ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 28, 2019 (edited) αυτό που θα σε έσωνε είναι να συμβιβάζεσαι κάπου ανάμεσα στις κόκκινες γραμμές της αντιφατικής θέσης που στην ζωή μας καλούμαστε να ισορροπήσουμε . Αν δεν σας κάνει ο συμβιβασμός να προσπαθώ πάντα να πηγαίνω με γεμάτα αμάξια για σκι, να έχω πολλά σημεία εξοικονόμησης ενέργειας σπίτι μου, να δουλεύω για να παραχθεί καθαρό ρεύμα και να εξοικονομήσουν ενέργεια σπίτια και εργοστάσια και η θέση μου να είναι όχι 200 ανεμογεννήτριες στα Άγραφα ναι στις 30-50 ανεμογεννήτριες στα Άγραφα δεν μπορούμε να συννενοηθούμε. Κάθε μέρος της Ελλάδας είναι πανέμορφο, όσο όμορφα είναι και τα Άγραφα, είναι και όλη η Ελλάδα και οι κάμποι και τα νησιά και τα χαμηλά βουνά και τα άλλα ψηλά βουνά που δεν έχουν χιονοδρομικό και ορειβατικό ενδιαφέρων. Το να μπουν αλλού πάντα οδηγεί στο αλλού να είναι αυτό που αγαπάει κάποιος άλλος. Και αφού η συντριπτική πλειονότητα της επιστημονικής κοινότητας συμφωνεί ότι κάθε α/γ και φ/β κόβει Co2 και υπάρχει μεγάλη ανάγκη να μην παράγουμε Co2 είμαι υποχρεωμένος να προσπαθώ να μπουν όσες α/γ και φ/β μπορούν. Η άγνοιά σας (την οποία πρέπει να παραδεχτείτε), η αγάπη σας για ένα σημείο και οι ασυναρτησίες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ σας έχουν οδηγήσει σε απόλυτη άποψη. Και η απολυτότητα και η αγάπη για ένα πράγμα οδηγεί σε λάθος αποφάσεις. Παραθέτω στοιχεία και νόμους και η μοναδική απάντηση είναι ότι όλοι είμαστε αερητζήδες που συμμετέχουμε σε παγκόσμια συνομοσία να κονομήσουμε με ΑΠΕ και δεν υπάρχει global warming και να βάλουμε ανεμογεννήτριες εκεί που δεν φυσάει και θα πεθάνουν οι μέλισσες και οι α/γ θα προκαλέσουν σεισμούς και θα σταματήσουν οι βροχές και οι Γερμανοί τις ξηλώνουν. Δρόμους στα βουνά και επεμβάσεις πάντα κάνουμε, όταν είναι οι δρόμοι για τις α/γ είναι κακοί. Για όλα τα άλλα είναι καλοί οι δρόμοι και οι επεμβάσεις. Τις οποίες επεμβάσεις λόγω άγνοιας τις παρουσιάζετε επί 100. Και στις κρίσιμες ερωτήσεις δεν απαντάτε. ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΠΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ? ΘΑ ΑΚΡΙΒΥΝΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΙ Α/Γ ΚΑΙ ΤΑ Φ/Β? ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΑΙΜΕ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΙΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ? Edited October 28, 2019 by ΜΙΚ 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted October 28, 2019 …προτείνω να αφήσετε όλοι σας τους δονκιχωτισμους ! Ερχονται άσχημα και δύσκολα χρόνια κύριοι ! https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
