Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
panoskap

χ.κ. Μαινάλου 2012-2013

Recommended Posts

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ

Αφήστε το Σχόλιο σας

1/17/2013 09:46:00 μ.μ. ΑΡΚΑΔΙΑ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΡΓΑ, ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ

427552_311750482211817_1461833206_n.jpg

Αγαπητοί φορείς της Αρκαδίας,

Με αφορμή το άρθρο της ιστοσελίδας ArcadiaPortal ( "Επιτροπή θα συντάξει την οριστική πρόταση των φορέων της Αρκαδίας για το Μαίναλο") (http://tinyurl.com/bgosbm3) και τα βίντεο (http://tinyurl.com/bj7w94y) , πήρα το θάρρος να σας αναφέρω κάποιες σκέψεις και καταστάσεις όσον αφορά το θέμα του Μαινάλου – περισσότερο από την πλευρά του Χιονοδρομικού ΚΕΝΤΡΟΥ και την ανάπτυξη του που χρόνια τώρα περιμένουμε . Δυστυχώς η λέξη ανάπτυξη έχει γίνει “σύνθημα” πανελλαδικώς. Δεν έχει νόημα να το σχολιάσω πιο αναλυτικά.

Θα επικεντρωθώ στην ανάπτυξη σε σχέση με το Χ/Κ Μαινάλου. Παρακολουθώ χρόνια τις εξελίξεις και τα δρώμενα σε ότι αυτό το αφορά. Από το 1990 ανελλιπώς επισκέπτομαι το βουνό . Έχω χαραγμένα στην μνήμη μου πολλά περιστατικά τα οποία έχουν οδηγήσει το κέντρο χρόνια πίσω αλλά επίσης και πάρα πολλά που αποτελούν αξέχαστες στιγμές. Πάνω στο βουνό έχω γνωρίσει πολλοί σημαντικούς ανθρώπους που ευελπιστώ να διαβάσουν τα παρακάτω λόγια μου και να αφυπνιστούν λίγο παραπάνω.

Ξαναγυρίζω στο ένα βίντεο που σας ανέφερα παραπάνω. θα κρατήσω τα λόγια του Κ. Προέδρου του ΕΟΣ Τρίπολης όπου λέει «Έχουμε έναν θησαυρό και αυτός ο θησαυρός είναι αυτό το βουνό για εμάς». Το Χ/Κ Μαινάλου είναι ο βασικός πόλος έλξης της περιοχής και δυστυχώς βλέπω ότι αυτός ο θησαυρός (Όγκος Μαινάλου) περιέχει κάλπικες λίρες, εάν ορίσω ως λίρες το χιονοδρομικό.

Πέρυσι όλοι χαρήκαμε όταν επιτέλους ο Δήμος Τρίπολης στήριξε και είναι τιμή του την λειτουργία του Χιονοδρομικού κέντρου.

Το πρώτο χτύπημα ήταν όταν στην έναρξή του στα τοπικά μέσα ανακοίνωναν ότι θα ήταν ανοιχτό για χιονοδρομία. Φτάνοντας από την Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές πολλοί φίλοι με τις οικογένειες και τις παρέες τους μάθανε ότι τα ξημερώματα αποφασίστηκε να μην το ανοίξουν.

Το προσπερνάω αυτό και σε βάθος χρόνου είδα ότι το χιονοδρομικό ήταν ανοργάνωτο και επιτρέψτε μου να πω, μερικές καταστάσεις προχειρότητας που έχω δει με τα μάτια μου και έχω συζητήσει με πολλούς φίλους. Θα μείνω στα πιο σημαντικά αρνητικά στοιχεία. Θα σας αναφέρω λοιπόν ότι αρκετές φορές δεν έλαβα απόδειξη για τις ημερήσιες κάρτες των αναβατήρων. Το κράτος , ο ΕΟΣ και δεν ξέρω και ποιος άλλος υποθέτω ότι από τέτοιες κινήσεις χάνει έσοδα;

Να αναφέρω ότι στους αναβατήρες οι χειριστές αυτών δεν ήξεραν να τα λειτουργήσουν και λόγο ότι κάποιοι ήταν αλλοδαποί ούτε καν μπορούσαν να συνεννοηθούν με τα μικρά παιδιά. Ας έχετε ότι εθνικότητας προσωπικό θέλετε δεν είμαι ρατσιστής αλλά θα σας παρακαλούσα να μπορούν να συνεννοηθούν και προπαντός να έχουν εμπειρία στον χειρισμό.

