Χ.Κ.Π. 0 Report post Posted January 31, 2011 (edited) Αγαπητοί φίλοι, Νέα / Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού http://www.parnassos-ski.gr/page.aspx?itemID=SPG42 1.Το τελευταίο χιόνι βελτίωσε τις βασικές πίστες στα κελλάρια. Παραμένουν πέτρες στα απότομα Βάκχου, Ηρακλή, Οδυσσέα ,Ηνίοχου όπως θα διαπίστωσαν όσοι τις κατέβηκαν την πρόσφατη Κυριακή . Περιμένουμε το αφράτο χιόνι να υγρανθεί με την λιακάδα, να βαρύνει ώστε με την βοήθεια του διαστρωτικού με εργάτη αλλά κυρίως με την επόμενη χιονόπτωση (Παρασκευή 04/02) να είναι έτοιμα προς λειτουργία. Δίας είναι πατημένος αλλά θέλει κι άλλο χιόνι . 2.Προσοχή το αφράτο φρεσκοχτισμένο χιόνι πάνω στην παλιά παγωμένη επιφάνεια δημιουργεί κίνδυνο χιονοστοιβάδων . Με την πάροδο των ημερών έχουν πέσει ήδη πολλές χιονοστοιβάδες από μόνες τους ή με την βοήθεια των πιστέρ μας. Ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας Πιστες->διάσωση για τα επικίνδυνα σημεία χιονοστοιβάδων στο ΧΚΠ. (μακρυά απο Περιφερειακή και Πυθία) http://www.parnassos-ski.gr/webtop/modules...FAVALANCHES.jpg 3.Η πρόσφατη Κυριακή ήταν η πρώτη μέρα που γέμισε το βουνό χιονοδρόμους χωρίς να λειτουργεί το Χ.Κ σε όλη του την έκταση . Στις ώρες αιχμής (11.00-13.00) παρουσιάστηκαν ουρές έως 10min στον Ηρακλή, έως 6 min στον Bάκχο , έως 25min στα εκδοτήρια του 1750 .Δόθηκε παράταση λειτουργίας 1 ώρα για να ευχαριστηθούν οι φίλοι χιονοδρόμοι την πρώτη πραγματικά χιονοδρομική μέρα στο βουνό. Για την διευκόλυνσή σας θα θέλαμε να παρακαλέσουμε α. Υπομονή+Λογική β .Πλήρωση των καρεκλών αναβατήρων κατά την επιβίβαση (4αδα στον Ηρακλή, 3άδα στον Βάκχο) . Παρουσιάζεται το φαινόμενο να ανεβαίνουν μισοάδειες καρέκλες και να υπάρχει ουρά γ. τις ημέρες αιχμής αποφύγετε τις ώρες αιχμής , ελάτε τις «έξυπνες» ώρες . Την περασμένη Κυριακή υπήρχαν 6 ταμεία στο 1750, 1 ταμείο στο 1950, 2 ταμεία στη Φτερόλακα. τα οποία αν εξαιρέσετε τις ώρες αιχμής 11.00-13.00 , τις υπόλοιπες ώρες υπολειτουργούσανε . Επιλέγετε επίσης πολυήμερα εισιτήρια και webticketing! (εκτός απο περιπτώσεις μειωμένης λειτουργίας όπου προβλέπεται κατεξαίρεση, έκπτωση μόνο στα ημερήσια εισιτήρια ) Στόχος του ΧΚΠ είναι να μην ξεπερνάει η ουρά ακόμα και σε ημέρες-ώρες αιχμής σε αναβατήρες τα 5min και στα εκδοτήρια τα 15 min. Με την βοήθειά σας και την προσπάθειά μας ελπίζουμε να τα καταφέρουμε ! 4. Και το χθεσινό δυστύχημα στο Μέτσοβο ας μας κάνει όλους πιο προσεκτικούς Καλή εβδομάδα , ο χειμώνας είναι εμπρός μας ! Edited January 31, 2011 by Χ.Κ.Π. Τηλ. 22340 22700 Website: http://www.parnassos-ski.gr/ e-mail: pdrivas@etasa.gr Share this post Link to post Share on other sites
Lili 80 Report post Posted January 31, 2011 (edited) Υπάρχει φέτος τις καθημέρινες ski bus για Παρνασσό; Καλώ το 210 5763935 του Κλαουδάτου και δεν απαντά. Edited January 31, 2011 by Lili Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted January 31, 2011 Υπάρχει φέτος τις καθημέρινες ski bus για Παρνασσό; Καλώ το 210 5763935 του Κλαουδάτου και δεν απαντά Μη μου λες τετοια και εχω πονταρει στο σκι bus για φετο Share this post Link to post Share on other sites
