Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
madskier

Εκσυγχρονισμός Χ.κ. Παρνασσού

Recommended Posts

μπα κανένα χκπ δεν προσπαθεί να τη βγάλει μέσα από εμένα. Αν εγώ και άλλοι εδώ μέσα από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν εχω άλλο πράγμα στο μυαλό μου από το αν θα έχει καλό καιρό πούδρα και θα δουλέυουν τα λιφτ και κάνω δέκα τηλέφωνα ο χιονοδρόμος να το ξέρει νομίζω μόνο καλό κάνει στο σκι μας και νομίζω είναι ο λόγος που ιδρύθηκε ο σύλλογος.

Αν εσύ το θεωρείς συστημικό πρόβλημα και πιστεύεις ότι τη στιγμή που είναι έτοιμο το βουνό να έχει σούπερ λιφτ για τα επόμενα 30 χρόνια το θέμα είναι να ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα σεβαστή η άποψη σου αλλά εμείς ότι μπορούμε να μάθουμε θα το γράφουμε

Βαρέθηκα τη μιζέρια απολαύστε το σκι σας και ΚΑΝΤΕ ότι μπορείτε να το κάνετε καλύτερο

Για να δω πχ μπορούμε να είμαστε 5000 άτομα έξω από το Δασαρχείο τη Δευτέρα και άλλα 5000 έξω από τον ΕΟΤ. Μπα ας το κάνει κάνας άλλος ε?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Για να δω πχ μπορούμε να είμαστε 5000 άτομα έξω από το Δασαρχείο τη Δευτέρα και άλλα 5000 έξω από τον ΕΟΤ. Μπα ας το κάνει κάνας άλλος ε?

Θα δεχόμουν να κάνω και περισσότερα, αν ήξερα που ήταν το πρόβλημα. Και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Όμως δεν είμαι ενημερωμένος, έτσι ο αυθορμητισμός μου ίσως να έκανε περισσότερο κακό.

Οπότε για την ώρα περιορίζομαι στα δεδομένα, ότι ενώ υπολογίζαμε ότι θα έργα θα είχαν ξεκινήσει περίπου πριν 1 μήνα, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Ή κάνω λάθος; Και αφού μιλάμε για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, δεν θα έπρεπε να υπήρχε κάποια ανακοίνωση; Και όταν μιλάμε για ανάλογο έργο, δεν θα έπρεπε να ξέραμε ότι οι εργασίες ξεκινούν την ημέρα Χ; Με πρόβλεψη παράδοσης την ημέρα Υ;

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Ευχαρίστως θα το έκανα Μιχάλη αφού πρώτα θα βγαίναμε στους δρόμους γιατί επίσημα εχουμε 30% ανεργία, γιατί μας έχουν βάλει νταβατζιλήκι 23% ΦΠΑ, γιατί πληρώσαμε για πετρέλαιο το χειμώνα 1,50 ευρώ κτλ κτλ κτλ.

Απο τη στιγμή όμως που δεν κάνουμε τίποτα για ολα αυτά προσωπικά λιγο με ενδιαφέρει για το αν θα μπούν τα αποσυμπλεκόμενα ή οχι .

Τα νοσοκομεία μας αυτή τη στιγμή καλά καλά δεν έχουν φάρμακα , ε λοιπόν θα προτιμούσα αυτά τα εκατομμύρια να πήγαιναν κάπου αλλού που θα έπιαναν τόπο.

Και μην μου γράψει κάποιος για ΕΣΠΑ και κουραφέξαλα γιατί ολοι αυτοί οι λογαριασμοί στο τέλος θα ξαναπληρωθούν απο όλους εμάς όπως και οι προηγούμενοι.

Αν είναι μάγκες ας βρούν σοβαρούς ιδιώτες να το δώσουν και αυτοί ας βάλουν απο την τσέπη τους 17 αποσυμπλεκόμενα, μετά δεν με χαλάει καθόλου.

Ο κρατικός μηχανισμός εδω και δεκάδες χρόνια δεν λειτουργεί καθόλου ,ας ιδιωτικοποιήσουν και τον ΕΟΤ και όποιες άλλες υπηρεσίες δεν λειτουργούν ή να τους δώσουν πόδι αφού δε μπορούν.

• Like 6

9-2-05020.jpg

τα ειπε ολα ,και για μενα ο μαιναλο . :thumbup:

υσ εισαι μακρια ΠΑΝΑΘΕΜΑ .. και δεν μπορουμε να βρισκομαστε ,για να τα λαμε και απο κοντα !! :yes

:shuriken:

• Like 1

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

τα ειπε ολα ,και για μενα ο μαιναλο . :thumbup:

υσ εισαι μακρια ΠΑΝΑΘΕΜΑ .. και δεν μπορουμε να βρισκομαστε ,για να τα λαμε και απο κοντα !! :yes

:shuriken:

Υπομονή φίλε να είμαστε καλά και θα γνωριστούμε στις εκλογές του συλλόγου :)

9-2-05020.jpg

ίσως δεν έγινε κατανοητό αλλά προφανώς και η δικιά μου άποψη είναι ότι το τελευταίο πράγμα για το οποίο πρέπει να βγούμε στους δρόμους είναι τα λιφτ του Παρνασσού.

