Jump to content
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
over-poulover

χ.κ. Παρνασσού 2012-2013

Recommended Posts

Μπράβο Πάνο μας έφτιαξες την διάθεση.

Οταν τοποθετηθεί το εργαλείο οι δυνατότητες του χιονοδρομικού θα αυξηθούν κατακόρυφα, λιγότερος κόσμος στις ουρές των αναβατήρων άρα πολύ περισσότερο σκι :)

  • Like 2

9-2-05020.jpg





Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα φυσάει απλά...


<p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p>

<p class='bbc_center'> </p>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγω παντως απο τα λιγα που ξερω λεω οτι η "Βουναρα μας" θα γινει πραγματικα ΒΟΥΝΑΡΑ

μεσα στο αμεσο μελλον και πραγματικα δεν θα εχει να ζηλεψει απολυτως τιποτα απο γειτονικα χιονοδρομικα κεντρα, τοσο απλα!!

Εχει τοσο μεγαλο πεδιο ο Παρνασσος που παιρνει οχι μονο αναβαθμιση λιφτ αλλά μιλαμε για αρκετα μεγαλη επεκταση(που ξερετε, ισως στο εγγυης μελλος....) ολα ομως θα γινουν σωστα αυτη τη φορα και το καθε ενα στην σειρα του.... ;)

 

ΥΓ. Οσο αναφορα τα διαφορα περιστατικα στο βουνο θεωρω οτι πρεπει απαντες να ειμαστε αρκετα προσεκτικοι διοτι παμε να χαρουμε την φυση που μας απλωνεται μπροστα μας, ας προσεχουμε λοιπον για να εχουμε και την "επομενη μερα"

  • Like 2

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μετά από ενημέρωση που είχαμε από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

μέσω e - mail, σας παραθέτουμε φωτοενημέρωση από 26.2.2013 και σχέδιο

εκσυγχρονισμού χ.κ.Παρνασσού 2013.

 


 

26.2.2013

Λιακάδα!

Παγωμένες γρήγορες πίστες το πρωί, π.χ Σαχάρα.

Μαλακώνουν προς το μεσημέρι πρώτα οι νοτίου προσανατολισμού π.χ Οδυσσέας.

Λειτουργία όλου του βουνού από κορυφή Βάκχου έως βάση Φτερόλακας - Ήρας.

Ελάχιστος κόσμος στην Φτερόλακα , αρκετός στα Κελλάρια .

 

Προετοιμασία αλμάτων snowpark σε συνεργασία με freeskier.gr

 

Προβλέπεται ένας πολύ καλός Μάρτιος ΧΚΠ

(αφθονο χιόνι, λιακάδες-ξαστεριές, ήσυχος καιρός, δρόμοι καθαροί)

... Ως συνήθως ....!

 

 

post-2069-0-43347300-1361883030.jpg

 

post-2069-0-43446500-1361883037.jpg

 

post-2069-0-42622500-1361883044.jpg

 

post-2069-0-10334500-1361883051.jpg

 

post-2069-0-28637900-1361883059.jpg

 

post-2069-0-33194300-1361883066.jpg

 

post-2069-0-41662100-1361883074.jpg

 

post-2069-0-86718800-1361883080.jpg

 

post-2069-0-49773500-1361883087.jpg

 

post-2069-0-23259900-1361883096.jpg

 

post-2069-0-62623800-1361883106.jpg

 

post-2069-0-77689400-1361883112.jpg

 

post-2069-0-55681500-1361883118.jpg

 

post-2069-0-50884300-1361883125.jpg

 

post-2069-0-51034800-1361883131.jpg

 

 

Σχέδιο Εκσυγχρονισμού χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού 2013

 

post-2069-0-80237300-1361883381.jpg

 

 

Ευχαριστούμε τον κ.Δρίβα για την φωτοενημέρωση!

  • Like 7

moments

 

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

 

 

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα ανοίξει και τις δεξιές πλαγιές των Κελλαριών που σήμερα είναι άδειες. Μη ξεχνάμε ότι τη γύρα του Βάχκου (κατεβαίνω αριστερά και ξανά αριστερά και μετά από τη μπλε που πάει κορφή τηλέμαχου ξανά αριστερά) που σήμερα πραγματικά δεν την κάνει κανένας και έχει άφθονο χώρο σχεδόν όσο ο Περικλής θα την εκμεταλλευτούμε.

