zox 746 Report post Posted April 22, 2013 Το Σάββατο που ανέβηκα χ/κ Παρνασσού παίζει να έκανα και το περισσότερο σκι για φέτος!!!! Με ανοιχτά τα 3 σωστά λιφτ (Αφροδίτη,Ηρακλής, Βάκχος), και χωρίς ουρές , δεν χρειάζεται κανείς κάτι άλλο για να ευχαριστηθεί non stop όλο το bowl των Κελαριών και πέριξ. Το χιόνι εξαιρετικότατο μέχρι τις 16.00. Οι πλαγιές του Βάκχου (aka χιονοκαβάτζες Κελλαριών) διέθεταν και πάλι το καλύτερο χιόνι. Οι πλαγιές του Ηρακλή είχαν ακόμα μια χαρά κατεβασιές, ενώ οι αλάνες περικλή, Αίολου έβγαζαν καλό παιχνίδι με αλματάκια κλπ. Μπράβο,λοιπόν, στο προσωπικό του χ/κ Π που παρά τις απληρωσιές, καταφέρνουν να το ανοίγουν το μαγαζί τα Σ/Κ. Το χιόνι έχει μεταμορφωθεί μια χαρά, οπότε όσο καταφέρνει να παγώνει το βράδυ την επόμενη μέρα θα γίνεται σούπερ ανοιξιάτικο....για όσα Σ/Κ προλαβένετε!!!!! 13 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted April 22, 2013 12 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
karakw 567 Report post Posted April 22, 2013 Η χτεσινή Κυριακή μας υποδέχτηκε με φρέσκο χιόνι και αρκετή συννεφιά, όπως καταλαβαίνετε η παρουσία όλων το ερχόμενο Σάββατο είναι επιβεβλημένη, ακολουθεί φώτο από χτες :P http://img132.imageshack.us/img132/1083/25083755.jpg 6 Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,383 Report post Posted April 22, 2013 Αυτόν τον πισινό κάπου τον ξέρω. 1 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted April 22, 2013 ωραιος ο zox "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted April 22, 2013 Αυτόν τον πισινό κάπου τον ξέρω. Δηλαδη οταν λες οτι τον ξερεις τι εννοεις, κατσε γιατι θα μας τρελανεις εσυ μεσημεριατικα... αχαχαχαχαχα 1 Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,383 Report post Posted April 22, 2013 Δηλαδη οταν λες οτι τον ξερεις τι εννοεις, κατσε γιατι θα μας τρελανεις εσυ μεσημεριατικα... αχαχαχαχαχα Για κάτι μήνες βρισκόταν στο από πάνω μου κρεβάτι... (στρατός γαρ) 4 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted April 22, 2013 Αχ αυτές οι φιλίες από τον στρατό ))))))))....... 1 Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
bomberman 56 Report post Posted April 22, 2013 (edited) Έλα ρε, τον είδα που σκαρφάλωνε στο Γεροντόβραχο, παντού είναι το snowclub τελικά. Ωραία μέρα όντως. Το πρωί ως τις 11-11:30 παγωμένο το χιόνι (και είχα σάπιες ακμές), μετά ως τις 2 ήταν άριστο και μετά κάπως slushy! Το gps μέτρησε 26 χιλιόμετρα και 16 καταβάσεις σε 4:30 ώρες σκι, καθόλου άσχημα για 20 Απριλίου ναι; Ο σκύλος εκτροχιαζε τον Περικλή; Γιαυτό σταματούσε συνέχεια το πιατάκι;; Tι τον ταΐζουν και τρέχει έτσι ασταμάτητα; Τρελός σκύλος πραγματικά. Nice to meet you guys, αν και χανόμασταν στις πίστες γιατί ήταν το μισό snowclub πάνω. Επική η αποχαιρετιστήρια φώτο στον Βακχο! Θα γκρίνιαζα κιεγώ για τα 45 λεπτά χαμένα σκι στο ταμείο για να εξυπηρετηθούν 20-30 άτομα, αλλά δεν αξίζει τον κόπο μετά απο αυτή την ωραία μέρα. Edited April 23, 2013 by bomberman 3 Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted April 24, 2013 Η πρώτη μου απόπειρα συρραφής video από το Σάββατο στον Παρνασσό. Αρκετά πρόχειρη θα έλεγα (έγινε στον editor του youtube λόγω ανεπαρκούς υπολογιστή), οπότε παρακαλώ τους αγαπητούς "συμφορουμίτες σκηνοθέτες" να είναι επιεικείς. 10 "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted April 25, 2013 Σε κανονική λειτουργία το ΧΚΠ το ερχόμενο σαββατοκύριακο!!! Για ένα ακόμη ανοιξιάτικο σαββατοκύριακο θα λειτουργήσει το ΧΚΠ με ανοιξιάτικες συνθήκες και ακόμη πολύ-πολύ χιόνι στα Κελλάρια! Σας περιμένουμε να απολαύσετε και να διασκεδάσετε με το χιόνι τις τελευταίες εναπομείναντες μέρες της σεζόν (σας υπενθυμίζουμε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα λειτουργήσουμε και την Μ. Πέμπτη, Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο)! Επίσης ελάτε να αποχαιρετίσετε τους αναβατήρες Αφροδίτη και Βάκχο που θα αντικατασταθούν μέσα στο καλοκαίρι με νέους υπερσύγχρονους! Θα λειτουργήσουν οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Περικλής, Ηρακλής και Βάκχος. Και οι πίστες: Περικλής, Αίολος, Διηάνειρα, Βάκχος και Τηλέμαχος. 1 Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