Έπρεπε να έχουμε βγει για όλα τα άλλα εδώ και χρόνια και για αυτό λέω ότι φταίμε όλοι.

Στο θέμα μας όμως...θα μπει το λιφτ. Σόρυ τα λιφτ. Και επίσης προφανώς πολύ καλύτερα να τα έβαζε ιδιώτης με τρόπους που έχουμε γράψει στις προηγούμενες σελίδες.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

ααβ γιατί δευτέρα πρωί πρωί δεν κάνεις τηλέφωνο στο υπουργείο?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

ααβ γιατί δευτέρα πρωί πρωί δεν κάνεις τηλέφωνο στο υπουργείο?

Να ρωτήσω τι; Και σε ποιο υπουργείο; Ας επαναλάβω τη θέση μου: η ΕΤΑΔ (ΧΚΠ δεν υπάρχει ως νομική οντότητα) μας πέθανε στις ανακοινώσεις ότι ξεκινάει η αντικατάσταση του εξοπλισμού. Αυτή δεν ξεκίνησε. Πιθανόν να ξεκινήσει (το παιχνίδι των διαροών στην ΕΤΑΔ το παίζουν πολλοί και κάποιοι διαδίδουν διαφορετικές πληροφορίες - φυσικά με την υπογραφή του / της κανένας). Γιατί δεν βγάζουν επίσημη ανακοίνωση;

Είναι η ίδια λογική που φέτος από εβδομάδα σε εβδομάδα άλλαζε η ημερομηνία που θα άνοιγε ο δρόμος κάτω - άνω πάρκινγκ Φτερόλακας.

Για κάτι τέτοιες βλακείες και παιδαριώδεις προσεγγίσεις (είπα-ξείπα) έχει γίνει αναφορά κατά Δρίβα στην ΕΤΑΔ.

Και επειδή σιγά, σιγά θα ήθελα να αλλάξουμε τη συζήτηση και να δούμε το θέμα της οικονομικότητας που έθεσα στο παρελθόν, ας κάνω μια εισαγωγή:

Το ΧΚΠ μπορεί (με τις παρούσες συνθήκες) να έχει έσοδα από τους πελάτες του, από την ενοικίαση των εγκαταστάσεών του (στο γνωστό επιχειρηματία και όχι μόνο) και από διαφημίσεις.

Τα έσοδα από διαφημίσεις είναι πρακτικά ανύπαρκτα. Όμως, το ΧΚΠ το επισκέπτονται άτομα, κατά μέσο όρο, συγκεκριμένου εισοδηματικού και κοινωνικού επιπέδου που αποτελούν στόχο για πολλές εταιρείες και σίγουρα όλες του χώρου.

Η ενοικίαση των εγκαταστάσεων στα Κελάρια σίγουρα αποφέρει στο ΧΚΠ πολλά. Αν πιστέψω τα γραπτά κείμενα, ίσως και υπερβολικά πολλά. Όχι όμως και η Φτερόλακα η οποία είναι, για διάφορους λόγους, υποαξιοποιημένη. Γιατί πχ δεν έγινε ο διαγωνισμός για το σαλέ τον Οκτώβριο και όχι παραμονές Χριστουγέννων;

Έχουμε ήδη λοιπόν δύο περιοχές από όπου τα έσοδα μπορούν να αυξηθούν.

Και πάμε τέλος στην κύρια πηγή που είναι οι πελάτες. Θα τους διακρίνω ανάλογα με τις απαιτήσεις τους: α) τους αθλητές και τους συλλόγους τους, β) τους τουρίστες χιονοδρόμους (σαν εμάς, υπάρχουν και λεπτότερες διακρίσεις) και τέλος τους επισκέπτες.

Ξεκινάω από τους αθλητές. Οι σχέσεις ΧΚΠ και αθλητών είναι οι σχέσεις Αλαφούζου - Βαρδινογιάννη, Σαμαρά-Μπακογιάννη, Βενιζέλου - Παπανδρέου, κλπ. Φυσικά οι αθλητές δεν φέρνουν χρήματα. Φέρνουν όμως προβολή (ή δυσφήμηση). Έτσι το ΧΚΠ φέτος ρεζιλεύτηκε στην ομοσπονδία όταν απέτυχε η διεξαγωγή των αγώνων Π1-Κ1 (ασχέτως αν υπήρχαν αντικειμενικά προβλήματα - ποια εντύπωση έμεινε σχολιάζω), δυσαρέστησε την ομοσπονδία με την ιδιάζουσα τιμολογιακή πολιτική (υπάρχει και σχετική επιστολή), κοκ. Τέλος, λόγω της φύσης της προπόνησης, οι αναβατήρες πρέπει να ξεκινάνε απολύτως στην ώρα τους. Ένα λεπτό καθυστέρηση, είναι ένα λεπτό που χάθηκε.