  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Οδυσσεας, παντως, δεν ειναι για να μενει ετσι οπως ειναι, ειδικα αφου καλυπτει μια πολυ μεγαλη πλαγια, αλλα, οκ, μην τα θελουμε ολα δικα μας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Οδυσσεας, παντως, δεν ειναι για να μενει ετσι οπως ειναι, ειδικα αφου καλυπτει μια πολυ μεγαλη πλαγια, αλλα, οκ, μην τα θελουμε ολα δικα μας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

εύχομαι το πλανο να γινη και πραγματικότητά [που σιγουρα πια, θα γινη]

 

αρκει ,μονο μετα ,να μην γινη, ΟΝΕΙΡΟ πλάνο :innocent: για ολους εμας, απο τις τιμες του νεου τιμοκαταλογου τον νεον λιφτ :yes

:shuriken:

  • Like 1

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΟΧΙ ο Οδυσσεας να μεινει εκει που ειναι και μαλιστα να αλλαχθουν ολα τα εξαρτηματα του με αυτα του τηλεμαχου που ειναι το πιο καινουργιο Λιφτ, δεν γινετε το βουνο χωρις τον Οδυσσεα παιδια, εξυπηρετει πολυ μεγαλο πεδιο το συγκεκριμενο λιφτ... ;)


Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βουναρα προεδρε ΒΟΥΝΑΡΑ λεμε...σε βλεπω να ερχεσε "λευκες διακοπες" καθε χρονο μαζι με τα αλλα φιλαρακια μας εδω κατω και αν γεμιζεις αρκετα τις μπαταριες σου απλα να τυχαινει να ειναι καλος ο καιρος!!! B)

  • Like 1

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με την ευκαιρία που ο κος Δρίβας βλέπει τα τελευταία Posts επί της αναβάθμισης του χιονοδρομικού, έχω μια μικρή παρατήρηση, που είναι όμως ουσιώδης:

 

Η κάλυψη των πιστών από τα Ρατρακ είναι πολύ καλή σαν... εμδαβό, όμως υστερεί σημαντικά σε ποιότητα grooming. Δεν ξέρω αν φταίει ο εξοπλισμός του χιονοδρομικού ή ο τρόπος στρωσίματος, αλλά δυστυχώς δεν είναι "χτενισμένο" όπως θα μπορούσε ή έχει τύχει κάποιες "καλές" μέρες. Το πρόβλημα δημιουργείται κυρίως στις "ραφές" μεταξύ των περασμάτων των Ρατρακ. Μένουν ανωμαλίες που ενοχλούν σημαντικά όταν ανεβάζεις ταχύτητες. Pls κοιτάξτε το, δεν νομίζω ότι πρέπει να είναι κάτι πολύ δύσκολο, απλά πιό προσεκτικό πέρασμα ή άλλα εξαρτήματα στην ουρά μήπως?

 

 

:shuriken:

  • Like 1

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΟΧΙ ο Οδυσσεας να μεινει εκει που ειναι και μαλιστα να αλλαχθουν ολα τα εξαρτηματα του με αυτα του τηλεμαχου που ειναι το πιο καινουργιο Λιφτ, δεν γινετε το βουνο χωρις τον Οδυσσεα παιδια, εξυπηρετει πολυ μεγαλο πεδιο το συγκεκριμενο λιφτ... ;)

 

Δεν ειπε κανεις να καταργηθει ο Οδυσσεας ή να παει αλλου. Ειπαμε οτι επειδη ακριβως καλυπτει πολυ μεγαλο πεδιο, θα επρεπε να ειναι λιγο πιο User friendly, δηλαδη να ειναι πιο ομαλος. Ισως αν αντικαθιστατο απο καποιον πιο συγχρονο. Ο Τηλεμαχος θα ηταν μια καλη ιδεα.

 

Αλλα, ειπαμε, μην τα θελουμε ολα δικα μας.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest afrodite

Απορία... Μιλάμε για τον "εκτοξευτήρα" Τηλέμαχο πάντα ε; Ή στον Οδυσσέα δε θα σε εξφενδονίζει; :shock: Ο Τηλέμαχος μόνο user friendly δεν είναι. Όλα τα άλλα μπορεί να είναι....

 

Μπας και μιλάμε για άλλο χιονοδρομικό;;; :innocent:

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Οδυσσεας, παντως, δεν ειναι για να μενει ετσι οπως ειναι, ειδικα αφου καλυπτει μια πολυ μεγαλη πλαγια, αλλα, οκ, μην τα θελουμε ολα δικα μας.

 

Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη, αλλά επειδή πάντα υπάρχει και η ανάποδη ανάγνωση, οφείλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου.

 

Για πολλά χρόνια τώρα, είχαμε μάθει να μην σεβόμαστε τα χρήματα και τις "επενδύσεις". Πάντα πίσω από την οποιαδήποτε κίνηση, κάτι κρυβόταν. Όμως εκτός και από αυτό, πάντα είμασταν αρκετά "large" με τις δαπάνες, είτε αυτές ήταν προσωπικές, είτε δημόσιες. Εγώ λοιπόν ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ. Διότι θέλω να σεβαστώ και το κάθε ευρώ που θα τοποθετηθεί και θέλω να πιάσει ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΠΟ. Θέλω να αξιοποιηθεί και το κάθε σεντ, ακόμα και το τελευταίο και όταν γίνει αυτό θα πω ότι δεν τα θέλω και τα υπόλοιπα δικά μου γιατί οι δυνάμεις μου φτάνουν μέχρι "εκεί".

