mil 8,771 Report post Posted August 4, 2017 (edited) . Edited October 8, 2017 by mil 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,771 Report post Posted August 4, 2017 (edited) . Edited October 8, 2017 by mil Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lalakis81 94 Report post Posted August 4, 2017 (edited) (σύμφωνα όμως πάντα με το επιτρεπόμενο όριο αποσκευών για τη συγκεκριμένη ομάδα ναύλων) Καλημέρα εχω την αίσθηση οτι το σετ των σκι ειναι δωρέαν στα εισητήρια τύπου flex που περιλαμβάνουν αποσκευή.Νομίζω οτι στα εισητήρια τύπου GoLight που έχουν μονο χειραποσκεύη η μεταφορά σετ σκι δεν είναι δωρεάν .Αυτο έχω καταλάβει απο τους όρους σε Aegean και Loufthansa. Edited August 4, 2017 by Lalakis81 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Petrinio 1,652 Report post Posted August 4, 2017 Απέστειλα νωρίτερα την εξής ηλεκτρονική επιστολή προς την Aegean: "Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε, Με χαρά λάβαμε την εκ μέρους σας ενημέρωση και γραπτή διαβεβαίωση ότι η πολιτική χρεώσεων για μεταφορά εξοπλισμού της Aegean δεν έχει αλλάξει και ότι η μεταφορά ενός εξοπλισμού χιονοδρομίας παραμένει δωρεάν, καθώς η χρέωση των 50€ ανά πτήση αφορά στον δεύτερο ενδεχομένως εξοπλισμό. Συνεπώς, θα ισχύσει ό,τι ακριβώς ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια: ο επιβάτης που δικαιούται βαλίτσα, πχ στην κατηγορία GoFlex, θα μπορεί και το 2018 να μεταφέρει 1 βαλίτσα + 1 εξοπλισμό σκι/snowboard (με μπότες και κράνος) δωρεάν + 1 χειραποσκευή. Είμαι αναγκασμένος να επανέλθω ζητώντας τη δική σας επίσημη διαβεβαίωση, διότι τα μέλη μας ανά την Ελλάδα λαμβάνουν αντιφατικές απαντήσεις από υπαλλήλους της εταιρείας σας ή ταξιδιωτικά γραφεία, ακόμη και μετά τη δική σας θετική απάντηση. Ενδεχομένως θα ήταν χρήσιμο να δοθούν γραπτές οδηγίες και στους συνεργάτες σας σχετικά με το ισχύον πλαίσιο ανά κατηγορία εισιτηρίου (GoLight, GoFlex και Business). Τα μέλη του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας κι εγώ προσωπικά σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση και τη συνεργασία μας. Με εκτίμηση," 4 Quote Petros Tsantilas A ski won't change your life... unless you ride it Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted August 4, 2017 Αν κολλήσει ο υπάλληλος σε γ@&@&. Σου λέει υπέρβαρος Και τέλος .. από Θεσσαλονίκη μπορείς να πάρεις και ski κ καρότσι ... πετώντας με aegean το πρόβλημα είναι η επιστροφή από Γερμανία δεν καταλαβαίνουν το θεό .μου έχει τύχη δυο άτομα να μου ζητήσουν να μην έχω περισσότερα από 23 κιλά σε κάθε αποσκευή ,άσε πλέον πρέπει να μάθουμε να πετάμε με τα ελάχιστα .... θέλω να πω για την περίπτωση του συλλόγου όταν το πρακτορείο αναλαμβάνει την οργάνωση στο κόστος θα πρέπει να έχει συμπεριλάβει κ την μεταφορά των ski Οργανώνει εξόρμηση συλλόγου για ski κ όχι για κάποιο συνέδριο ... κ μην λέμε ότι μα ξέρεις κλπ κλπ , άποψη μου είναι να γίνει ξεκάθαρω ότι στην προσφορά από Αθήνα ότι η μεταφορά των ski είναι χωρίς χρέωση κ εκτός των 23 κιλών της αποσκευης κ χειραποσκευης (κ αναφέρω από Αθήνα ,από Θεσσαλονίκη έχει κράτηση γενικά κάποια επιφύλαξη ) κ την διευκρινήσει πρέπει να γίνει από το πρακτορείο που έχει κ την ευθύνη Εάν μας ενδιαφέρει η πολιτική των εταιριών τότε καλά κάνετε κ ψάχνεται ... το ΔΣ πρέπει να μην εκτεθεί σε παράπονα μελών ότι η προσφορά που αποδεχτήκαμε ήταν ελλιπή Sent from my iPad using Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted August 4, 2017 (edited) Από Αθήνα είναι μέσα η μεταφορά γιατί είναι γκρουπ, όποτε λογικά το έχει στους όρους που έχει υπογράψει.