Οι επισκέπτες είναι μια παρεξηγημένη κατηγορία. Πολλοί ανάμεσα μας τους ειρωνεύονται. Ομως, πληρώνουν πολλά (10 ευρώ) και ζητάνε λίγα. Επιπλέον, είναι μια δεξαμενή μελλοντικών πελατών. Όταν ένας επισκέπτης παίρνει τον Ερμή για βόλτα, θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι θα μπορέσει να κατέβει (έχουν συμβεί ατυχήματα). Το ΧΚΠ θα έπρεπε να κάνει τεράστιες προσπάθειες να προσελκύει σχολικές εκδρομές, να προτείνει πεζοπορικά μονοπάτια στο χιόνι, να έχει έναν ασφαλή χώρο για τα έλκηθρα (για παιδιά και σκιέρ). Δεν το κάνει με αποτέλεσμα να χάνει έσοδα.

Τέλος, οι τουρίστες χιονοδρόμοι. Το θέμα θέλει ανάλυση - θα επανέλθω αύριο.

• Like 4

Συνεχίζω σήμερα με τους τουρίστες χιονοδρόμους. Γενική αρχή είναι ότι για όλους αυτούς το ΧΚΠ θα έπρεπε να εφαρμόζει την ίδια τιμολογιακή πολιτική. Είτε έρχομαι από Αράχωβα είτε Πολύδροσο, 30 (15) ευρώ. Προσωπικά, γίνομαι turbo από συναλλαγές του τύπου θα σας κάνω έκπτωση αλλά μην το πείτε σε άλλους. Με κομμένες τέτοιες πρακτικές, και τα έσοδα ανεβαίνουν αλλά, κυρίως, αυτός που πλήρωσε το 30αρι δεν αισθάνεται μ*****ας.

Το ΧΚΠ, όπως όλα τα ΧΚ, έχει αρχάριους και πιο προχωρημένους πελατες. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε το πρόβλημα του να έρθει ο πελάτης αλλά και να είναι επαναλαμβανόμενη η σχέση.

Οι αρχάριοι είναι, στην Ελλάδα, κάπως ιδιαίτερη κατηγορία διότι (σχεδόν) μόνο αυτοί νοιώθουν την ανάγκη για μαθήματα (οι υπόλοιποι είμαστε αυτομάτως J-C). Δυστυχως τα μαθήματα είναι ακριβά (σχεδόν ίδια τιμή στον Παρνασσό και στις Άλπεις) και οι εκπαιδευτές έχουν ποικιλία δεξιοτήτων. Στην καλύτερη περίπτωση, ο αρχάριος ερωτεύεται το άθλημα, στη χειρότερη χάθηκε για πάντα. Όμως, η εμπειρία μου (πιθανώς λανθασμένη) μου λέει ότι ο έρωτας με τη χιονοδρομία ή έστω με τις δραστηριότητες του βουνού είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο και άρα το πιο κρίσιμο είναι οι δράσεις να φέρουμε επισκέπτες και αρχαρίους στο βουνό. Είναι αναγκαστικά η πιο ελπιδοφόρα πηγή εσόδων.

Έτσι οι σχολές αποτελούν κρίσιμο σύμμαχο στην πρσπάθεια ανάπτυξης της πελατειακής βάσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ΧΚ δεν πρέπει να έχει μερίδιο στα κέρδη τους. Αντίθετα, είναι μια επιπλέον πηγή εσόδων. Αλλά, το ΧΚ πρέπει να περιορίζει το ποιοι κάνουν μάθημα στην περιοχή του στους διαπιστευμένους (για να γίνει κάτι και με τη φοροδιαφυγή) αλλά και να βάλει κάποια κριτήρια ποιότητας.

Στο προηγούμενο μου μήνυμα αναφέρθηκα στην ανάγκη του να γίνονται εκδρομές σχολείων στο ΧΚΠ. Κάποιο ίσως έχετε δει τα Milias Camps όπου ο Ίωνας και ο Τζώρτζης Μηλιάς είναι καθηγητές σε συγκεκριμένο σχολείο. Κάποιοι άλλοι ίσως ξέρετε ότι στην Αθήνα υπάρχουν "ξενα" σχολεία με σημαντικό αριθμό μαθητών που το Φεβρουάριο έχουν λευκές εβδομάδες και ομάδες μαθητών ανεβαίνουν στο ΧΚΠ με συνοδεία καθηγητών (ή με τους γονείς τους). Οι άνθρωποι αυτοί είναι κομβικοί για το να αποκτήσει το ΧΚ σταθερή πελατεία σε καθημερινή βάση και όχι μόνο τις αργίες. Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα ανάπτυξης τέτοιου τουρισμού. Τέλος μια μαρτυρία: φίλος Γάλλος μου έλεγε ότι βρίσκει το ΧΚ ένα συμπαθητικό μικρό ΧΚ (με την καλή έννοια) αλλά το προσωπικό πιο αγενες από Παριζιάνους στις 8.30 το πρωί στο μετρό (πολύ αγενείς δηλαδή). Πόσοι πρέπει να το πουν αυτό για να γίνει κάτι;