itiotis 779 Report post Posted April 26, 2013 Τι γίνεται με θερμοκρασίες παιδιά; Οι δύο μετεωρολογικοί (κορυφή Ηρακλή και κορυφή 6) είναι εκτός λειτουργίας. Θα μπορέσει τη νύκτα να το παγώσει; Ποιά από τις δύο μέρες λέτε, Σ ή Κ; Καλήμερα και καλό Σ-Κ σε όλους Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις... Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,602 Report post Posted April 26, 2013 (edited) 95% θα παγώσει το βράδυ. Μόνο αν έχει ψηλή νέφωση δεν θα παγώσει που δεν το βλέπω. Από την άλλη βλέπω αύριο το πρωί ψηλή νέφωση και είναι πολύ πιθανό να σκιάσει κάπως τον ήλιο και να έχουμε ευχάριστη έκπληξη αύριο με 4-5 και ίσως παραπάνω ώρες καλού σκι. Δουλέυει αυτός, αν δείξει κάτω από 6-7 το βράδυ θα είναι σούπερ http://penteli.meteo.../parnassos1950/ Edited April 26, 2013 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
marizaki 665 Report post Posted April 26, 2013 Κατάλαβα... πάλι θα πάτε για σκι χωρίς εμένα. Share this post Link to post Share on other sites
MrPinkEyes 131 Report post Posted April 26, 2013 αυτο το "εναπομειναντες μερες" εξαιρετικο.. 2 But where are the clowns? Quick! Send in the clowns! Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted April 26, 2013 είναι κατά το "όντας" όταν το λέει γυναίκα... 1 "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
itiotis 779 Report post Posted April 26, 2013 (edited) Thanx μάγε της φυλής MIK για την άμεση ενημέρωση. Για την νέφωση από που παίρνουμε ενημέρωση; Είδα αυτό. Κάποια άλλη αξιόπιστη πηγή; Και για την Κυριακή, μία από τα ίδια με Σάββατο δίνουν οι προβλέψεις; Το ξέρω, κουράζω, αλλά παίζει το Σάββατο να έχει ποδηλατάδα (ένεκα η παρέα), εκεί στο βουνό πάντως, οπότε η Κυριακή θα μας εξυπηρετούσε επίσης. Μακάρι να βοήθησει ο καιρός να κρατήσει το χιονάκι Edited April 26, 2013 by itiotis Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις... Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα... Share this post Link to post Share on other sites
karakw 567 Report post Posted April 26, 2013 Πριν γράψω στον απολογισμό της χρονιάς, θα 'θελα μια τελευταία αύριο, υπάρχει κανείς που να το σκέφτεται έστω<//> Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,602 Report post Posted April 26, 2013 (edited) Από ότι βλέπω πάτησαν τις πίστες και έφεραν χιόνι στην βάση του Ηρακλή. Ενδιαφέρουσα σύλληψη του Βέρνερ για πάτημα από τώρα των πιστών μπορεί και να εξασφαλίσει υπερσκι αύριο (μπορεί και να είναι μάταιο) Πάμε για σκι, πάμε για σκι πάμε για σκι πάμε για σκι τραλαριλαριλαλο Ιτιοτης και εγώ από εκεί το κοιτάω, για του χρόνου έχω ξαναγράψει ότι το gfs μάλλον υποεκτιμά τις χαμηλές νεφώσεις και το χιόνι που θα φάει ο Παρνασσός οπότε κοιτάς και μια Καλάβρυτα και η αλήθεια είναι κάπου στη μέση Edited April 26, 2013 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
karakw 567 Report post Posted April 26, 2013 κάποιος για αύριο ωρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted April 26, 2013 Aααααααα βαλτος εισαι ? Αντε μην τα παρω τωρα κ ανεβω ενταξει???? Μακαρι να μπορουσα αλλα δυστυχως εχω αγωνα αυριο........ Σε καθε περιπτωση πιστευω οτι αυριο εχει 3-4 ωρες σκι στα ψηλα. Οσοι ανεβετε να περασετε super και........ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted April 26, 2013 ειστε πολυ τυχεροι που ακομα μπορειτε να τσουλησετε με λιφτ..... 1 οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