pilio 118 Report post Posted October 28, 2019 Κάθε μέρος της Ελλάδας είναι πανέμορφο, όσο όμορφα είναι και τα Άγραφα, είναι και όλη η Ελλάδα και οι κάμποι και τα νησιά και τα χαμηλά βουνά και τα άλλα ψηλά βουνά Και στις κρίσιμες ερωτήσεις δεν απαντάτε. ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΠΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ? Όχι δεν είναι όλη η Ελλάδα το ίδιο, μη τα ισοπεδώνουμε. Υπάρχουν βραχονησίδες ξεροβούνια ... Αυξήθηκαν οι απαιτήσεις? Που πάει το ρεύμα, μήπως εξάγεται? Έχει η Ελλάδα βιομηχανία και επιβαρύνει τον πλανήτη? Και αν ναι τότε γιατί αδειοδοτείται η καύση σκουπιδιών και μεταφέρονται εδώ χιλιάδες τόνοι καραβιές ολόκληρες από την Ευρώπη? Ας μου εξηγήσει ένας τι θα πάθει το πολιτιστικό περιβάλλον Ας μου εξηγήσει ένας γιατί αντι να μπουν δίπλα στον Υμηττό και την Α. Αττική 1000 ανεμογεννήτριες εκεί που φυσά 10 φορές περισσότερο απ΄τα Άγραφα να μεταφερθούν χλμ μακριά και να μπουν 50 μόνο εκεί ακριβώς που έγινε η "συμφιλίωση της Νιάλας". Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 28, 2019 Το πρώτο βήμα είναι να εντοπίσουμε τα Ψέματα που λέμε στον εαυτό μας. Το δεύτερο είναι να εντοπίζουμε τον συμψηφισμό στην αρλούμπα και την κωλτούμπα στην επιχειρηματολογία. Είναι απλά αυτά τα δύο , πολύ απλά , αλλά ειδικά το πρώτο θέλει πολλά χρόνια. Όταν τα κατανοήσουμε , τότε γίνεται παραγωγική συζήτηση ΚΑΙ όχι κουβάρι που το ξέσκισε η γάτα. Δεν ξετυλίγεται λέμε ....με τίποτα..... 1 People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,404 Report post Posted October 28, 2019 Πραγματικά όμως. Για να το σκεφτούμε λίγο. Είμαστε κατά της τοποθέτησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε μια ολόκληρη οροσειρά και ζητάμε να μπουν «αλλού» χωρίς να λέμε που πρέπει να είναι αυτό το «αλλού». Να μπουν σε ξερονήσια λέει ο ένας. Κάποιοι Έλληνες όμως μπλοκάρουν την τοποθέτηση αιολικού πάρκου στην Μακρόνησο (το απόλυτο ακατοίκητο ξερονήσι) γιατί θεωρείται τόπος μαρτυρίου των αντιστασιακών. Να μπουν στους κάμπους λέει ο άλλος. Χωρίς να υπολογίζει ότι στους κάμπους παίρνεις πολύ λιγότερη ενέργεια για κάθε επένδυση και χωρίς να υπολογίζει ότι οι κάμποι είναι καλλιεργήσιμη γη. Όταν μιλάς σε θεωρητικό επίπεδο χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείς με τις λεπτομέρειες, όλα γίνονται, και όλα είναι εύκολα. Όταν πρέπει να βαλεις κάτω χαρτί και μολύβι όμως, να βρεις τι συμφέρει και τι όχι, που υπάρχουν αντιδράσεις (παντού) και που δεν υπάρχουν (πουθενά), τα πράγματα ζορίζουν. 3 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 28, 2019 Βρε Χρήστο εγώ και συ θα λύσουμε τα προβλήματα των ειδικών, δεν είναι δικό μας πρόβλημα το που ή το άλλου. Μα δεν καταλαβαίνετε οτι η συλλογιστική αυτή είναι παράλογη και εξυπηρετεί την πλάνη που ασκούν οι εταιρίες μέσω των εντολοδόχων τους, εργλάβους και λοιποί; Δεν με νοιάζει "ρε φίλε" που θα τα βάλεις , βάλτα στο ποπο σου... , δικό σου πρόβλημα. Δεν είναι δικό μου. Αν είσαι ανίκανος να εκπονήσεις στρατηγική η οποία θα συμμερίζεται τις γνωστές ευαισθησίες δεν σου φταίω εγώ , ούτε έχω καμιά υποχρέωση απεναντί σου. Επειδή λέει έχουν χιονοδρομικά και βάζουμε βενζίνη στο αυτοκινητό μας...μα πάμε καλά; Ειναι δυνατόν να κάνεις συζητήση σε τέτοια βάση; Εχει χαθεί το νόημα τελείως , παράλογα πράγματα.... 