Τέλος, οι πιο προχωρημένοι. Αυτοί είναι ήδη πελάτες. Κάπως πρέπει να αφήνουν(με) περισσότερα. Αυτό μπορεί να γίνει περιορίζοντας τις επιλογές (όχι η καλύτερη προσέγγιση), αλλάζοντας την τιμολογιακή πολιτική (πως να χάσετε τον αναγνώστη) με καθημερινή στα 18 ευρώ (ίσως και κατεβάζοντας τα ΣΚ) και, όπως λέει και ο MIK, ανεβάζοντας περισσότερο κόσμο στο βουνό. Πρέπει να κερδηθούν αυτοί που το χειμώνα φοβούνται την ομίχλη / κακοκαιρία και την άνοιξη σταματάνε τη χιονοδρομία. Για την άνοιξη πραγματικά η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά γιατί το έχω συζητήσει με φίλους και δεν έχω πείσει κανένα ότι ίσως το πιο απολαυστικό σκι είναι το Μάρτιο με τον ήλιο να λάμπει, κλπ. Όποιαδήποτε συμβουλή νομίζω ότι θα γίνει ενθουσιωδώς δεκτή από το ΧΚΠ και όλους μας. Όσον αφορά το χειμώνα: νομίζω ότι πολλοί περισσότεροι θα ανέβαιναν στο βουνό αν είχαν πριν φθάσουν στο ΧΚ την επιλογή της μεταστροφής. Αν κάπου στην Αράχωβα (και αντίστοιχα) είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αξιόπιστα (απολύτως) για τις συνθήκες που επικρατούν στο ΧΚ τότε θα ερχόταν μέχρι εκεί. Σε μια τέτοια περίπτωση, με μέτριες συνθήκες παρακινήσαι να ανέβεις.

Να ενημερώσω ότι το 2011 το ΧΚΠ είχε έσοδα 2 εκ. περίπου. Το ζητούμενο ποσό, δεν είναι πολύ μακριά.

Η άλλη πλευρά της σχέσης κερδοφορίας είναι φυσικά τα έξοδα. Σε επόμενο μήνυμα. Προς το παρόν, παρακαλώ για σχόλια.

• Like 1

Όσον αφορά το χειμώνα: νομίζω ότι πολλοί περισσότεροι θα ανέβαιναν στο βουνό αν είχαν πριν φθάσουν στο ΧΚ την επιλογή της μεταστροφής. Αν κάπου στην Αράχωβα (και αντίστοιχα) είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αξιόπιστα (απολύτως) για τις συνθήκες που επικρατούν στο ΧΚ τότε θα ερχόταν μέχρι εκεί. Σε μια τέτοια περίπτωση, με μέτριες συνθήκες παρακινήσαι να ανέβεις.

Προς το παρόν, παρακαλώ για σχόλια.

Σούπερ τα λες. Για να δούμε τις πράξεις και πιστεύω το ΧΚΠ θα μπορέσει να τις σχολιάσει. Δεν το βρίσκω αλλά έχει κάνει αναλυτικότατο post ο Δρίβας με νούμερα. Για τους αρχάριους...το target group είναι περίπου 4.500.000 νοματαίοι...χρόνια τους το λέω μπας κάνουν κάτι αλλά ο ΕΟΤ...συνέχισε.

Σημείωση σε αυτό που λες για ενημέρωση στην Αράχωβα: Καμιά 20αριά μέρες φέτος είχε λιακάδα και έκλεισε ο καιρός. Καμιά δεκαριά άλλες είχε ομίχλη και άνοιξε. Σου μένουν 80 μέρες. Οι 25 ήταν χαμένες φουλ ομίχλη αέρα και καμιά εικοσαριά κάτι εναλλάξ. Οι άλλες ήταν λιακάδα. Άσχετο αλλά αν ο Παρνασσός δεν κάνει πίστες στα δέντρα ποτέ δεν θα γίνει σωστό χιονοδρομικό να σε κερδίζει και αυτές τις 30-40 μέρες και κυρίως να κερδίσει αυτόν που ήρθε μια βδομάδα και κινδυνεύει να μη τσουλήσει. Σε όλα τα σωστά χιονοδρομικά με σκατόκαιρο μια βδομάδα τσουλάς, στον Παρνασσό πας για καφέ και κλαις.

Υ.Γ. Όχι απλά είμαστε off topic, για καφέ έχουμε πάει...α, ναι...Υπουργειο Τουρισμού αύριο το πρωί, θα πάρεις, να πάρω ή να πάρει ο Σύλλλογος, ή δε θα χρειαστεί καν?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Πως θα κάνεις πίστες στα δέντρα ΜΙΚ; Εδώ στην Αλπική ζώνη που δεν υπάρχουν παρά βρύα και λειχήνες και πάλι έχουμε λυσσαλέες αντιδράσεις για την επέκταση του χιονοδρομικού.

