Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
louis

Ανεμογεννήτριες και αντιδράσεις

Recommended Posts

το ερώτημα δεν είναι ανεμογεννήτριες ή Πτολεμαϊδα αλλά πυκνές μεγάλες ανεμογεννήτριες παντού ή Πτολεμαϊδα.

Δεδομένης της ολοένα αυξανόμενης κατανάλωσης ενέργειας λόγω της αλλαγής του τρόπου ζωής, του τουρισμού, αλλά και των τεχνολογικών αναγκών της εποχής*, το ερώτημα δεν είναι «πυκνές μεγάλες ανεμογεννήτριες παντού ή Πτολεμαϊδα», αλλά «περισσότερες και μεγαλύτερες ανεμογεννήτριες -και φωτοβολταϊκά- σε σημεία που αποδίδουν, ή περισσότερες Πτολεμαΐδες».

*αλήθεια, σε 30 χρόνια που τα περισσότερα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά, τι θα κάνει η Ελλάδα;

Make Parnassos Great Again!

Θα εισάγει πιο πολύ φυσικό αέριο από σήμερα.

Η κατανάλωση έχει πέσει Χρήστο.

Η επιστήμη προχωράει.

Να μην σε προβοκαρω με μπριζα για ηλεκτρικό αμάξι συνδεδεμένη με γεννήτρια ντήζελ. Που όμως δεν είναι φωτοσοπ....

• Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Μάλιστα, το εργαστήριο διεξαγωγής του πειράματος λοιπόν δεν είναι κάποια μινιατούρα σε αίθουσα , είναι εκεί έξω στις πραγματικές συνθήκες , γλυτώνουν χρόνο και κόστος και απολαμβάνουν νωρίτερα το πακέτο.

Αν το αποτέλεσμα βγει τελικά αρνητικό μη παραγωγικό θα πάνε οι γύφτοι να μαζέψουνε τις κολόνες, don't worry everything is under control.

Edited by Χρήστος Μ.
  • Like 1

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

https://www.thegwpf.com/poland-defies-eu-by-vowing-to-stick-to-coal/

Η Πολωνία δεν δέχεται τον στόχο του 2050. Για κατάργηση άνθρακα .

Ναι είναι στόχος της ΕΕ και όχι μονομερης απόφαση της δικιάς μας κυβέρνησης. Και απαιτεί ομοφωνία. Και το βάζει το θέμα στις προσεχείς εκλογές

Από όλες τις χώρες της ΕΕ αυτή που θα αποκτησει μηδενικο ισοζύγιο άνθρακα το 2035 ειναι η Φιλανδία. Χωρίς να μειώσει την παραγωγή co2.

Απλά αύξησε τα δάση της. Ναι το κρύβουν ότι μπορεί να γίνει και αυτό αντι να πληρώνουμε ρήτρα co2.

Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν αντί να επιδοτούμε άχρηστα αιολικά και φωτοβολταϊκά

Άχρηστα γιατί είναι εκτός κλίμακας με τις ανάγκες μας.

Αν και είμαι κατά των αναλογιών το καλύτερο που έχω ακούσει για τα αιολικά είναι ότι είναι χρήσιμο σαν το νοσοκομείο όταν δεν το χρειάζεσαι. Προβοκατορικο όσο εκείνο με το λόμπυ του άνθρακα. Πολωνοί λομπιστες.

• Like 2

*αλήθεια, σε 30 χρόνια που τα περισσότερα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά, τι θα κάνει η Ελλάδα;

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να μιλάει για τον Δακτύλιο του '80 με τα μονά ζυγά και θα παίζει το πολύ πολύ με τα όριά του και τις ρουσφετολογικές άδειες εισόδου.

• Like 3

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Και τα τελη...

Χαχαχαχαχαχα τσουζει ε;

Εγω που εχω χαρτι αποσυρσης;

Μειναμε ολοι με τον μουτζουρη στο χερι....

Σε ποιον θα μεινουν τα σιδερα οταν εχουν <take the money and run> οι εργολαβοι;

Έγραψα ότι ο κύριος τεχνικά λόγος που μπαίνουν μονάδες φυσικού αερίου στο σύστημα είναι ο γρήγορος χρόνος εκκίνησης πο έχουν όταν σταματάει να φυσάει.