Το θέμα της ασφάλειας των επισκεπτών και χιονοδρόμων πολλοί από εμάς δεν το σκεφτόμαστε αλλά όταν ζήσουμε κάποια πράγματα τότε τρομάζουμε.

Να αναφέρω για τα έλκηθρα που γυρνούσαν ανεξέλεγκτα σε όλο το χιονοδρομικό; Μέχρι και την κορυφή της ανατολικής πίστας εθεάθησαν!

Τα κουτιά διανομής ρεύματος που είναι στους πυλώνες του αναβατήρα Αρκτούρου ήταν ανοιχτά και τα ηλεκτρικά καλώδια ήταν απροστάτευτα.

Παρατήρησα ότι οι κάτω πίστες δεν είχαν καθαριστεί από τα αγκάθια και μικρά δέντρα. Επίσης χρόνια τώρα δεν έχει γίνει κάτι πολύ απλό που μπορεί να αλλάξει εντελώς την λειτουργία του κέντρου. Να καθαριστούν οι πέτρες από τις πίστες και να μπορούν να πατηθούν με λιγότερο χιόνι!!

Το συρματόσκοινο και τα πιατάκια του Αετού ακουμπούσαν σε μερικά σημεία επάνω στα έλατα.

Στην Περιφεριακή πίστα υπήρχαν πεσμένοι σιδερένιοι πάσσαλοι και μερικοί είχαν ύψος περίπου τους 50 πόντους. Εάν κάποιος έπεφτε επάνω τους όπως δεν φαίνονταν πάντα ξεκάθαρα από το χιόνι τι θα γινόταν;

Προστατευτικά στρώματα δεν υπήρχαν αρκετά για να καλύψουν πλήρως όλους τους πυλώνες των αναβατήρων. Εδώ να σημειώσω ότι με την μεγάλη χιονόπτωση πέρυσι χρειάστηκαν αρκετές ημέρες να τοποθετηθούν σωστά και τα υπάρχοντα ακόμα στρώματα στον Αετό.

407383_297213616998837_162039113_n.jpg

Οι πίστες δεν έχουν πουθενά σηματοδότηση - οριοθέτηση. Κάποιος επισκέπτης δεν ξέρει που μπορεί και που όχι να πάει για την δικιά του ασφάλεια. Το συρματόσκοινο του ΑΕΤΟΥ πέρυσι ξέφτισε εν ώρα λειτουργίας και ήταν πράγματι ευτύχημα που δεν κόπηκε. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να προκληθεί ζημία στον αναβατήρα. Είχαν γίνει οι απαιτούμενες συντηρήσεις και υπήρχαν έμπειροι χειριστές; Αληθεύει ότι για όλο το χιονοδρομικό υπήρχε ένας επιβλέπων για τις πίστες (πιστέρ). Αν είναι αλήθεια πως σε ένα τέτοιο χιονοδρομικό μπορείς να έχεις μόνο έναν πιστέρ; Πως μπορεί να επιβλέπει σωστά; Σε περίπτωση ατυχημάτων πως θα ανταπεξέλθει;

Επίσης δεν είδα ποτέ κάποιον Ιατρό. Τα τελευταία χρόνια υπήρχε σε καθημερινή βάση ιατρός?

όταν έγινε το περιστατικό με το παιδί του Στραβελάκη , θυμάμαι ακόμα και τώρα πόσο κακό έκανε στο βουνό η δυσφήμιση που έγινε εκείνες τις μέρες. Όλοι μας τότε υπερασπιστήκαμε το βουνό αλλά δεν γνωρίζω αν υπήρχε πράγματι γιατρός εκείνη την μέρα!!

Για όλα τα παραπάνω πως περιμένουμε όλοι να υπάρχουν ικανοποιημένοι επισκέπτες και επίσης να δούμε ανάπτυξη; Τα τελευταία χρόνια ο ΕΟΣ δεν μπορεί να λειτουργήσει το κέντρο και έχει επιλέξει την λύση να υπάρχουν ιδιώτες που να λειτουργούν τις εγκαταστάσεις.