Vanzel 1,536 Report post Posted April 26, 2013 Με την ξαστεριά δε νομίζω να μη το παγώσει....Η θερμοκρασία του εδάφους αν έχει άπνοια μπορεί να είναι και 10c χαμηλότερη από τη θερμοκρασίθα του αέρα. Τώρα το πόσες ώρες σκι θα έχει δύσκολο να το πει κάποιος.... Λογικά μέχρι τις 12 θα μπορείς να τσουλήσεις.... Προσωπικά πάντως πιστεύω δεν αξίζει και τέτοια εποχή ασχολούμαι μόνο με ορειβατικό που διαλέγεις σκιερές πλαγιές και μέρα που να είναι κάπως δροσερή. Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,602 Report post Posted April 26, 2013 (edited) Κυρίως λόγω λαιμού δεν θα ανέβω αύριο, θα έλεγα όποιος αγαπάει το σκι να ανέβει θα έχει αρκετές ώρες ευχάριστου σκι. Σωστός ο vanzel αλλά...στου Βάκχου τα λημέρια ξεκούραστα κρατάει υπερχιόνι δε πα να έχει 35 στην Αθήνα. Μακάρι να είχε και Σαχάρες που επίσης κρατάει τρελά και μακάρι να είχαμε λιφτ πιο ψηλά να κερδίζαμε και άλλες μια δυο ώρες. 6 Μαίου 2003 θυμάμαι 33 βαθμούς η Αθήνα και 50 άτομα να φεύγουμε από τον Παρνασσό με ένα χαμόγελο τεράστιο και τετρακέφαλους πονεμένους. Edited April 26, 2013 by ΜΙΚ 2 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΣΤΧ 2,358 Report post Posted April 26, 2013 Σας παραθέτουμε την ενημέρωση που λάβαμε μέσω e-mail από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Πανηγυρικό κλείσιμο του ΧΚΠ το σαββατοκύριακο! Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήρθε η δυσάρεστη ώρα για το φινάλε της σεζόν. Οι εποχές αλλάζουν, η άνοιξη βρίσκεται ήδη στο δεύτερο μισό της και μυρίζει καλοκαίρι! Οι θερμοκρασίες έχουν ανεβεί για τα καλά με αποτέλεσμα η χιονοδρομία (παρά του ότι έχει ακόμη χιόνι πολύ) να μη μπορεί να διεξαχθεί με ασφάλεια. Έτσι με αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει το ΧΚΠ τη Μεγάλη εβδομάδα. Σας προσκαλούμε λοιπόν να ανεβείτε στο βουνό αυτό το σαββατοκύριακο για ένα πανηγυρικό κλείσιμο της σεζόν! Μια σεζόν που σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζεται πολύ καλή, με πολύ χιόνι και μεγάλη προσέλευση κόσμου κι ας μας τα χάλαγε ο καιρός σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο! Ελάτε επίσης να αποχαιρετίσετε τους αναβατήρες Αφροδίτη και Βάκχο, που θα αντικατασταθούν. Βλέπετε, το βουνό μας ο Παρνασσός, σύντομα αλλάζει! Και αλλάζει πολύ, με την πρώτη φάση να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με την αντικατάσταση των αναβατήρων Αφροδίτη, Βάκχος, Δίας και την εγκατάσταση νέου αναβατήρα στην περιοχή της Σαχάρας. Αλλά δε σταματάμε εκεί. Μόλις χθες μπήκε στην τελική ευθεία και ο διαγωνισμός για τη δεύτερη φάση του εκσυγχρονισμού του ΧΚΠ με το άνοιγμα των προσφορών για την ανάδειξη του νέου μειοδότη. Η δεύτερη φάση αφορά την αντικατάσταση των αναβατήρων Ήρα, Ηνίοχος και Ερμής. Μέσα στην επόμενη τριετία το βουνό θα έχει ανανεωθεί και εκσυγχρονιστεί σε τέτοιο βαθμό που θα έχει ξεφύγει από τα στενά πλαίσια της χώρας μας και θα αναζητεί μια θέση ανάμεσα στην ελίτ της νοτιανατολικής Ευρώπης! Μέσα σε μια εποχή μιζέριας και βαθιάς κρίσης ο Παρνασσός βρίσκει τη δύναμη και προετοιμάζεται για ένα λαμπρό μέλλον! Ελπίζουμε και ευχόμαστε κάτι ανάλογο να γίνει και για την ίδια μας τη χώρα και σύντομα να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της! Το ΧΚΠ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλες τις φίλες και φίλους, χιονοδρόμους ή επισκέπτες που μας τίμησαν φέτος με την παρουσία τους στο βουνό! Το σαββατοκύριακο θα λειτουργήσουν οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Περικλής, Ηρακλής και Βάκχος. Και οι πίστες: Περικλής, Αίολος, Διηάνειρα, Βάκχος και Τηλέμαχος. Διαβάστε τις εντυπώσεις των χιονοδρόμων για το ΧΚΠ μέσα από το φόρουμ του snowclub στη διεύθυνση: http://www.snowclub....c=15303&st=2160 Ευχαριστούμε το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού για την ενημέρωση. 7 Share this post Link to post Share on other sites