Ιδού και από το δελτίο τύπου της GE του Αμερικανού κατασκευαστή του αεριοστροβιλου που θα βάλει ο Μυτιληναίος στα άσπρα σπίτια.

... η μονάδα μπορεί να φτάσει σε πλήρες φορτίο μόλις σε διάστημα 10 λεπτών από τη στιγμή που θα ανάψει και θα παράξει ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό πρακτικά μεταφράζεται σε σταθερή τροφοδοσία που διασφαλίζει ότι η ηλεκτροδότηση θα συνεχιστεί αδιάλειπτα ακόμη και όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια ή όταν σταματά να φυσά.....

Και συνεχίζει.

...Αυτό το έργο μπορεί να υποστηρίξει την ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα και την ανάπτυξη της παραγωγής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, υπογραμμίζει ο κ. Rechsteiner, προσθέτοντας ότι οι μονάδες φυσικού αερίου θα παίξουν καθοριστικό ρόλο ώστε να γεφυρωθούν οι ενεργειακές ανάγκες με την περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ.

"Στην GE πιστεύουμε ότι οι μονάδες αερίου αποτελούν την αναγκαία τεχνολογία που θα βοηθήσει χωρίς πρόβλημα στην χρήση περισσότερης ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ”, καταλήγει ο επικεφαλής της GE Ευρώπης.....

Με απλά λόγια ο Μυτιληναίος βάζει πάνω από 800 Mw στο δυναμικο του είτε δουλεύει είτε δεν δουλεύει η μονάδα.

Πώς γίνεται αυτό; Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό για φοσδε οι παλιές αιολικές και φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις που τις πληρώσαμε χρυσές με τις επιδοτήσεις μετά την 20 ετία ( και οι καινούργιες από τώρα ) δεν θα μπορούν να μπουν στους τακτικούς πλειστηριασμούς ρεύματος αν δεν διαθέτουν ισοδύναμη ισχυ σε ΑΗΣ. Επομένως οι μικροί η θα πρέπει να κλείσουν, η να πουλήσουν τις εγκαταστάσεις τους όσο όσο στους μεγάλους ή να πουλήσουν αναγκάστηκα τις MWhωρες τους στους μεγάλους όσο όσο. Έτσι πάμε σε νέα μονοπώλια όπως η ΔΕΗ. Ιδιωτικά αυτή την φορά.

Edited by vro
  • Like 1

Πάρα πολύ ωραία τα λες Βασίλη. Και άρα θα έχουμε περισσότερη ενέργεια από ΑΠΕ να μπαίνει στο σύστημα και να κλείνει ρυπογόνους σταθμούς ή να τους χρειάζεται να δουλεύουν ελάχιστα.

Αν δεν σου ακούγεται ωραίο στα αυτιά να έχουμε ΄30--50-80% παραγωγή ετήσια που δεν μολύνει το περιβάλλον αλλά προφανώς επειδή δεν έχει ήλιο πάντα και δεν φυσάει πάντα να υπάρχουν και κάποιες μονάδες φυσικού αερίου που θα ανάβουν λίγο ή περισσότερο δεν πειράζει. Ακούγεται καλά σε όλους εμάς που για να έχουμε το ρεύμα μας θα μολύνουμε 80% λιγότερο το περιβάλλον με Co2 σε σχέση με σήμερα.

• Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

εγω αλλα γραφω Μιχαλη, αλλα εσυ οτι θες διαβαζεις.

εγω γραφω οτι επιδοτησαμε αιολικα για να επιδοτησουμε τωρα φυσικο αεριο.

αν τα λεφτα αυτα τα ειχαμε ριξει σε βελτιωσεις καταναλωσης, μεταφορας ακομα και στον τρισκαταρατο λιγνιτη μηπως θαχαμε καλυτερο αποτελεσμα?

δηλαδη καναμε μια τρυπα στο νερο. Απο το μονωπωλιο της δεη σε εκεινο του ιδιωτη.