Nightcrawler 0 Report post Posted January 31, 2011 Υπάρχει φέτος τις καθημέρινες ski bus για Παρνασσό;Καλώ το 210 5763935 του Κλαουδάτου και δεν απαντά. Καλεσα κ εγω 2 φορες αργησαν να απαντησουν πολυ το σηκωσε μια γυναικα και μου ειπε να καλεσω μετα τις 21:30 γιατι εκεινη τη στιγμη δεν μπορουσε να με εξυπηρετησει Μου ειπε επισης οτι εκεινη την ωρα θα ξερει αν θα ανεβει το λεωφορειο τελικα Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted February 1, 2011 H αλήθεια είναι ότι κάνουν αρκετή ώρα μέχρι να το απαντήσουν. Εγώ το έχω χρησιμοπιήσει και καθημερινή φέτος πάντως. "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
piopi 1,045 Report post Posted February 1, 2011 Κάτι πρέπει να γίνει με το τσιγάρο,η κατάσταση είναι τριτοκοσμική εώς τραγική!!Ας προχωρήσουμε σε καταγγελίες μεμονωμένα και συλογικά. Share this post Link to post Share on other sites
Nani23 0 Report post Posted February 1, 2011 Ημουν και εγω την Κυριακη πανω... τα οποία αν εξαιρέσετε τις ώρες αιχμής 11.00-13.00 , τις υπόλοιπες ώρες υπολειτουργούσανε . 10 και 20 στηθηκα στην ουρα 11 και 5 πηρα τα εισητηρια..... Για το τσιγαρο πρεπει να γινει κατι αμεσα.Εκανα παρακληση σε 3 να μην καπνιζουν και πηγαν να βγουν και απο πανω.... Share this post Link to post Share on other sites
Χ.Κ.Π. 0 Report post Posted February 1, 2011 http://www.parnassos-ski.gr/page.aspx?itemID=SPG42 ΤΗΛ SKI BUS KLAOUDATOS 210 5763935 6989469333 69366458553 Τηλ. 22340 22700 Website: http://www.parnassos-ski.gr/ e-mail: pdrivas@etasa.gr Share this post Link to post Share on other sites
Lili 80 Report post Posted February 1, 2011 (edited) ^ Εντάξει, απάντησαν τελικά από τον Κλαουδάτο! Ευχαριστώ. και Edit: 1. Πόσο θα έχει αύριο η κάρτα; Είχε πάρει κάτι το μάτι μου για 12€ και τώρα δεν το βρίσκω... Αν είναι έτσι, δεν έχει νόημα να πληρώσω από το ιντερνετ, σωστά; Θα πάω στην ουρά όπως όλοι... 2. Τα πολύ παλιά ή τα λιγότερο παλιά μου πέδιλα να πάρω; Edited February 1, 2011 by Lili Share this post Link to post Share on other sites
Pefto_kai_Matheno 111 Report post Posted February 1, 2011 (edited) δεν έχει πέτρες πάντως ... Edited February 1, 2011 by Pefto_kai_Matheno Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε... Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted February 1, 2011 Κατά την επίσκεψη-εκδρομή στα τέλη Οκτωβρίου, είχε αναφερθεί η δυνατότητα αγοράς κάρτας για το ΧΚΠ από τα καταστήματα Public. Ισχύει κάτι τέτοιο; Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
unknownskier 0 Report post Posted February 1, 2011 Να προτείνω εγώ τι να κάνουμε; Να έρθει το υπουργείο να κλείσει τις πωλήσεις στο σαλέ για 3 ΣΚ αν ξαναβρεθεί να είναι τεκές. Είμαι σίγουρος ότι μετά θα βρεθεί τρόπος να εξασφαλιστεί ο καθαρός αέρας για τους αθλητές και τουρίστες χιονοδρόμους που έχουν την ανάγκη να είναι σε περιβάλλον προστατευμένο από τα στοιχεία της φύσης και τους ασυνείδητους. ...αχ αγαπητέ, πώς να γίνει αυτό? εκει τό αφεντικό τού συγκεκριμένου χώρου , είναι στά μέσα και στά έξω, κάνει και δίνει εντολές για τά πάντα, ακόμα και σε΄πολιτικό επίπεδο, μήν τό ξεχνάς.. Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted February 2, 2011 βγάζετε φωτογραφίες και στείλτε σε Blog τύπου zougla http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted February 2, 2011 Πας και ρωτάς τον καπνιστή: "Σας πειράζει να σας βγάλω μια φωτογραφία ενώ καπνίζετε σε εσωτερικό χώρο;" Αν η απάντηση είναι όχι, τραβήξτε τη φωτογραφία και ανεβάστε τη. Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, απαντήστε "Κι εμένα με ενοχλεί που καπνίζετε", και ανεβάστε τη φωτογραφία. :P "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Master Chief 95 Report post Posted February 3, 2011 Χαιρετώ και εύχομαι -επιτέλους- καλή σεζόν!! Για Δευτέρα κανείς; Share this post Link to post Share on other sites
Χ.Κ.Π. 0 Report post Posted February 3, 2011 http://www.parnassos-ski.gr/page.aspx?itemID=SPG42 αγαπητοί φίλοι, από ώρα 14.30 βρισκόμαστε εν μέσω σφοδρής χιονοθύελλας. ισχυροί ΒΑ άνεμοι , παγωνιά -5 oC , φρέσκο χιόνι απο χθές βράδυ έως σήμερα 0-70 εκατοστά και προβλέπεται να συνεχιστεί έως αύριο μεσημέρι. προσοχή στους δρόμους στα σημεία Μπαλαλούκα (συνδετηριο φτερολακα-κελλάρια) και στον πίσω δρόμο της φτερόλακας. Στόχος είναι μετα την χιονοθύελλα , να ετοιμαστεί το Χ.Κ (δρόμοι,αναβατήρες, πίστες) για να σας υποδεχτεί για το ερχόμενο Σ,Κ που προβλέπεται πολύ ενδιάφερον χιονοδρομικά με πολύ φρέσκο χιόνι και όλους τους αναβατήρες σε λειτουργία. Επιφυλλασόμαστε για την μη λειτουργία των επικίνδυνων απο χιονοστιβάδες περιοχών όπως Πυθία , Περιφερειακής κ.λπ. Παρακαλούμε για την κατανόηση σας. Καλύτερη εικόνα θα έχουμε αύριο το μεσημέρι. ΥΣ είπαμε στον παππού να ρίξει ...αλλά αυτός το παράκανε . Δεν πειράζει όμως ,καλύτερα να δυσκολευόμαστε απο το πολύ παρα απο το λίγο χιόνι. καλο απόγευμα Τηλ. 22340 22700 Website: http://www.parnassos-ski.gr/ e-mail: pdrivas@etasa.gr Share this post Link to post Share on other sites
Lili 80 Report post Posted February 3, 2011 Χαιρετώ και εύχομαι -επιτέλους- καλή σεζόν!! Για Δευτέρα κανείς; Κάλη σεζόν! Δεν ξέρω αν κάνεις πλάκα, πάντως εγώ είμαι συνήθης ύποπτη για καθημερινές και δεν αποκλείω την ερχόμενη Δευτέρα! Χτες, Τετάρτη που ανέβηκα δεν συνάντησα κανέναν γνωστό. Σιωπή στο 8 22. - 15€ το ασφυκτικά γεμάτο ski bus. Σταματάει πλέον στον κάτω Κλαουδάτο, που είναι πριν το Ζεμενό [δεν ξέρω πως λέγεται το σημείο] που είναι πιο οργανωμένο κατάστημα -το άλλο έκλεισε από όσο είδα. Καλύτερα είναι, μόνο που σου κόβει πιο νωρίς τον ύπνο στο πούλμαν. - 9 περίπου στο παρκιν. - 15€ η κάρτα. - Μπόλικος κόσμος, εως και ψιλοουρές στον Ηρακλή κάποια στιγμή. - Λίγες πέτρες σε συγκεκριμένα σημεία, εντοπίσιμες αν είχες το νου σου. Σήμανση στις πιο δυσδιάκριτες. - Λίγα σύννεφα το πρωί (10 ξεκίνησα) μετά λιακάδα με αεράκι που ξύριζε στα λιφτ μπρρρ (ευτυχώς φορούσα το λιντλ θερμοεσώρουχο και κάτω ). Μαγευτική θέα με στρώμα από σύννεφα κάτω από τα 1500m. - Υπέροχη μέρα, χιόνι που πιάνανε όλα, χαμόγελο ως τα αυτιά! *Συμπέρασμα: Καταπληκτικό value for money, 30€ σύνολο όλα (εννοείται σνακ και ρόφημα είχα φέρει από το σπίτι). ~ Σήμερα πονάω παντού, βέβαια, αλλά χαλάλι!... Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted February 3, 2011 Σιωπή στο 8 22. ο συλλογος ακουει στο 8/20. Share this post Link to post Share on other sites