 

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το χιονοδρομικό που κλείνει τα 35 του, είχε μέχρι τώρα ΜΟΝΟ μία (μικρή) σοβαρή επένδυση, πριν 20 χρόνια (και κάτι). Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε, ότι ΠΙΘΑΝΩΣ η παρούσα επένδυση να είναι η τελευταία που θα δούμε στην ζωή μας (τουλάχιστον όσοι είμαστε πάνω από 35).

 

Αν λοιπόν έχουμε ένα τέτοιο βουνό και εγκαθιστούμε κάποια λιφτ της συγκεκριμένης δυναμικότητας και δεν καταφέρνουμε να δούμε ούτε μία νέα πίστα, τότε βρισκόμαστε σε πολύ λάθος δρόμο. Δεν ζητάω άλλα 100 χιλιόμετρα πιστών. Όμως η υφιστάμενη δομή και λειτουργία του χιονοδρομικού, με τα προβλήματα και ελαττώματα που έχουν διαγνωστεί, που θα μπορούσε να βελτιωθεί σε ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ παραμένει ως έχει. Και ναι, αυτό είναι πρόβλημα.

 

Μπορεί να είναι ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ σχεδόν αδύνατο να αλλάξω την πρόσβαση στο πεδίο, δηλαδή να αναγκαστώ να αποδεχθώ με πολύ λύπη την ύπαρξη μίας νέας Αφροδίτης (η οποία θα εξακολουθεί να με υποχρεώνει να περνάω μέσα από τα όρια του υφιστάμενου Δρυμού), η οποία να συνεχίζει μέχρι την κορυφή και να αντικαταστήσω τον Βάκχο (και να μπει μία τάξη στο υφιστάμενο μπάχαλο), όμως από την συνέχεια θα περίμενα κάτι ασύγκρητα καλύτερο. Ναι, σίγουρα περιμένω να τοποθετηθεί το αγορασμένο και πληρωμένο λιφτάκι στην Σαχάρα, όμως η επόμενη στόχευση των παραπάνω, θα ήταν η ΑΠΟΛΥΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΗ σύνδεση Φτερόλακας με κορυφή Ηρακλή. Πλαγιές υπάρχουν, με πολύ χιόνι, με πλαγιές που θα λειτουργούσαν και νωρίτερα, αλλά και αργότερα στην σεζόν, αλλά στις οποίες δεν έχω πρόσβαση. Με πλαγιές που θα έδιναν ένα άλλο νέο, πολύ μεγάλο πεδίο σε επίπεδο σκιέρ άνω του αρχάριου, ώστε να μην υπάρχει ο μονόδρομος του εξωτερικού.

  • Like 7

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kαι τα δύο είναι με τις μέρες τους.

 

Ο Τηλέμαχος άμα φάει καλό πρωινό και η γυναίκα του δεν του τα κάνει τσουρέκια είναι ήσυχος. Ο Οδυσσέας γενικά είναι εκνευρισμένος χρόνια αλλά τον έχω πετύχει και μια μέρα ήσυχο...Το παν έίναι να έχει κατηφόρα και όταν σε τινάζουν η ταχύτητά σου να μην είναι 0. Με πολλά χιόνια σχεδόν πάντα είσαι σταματημένος.

 

Αλέξη είχαμε ολόιδια κουβέντα και πέρσι στην οποία είχε συμμετάσχει και ο Παναγιώτης. Άλλωστε τα είχατε πει και από κοντά αν δεν κάνω λάθος. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά...αν δεν άλλάξει τώρα το Αυγό θα καταρρεύσει. Αν μετά δεν αλλάξει Ερμής Ηνίοχος θα καταρρεύσουν.

 

Η Σαχάρα 2, Σαχάρα 3 και η πλαγια πίσω από την κορφή του Ηρακλή είναι οι (μεθ)επόμενοι στόχοι αλλά αν δεις την κουβέντα θα δεις ότι είναι κάπως δύσκολα τα πράγματα. Έχει θέματα με χιονοστιβάδες εκεί και μη ξεχνάμε το θέμα του ότι πρέπει να περιορίσεις με δίχτυ μια πλαγιά μήκους 4 χιλιομέτρων να μη σου φύγουν στο ρέμα. Συμφωνώ μαζί σου οι πλαγιές φωνάζουν "βάλτε μας λιφτ".

 

Και πέρσι είχε τεθεί το θέμα απευθείας Φτερόλλακα κορφή Δια και η απάντηση είναι ότι με ένα συρόμενο το λύνεις ενώ αν πας να βάλεις εναέριο η προτελευταία κολώνα είναι ένα πολύ δύσκολο και ακριβό τεχνικό έργο ακόμα και για Άλπεις (κάθετος βράχος). Αν δεν είχες άλλη λύση σαφώς και το έκανες, αλλά έχεις και μάλιστα πολύ φθηνή.

 

Πολύ πιο χρήσιμο για μένα είναι ο Μεδεών μέχρι την κεραία, κερδίζεις 30 μέρες τη σεζόν σκι. Έχει χώρο για 3 λιφτ να δεχθώ την άποψη της Όλγας και να μπει μόνο 1. Τι να μπει δηλαδή? Υπάρχει ήδη. Και πάλι έχεις 3 πίστες μεγάλες με ορατότητα ότι καιρό και να έχει και βόλτες στα δέντρα χωρίς να κόψεις δέντρα.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απορία... Μιλάμε για τον "εκτοξευτήρα" Τηλέμαχο πάντα ε; Ή στον Οδυσσέα δε θα σε εξφενδονίζει; :shock: Ο Τηλέμαχος μόνο user friendly δεν είναι. Όλα τα άλλα μπορεί να είναι....

 

Μπας και μιλάμε για άλλο χιονοδρομικό;;; :innocent:

 

Προσωπικα, ο Οδυσσεας μου φαινεται πολυ πιο ατσαλος, ειδικα για snowboarder. Το αρχικο του πεταγμα παλιοτερα με ενοχλουσε πολυ και τωρα πλεον, απλως την παλευω. Δεν την παλευουν ολοι, ομως και εχω ακουσει αρκετους να μην το δοκιμαζουν γιατι τον "φοβουνται".

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest afrodite

Εγω βρίσκω του Τηλέμαχου χειρότερο το πεταγμα πάντως... Ο οδυσσέας απά είναι κουραστική η διαδρομή του μιας και ειναι αποτομος.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγω βρίσκω του Τηλέμαχου χειρότερο το πεταγμα πάντως... Ο οδυσσέας απά είναι κουραστική η διαδρομή του μιας και ειναι αποτομος.

Γύρνα το στο σκι, να δεις τι ωραία ανεβαίνεις!!!!

  • Like 2

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Αλέξη είχαμε ολόιδια κουβέντα και πέρσι στην οποία είχε συμμετάσχει και ο Παναγιώτης. Άλλωστε τα είχατε πει και από κοντά αν δεν κάνω λάθος. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά...αν δεν άλλάξει τώρα το Αυγό θα καταρρεύσει. Αν μετά δεν αλλάξει Ερμής Ηνίοχος θα καταρρεύσουν.

 

 

Όχι, δεν τα είπαμε από κοντά. Αν είδες το πρώτο που "αναγκαστικά" δέχθηκα, είναι αντικατάσταση Βάκχου-Αφροδίτης. Τα υπόλοιπα που λες και να καταρρεύσουν, (αν υλοποιηθεί η αξιόπιστη χιονοδρομική σύνδεση Κελάρια-Φτερόλακα, δεν πειράζει).

Όμως από εδώ δεν νομίζω να βγει άκρη.


53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest afrodite

βρε δε μπα να το γυρίσω;; Θα σταματησει αυτος να εκτινάσει;;; Δεν νομίζω.... :popo:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ πιο χρήσιμο για μένα είναι ο Μεδεών μέχρι την κεραία, κερδίζεις 30 μέρες τη σεζόν σκι. Έχει χώρο για 3 λιφτ να δεχθώ την άποψη της Όλγας και να μπει μόνο 1. Τι να μπει δηλαδή? Υπάρχει ήδη. Και πάλι έχεις 3 πίστες μεγάλες με ορατότητα ότι καιρό και να έχει και βόλτες στα δέντρα χωρίς να κόψεις δέντρα.

 

Sorry, αλλά πόσο προσεκτικά έχεις δει τη διαδρομή; Γιατί εγώ βλέπω πολλά μικρά έλατα στην υπάρχουσα διαδρομή του Μεδεών

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι αμαρτία πάντως το ότι δεν υπάρχει ένα λιφτάκι που να λειτουργεί εκεί. Και ας μην πατούσαν ποτέ κάποια διαδρομή παρά μόνο του πιάτου.


Make Parnassos Great Again!

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

(ελπίζω στο άμεσο , πότε άλλοτε το ΧΚΠ δεν ήταν τόσο κοντά σε έναν τέτοιο εκσυγχρονισμό αναβατήρων , λεφτά-ανάδοχος-σχέδιο υπάρχει , αναμένεται πολύ σύντομα και η τελική αδειοδότηση...)

 

 

Με ανησυχεί η διατύπωση. Δηλαδη, έστω και τυπικά, υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες με ΥΠΕΚΑ;

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...