1 People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,404 Report post Posted October 28, 2019 Με εδώ είναι το θέμα. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Πριν από λίγα χρόνια ήρθες στο τσακ να χρεοκοπήσεις ως χώρα και να βρομίσει το χνώτο σου από την πείνα. Η κύρια πλουτοπαραγωγική βιομηχανία σου, (αυτή που σε ξελάσπωσε σε πολύ δύσκολες εποχές), ο τουρισμος, απαιτεί ολοένα και μεγαλυτερες ποσοτητες ενεργειας. Το ίδιο και με τις μεταφορες όπου σε λίγα χρόνια τα ηλεκτρικά οχήματα θα είναι ο κανονας και όχι η εξαίρεση σε όλη την Ευρώπη. Αυτή την ενέργεια κάπως πρέπει να την παράξεις. Ισως σε κάποιους φιλους να φαίνεται λογικό να βλέπουμε άλλες χώρες να στρέφονται στις ανανεώσιμες πηγές ενώ εμείς επιμένουμε να εξορύσσουμε βρόμικο άνθρακα, αλλά τουλάχιστον ας μην έχουμε αυταπάτες ότι με το να μπλοκάρουμε τις ανεμογεννήτριες προστατεύουμε το περιβάλλον. Ακριβώς το αντίθετο κάνουμε. 1 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
herman 1,011 Report post Posted October 28, 2019 Όταν τίθονται ψευτοδιλήμματα και χρησιμοποιούνται επιλεκτικά ορισμένα στοιχεία, για εμένα είναι δείγμα αναξιοπιστίας. Έχουμε εξαντλήσει τους τρόπους μείωσης των ενεργειακής κατανάλωσης; ΟΧΙ Υπάρχει αξιόπιστο σχέδιο για την κάλυψη των ενεργειακών απαιτήσεων; ΟΧΙ Αξιοποιήθηκε ή αξιοποιείται στο μέγιστο ή με τον αποδοτικότερο τρόπο η παραγωγή από λιγνίτη και υδροηλεκτρικούς σταθμούς; ΟΧΙ Μπορεί οι πεδινές περιοχές να υστερούν για την τοποθέτηση Α/Γ αλλά σε αυτές υπάρχουν περιοχές όπου λόγω του μικροκλίματος παρουσιάζουν καλύτερη απόδοση. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανεμογεννήτριες είναι αναξιόπιστη και χειρότερη από τα φωτοβολταϊκά. Φυσάει δεν φυσάει, καθόλου, λίγο, πολύ, επικίνδυνα πολύ. Τα αποδοτικά σημεία τοποθέτησης μακριά από την κατανάλωση. Απαραίτητη η ύπαρξη μονάδων παραγωγής, για ενεργειακή εφεδρεία - σταθερότητα, με χρήση φυσικού αερίου. Σε συνδέσμους που έχω αναρτήσει η κορυφαία σουηδική εταιρεία UDDEHOLM αντικατέστησε το πετρέλαιο με φυσικό αέριο και δοκιμάζει νέα μορφή. Οι Γερμανοί βιομηχανικοί χρήστες εκφράζουν επιφυλάξεις για το δίκτυο και είναι απαραίτητη η τοποθέτηση επιπλέον γραμμών μεταφοράς για καλύτερη διασύνδεση. Μετά το τέλος της ζωής των Α/Γ τι θα γίνει όταν τα σύνθετα υλικά κατασκευής που ανακυκλώνονται δύσκολα; (Υπάρχει σύνδεσμος του vro). Τα Φ/Β μπορεί να απαιτούν συγκριτικά μεγαλύτερη επιφάνεια αλλά παράγουν (οκ μετατρέπουν) σταθερότερη ποσότητα ενέργειας (δεν εναλλάσσεται η ημέρα με την νύκτα ακαθόριστα ή τυχαία), εύκολη αντικατάσταση στο τέλος ζωής και ανακυκλώνονται. Δυστυχώς η ΔΕΗ ως δημόσια επιχείρηση είναι ανεπαρκής με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα χάος. ΑΠΕ χρυσοπληρωμένες, χωρίς σχέδιο για την μετά λιγνίτη εποχή. Το τέλος του λιγνίτη σε είκοσι χρόνια μας δίνει την δυνατότητα καλύτερου σχεδιασμού. Όταν αυτό το χάος θα έρθει στο δίκτυο θα είναι αργά. Τώρα ξεκίνησε η καταγραφή των γεννητριών. Είναι αποδεδειγμένο ότι όταν κάτι ξεκινά χωρίς σωστό σχεδιασμό η καταστροφή είναι αναπόφευκτη. Κάπιταλ κοντρόλ και στην ενέργεια. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 28, 2019 Δικό μου πρόβλημα είναι , ατομικό , να συμμετέχω σε έναν πιο εναλλακτικό τρόπο ζωής με φόντο την ενέργεια και την κατανάλωση γενικότερα. Οι προτάσεις και οι διέξοδοι να μην σπαταλάω γενικώς υπάρχουν, ας μην τις αναφέρουμε τώρα - αλλά τι σχέση έχει αυτό με το ειδικό ζήτημα των Αγράφων. Δεν είμαι εγώ σε θέση ούτε έχω την υποχρέωση και ευθύνη να δώσω εναλλακτική λύση στον επενδυτή. Νύχτα παρακάμπτει και φυτεύει σε natura ...είναι αυτό σχέδιο; ....It is the Greek Way....under table..... People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 29, 2019 (edited) Δεν με νοιάζει "ρε φίλε" που θα τα βάλεις , βάλτα στο ποπο σου... , δικό σου πρόβλημα. Δεν είναι δικό μου. Αν είσαι ανίκανος να εκπονήσεις στρατηγική η οποία θα συμμερίζεται τις γνωστές ευαισθησίες δεν σου φταίω εγώ , ούτε έχω καμιά υποχρέωση απεναντί σου. Άρα παραδέχεσαι ότι δεν σε νοιάζει τίποτα εκτός από τα ικανοποιηθείς εσύ αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους συμπολίτες σου. Αρκεί να μην ενοχλούν εσένα οι α/γ και ας μπουν όπου θες Μπορεί οι πεδινές περιοχές να υστερούν για την τοποθέτηση Α/Γ αλλά σε αυτές υπάρχουν περιοχές όπου λόγω του μικροκλίματος παρουσιάζουν καλύτερη απόδοση. Εξαιρετικό το κείμενό σου και συμφωνώ στα πιο πολλά. Δυστυχώς και εσύ γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν λόγω άγνοιας. Με πολύ γενικά νούμερα αν πάμε στη λογική των κάμπων για την ίδια παραγόμενη ενέργεια θα πρέπει να βάλλουμε από 5 μέχρι 20 φορές περισσότερες ανεμογεννήτριες σε σχέση με το να τις βάλουμε σε κορφές. Νύχτα παρακάμπτει και φυτεύει σε natura ...είναι αυτό σχέδιο; ....It is the Greek Way....under table..... Επιμένεις να μην δίνεις σημασία στο ΓΕΓΟΝΟΣ ότι η επένδυση είναι ΝΟΜΙΜΗ 100%, σύννομη με την σημερινή ισχύουσα νομοθεσία 100% και ότι είχε όποιος ήθελε την ευκαιρία ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ να προσδιορίσει τα ΑΓΡΑΦΑ ως ΜΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ σημείο και ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ. Σε ποια βάση να γράψουμε επιχειρήματα, στη βάση της παρανομίας ή στη βάση του ξεχάσαμε να διαμορφώσουμε νόμους και τώρα που ξεκίνησε το εργο (και έχουν ξοδευτεί κάτι εκατομμύρια ευρώ από κάποιον που πήρε ΟΛΕΣ τις ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ από όλες τις υπηρεσίες και όλα τα δικαστήρια) θυμηθήκαμε να το σταματήσουμε? Edited October 29, 2019 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted October 29, 2019 Με εδώ είναι το θέμα. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Πριν από λίγα χρόνια ήρθες στο τσακ να χρεοκοπήσεις ως χώρα και να βρομίσει το χνώτο σου από την πείνα. Η κύρια πλουτοπαραγωγική βιομηχανία σου, (αυτή που σε ξελάσπωσε σε πολύ δύσκολες εποχές), ο τουρισμος, απαιτεί ολοένα και μεγαλυτερες ποσοτητες ενεργειας. Το ίδιο και με τις μεταφορες όπου σε λίγα χρόνια τα ηλεκτρικά οχήματα θα είναι ο κανονας και όχι η εξαίρεση σε όλη την Ευρώπη. Αυτή την ενέργεια κάπως πρέπει να την παράξεις. Ισως σε κάποιους φιλους να φαίνεται λογικό να βλέπουμε άλλες χώρες να στρέφονται στις ανανεώσιμες πηγές ενώ εμείς επιμένουμε να εξορύσσουμε βρόμικο άνθρακα, αλλά τουλάχιστον ας μην έχουμε αυταπάτες ότι με το να μπλοκάρουμε τις ανεμογεννήτριες προστατεύουμε το περιβάλλον. Ακριβώς το αντίθετο κάνουμε. Χρηστο αν παρακολουθησεις ολα τα χρονια το προβλημα ηταν η μεταφορα στα νησια ,τα ιδια τα νησια αντιδρουν και δεν τις θελουν ,τι να λεμε απο κει και περα.Κρητη το ιδιο γιατι θα προγκηξουν οι ελιες και τα κατσικια ριξε μια ματια στο αναγλυγο χαρτη της Ελλαδας ....δεν εχει ερημιες να τις στησουν και να μη τις βλεπει κανεις ??? παρα πολλες . ΜΙΚ αν κρινω απο αυτα που λες ''Άρα παραδέχεσαι ότι δεν σε νοιάζει τίποτα εκτός από τα ικανοποιηθείς εσύ αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους συμπολίτες σου. Αρκεί να μην ενοχλούν εσένα οι α/γ και ας μπουν όπου θες'' . Και πως φαινεται οτι οι εταιρειες ενδιαφερονται για τους συμπολιτες μας???απλα, αρκει να γινεται η δουλεια τους οπως αυτες συμφερει και βολευει και αυτοματο γραψιμο των παντων στα παλια τους τα παπουτσια ριχνοντας λιγα χρηματα απο δω και απο κει σε καποιους για να μη φωναζουν και οι κρατικες υπηρεσιες μεσα στο χορο(κυριως τα δασαρχεια) που εκανα δασικα ακομα και τα σπιτια μας (βεβαια το διορθωσαν μετα) για να μην ειναι ικανος κανενας να αντισταθει. Επισης μην εισαι τοσο σιγουρος οτι ολοι ηξεραν τι και που θα μπουν ανεμ/τριες,στον υπνο τους επιασαν γιατι αυτη ειναι και η προσφιλης τακτικη γενικα ωστε να μην υπαρχουν αντιδρασεις. αντε να δω τοσα χρονια παλευαν για τη κλιμακα του Παυσανια οτι ειναι αρχαιολογικος χωρος με τι διακιολογια θα γινει κλιμακα της γιαγιας μου η τιποτα, η Δεη κολλησε και εκανε νεο μονοπατι για τη νεα γραμμη υψηλης,να δω η εταιρεια τι θα κανει....εχω μεγαλη περιεργεια επειδη δεν ημουν καλος στη τριγωνομετρια μπορεις να μου πεις βρε ΜΙΚ ποσο απεχουν οι ανεμ/τριες απο το χωριο μου ??και με ποιο τροπο το μετρας??? sagka.pdf Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 29, 2019 (edited) ...εγώ γελάω με το εύρος στα νούμερα - 2 ή 5 ή 10 ; περιπτώσεις ξηλώματος α/γων για την άφρικα .... 5 φορές περισσότερες γεννήτριες , 10 φορές , 15 ή 20; στα πεδινά; Ούτε στον καζαμία δεν διβάζες τέτοιες μπουρδες.... Σχιζοφρένια, συμφωνούμε με καταπλητικά ποστ που είναι υπερ της απόσυρσης του έργου αλλά διαφωνούμε με ποστ που είναι υπερ της απόσυρσης του έργου... Καλή τύχη. Edited October 29, 2019 by Χρήστος Μ. People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,725 Report post Posted October 29, 2019 Ούτε στον καζαμία δεν διβάζες τέτοιες μπουρδες.... καλο θα ηταν να αποφευγονται οι χαρακτηρισμοι . Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 29, 2019 Εμένα μην μου δίνετε σημασία. Ας δούμε ανά τακτά διαστήματα την εικόνα, και περί καμπύλωσης και παραβίασης του νόμου. Δεν πουλάω πατάτες στα 5 ή στα 10 ή στα 15 ευρώ και όσο μου ρθει λέω... https://m.lifo.gr/articles/environment_articles/218648/tha-katastrepsoyn-oi-anemogennitries-ta-agrafa People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,404 Report post Posted October 29, 2019 Χωρίς πλακα τώρα, έχουμε ΕΝΑ μέρος της Ελλάδας όπου έχουν ακυρωθεί τουριστικές αφίξεις λόγω... της τοποθέτησης ανεμογεννητριών; Μάλλον κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Σε προηγούμενα μηνύματα διαβάζαμε ότι το έργο στα Άγραφα ήταν «παράνομο», τώρα διαβάζουμε ότι στο ΣτΕ έχει τελεσιδικήσει απόφαση υπέρ του έργου. Ό,τι νάναι... Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 29, 2019 ...εγώ γελάω με το εύρος στα νούμερα - 2 ή 5 ή 10 ; περιπτώσεις ξηλώματος α/γων για την άφρικα .... 5 φορές περισσότερες γεννήτριες , 10 φορές , 15 ή 20; στα πεδινά; Ούτε στον καζαμία δεν διβάζες τέτοιες μπουρδες.... Δηλαδή άμα με ρωτάνε μια α/γ σε ένα βουνό σε σχέση με μια στον κάμπο τι απαντάω? Δώσε μου το συγκεκριμένο βουνό και τον συγκεκριμένο κάμπο να σου πω ακριβώς. Αφού κάποιοι Γερμανοί αντικαθιστούν 3 παλιές με μια καινούργια και άλλοι αντικαθιστούν 10 παλιές με μια καινούργια, πως ακριβώς να στο περιγράψω? Θερμή παράκληση αυτό που λες εσύ μπούρδες είναι 100% ολόσωστο και ίσως θα έπρεπε να γίνει σε όσους φωνάζετε για τα αιολικά ότι μέσα σε αυτό το thread έχετε γράψει μόνο ανακρίβειες και παραπληροφόρηση ενώ όταν κάποιος σας παραθέτει ολόσωστα δεδομένα ούτε καν που μπαίνετε στον κόπο να τα σκεφτείτε. Άρα μήπως δεν είναι τόσο κακές οι ανεμογεννήτριες και είναι κακή η διάθεσή σας απέναντι σε αυτές επειδή σας ενοχλεί που τις βλέπετε και δεν έχετε καμία όρεξη να ακούσετε ψύχραιμα τα δεδομένα? Επειδή η απάντηση είναι ναι σε/σας ευχαριστώ που μου δείχνετε ακριβώς το πρόβλημα των α/γ. Σας ενοχλεί που τις βλέπετε σε μέρος που αγαπάτε και δεν θέλετε να ακούσετε κανένα λογικό επιχείρημα. Χαρά μου να συνεχίσω να γράφω δεδομένα και αλήθειες, χαρακτηρίστε όπως θέλετε κάτι σωστό. Ξαναδιάβάστε το και σκεφτείτε και μιλήστε το με κάνα άνθρωπο. Που ξέρεις μπορεί να δεις ότι να μιλάς για κάτι που δεν ξέρεις μπορεί να σε εκθέσει. Το άρθρο του lifo που παρέθεσες έχει 20 ανακρίβειες και 10 χοντρά ψέματα. πχ τα βοσκοτόπια. ΠΩΠΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΜΠΕΕΕΕΕΕ 50 x50 η κάθε πλατεία, 30α/γ θα σου βάλω και 30χλμ δρόμου επί 5 μέτρα. = 50 χ 50 χ 30 + 30.000 χ 5 = 75.000 + 150.000 = 225.000m2. Να μετρήσω 40 χ 40χλμ ή 20 χ 20 χλμ να δούμε το ποσοστό ή κάτι ανάμεσα? 1.600.000.000 και 400.000.000 μ2 αντίστοιχα. 0,000140625 και 0,0001875 της έκτασης που περικλείει τα αιολικά ανάλογα με το τι θες. ΑΜΑΝ ΤΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ Ε τέτοιες ανακρίβειες διαβάζετε, διαλέξτε τι θα πιστέψετε Θα συμφωνήσω με τις πολλές που μπήκαν στην Εύβοια και θα έπρεπε να μπουν με μέτρο αλλά....