Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
aab

Πολιτική αεροπορικών εταιρειών

Recommended Posts

Αυτό με ξεπερνάει, τι να εννοεί εδώ ο ποιητής ?

Bug. Έκανα edit το μήνυμα και το χάλασε...
  • Like 1

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Off Topic..

Υπάρχει και το Μέμινγκεν στο Μόναχο.

Sent from my iPad using Tapatalk

οντως...αλλα μονο απο θεσσαλονικη και οχι ολες τις ημερες

• Like 1

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Είναι πρόβλημα αυτό, μου συμβαίνει πολύ συχνά.

Μέσω Tapatalk, Πάνο;

Ναι, το έχω παρατηρήσει κι άλλες φορές αλλά δεν το θυμόμουν. Τώρα βαριέμαι να ξαναγράφω τα επιπλέον σχόλια...

Ryanair για σκι δεν..... πέρσι είχα δωρεάν εισιτήρια και το έκαψα γιατί , για σκι δεν ήξεραν καν τι αφορά η χρέωση που σου κάνουν ( σκι μόνο ,σκι+ μπότες, κιλά ή ΤΕΜ κτλ), το μενμιγκεν για εβδομάδα πέρσι δε βόλευε, δεν είχε πτήσεις ΣΚ....

Ποτε εταιρειες low cost..........

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Ποτε εταιρειες low cost..........

Γιατι??? ειναι θεμα παροχων και ανεσεων?,,,ειναι θεμα ασφαλειας των πτησεων? ειναι κατι που ξερεις εσυ και πρεπει να το μαθουν και αλλοι??

• Like 1

Θεωρώ ότι σθχνά υπάρχουν κρυφές χρεώσεις που τελικά μπορεί να καθιστούν ένα τέτοιο δρομολόγιο ακριβότερο.

• Like 1

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Πετώντας με Swiss για Γενεύη πριν κάμποσα χρόνια και υπό το σκεπτικό του "μια θήκη εξοπλισμού κατ άτομο δωρεάν" τους ρωτάω στο τηλέφωνο αν αυτό έχει κάποιο περιορισμό σε βάρος. "Όχι" μου λένε οι εδώ. Πάει ο δικός σου και βάζει στον 166cm σάκο ό,τι μπορείς να φανταστείς. Σανίδες/δέστρες για απάτητα/πίστα, μόνο ορειβατικά πιολέ δεν είχα πάρει. Αγόρασα όμως κάποια στο γυρισμό!

Φεύγοντας από εδώ δίνουμε τα ski bag, ζάχαρη.

Επειδή όμως είχα υπόψιν μου ότι μπορεί να γίνει καμια στραβή λέω κράτα κανα 100-150€ κάβα για το γυρισμό.

Πάμε στο γκισέ, χαμόγελα/ευγένεια, μου λέει για βάλτε και τα ski bag να τα ζυγίσω(!). Πάνιασα.

Τα ζυγίζει μου λέει είναι 30 κιλά(!) το καθένα άρα είστε υπέρβαροι κατα 40 κιλα, είναι συν 800€!!! Μα;; Μαμούνια.

Ανένδοτη αυτή. Κοίτα μην το συζητάς της λέω, τα αφήνω εδώ και παίρνω καινούργια. Οκ μου λέει αλλά θα έχετε πρόβλημα με την ασφάλεια του αεροδρομίου.

Λεω "θα τα στείλω cargo κι ας έρθουν σε 20 μέρες". Είναι σε διπλανό τέρμιναλ.

Μετά από μισή ώρα αδυσώπητων διαπραγματεύσεων, έρχεται μια προϊσταμένη και της λέω "έχετε δίκιο αλλά δεν είχα ενημερωθεί για τον περιορισμό στο βάρος και νόμιζα ότι είναι per piece αφενός, αφετέρου από Αθήνα δεν είχα κάποιο πρόβλημα και έπεσα από τα σύννεφα". Μου λέει σας καταλαβαίνω, μας συμβαίνει συνέχεια αυτό γιατί δεν ελέγχουν στην αναχώρηση. Εν πάσει περιπτώσει της λέω έχω 150€ πάρτε τα και αφήστε μας να τελειώνουμε. Οκ μου λέει, υπογράφει ένα χαρτί πληρώνω και πρέπει να ξαναπάω στην άνιωθη υπάλληλο την πρώτη.