Από Θεσσαλονίκη κλείνει με την τρέχουσα τιμή εισιτηρίου. Πως λοιπον να έχει σημπεριλαβει ρε Βαγγέλη και τη μεταφορά των ski. Εδώ δεν έχει τελική τιμή από Θεσσαλονίκη.Γιατί είναι ελλιπή η προσφορά;Sent from my iPhone using Tapatalk Edited August 4, 2017 by Δεν Ξενερώνω! Quote Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted August 4, 2017 Φιλε μου αυτό που είπα εγώ είναι ότι από Θεσσαλονίκη Το πρακτορείο έχει επιφύλαξη ... από Αθήνα ρώτησα κ μου απαντάς είναι λογικό , το λογικό κατά την δίκη σου λογική η της προσφοράς ξεκάθαρα διατυπωμένη (23+Ski ) Sent from my iPad using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted August 4, 2017 (edited) Από Αθήνα έχουμε αυτή τη διαβεβαίωση!! Στη πράξη θα δούμε!! Βαγγέλη ασχολούμαστε γιατί εκτός από την εκδρομή του συλλόγου ταξιδεύουν πολλά μέλη του συλλόγου αλλά και άλλοι χιονοδρόμοι μεμονωμένα. Νομίζω ότι δικαιούνται μια φωνή από το συλλογικό τους όργανο. Sent from my iPhone using Tapatalk Edited August 4, 2017 by KonKan 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Petrinio 1,652 Report post Posted August 4, 2017 Μόλις έλαβα την εξής απάντηση που νομίζω επιβεβαιώνει την αρχική μας άποψη και ζητάει να αναφέρουμε περιστατικό που δεν τηρήθηκε η δωρεάν μεταφορά του 1ου εξοπλισμού: "Αγαπητέ κύριε Τσαντίλα, Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι σε κάθε περίπτωση λαμβάνετε επίσημη ενημέρωση για την πολιτική της εταιρείας μας, σε οποιοδήποτε θέμα σας αφορά, από την ιστοσελίδα μας.Όπως αναφέρεται λοιπόν στο σύνδεσμο που σας στείλαμε με την προηγούμενη επικοινωνία μας, "Το πρώτο σύνολο εξοπλισμού σκι ή snowboard ή θαλάσσιου σκι συμπεριλαμβάνεται, σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό, στα επιτρεπόμενα όρια αποσκευών για όλες τις πτήσεις και, ως εκ τούτου, η μεταφορά τους γίνεται δωρεάν (σύμφωνα όμως πάντα με το επιτρεπόμενο όριο αποσκευών για τη συγκεκριμένη ομάδα ναύλων)". Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να μας στείλετε στοιχεία πτήσης από δικό σας ταξίδι ή κάποιου μέλους του Συλλόγου σας, όπου να χρεώθηκαν για το πρώτο σύνολο εξοπλισμού σκι ή snowboard. Μόλις το ελέγξουμε, θα σας ενημερώσουμε αναλόγως. Κύριε Τσαντίλα, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία που μπορεί να χρειαστείτε. Με εκτίμηση, Μάνος Παπαδόπουλος" 1 Quote Petros Tsantilas A ski won't change your life... unless you ride it Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted August 4, 2017 (edited) Σε σχετική ερώτηση που έκανα στην Swiss ειναι 23κ+ski 23κ Edited August 4, 2017 by vaggelis Quote Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted August 4, 2017 Σε σχετική ερώτηση που έκανα στην Swiss ειναι 23κ+ski 23κ Thank you for writing to us regarding the transportation of your ski equipment. We wish to inform you that you will be permitted to take your ski equipment without any extra charges on your SWISS flights as long as you do not purchase the Economy Light Fare which does not have any free baggage allowance. Permitted are either a pair of skis, with a pair of ski poles, a pair of boots and helmet, or a snowboard with a pair of snowboarding boots and helmet, per person. Should your sports equipment weight exceed 23 kg, the normal excess baggage rates and conditions will apply. http://www.swiss.com/ch/EN/prepare/baggage/excess-baggage Please note that there is no dimension limits but you will only be checked for the number of pieces in the bag, hence, please ensure that you comply with the permitted items mentioned above. Once you have made your reservation, please inform us so that we can document your reservation accordingly. We hope that the above information has been clarified and remain