αφού δεν τις θέλετε στα Άγραφα και στη Μονεμβασιά και στη Γυάρο και στην Οίτη και και και κάπου πρέπει να μπουν Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 29, 2019 Χρήστο: Χωρίς πλάκα όμως , το οτι ξεκινάνε εργασίες πριν βγουν δικαστικές αποφάσεις ;Με αστυνομικές δυνάμεις να φρουρούν την παράνομη χρήση σκαπτικών; Νόμιμα γίνονται τα έργα ...μετά..... Χωρίς πλάκα όμως , το οτι σχεδιάζεται να μπουν 200 α/ς στην οροσειρά θεωρείτε οτι είναι φολκορικό φετιχ για τουριστική κατανάλωση; Να θυμήσω οτι μιλάμε για natura. Και χωρίς πλάκα, όλη η κοινότητα η ορειβατική έχει φρίξει , ΕΣΕΙΣ σαν σύλλογος χιονοδρομίας ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ θα πέρνατε για το "εργο" στα Αγραφα; Επισημα; Θα βγείτε και θα πείτε για την μείωση των εκπομπών Co2 ? Θα γελάσει μαζί σας και το παρδαλό κατσίκι.... People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 29, 2019 Ξερή προπαγάνδα , εμείς το λέμε τουλάχιστον ανοιχτά δεν κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλάκι μας. . ΜΗΝ βάζετε τα κερατά σας εδώ , κάντε την εργασία σας σωστά και συνενωθείτε για μια μελέτη και λάβετε υπόψην σας τους λοιπους φορείς προσκείμενους στην αντίθετη θέση. Είστε μόνοι σας , είστε παράλογοι και κάνετε εγκλήματα στα βουνά μας .... https://www.americanexperiment.org/2019/10/it-costs-532000-to-decommission-a-single-wind-turbine/?fbclid=IwAR1N_0jeUbox1Ww2sESliiAGtpQFkFjDydqaNVyPZuX_9zgTBMQsB1ZbeAA People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 29, 2019 (edited) Είναι ενδεικτικό όπως αναφέρεται στο απο πάνω άρθρο , πως η απεγκατάσταση των α/ων στην Μενεσόντα θα κοστήσει 71 εκατομμυρια δολάρια.... Για εδώ, ΑΥΤΑ τα χρήματα ΠΟΙΟΣ θα τα δώσει; Ο μπόμπολας;..... Θα μας πεθάνετε μπαγάσιδες. Τα καλώδια θα μείνουν χωμένα κάτω από τη γης , τα bowls κουρεμένα και σάπια με τους δρόμους που ανοίξατε και θα καταντήσετε τα Αγραφα νεκροταφείο από σίδερα, και νεκροτεαφείο ιδεών πράσινης παπαρολογιας.... Edited October 29, 2019 by Χρήστος Μ. People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted October 29, 2019 Χιονοδρομικό οι Αγραφιώτες θα επέτρεπαν στο τόπο τους (εφόσον κρατούσε μπόλικο χιόνι); Η Ορειβατική κοινότητα τι θα έλεγε; 2 Share this post Link to post Share on other sites
Alef 52 Report post Posted October 29, 2019 (edited) Χωρίς πλάκα όμως , το οτι ξεκινάνε εργασίες πριν βγουν δικαστικές αποφάσεις ;Με αστυνομικές δυνάμεις να φρουρούν την παράνομη χρήση σκαπτικών; Νόμιμα γίνονται τα έργα ...μετά..... Χωρίς πλάκα όμως , το οτι σχεδιάζεται να μπουν 200 α/ς στην οροσειρά θεωρείτε οτι είναι φολκορικό φετιχ για τουριστική κατανάλωση; Να θυμήσω οτι μιλάμε για natura. Αν το έργο είναι αδειοδοτημένο (απ' ότι έχω καταλάβει είναι), προσφυγή σε δικαστήριο δε συνεπάγεται αυτόματα αναστολή της εκτέλεσης των εργασιών. Ούτε η χρήση σκαπτικών είναι παράνομη γιατί σε κάποιον μπορεί να μην αρέσει. Επίσης, όπως έχει ξαναγραφτεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχές natura ΔΕΝ απαγορεύεται. Edited October 29, 2019 by Alef Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 29, 2019 Εσείς τι λέτε οτι θα έλεγαν για οπουδήποτε νέο χιονοδρομικό στην Ελλάδα; Να σας ρωτήσω κάτι , παρακολουθείτε καθόλου τι λένε οι ορειβάτες και τι ανακοινώνουν οι σχετικοί φορείς για τέτοια θέματα , ή μας προβληματίζει μόνο όταν ο καιρός επιτρέπει σκι στον Παρνασσό με ήλιο;... Μιχάλη μπαίνετε από την πίσω πόρτα , μπαίνετε γιατί μπορείτε ΟΧΙ γιατί ξέρετε τι κάνετε. Μπαίνετε για να βγάλετε χρήμα. Να τελειώνουμε με τα παραμύθια περι νομιμότητας. People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 29, 2019 Λοιπον , ακούστε , όταν σε ένα φάκελο για την αναδοχή ενός έργου παραλείπονται στοιχεία για τις επιπτώσεις παρέμβασης σε φυσικό περιβάλλον και όταν έχει ξεκινήσει ήδη ο μηχανισμός διεκπεραίωσης του έργου ΠΡΙΝ δοθεί η έγκριση ΣτΕ , αυτό πως ακριβώς λέγεται; Δεν θέλετε να το πουμε παράνομο , οκ.....πως να το πούμε Ελληνική Μαλαγανιά. Και επίσης τι νόημα έχουν οι προσφυγές σε ενστάσεις ΟΤΑΝ την ίδια στιγμή ο εργολάβος συνεχίζει να σκάβει του βουνό; Δηλαδή ΑΝ η εκδίκαση της υπόθεσης έρθει μετά από ένα χρόνο , και έχει στηθεί το πάρκο και έχει γίνει η ζημια ΠΡΙΝ γίνει η σωστή αξιολόγηση, ΑΥΤΟ ΠΩΣ διάβολο θέλετε να το πουμε;.... Επρέπε οι φάκελοι να είναι σωστοί, έπρεπε να περιμένουν οι εταιρίες τις προσφυγές για ελλείψεις τους (εσκεμένες βέβαια) .....αλλά που;;;; Εδώ ο σκοπός είναι να τα κονομήσουμε.... Θέλτε τον κουγια υπερ του Ορειβάτη , θα σας φτιάξει χαρμάνι καλό. Αλλά εδώ ο κανόνας είναι οτι οι κουγιες πάνε με τους μπομπολες....όχι τους γραφικούς Αγραφιώτες.... People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted October 29, 2019 ..και όλα αυτά τα προβλήματα με τις αστυνομοκρατίες ήρθαν στο προσκήνιο γιατί οι κωλοεταιρίες κινούντε τα μεσάνυχτα , ύπουλα και απο κερκόπορτες εδώ και χρόνια, χωρίς να θέλουν να υπολογίσουν την άλλη άποψη. Γιατί δεν ζήτησαν μόνες τους περιβαλλοντικές γνωμοδοτήσεις....γιατί ξέρουν οτι στα μαμημένα τα Αγραφα αν το κάνουν σωστά και έντιμα θα ήταν όχι πριν ακόμα ξεκινήσουν. Ετσι γίνονται οι δουλειές εδώ, αυτός είναι ο κανόνας. Νομιμότητα....καλά κρασιά.... People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Alef 52 Report post Posted October 29, 2019 το ΣτΕ δεν δίνει εγκρίσεις, είναι δικαστήριο. Τις εγκρίσεις τις δίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Σε περίπτωση που κάποιος κρίνει λοιπόν ότι κακώς δόθηκε κάποια έγκριση ή παραλείπονται (κατά την κρίση αυτού που κάνει την προσφυγή πάντα) στοιχεία για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μπορεί να βγάλει απόφαση και να αναστείλει (σε πρώτη φάση, με σύντομη σχετικά διαδικασία) ή να ακυρώσει την έγκριση που δόθηκε (πιο χρονοβόρα διαδικασία). Εφόσον δεν γίνει κάτι από τα παραπάνω οι εργασίες μπορούν να εκτελούνται κανονικά και δεν είναι παράνομος αυτός που τις εκτελεί, αλλά αυτός που τον εμποδίζει. Share this post Link to post Share on other sites