Ειλικρινά όμως όλοι μας αναρωτιόμαστε πως μπορεί να υπάρχει σωστή λειτουργία όταν καλείς έναν ιδιώτη να επενδύσει για 3-4 μήνες και χωρίς να υπάρχει καμία εγγύηηση για την ποσότητα του χιονιού?

Πως φτάσαμε στο σημείο να ανήκει το κέντρο στον ΕΟΣ, να διαχειρίζεται από ιδιώτη και τα λεφτά να τα βάζει ο Δήμος? Δεν θα έπρεπε η κίνηση που ξεκίνησε πέρυσι να ολοκληρωθεί και να υπάρξει ένα άλλο σχήμα λειτουργίας το οποίο θα δικαιώσει και την περιοχή , θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα προσφέρει ανάπτυξη σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Έτσι μόνο θα πιάνει τόπο το δημόσιο χρήμα!!

Και έρχομαι στα φετινά γεγονότα.

Διαβάζοντας την «Προκήρυξη ενοικίασης εγκαταστάσεων και κτισμάτων του χιονοδρομικού κέντρου» (http://tinyurl.com/a35fqj5)

Με παραξενεύει ότι η δημοσίευση είναι από Παρασκευή 26 /10/ 2012 έως 07/11/2012.

Αυτή η συντομία με παραξενεύει να σας πως την αλήθεια δεν έχω δει πότε τόσο σύντομη περίοδο για εκδήλωση ενδιαφέροντος, συμμετοχή /σύνταξη/κατάθεση φακέλου. Επιτρέψτε μου να το βλέπω με καχυποψία. Ρώτησα ποιος είναι ο ενοικιαστής και μου είπαν ότι είναι κατασκευαστής-εργολάβος και δεν έχει εμπειρία από χιονοδρομία και ότι ο περσινός δε διαχειριστής του Χ/Κ είναι φέτος γενικός υπεύθυνος των εγκαταστάσεων.

Στην παράγραφο «4. Δικαιολογητικά τεχνικής ικανότητας και εμπειρίας Διαγωνιζομένων» και στο παρακάτω απαιτούμενο δικαιολογητικό ζητάτε (υπογραμμίζω το καίριο σημείο):

5) Υπεύθυνη δήλωση (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής ο Ενδιαφερόμενος θα δηλώνει συγκεκριμένα την εμπειρία του σε σχέση με την παροχή υπηρεσιών) όπου διαχείρισης και λειτουργίας εγκαταστάσεων χιονοδρομικών κέντρων. Σημειώνεται ότι μπορούν να προσκομιστούν οποιαδήποτε έγγραφα ή άλλα δικαιολογητικά αποδεικνύουν ότι ο ενδιαφερόμενος διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία.

Ο επιλεγμένος φετινός ενοικιαστής διαθέτει αυτό το δικαιολογητικό; Εάν το διαθέτει τότε θα ήταν θεμιτό για την αποφυγή παρεξηγήσεων σε κάποιο δελτίου τύπου να το κοινοποιήσετε. Δεν θέλω να ζητήσω απαντήσεις στο γιατί στην προκήρυξης αναφέρεται ότι θα είναι δύο σχολές ενοικίασης και τελικά είναι τρεις. Χιονοδρόμος είμαι και όχι επιχειρηματίας.

Πως ο ΕΟΣ Τρίπολης επέλεξε τον επιχειρηματία όπου νοίκιασε το Χιονοδρομικό προσφέροντας μια προχειρότητα; Είχε ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας την απαιτούμενη εμπειρία σε χιονοδρομικά; Εσείς τι κάνατε για όλα αυτά ενώ ήσασταν παρόντες; Σαν ντόπιοι φορείς δεν τα είδατε όλα αυτά;

402752_300692483317617_474993442_n.jpg

Φέτος μετά εκπλήξεως είδα ότι η τιμή της ημερήσιας κάρτας είναι 15 ευρώ ( 10 ευρώ πέρυσι!). Ο ΕΟΣ Τρίπολης, Δήμος Τρίπολης, Δήμος Γορτυνίας, επιτροπές τουρισμού, Περιφέρεια και επιχειρηματίες (ξενοδόχοι, εστιάτορες κ.α) δεν βλέπουν ότι η εποχή που ζούμε σε σχέση με τις προσφερόμενες υπηρεσίες δεν μπορεί να δικαιολογήσει κάρτα των 15 ευρώ και ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να επισκεφτεί το χιονοδρομικό, την γύρω περιοχή και τις επιχειρήσεις; Ποιος ελέγχει τον συγκεκριμένο ενοικιαστή του Χ/Κ; Κύριε Πρόεδρε του ΕΟΣ εσείς έχετε τον πρώτο λόγο για τον έλεγχο, την ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ασφάλεια.

ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΡΟΟΔΟΣ. Σας παρακαλώ μην περιμένετε να χιονίσει ένα μέτρο για να αρχίσετε να κάνετε έργα! Είναι πια αργά υποθέτω. Εύχομαι να υποθέτω λάθος.

Κ. Πρόεδρε του ΕΟΣ συμφώνα με συνέντευξη την Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011, που δώσατε στον ιστιότοπο « Κόντρα Επίθεση» με τίτλο «Όλη η αλήθεια για τη σημερινή κατάσταση του ΧΚ Μαινάλου (αποκλειστικό)» (http://tinyurl.com/acyfqpq) λέτε ότι , Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Το ΧΚ δεν μπορεί να λειτουργεί με κριτήρια ιδιωτικού συμφέροντος» . Σας παρακαλώ διαβάστε όλο το άρθρο για λεπτομέρειες. Θα ήθελα να σας ρωτήσω γιατί και φέτος το νοικιάσατε πάλι σε ιδιώτη ενώ είναι αντίθετο με την παραπάνω σας πλήρως τεκμηριωμένη τοποθέτηση;

Να σας αναφέρω τέλος ότι ήδη το KALAMATA TRAVEL, που συνεργάζεται με το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων και για πρώτη χρονιά φέτος ξεκινάει Snow Bus από Καλαμάτα και Τρίπολη! Τιμή από 30€ για snow bus & ski pass μαζί! (http://tinyurl.com/bbexhvv)

Όλα αυτά μου προκαλούν σοβαρά ερωτήματα και έντονο προβληματισμό για το πώς θα γίνει το Χιονοδρομικό κέντρο, μια χρυσή από κάλπικη λίρα, έτσι ώστε αυτός ο θησαυρός να μπορεί και για όποια ανάπτυξη έχει ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας κατά νου, να καρποφορήσει.

Είδα ότι αποφασίσατε όλοι οι φορείς να ασχολειθείτε ζεστά με το Βουνό και με αφορμή την πρόταση αξιοποίησης θα φτιάξετε μια κοινή ομάδα που αναλάβει το Μαίναλο.

Νομίζω ήρθε η ώρα μια τέτοια ομάδα να αναλάβει και την διαχείριση του κέντρου και να αρχίσει επιτέλους ο σχεδιασμός για ένα καλύτερο μέλλον. Θέλω να ελπίζω ότι όλα όσα έχουν συμβεί είναι τυχαία και δεν υπάρχει κάτι που να τα εξηγεί όλα. Βλέπετε ζούμε σε ένα μικρό κόσμο και λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε. Δεν θα ήταν καλό να αποδειχτεί κάποια στιγμή ότι υπάρχουν σχέσεις μεταξύ κάποιων οι οποίοι ανέλαβαν θέσεις και πήραν επιχορηγήσεις!!

Αγαπητοί φορείς ελπίζω να μην παρεξηγήσετε τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις μου και να αντιληφθείτε ότι μοναδικό μου κίνητρο είναι μέσω του διαλόγου να υπάρξει κάτι καλύτερο. Να δούμε όλοι και να δείτε και εσείς ότι από «Χθες» τι πραγματικά γίνετε με το Χιονοδρομικό κέντρο, αξιολογήστε την κατάσταση και από «χθες» να προβείτε σε καλυτέρευση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, κόστος ημερήσιας κάρτας και θέματα ασφάλειας.

Δεν θέλουμε ένα χιονοδρομικό που να υπολειτουργεί και να στέκεται τροχοπέδη στην ανάπτυξη της ντόπιας οικονομίας, επιχειρηματικότητας και επενδύσεων. Στο χέρι σας είναι. Θέλουμε ένα χιονοδρομικό που αν αποτελεί το καμάρι της Αρκαδίας!

Όλα τα παραπάνω τα γράφω γιατί πραγματικά ενδιαφέρομαι για το Χιονοδρομικό Κέντρο παρόλο που δεν κατοικώ κοντά και δεν έχω κανένα απολύτως συμφέρον από την λειτουργία του - παρά μόνο να γλυτώνω τα χιλιόμετρα μέχρι τα Καλάβρυτα- !!

Επίσης όλα τα παραπάνω τα έχω αναφέρει σε πολλά φόρουμ αλλά και στο Facebook και με μεγάλη μου χαρά μπορώ να σας πω ότι αποτελούν προβληματισμούς πολλών φίλων χιονοδρόμων.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω σε όλους ότι είμαι πάντα στην διάθεση του καθενός να βοηθήσω - αφιλοκερδώς πάντα- από σημείο μπορώ το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου.

Πηγή: http://kafeneio-megalopolis.blogspot.com/2013/01/blog-post_8972.html#ixzz2IMs5d4OF

• Like 5

9-2-05020.jpg

Πωπω...

Δεν ήξερα την ιστορία...είχα ακούσει μόνο ότι το έτρεχε ο Κλαουδάτος.

Τελικά υπάρχει κάποιο χιονοδρομικό στην Ελλάδα που να μην είναι μπάχαλο (οργανωτικά, διοικητικά, νομικά κλτ);!

sinox-0.jpeg

Ξεπέρασε το ένα μέτρο το χιόνι στην κορυφή

18-03-2013.jpg

Σε εξέλιξη οι σημαντικές χιονοπτώσεις που επηρεάζουν το χιονοδρομικό

τις τρεις τελευταίες ημέρες. Προστίθεται συνεχώς φρέσκο χιόνι στο Χιονοδρομικό Κέντρο.

Το Μαίναλο είναι στα λευκά από το ύψος του Καρδαρά και μετά.

Γίνεται συνεχώς αποχιονισμός του δρόμου από Καρδαρά προς Χ.Κ. Ο δρόμος από

Βυτίνα παραμένει κλειστός.

18-03-2013-2.jpg

Το χιόνι στην κορυφή έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο ενώ στην βάση τους πενήντα πόντους.

Η χιονόπτωση συνεχίζεται και ελπίζουμε μέχρι το πρωί να έχει ανέβει ακόμα περισσότερο

το ύψος του χιονιού. Αύριο οι συνθήκες βελτιώνονται αρκετά και τα φαινόμενα σταματούν.

Πηγή: mainaloski.gr

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Δύσκολη η επικοινωνία με το βουνό, αφού λόγω βλάβης στο ρεύμα δεν λειτουργεί ούτε η κινητή τηλεφωνία.

Ασθενής χιονόπτωση αυτή την ώρα στο χ/κ Μαινάλου.

Ο δρόμος από Καρδαρά θέλει αλυσίδες/χιονολάστιχα. Τα μηχανήματα καθαρίζουν συνεχώς.

Το χ/κ αναμένεται να λειτουργήσει από τις 11:00 και μετά, εάν και εφ' όσον το επιτρέψουν οι συνθήκες (αποκατάσταση βλάβης από τη ΔΕΗ).

Edited by ΑΛΕΞΗΣ

Ωραίο κείμενο.

Μακάρι να δοθούν οι απαντήσεις, στα θέματα που έθιξε.

Αλήθεια γνωρίζουμε ποιος είναι ο συντάκτης?

...

...είχα ακούσει μόνο,

ότι το έτρεχε ο Κλαουδάτος.

...

Πάνε αρκετά χρόνια από τότε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Μαινάλου, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια

είναι οι κακοί χιονοδρομικοί χειμώνες...

Παρ΄ όλα αυτά, θα μπορούσε να προσφέρει πολλά

στο κομμάτι χειμερινός / εναλλακτικός τουρισμός.

Απ' ότι έχω καταλάβει όμως,

ό,τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του βουνού,

και όχι αποκλειστικά στο κομάτι του χιονοδρομικού,

το οφείλουμε σε κάποιους τρελούς - ονειροπόλους νέους της περιοχής.

Δεν αρκεί όμως, μόνο αυτό.

Και απ΄ ότι καταλαβαίνω μέχρι τώρα,

και η στάση / διαχείριση του Ε.Ο.Σ. Τριπόλεως

δεν κάνει τα πράγματα καλύτερα...