• Like 1

Make Parnassos Great Again!

Ανέτρεξε σε προηγούμενα post δεν χρειάζεται να κόψεις δέντρα

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Υ.Γ. Όχι απλά είμαστε off topic, για καφέ έχουμε πάει...α, ναι...Υπουργειο Τουρισμού αύριο το πρωί, θα πάρεις, να πάρω ή να πάρει ο Σύλλλογος, ή δε θα χρειαστεί καν?

Μιχάλη λες και ξαναλες το ίδιο. Δεν ήθελα να απαντήσω, διότι αλλιώς θα φαινόταν προφορικά, ίσως παρεξηγείται στα γραπτά. Ο τρόπος που το αναφέρεις προσβάλλει τον αναγνώστη, εμένα τουλάχιστον.

Δηλαδή τι νομίζεις ότι ο καθένας είναι λογικό να τηλεφωνεί στο εκάστοτε Υπουργείο να ρωτήσει τι; Πότε θα πάνε οι μπουλντόζες στο χιονοδρομικό; Τι υπογραφές έχουν μπει; Τι λείπει; Που είναι τα λεφτά; Ποιος νομίζεις ότι είσαι, όταν θεωρείς ότι έχεις το δικαίωμα να απασχολείς προσωπικό για το ποιος κάνει τι. Υπάρχουν αρμόδιοι, που όταν κρίνουν ενημερώνουν. Αλοίμονο αν έπρεπε να υπάρχει προσωπικό για να απαντάει.

Και δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάς στο τέλος δηλαδή ρωτάς εμάς για το αν θα πάρεις εσύ τηλέφωνο. Πάρε λοιπόν και γράψε μας αύριο τον διάλογο.

Edited by mil

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Από δευτέρα τηλεφωνείστε στη Κεφαλογιάννη

Μιχάλη, αύριο είναι η Δευτέρα. Το μεσημέρι θα μπω στο φόρουμ περιμένοντας να διαβάσω τον διάλογο που θα κάνεις μαζί της.

Ευχαρίστως θα το έκανα Μιχάλη αφού πρώτα θα βγαίναμε στους δρόμους γιατί επίσημα εχουμε 30% ανεργία, γιατί μας έχουν βάλει νταβατζιλήκι 23% ΦΠΑ, γιατί πληρώσαμε για πετρέλαιο το χειμώνα 1,50 ευρώ κτλ κτλ κτλ.

Απο τη στιγμή όμως που δεν κάνουμε τίποτα για ολα αυτά προσωπικά λιγο με ενδιαφέρει για το αν θα μπούν τα αποσυμπλεκόμενα ή οχι .

Τα νοσοκομεία μας αυτή τη στιγμή καλά καλά δεν έχουν φάρμακα , ε λοιπόν θα προτιμούσα αυτά τα εκατομμύρια να πήγαιναν κάπου αλλού που θα έπιαναν τόπο.

Και μην μου γράψει κάποιος για ΕΣΠΑ και κουραφέξαλα γιατί ολοι αυτοί οι λογαριασμοί στο τέλος θα ξαναπληρωθούν απο όλους εμάς όπως και οι προηγούμενοι.

Είναι κάποιες τοποθετήσεις που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ πραγματική ουσία.

Το ΕΣΠΑ, είναι χρηματοδοτικό ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ πρόγραμμα, για επενδύσεις. Δηλαδή για σκοπούς που ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑ στο ΔΗΜΟΣΙΟ, ώστε να πληρώσουν τους σκοπούς που αναφέρεις. Το αν χρησιμοποιείται σωστά ή όχι (ξέρω ότι σε ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ χρησιμοποιείται μέχρι και παράνομα-πχ με πληρωμές μισθών ΔΥ μέσω διαφόρων τρυκ) είναι άλλο θέμα. Όμως ΑΝ τα χρήματα αυτά δαπανηθούν σωστά, θα αποτελούν την αφετηρία χρηματοδότησης των δαπανών που θέλεις, μόνο που θα τις χρηματοδοτούν ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ και όχι σε μία σποτ χρηματοδότηση όπως αυτή που θα είχες αν κάνεις την χρηματοδότηση που προτείνεις.

Επαναλαμβάνω ότι αυτός είναι ο σκοπός. Το αν επιτελείται ο σκοπός μέσω της παραπάνω χρηματοδότησης-επένδυσης, είναι άλλο καπέλο. Το αν έπρεπε να γίνει άλλη επένδυση αντ'αυτής, συζητείται. Όμως ο σκοπός του ΕΣΠΑ είναι αυτός και μόνο αυτός. Και πολύ σωστά είναι αυτός και μόνο αυτός.