αυτο το 80% μιχαλη πως το βγαζεις????????//

σιγα μην τον κλεινει τον σταθμο, αφου θαχει πεθανει ο ανταγωνιστης (δεη) χαρις στις απε.

δυο πραγματα για να μην αρκουμαστε στο αεπητζιδικο κλαμα

λυσε μου μια απορια. 21 φουρφουρια μετρησα στον αι γιωργη, τα δυο φιλετα οικοπεδα που εχετε αφησει για πια βιομηχανικη δραση προοριζονται?

χιουμορ εχετε οι αεπητζηδες?

οπου παπαγαλος βαλε αεπ παραγουν ρευμα;

• Like 1

ενω οι υδρογονανθρακες ειναι πιο καθαροι?

οχι οτι ειναι ομορφο το θεαμα ενος ορυχειου. 12 χρονο με πηγε ο συγχωρεμενος ο πατερας μου στην πτολεμαιδα στο ανοιχτο ορυχειο. Να δεις πως βγαινει το ρευμα μου ειπε. Κυριως σοκαριστηκα που ολα ηταν μεσα στην λασπη. Άλλα καθε κοινωνια κανει τις επιλογες της.

πιο πολυ αν θες το θεμα ειναι η μολυνση στον αερα. Ο λιγνιτης που δεν εχει καει δεν...χυνεται.

70% ειναι οι μεταφορες και εχουμε ταξινομημενα 1% ηλεκτρικα αμαξια.

αυτη ειναι η πραγματικοτητα.....

πιο μεγαλη μολυνση ειναι η παραγωγη μεταξωτων κορδελων απο φυκια.

αλλα καθε αποψη σεβαστη.

εγω αλλα γραφω Μιχαλη, αλλα εσυ οτι θες διαβαζεις.

εγω γραφω οτι επιδοτησαμε αιολικα για να επιδοτησουμε τωρα φυσικο αεριο.

αν τα λεφτα αυτα τα ειχαμε ριξει σε βελτιωσεις καταναλωσης, μεταφορας ακομα και στον τρισκαταρατο λιγνιτη μηπως θαχαμε καλυτερο αποτελεσμα?

δηλαδη καναμε μια τρυπα στο νερο.

Εσύ γράφεις ότι ατεκμηρίωτη αρλούμπα κυκλοφορεί στο internet. ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. Οι υφιστάμενες ΑΠΕ και κόβουν τις εκπομπές CO2 ήδη κατά 15-20% και με πρόοδό τους θα τις κόψουν 80% σύντομα. Αν δεν θες να το πιστέψεις δικαίωμά σου.

Δεν καταλαβαίνω πως θα επιδοτήσουμε το φυσικό αέριο, θα παράγουμε ρεύμα με τον φτηνότερο και οικολογικότερο (συνδυασμός των δυο, μπορούμε να συζητάμε ώρες ποιος είναι ο ιδανικός συνδυασμός) με Αιολικά, φβ και φυσικό αέριο. Μια μέρα σύντομα όταν φυσάει δεν θα δουλεύει κανένας σταθμός με φυσικό αέριο και την επόμενη αν έχει ήλιο πάλι δεν θα δουλεύει αυτό σημαίνει 0% εκπομπές Co2. Άλλη πρόταση που να στέκει τεχνικά και οικονομικά δεν υπάρχει πάρτο χαμπάρι.

Φυσικά έπρεπε να ρίξουμε και ρίχνουμε αντίστοιχες επιδοτήσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας αλλά εσύ και οι συμπολίτες είναι που δεν την κάνουν, αγοράζουν ντιζελ αυτοκίνητα και γενικά αν κάτι οικολογικό δεν συμφέρει πολύ οικονομικά δεν περπατάει. Eσυ ο ίδιος πας μόνος σου για σκι με αμάξι εκπέμπεις το τριπλάσιο/τετραπλάσιο Co2 από τους άλλους.

Στον τρΙσκατάρατο λιγνίτη όχι να μην πέσει ένα ευρώ, αντί να έχει απόδωση 42% θα έχει 45% σε 10 χρόνια χίλιες φορές πιο αποδοτικό κόβεις Co2 με ΑΠΕ.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Εγω δεν εχω φραγκα για πηραγμενα ντηζελ.
Με το ζορι προσπαθω να βαλω αεριο στο hrv.
Να κανω και εγω το οικολογικο μου καθηκον σαν τον καθε μυτιληναιο και να μην καιω ντηζελ με το πουλμαν.

Ευχαριστω πολυ που με βαζεις στο ιδιο καζανι με πανεπιστημιακα συγγραματα, την ντουτσε βελε, την ΕΕ και αλλες....αρλουμπες.

Η μειωση του co2 πρεπει να πιανει συνολικα το αποτυπωμα και οχι μινο οπου μας βολευει.
Και εγω δεν ειπα οτι θαναι φτηνο και ευκολο αυτο το εργο.
Αλλος εγραψε αρλουμπες για φτηνο ρευμα απο ΑΠΕ.
Εγω εγραψα οτι θελει απο ολους θυσιες. Επομενως και αιολικα στην ακροπολη, και αιολικο παρκο υποχρεωτικα στην εκαλη και διακοπες ρευματος οταν δεν φυσαει....
Οχι μονο οικολογικες μασες και πρασινα αλογα.

Μα καλα δεν ξες οτι η γερμανια πετυχε περσυ για 19 λεπτα να ηλεκτροδοτειται μονο απο απε. Για 19 ολοκληρα λεπτα.....
Μετα εγεινε καμμια ωρα της τρελης μεχρι να μπουνε οι αης μπροστα και να μην κρασαρει το συστημα. Ειπαν θα προσεξουν να μην ξαναγινει.
Διαβασε τα fake news της γερμανικης αδμηε.
Οκ εχουν καλυτερο μιγμα απε, βαζουν και υδροηλεκτρικα και βιομαζα μεσα.
Καθε φορα που παει να γινει μια σοβαρη κουβεντα με αριθμους μιχαλη πετας κατι φανταστικες προβολες στο μελλον και μια απαξιωση....
Αυτο το κυνηγι οσων εκφραζουν αμφιβολιες για το πως δουλευουν τα απε δεν δειχνει τιποτα περισσοτερο απο το οτι γνωριζουν οτι εχουμε δικιο.

Παντως λιγο προσοχη με τις προβολες στο.... μελλον
Το 20% , ευκολα στο μυαλο γινεται 50,80 κλπ κλπ.
Αλλα η χλευη ειναι μεγαλη εκ των υστερων.
Το 1975 ερχωταν οι παγετωνες. Επρεπε να αυξησουμε το co2 τοτε....

post-911-0-62138500-1570378419_thumb.jpg

και μια παραμετρος καθολου ασχετη με τις απε

post-911-0-38425000-1570389855_thumb.png

αναπάντητο παραμένει το ερώτημα από πού θα προμηθεύεται αέριο η Ελλάδα μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2019, οπότε και θα σταματήσει η ροή ρωσικού αερίου μέσω του Trans Balkan και της Βουλγαρίας. Υπάρχουν δύο επιλογές:
(α) Μέσω του Ελληνο-Τουρκικού διασυνδετήριου αγωγού, χωρητικότητας 5.0 bcm κατ’ έτος, όπου σήμερα χρησιμοποιούνται μόνο τα 0.75 bcm
(β) Μέσω Βουλγαρίας, η οποία πλέον θα προμηθεύεται αέριο από την Τουρκία μέσω reverse flow του Trans Balkan

Εγω εγραψα οτι θελει απο ολους θυσιες. Επομενως και αιολικα στην ακροπολη, και αιολικο παρκο υποχρεωτικα στην εκαλη και διακοπες ρευματος οταν δεν φυσαει....

Οχι μονο οικολογικες μασες και πρασινα αλογα.

Μα καλα δεν ξες οτι η γερμανια πετυχε περσυ για 19 λεπτα να ηλεκτροδοτειται μονο απο απε. Για 19 ολοκληρα λεπτα.....