Και μία φωτό από τα παλιά,

από το παλιό αντίστοιχο album, στο site του Συλλόγου μας:

DSC01210a.jpg

την φαγαμε τη φολα σημερα.θα επρεπε να ντρεποντε.κλειστε το παιδια μη ταλαιπωρειτε το κοσμο τσαμπα. Αισχος και ντροπη σας λιγη τσιπα γραψτε απο χτες δεν ξερουμε δυσκολα κλπ

ξεφτιλισμενοι

• Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

...

την φάγαμε τη φόλα σήμερα.

Θα έπρεπε να ντρέπονται.

...

Ενός λεπτού σιγή για το

Euronote_2199463k.jpg

της βeνζίνης...

Μικάλη... μη στεναχωριέσε

Κάπου θα βρεις πουδρίτσες να πνίξεις τον πόνο σου

:yes

• Like 3

την φαγαμε τη φολα σημερα.θα επρεπε να ντρεποντε.κλειστε το παιδια μη ταλαιπωρειτε το κοσμο τσαμπα. Αισχος και ντροπη σας λιγη τσιπα γραψτε απο χτες δεν ξερουμε δυσκολα κλπ

ξεφτιλισμενοι

Εμ........ δεν με ακους....... ειπα εγω ΑΝΕΒΑ??? :P

Δεν πειραζει στο παιχνιδι ειναι κ οι φολες......... αλλες φορες το ρισκο πιανει τοπο και φευγεις με χαμογελο μεχρι τα αυτια και αλλες οχι....... ;) Εδω δεν εχει καταφερει ο Παρνασσος να δωσει κατι....... θα δωσει το Μαιναλο!!!???

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

και πεσμενη γεφυρα κλειτορια. Ο αγωνας για να πτησουμε πουδρα συνεχιζετετ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Εμ και συ, ανέβηκες που ανέβηκες εχε καλου κακου ένα ζευγάρι φώκιες στο αυτοκινητό σου !!!!! Αμαν ποια...τόσα χρόνια δεν μάθατε!!!!

• Like 1

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

ξεφτιλισμενοι

και πεσμενη γεφυρα κλειτορια. Ο αγωνας για να πτησουμε πουδρα συνεχιζετετ

Χμμμμ!

Νομίζω ότι δεν σε θέλει σήμερα..... :yes

• Like 1

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

ειμαστε με πορφιριο και χελμπεντ σε ενα πανεμορφο ποταμακι και μολις τσιμπησε η πρωτη πεστροφα

• Like 5

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

ναι χρηστο αυτη

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

ειμαστε με πορφιριο και χελμπεντ σε ενα πανεμορφο ποταμακι

και μολις τσιμπησε η πρωτη πεστροφα

PorfiroΣπύρος, ΔιαβολοΚώστας & Μικάλης!

Ιδανικός συνδιασμός!!!

Τον έναν για να τον ταΐσεις, θέλεις όλες τις πέστροφες της Αρκαδίας.

Ο άλλος θα είναι κάπου εκεί τριγύρω,

και με πέτρες & ξύλα θα χτίζει γιοφύρια,

για να φτάσει το γρηγορότερο στις πούδρες του.

Μη του πεις ότι κάποιοι ήδη του τις τρώνε.

Θα αρχίσει να βγάζει άναρχες κραυγές και θα το κόψει με τα πόδια!!!

Όσο για ΄σένα Μικαλάκη...

ΥΠΟΜΟΝΗ.

Πόσο άλλο να στραβώσει???

0003.gifAustralian_soldiers_scaling_the_broken_bridge_at_Kujin_Oct_1950.PNG

To σουπιάσαμε το topic του Μαινάλου...

Κρατάμε συντροφιά όμως, σε απελπισμένους χιονοδρόμους!!!

Ρε κάποιος δρόμος από τα γύυυυυρω χωριά θα σας κάνει, δε μπορεί!

Edited by ALCATRAZ
  • Like 3

ΜΙΚ, δεν υπάρχει ρεύμα επάνω λόγω βλάβης σε στύλο ΔΕΗ. Αυτό χτες δεν ήταν γνωστό. Από την άλλη έχεις δίκιο. Έπρεπε να αφήνει αμφιβολίες για σήμερα γιατί έτσι και αλλιώς υπήρχε πρόβλημα με το πάτημα στις πίστες.