Για όλα τα υπόλοιπα που λες (στην πρώτη πρόταση) και που επίσης διαφωνώ με τον τρόπο που συνδέονται όλα, είναι παντελλώς εκτός θέματος και αν και με τρώει το χέρι μου, δεν θα γράψω τα μεγάλα κατεβατ΄΄α που τόσο αρέσουν στον πρόεδρο να διαβάζει.

Το ΧΚΠ θα έπρεπε να κάνει τεράστιες προσπάθειες να προσελκύει σχολικές εκδρομές,

Σύμφωνα με το Υπουργείο, επιτρέπεται να γίνονται σχολικές εκδρομές με παράλληλες δραστηριότητες (σκι);

Να ρωτήσω τι; Και σε ποιο υπουργείο; Ας επαναλάβω τη θέση μου: η ΕΤΑΔ (ΧΚΠ δεν υπάρχει ως νομική οντότητα) μας πέθανε στις ανακοινώσεις ότι ξεκινάει η αντικατάσταση του εξοπλισμού. Αυτή δεν ξεκίνησε. Πιθανόν να ξεκινήσει (το παιχνίδι των διαροών στην ΕΤΑΔ το παίζουν πολλοί και κάποιοι διαδίδουν διαφορετικές πληροφορίες - φυσικά με την υπογραφή του / της κανένας). Γιατί δεν βγάζουν επίσημη ανακοίνωση;

Είναι η ίδια λογική που φέτος από εβδομάδα σε εβδομάδα άλλαζε η ημερομηνία που θα άνοιγε ο δρόμος κάτω - άνω πάρκινγκ Φτερόλακας.

Για κάτι τέτοιες βλακείες και παιδαριώδεις προσεγγίσεις (είπα-ξείπα) έχει γίνει αναφορά κατά Δρίβα στην ΕΤΑΔ.

Και επειδή σιγά, σιγά θα ήθελα να αλλάξουμε τη συζήτηση και να δούμε το θέμα της οικονομικότητας που έθεσα στο παρελθόν, ας κάνω μια εισαγωγή:

Το ΧΚΠ μπορεί (με τις παρούσες συνθήκες) να έχει έσοδα από τους πελάτες του, από την ενοικίαση των εγκαταστάσεών του (στο γνωστό επιχειρηματία και όχι μόνο) και από διαφημίσεις.

Τα έσοδα από διαφημίσεις είναι πρακτικά ανύπαρκτα. Όμως, το ΧΚΠ το επισκέπτονται άτομα, κατά μέσο όρο, συγκεκριμένου εισοδηματικού και κοινωνικού επιπέδου που αποτελούν στόχο για πολλές εταιρείες και σίγουρα όλες του χώρου.

Η ενοικίαση των εγκαταστάσεων στα Κελάρια σίγουρα αποφέρει στο ΧΚΠ πολλά. Αν πιστέψω τα γραπτά κείμενα, ίσως και υπερβολικά πολλά. Όχι όμως και η Φτερόλακα η οποία είναι, για διάφορους λόγους, υποαξιοποιημένη. Γιατί πχ δεν έγινε ο διαγωνισμός για το σαλέ τον Οκτώβριο και όχι παραμονές Χριστουγέννων;

Έχουμε ήδη λοιπόν δύο περιοχές από όπου τα έσοδα μπορούν να αυξηθούν.

Και πάμε τέλος στην κύρια πηγή που είναι οι πελάτες. Θα τους διακρίνω ανάλογα με τις απαιτήσεις τους: α) τους αθλητές και τους συλλόγους τους, β) τους τουρίστες χιονοδρόμους (σαν εμάς, υπάρχουν και λεπτότερες διακρίσεις) και τέλος τους επισκέπτες.

Ξεκινάω από τους αθλητές. Οι σχέσεις ΧΚΠ και αθλητών είναι οι σχέσεις Αλαφούζου - Βαρδινογιάννη, Σαμαρά-Μπακογιάννη, Βενιζέλου - Παπανδρέου, κλπ. Φυσικά οι αθλητές δεν φέρνουν χρήματα. Φέρνουν όμως προβολή (ή δυσφήμηση). Έτσι το ΧΚΠ φέτος ρεζιλεύτηκε στην ομοσπονδία όταν απέτυχε η διεξαγωγή των αγώνων Π1-Κ1 (ασχέτως αν υπήρχαν αντικειμενικά προβλήματα - ποια εντύπωση έμεινε σχολιάζω), δυσαρέστησε την ομοσπονδία με την ιδιάζουσα τιμολογιακή πολιτική (υπάρχει και σχετική επιστολή), κοκ. Τέλος, λόγω της φύσης της προπόνησης, οι αναβατήρες πρέπει να ξεκινάνε απολύτως στην ώρα τους. Ένα λεπτό καθυστέρηση, είναι ένα λεπτό που χάθηκε.