Μετα εγεινε καμμια ωρα της τρελης μεχρι να μπουνε οι αης μπροστα και να μην κρασαρει το συστημα. Ειπαν θα προσεξουν να μην ξαναγινει.

Συμφωνούμε απόλυτα θέλει θυσίες από όλους. Όσο οι συμπολίτες μας δεν τις κάνουν (και εγώ και εσύ, αν και είσαι προσκεκλημένος σπίτι μου να δεις 5-6 κινήσεις που με οδηγούν να μολύνω λιγότερο το περιβάλλον από τους συμπολίτες μου) η μόνη ρεαλιστική πηγή ενέργειας σήμερα που δεν εκπέμπει Co2 είναι οι ΑΠΕ που σταδιακά ήδη σβήνουν τα λιγνιτικά και θα τα σβήσουν 100% σύντομα.

Δώστε όλοι 40.000 ευρώ για μπαταρία σπίτι σας να μην χρειάζεται καν το φυσικό αέριο.

Ναι βέβαια για 19 λεπτά μόνο από ΑΠΕ. Άρα γλυτώσαμε εκείνη την ημέρα μερικά εκατομμύρια τόνους Co2. Και την προηγούμενη και την επόμενη γλυτώσανε στην Γερμανία εκατομμύρια τόνους Co2. Για ψάξτε και για την Δανία να κοπεί πια αυτή μπουρδολογία ότι οι ΑΠΕ δεν κόβουν άμεσα Co2. Η Δανία έχει μειώσει πάνω από 40% τις εκπομπες ρύπων για ηλεκρτροπαραγωγή χάρη στις ανεμογεννήτριες.

Ότι και να σας λένε κάθε ανεμογεννήτρια και κάθε φβ κόβει εκπομπές Co2 και κλείνουν εργοστάσια. Ναι σήμερα κάθε MW AΠΕ που μπαίνει κόβει 0,2MW από ένα σταθμό κάρβουνου. Το ξέραμε ότι δεν έχει πάντα ήλιο και δεν φυσάει, ευχαριστούμε πάντως για την πληροφόρηση.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Κουρασαμε έχω την εντύπωση.

Πάντως στην Ευρώπη πέφτει (κατρακύλα) ο ρυθμός που μπαίνουν τα αιολικά. Βάλε εσύ τα νούμερα για να μην λες ότι βάζω fake news.

Το νούμερο που δίνεις ότι κόβει σε MW και όχι σε ΜWh που είναι το σωστό (γιατί αν ήταν σε ισχύ, επειδή δεν παράγουν ανάλογη ενεργεια οι ΑΠΕ από την ίδια ισχύ σε ΑΗΣ, θα είχαμε αρνητικές ....Πτολεμαϊδες χαχαχαχα) σε ποια μελέτη το βρήκες αν έχεις την καλοσύνη.

Τεσπά ας ανεβάσω ένα ακόμα fake news από όπου ο κάθε καλοπροαίρετος μπορεί να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα.

post-911-0-57970800-1570438053_thumb.png

Edited by vro

Καμία αντίδραση ουσιαστική δεν γίνεται , τι μπορεί να γίνει ; Να ανέβουν οι ορειβάτες στα Αγραφα και να κάνουν δολιοφθορές; Που ; Ενάντια στην αστυνομία. Στην Χαλκιδική είδατε τι έγινε , ΜΑΤ, δακρυγόνα , ξύλο κτλ κτλ

Και πες λοιπόν οτι ΟΛΟΙ συμφωνούμε οτι αυτό στα Αγραφα δεν πρέπει να γίνει. ΤΙ κάνουμε μετά , ΠΩΣ;

Τρίχες.... μπουρμπούτσαλα....

Θα φτιαχτούν και κανείς δεν μπορεί να το εμποδίσει , ετίε μας αρέσει, είτε όχι. Και θα μάθουμε να τις βλέπουμε σαν γλυπτά των κορυφών. Είδατε σήμερα τι είπε ο Άδωνης; Η επέδνυση στο Ελληνικό είναι εφάμιλλη και συμβολική με τον Παρθενώνα της χρυσής εποχής. Σηματοδοτεί μια νέα εποχή. Το είπε , ψαξτε να δείτε. - Θα βάλει μαρμαρόπλακα ευεργέτη , Άδωνης , και ανδριάντα , λολ

Τι ωραίοι καιροί , γαμώ τα γέλια.