Πληρώνω λοιπόν απέναντι, πάω ξανά στην κυρία, μου λέει "α, τώρα έκλεισε το check-in, χάσατε την πτήση!". Αφού δεν την αποκεφάλισα με το σανίδι ήταν μεγάλη επιτυχία. Μας ακούει το αεροδρόμιο όλο (θυμάμαι ένας Έλληνας παρενέβη από την άλλη άκρη και είπε "ηρεμία ρε παιδιά"!) και εμφανίζεται πάλι η προϊσταμένη και λέει οκ οκ μην ανησυχείτε θα σας βάλω στην επόμενη που ήταν σε μια ώρα.

Lesson learned έκτοτε...

Υ.Γ.: Είχε κάποιος πρόσφατη εμπειρία από μεταφορά snb με Star Alliance? Ισχύει τελικά στην πράξη ο διαχωρισμός ski/snb?

• Like 2

The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...

Με τους Ελβετούς σου λένε, ξεκάθαρα ένα ζευγάρι σκι + εξοπλισμός η σανίδα +εξοπλισμός όχι δυο σε ένα .... δεν έχω έρθει ποτέ σε δυσκολία μαζί τους αλλά μπορεί να μην σε επιβιβάσουν εάν η χειραποσκευή δεν έχει καρτελάκι ... εάν κάνει δε και χρήση τρένου τότε τα πράγματα γίνονται πανεύκολα . Δεν κουβαλά τίποτα .

Edited by vaggelis

Έκτοτε για να είμαι ειλικρινής έβαζα και τα ρούχα μέσα στο ski bag και δεν είχα κανονική απόσκευή. Άρα είχα ένα ski bag που ζύγιζε έως 32kg ως combo αποσκευή και μια χειραποσκευή. Και ποτέ δεν προέκυψε πρόβλημα. Τους ενδιαφέρει το βάρος ναι. Πάντως στο Μόναχο δεν ασχολήθηκαν με το να ζυγίσουν, μπορεί ωστόσο να ήταν και συγκυρία.

The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...

Low-cost airlines vs. Επιβάτες, σημειώστε Χ.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=288658818418981&id=13312631635

• Like 3

Θεωρώ ότι σθχνά υπάρχουν κρυφές χρεώσεις που τελικά μπορεί να καθιστούν ένα τέτοιο δρομολόγιο ακριβότερο.

Ακριβως αυτο. Για να μην πουμε για κουλες ωρες πτησεων..... ακυρα αεροδρομια 1-2 ωρες μακρια..... κτλ κτλ... ο καθενας κανει τις επιλογες του. Προτιμω να πεταω με κανονικη εταιρεια. Να ξερω τι πληρωνω, να διαλεγω πτηση και ωρα που με βολευει, να πηγαινω με ανεση κτλ κτλ......

Εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων, στο 2018 δεν υπαρχει ουτε τζαμπα ουτε φτηνο. Αν επιλεξεις το φτηνο ή θα σου κοστισει παραπανω τελικα ή στην καλυτερη θα χασεις τον χρονο σου..... και ο χρονος ειναι ΧΡΗΜΑ.

Το μαρκετινγκ σε αυτες τις εταιρειες ειναι εκπληκτικο.........

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Ακριβως αυτο. Για να μην πουμε για κουλες ωρες πτησεων..... ακυρα αεροδρομια 1-2 ωρες μακρια..... κτλ κτλ... ο καθενας κανει τις επιλογες του. Προτιμω να πεταω με κανονικη εταιρεια. Να ξερω τι πληρωνω, να διαλεγω πτηση και ωρα που με βολευει, να πηγαινω με ανεση κτλ κτλ......

Εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων, στο 2018 δεν υπαρχει ουτε τζαμπα ουτε φτηνο. Αν επιλεξεις το φτηνο ή θα σου κοστισει παραπανω τελικα ή στην καλυτερη θα χασεις τον χρονο σου..... και ο χρονος ειναι ΧΡΗΜΑ.