Οι επισκέπτες είναι μια παρεξηγημένη κατηγορία. Πολλοί ανάμεσα μας τους ειρωνεύονται. Ομως, πληρώνουν πολλά (10 ευρώ) και ζητάνε λίγα. Επιπλέον, είναι μια δεξαμενή μελλοντικών πελατών. Όταν ένας επισκέπτης παίρνει τον Ερμή για βόλτα, θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι θα μπορέσει να κατέβει (έχουν συμβεί ατυχήματα). Το ΧΚΠ θα έπρεπε να κάνει τεράστιες προσπάθειες να προσελκύει σχολικές εκδρομές, να προτείνει πεζοπορικά μονοπάτια στο χιόνι, να έχει έναν ασφαλή χώρο για τα έλκηθρα (για παιδιά και σκιέρ). Δεν το κάνει με αποτέλεσμα να χάνει έσοδα.

Στην πραγματικότητα όλο το παραπάνω, είναι εντελλώς εκτός θέματος, αφού σε αυτό το νήμα περιγράφονται περισσότερο το "τεχνικό" τμήμα του προσδωκούμενου εκσυγχρονισμού. Εσύ περισσότερο αναφέρεσαι στο ανταποδοτικό τμήμα ή στην στόχευση των εγκαταστάσεων. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσεις 3 διαφορετικά πράγματα:

1) Ποια είναι η στόχευση ΜΕ ΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ εγκαταστάσεις

2) Ποια είναι η στόχευση με τις ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ εγκαταστάσεις (υποτίθεται με αυτές των 2 φάσεων εκσυχρονισμού)

3) Ποια θα έπρεπε να ήταν η στόχευση με βάση ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ του ΒΟΥΝΟΥ

Ανακατεύοντας όλα τα παραπάνω, δεν βγάζεις αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα πατάς σε 3 βάρκες (αν και με το 3ο πρακτικά δεν "ασχολήθηκες"). Όταν μιλάς για επισκέπτες, στην πραγματικότητα μιλάς για μη χιονοδρόμους, διότι οι εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για κάποιες άλλες παράλληλες δραστηριότητες (πχ έλκυθρο). Οι επισκέπτες ενός χιονοδρομικού (στην Ελλάδα τουλάχιστον) είναι κάποιοι που σχετίζονται με αυτούς που κάνουν σκι αλλά πρέπει να περιμένουν τους φίλους/συγγενείς χιονοδρόμους. Αλλιώς, αν είναι περίεργοι (του τύπου πάμε να δούμε τι είναι εκεί), πάνε και δεν ξαναπάνε, γιατί δεν έχουν λόγο να ξαναπάνε, ούτε το χιονοδρομικό έχει κάποια εναλλακτική δραστηριότητα να τους κρατήσει και επομένως δεν μπορούν να αποτελέσουν μόνιμους πελάτες άρα target group. Όταν μιλάς για αθλητές, πάλι δεν καταλαβαίνω πως αναφέρεσαι σε διαφήμηση/δυσφήμηση. Αφού είναι κάτι που ποτέ εγώ προσωπικά δεν το έχω καταλάβει, ούτε και κάποιος άλλος από την παρέα μου ή τους γνωστούς μου, είτε ασχολούνται, είτε δεν ασχολούνται.

Όσο για εμάς, τους τουρίστες χιονοδρόμους δηλαδή, εμάς που συντηρούμε (όπως και όσο δηλαδή) τις εγκαταστάσεις (άρα για εμάς έγιναν αυτές οι εγκαταστάσεις), πέραν της ακτινογραφίας που εν πολλοίς με βρίσκει σύμφωνο, δεν κατάλαβα ποιο είναι το συμπέρασμα που θα έπρεπε να βγάλω. Διότι ως πραγματικό και μοναδικό target group, ο τρόπος που θα με προσελκύσει είναι όταν εκπληρώνει τις προσδοκίες μου και όταν μπορώ να πληρώνω και όταν ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ να πληρώνω τις υπηρεσίες που παίρνω.

Δύο παρατηρήσεις :

1. Ο Μιχάλης δέν ευθύνεται για το αν καθυστερούν ή δέ γίνουν καθόλου τα έργα στο χ/κ Παρνασσού. Η εικόνα του forum δείχνει (όχι οτι έτσι είναι) οτι τα "βάζουμε" με τον Μιχάλη πάντως...

2. Η "ειρωνική'' προσέγγιση πολλών εδώ μέσα, δέν έχει να κάνει με το χ/κ Παρνασσού, αλλά με τη γενικότερη γραφειοκρατική διαδικασία της χώρας που ζούμε.

• Like 2

Αλέξη συγνώμη απλά απαντούσα στα ερωτήματα του ποιός είναι υπεύθυνος. Συγνώμη αν φάνηκε ειρωνικό το ύφος απλά έλεγα ότι μπορούμε να ενημερωθούμε.

Φυσικά και έχω κάθε δικαίωμα πάντως να απασχολώ κάθε Υπουργείο για ότι με απασχολεί. Σου υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμά μας αναφέρει ρητά ότι κάθε Δημόσια Υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να απαντάει σε όποιο αίτημα πολίτη.