available to answer any further questions you may have. We thank you for choosing SWISS and wish a pleasant day further. Sent from my iPad using Tapatalk Sent from my iPad using Tapatalk 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted August 5, 2017 Πέτρο το εγχειρίδιο που χρησιμοποιεί ο υπάλληλος της Aegean είναι στα αγγλικά, και περιγράφει ακριβώς αυτό που λέει εδώ και μέρες ο μιλ. Προτεινω να στείλεις στον Μάνο, ο οποίος είναι καλό παιδί και θα βοηθήσει,όλα τα στοιχεία. Ότι είμαστε γκρουπ,τι εισιτήριο έχουμε(go light, flex) για να μπορέσει να απαντήσει όσο πιο σωστά μπορεί. Υπάλληλος πάντως στο αεροθαλάμων,σε τηλεφωνική επικοινωνία, είπε ότι απλά θα ακολουθήσει τον κανονισμό ο οποίος λέει ότι λέει ο μιλ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis3011 101 Report post Posted August 6, 2017 Νομιζω μια καλη λυση ειναι με το golight εισητηριο να προσθεσεις μια αποσκευη 23κιλων που κοστιζει 40 ευρω μετ επιστροφης.Ετσι πως το λεει στα 23 κιλα αυτα θα δικαιουσαι και ενα εξοπλισμο σκι,ο οποιος μαζι με τη βαλιτσα σου δε πρεπει να ξεπερναει τα 23 κιλα. Και παντα δικαιουσαι και μια χειραποσκευη 8 κιλων. Νομιζω αυτα ειναι υπεραρκετα για ενα ταξιδι μιας εβδομαδας. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lalakis81 94 Report post Posted August 7, 2017 Αν όντως γίνεται είναι καλή λύση. Εχω βέβαια κάποιες αμφιβολίες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted August 7, 2017 Γιατί έχω την εντύπωση ότι στη Golight κάθε αποσκευή είναι και επιπλέον κόστος; Quote Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,189 Report post Posted August 7, 2017 Νομιζω!οτι τσαμπα χαλαμε γράψιμο... Η χρεώσεις θα περασουν με τον τροπο τους .Και απλα μεχρι να το περασουν τελείως ..Θα μας κανουν την πυθια σε ολες τις αποριες μας ΠΟΥ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΚΙΖΕ πληρώνοντας τα 50 ευρο Quote ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted August 7, 2017 Νομιζω!οτι τσαμπα χαλαμε γράψιμο... Η χρεώσεις θα περασουν με τον τροπο τους .Και απλα μεχρι να το περασουν τελείως ..Θα μας κανουν την πυθια σε ολες τις αποριες μας ΠΟΥ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΚΙΖΕ πληρώνοντας τα 50 ευρο Δεν θα συμφωνήσω μέχρι σήμερα περνάς μια αποσκευή και τα (ένα ζευγάρι ) ski στα επιτρεπόμενα κιλά του εισιτηρίου που πλήρωσες .εκτος από του Ελβετούς που σου επιτρέπουν επιπλέων τα ski .Να εχεις υπόψη αυτά δεν έχουν εφαρμογή στην εκδρομή του συλλόγου με αναχώρηση από Αθήνα, δες δηλώσεις του ΔΣ . Sent from my iPad using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted August 7, 2017 Θα φανεί όπως λέει ο Νίκος στον Γκισέ. Μόλις γυρίσω Αθήνα θα ζυγίσω σκι με μπότες να δούμε τι μένει για βαλίτσα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted August 8, 2017 (edited) Edited August 8, 2017 by vaggelis 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted August 8, 2017 Θα σταθω σ ένα σημείο που περιγράφει ο Βαγγέλης, πραγματικά αν όλο αυτό γίνεται για 100 ευρώ είναι συζήτηση δίχως νόημα. Δλδ εάν το πλάνο είναι μια εκδρομή για φέτος για κάποιον από τα μέλη που θέλει δεν θέλει θα δαπανήσει 1000 ευρώ, τα εκατό δεν θα κάνουν καμία τεράστια διαφορά. 5 ευρώ το μήνα να βάζεις σ ένα κουμπάρα, από τον Μάιο που το συζητάμε μέχρι τον Γενάρη είναι 40,πιες και δύο καφέδες λιγότερους στο μήνα βγήκε άλλο τόσο. Είκοσι ευρώ τα μαζεύεις με το carpool. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis3011 101 Report post Posted August 8, 2017 (edited) Γιατί έχω την εντύπωση ότι στη Golight κάθε αποσκευή είναι και επιπλέον κόστος;Ναι πληρωνεις επιπλεον 40 ευρω για τη βαλιτσα.20 ευρω πηγαινε κ 20 ελα.