Πάντως η κακοκαιρία ήταν πάρα πολύ δυνατή. Μιλάμε για 170 χιλιοστά υετού σε 2 1/2 ημέρες!!!!!! Ακόμα και τα Καλάβρυτα που έχουν πολύ καλύτερη οργάνωση είναι off.

Το θέμα είναι ότι ενώ περιμέναμε μείωση των φαινομένων από χτες το βράδυ, ξεσκίστηκε...

Υ.Σ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το Μαίναλο. Μόνο από Καρδαρά και Βυτίνα. Για τον δρόμο από Βυτίνα θέλεις ρατράκ για να περάσεις.

Edited by gordonas

Μιχάλη, προσπαθήστε να περάσετε απέναντι εννοώ Φενεό και μετά κατεύθυνση προς Τρίκαλα.Το Α.Κ. βλέπω από την κάμερα ότι λειτουργεί. Από Φενεό μέσω Καρυάς βγαίνεις Τρίκαλα.

Μιχάλη, προσπαθήστε να περάσετε απέναντι εννοώ Φενεό και μετά κατεύθυνση προς Τρίκαλα.Το Α.Κ. βλέπω από την κάμερα ότι λειτουργεί. Από Φενεό μέσω Καρυάς βγαίνεις Τρίκαλα.

Ο δρόμος από Καρυά για Τρίκαλα είναι γενικά προβληματικός. Μην πάτε αν δεν σιγουρευτείτε 10000% ότι είναι ανοιχτός!

sinox-0.jpeg

τελικα λιωσαμε με ωραια πουδρα στα καλαβρυτα

οτι και να πουν δεν ειναι χιονοδρομικο τι μαιναλο τελος. Οποιος πηγε το πρωι καταλαβε οτι δεν υπηρχε η παραμικρη ελπιδα ποτε μα ποτε να ανοιξει σημερα.

Φταιει ο πανος ο βατικιωτης που ακομα και τωρα μας κοροιδευουν.ντροπη, και ντροπη σε οσους εχουν σχεση με το μαιναλο

ημουν και ειδα και πιστεψτε με και ρευμα να ειχε δεν θα ανοιγε

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Φταιει ο πανος ο βατικιωτης που ακομα και τωρα μας κοροιδευουν.ντροπη, και ντροπη σε οσους εχουν σχεση με το μαιναλο

ημουν και ειδα και πιστεψτε με και ρευμα να ειχε δεν θα ανοιγε

Γιατί φταίει ο Βατικιώτης;

• Like 1

Make Parnassos Great Again!

Το χκ δεν άνοιξε γιατί χθες το μεσημέρι έφυγαν τα εκχιονιστικά και ήρθαν να καθαρίσουν το δρόμο ξανά το πρωί. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν ανεμοσουρια και να μην μπορούν να τα σπάσουν. Τα περί ρεύματος ειναι πολυ φθηνή δικαιολογία γιατί οι γεννήτριες το σηκώνουν το βουνο όπως και τα περασμένα χρονια.

ΜΙΚ σου είπα δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου.

Κρίμα παντός γιατί όλοι τους εκει πανω ειναι απειροι και ερασιτέχνες κρίμα......

9-2-05020.jpg

Και εγω πήγα σήμερα και στη διασταύρωση μάθαμε ότι δεν θα λειτουργήσει.πήγαμε για καφέ στο Λεβιδι με ελπίδα να ανοίξει αύριο.μάθαμε τίποτα καινούργιο για αύριο;

ναι γιωργο ησουν ο μονος που ειπε τα πραματα ως ειχαν θα ηταν ονειρο αν ανοιγε και πηρα το ρισκο βασισμενος στο΄ολοι οι αναβατηρες θα λειτουργησουν στο σαιτ του βατικιωτη

ελληνικα ξερουμε και ξερω πολύ καλά τι κόπο θέλει για να ανοίξουν όλοι οι αναβατήρες σε ένα χιονοδρομικο. Είτε δεν ξέρουν αυτοί είτε μας είπαν ένα απλό ωραιότατο ψέμα

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Στο άλλο forum ο βυρλος είπε ότι θα λειτουργήσει αύριο αλλά απατητα όλα!!!!!

Σε ανακοίνωση στο www.mainaloski.gr δίνει όλους τους αναβατήρες ανοιχτούς με πίστες απάτητες και τιμή εισητιρίου 8 ευρώ.

Edited by mainalo

9-2-05020.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...