• Like 1

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

αντιδρασεις σε εισαγωγικα ....... οπως παντα οχι εργοστασιο σκουπιδιων στην περιοχη μου οχι ανεμογεννητριες στην περιοχη μου αλλα στην περιοχη του αλλου !!!!!!!1!1

Μειωση του co2, μεταβατικο φυσικο αεριο μεχρι οι απε να αντικαταστησουν την καυση υδρογοναναθρακων (ανθρακας, πετρελαιο, φυσικο αεριο).

Και απο την αλλη

Ερευνες για υδρογοναναθρακες σε ιονιο και αιγαίο....

Δεν υπαρχεινμεγαλυτερη αντιφαση.

Δηλαδη ποσο μεταβατικη ειναι η φαση του φυσικου αεριου;;;;;

Καμμια 50 χρονια;;;;;

Αλλο ενα θεμα οι γεωτρησεις σε βαθη θαλασσης στα 2000 μετρα.

Παλι πειραματοζωο θα γινουμε.....

Αποκλειστικα για οσους ενδιαφερονται.

Ενα καλα τεκμηριωμενο αρθρο για το αποφασισμενο μη μελον του λιγνιτη στην χωρα μας.

Πιανει θεματα τζιζ

Πχ τι θα γινει αν μας κοψουν το φυσικο αεριο.

Ποιος θα πληρωσει για την αποκατασταση των ορυχειων

Και αλλα ενδιαφεροντα.

https://energypress.gr/news/sovareytoyme-kai-me-ligniti

• Like 1

Να συμπληρώσω πως οι έρευνες για υδρογονάνθρακες επεκτείνονται και στην ηπειρωτική Ελλάδα

Στάλθηκε από το Redmi 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 1

Μειωση του co2, μεταβατικο φυσικο αεριο μεχρι οι απε να αντικαταστησουν την καυση υδρογοναναθρακων (ανθρακας, πετρελαιο, φυσικο αεριο).

Και απο την αλλη

Ερευνες για υδρογοναναθρακες σε ιονιο και αιγαίο....

Δεν υπαρχεινμεγαλυτερη αντιφαση.

Δηλαδη ποσο μεταβατικη ειναι η φαση του φυσικου αεριου;;;;;

Καμμια 50 χρονια;;;;;

Αλλο ενα θεμα οι γεωτρησεις σε βαθη θαλασσης στα 2000 μετρα.

Παλι πειραματοζωο θα γινουμε.....

Αποκλειστικα για οσους ενδιαφερονται.

Ενα καλα τεκμηριωμενο αρθρο για το αποφασισμενο μη μελον του λιγνιτη στην χωρα μας.

Πιανει θεματα τζιζ

Πχ τι θα γινει αν μας κοψουν το φυσικο αεριο.

Ποιος θα πληρωσει για την αποκατασταση των ορυχειων

Και αλλα ενδιαφεροντα.

https://energypress.gr/news/sovareytoyme-kai-me-ligniti

Και μερικές ερωτήσεις για το συγγραφέα:

Γιατί η ΔΕΗ δεν πληρώνει την αποκατάσταση των λιγνιτορυχείων; Γιαί δεν σχημάτισε ποτέ προβλέψεις για την αποκατάσταση;

Γιατί τα στείρα των ανασκαφών περιλαμβάνονταν στα αποθέματα του λιγνίτη που βρισκόταν στις αυλές των εργαστασίων;

Γιατί ποτέ δεν μετρήσατε την κατανάλωση των ιδιόκτητων συστημάτων εξόρυξης, ταινιόδρομους, κλπ;

Γιατί δεν πληρώσατε για την εξόρυξη λιγνίτη όπως πληρώνουν όλες οι μεταλευτικές επιχειρήσεις;

Συνοψίζοντας: Η ΔΕΗ από επιχείρηση διαμάντι, κατάντησε λιγνίτης. Με ευθύνη του μόνιμου στελεχιακού δυναμικού.