Το μαρκετινγκ σε αυτες τις εταιρειες ειναι εκπληκτικο.........

Καλό είναι αν δεν έχουμε χρησιμοποιήσει, κάτι, όπως εσύ φίλε μου, να μην το κατακρίνουμε! Κρυφές χρεώσεις δεν έχει, κουλές ώρες επίσης, καθυστερήσεις ποτέ, αν κάνουν σου δίνουν τζάμπα εισιτήριο, αεροπλάνα άνετα και καινούργια, με έξτρα χρεώσεις ικανοποιεί και τους large, δίνοντας τους καφέδες και φαγητό, πολύ καλύτερα από τα προπληρωμενα με άλλες εταιρείες, όταν χρησιμοποιεί απομακρυσμένα αεροδρόμια, έχει κανονίσει είτε παμφθηνες ενοικιάσεις αυτοκινήτων, είτε πολύ φθηνά δρομολόγια λεωφορείων, ταιριαστά με τις πτήσεις της. Όποιος έχει γεμάτες τσέπες, πετάει με ότι γουστάρει, όποιος έχει σχετικά άδειες, μπορεί να κάνει άνετα και με ασφάλεια τα ταξιδακια του, χωρίς να ισχύει τίποτα, από τα αρνητικά που γράφετε. Πριν γράψουμε, τσεκαρουμε αν ισχύουν, τα γραπτά μένουν! Edited by ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  • Like 3

Τα απομακρυσμενα αεροδρομια ισχυουν στη πλειονοτητα των προορισμων για τις φτηνες εταιριες(τυπου τζιρονα και χααν)...Οι ωρες οντως παλια ηταν για τα αναθεμα αλλα τωρα σα να βελτιωθηκαν λιγο...Σκεψου να μενεις βαρκελωνη και να πρεπει να πεταξεις 7 το πρωι(μια μονη πτηση την ημερα) απο γιρονα...Μου τυχε γιαυτο το λεω..

Στη τελικα πρεπει να το ψαξεις λιγο παραπανω για να σε βολευει η ryan air πχ..

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 1

Σε γενικές γραμμές δεν ισχύουν οι... γενικές γραμμές. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ένα ταξίδι μπορεί όντως να συμφέρει με low cost εταιρία, ενώ ένα άλλο όχι, ακόμα και στον ίδιο προορισμό σε διαφορετικές ημερομηνίες ή ακόμα και ώρες. Είναι στο χέρι του καταναλωτή να ψάξει τι τον συμφέρει.

Έχω κάνει πολλές πτήσεις με Ryanair και easyJet και δηλώνω παρά πολύ ευχαριστημένος!

• Like 5

Make Parnassos Great Again!

Όποιος έχει γεμάτες τσέπες, πετάει με ότι γουστάρει, όποιος έχει σχετικά άδειες, μπορεί να κάνει άνετα και με ασφάλεια τα ταξιδακια του, χωρίς να ισχύει τίποτα, από τα αρνητικά που γράφετε.

Μετα απο αυτα ....ειναι θεμα υποκειμενικο για τον καθ ενα πως θα πεταξει... επειδη το πρωτο για μενα ειναι η ασφαλεια των πτησεων ( και απο την ανταλλαγη αποψεων εδω δεν μπαινει τετοιο θεμα) δεν εχω λογο να μην προτιμησω μια low cost ...εχω ακουσει οτι θα βαλουν και ποιο φθηνα εισητηρια οταν θα καθεσαι εξω επανω στα φτερα! :shysterical:....μια θεση παρακαλω :P

• Like 1

Είναι θέμα χρόνου μέχρι να απευθυνθούν σε επιβάτες που τους αρέσει και η ελεύθερη πτώση για να μην πληρώνουν τέλη αεροδρομίου...

Και θα γίνει πραγματικότητα το γνωστό ανέκδοτο:

Που πας, Μόναχο;

Σε ποιο ύψος να σ αφήσω;

• Like 4