Pefto_kai_Matheno 111 Report post Posted February 3, 2011 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Vid...&show=10938 Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε... Share this post Link to post Share on other sites
Pefto_kai_Matheno 111 Report post Posted February 3, 2011 YouTube Video ->Original Video Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε... Share this post Link to post Share on other sites
Master Chief 95 Report post Posted February 3, 2011 Πώρωσέ μας κι άλλο! Share this post Link to post Share on other sites
Χ.Κ.Π. 0 Report post Posted February 3, 2011 (edited) Κελλάρια ώρα 23.35, Αγαπητοί φίλοι, Νέα / Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού Δειτε φωτό απο Περικλή , κελλάρια 1950, Φτερόλακα Αρχική / Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού Ισχυροί ΒΑ άνεμοι συσσωρεύουν αφράτο χιόνι σε πίστες και δρόμους . Συρματόσχοινα αναβατήρων «τσουλάνε» κανονικά σε Κελλάρια και φτερόλακα. Με τόσο κρύο,στεγνό, αφράτο χιόνι τουλάχιστον δεν υπάρχει κίνδυνος παγοποίησης . Διαστρωτικά προσπαθούν να ανέβουν «τσαλαπατώντας» στο χιόνι με σηκωμένες ουρές. Εκχιονιστικά ανοίγουν τον δρόμο και πίσω τους ξανακλείνει. Συμπέρασμα ? ο παππούς έχει κέφια ! χιόνια του ζητήσαμε ,χιόνια μας στέλνει! Απαιτείται προσοχή και υπομονή! Αύριο θα προσπαθήσουμε να είναι ανοικτός δρόμος Αράχωβας και να λειτουργούν στα Κελλάρια (καιρού και ανέμου επιτρέποντος) Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής. Σίγουρα θα έχουμε τουλάχιστον 1 ώρα αναστολή έναρξης λειτουργίας μέχρι να κοπάσει ο αέρας . Στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια να αποκατασταθεί ομαλή ροή στον δρόμο Κελλάρια-Μπαλαλούκα-Φτερόλακα-Αμφίκλεια . Αναμένεται η κακοκαιρία να κοπάσει Παρασκευή μεσημέρι ,Σάββατο ξημέρωμα να ξαστερώσει. Προβλέπεται (πρώτα ο θεός) ένα Σ,Κ με λιακάδα, μέτριους ΒΑ ανέμους , σχεδόν πλήρη λειτουργία αναβατήρων. http://www.parnassos-ski.gr/page.aspx?item...p;dt=04.02.2011 Πιθανότατα κάποιες απότομες πίστες όπως Ηνίοχος, Σαχάρα, να μείνουν απάτητες μόνο για έμπειρους χιονοδρόμους το Σάββατο, και να διαστρωθούν αφού «κάτσει» το αφράτο χιόνι μετα τον ήλιο και τα χιονοπεράσματα του Σαββατου για Κυριακή καλό βράδυ . Edited February 3, 2011 by Χ.Κ.Π. Τηλ. 22340 22700 Website: http://www.parnassos-ski.gr/ e-mail: pdrivas@etasa.gr Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted February 4, 2011 Εγω για Δευτερα το βλεπω...... Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted February 4, 2011 ΜΙΚ να ανεβάσω και τον δεκαρι τον αετό το ΣΚ???? Πιστεύω ότι ο αέρας θα είναι ΟΚ..... Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,602 Report post Posted February 4, 2011 (edited) ΜΙΚ να ανεβάσω και τον δεκαρι τον αετό το ΣΚ???? Ανέβασέ τον τζάμπα είναι. Κάτι θα έχει ειδικά αύριο το πρωί απλά έχω γάμο και δεν έχω χέρι .Κοπή πίτα δε θα έρθεις βρούτε? Επίσης θα σου έλεγα να λιώσεις στο σκι και προσοχή στους δρόμους και στις χιονοστιβάδες. Μου είπαν ότι υπάρχει θέμα ακόμα με τους δρόμους. Edited February 4, 2011 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites