mil 8,771 Report post Posted July 18, 2017 (edited) . Edited October 8, 2017 by mil Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted July 19, 2017 Σωστά. Λάθος μου στη διατύπωση από βιασύνη. Το πρακτορείο βγάζει την ουρά του απέξω είναι πιο σωστό. Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
vakiklos 424 Report post Posted July 19, 2017 Καλημέρα, ξέρει κάποιος αν στην Ryanair όταν αγοράζεις sport equipment ski είναι και ο σάκος ή μόνο τα πέδιλα; Ευχαριστώ Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted July 19, 2017 (edited) Καλημέρα, ξέρει κάποιος αν στην Ryanair όταν αγοράζεις sport equipment ski είναι και ο σάκος ή μόνο τα πέδιλα; Ευχαριστώ Απ' όσο είδα η Ryanair δεν αναφέρει λεπτομέρειες για το τι θεωρεί ότι περιλαμβάνεται στον χιονοδρομικό εξοπλισμό. Άρα θα πρέπει να ρωτήσεις τηλεφωνικά ή με mail _____________________________________ Από τη σελίδα του Skyscanner πάντως βρήκα ένα ευρετήριο με όλες (σχεδόν) τις αεροπορικές και απευθείας συνδέσμους στις σελίδες με τους όρους σχετικά με τις αποσκευές για κάθε μία. Όποιος ενδιαφέρεται θα τον βρει εδώ Edited July 19, 2017 by panchristo 2 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted July 19, 2017 Θα μου άρεσε πιο πολύ αν στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφερόταν πως σαν ελληνικός σύλλογος, θα προτιμούσαμε να πετάμε με ελληνικα φτερά πάρα με άλλες εταιρείες του χώρου. Να δωθει έμφαση Δλδ στο ελληνικό στοιχείο. Επίσης δεν μου άφησε ωραία εικόνα τον κομμάτι που αναφέρεται " ή τουλάχιστον για τα μέλη του συλλόγου". Απλές σκέψεις... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,189 Report post Posted July 19, 2017 θα συμφωνήσω με τον παραπανω φιλο .. Οτι η μονη που μπορουν να πιεσουν ειναι η πρακτορες [πραγμα που δεν βλεπω να κανουν ] Οποτε ολα τα υπολοιπα ειναι απλα λογια ..απο εμας .μιας και δεν εχουμε δυναμη να αλλάξουμε πράγματά.Απλα απαντουν ..αν θελετε - αυτο ειναι .. Το οτι ειναι παράλογο δεν ειναι δικιο κλπκλπ .. δεν τους αλλάζει την απόφασή Παραλογο - αντισυνταγματικο ..δεν ειναι και η προκαταβολη φορου εναντι του επομενου χρονου ..[ΑΚΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 100% ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ .. Βλεπουμε ομως πως προχωρά χωρις να αλλάξει τιποτα ..ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΙΤΙΡΙΟΝ .ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΉ ΣΥΛΛΟΓΉ ΚΑΙ ΜΠΛΑ .ΜΠΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ ΜΠΑΓΛΑΜΑ Δηλαδη!!! οταν σε τετοια θεματα που ακουμπουν ολοι την ελληνική -παραγωγική δύναμη του τοπου -δεν καταφέρνουν να αλλαξουν τιποτα ολοι η εν ελλαδη συλλογή .....πως εχουμε την απαίτησή να αλλάξει -πίεσή ο απλος ΕΣΤΟΥΧ με 90 -100 μελη την αποφαση μιας αεροπορικης εταιρεια /που ειναι πια σχεδόν μονοπώλιο . Την λυση πρεπει να την βρουμε μονη μας Ενοικιαση σκι σε καθε χκ ηη!! αναβαση οδικος οπως θα κανω και εγω Φυσικα ..δεν θα σταματήσω να πληρωνω την συνδρομη μου επειδη δεν καταφερε να αλλαξει την πολιτική μιας αεροπορικης εταιρειας ...ειναι αδιανόητο Αλλα θα πληρωνω τα 25 ευρο ετησίως για να εχουμε αυτο το φορουμ που μας ενώνει - εκνευρίσει - μας κανει μια παρεα ...αυτο ειναι για μενα το κερδος !! 1 Quote ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
Giannis90 2,282 Report post Posted July 20, 2017 (edited) Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος όσον αφορά την μεταφορά αθλητικού εξοπλισμού (κατ' επέκταση και χιονοδρομικού) με την swiss; Τα πρώτα (πέδιλα-μποτες-μπατον-κρανος) είναι δωρεάν και η τιμή που αναγράφεται είναι για τα δεύτερα; Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Edited July 20, 2017 by Giannis90 Quote BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified). Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted July 20, 2017 (edited) Τους όρους τους διάβασα εδώ, υποθέτω κι εσύ. Κι έχει μια υποσημείωση: (3) Applies only to flights operated by SWISS. Does not apply to code share flights or combined flights with other airlines from/to/via USA. Does not apply to the Economy Light fare. Λέει λοιπόν, ότι για το πρώτο κομμάτι εξοπλισμού είναι δωρεάν (άρα μην πάρεις 2ο πέδιλο, ρισκάρεις). Λέει επίσης ότι ισχύει μόνο για τις πτήσεις που χειρίζεται η Swiss, και ΟΧΙ για τις περιπτώσεις εισιτηρίου Economy (άρα κλείσε εισιτήριο με βαλίτσα). Edited July 20, 2017 by panchristo 1 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Giannis90 2,282 Report post Posted July 20, 2017 Τους όρους τους διάβασα εδώ, υποθέτω κι εσύ. Λέει επίσης ότι ισχύει μόνο για τις πτήσεις που χειρίζεται η Swiss, και ΟΧΙ για τις περιπτώσεις εισιτηρίου Economy (άρα κλείσε εισιτήριο με βαλίτσα). Αυτό είχα παραλείψει να το διαβάσω και το είχα περάσει στα γρήγορα οπότε μάλλον θα την πατούσα. Ευχαριστώ! Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 3 Quote BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified). Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted July 20, 2017 Η εμπειρία μου με το Help Desk της swiss είναι πολύ καλή, πάρε εργάσιμες ώρες στο ελληνικό τηλέφωνο (έχει τύχει αργία να με συνδέσουν με Ζυρίχη) και επιβεβαίωσέ το έστω και τηλεφωνικά (αν όχι γραπτά). Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted July 20, 2017 Αρκεί να μην τον συνδέσουν με Κάιρο! 2 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted July 21, 2017 Σας παραθέτω την επιστολή που έχουμε σταλεί στην Aegean σαν σύλλογος.Έχουμε κάνει κινήσεις και σαν μεμονωμένοι πελάτες. Εξαιρετική αλλά καλό είναι να έχε και το emailτου συλλόγου. 2 Quote carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
Giannis90 2,282 Report post Posted July 27, 2017 Σχετικά με αυτό που λέτε για την aegean, μιλούσα μόλις στο τηλέφωνο και η κοπέλα με διαβεβαίωσε ότι με ναύλο flex είναι δωρεάν ο εξοπλισμός. Που σημαίνει ότι εάν κλείσεις εισητηρίο που περιέχει και χειραποσκευη τότε δεν πληρώνεις τον εξοπλισμό. Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της. Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Quote BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified). Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,771 Report post Posted July 27, 2017 (edited) . Edited October 8, 2017 by mil Quote Share this post Link to post Share on other sites
Petrinio 1,652 Report post Posted August 3, 2017 Σε συνέχεια της έγγραφης και προφορικής επικοινωνίας που είχαμε με την Aegean για το θέμα της χρέωσης μεταφοράς χιονοδρομικού εξοπλισμού, λάβαμε πριν λίγο την εξής γραπτή απάντηση, που επιλύει το θέμα σε κάποιο βαθμό: "Αγαπητέ κύριε Τσαντίλα, Επικοινωνούμε μαζί σας από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Aegean και της Olympic Air. Αρχικά, θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε λάβει και έχουμε διαβάσει προσεκτικά την επιστολή σας, εκ μέρους του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας. Σχετικά με τη μεταφορά χιονοδρομικού εξοπλισμού, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι δεν έχει αλλάξει η πολιτική μεταφοράς και χρεώσεων. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο σύνολο εξοπλισμού σκι ή snowboard ή θαλάσσιου σκι συμπεριλαμβάνεται, σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό, στα επιτρεπόμενα όρια αποσκευών για όλες τις πτήσεις και, ως εκ τούτου, η μεταφορά τους γίνεται δωρεάν (σύμφωνα όμως πάντα με το επιτρεπόμενο όριο αποσκευών για τη συγκεκριμένη ομάδα ναύλων). Σε περίπτωση που ο επιβάτης μεταφέρει και δεύτερο σύνολο, υπάρχει χρέωση ύψους 50,00 Ευρώ. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο. https://el.aegeanair.com/taksidepste/plirofories-aposkevon/eidikes-aposkeves/ Κύριε Τσαντίλα, σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας. Εμείς παραμένουμε πάντα στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία που μπορεί να χρειαστείτε. Με εκτίμηση, Μάνος Παπαδόπουλος " 2 Quote Petros Tsantilas A ski won't change your life... unless you ride it Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,729 Report post Posted August 3, 2017 (edited) Θέλει Προσοχή η διατύπωση του κειμένου και πιθανόν κάποια διευκρίνηση και ερώτηση ακόμα Το επιτρεπόμενο όριο είναι 23 kg + 1 χειραποσκευή άρα θα πρέπει το βάρος των σκι να αφαιρεθεί από το βάρος της βαλίτσας των 23 kg ετσι το καταλαβαίνω εγώ Μάλλον πρέπει να ακολουθήσει μία δεύτερη επιστολή από τον πρόεδρο του συλλόγου που να ρωτάει συγκεκριμένα αν δηλαδή επιτρέπεται μία βαλίτσα μία χειραποσκευή και και ένας εξοπλισμός κι δωρεάν Edited August 3, 2017 by gatz 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted August 3, 2017 Θέλει Προσοχή η διατύπωση του κειμένου και πιθανόν κάποια διευκρίνηση και ερώτηση ακόμα Το επιτρεπόμενο όριο είναι 23 kg + 1 χειραποσκευή άρα θα πρέπει το βάρος των σκι να αφαιρεθεί από το βάρος της βαλίτσας των 23 kg ετσι το καταλαβαίνω εγώ Μάλλον πρέπει να ακολουθήσει μία δεύτερη επιστολή από τον πρόεδρο του συλλόγου που να ρωτάει συγκεκριμένα αν δηλαδή επιτρέπεται μία βαλίτσα μία χειραποσκευή και και ένας εξοπλισμός κι δωρεάν Δεν υπαρχει λογος. Δυστυχως, Ειναι ξεκαθαρο νομιζω. Εχεις 23 κιλα αποσκευη συνολο στα οποια κιλα ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ κ τα κιλα του εξοπλισμου. Στην ουσια δλδ δεν σε χρεωνουν εξτρα για το μεγεθος της θηκης του σκι.... 2 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,729 Report post Posted August 3, 2017 Δεν υπαρχει λογος. Δυστυχως, Ειναι ξεκαθαρο νομιζω. Εχεις 23 κιλα αποσκευη συνολο στα οποια κιλα ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ κ τα κιλα του εξοπλισμου. Στην ουσια δλδ δεν σε χρεωνουν εξτρα για το μεγεθος της θηκης του σκι.... Δεν είναι ακριβώς έτσι γιαυτό ζητάω διευκρινιστική ερώτηση αυτό που δικαιούσαι πέραν της χειραποσκευης είναι μία βαλίτσα έως 23 kg όχι όσες βαλίτσες θέλεις που το σύνολο να είναι 23 kg Quote Share this post Link to post Share on other sites
Val Claret 1,608 Report post Posted August 3, 2017 (edited) Ειναι λοιπον 23Kgr μαζι Βαλιτσα και Σακκος Σκι + χειραποσκευη 8Kgr? Καλα ειναι να το διευκρινησουμε. Edited August 3, 2017 by Val Claret 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Petrinio 1,652 Report post Posted August 3, 2017 Σε κάθε περίπτωση, έχουμε την επίσημη και γραπτή διαβεβαίωση της εταιρείας ότι "σχετικά με τη μεταφορά χιονοδρομικού εξοπλισμού, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι δεν έχει αλλάξει η πολιτική μεταφοράς και χρεώσεων". Στη συνέχεια, περιγράφει μάλιστα αυτό που ίσχυε και παλαιότερα, ότι δηλαδή δικαιούσαι να πάρεις μια βαλίτσα και έναν εξοπλισμό σκι που συνολικά δεν ξεπερνά σε βάρος τα 23 κιλά, πλέον μια χειραποσκευή. Δεν τίθεται λοιπόν θέμα όταν δικαιούσαι να μεταφέρεις βαλίτσα. Είναι επίσης αυτονόητο ότι τα εισιτήρια που έχουν κρατηθεί ενόψει των συγκεκριμένων εκδρομών του Συλλόγου περιλαμβάνουν τη μεταφορά αποσκευής. 5 Quote Petros Tsantilas A ski won't change your life... unless you ride it Share this post Link to post Share on other sites
Petrinio 1,652 Report post Posted August 3, 2017 (edited) Παραθέτω ενημερωτικά την επεξήγηση της ίδιας της εταιρείας: "Το πρώτο σύνολο εξοπλισμού σκι ή snowboard ή θαλάσσιου σκι συμπεριλαμβάνεται, σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό, στα επιτρεπόμενα όρια αποσκευών για όλες τις πτήσεις και, ως εκ τούτου, η μεταφορά τους γίνεται δωρεάν (σύμφωνα όμως πάντα με το επιτρεπόμενο όριο αποσκευών για τη συγκεκριμένη ομάδα ναύλων)". Κατά τη γνώμη μου, η απάντηση είναι ξεκάθαρη, όχι επειδή έτσι μας συμφέρει να την ερμηνεύσουμε, αλλά επειδή προκύπτει σαφώς από το έγγραφο της Aegean. Edited August 3, 2017 by Petrinio Quote Petros Tsantilas A ski won't change your life... unless you ride it Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted August 3, 2017 Ουσιαστικά λέει ότι το επιτρεπόμενο βάρος του εξοπλισμού των σκι είναι εως 10kg. Στα παραπάνω κιλά υπάρχει χρέωση. Quote Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,189 Report post Posted August 3, 2017 ΣΗΜΕΡΑ!! πελατης στο μαγαζι και σκιερ Ελαβε μήνυμά στο κινητό του απο Aegean. Οτι θα εχει χρέωσή στον εξοπλισμό του σκι Έχοντας ειδη κλεισμένα εισιτήρια για Μοναχο. απο τον Μαρτιο Quote ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted August 3, 2017 Από την μία λέει ότι δεν έχει αλάξει η πολιτική, από την άλλη βάζει αυτό το (σύμφωνα όμως πάντα με το επιτρεπόμενο όριο αποσκευών για τη συγκεκριμένη ομάδα ναύλων) και το μπερδεύει!! Μέχρι πέρσι και στο Go Light που δεν έχεις βαλίτσα έπαιρνες εξοπλισμό. Νομίζω ότι θέλει διευκρίνιση με παραδείγματα!! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted August 3, 2017 εγω οπως το διαβαζω το γραμμα δεν καταλαβαινω τι ισχυει 23 κιλα βαλιτσα + 1 σετ σκι που δεν υπολογιζεται στα 23 κιλα? 23 κιλα βαλιτσα + 1 σετ που ομως ΟΛΑ μαζι πρεπει να ειναι ως 23 κιλα? Δυστυχως ομως το προβλημα ειναι οτι ακομα κ γραπτως να πουνε κατι δεν αποκλειεται να πας στο αεροδρομιο κ να σου λενε αλλα... παραδειγμα> μπορεις να παρεις μαζι σου στο αεροπλανο παιδικο καθισματακι αυτοκινητου αν εχεις κανει κρατηση εξτρα θεση για το παιδι (και δεν το εχεις αγκαλια) υπαρχουν 5-6 καθισματακια που εχουν παρει TUV για αεροπλανα... υπαρχουν κ αλλα τα οποια γινονται δεκτα απο τις αεροπορικες εταιρειες απο την στιγμη που εχουν μια πιστοποιηση ακομα κ αν δεν εχουν το παραπανω TUV oταν πετουσαμε ελλαδα εκατσα κ εψαξα κ αγορασα μεταχ/νο τετοιο καθισματακι το θεμα ειναι οτι το συγκεκριμενο δεν εχει μεν TUV, αλλα στο site της εταιρειας αναφερεται οτι ειναι σε αυτα που πληρουν τις προδιαγραφες..για αυτο κ το πηρα κ ευτυχως που εκτυπωσα εκεινο το σημειο κ το ειχα μαζι μου...εγινε ολοκληρο θεμα πριν την αναχωρηση αν δικαιουμαστε να παρουμε το καθισματακι πανω επειδη δεν εχει TUV...παρολο που ειναι στην λιστα της εταιρειας γιατι ο καθε υπαλληλος λεει το μακρυ του κ το κοντο του μαλωσα με εναν υπαλληλο ο οποιος επεμενε οτι χωρις TUV γιοκ κ του ειπα να μου υπογραψει χαρτι οτι αναλαμβανει την ευθυνη εκ μερους της εταιρειας αν τυχει κατι επειδη θα εχουμε το παιδι αγκαλια κλπ κλπ κλπ...εκει εκανε πισω (φυσικα) θελω να καταληξω οτι ακομα κ αν εχετε ενα μαιλ που να λεει οτι μπορειτε ενα σετ να παρετε δωρεαν αν ειστε προετοιμασμενοι για τιποτα καβγαδες..δυστυχως κ τελικα εκανε πισω Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites