι λωποδύτες των κυβερνήσεων και των πολυεθνικών ή των κατασκευαστικών έκλεψαν εσένα και εμένα και να αιτιολογούνται με βάση το θάνατο ή την μη αρτιμέλεια ζωντανών είναι τραγικό.Και τα δύο είναι το ίδιο σοβαρά. Θέλω δρόμους σωστούς, θέλω δημόσιο κοινωνικό κράτος που να μην με κλέβει, θέλω ανθρώπους ενεργητικούς και ομαδικούς. Το Ελληνικό δημόσιο λειτουργούσε εις βάρος σου, αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι συνεχίζει να λειτουργεί εις βάρος σου μεταφέροντας την εικόνα του δημοσίου πίσω από την καλή εικόνα μιας πολυεθνικής ή μεγαλοκατασκευαστικής ή ότι άλλο. Τρίβουν τα χέρια τους από χαρά. Το κακό δημόσιο κάνει ξεπούλημα και όλα είναι μια χαρά. Με τις υγείες μας. Σε λίγο αυτοί οι καλοί δρόμοι δεν θα είναι προσπελάσιμοι λόγω έλλειψης χρημάτων. Μετά θα ξεπουλήσουν και την Παραλιακή και την Συγγρού και το Ελληνικό, τον Παρνασσό, Την Γκαμήλα, τον Ερύμανθο, την Χαλκιδική, την Μάνη, το Πήλιο, αρκεί να μπορούμε να επιβιώσουμε. Δεν απεχουν χρονικα πολυ αυτα που περιγραφεις.Εμενα προσωπικα θα με βρουν μπροστα τους ομως... Την τεταρτη θα κατεβουμε στην πορεια του πολυτεχνειου με πανο και μπλουζακια ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΠ πολλα ατομα...Οποιος θελει να ενωσει τη φωνη του μαζι μας ας μου στειλει ενα Pm. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted November 15, 2010 Θέλω δρόμους σωστούς, θέλω δημόσιο κοινωνικό κράτος που να μην με κλέβει, θέλω ανθρώπους ενεργητικούς και ομαδικούς. Το Ελληνικό δημόσιο λειτουργούσε εις βάρος σου, αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι συνεχίζει να λειτουργεί εις βάρος σου μεταφέροντας την εικόνα του δημοσίου πίσω από την καλή εικόνα μιας πολυεθνικής ή μεγαλοκατασκευαστικής ή ότι άλλο. Τρίβουν τα χέρια τους από χαρά. Το κακό δημόσιο κάνει ξεπούλημα και όλα είναι μια χαρά. Με τις υγείες μας. Σε λίγο αυτοί οι καλοί δρόμοι δεν θα είναι προσπελάσιμοι λόγω έλλειψης χρημάτων. Μετά θα ξεπουλήσουν και την Παραλιακή και την Συγγρού και το Ελληνικό, τον Παρνασσό, Την Γκαμήλα, τον Ερύμανθο, την Χαλκιδική, την Μάνη, το Πήλιο, αρκεί να μπορούμε να επιβιώσουμε. Χωρις ιχνος προσωπικης αντιπαραθεσης........ 80 Θελω : Η αγαπημενη λεξη του Ελληνα....... Η αμεσως επομενη είναι η : δικαιωματα. Σε αυτη την Χωρα, το μονο που ξερουμε είναι να γκρινιαζουμε..... ΟΛΟΙ (βαζω κ εμενα μεσα) μας ξερουμε τα Δικαιωματα μας αλλα σχεδόν ΚΑΝΕΙΣ δεν ξερει (η δεν θελει να ξερει) τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ του. ΟΛΟΙ θελουμε να έχουμε αψογες υπηρεσιες.....Παιδεια,Υγεια,Δρόμους, Ασφαλεια, κτλ. χωρις να χρειαστει να βαλουμε το χερι μας στην τσεπη και χωρις να πληρωνουμε φραγκο. Αν θελετε να μαθετε ποιος φταιει για την καταντια αυτης της χωρας, καλο θα κανετε να κοιταξετε τον καθρεπτη σας. (ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ - το ξαναλεω για να μην παρεξηγηθω....) Ολοι μας κλεβουμε με τον ενα ή τον αλλο τροπο το Κρατος, δεν πληρωνουμε φορους, αποκριπτουμε εισοδήματα, λαμβανουμε επιδοτησεις που κανονικα δεν θα επρεπε, ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ σχεδον ποτε απο οτι αγοραζουμε κτλ........ Και φυσικα ΟΛΟΙ μας καθε 4 χρονια λιγο πριν απο τις εκλογες βριζουμε τους πολιτικους, λεμε οτι δεν θα ψηφισουμε κανενα........ Τωρα ΠΩΣ τα καταφερνουμε και 30 χρονια τωρα βγαινουν ολο οι ιδιοι κ οι ιδιοι......... Μα ειναι απλο....... γιατι οτι κ αν λεμε πριν, πανω απο την καλπη όλοι μας ψηφιζουμε για την παρτη μας (τον ταδε που θα μας κανει την ταδε εξυπηρετηση) ή για την τσεπη μας. Τα τελευταια χρονια υπαρχει μια νεα μορφης αντιδραση.... η Αποχη!!!! Μπορει να μην ψηφιζουμε..... αλλα η γκρινια και τα θελω υπαρχουν κ παλι!!! Το ξερετε οτι η ψηφος Ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ολων????? Το ξερετε οτι το να πληρωνουμε τους φορους μας ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ολων???? Ας κοιταξουμε λοιπον τους εαυτους μας,........ αν δεν ειμαστε ενταξει στις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ μας τοτε δεν εχουμε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να γκρινιαζουμε και να απαιτουμε Απολυτως τιποτα.......... Τωρα θα μου πειτε.....μα οι πολιτικοι φταινε........ το κρατος .......τα λαμογια...... κτλ........ Ας ειμαστε ενταξει ολοι μας με τις υποχρεωσεις μας, και ολα θα γινουν λιιιιιιιιιιγο καλυτερα σε αυτη τη χωρα σιγα σιγα...... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted November 15, 2010 Με ίχνος αντιπαράθεσης : τίποτα από αυτά που περιγράφεις προσωπικά δεν κάνω. Κοιτάζω τον καθρέφτη και αισθάνομαι καλά. Εγωϊστιόκ; Ναι αλλά νιώθω ηθικός και γι αυτό φωνάζω και προσπαθώ να συμπαρασύρω φίλους και γνωστούς. δεν κλέβω για να μπορώ σε τέτοιες στιγμές να έχω δικαίωμα λόγου και δικαίωμα ράβδου (λεκτικού θέλεις; οκ λεκτικού). Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted November 20, 2010 @ Χρηστος Λαππας Μου το linkare ενας φιλος σημερα και ειχε την υπογραφη σου "Α μάλιστα. Φαντάζομαι ότι κατά πάσα πιθανότητα διασκεδάζουν με τις @@ που γράφουν οι διάφοροι τζαμπατζήδες καραγκιόζηδες που το παίζουν μάγκες μέχρι να τους έρθουν τα πρώτα πρόστιμα από τις κάμερες και να έρθουν στα ίσια τους." Ευχαριστουμε ολοι εμεις και εγω προσωπικα για τους χαρακτηρισμους σου σε καποιο αλλο φορουμ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 20, 2010 Κατά πάσα πιθανότητα, δεν σου "λίνκαρε" το μήνυμα του που προκάλεσε την απάντηση μου. Να σε βοηθήσω λοιπόν: που σκατα κρυφτηκανε τα γνωστα τσιρακια των διοδιων και δε μιλανε τωρα? Επίσης, ο φίλος σου έφαγε ban για 3 εβδομάδες από το συγκεκριμένο forum, φαντάζομαι για ανάλογα μηνύματα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted November 20, 2010 Κατά πάσα πιθανότητα, δεν σου "λίνκαρε" το μήνυμα του που προκάλεσε την απάντηση μου. Να σε βοηθήσω λοιπόν: Επίσης, ο φίλος σου έφαγε ban για 3 εβδομάδες από το συγκεκριμένο forum, φαντάζομαι για ανάλογα μηνύματα. Ειδα τα υπολοιπα μηνυματα.Δεν ειναι ο Ntinaras φιλος μου. Δεν με ενδιαφερει τι προκαλεσε αυτο το σχολιο. Με ενδιαφερει οτι μεθαυριο θα ειμαστε μαζι στο βουνο και θα ξερω οτι με θεωρεις καραγκιοζη. Ευχαριστω και παλι Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 20, 2010 α) Βιάζεσαι β) Σου λείπουν σημαντικές πληροφορίες για το παρασκήνιο, γι αυτό βγάζεις λάθος συμπεράσματα από το τι ειπώθηκε (δεν έχω πρόβλημα με αυτό, πάντως). Το να μην πληρώνει κάποιος διόδια σε κομμάτια σύγχρονων αυτοκινητόδρομων είναι κάτι που ούτως ή άλλως θεωρώ κατακριτέο, αλλά δεν είναι της παρούσης συζήτησης. Ο χαρακτηρισμός μου πήγαινε αποκλειστικά σε συγκεκριμένα άτομα στο συγκεκριμένο forum που παρακινούν τον κόσμο να παρανομήσει και βρίζουν με αισχρούς χαρακτηρισμούς όσους τολμούν να υπερασπιστούν τον νόμο. Αν θέλεις να δεις πραγματικά το κλίμα που επικρατεί στο συγκεκριμένο forum, μπορείς να κάνεις μια βόλτα και να σχηματίσεις ολοκληρωμένη εικόνα, όχι μόνο απ΄ότι σου λέει ο φίλος σου. Για την ιστορία, για να σε χαρακτηρίσω πρέπει είτε να σε ξέρω προσωπικά, είτε να έχω δει αρκετά δείγματα γραφής σου. Δεν μου αρκεί το τι μου είπε κάποιος άλλος που πήρε μόνο ένα κομμάτι από τα μηνύματα σου για να μου επιβεβαιώσει την εικόνα που αυτός θέλει να σχηματίσω για εσένα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted November 21, 2010 Απο οτι εχω ακουσει οσοι δεν πληρωνουν διοδια ΔΕΝ θα πληρωσουν απολυτως τιποτα. Οι εταιρειες που τους εχει παραχωρησει το κρατος την εκμεταλευση των δρομων θα κανουν ΑΓΩΓΗ στο Δημόσιο για διαφυγοντα κερδη, κατι που προβλεπει και η συμβαση. Φυσικα ΟΛΑ τα χρηματα που χανουν μαλλον θα τους τα αναπληρωσει το δημόσιο, δηλαδη ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ. ή στην καλυτερη περιπτωση, θα γινει επαναδιαπραγμέτευση της σύμβασης με αποτελεσμα την αυξηση και παλι της τιμης των διοδιων. Καταλαβαινω οτι ειναι πολλα τα χρηματα για καποιον που μενει π.χ. Καπανδριτι αν πρεπει να πηγαινει 2-3 φορες την ημερα π.χ. στον Αγ. Στεφανο, αλλα αν ΔΕΝ θελετε να πληρωνετε, γιατι θελετε να χρησιμοποιειτε ΤΖΑΜΠΑ τους δρομους, τοτε μπορειτε να χρησιμοποιειτε τους ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΥΣ δρομους που είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ και να αφησετε τους υπολοιπους να επιλέγουν να Πληρωνουν Φυσικά, το θέμα και το κινημα, κατα τη γνωμη μου, κρυβει απο πισω κομματική παρακίνηση..... με κόκκινο φοντο....... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted November 21, 2010 (edited) Η συμβαση προβλεπει ακριβως το αντιθετο.