• Like 1

Το αρθρο υποστηριζει οτι υπαρχει οικονομικοτεχνικη μελετη και δεσμευση για την αποκατασταση αμα την ληξη της ωφελιμης ζωης των ορυχειων. Το πρωιμο κλεισιμο τους υπονομευει κατι τετοιο.

Για τα στειρα δεν γνωριζω. Προφανως greek statistics?

Δεν γνωριζω αν η υπερβολικη καταναλωση των ιδιόκτητων ηλεκτρικων συστηματων οδηγησε τους εργολαβους να τα αντικαταστησουν με τα ντηζελ. Το αρθρο απλα επισημενει οτι σε περιπτωση που εχουμε προβλημα με τα εισαγωμενα πετρελαιο η φυσικο αεριο θα εχουμε προβλημα στα ορυχεια λιγνιτη.

Ενας τροπος να το λυσουμε θα ειναι να καταργησουμε τον λιγνιτη οποτε δεν θαχουμε τοτε προβλημα αλλα ουτε και ρευμα.

Στις σκουριες πληρωνουν δικαιωματα; Απο οτι ξερω κανεις δεν πληρωνει προσοδο στο μεταλευμα. Κακως βεβαια.

Απο την αλλη η ΔΕΗ αρχισε σαν δημοσια επιχειρηση ηλεκτρισμου. Οπως ο Οτε σαν οργανισμος. Ασχετα αν πουληθηκαν ή μετοχοποιηθηκαν μετα. Καποτε οι απαλοτριωσεις για δεη και οτε γινοταν για λογους δημοσιου συμφεροντος. Βεβαια στην...μοντερνα εποχη γινονται και για ιδιωτες οπως πχ στην ΠΟΤΑ ρωμανου για των Κωνσταντακοπουλο....

Τεσπα γνωστοι ειστε και επωνυμοι. Γιατι δεν τον ρωτας κατευθειαν;

Δεν θελω να μεταφερω δελτια τυπου κανενος ειτε ειναι εργολαβος απε ειτε η δεη.

Η δεη υποστηριζει τα παρακατω για την αποκατασταση

https://www.dei.gr/el/i-dei/perivallon/perivallontiki-stratigiki/perivallontiki-drastiriotita/xrisi-gis-kai-prostasia-tou-edafous

https://www.kathimerini.gr/198405/article/epikairothta/ellada/dash-sta-lignitwryxeia

Αν λεει ψεματα τα παραπονα σας στον υπουργο....

m2045_zarafidis.pdf

Edited by vro

Να συμπληρώσω πως οι έρευνες για υδρογονάνθρακες επεκτείνονται και στην ηπειρωτική Ελλάδα

Στάλθηκε από το Redmi 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ειναι και τα αγραφα μεσα

Σκεψου να βρουν πετρελαιο κατω απο τις ανεμογενητριες.

Υποκρισια στο μεγιστο βαθμο...

post-911-0-79274100-1570546030_thumb.jpg

Εικόνα από το...πράσινο...μέλλον στα Άγραφα.

post-911-0-40598500-1570552828_thumb.jpg

Edited by vro

Στις Αποκριες που ερχονται, παρτε και καμμια κελεμπια να σας βρισκεται... :sorcerer: Ποτε δεν ξερεις... :hehe::hehe:

Ειρησθω εν παροδω, (αν πετυχα την ορθογραφια, παω να με κερασω παγωτο), στην ηπειρωτικη Ελλαδα τρυπανε και ξανατρυπανε με μηδεν εις το πηλικον. Γνωστη μου Γεωλογος δουλεψε με την Enterprise Oil περι το 2001 και τρυπαγαν στην Ηπειρο, καμποσα πηγαδια. Δεν βρηκαν τιποτε και η ιδια κατεληξε στο Καϊρο... :heat:

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. Edme11
      Edme11
      (48 years old)
    2. zaklin69
      zaklin69
      (60 years old)

No members to show

• Forum Statistics

• Total Topics
      19,151
    • Total Posts