Στο θέμα μας. Θα μπει το λιφτ, συγνώμη τα λιφτ και ο Παρνασσός του χρόνου θα είναι υπερχιονοδρομικάρα.

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Καλημερα στο φορουμ !! :shuriken:

νομιζω οτι εχουμε κουραση πολλοι ,μα παρα πολλοί το ολο θεμα .. :yes

κοντος ψαλμός αλελουια ..

το πραγμα θα δειξη συντομα απο μονο του , είτε υπερ ειτε κατα :yes

​αν και ειμαι σιγουρος κατα μεγαλο ποσοστο ,πως θα γινουν μερικα πασαλείμματα και αντε για :respect:

μακαρι και παλι λεγω :yes να ειμαι λαθος :yes

• Like 1

Αλέξη συγνώμη απλά απαντούσα στα ερωτήματα του ποιός είναι υπεύθυνος. Συγνώμη αν φάνηκε ειρωνικό το ύφος απλά έλεγα ότι μπορούμε να ενημερωθούμε.

Φυσικά και έχω κάθε δικαίωμα πάντως να απασχολώ κάθε Υπουργείο για ότι με απασχολεί. Σου υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμά μας αναφέρει ρητά ότι κάθε Δημόσια Υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να απαντάει σε όποιο αίτημα πολίτη.

Στο θέμα μας. Θα μπει το λιφτ, συγνώμη τα λιφτ και ο Παρνασσός του χρόνου θα είναι υπερχιονοδρομικάρα.

Επαναλαμβάνω άλλο ο προσωπικός λόγος, άλλο το γραπτό κείμενο.

Αφού θεωρείς ικανοποιητική την μέχρι τώρα πορεία των έργων, ικανοποιητική την ενημέρωση από τον υπεύθυνο, ξεκάθαρη την ιεραρχία και τον τρόπο εργασίας, ελέγχου, κλπ και αφού θεωρείς ότι το πιο προφανές είναι ο καθένας να τηλεφωνει στο Υπουργείο για να μαθαίνει την πρόοδο του έργου που τον ενδιαφέρει (πχ εμένα το λιφτ, τον άλλον η μαρίνα, κλπ, κλπ), θα έλεγα ότι με τον τρόπο που γράφτηκε τον εγκαλείς και γιατί δεν το έκανε μέχρι τώρα, ....... τι να πω. Εξακολουθώ να περιμένω να μου μεταφέρεις μέχρι το μεσημέρι τον διάλογο σου με το Υπουργείο και την Κεφαλογιάννη.

Φυσικά και θέλω να μπουν τα λιφτ. Αλλά και να μπουν, υπερχιονοδρομικάρα ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Απλά θα μπει στον χάρτη, ως υποχιονοδρομικό.

Δύο παρατηρήσεις :

1. Ο Μιχάλης δέν ευθύνεται για το αν καθυστερούν ή δέ γίνουν καθόλου τα έργα στο χ/κ Παρνασσού. Η εικόνα του forum δείχνει (όχι οτι έτσι είναι) οτι τα "βάζουμε" με τον Μιχάλη πάντως...

2. Η "ειρωνική'' προσέγγιση πολλών εδώ μέσα, δέν έχει να κάνει με το χ/κ Παρνασσού, αλλά με τη γενικότερη γραφειοκρατική διαδικασία της χώρας που ζούμε.

Νομίζω ότι είναι προφανή τα παραπάνω και ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ προσωπικό θέμα με κανέναν. Αλλοίμονο αν μία ανάντηση, έστω με quote, την θεωρούμε ως προσωπικό θέμα. Κάπου όμως θα πρέπει να στηρίζουμε τον προβληματισμό μας. Ο Μιχάλης καλά κάνει και λέει αυτά που ξέρει, ή αυτά που μπορεί, ή αυτά που έμαθε, ή ...... Όμως αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΡΟΗ όπως θεωρήθηκε.

​αν και ειμαι σιγουρος κατα μεγαλο ποσοστο ,πως θα γινουν μερικα πασαλείμματα και αντε για :respect:

μακαρι και παλι λεγω :yes να ειμαι λαθος :yes

Η προοπτική για τα έργα δεν είναι για πασάλειμα. Η οργάνωση όμως είναι για έργα πασαλείματος. Ως κακοπροαίρετος, απ'έξω και γνωρίζοντας στο τι γίνεται σε ανάλογα έργα, θα έλεγα ότι δεν τα έχουν βρει στις μίζες.

• Like 1

εχουμε μπροστα μας σαν συλλογος εκλογές !!

μηπως θα επρεπε να ασχοληθούμε λιγο !!

και προς την αυτη κατεύθυνσή !! :yes

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. Afro
      Afro
      (34 years old)
    2. Gavis
      Gavis
      (56 years old)

• Forum Statistics

• Total Topics
      19,151
    • Total Posts
      460,821