Πληρης απαλλαγη του δημοσιου απο την διεκδικηση των μη καταβαλομενων τελων. Ο παραδρομος Καπανδριτιου-Αγιου Στεφανου δεν ειναι ακριβως μια χαρα.Εχει μονο ενα ρευμα(προς Αθηνα) ενω οι Ελληνες φορολογουμενοι εχουν πληρωσει για 2 ρευματα,ασφαλτος με λακουβες και κακοτεχνιες.Δεκαδες ατυχηματα καθε εβδομαδα. Τα συμφεροντα φυσικα επιδιωκουν να πιστεψουμε κατι τετοιο,οτι αλλοι θα πληρωσουν τα σπασμενα,εχοντας σαν αρχη το διαιρει και βασιλευε. Οσο για την κομματικη παρακινηση....θα ηθελα υποδειξη ενος "κοκκινου" υποψηφιου που συμμετεχει στις επιτροπες.Ο Αργυρης Αλεξιου υποψηφιος δημοτικος συμβουλος στην Τραγανα με το ΠΑΣΟΚ που ειναι απο τα ιδρυτικα μελη του κινηματος αποδεικνυει του λογου το αληθες.Ο 10χρονος γιος του οποιου τραυματιστηκε απο δυναμεις των ΜΑΤ στην πορεια του Πολυτεχνειου.Και απο περιεργεια θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις ενος ακροδεξιου(πατριδα θρησκεια κλπ) για το ξεπουλημα ελληνικων εδαφων σε αλλοδαπους.Γιατι μονο για μαρμαρα και κληρονομια ακουω μεχρι στιγμης. Δρομους θελουμε να χρησιμοποιουμε οχι τζαμπα,αλλα πληρωνοντας.Τι πληρωνοντας?Πανακριβα τελη κυκλοφοριας απο τα οποια ενα ποσοστο προβλεπεται για συντηρηση και κατασκευη δρομων. Αν ειμασταν τζαμπατζιδες και παρτακιδες απλως δεν θα πληρωναμε.Δεν θα ξημεροβραδιαζομασταν σε πορειες,δημαρχεια,υπουργεια,δικηγορικα γραφεια και ταξιδια σε ολη την Ελλαδα για να μην πληρωνουν ολοι οι Ελληνες ειδικα σε μια τοσο δυσκολη οικονομικα περιοδο για ολους. Edited November 21, 2010 by kotsos007 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 21, 2010 Προσωπικά δεν βλέπω τόσο πολιτική χροιά, όσο αδιαφορία για την πραγματικότητα. Το να αρνείσαι να πληρώνεις διόδια στην Ε.Ο. Πατρών Κορίνθου, είναι κάτι που μπορώ να καταλάβω (ακόμα και αν δεν επικροτώ). Το να αρνείσαι να πληρώνεις διόδια στις Αφίδνες, ή στην Θήβα, ή στην Α.Ο., ή σε αυτά που θα μπουν στην Εγνατία, ζητώντας από το κράτος να καλύψει τα έξοδα (γιατί δεν πιστεύω να περιμένετε τους ιδιώτες να συνεχίσουν να επενδύουν τα δικά τους χρήματα για την ολοκλήρωση και συντήρηση του δρόμου για την ψυχή της μάνας τους) χωρίς αυτό να σημαίνει επιπλέον βάρη για ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους πολίτες, είναι εντελώς ουτοπικό. Ζούμε σε μια χώρα με άκρως προβληματική οικονομία και έχουμε πληρώσει με εκατόμβες θυμάτων την αποδεδειγμένη πέρα οποιασδήποτε αμφιβολίας αδυναμία του κράτους να φτιάξει δρόμους της προκοπής και να τους συντηρήσει. Το να απαιτούμε την μη ύπαρξη διοδίων επειδή... "έχουμε ήδη πληρώσει πολλά" είναι τουλάχιστον αστείο. Με αυτή την λογική, εγώ που έκανα πάνω από €20.000 "δώρο" στο κράτος σε φόρους για το αυτοκίνητο μου, θα έπρεπε να απαιτώ δωρεάν βενζίνη. Κάθε φορά που εσύ αρνείσαι να πληρώσεις για ένα κομμάτι καλού δρόμου που όμως επιμένεις να χρησιμοποιείς (φθείροντας τον, επιβαρύνοντας το περιβάλλον και συμβάλλοντας στην κίνηση), το κράτος βάζει το χέρι στην τσέπη όλων των άλλων, ακόμα και αυτών που δεν τον χρησιμοποιούν. Και αυτό δεν είναι απλά γεγονός, είναι κατάφωρη αδικία για όλους τους υπόλοιπους. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted November 21, 2010 Βασικα, επειδη περναω απο εκει, δρομος με 2 ρευματα κυκλοφοριας ΥΠΑΡΧΕΙ προς Αγ. Στεφανο και ειναι ΜΙΑ χαρα. Και μαλιστα πριν μερικους μηνες ριξανε και νεα ασφαλτο.... Απο εκει κ περα ΕΓΩ επιλεγω : 1ο Να ειμαι Νομιμος Πολιτης 2ο Να πληρωνω κανονικα οτι χρησιμοποιω γιατι μου εξοικονομει Χρονο, Χρήμα, βελτίωση της ασφαλειάς μου όσο περναει ο καιρος. Τωρα αν μετα απο 2 χρονια που θα βγουν οι αποφασεις του δικαστηριου πουν κατι αντιθετο το ξανασυζηταμε. 3ο Ελπίζω μονο αρκετοι "φουκαραδες" που παρασυρθηκαν να μην πληρωσουν απο την τσεπη τους τα σπασμενα. Αν η αποφαση βγει εναντιον σας, τα πρόστιμα και τις προσαυξησεις όσων δεν πληρωνουν θα τις πληρωσει το κινημα???? Δεν προκειται να ασχοληθω ξανα με αυτο το θεμα, μιας και πιστευω οτι εχω 1000 αλλα σημαντικοτερα πραγματα στο κεφαλι μου που με απασχολουν. Το αν θα πληρωνω 100-200-300 ευρω το χρονο σε διοδια, τα οποια κατα ενα μεγαλο ποσοστο θα μου γυριζουν απο την εξοικονομιση χρονου και χρηματος (βενζινη), με αφηνουν αδιαφορο....... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted November 21, 2010 ως συνηθως η αληθεια βρισκεται παντα στη μεση. φυσικα και ειναι ξεφτιλα να πληρωνουμε τοσα λευτα στα διοδια και για τοσα πολλα χρονια κλπ. αλλα με την ελεινη πραγματικοτητα του ελληνικου κρατους δυστυχως μονο ιδιωτες μπορουν να παρεχουν τετοια εργα για να υπαρχει μια στοιχειωδης υποδομη... και ναι συμφωνω στο οτι πληρωνουμε ηλιθια τελη και ποσα αλλα κερατιατικα με αφορμη τα αυτοκινητα μας, αλλα απο την αλλη δεν μπορω να ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο που λετε οτι τους δρομους αυτους τους εχουμε ηδη πληρωσει πολλες φορες. εννοω συγκεκριμενα εργα για συγκεκριμενους δρομους που να ειχαν βγει, να μην εγιναν ποτε, να φαγωθηκαν τα λευτα και μετα το εργο να δοθηκε σε ιδιωτες. δεν το αποκλειω απλα το να λεμε που πηγαν τα λευτα απο τα τελη κυκλοφοριας ειναι ειναι λιγο αοριστο. εκτος και αν γνωριζετε ακριβη αναλυση οικονομικων στοιχειων για αυτα τα ακριβη αυτα θεματα. γιατι διαφορετικα υπαρχουν εκατονταδες αντιστοιχες περιπτωσεις. αμα ειναι να μην πληρωνουμε και ΙΚΑ. ενω μας κρατανε τοσα κερατιατικα προσφερουν ελεινες υπηρεσιες και λενε και απο την αλλη οτι το ταμειο ειναι μειον. αμα ειναι να μην πληρωνουμε και ΕΡΤ κ.ο.