Αλλα παρολαυτα το εισητηριο συνολικα βγαινει πιο φτηνο απο το να επιλεξεις τη flex η οποια ομως σ προσφερει περισσοτερα κιλα. Επισης νομιζω οτι αν φτασεις μεχρι το γκισε και πληρωσεις 50 μονο για τα σκι και 50 επιστροφη καλυτερα να νοικιασεις κ να μην εχεις κ το κουβαλημα.. Και σκι καινουργια οχι σαν αυτα που νοικιαζουν οι διαφοροι εδω 10ετιας κ βαλε... Edited August 8, 2017 by giannis3011 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted August 23, 2017 (edited) Μετά από mail για συγκεκριμένη περίπτωση μέλους λάβαμε την έξις απάντηση: Αγαπητέ κύριε Τσαντίλα, Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας, και καθώς δεν λάβαμε κάποια συγκεκριμένη κράτηση για να σας ενημερώσουμε συγκεκριμένα, όπως σας ζητήσαμε, θα θέλαμε να σας παρέχουμε τις παρακάτω διευκρινίσεις. Συγκεκριμένα, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η χρέωση ή όχι του συνόλου εξοπλισμού σκι ή snowboard ή θαλάσσιου σκι, εξαρτάται από την κατηγορία στην οποία έχει εκδοθεί το εισιτήριο. Όπως αναφέραμε, γίνεται πάντα σύμφωνα με το επιτρεπόμενο όριο αποσκευών για τη συγκεκριμένη ομάδα ναύλων. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αν ένα εισιτήριο έχει εκδοθεί στη Flex κατηγορία και ο επιβάτης δεν παραδίδει βαλίτσα, αλλά μόνο το σύνολο σκι, δεν υπάρχει χρέωση. Αν υπάρχει βαλίτσα, το σύνολο σκι χρεώνεται. Αντίστοιχα, σε εισιτήρια της κατηγορίας Go Light, εφόσον δεν συμπεριλαμβάνουν αποσκευές, η μεταφορά ενός συνόλου σκι χρεώνεται, σύμφωνα με την ενημέρωση που λαμβάνετε και από την ιστοσελίδα μας, από το σύνδεσμο που σας έχουμε προωθήσει με προηγούμενη επικοινωνία μας. Κύριε Τσαντίλα, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία που μπορεί να χρειαστείτε. Με εκτίμηση, Μάνος Παπαδόπουλος Οπότε και ο πρόεδρος του απάντησε: Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε, Με έκπληξη λάβαμε το "διευκρινιστικό" σας email, με το οποίο διαψεύδετε την αρχική σας διαβεβαίωση ότι "η πολιτική χρέωσης εξοπλισμού σκι της Aegean δεν έχει αλλάξει". Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια η Aegean επέτρεπε τη δωρεάν μεταφορά εξοπλισμού σκι πλέον της βαλίτσας 23k και της χειραποσκευής 8k max στο εισιτήριο GoFlex. Δεν αντιλαμβανόμαστε τον λόγο της αυτοδιάψευσης, οπότε επανερχόμαστε με ευγένεια στο αρχικό αίτημα περί αναθεώρησης της απόφασης της εταιρείας σας να μεταβάλει την πολιτική χρεώσεων εις βάρος των Ελλήνων χιονοδρόμων. Με εκτίμηση, Έπεται συνέχεια!!!! Edited August 23, 2017 by KonKan 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted August 23, 2017 Κάτι μου λέει ότι δε γνώριζε ακριβώς ποια ήταν η πολιτική της εταιρείας όσον αφορά τα σκι των προηγούμενων ετών. Ξαναλέω το καλοκαίρι συγγενικο μου πρόσωπο πέταξε για Αγγλία με βαλίτσα, χειραποσκευη και εξοπλισμό σκι χωρίς καμμια χρέωση αφού πρώτα τον είχε δηλώσει τηλεφωνικά Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted August 23, 2017 Στην χρεωση , παιζει ισως ρολο κ το αεροδρομιο? ο υπαλληλος? αν ειναι γεματο το αεροπλανο η οχι? Για Βουλγαρια π.χ. αν και ρητως ανεφεροταν οτι το σετ σκι χρεωνεται 50 ευρω ανα διαδρομη, απο Αθηνα δεν εχω πληρωσει ποτε αλλα απο Σοφια εχω πληρωσει 1-2 φορες...... με Bulgarian βεβαια αλλα ισως εχεις συμβει κ σε αλλους με αλλες αεροπορικες..... Το θεμα ειναι ποσο Flex ειναι η Aegean με την πολιτικη αυτη........ Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,729 Report post Posted August 23, 2017 Η ουσία είναι μία ,ότι ξεκινάμε με την γνώση οτι η μεταφορά των σκι στοιχίζει 100 ευρώ. Τώρα αν στο ενα η και στα δύο αεροδρόμια δεν γίνει χρέωση απλά έχουμε κέρδος. Quote Share this post Link to post Share on other sites