κ βασικα οπου εμπλεκεται το δημοσιο, το πραγμα βρωμαει. γιατι να καταλυθει ετσι κατι που παραγει εστω καποιο εργο? προσωπικα θα συμφωνουσα με ενα κινημα που να ειναι κατα της τιμης των διοδιων ή κατα των διοδιων που εχουν μπει παρανομα σε σημεια που δεν θα επρεπε, αλλα οχι ολα ανεξαιρετως. ενα παραδειγμα (περαν της υγειας) ποιο σχετικο ειναι αυτο των θαλασιων συγκοινωνιων. με την ιδια λογικη δεν θα επρεπε να υπαρχει δωρεαν συγκοινωνια για ολους, χορηγουμενη απο το κρατος? Quote Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted November 21, 2010 (edited) Βασικα, επειδη περναω απο εκει, δρομος με 2 ρευματα κυκλοφοριας ΥΠΑΡΧΕΙ προς Αγ. Στεφανο και ειναι ΜΙΑ χαρα. Και μαλιστα πριν μερικους μηνες ριξανε και νεα ασφαλτο.... Το στρατοπεδο στο υψος του Αγιου Στεφανου το διασχιζει καποιος παραδρομος η ολοι συνωστιζονται μπροστα απο τα Goodys? 20 λεπτα αναμονη τουλαχιστον edit Τωρα καταλαβα τι νομιζεις Πρεπει να υπαρχει σε καθε ρευμα δρομος ΜΟΝΗΣ κυκλοφοριας σε καθε πλευρα της εθνικης Αυτο δεν υπαρχει. Αυτο που λες εσυ ναι υπαρχει(αυθαιρετα και παρανομα) Edited November 21, 2010 by kotsos007 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted November 21, 2010 (edited) Το στρατοπεδο στο υψος του Αγιου Στεφανου το διασχιζει καποιος παραδρομος η ολοι συνωστιζονται μπροστα απο τα Goodys?20 λεπτα αναμονη τουλαχιστον edit Τωρα καταλαβα τι νομιζεις Πρεπει να υπαρχει σε καθε ρευμα δρομος ΜΟΝΗΣ κυκλοφοριας σε καθε πλευρα της εθνικης Αυτο δεν υπαρχει. Αυτο που λες εσυ ναι υπαρχει(αυθαιρετα και παρανομα) A......Μαλιστα.... κολαμε στους τυπους........ Και ξαναλεω.... Υπαρχει ΜΙΑ ΧΑΡΑ δρομος με ΝΕΑ ασφαλτο, με 2 ρευματα κυκλοφοριας τον οποίο μπορει οποιοσδηποτε δεν θελει να πληρωσει να χρησιμοποιησει ωστε να μεταβει απο το Καπανδριτι, Κιουρκα κτλ στον Αγ. Στεφανο. Το προβλημα απο οτι καταλαβαινω ειναι οτι δεν υπάρχει 1 ρεύμα κυκλοφοριας σε κάθε πλευρά της Εθνικής, αλλα υπάρχει : Στην μια πλευρα ενας διπλής κατευθυνσης και στην άλλη ενας μονής κατευθυνσης.......??? Καθε μερα Ολοι μας ΠΗΖΟΥΜΕ στην κινηση. Δεν μπορω να καταλάβω τα "20 λεπτα αναμονης τουλαχιστον". Οποιος Δεν θελει να περιμενει μπορει να πληρωνει διοδια. Εκτος και αν φταιει κ το κρατος για την 20 λεπτη αναμονη ή ειναι υποχρεωμενο να δωσει κ σε αυτο λυση..... Νομιζω οτι ειμαστε λιγο υπερβολικοι και τα θελουμε ΟΛΑ δικα μας. Πρωτα η διαμαρτυρια ειχε σαν στοχο (και σωστα) την βελτιωση του οδοστρωματος του παραπλευρου δρομου, πραγμα που έγινε. Τωρα γκρινιαζουμε για τα 20 Λεπτα αναμονης..... ΕΛΕΟΣ!! Τα πραγματα για εμενα ειναι απλα. Ή πληρωνεις και εξυπηρετεισαι κερδιζοντας και χρονο και χρημα και ασφαλεια ή επιλεγεις να μην πληρωνεις και τρως 20 λεπτα αναμονη, χρονο κ χρημα. Edited November 21, 2010 by kaps Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted November 21, 2010 (edited) Θα το ξαναπω.Απο τη μια μερια της εθνικης ΔΕΝ υπαρχει παραδρομος.Υπαρχει ενα στρατοπεδο και ενα κτημα που ανηκει σε ιδιωτη και κοβουν τον παραδρομο..Αυτο ειναι ενα απο τα μη ολοκληρωμενα εργα που προβλεπονται απο τη συμβαση.Και πιθανοτατα δεν θα ολοκληρωθει ποτε για ευνοητους λογους.Ο παραδρομος απο την αλλη μερια δεν ειναι καταλληλος ο ιδιος ο Ιαβερης εκανε τη διαδρομη μαζι μας και εδωσε την αποψη του. Ο καθενας πραττει οπως νομιζει δεν σε κρινω για τις πραξεις σου ουτε για τις αποψεις σου.Απλα παραθετω υπαρκτα στοιχεια. Edited November 21, 2010 by kotsos007 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted November 21, 2010 Οσοι απο εμάς έχουμε περάσει απο την Ιταλία τη Γαλλία κτλ γιατί πληρώνουμε διόδια; και μάλιστα πολύ πιο ακριβά απο τα δικά μας; Εσείς ολοι που είσαστε μάγκες και δεν πληρώνετε περάστε απο την Ιταλια και αν τολμάτε μην τα πληρώνετε τα διόδια. Ακόμα και η Γερμανία που δεν έχει διόδια τα παίρνει απο φορολογία μέσα απο τα καυσιμα για την συντήρηση των δρόμων. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 21, 2010 Οσοι απο εμάς έχουμε περάσει απο την Ιταλία τη Γαλλία κτλ γιατί πληρώνουμε διόδια; και μάλιστα πολύ πιο ακριβά απο τα δικά μας; Εσείς ολοι που είσαστε μάγκες και δεν πληρώνετε περάστε απο την Ιταλια και αν τολμάτε μην τα πληρώνετε τα διόδια. Ακόμα και η Γερμανία που δεν έχει διόδια τα παίρνει απο φορολογία μέσα απο τα καυσιμα για την συντήρηση των δρόμων.Ρε τους κουτοφραγκους!!!... Πληρωνουνε διοδια και γινονται δρομοι! Πληρωνουνε φορους καυσιμων και γινονται δρομοι... Εμεις πληρωνουμε και διοδια και φορους καυσιμων και γινονται λακουβες... ...και κοττερα!... Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted November 21, 2010 Γιατί Μάκη εδω δεν γίνονται δρόμοι? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 21, 2010 Γιατί Μάκη εδω δεν γίνονται δρόμοι? Ναι αμε! 1) Αττικη Οδος (Μια απο τις πιο ακριβες οδους ανα χιλιομετρο και απο τις πιο ακριβες στα διοδια, συμφωνα με τον τελειως πρωτοτυπο τροπο που σκαρφιστηκαν για να τα μαζευουν, στην εισοδο, one size fits all). 2)Εγνατια Οδος (συμπεριλαμβανει και το γιοφυρι της Αρτας? Χρονος ρεκορ για την αποπερατωση της). 3) ΕΟ Αθηνας Καλαματας (της γειτονιας σου...) Μοναδικος δρομος, παει οπου θελει αυτος, την ωρα που εσυ πας καπου αλλου...(Καλαματα να 'ουμ'). 4) ΠΑΘΕ. Το'παθε! Ποσες χιλιαδες πτωματα πρεπει να μετρησουμε για να γινει αυτοκινητοδρομος (Πατρα-Κορινθος στα επομενα χ χιλιομετρα συμβαινουν ατυχηματα) Αθηνα Λαμια (να μου θυμηθειτε στο ποτε θα ξαναεμφανιστουν οι λακουβες), ο αυτοκινητοδρομος προβλεπεται για 3 λωριδες, τα τουνελ φτιαχτηκαν για 2. Τα Τεμπη... ποσα ακομη πτωματα... κλπ κλπ. ...και κατολισθησεις!! Το..πεταλο του Μαλιακου... 30 χρονια υπο ...μελετη/κατασκευη. Ποσοι πεθαναν εξω απο τα Καμμενα Βουρλα, στη Στυλιδα, τον Καραβομυλο... 5) Ιονια Οδος... στο ψυγειο... 6) Περιοδια στην Κρητη Χανια-Ηρακλειο εχετε κανει; Εχετε κανενα σχολιο για την σχεδιαση των στροφων; Αυτα στα προχειρα.. για τα μεγαλα οδικα εργα... Quote Share this post Link to post Share on other sites